základní část, 13. kolo
24.11.2018 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - SC Heerenveen 3:0

PSV pokračoval ve své snové jízdě letošním ročníkem Eredivisie i proti Heerenveenu a před středečním zápasem Ligy mistrů s věhlasnou španělskou Barcelonou ho zdolal hladce 3:0. Soupeř mu situaci velmi usnadnil svým vyloučením necelých deset minut před přestávkou, rozdíl ve skóre mohl být klidně mnohem vyšší. Eindhovenský klub je tak i po třinácti utkáních stále stoprocentní a před druhým Ajaxem si udržel pětibodový odstup.

SC naopak v nejvyšší nizozemské soutěži nezvítězil potřetí za sebou a patří mu jedenáctá pozice se čtrnácti body. Domácí měli obrovský tlak od úvodního hvizdu, na hostující defenzívu se valil jeden útok za druhým. Již v 6. minutě mohl otevřít gólový účet Luuk de Jong, jehož střela z voleje letěla jen o decimetry mimo prostor tří tyčí. Za dalších pět minut se přeci jen měnil stav zásluhou Mexičana Hirvinga Lozana.

Třiadvacetiletý záložník si naběhl na přesnou nahrávku z pravé strany od Bergwijna a z pěti metrů uklidil míč doprostřed branky za záda naprosto bezmocného brankáře Hahna. Po čtvrthodině hry mohl na druhé straně vyrovnat Høegh, jehož prudkou hlavičku neudržel v rukavicích gólman Zoet a na brankové čáře ho musel zastoupit vracející se de Jong. Po půl hodině hry byl blízko k navýšení náskoku Gastón Pereiro.

Uruguayský reprezentant napřáhl z osmnácti metrů a jeho skákavá střela orazítkovala levou tyč. Heerenveen si zkomplikoval situaci ve 36. minutě, kdy Morten Thorsby hasil situaci po nepřesné rozehrávce svého výběru. Rozhodčí van Boekel ještě konzultoval inkriminovaný okamžik s videem a nakonec udělil norskému záložníkovi přímou červenou kartu za zmaření vyložené brankové možnosti.

Domácí pak s přehledem kontrolovali hru, v 52. minutě se prosadili podruhé zásluhou de Jonga. Ten po centru Lozana z pravé strany vystřihl na hranici brankového území parádní nůžky a balón uklidil k zadní tyči, tento gól určitě bude patřit mezi nejhezčí v celé sezóně. Výhru PSV stvrdil za dalších čtrnáct minut Lozano, jenž svou druhou trefu sobotního klání vstřelil do odkryté sítě po přihrávce faulovaného de Jonga.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele