základní část, 25. kolo
09.03.2019 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven proti Bredě nezaváhal a drží tak náskok před Ajaxem

PSV Eindhoven podle očekávání nezaváhal s předposlední Bredou a v domácím prostředí ji dokázal přehrát po výsledku 2:0, vzhledem k průběhu však mohl být rozdíl ve skóre i mnohem vyšší. Domácí drželi balón ze sedmdesáti procent a celkově vyprodukovali sedm střel mez tři tyče, zatímco NAC přímo neohrozilo Zoeta ani jednou. Eindhoven si na čele Eredivisie vytvořil osmibodový náskok, ovšem jeho největší rival Ajax disponuje dvěma duely k dobru.

Breda se začíná dostávat do kritické situace, neboť je stále poslední osmnáctá s pouhými sedmnácti body a na sedmnáctý De Graafschap má manko pěti bodů. Jasný favorit tohoto střetnutí se dostal do vedení z první větší příležitosti po pěti minutách hry. Kanonýr Luuk de Jong si jednadvacátou trefou v tomto ligovém ročníku upevnil suverénní vedení v tabulce střelců, když po zpětné nahrávce od Gakpa nasměroval balón přímo pod horní tyčku.

Po necelých dvaceti minutách mohli svěřenci kouče Marka van Bommela zvýšit svůj náskok, ale aktivního Gakpa dokázal vychytat připravený gólman van Leer a poté z dvanácti metrů orazítkoval břevno španělský obránce Angeliño. Ve 27. minutě měl na kopačce svůj druhý gól de Jong, jenže po fantastickém dloubáku za obranu od Gakpa nezpracoval ideálně balón a jeho následná střela letěla hodně vedle levé konstrukce.

Poté se až do konce úvodní části nic zásadního nepřihodilo, de Jong rozvlnil podruhé síť pět minut po přestávce. Na hranici brankového území sice hlavičkoval přesně k bližší konstrukci, jenomže v osobním souboji s Gersbachecm si počínal nedovoleně a rozhodčí Gözübüyük pro útočný faul tuto branku neuznal. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se musel blýsknout van Leer proti další hlavičce de Jonga z bezprostřední blízkosti.

Eindhovenský celek se nakonec mohl uklidnit v 71. minutě. Na pravé straně odvedl pořádný kus práce Dumfries a přihrávkou pod sebe vyzval ke skórování Donyella Malena, který se z deseti metrů nemýlil a míč umístil po zemi ke vzdálenější tyči. Ve zbývajícím průběhu nejprve selhal Bergwijn a z dvanácti metrů pálil zcela osamocen příliš vysoko, vzápětí hlavičkoval o půl metru vedle Dumfries a výsledek se tak již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele