Souhrn kvalifikace o postup na ME 2020 - pondělí 14.10.

14.10.2019, 22:39, aktualizováno 14.10.2019, 22:39
Komentáře a souhrny
Dalším účastníkem mistrovství Evropy se stává Ukrajina, která ve šlágru skupiny B zdolala Portugalsko. Vysokým vítězstvím v Bulharsku se k postupu na Euro výrazně přiblížila Anglie. Francouzi neoplatili Turecku předchozí porážku, neboť remizovali 1:1...
Skupina A

Bulharsko - Anglie 0:6

14.10.2019 20:45

Góly: 7. Marcus Rashford, 20. Ross Barkley, 32. Ross Barkley, 45+3. Raheem Sterling, 69. Raheem Sterling, 85. Harry Kane

Anglie po brilantním představení v Bulharsku odčinila zklamání z Prahy a postup na euro má již téměř v kapse. Domácí Bulhary, kteří toho na trávníku moc nepředvedli, zničili hosté šesti zásahy. Skvělý den měl Harry Kane, jenž si na své konto připsal jeden gól a tři asistence. Ross Barkley s Raheemem Sterlingem zase přidali každý po dvou brankách.

Bulhaři tak pokračují v mizerné kvalifikaci a se třemi body zůstávají společně s Černou Horou na chvostu tabulky skupiny A. Drtivá porážka pak pro ně ještě bude mít pravděpodobně dohru, neboť kvůli rasistickému chování a neonacistickým projevům domácích příznivců musel být duel několikrát přerušen.

V sestavě lvů nově dostala prostor stoperská dvojice Tarziev-Hadžijev. Zálohu vyztužili Despodov se Sarmovem a Kostadinovem a v útoku pro tentokrát operoval Isa. Také manažer Albionu Southgate promíchal základní jedenáctkou svého výběru po nečekané porážce v České republice. Dostalo se tak na obránce Mingse a Chilwella, středopolaře Barkleyho s Winksem a útočníka Rashforda.

Posledně jmenovaný si chtěl očividně spravit chuť po nepovedeném úvodu sezóny s Manchesterem United a hned v sedmé minutě otevřel skóre. Rashford se skvěle uvolnil na levé straně a parádní ránou z úhlu pod břevno pokořil brankáře domácích Ilijeva. Angličané se viditelně uvolnili a po dvaceti minutách vedli už o dva góly. Sterling po narážečce s Kanem pronikl do pokutového území, kde našel na zadní tyči Barkleyho, jemuž již nečinilo uklidit balón do odkryté sítě.

Poté se "předvedli" bulharští fanoušci, kteří začali rasisticky bučet na hráče hostů. Na nechutné chování příznivců ale zareagoval Albion tím nejlepším způsobem. Kane ve 32. minutě nacentroval na Barkleyho, na jehož hlavičku Ilijev nedosáhl - 0:3. Ve zbytku poločasu došlo ještě k jednomu přerušení zápasu, neboť z tribun se nadále ozývaly rasistické skřeky a k vidění bylo dokonce i hajlování. Anglii to ale ve hře očividně moc nepřekáželo. Rychlý brejk hostů putoval přes Trippiera a Kanea k Strelingovi, který zase střílel do zcela prázdné svatyně.

Čtyřbrankový náskok si Albion po změně stran v poklidu strážil. V 59. minutě měl velkou šanci Streling, avšak Ilijev jej nohama vychytal. Pět minut poté se před gólmanem lvů zjevil Kane, ale také on na Ilijevovi ztroskotal. V 69. minutě to Kane zkusil další gólovou přihrávkou, kdy vysunul Strelinga, a fotbalista Manchesteru City se již nemýlil - 0:5.

Ani v 82. minutě se Kane nedočkal, po přihrávce od Hendersona totiž trefil brankovou konstrukci. Tři minuty nato už se ale ostrostřelec Tottenhamu přece jen dočkal, když prošel za obranu Bulharska a překonal Ilijeva střelou na bližší tyč, čímž nakonec uzavřel střelecký účet zápasu.

Více informací k zápasu

Kosovo - Černá Hora 2:0

14.10.2019 20:45

Góly: 10. Amir Rrahmani, 34. Vedat Muriqi

Výborný první poločas ze strany Kosova nakonec rozhodl o jeho výhře v zápase s Černou Horou. V Prištině padly všechny góly už v prvním poločase. Po deseti minutách rozjásal domácí příznivce Amir Rrahmani a po půlhodině zvyšoval na konečný výsledek Vedat Muriqi. Kosovo se stále drží ve hře o postup na šampionát, na druhé Čechy ztrácí jeden bod.

Černohorci už neměli šanci na postup a utkání v Prištině pro ně nemělo takovou váhu. Na druhou stranu pořád šlo o bitvu dvou balkánských zemí, které si nic nedarují. Domácí potřebovali zareagovat na výhru Čechů nad Anglií a svého úkolu se chopili se vší vervou.

Už po deseti minutách začal domácí stadion jásat radostí. Na dobře zahraný rohový kop si naskočil Amir Rrahmani a hlavou otevřel střelecký účet utkání. Při gólu rozhodně neměl čisté svědomí brankář Petković, který si vyběhl pro centr z branky, jenomže k balónu se nedostal a Rrahmaminu pak stačilo trefit odkrytou branku. Pro Černohorce tím odstartovaly patálie prvního poločasu. O pět minut později musel střídat brankář Danjel Petković a jeho náhradník Milan Mijatović inkasoval ve 35. minutě druhý gól, dorážkou z kopačky Vedata Muriqiho. Kosovo mělo v tu chvíli herní převahu a Muriqi už jednu šanci mezitím dokázal zahodit.

Černá Hora byla po přestávce vyrovnanějším soupeřem, ale to bylo dáno také tím, že domácí už se nikam nehnali. Přesto po hodině hry mohl zvýšit na rozdíl tří branek Rašica, kdyby dosáhl na pas Vojvody. Neuspěl ani Muriqi, jemuž rozšíření gólové sbírky překazilo břevno. Hosté se nezmohli ani na kontaktní branku a Kosovo vyhrálo 2:0 zcela zaslouženě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Anglie650126:615
2.Česko640211:912
3.Kosovo632112:1011
4.Bulharsko70345:173
5.Černá Hora70343:153
Skupina B

Litva - Srbsko 1:2

14.10.2019 20:45

Góly: 79. Donatas Kazlauskas - 48. Aleksandar Mitrović, 53. Aleksandar Mitrović

Srbsko díky dvěma trefám kanonýra Aleksandara Mitroviće krátce po změně stran zdolalo trápící se Litvu nejtěsnějším poměrem 2:1, i když se v samém závěru o tříbodový zisk pořádně strachovalo. Díky tomu se udrželo ve hře o druhé postupové místo skupiny B. V tabulce mu momentálně patří třetí příčka s deseti body a dvě kola před koncem zaostává za Portugalskem o jediný bod. Litva je stále poslední pátá s jediným bodem na kontě.

Srbové ve dvou zbývajících domácích duelech s Lucemburskem a s již postupující Ukrajinou zřejmě potřebují zvítězit. K tomu musí doufat, že Portugalsko zaváhá buď s Litvou, nebo s Lucemburskem. První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak zvlášť atraktivní, nicméně favorit utkání měl navrch. Už po necelých třech minutách mohl otevřít gólový účet Radonjić, ale zblízka ho dokázal vychytat připravený gólman Černiauskas.

Ihned na to se chtěl prosadit Ljajić, nicméně s dalším parádním zákrokem se vytáhl domácí strážce. Srbové si moc přáli dostat se do vedení ještě v prvním poločase a po zhruba půl hodině hry byli velmi blízko, jenomže prudkou hlavičku pozdějšího hrdiny Mitroviće famózně odvrátil na rohový kop Černiauskas. Domácí mohli z ničeho nic udeřit ve 34. minutě, ovšem ránu Verbickase zlikvidoval pozorný gólman Dmitrović.

Do druhého dějství vstoupili hosté s ještě mnohem větším odhodláním a o svém úspěchu rozhodili v rozmezí 48. - 53. minuty. Ljajić předvedl krásný průnik na pravé straně a pak chytrým lobem vybídl ke skórování Mitroviće, jenž zblízka nemohl minout odkrytý prostor tří tyčí. Stejná spolupráce znovu zafungovala ani ne o pět minut později, celá akce i tentokráte započala na pravém křídle.

Po prudké přihrávce převzal balón Ljajić a adresoval ho do předbrankového prostoru, kde nabíhající Mitrović v pádu ze dvou metrů rozvlnil síť - 0:2. V následujícím průběhu nestvrdili výhru Srbska Maksimović s Radonjićem, Litva proto oživila svou naději na bodový zisk v 79. minutě. Střídající Donatas Kazlauskas vzal odpovědnost na sebe a z dvanácti metrů se trefil přímo k bližší konstrukci. V nastaveném čase mohl vyrovnat čerstvý Žulpa, avšak mířil o decimetry vedle přední tyče a výsledek se tak již nezměnil.

Více informací k zápasu

Ukrajina - Portugalsko 2:1

14.10.2019 20:45

Góly: 6. Roman Jaremčuk, 27. Andrij Jarmolenko - 72. Cristiano Ronaldo (pen.)

Itálie, Belgie, Rusko, Polsko a nyní také Ukrajina. To je výčet dosavadních jistých postupujících na Euro 2020. Posledně jmenovaná země si postup zajistila výhrou 2:1 nad Portugalskem. Mužstvo z Pyrenejského poloostrova bude o účast na Mistrovství Evropy ještě tvrdě bojovat se Srbskem.

Kouč domácích Ševčenko nasadil na kraj obrany nové borce, když Bolbata se Sobolem nahradili Karavajev a Mykolenko. Ještě jedna změna na straně Ukrajiny proběhla v útoku, kde Jaremčuk dostal přednost před Moraesem. Se základní jedenáctky hostů po zápase s Lucemburskem vypadli záložníci Pereira s Fernandesem a útočník Félix. Uvolněná místa pak obsadili João Mário, Danilo a Guedes.

Nový muž ve žlutém dresu Jaremčuk vstoupil do zápasu jako velká voda. Již ve druhé minutě poprvé vyzkoušel pozornost brankáře Patrícia a v šesté minutě se dokonce radoval z přesného zásahu. Hlavičku Kryvcova po rohovém kopu Jarmolenka ještě Patrício bravurně vyrazil, k dorážce byl však připraven Jaremčuk, jenž tak rozjásal Kyjev poprvé.

Portugalci následně pochopitelně usilovali o vyrovnání, Guerreiro však v 18. minutě pálil nad břevno. Devět minut poté našel Mykolenko centrem z levé strany zcela volného Jarmolenka ve vápně, kterou utekl Guerreirovi a překonal Patrícia podruhé. Ukrajinci si tak za necelou půlhodinu vypracovala solidní náskok.

Ve 29. minutě se poprvé pořádně ukázal Pjatov, když vyrazil střelu Mária. Vzápětí pálil jen o fous nepřesně Danilo. Tlak Portugalců sílil, ve 32. minutě musel Pjatov opět zasahovat proti pokusu Bernarda Silvy. Deset minut poté se ukázal také Cristiano Ronaldo, ovšem ani on svou ránou nenašel prostor mezi třemi tyčemi.

Pět minut po přestávce si vzal Ronaldo na starost rozehrávkou přímého kopu, na Pjatova si však opět nepřišel. Jinak se ale hosté po změně stran hledali, vysvobození pro ně přišlo až v 71. minutě. Střelu střídajícího Brumy totiž ve vlastním pokutovém území srazil rukou Stěpaněnko. Vedle nařízené penalty uviděl Stěpaněnko druhou žlutou kartu a domácí tak dohrávali v deseti. Pokutového kopu se samozřejmě zhostil Ronaldo, který s přehledem proměnil. Ukrajina tak vedla již jen o jednu branku.

Hosté se poté do protivníka pořádně zakousli. V 74. minutě provětral Pjatova znovu Ronaldo a z následného rohového kopu hlavičkoval nepřesně Pepe. V nastavení pak Ronaldo hlavičkoval jen do Pjatova a tu vůbec největší šanci měl hned vzápětí Danilo, který trefil břevno. Závěr utkání byl hodně nervózní, po jeho konci ale mohli propuknout velké oslavy na domácí straně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Ukrajina761015:219
2.Portugalsko632114:611
3.Srbsko631212:1310
4.Lucembursko61145:114
5.Litva70165:191
Skupina H

Francie - Turecko 1:1

14.10.2019 20:45

Góly: 76. Olivier Giroud - 81. Kaan Ayhan

Francouzští mistři světa nedokázali ani ve druhém utkání porazit Turky, přesto je s velkou pravděpodobností postup na evropský šampionát nemine. Francie měla na Stade de France velkou územní a střeleckou převahu, ale ani vedení vydobyté čtvrthodinu před koncem neudržela a po brance Kaana Ayhana jenom remizovala.

Francie a Turecko dál vévodí skupině se stejným počtem bodů, jistotu postupu ale ještě nemají. Tu přitom mohl Francouzům zařídit Olivier Giroud, kdyby jen o pár minut později nevyrovnal Kaan Ayhan.

Trenér Didier Deschamps postrádal zraněného Huga Llorise, místo v brance tak zaujal zkušený brankář Marseille Mandanda. V útoku rovněž nechyběl útočník FC Barcelona Antoine Griezmann, avšak v záloze chyběli zranění Paul Pogba a Ngolo Kanté. Francie chtěla Turkům oplatit porážku 0:2 z červnového utkání v Konye.

Reprezentace galského kohouta se takřka okamžitě usadila na polovině svého soupeře, ale se střelbou poměrně dlouho váhala. Až v 17. minutě střílel Griezmann a po něm zahodil obrovskou příležitost Sissoko, proti jehož dorážce se rychle přemístil Mert Günok. Turecký brankář předvedl skvělý zákrok a za chvíli si poradil i s nedůraznou hlavičkou Griezmanna. Francouzský tlak se stupňoval a po další Sissokově ráně musel Günok na zem. Turecko se bránilo a během prvního poločasu si nevytvořilo žádnou větší příležitost. Ve 36. minutě pak zkoušel obstřelit tureckou branku aktivní Griezmann a jeho rána šla vedle.

Turci nemohli být s výkonem v prvním poločase spokojeni a na druhou půli přichystali první střídání. Hostující kouč potřeboval, aby jeho tým byl vepředu nebezpečnější a to měl změnit nově příchozí Hakan Calhanoglu. Přesto dosud největší šanci Turků obstaral nijak nebezpečným pokusem Çağlar Söyüncü, Mandanda balón bez problémů chytil.

Až po šedesáti minutách přišla opravdu velká gólovka Turků, už ve vápně se dostal ke střele Yilmaz, ale z dobré pozice branku trestuhodně přestřelil. Francie si mohla oddechnout a v 76. minutě zasadila Turecku nepříjemnou ránu. Na Griezmannův rohový kop si naskočil Olivier Giroud a zaplněné Stade de France se mohlo začít radovat. Nebylo to však na dlouho. O šest minut později rozehrál precizně standardku Hakan Çalhanoğlu a střídající Kaan Ayhan rovněž hlavou srovnal na 1:1.

S remízou se nehodlali spokojit především Francouzi a výhru týmu Didiera Deschampse mohl obstarat dvě minuty před koncem Ikoné, proti jehož jedovaté ráně dobře zasáhl Günok. Francie znovu nedokázala Turecko porazit, ale po remíze 1:1 mají oba celky dobře namířeno na evropský šampionát.

Více informací k zápasu

Island - Andorra 2:0

14.10.2019 20:45

Góly: 38. Arnór Sigurdsson, 65. Kolbeinn Sigthórsson

Islandští Vikingové sice porazili Andorru, ale vzhledem k vzájemné remíze Francie s Tureckem se jim Euro 2020 výrazně vzdálilo. Dvě kola před koncem Island ztrácí čtyři body na první i druhé místo a i když další zápas hraje v Turecku, celkový los na závěr cyklu není vůbec příznivý. Výhru nad fotbalovým trpaslíkem vystříleli Arnór Sigurdsson a Kolbeinn Sigthórsson.

Island potřeboval domácí zápas s Andorrou nutně zvládnout za tři body a zároveň doufal, že by Francie mohla Turecku oplatit porážku. Tím by byl rozdíl mezi Islandem a Tureckem tříbodový a vše by mohl rozhodnout vzájemný duel. Bohužel Vikingové svůj úkol splnili, ovšem ze Stade-France přišla nepříznivá zpráva o remíze.

V Rejkjavíku to mají všechna mužstva velmi složité a Andorra pochopitelně nebyla v pozici favorita, spíše naopak. Zkušenostmi otřískaný severský tým bez problému zvítězil, byť nakonec vstřelil "jen” dva góly. Dobývání gólmana Gomése trvalo něco málo přes půlhodiny. Island sice častěji držel balón, ale zataženého soupeře nijak nedokázal překvapit. Až ve 38. minutě se opřel do odraženého balónu Artur Sigurdsson a svou premiérovou brankou v reprezentačním dresu mohl domácí příznivce uklidnit. Andorra se snažila hrát vyrovnanou partii a dá se říci, že se jí to dařilo. Náznaky šancí však nedokázala dotáhnout do konce a v 65. minutě po druhé inkasovala. Kolbeinn Sighthórsson dostal dlouhou přihrávku do běhu a svůj samostatný únik na Gomése proměnil ve druhý gól.

Třetí branku už Islanďané nepřidali, přestože čtvrthodinu před koncem měli k dispozici pokutový kop. Hru rukou v pokutovém území mohl potrestat Gylfi Sigurdsson, jenomže Gomés vystihl směr jeho střely a penaltu zlikvidoval. Záložník anglického Evertonu si vybral smůlu ještě jednou, když v nastavení z přímáku orazítkoval tyčku. Island sice porazil Andorru 2:0, ale z Francie přišel nerozhodný výsledek, který prakticky zavírá Vikingům další účast na závěrečném turnaji.

Více informací k zápasu

Moldavsko - Albánie 0:4

14.10.2019 20:45

Góly: 22. Sokol Çikalleshi, 34. Keidi Bare, 40. Lorenc Trashi, 90. Rey Manaj

Albánie dokázala odčinit smolnou páteční prohru v Turecku, kde inkasovala až v poslední minutě základní hrací doby. Tentokráte díky skvělému prvnímu poločasu zdolala outsidera z Moldavska ve vysokém poměru 4:0, nicméně i tak už nemá žádnou šanci na přímý postup. V tabulce skupiny H zůstává na čtvrtém místě s dvanácti body a právě na druhé Turecko ztrácí nedostižných sedm bodů. Moldavané jsou poslední se třemi body o skóre za Andorou.

Hostující výběr má ještě určitou naději se kvalifikovat do dodatečného play-off, ale na konečný verdikt si bude muset počkat do poloviny listopadu. Na Albánii nebylo od samého začátku znát žádné zklamání po neúspěchu v Turecku, v polovině úvodního dějství přetavila svou první větší šanci pondělního střetnutí ve vedoucí gól. Sokol Çikalleshi se po akci na pravé straně dostal k odraženému míči a z dvanácti metrů ho poslal do levého spodního rohu.

Moldavsko jakoby od té chvíle ještě více znervóznělo a druhou trefu inkasovalo ve 34. minutě. Po dlouhém nákopu za defenzívu protivníka vyrobil obrovskou hrubku gólman Koşelev, který neudržel balón ve svých rukavicích a nabíhající Keidi Bare pak s přehledem trefil odkrytou branku. Jednička nizozemského klubu Fortuna Sittard si tento okamžik rozhodně za rámeček nedá. Hosté se potřetí prosadili ještě do přestávky.

Zhruba pět minut před výměnou stran po dalším centru za moldavskou obranu předvedl nepříliš úspěšný skluz Graur. Balón vzápětí převzal Lorenc Trashi a nelítostně ho usměrnil do vzdálenějšího spodního rohu, Koşelev ani v tomto případě nemohl mít úplně čisté svědomí. Mírný favorit rozhodně nepolevil ani ve druhém dějství. V 54. minutě vypálil z voleje z deseti metrů aktivní Bare a jeho projektil se odrazil od spodního okraje břevna zpět do pole.

Ve zbývajícím průběhu se již utkání spíše dohrávalo a rozhodně se nezdálo, že by došlo ke změně skóre. Nicméně v 90. minutě se Albánie prosadila ještě jednou. Dvaadvacetiletý útočník druholigového španělského celku Albacete Balompié obdržel zpětnou přihrávku z pravé strany šestnáctky od Roshiho a elegantní patičkou pokořil zoufalého Koşeleva, v nastaveném čase si Roshi naopak vylámal zuby na připraveném domácím strážci.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Francie861121:519
2.Turecko861116:319
3.Island850312:1015
4.Albánie840414:1012
5.Andorra81071:163
6.Moldavsko81072:223

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (61)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barkley 2+1, Giroud gól.

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Benfica

Congrats Ukraine! Shevchenko to aj ako tréner dotiahne ďaleko vidno, že vie čo robí, aj s priemerným tímom dokáže uhrať pekné výsledky aj keď dnes s pekelným šťastím, ale šťastie praje pripravenému.. ten by mohol vytiahnuť z brindy ManU

škoda prehry, je pekné keď D-line chce útočiť, ale takto flaknúť úvod a darovať 2 góly..

Reagovat
Shevchenko

Bulharsko a Černá Hora to je strašná ostuda co předvádějí.

Reagovat
Benfica

Čierna Hora?

Reagovat
Shevchenko

napsal jsem to snad jasně ne?

Reagovat
Benfica

tak, ale neviem prečo, čo spravili?

Reagovat
Shevchenko

Vždyť mají příšerné výsledky. Už je čeká jenom zápas v Anglii takže pravděpodobně dostanou ještě pořádnou nálož. V minulých kvalifikacích aspoň předváděli nějaký průměr.

Reagovat
Benfica

jaaj tak ale tak od nich sa v tej skupine nedalo viac čakať.. detto keď tak vystrelilo Kosovo

Reagovat
Shevchenko

A kdo to měl čekat že tak vystřelí? Rozhodně mi nepřipadalo že by byli nějak horší.

Reagovat
Benfica

tak každú kvalifikáciu niekto vystrelí.. raz Čierna Hora, Rakúsko, teraz Kosovo.. dopredu nemôžeš vedieť..

Reagovat
mayday

Na to, jak hráli hned po tom, co byli zařazení do UEFY, tak teď je to slušnej masakr. I když tam tehdy byli Vucinic a další, ale i tak.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že jsou, jinak by bylo Kosovo daleko před náma.

Reagovat
Acrocephalus

S Bulhary jsem strach neměl, ale od Černohorců jsem teda čekal jinou hru, ještě si je teda pamatuju za baráže 2011, kde jsme sice vyhráli, ale zápas byl mnohem vyrovnanější. No tak aspoň bod k dobru pro nás.

Reagovat
smazaný uživatel

700

Reagovat
Benfica

Bulharský fans

Reagovat
Han střelil první

Ty mrdky zase salutovaly

Reagovat
Pharrell

Reagovat
twelwer

Reagovat
GEGE

Sheva

Reagovat
kammil1203

Ten Mandanda v dresu Francie svou chybou připravil Francii o 3 body, ta hlavička se dala chytit. Nedivím se, že Marseille je až na 9. místě, když má v bráně takové nemehlo.Turci vystřelili na bránu jen jednou a stačilo jim to na remízu.

Reagovat
Pharrell

škoda no FR. to ale měli dát aspoň na 2:1 , njn zlatem Lloris teď chybí....

Reagovat
Pharrell

**zlatej

Reagovat
smazaný uživatel

Ted to fakt neni rasismus, ale cernosi fakt neumi chytat..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Chytat uměl Enyeama, teď to vypadá že Onana. Paradoxně ten Mandanda patří mezi historicky nejlepší černošský golmany. Pak ještě Dida z jihoameričanů.

Reagovat
smazaný uživatel

Didu beru, jinak samý tlačenky a černošská gólmanská lobby.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak Enyema drží nějaký rekordy v izraelský lize a ve Francii má snad nejdelší serii bez inkasovaného gólu, překonal mmj. P. Čecha. Ještě možná Areola, ale to je spíš tmavej asiat.

Reagovat
kris_kros

Kameni

Reagovat
Pablos

Tak ten Onana je celkem dobrej mi příjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne ale myslel jsem spis ten pomer.. ze treba na 100 skvelych bilych hracu prijde 50 skvelych golmanu.. a u cernych na 100 hracu 2 golmani

Reagovat
Uwe háže buly

Cetto?

Reagovat
smazaný uživatel

Nene. No serme na to.

Reagovat
Greny

Karius se narodil do špatné rodiny

Reagovat
Pablos

jj vím co tím chceš říct a já mám taky takovej názor, ale jen mě zarazilo, že jediného koho uznáš je Dida a třeba Onana ti příjde jako lobby, když mě přijde, že si své brankářské umění obhájí.

Reagovat
smazaný uživatel

Nee hele Onana je urcite dobrej, ja jsem to spatne napsal spis no.. myslim ty uplne nejvic top golmany, o kterych se diskutuje kdyz se mluvi treba o top 10 historicky.. i top 30 treba.. tam nevim jestli by se nekdo vesel, nejspis jen Dida..

Reagovat
Pablos

Reagovat
Godwinson

Tak ona je to pravda, tady neni o cem. Mandanda jako rekneme nejkonzistnejsi a nejkvalitnejsi cernoch v brane je zarnej priklad. Za karieru udelal tunu ke golu vedoucich kiksu, poklesy formy atd. A to uznavam, radu sezon byl vybornej.

Reagovat
Godwinson

*ho

Reagovat
smazaný uživatel

Bulhaři a rasismus... zrovna oni

Reagovat
Losinho

Turecko

Reagovat
ttopi

Proč Angličani neodešli ze hřiště, jak vyhrožovali? Nebo to platilo jen pro zápas v ČR, kde to čekali a naopak vůbec nečekali, že by se něco podobného mohlo dít v inteligentním Bulharsku?

Už vím, asi proto že vedli

Reagovat
Puskas

Spíše dostali reakci z UEFA, že by je to mohlo mrzet.

Reagovat
ttopi

Tak to věděli už před zápasem s náma, že se to kontumuje případně pro nás. Mě fakt připadá, že nás měli za nějaký burany a mysleli sk, že tady na ně budeme házet banány nebo co

Reagovat
Puskas

Kontumace v případě reakce na rasistické pokřiky by byla precedens, bodů mají dost. Ale s tím závěrem souhlasím, též mi to tak přišlo, že přijel borci z Anglie na daleký Východ.

Reagovat
Mustafa

No a upřímně, za koho myslíš, že nás angláni považují, za vyspělý slovanský národ, který se svým chováním a projevy zcela odlišuje od ostatních slovanských zemí? Asi ne, co? Jejich optikou mi ty obavy přijdou docela racionální.

Reagovat
ttopi

A nemělo by se spíš jednat o nějaká historická fakta? Kolikrát se u nás stalo, že by tu někdo při mezistátním zápase někdo na někoho bučel, házel banány, či pokřikoval rasistická hesla? Nebo dokonce hajloval? Já si to teda nepamatuju. Proto nechápu, z čeho vycházeli.

Reagovat
Puskas

Třeba při sestřizích neviděli v našem dresu jediného černocha, s jejich historickými a zeměpisnými znalostmi z toho vyvodili jediné - jsou to rasisté.

Reagovat
ttopi

Jo, mají v týmu málo černochů. To už tu taky bylo. To řekl někdo z prostředí PL ne? Nebyl to Sol Campbel (černoch)?

Reagovat
smazaný uživatel

vsak to bylo predevsim kvuli zapasu s bulharskem, ktere melo v posledni dobe hned nekolik trestu.. a znovu se predvedli

akorat jsou anglicani burani, co moc nerozlisuji, takze to prohlaseni spojili i s nama

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Mustafa

Spíš jsem to bral tak, že průměrný Brit moc zřetelně nerozlišuje Čechy od Poláků, nebo možná i od Rusů, Ukrajinců, všechno jsou to víceméně běloši mluvící podobnou řečí (trochu to nadsazuji). Ale je fakt, že od házení banánů na hřiště v devadesátkách, nebo hajlování či bučení ještě v nultých letech jsme se posunuli už "jen" k pyru, nebo k občasnému vběhnutí na hřiště, ale rasistické projevy se taky stále objevují poměrně často (mě z poslední doby napadá třeba slávisti vs. Kanga, následně za to byla uzavřená tribuna Sever) - nebo viz téměř pravidelné pokuty od UEFY či uzavírání sektorů na stadionu pro Spartu a Slavii. I když odkud by si to pamatovali Angláni, mi jasný moc taky není

Reagovat
ttopi

Počkej, ale proč sem taháš průměrnýho Brita? Tady se bavíme o reprezentaci Anglie, která si snad shání nějaké relevantní informace, než něco řekne. Proto nechápu, proč tu obavu vyjádřili zrovna před zápasem s náma a teď si nechají od Bulharů srát na hlavu a neodejdou. Patrně je to proto, že by riskovali nepost up, ale pokud jim jde o princip a o boj proti rasismu, měli to udělat ne?

Reagovat
Mustafa

Předpokládám, že geografické nebo národnostní znalosti či obecně rozhled fotbalového reprezentanta Anglie bude spíš ještě na nižší úrovni než u průměrného Brita (nemyšleno urážlivě), tudíž jsem poukazoval na obavy fotbalistů s ohledem na případnou schopnost rozlišovat české diváky od těch černohorských, bulharských, polských, slovenských atp., bylo to vidět i z projevů před zápasem, že nás v podstatě hází do jednoho (slovanského) pytle nasátého rasismem a nesnášenlivostí... Předpokládám, že výhružky předčasného odchodu ze hřiště nebyly nápadem nejužšího vedení anglické asociace či anglické reprezentace, ale samotných hráčů max. spolu s trenérem a realizačním týmem.. No, nebojím se, že by i při naplnění výhružek o odchodu a eventuálně s kontumací o postup přišli, ale je fakt, že riskovat se jim to nechtělo, s tím souhlas Holt, nakonec dali přednost heslu, "podstatný sou body, na ostatní se vyser.."

Reagovat
ttopi

Mám pocit, že jsem někde četl, že Southgate to projednával s někým ve vedení reprezentace (nevím přesně co tam mají za pozice) a měl to schválené. Určitě by si to sám netroufl.

Reagovat
ZJEV

Taky nechápu proč teda neodešli. Když s velkou pompou vyhlašovali, jak při projevu rasismu odejdou, tak to měli udělat a ne si stěžovat rozhodčímu a spoléhat na to, že zápas ukončí on. Frajeři asi ztratili koule.

Reagovat
ttopi

Asi čekali, že budou mít touto dobou bodů více. Tím, že jsme je porazili, jsme jim vzali trochu vítr z plachet a tudíž si včera kontumaci dovolit nemohli. Takže najednou šel jejich princip stranou

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, vedli a po prohře v ČR ty 3 body fakt potřebovali.

Reagovat
Hokaido

Bylo to přesně naopak, Angličani to daleko více čekali v Bulharsku, my jsme spíš měli smůlu, že s nima hrajeme před Bulhary. Alespoň si o tom něco zjisti, než tady budeš rozdávat moudra.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele