SOUHRN LIGY MISTRŮ - ÚTERÝ

20.10.2004, 09:48
Aktuality
Sváteční zápas na Letné se povedl, Sparta s Manchesterem uhrála bod. A měla i na víc. Opět se zaskvěl Pavel Nedvěd, který jediným gólem zařídil výhru Juventusu nad Bayernem. V Realu se konečně trefil Michael Owen a zařídil hubené vítězství nad Dynamem Kyjev, Milan Baroš dobrým výkonem Liverpoolu ke třem bodům nepomohl. Na pokraji vyřazení je po další porážce AS Řím...


Skupina A


Liverpool sice byl v průběhu celého utkání lepší, ale pozorná obrana Deporu a nepřekonatelný brankář Molina mu toho mnoho nedovolili. Milan Baroš odehrál výborný zápas a zadáky hostů svými dravými průniky řádně provětrával. Měl několik šancí, v té největší dokonce překonal Molinu, ale míči v cestě do sítě na poslední chvíli zabránil Manuel Pablo. Hosté se nezmohli na nic víc než na pár brejků, ale díky pevné obraně získali cenný bod.

-    :

Monaku skvěle vyšel úvod zápasu, už po deseti minutách totiž vedl 2:0. Nejprve se individuálně prosadil Javier Saviola, když přešel přes tři obránce a ranou pod břevno nedal gólmanovi šanci, později zvýšil parádní ranou Ernesto Chevantón. Na druhé straně se postupem času dobře rozehrál Rivaldo a hosté zatlačili Monako do obrany. Po hodině hry se dočkali snížení, když Kafes perfektní přihrávkou vysunul Ioannise Okkase a ten nezaváhal. Olympiakos se v závěru hnal za vyrovnáním, ale domácí těsné vedení udrželi. A měli i štěstí, to když při závaru v poslední minutě na brankové čáře zachránil Farnerud.


Skupina B


Leverkusen sice udával tempo hry a byl lepší, ale do vedení šli hosté, když Tottiho přímý kop nešťastně tečoval Berbatov, který chvilku předtím na druhé straně trefil břevno. Po změně stran domácí nastoupili hodně ofenzivně, v rozestavení 3-3-4, a to se vyplatilo. Už po třech minutách totiž Roque Junior vyrovnal po přímém kopu Ponteho a o něco později dokonal obrat výstavní ranou Jacek Krzynowek. Pak byl za úmyslný faul loktem vyloučen hostující Panucci a když jej chvíli před koncem následoval i De Rossi, bylo rozhodnuto. Domácí navíc své vítězství pojistili, posledním dotykem míče v zápase se trefil Franca.


Real začal důležitý zápas aktivněji a nejblíže k otevření skóre byl Zidane, jehož přímý kop skončil na tyči. O brankovou konstrukci se později otřela i Raúlova střela a když musel kvůli zranění hřiště opustit Figo, zdálo se, že Real čeká další velmi těžký boj. Čekání na gól ale nakonec netrvalo dlouho, na Ronaldův centr si naběhl Michael Owen a svou první trefou v dresu Realu zařídil těsné vítězství. Další branky už totiž nepadly, na obou stranách se v dobrém světle předváděli gólmani, i když zaměstnanější byl určitě Shovkovskiy v brance Kyjeva. Největší šanci na vyrovnání mělo Dynamo deset minut před koncem, když až z brankové čáry vykopával míč Pavón.


Skupina C

-    :

V amsterdamské Areně nebylo ani chvíli pochyb o tom, kdo je na hřišti pánem. Ajax svého izraelského soupeře prakticky k ničemu nepustil, až na úvod druhého poločasu, a s přehledem si došel pro první tři body. Rozhodnuto bylo poměrně rychle - hned v úvodu doklepl do prázdné brány odražený míč Wesley Sonck, na 2:0 zvýšil po dvaceti minutách hlavou Nigel De Jong a ještě do poločasu dal výsledku definitivní podobu Rafael Van der Vaart, který opět zakončoval do prázdné branky. Po přestávce se v dresu Maccabi objevili dva noví hráči a přinesli oživení, přišly i šance, ale žádnou z nich nedokázali hosté využít. Jinak i druhý poločas patřil Ajaxu a dvě minuty před koncem mohl čtvrtý gól přidat Wesley Sneijder, ale z penalty trefil jen břevno. Za Ajax nenastoupil ani jeden z Čechů, Galásek je zraněný a na Grygeru místo nezbylo.

-    :

I utkání takových gigantů, jako jsou Juventus a Bayern, může přinést nudný a průměrný fotbal. Vůbec první setkání těchto soupeřů na evropské scéně nevyšlo Bayernu, který byl prakticky neškodný, až na pár pokusů Makaaye a střelu Schweinsteigera v závěru. Na druhé straně byl blízko ke vstřelení gólu Del Piero, když Kahn nedokázal udržel snadný míč z kopačky Emersona, ale kapitán domácích ze záhadných důvodů netrefil branku. O jediný gól zápasu a tři body pro svůj tým se tak postaral Pavel Nedvěd. Ibrahimovič sklepl centrovaný míč na bývalého českého kapitána a ten střelou přes obránce do protipohybu Kahna rozhodl.


Skupina D

-    :

Do čela skupiny se po skvělém výkonu a vítězství 3:1 na půdě tureckého Fenerbahce dostal Olympique Lyon. V první půli Lyon dobře bránil, ustál nápor domácích a po změně stran udeřil. Přidal plyn a Juninhově ráně, která se do branky odrazila od spodní části břevna, zaslouženě vedl. Na druhý gól, který hlavou zblízka přidal Cris, sice z ojedinělého útoku odpověděl Nobre, ale snaha domácích o vyrovnání vyšla naprázdno. Chvíli před koncem vítězství Lyonu pojistil střídající Frau, když zblízka doklepl centr Govoua.


Sparta byla po většinu zápasu překvapivě lepším týmem a jak po utkání poznamenal gólman United Roy Carroll, výsledek 0:0 je pro nejbohatší klub světa spíše získaným bodem, než dvěma ztracenými. V největších šancích Sparty neuspěli Jun a Zelenka, Homola trefil hlavou spojnici tyče a břevna. Na druhé straně nejvíce hrozil Rooney, ale na hattrick do sítě Fenerbahce nenavázal. Sparta podala skvělý výkon a pod očekávaný tlak se dostala až v samotném závěru, kdy jí docházely síly.

Autor: Petr Starý

Komentáře (8)

Přidat komentář
HOST*yarda

Hm, tak jsem to trochu tuhle zakřikl...Po shlédnutí včerejšího sestřihu mám chuť napsat do redakce ČT2, ať si trochu kontrolují a následně sprdávají své komentátory. Dva příklady:

1.Leverkusen-AS - Komentáři "Jeden z Italů zahrával přímý kop." předcházel asi půlminutový záběr na Tottiho (toho by poznat mohli)

2.Real-Dynamo - Komentář "Nebezpečnou šanci Dynama zlikvidoval brankář Šovkovskij..." a záběr na chytajícího Casillase

Tak nevím...

Reagovat
HOST*

Když srovnávám komentář utkání Našich s Rumuny s včerejším zápasem ligy mistrů, tak myslím že ČT2 je před NOVOU pořád ohodně vpředu, a ještě pořád se nemusíme obávat zakázaného uvolnění při fotbalovém utkání

Reagovat
HOST*yarda

Jo, jasně, jen se mi nezdály ty zmíněné komentáře... celkově nemůže být o nějakém srovnání řeči.

Reagovat
HOST*CSC

Méďa je bůh!!!

Reagovat
HOST*jude slavia,jude slavia

Hodnocení komntátorů - NOVA - 25%

PRIMA - 55%

ČT - 60%

Neljepsich 5 zymu v Evrope: Barcelona,AC Milan,Juventus,Arsenal,Chelsea

5 Nejhorsich tymu - Liveros,Santa Coloma B,Assiani,Do lomo,Lořčšina

Nejlepšch 5 hráčů - Nedvěd,Ronaldinho,Poborský,Henry,Essien

5 nejhoršíh hráčů:Mitreskivič,Saši,Me Lorde,Komoščina,Arek Alder

Reagovat
smazaný uživatel

Za tu přezdívku bych tě zavřel. Stejně tak za to, že dáš Poborského mezi 5 nejlepších na světě

Reagovat
HOST*yarda

Já bych ho zase zavřel za to pořadí nejlepších týmů

Reagovat
HOST*Nikita

KYJIV ceka vitezstvo nad Realem!(Prominte za chyby.Prosim!)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele