Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 2, 4. kolo
12.06.2022 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Řecko se v Lize národů raduje po výhře nad Kosovem z postupu do béčka

Liga národů už po čtyřech odehraných kolech poznala svého prvního postupujícího. Na béčko se v příštím ročníku může těšit Řecko, které udrželo stoprocentní bilanci také v tomhle utkání, skolilo Kosovo podruhé během několika dnů, a i kdyby v posledních dvou duelech během září dvakrát padlo a Kosovo dvakrát zvítězilo, hrála by v řecký prospěch lepší vzájemná bilance.

Domácí jsou po příchodu nového muže na lavičku Guse Poyeta ve velkém laufu. Zisk finální první pozice pro ně samozřejmě byl prioritou číslo jedna, že by ovšem svoje cíle splnili takto s předstihem, možná ani sami oni nečekali. Navíc v opravdu povedeném stylu, vždyť během čtyř dosavadních klání ani jednou neinkasovali. Svěřenci trenéra Alaina Giresseho, kteří byli zdecimovaní několika absencemi, uměli svému soupeři konkurovat zhruba sedmdesát minut.

V prvním poločase ještě žádný přesný zásah k vidění nebyl. Asi nejblíže mu byl ve 41. minutě Bakasetas, avšak hostující prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Ani ve druhém dějství se přitom dlouho nezdálo, že by k nějaké změně skóre mělo dojít. Nakonec nicméně Řekové přece strhli vítězství na svou stranu.

V 71. minutě střídající Mantalos vyslal centr zleva do vápna, tam se do míče hlavou opřel jeho kolega z lavičky Giakoumakis, který zamířil ke vzdálenější tyčce. A v samém závěru se na listinu střelců uvedl i sám Mantalos, když zacílil do prázdné brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele