Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 4, 4. kolo
12.06.2022 18:00 CET
4 : 0
(4:0)

Reportáž

Makedonští fanoušci (© AFP)

Severní Makedonie v Lize národů hravě přetlačila Gibraltar

Severní Makedonie neměla velké slitování s trpaslíkem z Pyrenejského poloostrova, doma ho porazila opravdu velmi hladce, a výrazně si tak napravila reputaci po nedávném nepovedeném klání proti Gruzii. Gibraltar tedy na odpoutání se od poslední pozice v tabulce nezaútočil, a je třeba říci, že odvedl v průběhu tohoto červnového reprezentačního srazu asi nejhorší výkon.

Gibraltar prožíval opravdu dost mizerný začátek, který prakticky zhatil jakékoli jeho plány na případné trápení favorita tohoto střetnutí. Během skoro úvodní čtvrthodinky inkasoval celkem třikrát a o vítězi tohoto mače bylo rázem vlastně rozhodnuto.

Ve 4. minutě se domácí radovali z vedení po přímém volném kopu, který mistrně zahrál Bardhi. Svou střelu zakroutil přes zeď tak, že se míč odrazil od jedné tyčky, pak od druhé a zaplul za brankovou čáru. Stěží se mohl po této vážně parádní pumelici hostující brankář Banda činit nějakým úspěšným zákrokem.

Hned v 7. minutě se poté pokoušel Severní Makedonii ještě více uklidnit Miovski, jenomže smolně pro něj se po jeho počínání třásla pouze branková konstrukce, každopádně o pár chvil později již domácí přece skórovali také podruhé. Konkrétně zásluhou vlastní branky Torrilly, to když si centr ze standardky zleva od Bardhiho srazil do vlastní sítě.

A krátce nato se uvedl do gólových statistik rovněž Miovski, k němuž se odrazil balón poté, co stoper Lopes zastavil zakončení Nikolova, a následně si s dorážkou hravě poradil. Zamířil do protipohybu Bandy.

Ani v dalších pasážích se Gibraltar nedočkal nějakého zdárného momentu, i nadále jeho sok na hrací ploše vládnul. Ve 31. minutě přitom přidal na své konto čtvrtou branku, Čurlinovovi se zdařilo bez obtíží využít z blízkosti pobídku od Todoroského. Druhé dějství se v podstatě dohrávalo z jakési povinnosti, hosté sice srovnali krok, žádné jiné odměny se ale nedočkali.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele