základní část, 24. kolo
28.02.2021 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Dušan Tadić (© AFP)

PSV ani napotřetí neporazilo Ajax, k vysněnému titulu má proto stále daleko

Hráči PSV se v této sezóně potkali s Ajaxem už potřetí a tentokráte měli nejblíže k tříbodovému zisku, jenomže v samém závěru proměnil pokutový kop mistra zkušený srbský špílmachr Dušan Tadič a nedělní šlágr jarní části sezóny proto skončil nerozhodně v poměru 1:1. Domácí celek je druhý s jednapadesáti body a na vedoucí AFC stále ztrácí šest bodů, jeho úhlavní rival v boji o titul navíc disponuje jedním utkáním k dobru.

Eindhovenský gigant se dostal do vedení zhruba pět minut před přestávkou zásluhou izraelského kanonýa Erana Zahaviho, který se vskutku nachází v exkluzivní formě, jenomže těsný náskok přeci jen neudržel. Úvodní dvacetiminutovka toho příliš zajímavého nepřinesla, pak začali vyvíjet aktivitu domácí. Přesně v polovině prvního poločasu pohrdl obrovskou možností Dumfries, jenž se dostal do samostatného úniku.

Nicméně závěr individuální akce se mu příliš nepovedl a zblízka nepřekonal fantastického brankáře Stekelenburga. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta byli odměněni za svou snahu v 39. minutě. Zahavi se stejně jako ve čtvrtek s řeckým Olympiakosem postavil k přímému volnému kopu z osmnácti metrů a i v tomto případě zakroutil balón naprosto perfektním způsobem do bližší šibenice, Stekelenburg se stačil pouze ohlédnout.

Po změně stran Ajax logicky přidal a blízko k vyrovnání měl v 50. minutě, ale francouzský útočník Haller neměl přesnou mušku a ve velké tutovce hlavičkoval o kousek vedle pravé konstrukce. Krátce po odehrané hodině se na opačné straně znovu musel blýsknout Stekelenburg, neboť brilantně zlikvidoval ránu Boscagliho. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem to vypadalo, že PSV přidalo druhou uklidňující pojistku.

Střídající Vertessen stanul sám před hostujícím strážcem a napoprvé ho nepřekonal, ovšem vzápětí se ještě dostal k dorážce hlavou a rozvlnil síť. Nicméně při předchozím zpracování zahrál nešťastně rukou a rozhodčí Makkelie tak jeho trefu odvolal. V 83. minutě zahrával standardní situaci z dvaceti metrů Max a ke skórování neměl příliš daleko, až na poslední chvíli totiž vytáhl brilantní zákrok pozorný Stekelenburg.

Když už se zdálo, že se na zaslouženém vítězství domácího týmu nic měnit nebude, tak po střele zblízka od Hallera se Dumfries ve vlastní šestnáctce dotkl balónu smolně rukou a Makkeliemu nezbylo nic jiného, než nařídit penaltu. K té se odhodlal již zmiňovaný tradiční exekutor Tadič a bez větších problémů zavěsil pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska byl pro PSV větší soupeř rozhodčí než Ajax...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele