Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina G, 9. kolo
13.11.2021 18:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norsko - Lotyšsko (© AFP)

Norsko bez Hålanda selhalo v ofenzívě a s Lotyšskem jen remizovalo bez branek

Norsko senzačně nedokázalo najít recept na podceňované Lotyšsko a i přes nespočet vyložených možností s ním pouze remizovalo v poměru 0:0. V koncovce mu výrazně scházel hvězdný Erling Håland, jenž by s vysokou pravděpodobností alespoň některou z obrovských šancí proměnil. Severský výběr si tak výraznou měrou zkomplikoval svůj postup na světový šampionát a na závěr v Nizozemsku musí získat více bodů než Turecko v Černé Hoře.

Svěřenci trenéra Ståleho Solbakkena se kvůli vysoké výhře Turecka nad Gibraltarem (6:0) propadli na nepostupové třetí místo s osmnácti body o skóre za svého úhlavního rivala a na vedoucí Nizozemsko stále ztrácejí dva body. Pokud chtějí do Kataru proklouznout, tak musí v Nizozemsku bodovat, ale ani to jim nemusí stačit. Minimálně baráž si zajistí jen v případě, že největšího favorita skupiny G v Rotterdamu porazí.

Hosté naopak potřetí v této kvalifikaci zaskočili velkého favorita na jeho vlastní půdě, po remízách v Turecku (3:3) a Černé Hoře (0:0) teď obrali o body i ambiciózní Norsko. V sobotním utkání mohli v průběhu první půle dokonce i dvakrát skórovat, ale tečovaná střela Jaunzemse těsně minula protější konstrukci a nebezpečný volej Uldriķise skončil o decimetry nad břevnem. Domácí si vytvořili svou největší šanci úvodního dějství pět minut před přestávkou, kdy svou hlavičkou olízl levou tyč Thorstvedt.

Krátce po změně stran nejprve pálil mimo Ödegaard, vzápětí brankář Ozols odvrátil na rohový kop přízemní pokus Thorstvedta a po jeho zahrání hlavičkoval příliš vysoko Sörloth. V následujících minutách se hned dvakrát mohl prosadit Elyounoussi, jenže napoprvé po pohotovém pokusu odkopl míč do bezpečí dobře postavený Černomordijs a v 80. minutě neplatila jeho trefa kvůli ofsajdovému postavení.

Norové v závěrečné čtvrthodině doslova zatlačili svého protivníka na jeho vlastní polovinu a vůbec mu nepůjčovali míč, ovšem když Ozols parádně vychytal Ödegaarda a v sedmé nastavené minutě hlavičkoval nad horní tyčku Sörloth, tak se výsledek nezměnil. Lotyšsko obsadí ve skupině G pátou pozici a své účinkování v tomto kvalifikačním cyklu zakončí na Gibraltaru.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
REPLIKATOR

bez Haalanda totální nuly

Reagovat
Hiko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele