základní část, 24. kolo
02.03.2019 19:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Eindhoven konečně zabral a zvítězil v Rotterdamu nad Excelsiorem

PSV přerušil svou nepříznivou sérii tří nerozhodných výsledků a nyní na půdě rotterdamského Excelsioru zvítězil díky dvěma zásahům Stevena Bergwijna. Eindhovenský celek doposud vybojoval úctyhodných jednašedesát bodů a před pátým Ajaxem si dočasně vytvořil pětibodový odstup, ovšem jeho amsterdamský konkurent disponuje zápasem k dobru. SBV prohrál teprve podruhé z předchozích šesti případů a je čtrnáctý se šestadvaceti body.

Svěřenci trenéra Marka van Bommela hráli odhodlaně od samého začátku a výrazně jim pomohla vedoucí branka již z 8. minuty. Bergwijn se po nabídce od Angeliña statečně probil přes tři protihráče a pak zblízka propálil gólmana Damena. Po dvaceti odehraných minutách mohl navýšit vedení jasného favorita Angeliño, nicméně jeho tvrdou ránu ze středu pokutového území famózně vytěsnil mimo tři tyče připravený Damen.

Hosté se definitivně uklidnili necelých deset minut po změně stran. Teprve jednadvacetiletý útočník Bergwijn využil nepovedené zpětné hlavičky od domácího Horemanse, seběhl si za dezorientovanou defenzívu protivníka a Damenovi nedal tváří v tvář žádnou naději na úspěch. Přesně v polovině druhého dějství mohl definitivně pojistit náskok týmu z Eindhovenu tradiční kanonýr Luuk de Jong, ale s brilantním reflexivním zákrokem se i teď vytáhl Damen.

V 71. minutě napřáhl z hranice šestnáctky Ihattaren a jeho solidní pokus proletěl jen o několik decimetrů vedle vzdálenější konstrukce. V hostujícím dresu nastoupil v základní jedenáctce český talentovaný záložník Michal Sadílek. Po necelých dvou měsících, odehrál celý zápas a rozhodně se za svůj výkon nemusí stydět. V 73. minutě zařídil po dravém průniku přímý volný kop z nadějné pozice, který skončil těsně nad horní tyčkou. PSV nepolevil ani ve zbývajícím průběhu a protivníka prakticky k ničemu nepustil.

Deset minut před závěrečným hvizdem se uvolnil střídající Gakpo a snažil se mířit k zadní tyči, balón neskončil v síti zhruba o půl metru. Vzápětí si pokusil vymodlit penaltu mexický křídleník Lozano, jenomže pád hodně nasimuloval a mohl být rád, že od rozhodčího Makkelieho neuviděl svou druhou žlutou kartu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele