Souhrn zápasů Ligy národů - neděle 12.6.

12.06.2022, 16:56, aktualizováno 12.06.2022, 22:49
Komentáře a souhrny
Haris Seferović (© AFP)
Španělsko podruhé s Českem nezaváhalo a doma zvítězilo 2:0. První body zapsali Švýcaři, kterým se podařilo zaskočit Portugalsko. Norové přidali další výhru, Švédsko porazili i doma. Srbsko veze bod ze Slovinska. Řecko přehrálo Kosovo a potvrdilo dosavadní suverenitu. Vyhrála také Severní Makedonie, naopak s prázdnou zůstává San Marino...
Liga A - skupina 2

Španělsko - Česko 2:0

12.06.2022 20:45

Góly: 24. Carlos Soler, 75. Pablo Sarabia

Španělsko porazilo v zápase čtvrtého kola skupiny A2 Ligy národů Českou republiku 2:0. I přes velmi solidní výkon Čechů vsítil vítěznou branku už ve 24. minutě Carlos Soler, jemuž nahrával Marco Asensio. Pro hráče Realu Madrid to byla již sedmá asistence pod vedením Luise Enriqueho, což se žádnému jinému hráči nepovedlo. Španělé tak v Málaze nedopustili stejné překvapení jako v úvodním vzájemném utkání, které skončilo 2:2, a posunuli se na první místo tabulky.

La Roja po dvou úvodních remízách porazila Švýcary, na což chtěla v neděli navázat i proti české reprezentaci. Ta si naopak chtěla spravit chuť po ztraceném utkání s Portugalskem, které Čechům nedalo šanci. Zajímavým jménem v sestavě byl Václav Černý, který měl svým dynamickým pohybem nutit k chybám Daniela Carvajala. Španělsko zase v útoku spoléhalo na Álvara Moratu, jenž v prvním vzájemném zápase přišel do hry až z lavičky.

První velkou šanci před zaplněnými tribunami v Málaze měli Češi. Černý si v 18. minutě přichystal míč před vápnem a přízemní ránou pořádně protáhl Unaie Simóna. Hned nato utekl obraně Jan Kuchta, kterého jen stínoval Iňigo Martínez. Exslávista ale i přes obránce zvládl vystřelit a po zásahu Simóna vybojovat alespoň rohový kop. Jako první se ale radovali domácí Španělé.

Asensio na pravé straně vápna zasekl míč, předložil ho do druhé vlny Solerovi a záložník Valencie nedal Alešovi Mandousovi nárok. Stejný hráč mohl ještě zvýšit náskok o chvíli později, ale při střele uklouzl a bránu vůbec netrefil.

Úvod druhého dějství byl odlišný od toho prvního. Španělé tlačili mnohem více a Češi se skoro nedostávali za půlku. To změnil po pěti minutách hry Jakub Pešek, který využil nedůrazu obrany Španělska a prodral se k zakončení. Jeho lob ale skončil na horní straně sítě. Fotbalisty s lvíčkem na prsou šance nakopla a v další fázi utkání se hra přelila spíše před bránu jejich soupeře.

Gólové šance však nepřicházely. Tuto nečinnost rozsekl svižným pokusem ze střední vzdálenosti Alex Král. Simón byl ale opět perfektní. Čtvrt hodiny před koncem přišla rána pro české šance, protože doklepnutím do prázdné brány po dobře sehraném brejku uklidnil domácí tým Pablo Sarabia.

Španělsko tak navázalo na výhru ve Švýcarsku a českému výběru v tabulce odskočilo na rozdíl čtyř bodů. K dalším utkáním v Lize národů nastoupí oba týmy na podzim.

Více informací k zápasu

Švýcarsko - Portugalsko 1:0

12.06.2022 20:45

Góly: 1. Haris Seferović

Favorizované Portugalsko nenavázalo na svou výtečnou formu z poslední doby a tentokráte se gólově neprosadilo proti Švýcarsku, se kterým prohrálo nejtěsnějším poměrem 0:1. V tabulce druhé skupiny A proto kleslo na druhé místo se sedmi body o bod za Španělsko, které v souběžné hraném utkání přehrálo naší reprezentaci (2:0). Naopak Švýcaři oživili svou naději na záchranu a se třemi body zaostávají za družinou trenéra Jaroslava Šilhavého už jen o bod.

Rozhodující okamžik tohoto nedělního střetnutí se netradičně zrodil již po šestapadesáti sekundách hry. Shaqiri kolmicí na pravém křídle uvolnil Widmera, jenž nádherným pasem našel před hranicí brankového území forvarda lisabonské Benficy Harise Seferoviće a ten přesně umístěnou hlavičkou zamířil přímo k levé tyči. Domácí hráli s velkým odhodláním i v následujícím průběhu a po necelé čtvrthodině hry mohli kopat pokutový kop.

Chorvatský rozhodčí Jović ho nejprve nařídil za hraní rukou Danila Pereiry, ovšem po přezkoumání videa svůj výrok změnil a pokračovalo se ve hře. Favorit tohoto duelu by blízko k vyrovnání krátce po odehrané čtvrthodině, jenomže razantní hlavičku zblízka v podání Danila Pereiry fantasticky vyrazil před sebe gólman Omlin. Ihned na to dokázal rozvlnit síť André Silva, nicméně jeho trefa nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu.

V dalším průběhu prvního poločasu se nic zajímavého nestalo, svěřenci trenéra Fernanda Santose opět zahrozili pět minut po změně stran. V nadějné pozici stanul André Silva, ale mířil jen doprostřed branky a Omlin s přehledem ukryl balón ve svých rukavicích. Krátce po hodině hry se na opačné straně chtěl podruhé prosadit Seferović, avšak ten minul levou konstrukci o několik decimetrů.

Závěrečná dvacetiminutovka byla v jasné režii Portugalska. Nejprve měl na kopačce vyrovnání Goncalo Guedes, když jeho střelu ve skluzu z mírného úhlu zneškodnil pohotový švýcarský brankář. Omlin poté ještě vytáhl dva vynikající zákroky, neboť v 78. minutě reflexivně odvrátil ke svým spoluhráčům hlavičku střídajícího Dioga Joty a v předposlední minutě základní hrací doby si poradil i s ranou Pepeho.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Španělsko42206:38
2.Portugalsko42117:27
3.Česko41124:74
4.Švýcarsko41032:73
Liga B - skupina 4

Slovinsko - Srbsko 2:2

12.06.2022 20:45

Góly: 48. Adam Gnezda Čerin, 53. Benjamin Šeško - 8. Andrija Živković, 35. Aleksandar Mitrović

Znovu se Slovinsko muselo obejít bez svého hlavního lodivoda Matjaže Keka, jehož kvůli koronavirovým lapáliím zastupoval Boštjan Cesar, a opět se pod jeho velením podařilo získat alespoň bod. Svěřenci trenéra Dragana Stojkoviće hrubě nezvládli start do druhého poločasu a přišli o dvougólový náskok. Srbsko se tedy zase více vzdálilo v tabulce od vedoucího Norska.

Hosté byli od úvodních chvil aktivnějším mužstvem směrem dopředu a do vedení se již v 8. minutě dostali zcela zaslouženě, krátce předtím přitom zaslali Slovincům důrazné varování. Aleksandar Mitrović si ve vápně naskočil na centr ze standardky od neúnavného Tadiće, jenom velká škoda pro něj, že mířil vlastně pouze do míst, kde se nacházel brankář Oblak.

Pak už se však Srbové své odměny dočkali. Mladenović vyslal prudký pas zleva do brankového území, kde Živković předběhl bránícího Sikoška, a z blízkosti překonal Oblaka. Ze vstřelené branky se ovšem bezprostředně neradoval, srazil se totiž s domácím gólmanem a navíc ho ještě zřejmě nakopl nechtěně právě Sikošek. Stažen z placu byl nakonec hostující křídelník až po obrátce.

Srbsko ve svém ofenzivním počínání nepřestalo ani v následujících okamžicích, ve 12. minutě mělo k dispozici dobrou standardku, Tadić si narazil míč s Živkovićem a ihned poté vypálil, jeho pokus nicméně směřoval pouze do zámezí. Až ve 30. minutě se poprvé zásadněji ozvali taktéž Slovinci, Šeško se snažil natlačit balón technicky k tyči, ale hostující muž v rukavicích Savić ho vyrazil do zámezí.

Tohle neproměnění šance ve finále mohlo domácí mrzet, protože ve 35. minutě jeho protivník znovu gólově udeřil. Tadić umně zakličkoval, zbavil se na levé straně strážce Čerina a následně pobídl Mitroviće, jenž hlavou tentokráte překonal Oblaka.

Kdyby v samém závěru poločasu svou šanci dokázal využít Lukić, asi by byl se Slovinskem definitivní amen. Srbové si možná mysleli, že mají tohle utkání pod kontrolou, jaksi zaspali samotný začátek druhého dějství a nejednou bylo vyrovnáno. Ve 48. minutě se ze druhé vlny do pokutového území přiřítil Čerin, který nepohrdl svou tutovkou a zacílil za záda Saviće po nahrávce Šporara.

A v 53. minutě se konala i poslední změna skóre v tomto mači. Opravdu velmi špatně hlídal obránce Pavlovič číhajícího Šeška, jenž pohotově zužitkoval dlouhý centr od Kurtiće. Oba celky si ve zbývajících pasážích střetnutí další možnosti tvořily stěží, takže nerozhodný stav vydržel až do konečného hvizdu sudího Marianiho. Ještě však přece došlo na jednu zásadní situaci, a to v první minutě nastavení. Červenou kartu totiž vyfasoval na lavičce Rajković, který, ač nezapojen přímo do dění, asi počastoval rozhodčí nevybíravými výroky.

Více informací k zápasu

Norsko - Švédsko 3:2

12.06.2022 18:00

Góly: 10. Erling Haaland, 54. Erling Haaland (pen.), 77. Alexander Sørloth - 62. Emil Forsberg, 90+5. Viktor Gyökeres

Norsko dokázalo zapomenout na pár dní starou domácí remízu s podceňovaným Slovinskem (0:0) a teď uspělo i ve druhé severském derby, když hlavně díky dvěma trefám hvězdného útočníka Erlinga Hålanda zvítězilo nad Švédskem v divokém poměru 3:2. Budoucí útočník anglického Manchesteru City tak nasázel ve čtyřech duelech červnového cyklu hned pěti branek a Norové tedy drží vedení ve skupině se ziskem deseti bodů, před druhým Srbskem jsou o body tři.

Svěřenci trenéra Ståleho Solbakkena proto udělali další důležitý krok k vytouženému postupu do nejvyšší Ligy A, naopak Švédové prohráli potřetí za sebou, nacházejí se až na třetí pozici se třemi body jen o bod před Slovinskem a ve dvou zbývajících kolech je čeká boj o udržení. Domácí začali mnohem lépe a do vedení se dostali přesně po deseti odehraných minutách zásluhou Hålanda.

Jednadvacetiletý supertalent obdržel finální oblouček od levého rohu pokutového území v podání Bjørkana a před hranicí brankového území si udělal dostatek prostoru k hlavičce, kterou usměrnil přímo k levé tyči. Mírný favorit mohl pojistit svůj náskok krátce po dvaceti minutách hry, neboť krásnou individuální akci předvedl Daehli a z bezprostřední blízkosti nepřekonal připraveného brankáře Olsena, jenž vzápětí brilantně zneškodnil i dorážku Alexandera Sørlotha.

Druhá Hålandova chvíle přišla devět minut po změně stran. Olsen si totiž počínal až příliš horlivě v souboji se Sørlothem a rukavicemi ho zasáhl do hlavy, německý rozhodčí Osmers po zhlédnutí videa nařídil pokutový kop. K němu se postavil právě Håland a naprosto nekompromisně napálil balón k pravé konstrukci. Hosté se však v žádném případě nehodlali vzdát a v 62. minutě snížili své manko.

Po vynikající kolmici Kulusevskiho si zpracoval míč levou nohou Emil Forsberg a pak okamžitou střelou pravačkou nechytatelně zavěsil do bližší šibenice. Nicméně Norsko si vzalo zpět svůj ztracený dvoubrankový náskok zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Håland se tentokráte vžil do role nahrávače, jelikož svým měkoučkým pasem z levé strany našel u protější tyče Sørlotha a ten prudkou hlavičkou bez problémů rozvlnil síť.

V 82. minutě mohl definitivně rozhodnout o osudu tohoto zápasu Mohamed Elyounoussi, jenomže jeho bombu z deseti metrů famózně zneškodnil Olsen. Švédové sice vsítili svůj druhý gól v páté nastavené minutě, kdy po centru z poloviny hřiště a obrovské chybě brankáře Nylanda zacílil z otočky doprostřed zcela prázdné branky střídající Viktor Gyökeres, avšak na vyrovnání už jim prakticky nezbyl žádný čas.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Norsko43106:310
2.Srbsko42117:47
3.Švédsko41035:63
4.Slovinsko40223:82
Liga C - skupina 2

Řecko - Kosovo 2:0

12.06.2022 20:45

Góly: 71. Georgios Giakoumakis, 90+9. Petros Mantalos

Liga národů už po čtyřech odehraných kolech poznala svého prvního postupujícího. Na béčko se v příštím ročníku může těšit Řecko, které udrželo stoprocentní bilanci také v tomhle utkání, skolilo Kosovo podruhé během několika dnů, a i kdyby v posledních dvou duelech během září dvakrát padlo a Kosovo dvakrát zvítězilo, hrála by v řecký prospěch lepší vzájemná bilance.

Domácí jsou po příchodu nového muže na lavičku Guse Poyeta ve velkém laufu. Zisk finální první pozice pro ně samozřejmě byl prioritou číslo jedna, že by ovšem svoje cíle splnili takto s předstihem, možná ani sami oni nečekali. Navíc v opravdu povedeném stylu, vždyť během čtyř dosavadních klání ani jednou neinkasovali. Svěřenci trenéra Alaina Giresseho, kteří byli zdecimovaní několika absencemi, uměli svému soupeři konkurovat zhruba sedmdesát minut.

V prvním poločase ještě žádný přesný zásah k vidění nebyl. Asi nejblíže mu byl ve 41. minutě Bakasetas, avšak hostující prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Ani ve druhém dějství se přitom dlouho nezdálo, že by k nějaké změně skóre mělo dojít. Nakonec nicméně Řekové přece strhli vítězství na svou stranu.

V 71. minutě střídající Mantalos vyslal centr zleva do vápna, tam se do míče hlavou opřel jeho kolega z lavičky Giakoumakis, který zamířil ke vzdálenější tyčce. A v samém závěru se na listinu střelců uvedl i sám Mantalos, když zacílil do prázdné brány.

Více informací k zápasu

Severní Irsko - Kypr 2:2

12.06.2022 15:00

Góly: 71. Paddy McNair, 90+4. Jonny Evans - 32. Andronikos Kakoullis, 51. Andronikos Kakoullis

Důležitý souboj o udržení Ligy C svého vítěze opět neměl. Úvodní zápas v Larnace skončil po nudném průběhu nerozhodně v bezbrankovém poměru, tentokráte v Belfastu byla k vidění mnohem atraktivnější podívaná a diváci se dočkali hned čtyř gólů. Hostující outsider přitom vedl krátce po změně stran už o dvě branky, avšak v závěrečné dvacetiminutovce o náskok přišel, vyrovnávací trefu navíc inkasoval ve čtvrté nastavené minutě.

Výběr z Britských ostrovů tedy zůstal na třetím místě tabulky se dvěma body a před svým nedělním rivalem je stále jen díky lepšímu skóre. Úvodní půlhodina tohoto střetnutí nic zásadního nepřinesla, poté z ničeho nic překvapivě udeřili svěřenci trenéra Nikose Kostenogloua. Vůbec první branku Kypru v tomto červnovém cyklu zaznamenal teprve jednadvacetiletý útočník Andronikos Kakoullis.

Kmenový hráč Omonie Nikósie po standardní situaci Kyriakoua lehce tečoval míč hlavou ve středu pokutového území soupeře a usměrnil ho přímo k pravé tyči. Domácí mohli srovnat necelých pět minut před přestávkou, nicméně tvrdou střelu McMenamina výborně zneškodnil brankář Christodoulou. Hosté vstoupili do druhého dějství s větším nasazením a v 51. minutě vsítili svůj druhý gól, o který se znovu postaral Kakoullis.

Tentokráte přelstil ofsajdovou past po finální nahrávce Tzionise a z bezprostřední blízkosti nemohl minout zcela odkrytou branku. Severní Irsko se vrátilo zpět do hry o bodový zisk za dalších dvacet minut. Snížit dokázal Paddy McNair, jenž po ráně nově příchozího McGinna a zákroku Christodouloua stál ve správnou chvíli na správném místě a zblízka snadno rozvlnil síť.

Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem chtěl srovnat stav Conor Bradley, avšak jeho projektil letěl o decimetry nad břevno. V poslední možnou chvíli zařídil konečný nerozhodný výsledek obránce Jonny Evans, neboť ze tří metrů ve skluzu dostal balón s pomocí břevna za brankovou čáru zhruba o půl metru. Vzápětí skóroval na druhé straně Christofi, jenomže se nacházel ve zřetelném ofsajdu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Řecko44007:012
2.Kosovo42025:56
3.Severní Irsko40224:62
4.Kypr40222:72
Liga C - skupina 4

Gruzie - Bulharsko 0:0

12.06.2022 18:00

Góly: -

Gruzie v první polovině tohoto ročníku Ligy národů jasně ovládla čtvrtou skupinu, jelikož ve třech duelech neztratila ani bod a navíc se mohla chlubit vynikajícím skóre 12:2. Před zhruba týdnem v Sofii se odehrál ofenzivní koncert, ve kterém padlo hned sedm branek, tentokráte byl k vidění mnohem opatrnější průběh. Domácí výběr zaznamenal svou vůbec první ztrátu, po bezbrankovém výsledku je jeho náskok na druhou Severní Makedonii už jen tříbodový.

Svěřenci trenéra Georgiho Ivanova nevyhráli ve čtyřech utkáních ani jednou a do Ligy B už postoupit nemohou, se třemi body na kontě jim totiž patří třetí místo. Na druhou stranu zvýšili svůj náskok před posledním Gibraltarem na dva body. Diváci se žádné zajímavé podívané nedočkali, za celých devadesát minut se zrodily jen dva střelecké pokusy přímo na branku po jednom na každé straně.

Gruzínci sice častěji drželi míč na svých kopačkách a celkově svého protivníka výrazně přestříleli, ani přesto se však gólové radosti nedočkali. První nebezpečnější šance byla k vidění zhruba v polovině úvodního dějství, ovšem Kvekveskirimu rána z pětadvaceti metrů příliš nesedla a balón letěl vysoko nad břevno. Domácí po změně stran přidali a v 55. minutě byli blízko ke kýžené rozdílové trefě.

Na levé straně odvedl vynikající práci Kvaracchelija a u přední tyče našel nabíhajícího Mikautadzeho, jenž ale prostor tří tyčí netrefil zhruba o metr. Největší možnosti tohoto zápasu se urodily krátce po odehrané hodině, kdy nejprve po úniku Kvaraccheliji a následném lobu odkopl míč do bezpečí vracející se Galabov a pak brankář Mihajlov brilantně vyrazil prudkou hlavičku Mikautadzeho. Poté se již nic zásadního nestalo a výsledek se tak nezměnil.

Více informací k zápasu

Severní Makedonie - Gibraltar 4:0

12.06.2022 18:00

Góly: 4. Enis Bardhi, 14. Bojan Miovski, 16. Bojan Miovski, 31. Darko Čurlinov

Severní Makedonie neměla velké slitování s trpaslíkem z Pyrenejského poloostrova, doma ho porazila opravdu velmi hladce, a výrazně si tak napravila reputaci po nedávném nepovedeném klání proti Gruzii. Gibraltar tedy na odpoutání se od poslední pozice v tabulce nezaútočil, a je třeba říci, že odvedl v průběhu tohoto červnového reprezentačního srazu asi nejhorší výkon.

Gibraltar prožíval opravdu dost mizerný začátek, který prakticky zhatil jakékoli jeho plány na případné trápení favorita tohoto střetnutí. Během skoro úvodní čtvrthodinky inkasoval celkem třikrát a o vítězi tohoto mače bylo rázem vlastně rozhodnuto.

Ve 4. minutě se domácí radovali z vedení po přímém volném kopu, který mistrně zahrál Bardhi. Svou střelu zakroutil přes zeď tak, že se míč odrazil od jedné tyčky, pak od druhé a zaplul za brankovou čáru. Stěží se mohl po této vážně parádní pumelici hostující brankář Banda činit nějakým úspěšným zákrokem.

Hned v 7. minutě se poté pokoušel Severní Makedonii ještě více uklidnit Miovski, jenomže smolně pro něj se po jeho počínání třásla pouze branková konstrukce, každopádně o pár chvil později již domácí přece skórovali také podruhé. Konkrétně zásluhou vlastní branky Torrilly, to když si centr ze standardky zleva od Bardhiho srazil do vlastní sítě.

A krátce nato se uvedl do gólových statistik rovněž Miovski, k němuž se odrazil balón poté, co stoper Lopes zastavil zakončení Nikolova, a následně si s dorážkou hravě poradil. Zamířil do protipohybu Bandy.

Ani v dalších pasážích se Gibraltar nedočkal nějakého zdárného momentu, i nadále jeho sok na hrací ploše vládnul. Ve 31. minutě přitom přidal na své konto čtvrtou branku, Čurlinovovi se zdařilo bez obtíží využít z blízkosti pobídku od Todoroského. Druhé dějství se v podstatě dohrávalo z jakési povinnosti, hosté sice srovnali krok, žádné jiné odměny se ale nedočkali.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Gruzie431012:210
2.Severní Makedonie42117:47
3.Bulharsko40314:73
4.Gibraltar40131:111
Liga D - skupina 2

Malta - San Marino 1:0

12.06.2022 20:45

Góly: 50. Zach Muscat

Hráči Malty vstupovali do utkání s podceňovaným San Marinem se dvěma cíli - kromě očekávaného vítězství totiž chtěli uctít památku nedávno zesnulého manažera Marka Piscopa, který ve svých dvaapadesáti letech zemřel v pátek po dlouhé nemoci. To se jim nakonec povedlo, jelikož rozdílovou trefu vsítili pět minut po změně stran a po výhře 1:0 je tak jasné, že ve druhé skupině Ligy D neskončí hůře než druzí.

Naopak hosté znovu vyšli naprázdno a opět nedali jediný gól, před závěrečným zářijovým zápasem již v žádném případě nemohou opustit poslední třetí místo. Úvodní dvacetiminutovka nic nebezpečného nepřinesla, teprve poté se domácí favorit začal dostávat do tempa. V první solidní možnosti se zjevil Camenzuli, ale jeho volej z dvanácti metrů minul vzdálenější konstrukci zhruba o půl metru.

Po necelé odehrané půlhodině přihrával z pravého křídla Teuma a osamocený Montebello okamžitě vypálil, avšak jeho projektil zaplachtil nad horní tyčku. Rozhodující okamžik tohoto nedělního vystoupení se zrodil v 50. minutě. Vítězství Malty zařídil osmadvacetiletý obránce Zach Muscat, jenž si naběhl na parádní pas z levé strany od Camenzuliho a z hranice brankového území nechytatelně zavěsil "rybičkou" k bližší konstrukci.

Domácí podruhé rozvlnili síť krátce po odehrané hodině, ale dorážka Montebella neplatila po zásahu VARu kvůli nesmírně těsnému ofsajdovému postavení. San Marino si vytvořilo svou největší příležitost zhruba v polovině druhého dějství, jenomže skákavý přízemní pokus D'Addaria z dobrých třiceti metrů narazil jen do pravé konstrukce a pak skončil v zámezí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Estonsko22004:16
2.Malta32014:26
3.San Marino30030:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
JFT97
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele