Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 4, 4. kolo
12.06.2022 20:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Benjamin Šeško (© AFP)

Slovinsko po přestávce zavelelo k obratu, proti Srbsku urvalo v Lize národů plichtu

Znovu se Slovinsko muselo obejít bez svého hlavního lodivoda Matjaže Keka, jehož kvůli koronavirovým lapáliím zastupoval Boštjan Cesar, a opět se pod jeho velením podařilo získat alespoň bod. Svěřenci trenéra Dragana Stojkoviće hrubě nezvládli start do druhého poločasu a přišli o dvougólový náskok. Srbsko se tedy zase více vzdálilo v tabulce od vedoucího Norska.

Hosté byli od úvodních chvil aktivnějším mužstvem směrem dopředu a do vedení se již v 8. minutě dostali zcela zaslouženě, krátce předtím přitom zaslali Slovincům důrazné varování. Aleksandar Mitrović si ve vápně naskočil na centr ze standardky od neúnavného Tadiće, jenom velká škoda pro něj, že mířil vlastně pouze do míst, kde se nacházel brankář Oblak.

Pak už se však Srbové své odměny dočkali. Mladenović vyslal prudký pas zleva do brankového území, kde Živković předběhl bránícího Sikoška, a z blízkosti překonal Oblaka. Ze vstřelené branky se ovšem bezprostředně neradoval, srazil se totiž s domácím gólmanem a navíc ho ještě zřejmě nakopl nechtěně právě Sikošek. Stažen z placu byl nakonec hostující křídelník až po obrátce.

Srbsko ve svém ofenzivním počínání nepřestalo ani v následujících okamžicích, ve 12. minutě mělo k dispozici dobrou standardku, Tadić si narazil míč s Živkovićem a ihned poté vypálil, jeho pokus nicméně směřoval pouze do zámezí. Až ve 30. minutě se poprvé zásadněji ozvali taktéž Slovinci, Šeško se snažil natlačit balón technicky k tyči, ale hostující muž v rukavicích Savić ho vyrazil do zámezí.

Tohle neproměnění šance ve finále mohlo domácí mrzet, protože ve 35. minutě jeho protivník znovu gólově udeřil. Tadić umně zakličkoval, zbavil se na levé straně strážce Čerina a následně pobídl Mitroviće, jenž hlavou tentokráte překonal Oblaka.

Kdyby v samém závěru poločasu svou šanci dokázal využít Lukić, asi by byl se Slovinskem definitivní amen. Srbové si možná mysleli, že mají tohle utkání pod kontrolou, jaksi zaspali samotný začátek druhého dějství a nejednou bylo vyrovnáno. Ve 48. minutě se ze druhé vlny do pokutového území přiřítil Čerin, který nepohrdl svou tutovkou a zacílil za záda Saviće po nahrávce Šporara.

A v 53. minutě se konala i poslední změna skóre v tomto mači. Opravdu velmi špatně hlídal obránce Pavlovič číhajícího Šeška, jenž pohotově zužitkoval dlouhý centr od Kurtiće. Oba celky si ve zbývajících pasážích střetnutí další možnosti tvořily stěží, takže nerozhodný stav vydržel až do konečného hvizdu sudího Marianiho. Ještě však přece došlo na jednu zásadní situaci, a to v první minutě nastavení. Červenou kartu totiž vyfasoval na lavičce Rajković, který, ač nezapojen přímo do dění, asi počastoval rozhodčí nevybíravými výroky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele