Preview zápasů Ligy národů - neděle 12.6.

12.06.2022, 09:11
Previews
Joao Cancelo (© AFP)
Pro osmnáct týmů dnešním dnem končí červnový reprezentační sraz, v nejvyšší lize hrají naši se Španěly a Švýcaři s Portugalci. Norsko hostí Švédsko, Slovinsko se střetne se Srbskem...
Liga A - skupina 2
Španělsko - Česko  (neděle 20:45)
Čeští fotbalisté v neděli odehrají ve Španělsku čtvrtý z šesti zápasů skupiny A2 Ligy národů, jímž uzavřou červnový program. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého se pokusí navázat na remízu 2:2 z minulého týdne v Praze, kde proti trojnásobným mistrům Evropy přišli o cennou výhru až v 90. minutě. V případě premiérového vítězství nad Španěly v samostatné historii a ztráty Švýcarska s Portugalskem by si národní tým s předstihem zajistil udržení v elitní divizi soutěže.

Český celek ve čtvrtek prohrál 0:2 v Portugalsku a ve skupině poprvé nebodoval. V prvních dvou zápasech doma reprezentanti porazili Švýcarsko 2:1 a remizovali se Španělskem. Z čtyřčlenné skupiny projde vítěz do Final Four Ligy národů, naopak nejhorší mužstvo sestoupí do divize B. Český tým hraje elitní úroveň poprvé, zato Španělé v druhém ročníku došli do finále.

"Máme čtyři body, to vůbec není špatné, před začátkem bychom to brali. Jedeme dál. Musíme se co nejrychleji připravit ještě na Španělsko, další velmoc. Bude to hodně složité," řekl novinářům český kapitán Tomáš Souček.

Liga národů do velké míry nahrazuje přípravné zápasy a týmům dává dodatečnou šanci postoupit na mistrovství Evropy či světa. Dvanáctka celků, které se nedostanou na Euro 2024 do Německa z klasické kvalifikace, by se měla v play off utkat o zbylá tři místa na šampionátu.

Reprezentace se v samostatné historii utkala se Španělskem šestkrát a ani jednou nezvítězila. Nejblíž k výhře měla v neděli v Edenu, kde dvakrát neudržela vedení. Na soupeřově půdě v Málaze čeká Čechy ještě náročnější zápas, Španělé totiž doma od října 2018 už 21 utkání po sobě neprohráli.

"Proti Portugalsku jsme nehráli tak dobře jako proti Španělsku. Oba týmy mají skvělé hráče, rychlé, dovednostně nemají žádný problém. Ve Španělsku to bude podobně těžké, čeká nás další velké mužstvo. Pro nás pro všechny jsou takové zápasy svátkem, je příjemné se pohybovat v takové společnosti," uvedl Šilhavý.

Španělé, mistři světa z roku 2010, ve čtvrtek zvítězili ve Švýcarsku 1:0 a po dvou remízách si připsali úvodní triumf ve skupině. Pyrenejský gigant, který na rozdíl od českého týmu postoupil na podzimní světový šampionát do Kataru, na druhém místě tabulky ztrácí dva body na vedoucí Portugalsko a má o bod více než Šilhavého výběr.

"Naším cílem je postoupit do Final Four. Portugalsko má skvělý tým, ale teď před sebou máme české mužstvo. Musíme udělat svou práci a v neděli zvítězit," uvedl autor vítězné branky ve Švýcarsku Pablo Sarabia. "V Málaze najdeme plný stadion, vyprodáno bylo za 15 minut," pochvaloval si španělský trenér Luis Enrique.

Jeho český protějšek zvažuje vzhledem k náročnému programu a čtyřem zápasům během 10 dnů více změn v základní sestavě než v předchozích duelech. V brance by mohl dostat šanci i třetí gólman Aleš Mandous.

"Teď jsme hráli v neděli a čtvrtek, takže čas na odpočinek byl o jeden den delší. Teď bude o den kratší. Uvidíme, jak se kluci budou cítit zdravotně. Pravděpodobně těch změn bude víc," poznamenal Šilhavý.

Zápas na jihu Španělska začne v neděli ve 20:45. Stadion v Málaze má kapacitu zhruba 30 tisíc míst.
Španělsko - pravděpodobná sestava:
Simón - Carvajal, García, Martínez, Alonso - Soler, Rodri, Koke - Sarabia, Morata, Olmo.
Česko - pravděpodobná sestava:
Mandous - Zima, Brabec, Jemelka - Coufal, Souček, Sadílek, Zelený - Pešek, Kuchta, Černý.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.07 - 10.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Švýcarsko - Portugalsko  (neděle 20:45)
Švýcarsko v tomhle ročníku Ligy národů zatím vážně dost strádá. A pokud opravdu zásadněji nezabere ve druhé polovině programu, sestupu se bude moci vyhýbat stěží. Teď navíc narazí doma na papírově velmi těžko překonatelnou překážku, Portugalsko je totiž aktuálním lídrem druhé skupiny áčkové ligy a hodlá si v Ženevě za každou cenu své výsostné postavení udržet.

Jako by domácí hodně nahlodal už úvodní nezdar s Českou republikou. V tomhle utkání se neprezentovali v mdlém světle, přesto zaznamenali porážku. A v Portugalsku ani následně doma proti Španělsku žádnou vzpruhu nenašli. Suma sumárum vsítili jedinou branku během těchto tří utkání, sedm jich inkasovali, neuzmuli ani bod a okupují až poslední příčku. Čtyři body přitom současně ztrácí na záchranu. "Neměli bychom tenhle duel srovnávat s tím, jaký jsme odehráli v Lisabonu minulou neděli, ani s našimi výkony z podzimu," povídal švýcarský stratég Murat Yakin. "Udělali jsme hlavně několik chyb v obraně, které se na tomhle levelu prostě tvrdě trestají. Proti Španělsku bylo vidět zlepšení, především pak po taktické stránce."

Prvotním cílem domácích bylo nekončit po konci soutěže na samém dně tabulky, dle prognóz na úkor České republiky, a případně prohnat dva evropské giganty. Češi si ale zatím počínají o mnoho lépe. Flintu do žita každopádně Rossocrociati házet nemusejí, jen je třeba urychleně zabrat a urvat nějaký úspěšný výsledek. Pořád je totiž v září čeká odveta s výběrem ze střední Evropy před vlastními fanoušky, ve hře je stále devět bodů. Kdyby ovšem padli i počtvrté za sebou, ve zbývajících dvou kolech by se dostali do nezáviděníhodné pozice v boji o udržení.

Portugalsko si dosud doma bez větších problémů poradilo jak se svým nynějším protivníkem, tak naposledy s Českem, a plichtu urvalo ve Španělsku. K proklouznutí na finálový turnaj a k bitvě o celkový triumf má nejblíže, možná klíčový mač se Španělskem následně absolvuje na podzim ve svém prostředí. Od druhých Španělů ho dělí dva body, takže jedině další výhra mu se stoprocentní jistotou uchová po červnovém programu průběžné vedení v konkurenci tohoto čtyřčlenného uskupení. "Před pár dny podniklo Švýcarsko proti Španělům podstatné změny v sestavě. A musím říct, že klidně bod uzmout mohlo," bedlivě sledoval nedávný střet svého soka hostující kouč Fernando Santos. "Určitě bude chtít ukázat, že nás dokáže porazit. Já ovšem vzkazuji, že máme úplně stejné ambice. Nevím, jakou základní jedenáctku nakonec do hry pošlu, myslím si nicméně, že každý, koho jsem sem nominoval, je velmi rád, že tu je."
Švýcarsko - pravděpodobná sestava:
Omlin - Widmer, Akanji, Cömert, Rodríguez - Xhaka, Freuler - Embolo, Shaqiri, Okafor - Seferovic
Portugalsko - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Joao Cancelo, Pepe, Danilo Pereira, Nuno Mendes - Rúben Neves, Bernardo Silva, Bruno Fernandes - Otávio, André Silva, Diogo Jota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.50 - 3.41 - 2.16
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Portugalsko32107:17
2.Španělsko31204:35
3.Česko31114:54
4.Švýcarsko30031:70
Liga B - skupina 4
Norsko - Švédsko  (neděle 18:00)
Druhé severské derby během necelých pěti dnů opět slibuje zajímavou podívanou, jelikož oba soupeři v předchozím utkání ztratili a nenacházejí se v nejlepším rozpoložení. V mnohem horší pozici teď jsou Švédové, kteří po neúspěšné baráži o MS 2022 s Polskem (0:2) sice vstoupili do nového ročníku Ligy národů dobře, pak ale v domácím prostředí prohráli hned dvakrát za sebou a jejich šance na postup do nejvyšší Ligy A tedy výrazně klesly.

Norové v předchozích deseti mezinárodních utkáních prohráli jen jednou a to s Nizozemskem (0:2). Stejně jako jejich protivník ze severu Evropy neuspěli v kvalifikaci o světový fotbalový svátek, protože ve skupině G skončili až třetí za Nizozemskem i Tureckem. Na MS naposledy startovali v roce 1998 ve Francii a jejich čekání na další účast se proto minimálně protahuje na dlouhých osmadvacet let.

Norsko započalo červnový cyklus naprosto bravurně, neboť uspělo v Bělehradě se Srbskem a zvítězilo 1:0, následně překvapilo i právě svého nadcházejícího konkurenta a ve Stockholmu vyhrálo 2:1. Všechny tři trefy vsítil hvězdný jednadvacetiletý forvard Erling Håland, který se začátkem července přesune z německého Dortmundu do anglického Manchesteru City. Nicméně svěřenci trenéra Ståleho Solbakkena nečekaně zaváhali v minulém čtvrtečním utkání.

Proti beznadějně poslednímu Slovinsku plnili úlohu obrovských favoritů, jenomže tentokráte se prosadit nedokázali a bezbranková remíza je pro ně obrovskou ztrátu. "Možná jsme si mysleli, že po výhrách v Srbsku a Švédsku nás už nic nezastaví, jenomže to byl velký omyl. Slovinsko skvěle bránilo a zaskočilo nás, tato ztráta nás může v konečném účtování hodně mrzet. Na druhou stranu máme situaci stále ve svých rukách a pevně věřím, že Švédsko porazíme i podruhé," prohlásil Solbakken s jasným plánem.

Hosté se nejprve představili v Lublani a Slovince udolali po výsledku 2:0, pak ale dvakrát vyhořeli před vlastními fanoušky a s pouhými třemi body na kontě jim patří až třetí příčka v tabulce, za Norskem navíc zaostávají o propastné čtyři body. "Zápas s Norskem je pro nás vždy specifický, navíc jsme teď zažili hodně zklamání, a proto máme obrovskou motivaci uspět. Pevně věřím, že zmobilizujeme své síly a napodruhé již svého rivala porazíme," vyjádřil se švédský lodivod Janne Andersson s nadějnějšími vyhlídkami do budoucna.
Norsko - pravděpodobná sestava:
Nyland - Pederson, Hanche-Olsen, Ostigard, Meling - Thorsby, Berge, Odegaard - Sorloth, Haaland, Elyounoussi
Švédsko - pravděpodobná sestava:
Olsen - Krafth, Ekdal, Papagiannopoulos, Augustinsson - Forsberg, Cajuste, Svanberg - Kulusevski, Isak, Elanga
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.33 - 4.01
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slovinsko - Srbsko  (neděle 20:45)
První dva zápasy Ligy národů Slovinsku nevyšly, nicméně naposledy překvapivě uhrálo bod na půdě lídra čtvrté skupiny béčkové ligy z Norska a naznačilo, že nemusí být všechno tak špatné, jak se na první pohled mohlo zdát. A to i přesto, že přítomný nebyl kouč Matjaž Kek, jenž se nakazil koronavirem. I tentokráte tak proti Srbsku povede mužstvo Boštjan Cesar.

A tomuhle soupeři mají domácí určitě co oplácet, před pár dny s ním totiž utrpěli třígólovou porážku v Bělehradě. Obecně v úvodních dvou případech Slovinci opravdu nijak nezářili, a i když naposledy v Oslu bezpochyby nebyli lepším týmem, urvali aspoň plichtu. "Musíme tým znovu osvěžit, přece jenom nás čeká již čtvrté utkání po sobě," povídal dočasný kormidelník Cesar. "Potřebujeme se daleko více zaměřit na útok oproti souboji v Srbsku. Víme také, kdy jsou Srbové nejsilnější, kdy si tvoří nejvíce šancí. Takže musíme vypadat čerstvě," podotýkal.

Slovinsko zatím nastřílelo za dvě stě sedmdesát minut v tomto ročníku Ligy národů jen jednu branku, i proto je v průběžném pořadí poslední. Pokud se chce udržet na béčkovém levelu, je v této oblasti zapotřebí vykázat zásadní zlepšení. Hosté naopak ve čtvrtek skolili v důležitém mači Švédsko, do karet jim přitom nahrálo i prvotní zaváhání Norů, takže od vedoucí pozice je dělí pouze jediný bod. "Nepřemýšlíme, co se stane, nemyslíme ani na nějaké spekulace, že bychom mohli skončit právě první," uvedl hostující lodivod Dragan Stojkovič. "Já se hlavně těším na další střet v Lublani. Máme nyní mnoho důvodů, abychom byli optimističtí," mínil.

Srbsko je bezpochyby v daleko lepším rozpoložení než jeho konkurent. Evidentně zapomnělo na nezdar v domácím klání s Norskem a poté ve dvou dalších zaslouženě zvítězilo. "Myslím si, že Slovinsko bude hrát nesmírně agresivně. A záleží na nás, kolik prostoru mu povolíme," dodal Stojkovič. "Náš rival se zajisté hodlá revanšovat za nedávný nezdařený duel proti nám."
Slovinsko - pravděpodobná sestava:
Oblak - Karničnik, Mevlja, Brekelo, Sikošek - Črnigoj, Čerin, Kurtič, Verbič - Zajc, Šeško
Srbsko - pravděpodobná sestava:
M. Ilič - Milenkovič, Veljkovič, S. Mitrovič - Lazovič, Maksimovič, Gudelj, Kostič - Tadič, S. Milinkovič-Savič - A. Mitrovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.89 - 3.61 - 1.79
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Norsko32103:17
2.Srbsko32015:26
3.Švédsko31023:33
4.Slovinsko30121:61
Liga C - skupina 2
Severní Irsko - Kypr  (neděle 15:00)
Oba dva účastníci druhé skupiny Ligy C nepředvedli v první polovině tohoto ročníku Ligy národů optimální výkony a momentálně to vypadá, že si to spolu rozdají o záchranu ve třetí výkonnostní kategorii. V tuto chvíli totiž mají na kontě jediný bod ze vzájemného zápasu, který skončil nerozhodně bez branek, jinak shodně utrpěli porážky od Řecka i Kosova. Výběr z Britských ostrovů se teď představí na domácí půdě a je považován za mírného favorita.

Domácí v uplynulém ročníku Ligy národů dokonce působili v Lize B, nicméně v konkurenci Rumunska, Norska a Rakouska neměli vůbec žádnou šanci a s pouhými dvěma body sestoupili o patro níže. Nyní určitě chtěli okamžitě postoupit, jenomže po úvodní těsné porážce s Řeckem (0:1) a následném nerozhodném výsledku s Kyprem nezvládli před pár dny ani přestřelku v Kosovu a svému protivníkovi podlehli 2:3.

Trenéra Iana Baraclougha těšilo, že se jeho svěřenci konečně dokázali prosadit v útočné fázi, celkově však rozhodně není spokojen se současnou situací. "Máme na kontě jediný bod a postoupit už prakticky nemůžeme, naopak nám hrozí sestup do nejnižší ligy. V každém případě je na čem pracovat, teď se potřebujeme připravit na zápas s Kyprem a doufáme, že se vrátíme k dobré práci v defenzívě a naopak budeme dávat góly stejně jako proti Kosovu."

Hosté v dosavadních třech duelech nedali jedinou branku, a proto se nacházejí na čtvrtém místě tabulky. Jestli v Belfastu prohrají, tak je stejně jako v předchozím cyklu bude s největší pravděpodobností čekat jen dodatečná baráž. Kypr v předchozích deseti mezinárodních zápasech vyhrál pouze jednou a to právě v baráži o Ligu C s Estonskem (2:0), v červové fázi kromě již zmiňované remízy nestačil doma na Kosovo (0:2) a ve čtvrtek ani na Řecko (0:3).
Severní Irsko - pravděpodobná sestava:
Peacock-Farrell - Brown, Ballard, Evans - Bradley, Davis, McCann, Saville, McMenamin - Charles, Lavery
Kypr - pravděpodobná sestava:
Michail - Gogič, Correa, Laifis - Pittas, Artymatas, Kyriakou, Ioannou - Loizou, Christofi, Tzionis
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 3.75 - 7.43
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Řecko - Kosovo  (neděle 20:45)
Tenhle zápas může už s předstihem v červnovém termínu rozhodnout o prvním postupujícím do béčkové ligy. Protože Řecko naposledy dokázalo druhé Kosovo porazit na jeho půdě, stačí mu ke splnění prvotní ambice udělat poslední krok, a to zachovat svou stoprocentní bilanci a svého soupeře skolit ještě jednou. V jeho prospěch by mu totiž hrála lepší vzájemná statistika.

Příchod kouče Guse Poyeta k řeckému nároďáku se zatím ukazuje jako správná volba. Byť je pravda, že stěžejní pro hodnocení jeho úspěchů bude spíše až následná kvalifikace na EURO 2024, neboť v Lize národů nenaráží na top evropskou kvalitu, tři vítězství v řadě v rámci této soutěže jsou zatím velmi dobrým příslibem do budoucna. "Víme, že Kosovo rovněž vyhrálo, takže k nám přijede sebevědomé," řekl domácí stratég po minulém zdaru nad Kyprem. "Stále se ještě snažíme hlavně zlepšovat a poznávat všichni navzájem. Nakonec jsou pro nás vždy nejdůležitější tři body. Někdy předvedeme hezký fotbal, někdy jednoduše umíme dávat góly."

Jestliže si Řecko na novou tvář na lavičce opravdu nemůže výrazněji stěžovat, pak v podstatě stejné tvrzení platí na straně Kosova. Trenér Alain Giresse se svým mužstvem zvládl klání na půdě Kypru i naposledy proti Severnímu Irsku, aby ovšem ještě hosté mohli usilovat o první místo v tabulce, musejí nyní svému protivníkovi úvodní porážku oplatit, nejlépe uzmout jeho skalp. Ale už vůbec skórovat v duelu s Řeckem nebude vůbec snadné, Poyetova družina totiž doposud v defenzívě působí moc dobře, vždyť ve třech případech Ligy národů neinkasovala.
Řecko - pravděpodobná sestava:
Vlachodimos - Baldock, Mavropanos, Chatzidiakos, Tsimikas - Kourbelis, Bouchalakis - Limnios, Bakasetas, Masouras - Giakoumakis
Kosovo - pravděpodobná sestava:
Murič - Rrudhani, Rrahmani, Kryeziu, Aliti - Berisha, Loshaj, Muslija - Rashica, Muriqi, Zeneli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.56 - 5.51
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Řecko33005:09
2.Kosovo32015:36
3.Severní Irsko30122:41
4.Kypr30120:51
Liga C - skupina 4
Gruzie - Bulharsko  (neděle 18:00)
Gruzie v uplynulém ročníku Ligy národů skončila až na třetím místě druhé skupiny Ligy C, nicméně teď v polovině letošního "turnaje" je zatím stoprocentní a má velkou šanci proniknout do druhé výkonnostní kategorie. S devíti body je suverénně ve vedení a před druhou Severní Makedonií má náskok úctyhodných pěti bodů. Pokud v neděli i podruhé porazí Bulharsko a jeho největší rival neporazí doma Gibraltar, tak ho účast v Lize B s jistotou nemine.

Gruzínci začali tento červnový cyklus proti Gibraltaru a nedali mu vůbec žádnou na úspěch, protože ho zdolali hladce 4:0. Následně plnili úlohu mírných outsiderů v Bulharsku, ale díky pětigólovému přídělu senzačně zvítězili ve vysokém poměru 5:2. Ve čtvrtek zavítali do Skopje a v přímém souboji o první místo se utkali se Severní Makedonií, proti které znovu předvedli fenomenální výkon a domů si odvezli výhru 3:0.

Jejich ofenzivní smršť tak momentálně budí obrovský respekt, díky skóre 12:2 mají průměr neuvěřitelných čtyř vstřelených branek na jedno utkání. Vyzyvatel z Balkánského poloostrova je v naprosto opačné situaci, v dosavadním průběhu ještě ani jednou nevyhrál a klidně by mohl mít i problém s udržením. Kromě debaklu se svým nadcházejícím rivalem dvakrát remizoval ve shodném poměru 1:1 se Severní Makedonií i Gibraltarem.

Po porážce s Gruzií rezignoval na svou funkci trenér Jasen Petrov a pro dva zbývající červnové zápasy ho nahradil Georgi Ivanov, jenž však při své premiéře neuspěl a nerozhodný výsledek s jedním z největších trpaslíků evropské části se dá považovat za další velkou blamáž. "Bohužel nálada v kabině není dobrá a všichni vědí, že zaostáváme za očekáváním. Stále je však před námi ještě druhá půlka a v ní chceme ukázat, co v nás doopravdy je," prohlásil Ivanov odhodlaně.
Gruzie - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Kvirkvelia, Kašia, Chočolava - Kakabadze, Aburjania, Kvekveskiri, Citašvili - Kvaracchelia, Davitašvili - Zivzivadze
Bulharsko - pravděpodobná sestava:
Vucsov - Popov, Hristov, Chorbadžijski, Jordanov - Milanov, Kraev, G. Minčev, Stefanov, Despodov - M. Minchev
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 3.98 - 6.52
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Severní Makedonie - Gibraltar  (neděle 18:00)
Severní Makedonie byla pasována do role možná největšího favorita na uzmutí prvního místa ve čtvrté skupině céčkové ligy, prim každopádně hraje někdo jiný, a to Gruzie. Právě s tímhle soupeřem domácí naposledy jasně padli, a jestli se ještě míní pokoušet stahovat aktuální ztrátu pěti bodů, nesmějí si ve Skopji bezpochyby dovolit jakkoliv zaváhat v souboji s Gibraltarem.

Hosté se ale na Balkánském poloostrově můžou opřít o poslední prvotní zdar v tomto ročníku Ligy národů, remízu totiž uhráli se stále se trápícím Bulharskem. Oplatit Severní Makedonii porážku ze druhého kola ovšem pro ně bude velmi složité, pokud odvedou stejně mdlý výkon jako minulou neděli. Gibraltar zkrátka potřebuje být minimálně odvážnější, aby zkušenějšího protivníka překvapil. V současné době je na poslední pozici právě on, od Bulharů do dělí bod.

Velké zklamání zavládlo ve výběru Severní Makedonie po minulém neúspěchu s Gruzií. Ta znovu potvrdila, že červnový reprezentační termín ji zastihl ve výtečné formě, znovu ukázala svou nečekaně výraznou produktivitu v útoku a zvítězila o tři branky. Zásadně si tak pojistila právě před svým úhlavním konkurentem vedoucí příčku. "Každá porážka bolí," hlesl domácí kapitán Enis Bardhi. "Musíme však myslet do budoucnosti. Mohu vás ujistit, že každý hráč na hřišti nechá maximum, někdy je ale fotbal zkrátka takový. Pořád jsme nastaveni mentálně na naše ambice, na naše cíle, k nimž musíme směřovat. Chceme stále získávat lepší výsledky."
Severní Makedonie - pravděpodobná sestava:
Naumovski - Todoroski, Velkovski, Ristevski, Alioski - Elmas, Nikolov, Bardhi, Trajkovski - Ristovski, Čurlinov
Gibraltar - pravděpodobná sestava:
Coleing - Jolley, R. Chipolina, Lopes, Wiseman, Mascarenhas-Olivero - Walker, Ronan, Annesley, Pons - Styche
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.07 - 12.40 - 31.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Gruzie330012:29
2.Severní Makedonie31113:44
3.Bulharsko30214:72
4.Gibraltar30121:71
Liga D - skupina 2
Malta - San Marino  (neděle 20:45)
Maltě se poslední důležitý duel proti Estonsku nevyvedl, na čele tabulky je tak aktuálně právě její protivník, který má baráži o postup do céčkové úrovně rozhodně blíže. Nicméně skládat zbraně maltští Falcons pořád nemusejí, Estonci ještě nemají žádné jistoty, že první příčku až do konce soutěže udrží. Rozhodně ale nesmí být v zájmu hostů jakkoli váhat se San Marinem.

Pokud se naplní papírové předpoklady, před zářijovou dohrávkou Ligy národů bude mít Malta a Estonsko shodný počet šesti bodů, akorát že prvně jmenovaný o jeden odehraný mač navíc. Ve finále se asi o klíčové otázce, kdo skončí první, rozhodne až na podzim na estonské půdě, kde se Malta musí pokusit svému konkurentovi porážku oplatit, aby se před něj ještě vecpala.

Mužstvo kouče Fabrizia Costantiniho sice na této frontě zatím neurvalo ani bod, nicméně jak na půdě Estonka, tak doma s Maltou nepadlo nějakým velkým rozdílem. Střihlo si mimo jiné i následný přátelák s Islandem, jemuž podlehlo dokonce jen o gól. Jeho soupeř mimochodem prožívá aktuálně dost nešťastné období kvůli velmi nepříjemné události. Manažer týmu Mark Piscopo, známý jako Il-Lullu, v pátek zemřel. "On byl pilířem národního družstva," smutnil maltský stratég Devis Mangia. "Když jsem se s ním poprvé potkal, myslel jsem si, že s ním hráči vyrostou, že tu odjakživa bude a zůstane tu. Musíme tak udělat všechno, co je v našich silách, abychom uctili jeho památku. Potřebujeme vyhrát, abychom pak v září měli o co hrát. Je těžké zvednout morálku po nějaké porážce. A obzvláště po smrti nějakého člověka," hlesl.
Malta - pravděpodobná sestava:
Bonello - S. Borg, Pepe, Z. Muscat - J. Mbong, Guillaumier, Vella, Camenzuli - Teuma - Montebello, Degabriele
San Marino - pravděpodobná sestava:
E. Benedettini - Man. Battistini, Palazzi, Fabbri - D'Addario, Mularoni, Mic. Battistini, E. Golinucci, Ceccaroli - Vitaioli - Nanni
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.13 - 7.89 - 24.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Estonsko22004:16
2.Malta21013:23
3.San Marino20020:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Pablos

Stejně mám trošku obavy, že i přes ten optimistický začátek, nakonec skončíme poslední. Venku prostě jsme připosraný, takže nám moc nevěřím ani na ty Švýcary... a oni někde ještě nějáký bod vyválčí. Trošku možná věřím, že bysme mohli uhrát remízu s Portugalskem doma.. no uvidíme.

Reagovat
Seydou Doumbia

Není se čeho bát, remíza doma se Španěly rozhodla. Švýcaři půjdou s remízou 1:1 proti Česku dolů, ostatní duely obě země prohrajou. Izy udržení.

Reagovat
bartes

rozhodne náš zápas se Švýcary a taky postupový klíč. Postupuje se na skóre nebo na vzájemný zápas? Podle mně Švýcaři porazí nás a pak získají někde min. 1 bod. A bude rozhodovat skóre nebo vzájemný zápas. Pokud skóre, tak nám i věřím, protože ten Šilhavého beton se blbě překonává. Pokud vzájemný zápas, tak si myslím, že Švýcaři nám dají něco jako 2:0.

Reagovat
jsemdement

Isa muka huka buka kuka luka dokoko dokoko dokoko.

jsem zaklel spanely more budou mit zavazany tkanicky

Reagovat
Benfica

Bomu kêlê

Reagovat
blaugrana

to by fungovalo len na Gaviho

Reagovat
Benfica

nechapem čo tam majú, že sa tam nikdy nedá dať gól, fds

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele