Souhrn kvalifikace o MS 2022 - sobota 13.11.

13.11.2021, 16:57, aktualizováno 13.11.2021, 22:50
Komentáře a souhrny
Adrien Rabiot (© AFP)
Wales zničil pěti góly Bělorusko a odskočil na druhé příčce českému týmu. Belgie přehrála Estonce a může slavit postup. Finsko se vítězstvím v Bosně a Hercegovině posunulo na druhé místo skupiny D. Tu opanovala Francie, která nasázela osmičku Kazachstánu. Norové nevyzráli na Lotyšsko a na druhém místě jejich skupiny je vyměnili Turci díky výhře nad Gibraltarem. Nizozemci ještě nemají postupovou definitivu, protože ztratili náskok v Černé Hoře.
Skupina D

Francie - Kazachstán 8:0

13.11.2021 20:45

Góly: 6. Kylian Mbappé, 12. Kylian Mbappé, 32. Kylian Mbappé, 55. Karim Benzema, 59. Karim Benzema, 75. Adrien Rabiot, 84. Antoine Griezmann (pen.), 87. Kylian Mbappé

Francie se stala dalším účastníkem MS v Kataru v roce 2022. Doma potřebovala zvládnout poslední úkol, a to porazit Kazachstán, a splnění tohoto cíle se jí povedlo více než obstojně. Hostům napráskala hned osm gólů, o čtyři z nich se postaral Kylian Mbappé, jenž si tak na vyloženě domácí půdě v Parku princů, kde jinak nastupuje za PSG, opravdu pořádně zařádil.

Uběhlo jen šest minut od úvodního hvizdu rozhodčího Nyberga a Les Bleus se okamžitě ujali průběžného vedení. Benzema na levé straně uvolnil do vápna sbíhajícího si T. Hernándeze, ten následně přihrál pod sebe na zcela nehlídaného Mbappého, který se gólově v tomto klání uvedl poprvé. Ve 12. minutě Mbappé zaúřadoval podruhé, zužitkoval totiž chybu Pokalitova.

Lépe řečeno se kazašský brankář, možná trošku nepochopitelně, vydal ze své brány na zteč proti Comanovi, jehož nestihl zastavit, následovala klička a dlouhá přihrávka před prázdnou branku, odkud francouzský forvard nemohl netrefit. A ve 32. minutě se Mbappému podařilo zkompletovat hattrick, vůbec svůj první ve své kariéře v dresu aktuálního vítěze Ligy národů.

Koundé ze středu pole poslal merunu na Comana, ten adresoval centr na hranici brankového území, kde si nejvýše naskočil jeho spoluhráč, a třígólový náskok Francouzů byl na světě. Ale ani tento domácím jednoduše ke štěstí nestačil. Kazachy nijak nešetřili v dalších pasážích hry, jejich soupeř přitom stěží zamezoval mnoha dalším atakům a nakonec inkasoval ještě pětkrát.

Do poločasu průběžný stav vydržel na stejných hodnotách, po přestávce se nicméně Francie znovu dostala do optimální ráže. V 55. minutě se do zápasových statistik zapsal též Benzema, na nějž nablízko poslal balón T. Hernández, a Pokalitov u své bližší tyče nereagoval ideálně. V 59. minutě pak kromě třech přesných zásahů zaznamenal Mbappé rovněž jednu asistenci.

Benzema ho na hranici pokutového území vyhledal zcela nehlídaného, a i když jeho kolega z útoku mohl dávno zakončovat, nesobecky ještě namířil merunu blíže do středu, přičemž zacílení do úplně odkrytého prostoru nepředstavovalo větší problém. V posledních patnácti minutách se poté Francie nadechla ještě ke třem gólům. Kazachstán se i nadále marně bránil.

V 65. minutě si mimochodem vlastence mohl dost neslavně účtovat do svých čísel Täjkenov, který ve snaze odvrátit do bezpečí Mbappého pas málem zamířil za záda Pokalitova. Ve finále se hostujícímu muži v rukavicích zdařilo situaci zachránit, ovšem opravdu na poslední chvíli, neboť i grafika goal-line technology ukazovala, že míč nezamířil za brankovou čáru o kousek.

V 75. minutě již domácí přece jenom vyprodukovali regulérní trefu. Griezmann od rohového praporku vybídnul v nebezpečném prostoru Rabiota, který svou hlavičkou uklidil balón bez pardonu pod břevno. V 79. minutě se zase ozval Mbappé, neúnavný a stále hladový po dalších výpadech, z úhlu však tentokráte Pokalitova, jenž prostě musel být pořád ve střehu, nepřelstil.

V 84. minutě se Francie dočkala další změny skóre ve svůj prospěch. Nyberg si sice nevšiml, že v pokutovém území byl Griezmann přišlápnut Vasiljevem, po zhlédnutí videa každopádně nařídil penaltu, kterou sám faulovaný proměnil. V 87. minutě nadobro stvrdil hladkou výhru svého mužstva ještě Mbappé, jenž po pobídce od Diabyho usměrnil merunu podél Pokalitova.

Více informací k zápasu

Bosna a Hercegovina - Finsko 1:3

13.11.2021 15:00

Góly: 69. Luka Menalo - 29. Marcus Forss, 51. Robin Lod, 73. Daniel O'Shaughnessy

Bosna a Hercegovina ztratila definitivně možnost postoupit na světový šampionát. Nezvládla totiž klíčový duel s Finskem, s nímž v Zenici prohrála o dva góly, a matematicky již zkrátka nemůže poskočit na druhou příčku. Hosté naopak získali trumfy před posledním utkáním do svých rukou. Čeká je ovšem v Helsinkách soupeř papírově nejtěžší z možných, a to Francie.

Za určitých okolností si mohou svěřenci trenéra Markkua Kanervy dovolit i na závěr prohrát, musejí každopádně doufat, že Ukrajina příští úterý v souběžně hraném klání neporazí venku právě Bosnu a Hercegovinu. Celek z východu Evropy je tím jediným, který ještě může ohrozit Huuhkajat v cestě do play-off. O druhé místo, zajišťující baráž, se utkají oba výběry na dálku.

Domácí kouč Ivajlo Petev nakonec opravdu nemohl nasadit do sestavy svou největší útočnou hrozbu Edina Džeka, který se pro zranění neobjevil ani na lavičce náhradníků. Avšak ofenziva v podstatě nebyla tím největším problémem, Zmajevi zásadně selhali v obranných činnostech a vůbec poprvé v rámci tohoto kvalifikačního cyklu za devadesát minut inkasovali tři branky.

Nepříjemným skutečnostem čelili už ve 25. minutě. Raitala totiž vypálil levačkou zpoza vápna, Pjaniče trefil v pokutovém území do ruky, sudí Oliver ukázal na bílý puntík a kopala se penalta. K ní se jakožto exekutor postavil Pukki, vůbec nejlepší střelec v historii finského nároďáku, ovšem své mužstvo do vedení neposlal, neboť brankář Šehić jeho zakončení lapil.

Avšak o čtyři minuty později Pukki přece své zaváhání napravil. Poté, co ho ze středu hřiště uvolnil přihrávkou Kamara, našel před brankou Forsse, a ačkoli se snažil Ahmedhodžić situaci ještě zachránit, od něj se balón odrazil ke skórujícímu protihráči. Ve 37. minutě si ale Finsko situaci zkomplikovalo, za ostrý zákrok na Kolašinace obdržel červenou kartu Raitala.

Jenže Bosně a Hercegovině se přesilovku využít nezdařilo. Naopak v 50. minutě inkasovala podruhé, to když Väisänen přiťukl míč v šestnáctce na Loda, jenž zacílil přesně k tyči. V 69. minutě vykřesali domácí jiskřičku naděje, prudký pokus Gojaka ze standardky protečoval do brány Menalo, nicméně hosté následně výhru zpečetili O'Shaughnessym po centru od Loda.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Francie743016:315
2.Finsko732210:811
3.Ukrajina71609:89
4.Bosna a Hercegovina71429:107
5.Kazachstán80355:203
Skupina E

Belgie - Estonsko 3:1

13.11.2021 20:45

Góly: 11. Christian Benteke, 53. Yannick Carrasco, 74. Thorgan Hazard - 70. Erik Sorga

Rudým ďáblům se vydařily začátky obou poločasů, když vedli 2:0 po zásahu Bentekeho z 11. minuty a gólu Carrasca z 53. minuty. Za bojovné hosty sice snížil v 70. minutě střídající Sorga, ovšem hned v 74. minutě vrátil dvougólové vedení domácím Thorgan Hazard. Belgičané si výhrou definitivně zajistili postup na mistrovství světa do Kataru.

Domácí trenér Roberto Martínez nechtěl ponechat nic náhodě a na hrací plochu poslal velmi slinou sestavu včetně Kevina de Bruyneho nebo Edena Hazarda. Ten sice v Realu především leští lavičku, ovšem v reprezentaci patří ke klíčovým oporám. Soupeř z Estonska mohl samozřejmě jen překvapit a utkání pro něj bylo především náročným testem před duelem s českou reprezentací. Hosté však již ztratili veškeré naděje na postup.

Podle očekávání se kormidla od prvních minut ujali Rudí ďáblové a snažili se rozproudit natěšené tribuny. A z jejich počátečního tlaku vzešel už v 11. minutě první zásah. Carrasco posílal z levé strany střílený centr do vápna, ovšem ten mířil jen přímo na gólmana Igonena. Estonský brankář však míč nepokryl a chybně ho vyrazil přesně k nohám dobíhajícího Christiana Bentekeho, který už měl velmi snadnou úlohu - 1:0.

Svoji minelu Igonen napravil hned o čtyři minuty později, když De Bruyneho nepříjemný pokus z přímého kopu bravurně vytěsnil na tyč. Jeho spoluhráčům se ale nedařilo dostat se do zápasu a museli tak nadále odolávat tvrdému tlaku domácího výběru. Igonen byl však zdatným protivníkem a ve 22. minutě zneškodnil i Bentekeho tvrdou ránu z pokutového území. Belgičané měli nadále výraznou převahu držení míče a bez problému kombinovali na estonské polovině. K výraznější příležitosti se nicméně do konce poločasu nedostali a do kabin tak šly oba týmy za stavu 1:0 pro domácí.

Po přestávce jsme byli svědky prakticky totožného obrázku dění na hřišti a stejně jako po začátku první půle i nyní Belgičané velmi brzy skórovali! A opět v tom byl namočený Carrasco, ovšem tentokrát už v roli střelce. V 53. minutě kousek před vápnem předložil Benteke míč záložníkovi Atlética Madrid, který si jej připravil na svou silnou levačku a jeho nádherná točená střela napjala síť v levém horním rohu brány překonaného Igonena. Ten neměl nejmenší šanci dosáhnout na famózní projektil belgického šikuly - 2:0.

Po druhém uklidňujícím gólu domácí viditelně zvolnili tempo a poprvé během zápasu se do hry dostali také hostující Estonci. Toho chtěl využít i trenér pobaltského týmu Haberli a během krátké doby vpustil na hřiště hned tři útočníky - Sapinnena, Sinjavského (známého z aktuálního působení v Karviné) a Sorgu. A právě akce střídajících fotbalistů vedla v 70. minutě ke snížení Estonska!

Kreida oloupil o balón ve středu hřiště Carrasca a poslal oblouček dopředu na Sapinnena, který ustál těžký souboj a jeho tvrdou přízemní střelu Courtois jen vyrazil před sebe, kde míč uklidil do branky Sorga. Skvělý tah hostujícího kouče - 2:1.

Jenže v tu chvíli přepnuli na plné obrátky opět domácí a hned ve 74. minutě skóroval Thorgan Hazard, který hlavičkoval po skvělém centru de Bruyneho - 3:1.

Houževnatí Estonci se však nevzdali a v 87. minutě se jim opět podařilo snížit! Zásah Saelemakerse však k jejich smůle pro ofsajd neplatil a z Belgie tak odjeli s porážkou 1:3.

Více informací k zápasu

Wales - Bělorusko 5:1

13.11.2021 20:45

Góly: 3. Aaron Ramsey, 20. Neco Williams, 50. Aaron Ramsey (pen.), 77. Ben Davies, 89. Connor Roberts - 87. Arcjom Kancavy

Wales se začátkem září natrápil na výhru na dočasné půdě Běloruska, doma už to byla jiná písnička a ostrovní země zvítězila jasně 5:1. Domácí si vše usnadnili díky vynikajícímu úvodu, stý start v reprezentaci si na své konto připsal Gareth Bale.

Wales tak odskočil české reprezentaci a do závěrečného kola půjde s tříbodovým náskokem. Druhé místo bude hájit proti Belgii, svěřence Jaroslava Šilhavého čeká Estonsko.

Domácí měli vynikající úvod a už ve třetí minutě se ujali vedení. Běloruská defenzíva nedokázala odvrátit do bezpečí rohový kop ani následný centr z levé strany, z hranice pokutového území se tak dostal ke střele Ben Davies a po nejistém zákroku Černika uklízel balón do prázdné svatyně Aaron Ramsey - 1:0.

Favorita rychlá trefa uklidnila, kontroloval hru a brzy přidal další branku. Ve 13. minutě ještě mířil těsně mimo Connor Roberts, o sedm minut později pak zkusil štěstí Neco Williams a po dalším nejistém zákroku Černika to bylo už 2:0.

Bělorusko si v prvním poločase vyloženou příležitost nevypracovalo a na tom se dlouho nic neměnilo ani po změně stran. Převaha Walesu pokračovala a definitivně rozhodnuto bylo už krátce po návratu z kabin. Ve 49. minutě zahrál v pokutovém území rukou Ruslan Judenkov a následovala penalta, kterou s velkým přehledem proměnil Ramsey - 3:0.

Domácí moc dobře věděli, že v konečném účtování může sehrát roli každý gól a snažili se přidat další. V 67. minutě se marně dožadovali druhé penalty, za další čtyři minuty si vzal míč do své správy Neco Williams a individuální akci zakončil ranou nad.

Fanoušci se nakonec počtvrté dočkali v 77. minutě, Harry Wilson rozehrál roh, na centr si naskočil Ben Davies a tradičně váhající Černik opět lovil míč ze sítě - 4:0.

Bělorusové toho moc nepředvedli a slabou náplastí jim mohlo být ocenění za nejhezčí branku utkání. Tu dal v 87. minutě Arťom Kancavy, z dvaceti metrů se parádně opřel do míče a brankář Danny Ward se jen smutně ohlédl - 4:1.

Poslední slovo přesto patřilo Walesu a smutným hrdinou byl znovu Černik, gólman tentokráte nedokázal zareagovat na drobnou teč Robertse po další standardce Wilsona - 5:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Belgie761024:519
2.Wales742113:814
3.Česko732212:911
4.Estonsko71159:194
5.Bělorusko81077:243
Skupina G

Černá Hora - Nizozemsko 2:2

13.11.2021 20:45

Góly: 82. Ilija Vukotić, 86. Nikola Vujnović - 25. Memphis Depay (pen.), 54. Memphis Depay

Nizozemsko nezvládlo závěr utkání na půdě Černé Hory, přišlo o dvoubrankové vedení a nakonec získalo jenom bod za remízu 2:2. Oranjes toho mohou litovat, jelikož v případě triumfu by měli jistý postup do Kataru, takhle se v krajním případě dokonce mohou propadnout až na třetí místo.

Nizozemsko má o dva body více než tandem Norsko, Turecko a v posledním kole hostí severskou zemi. V případě porážky a výhry Turecka v Černé Hoře pak svěřenci Louise van Gaala spadnou na třetí pozici a cesta na světový šampionát pro ně povede přes baráž Ligy národů.

Nizozemci se o tom, že to nebudou mít snadné, přesvědčili už v sedmnácté minutě - defenzíva si nepohlídala náběh Vladimira Jovoviće, který obešel brankáře Bijlowa a z úhlu zamířil jen do boční sítě. Zahozená možnost musela domácí mrzet dvojnásobně o chvíli později. Hříšníkem situace z 23. minuty byl Janković, ten v pokutovém území fauloval Klaassena a sudí Del Cerro po shlédnutí videozáznamu nařídil penaltu, z níž otevřel skóre Depay - 0:1.

Pojistit náskok se ve 36. minutě snažil Danjuma a rána křídelníka Villarrealu prosvištěla jen těsně vedle tyče. Na druhé straně hřiště se zase předvedl Bijlow, když předvedl vynikající zákrok po střele Marka Jankoviće.

Nizozemsko v posledních letech svými góly táhne Depay a černohorská obrana si jeho kvalit byla dobře vědoma, přesto útočníka Barcelony neuhlídala. V 54. minutě se na konci kombinační akce dostal k míči Dumfries, na malém vápně našel právě Depaye a ten povedenou patičkou přiblížil favoritovi vysněný postup - 0:2.

Hosté měli postup na dosah, kontrolovali hru a v 79. minutě mohl přidat razítko Stefan de Vrij, obránce Interu Milán si našel prostor v pokutovém území a hlavou zamířil nad.

Černá Hora se do velkého tlaku nedostala, i tak dokázala závěr zdramatizovat a překvapivě udeřila z rychlého protiútoku. Ilija Vukotić našel na levé straně volného Milutina Osmajiće a rychle si naběhl na narážečku, po níž se ocitl sám před brankářem. Bijlowa pak v klidu obešel a uklidil míč do opuštěné svatyně - 1:2.

Rázem bylo o co hrát a dokonce nezůstalo jenom u snížení. Šok a pohromu do nizozemského tábora přinesla 86. minuta. Od levé postranní čáry odcentroval Riste Radunović a Daley Blind lacino prohrál hlavičkový souboj s Nikolou Vujnovićem, který stanovil konečný rezultát 2:2.

Více informací k zápasu

Norsko - Lotyšsko 0:0

13.11.2021 18:00

Góly: -

Norsko senzačně nedokázalo najít recept na podceňované Lotyšsko a i přes nespočet vyložených možností s ním pouze remizovalo v poměru 0:0. V koncovce mu výrazně scházel hvězdný Erling Håland, jenž by s vysokou pravděpodobností alespoň některou z obrovských šancí proměnil. Severský výběr si tak výraznou měrou zkomplikoval svůj postup na světový šampionát a na závěr v Nizozemsku musí získat více bodů než Turecko v Černé Hoře.

Svěřenci trenéra Ståleho Solbakkena se kvůli vysoké výhře Turecka nad Gibraltarem (6:0) propadli na nepostupové třetí místo s osmnácti body o skóre za svého úhlavního rivala a na vedoucí Nizozemsko stále ztrácejí dva body. Pokud chtějí do Kataru proklouznout, tak musí v Nizozemsku bodovat, ale ani to jim nemusí stačit. Minimálně baráž si zajistí jen v případě, že největšího favorita skupiny G v Rotterdamu porazí.

Hosté naopak potřetí v této kvalifikaci zaskočili velkého favorita na jeho vlastní půdě, po remízách v Turecku (3:3) a Černé Hoře (0:0) teď obrali o body i ambiciózní Norsko. V sobotním utkání mohli v průběhu první půle dokonce i dvakrát skórovat, ale tečovaná střela Jaunzemse těsně minula protější konstrukci a nebezpečný volej Uldriķise skončil o decimetry nad břevnem. Domácí si vytvořili svou největší šanci úvodního dějství pět minut před přestávkou, kdy svou hlavičkou olízl levou tyč Thorstvedt.

Krátce po změně stran nejprve pálil mimo Ödegaard, vzápětí brankář Ozols odvrátil na rohový kop přízemní pokus Thorstvedta a po jeho zahrání hlavičkoval příliš vysoko Sörloth. V následujících minutách se hned dvakrát mohl prosadit Elyounoussi, jenže napoprvé po pohotovém pokusu odkopl míč do bezpečí dobře postavený Černomordijs a v 80. minutě neplatila jeho trefa kvůli ofsajdovému postavení.

Norové v závěrečné čtvrthodině doslova zatlačili svého protivníka na jeho vlastní polovinu a vůbec mu nepůjčovali míč, ovšem když Ozols parádně vychytal Ödegaarda a v sedmé nastavené minutě hlavičkoval nad horní tyčku Sörloth, tak se výsledek nezměnil. Lotyšsko obsadí ve skupině G pátou pozici a své účinkování v tomto kvalifikačním cyklu zakončí na Gibraltaru.

Více informací k zápasu

Turecko - Gibraltar 6:0

13.11.2021 18:00

Góly: 11. Kerem Aktürkoğlu, 39. Halil Dervişoğlu, 42. Halil Dervişoğlu, 65. Merih Demiral, 81. Serdar Dursun, 84. Mert Müldür

Turecko potvrdilo jasnou roli favorita proti trpaslíkovi z Gibraltaru, ten musel dohrávat v sobotním duelu více jak sedmdesát minut v oslabení a nakonec utrpěl debakl v poměru 0:6. Domácí výběr se díky senzačnímu zaváhání Norska s Lotyšskem posunul na druhé místo skupiny G a v případě závěrečného vítězství v Černé Hoře bude mít jistou minimálně baráž. Naopak hosté skončí beznadějně poslední šestí.

Gibraltar totiž v devíti odehraných utkáních nezískal jediný bod a jeho skóre 3:40 je opravdu hrůzostrašné. Svěřenci německého trenéra Stefana Kuntze mají na kontě osmnáct bodů a za vedoucím Nizozemskem zaostávají už jen o dva body. Jestliže v Černé Hoře vyhrají, tak pravděpodobně skončí druzí, v případě výhry Norska v Nizozemsku by mohli poskočit i na první přímou postupovou pozici, to v případě, že Norové nesmažou ztrátu ve skóre. Momentálně jsou na tom o gól lépe Turci.

Jasný favorit měl utkání pod kontrolou od samého začátku a krátce po deseti odehraných minutách se dostal do vedení, jelikož vynikající individuální akci přes čtyři protihráče předvedl Kerem Aktürkoğlu a přízemní střelou z deseti metrů překonal brankáře Coleinga. Neuběhlo ani dalších jedenáct minut a hosté si ještě výrazněji zkomplikovali situaci, po zásahu VAR byl totiž přímo vyloučen Jayce Olivero za surovou hru vůči Çelikovi.

Gibraltar byl od této chvíle doslova zatlačen před vlastní pokutové území a až do samotného konce se v podstatě jen bránil. Nejprve skvěle zasahoval Coleing proti hlavičce Chipoliny a zabránil tak vlastní brance, následně se hostující strážce vytáhl proti ráně z bezprostřední blízkosti od Barışe Yılmaze. Vzápětí se však Turecko přeci jen dočkalo druhé trefy, když Burak Yilmaz oslovil Halila Dervişoğlua a ten tvrdou dělovkou z patnácti metrů rozvlnil síť.

Ihned na to se stejný hráč prosadil podruhé během krátké chvíle. Burak Yilmaz mu totiž poslal přesnou přihrávku z levé strany přímo proti noze a Dervişoğlu na hranici brankového území nezaváhal - 3:0. V nastavení úvodního dějství se postavil k přímému volnému kopu Caner Erkin a z pětadvaceti metrů orazítkoval svou bombou břevno. Po změně stran se obrázek hry vůbec neměnil.

Nejprve neplatila třetí trefa Dervişoğlua kvůli předchozímu ofsajdu kapitána Yilmaze, v 65. minutě ale přidal čtvrtý zásah Turecka Merih Demiral snadnou střelou z pěti metrů k levé tyči. Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem měl přesnou mušku také střídající Serdar Dursun, jenž po skákavé nahrávce z levého křídla od Rıdvana Yılmaze dopravil míč ve skluzu přímo do bližšího spodního růžku - 5:0.

V 84. minutě uzavřel gólový účet tohoto střetnutí další střídající hráč Mert Müldür, jenž po rohovém kopu Kökçüa zavěsil prudkou hlavičkou do pravé šibenice. V samém závěru ještě překonal zoufalého Chipolinu ofenzivě laděný Dursun, avšak ukrajinský rozhodčí Bojko tuto branku odvolal vinou těsného ofsajdu Rıdvana Yılmaze.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Nizozemsko962131:820
2.Turecko953125:1518
3.Norsko953115:618
4.Černá Hora933313:1312
5.Lotyšsko91358:136
6.Gibraltar90093:400

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
Modroočko

Tá Bosna mi silno pripomínala našich - majú momentálne aj lepší káder než my, no to jalové búšenie do obrany a mizerná finálna fáza sú rovnaké ako u nás.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Stannis Baratheon

Kádr lepší než vy fakt nemají, a to si o tom vašem taky nemyslím nic extra.

Reagovat
Selänne

Reagovat
Pablos

Až mi bude připadat, že hrajeme tužku... vzpomenu si na Norsko, to jsou lopaty

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v závěru kdy hrají v utkání o všechno, když by měli povinně vyhrát proti Lotyšsku 0:0 a diváci je ženou dopředu a povzbuzují je. O tom si naši mohou nechat jen znát.

Reagovat
Pablos

Nemyslím si, tady by se taky na stadionu povzbuzovalo... Si vem atmosféru s Kosovem třeba, když bylo potřeba je porazit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to byl tehdy přímý konkurent v boji o postup. To je něco jiného.

Reagovat
insane

Tak Norové jsou hlasití kritici MS v Kataru, třeba se jim tam fakt nechce

Reagovat
VojtovaChelsea

Chtěl bych Vás pozvat na livescore chat, kde je plno zábavy a suprová parta lidí tak se někdy zastavte

Reagovat
Modroočko

Nóri solídne zlyhanie

V Afrike klobouček pred Rovníkovou Guineou, to by bol doslova zázrak, ak by v poslednom kole dokázali ešte nejako vyradiť z kvalifikácie Tunisko. A tak trochu budem fandiť aj Kapverdám, aby šokovali Nigériu, lebo tá na "silu" svojej skupiny hrá docela tužku.

Reagovat
Seydou Doumbia

Chceš na MS radši lopaty jako Kapverdy, i když outsidera a nováčka na úkor Nigérie, která sice hraje hovno, ale kádr má s potenciálem někam to dotáhnout?

Reagovat
Benfica

Ja by som Cabo Verde bral.. ale cesta je este dlha.. nestaci vyhrat skupinu

Reagovat
Modroočko

Kapverdy nie, budem oveľa radšej, ak Nigéria nepôjde na MS opäť sklamať a postúpia povedzme Senegal, Alžírsko, Maroko, Pobrežie Slonoviny a Mali. Ani Južná Afrika by pre zmenu nebola zlá.

Reagovat
Seydou Doumbia

Senegal, Alžírsko, Maroko, Sloni/Kamerun a Nigérie...kvalitativně asi nejlepší repre aktuálně, co se kádru a potenciálu týče...ale ty arabské špíny moc nemusím, takže bych fandil jen černé africe

Reagovat
Stannis Baratheon

Jsi takovej hlupák, nebo si na něj jen hraješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nizozemci

Reagovat
Minister

už vidím jak to Turci dajú na priamy postup...

Reagovat
Modroočko

Nóri by museli poraziť Holanďanov a po dnešnom výkone to tak veľmi nevyzerá.

Reagovat
Pharrell

Jn njn. Nizozemí jak Itálie nebo Švédsko (i když oni favoriti své skupiny nebyli).

Reagovat
Salfovic

Šašci dne.

Reagovat
REPLIKATOR

Norsko

Reagovat
Pablos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele