Preview kvalifikace o MS 2022 - sobota 13.11.

13.11.2021, 09:37
Previews
Memphis Depay (© AFP)
Evropská část kvalifikace o postup do Kataru pokračuje dalšími sedmi zápasy a hned tři týmy dostanou dnes možnost zpečetit svou účast na mistrovství světa. Belgie potřebuje splnit povinnost a porazit Estonsko, slavit mohou i Francouzi a Nizozemci...
Skupina D
Bosna a Hercegovina - Finsko  (sobota 15:00)
Boj o druhé místo ve skupině D slibuje v listopadu už předem pořádně zajímavou podívanou. A opravdu důležitý může být pro konečné účtování výsledek z tohoto duelu, v němž Bosna a Hercegovina přivítá Finsko. Obě reprezentace zatím zaostávají za druhou Ukrajinou, mají ale k dispozici právě vzájemné klání. Kdo uzme výhru, dostane situaci plně pod vlastní kontrolu.

Ony v podstatě už nyní oba mančafty mají nalajnované úkoly jediným směrem. Pokud se jim zadaří v posledních dvou případech dvakrát zvítězit, minimálně proklouznou do dodatečného play-off o světový šampionát. Není úplně pravděpodobné, že by jeden z nich ještě stačil urvat první pozici na úkor Francie. Ta by musela jakožto hlavní favorit v závěru kvalifikace selhat.

O něco horší los mají přece jenom Finové. Nejenže se totiž představí proti úhlavnímu rivalovi venku, následně doma přivítají právě giganta z Francie. Naopak Bosna a Hercegovina sehraje dvě utkání před vlastními fandy, to druhé proti Ukrajině. "Přál bych si, aby nás diváci hnali dopředu do poslední minuty. Uděláme vše, co je v našich silách," vyburcovával Ivajlo Petev.

Domácí stratég se každopádně možná nebude moci spolehnout na služby své největší útočné zbraně. Ačkoli kapitán Edin Džeko, který má na svém kontě už šedesát vstřelených branek za nároďák, figuruje ve finální nominaci, není zcela zdravý. "I ostatní mé hráče trápí drobnější zranění. U Edina se každopádně rozhodneme až v den zápasu, zda ho povoláme," řekl Petev.

Hostující lodivod Markku Kanerva, na rozdíl od svého protějšku, musí naopak řešit spíše ty absence v defenzivě. Počítat například nemůže s obránci Thomasem Lamem ani s Juhanim Ojalou, kteří jsou zranění. "Více mě straší, jak bude vypadat naše sestava než ta finská. Avšak záleží jen na nás, jak se se vším vypořádáme. Soupeře plně respektujeme," pokračoval Petev.

Už teď je jasné, že definitivní rozluštění otázky druhé příčky přijde na řadu až příští úterý. Ale přece je možná pod trochu větším tlakem balkánský výběr. Zatímco Finsko by totiž v případě prohry mohlo ještě zachránit stav na samý závěr, Bosnu a Hercegovina by aktuální bezbodový rezultát nadobro odstřihl od účasti na MS v Kataru. "Bod mi stačit nebude," vzkazoval Petev.
Bosna a Hercegovina - pravděpodobná sestava:
Šehič - Čivič, Ahmedhodžič, Hadžikadunič - Stevanovič, Gojak, Pjanič, Cimirot, Kolašinac - Džeko, Prevljak
Finsko - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Granlund, Ivanov, Toivio, Hämäläinen - Kamara, Schüller, Nissilä - Lod - Pukki, Pohjanpalo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.31 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Francie - Kazachstán  (sobota 20:45)
Francie má zatím jistotu účasti v play-off o světový šampionát v Kataru. S nějakou baráží se však aktuální triumfátor Ligy národů v březnu příštího roku nemíní zaobírat a v tomto duelu hodlá podniknout poslední krok k přímému postupu z prvního místa. Aby se nemusel ohlížet na výsledek utkání mezi Bosnou a Hercegovinou a Finskem, potřebuje porazit Kazachstán.

Za určitých okolností si proti nejhoršímu celku skupiny D, který se již ani nemůže odpoutat ze dna tabulky, může dovolit i zaváhat, tedy lépe řečeno uhrát remízu, to by se nicméně v Zenici musela odpoledne konat plichta. Samozřejmě že na něco takového se nechce výběr Les Bleus vůbec spoléhat. A v Parku princů jednoduše míní potvrdit roli jednoznačného favorita.

Domácí si v tomto kvalifikačním cyklu nevedli nijak suverénním dojmem. Byť na svém kontě nemají jedinou porážku, ze šesti případů uzmuli tříbodový výsledek jen třikrát. Protože ovšem reprezentace Ukrajiny, Bosny a Hercegoviny ani Finska rovněž nenašly zázračný lauf, drží se na čele. "Ještě nás čeká dlouhá a nebezpečná cesta," varoval své svěřence Didier Deschamps.

Francouzský stratég nakonec nemůže počítat s Presnelem Kimpembem a Paulem Pogbou, jež vyřadilo ze hry zranění. I bez nich by ale měl utvořit papírově daleko silnější sestavu než jeho protikolega na druhé straně Talgat Bajsufinov. Ten oproti minulému měření sil s Finskem do své nominace nezařadil Jana Vorogovského, Alekseje Ščjotkina nebo Romana Murtazajeva.

Kazaši by v Paříži rádi sehráli co nejdůstojnější partii. Očekává se, že inciativu převezme od úvodních chvil jejich soupeř, a hlavní otázkou asi bude, jak dlouho se jim povede uchovávat alespoň nerozhodný stav. "Opravdu je pouze na nás, jestli se kvalifikujeme už nyní, či jestli se následně ve Finsku budeme muset ještě o postup na závěrečný turnaj rvát," dodal Deschamps.

Nedávný úspěch v Lize národů Francii mohl dostat do velmi dobré pohody. A byla by pro ni velká škoda, kdyby po tomto prvenství tuto skutečnost nepotvrdila. "Nejlepším lékem je vždy vyhrávat," uvedl domácí šéf lavičky. "Jsme hrdí, co jsme v té soutěži dokázali. Ujišťují však, že se teď nebudeme flákat. Kazachstán umí bránit v bloku. A vím, že bude hrát hodně tvrdě."
Francie - pravděpodobná sestava:
Lloris - Koundé, Upamecano, L. Hernández - Pavard, Kanté, Tchouaméni, T. Hernández - Griezmann - Mbappé, Benzema
Kazachstán - pravděpodobná sestava:
Pokalitov - Bejsebekov, Älip, Malyj - Bystrov, Kuat, Žukov, Vasiljev, Täjkenov - Šušenačev, Omirtajev
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.02 - 24.30 - 50.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Francie63308:312
2.Ukrajina71609:89
3.Finsko62227:78
4.Bosna a Hercegovina61418:77
5.Kazachstán70345:123
Skupina E
Belgie - Estonsko  (sobota 20:45)
Belgie se pokouší vzpamatovat z posledního neúspěchu v Lize národů, kde brala až čtvrté místo. Ideální šanci pro svěřence trenéra Roberta Martíneze představuje duel v domácím prostředí na King Baudouin Stadium v Bruselu, kam zavítá Estonsko.

Liga národů pro Belgičany znamenala zklamání, protože závěrečné boje "Rudí ďáblové" vůbec nezvládli. Nejprve prohráli v semifinále s pozdějším vítězem, Francií. Následovala bitva o bronz, kterou Belgie sehrála s tehdy nepříliš kvalitně hrající Itálií. Přesto se po konci utkání radovala právě Itálie, která brala třetí příčku.

Na to, jaký kádr má Martínez k dispozici, Belgie nepředváděla moc dobré výkony. Na Euru se jí taky stala osudnou squadra azurra, která ji úspěšně vyřadila. V kvalifikaci na nadcházející mistrovství světa je ale Belgie na prvním místě s pohodovým náskok pěti bodů na další dva týmy a pokud by se jí nyní povedlo vyhrát, pak by si nehledě na výsledky ostatních zajistila postup z prvního místa.

A trenér Martínez doufá, že se jeho hráčům povede zapomenout na nepříjemné poslední dva duely. "Je pravda, že v Lize národů jsme chtěli určitě uhrát mnohem lepší výsledky. A na to, jak jsme hráli, se nám výsledkově opravdu nedařilo. Teď je ale čas hodit to za hlavu a soustředit se jen na závěr letošního roku. Chceme vyhrát za každou cenu, protože vítězství nám zajistí postup a to je pro nás jasný cíl od počátku kvalifikace."

S Estonskem se Belgičanům daří nadmíru, vyhráli totiž šest ze sedmi vzájemných utkání. V září tohoto roku se dokonce postarali o kanonádu v podobě pěti vstřelených gólů. Trenér Martínez ale nemůže být vůbec spokojený s tím, jaké torzo mu zůstalo. Jen považte, mimo hru jsou Youri Tielemans, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi, Jeremy Doku, Thomas Vermaelen a Toby Alderweireld!

Estonci mají naopak štěstí na kompletní kádr, z něhož jim vypadl jen distancovaný Marten Kuusk. Estonsko možná mohlo přeci jen trochu víc potrápit třetí Wales i českou reprezentaci, ale po šesti odehraných kolech má jen 4 body. A to i proto, že ze dvou posledních duelů s Walesem získalo jediný bod. Tým trenéra Thomase Haberliho tak stále doplácí na to, že nezachytil úvod kvalifikace, když ve dvou prvních duelech dostal deset branek.
Belgie - pravděpodobná sestava:
Courtois - Denayer, Boyata, Vertonghen - Saelemaekers, Witsel, Vanaken, Carrasco - De Bruyne, Hazard - Benteke
Estonsko - pravděpodobná sestava:
Igonen - Teniste, Paskotsi, Mets, Tamm, Pikk - Kreida, Vassiljev, Poom - Anier, Sappinen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.03 - 20.20 - 50.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wales - Bělorusko  (sobota 20:45)
Velšané nadále živí šanci na postup do baráže. Pokud však nechtějí, aby vyhasla, nemohou si v Cardiffu dovolit zaváhání. Dle papírových předpokladů by Bělorusko měli hravě přehrát, nedávno nicméně ostrovní výběr ukázal, že na slabší soupeře nedokáže vždy vyzrát.

Základní předpoklad pro zajištění druhého místa ve skupině E přitom Wales splnil, když z dvojzápasu s Českou republikou vyšel po výhře a remíze lépe. Jenže mezitím si "Draci" neodpustili klopýtnutí. Proti Estonsku se natrápili doma i venku a v prvním případě dokonce s outsiderem z Pobaltí pouze remizovali.

Pokud Velšané chtějí proniknout do baráže, musí v sobotu bezpodmínečně uspět, nejlépe pak s vyšším rozdílem ve skóre k tomu. Vážně totiž hrozí, že Draci v konečném pořadí získají stejně bodů jako Česko. V takovém případě rozhoduje o pořadí ve skupině rozdíl ve skóre, jenž zatím hraje ve prospěch středoevropské země. Případně Wales ještě může zabojovat v závěrečném klání proti suverénní Belgii, na takový scénář by se ale moc spoléhat neměl.

Bělorusko postup na mundial rozhodně nevyhlíží, s pořadím ve skupině však může zamíchat, a to i ve vlastní prospěch. K tomu ale družina kouče Georgije Kondratěva potřebuje v Cardiffu minimálně remizovat. V případě plichty by se "Bílá křídla" bodově dotáhla na předposlední Estonce, kteří by pak museli ve svých dvou utkáních vždy vysoko prohrát. Pokud se tak nestane, zůstanou na posledním místě Bělorusové.

V posledním duelu proti českému výběru se nechal vykartovat Arcjom Bykov, jenž se tak do Walesu nepodívá. Domácí zase nemohou počítat s útočníkem Kiefferem Moorem, na druhou stranu ale mohou zpět přivítat svou největší hvězdu Garetha Balea, který se vrací po dvouměsíční pauze způsobené bolavým stehenním svalem.
Wales - pravděpodobná sestava:
Ward — Mepham, Ampadu, Rodon — Roberts, Ramsey, Morrell, Allen, Davies — James, Wilson
Bělorusko - pravděpodobná sestava:
Pavljučenko — Švecov, Naumov, Judenkov — Behunov, Antilevskij, Klimovič, Jablonski, Zolataŭ — Lisakovič, Solovej
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.31 - 16.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Belgie651021:416
2.Česko732212:911
3.Wales63218:711
4.Estonsko61148:164
5.Bělorusko71066:193
Skupina G
Norsko - Lotyšsko  (sobota 18:00)
Norsko naposledy startovalo na světovém šampionátu před více než třiadvaceti lety ve Francii a teď má rozhodně šanci, aby tuto dlouhou nelichotivou bilanci konečně přerušilo. Před posledními dvěma zápasy ve skupině G se nachází na druhém místě se sedmnácti body o dva body za vedoucím Nizozemskem a dva body před třetím Tureckem. Nyní bude plnit roli jasného favorita proti Lotyšsku a jistě se hodlá udržet v boji o první přímé postupové místo.

Severský výběr v dosavadním průběhu prohrál pouze jednou a to doma s Tureckem (0:3), jinak si na konto připsal hned pět vítězství a dvě remízy. V jednoduché situaci se určitě nenachází, neboť v úterý zavítá do Rotterdamu a pokusí se zaskočit favorizované Nizozemsko. Pokud prohraje, tak i přes případnou sobotní výhru nad Lotyšskem může ještě skončit na třetí nepostupové příčce, a to za předpokladu dvou výher Turecka nad Gibraltarem i Černou Horou.

Svěřenci trenéra Ståleho Solbakkena tak nyní nutně potřebují zvítězit, jakákoli bodová ztráta by je zřejmě připravila o reálnou naději na nadcházející MS. Třiapadesátiletý rodák z Kongsvingeru se však musí vypořádat s jednou velkou obtíží. Do dvou závěrečných utkání totiž nemůže nasadit současnou superstar Erlinga Hålanda, který si v říjnu přivodil zranění kyčelního svalu a mimo hru pravděpodobně bude až do konce letošního roku, jeho případný gólový příspěvek tak může citelně scházet.

"Hodláme jít do boje s tím, co máme. Erling nám sice bude hodně chybět, ale i tak jsem přesvědčen, že náš výběr je nesmírně silný a má obrovské kvality. Je pochopitelné, že hráči už trochu mají v hlavách poslední zápas v Nizozemsku, který pravděpodobně rozhodne o našem osudu. Teď ale tyto myšlenky musíme vytěsnit, jelikož nás čeká Lotyšsko a to umí překvapit," řekl Solbakken s opatrností v hlase.

Reprezentace z východní Evropy doposud porazila jen Gibraltar (3:1), avšak velmi nečekané remízy uhrála v Turecku (3:3) a v Černé Hoře (0:0). V tabulce jí patří pátá pozice s pěti body a na této příčce kvalifikační cyklus zřejmě i zakončí. Norsko se kromě Hålanda nemůže spolehnout na Rodeho Gregersena, hlavním ofenzivním tahounem by měl být Mohamed Elyounoussi.
Norsko - pravděpodobná sestava:
Nyland - Pedersen, Hanche-Olsen, Strandberg, Meling - Odegaard, Midtsjo, Thorsby - Hauge, Thorstvedt, Elyounoussi
Lotyšsko - pravděpodobná sestava:
Ozols - Savalnieks, Černomordijs, Dubra, Jurkovskis - Zjuzins, Emsis - Kamess, Uldrikis, Ciganiks - Gutkovskis
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 7.62 - 20.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turecko - Gibraltar  (sobota 18:00)
Turecká reprezentace zažila naprosto úchvatný vstup do tohoto kvalifikačního cyklu a dlouho to vypadalo, že se klidně může přímo probojovat na světový šampionát. Pak ale zaznamenala nečekané ztráty a teď se proto nenachází v úplně komfortní situaci. Ve dvou zbývajících duelech bude plnit úlohu jasného favorita, ale případné úspěchy nad Gibraltarem a Černou Horu jí ještě nemusí zajistit ani účast v baráži.

Svěřenci německého trenéra Stefana Kuntze naprosto šokovali dvěma úvodními výhrami nad Norskem (3:0) i Nizozemskem (4:2), právě s těmito protivníky se perou o postup na MS. Jenomže pak v domácích zápasech naprosto selhali proti Lotyšsku (3:3) i Černé Hoře (2:2) a získaná výhoda byla rázem pryč. V následujícím průběhu navíc utrpěli debakl v Nizozemsku (1:6) a doma s Norskem jen remizovali (1:1), proto to nebudou mít snadné.

V tabulce skupiny G se momentálně nacházejí na třetím místě s patnácti body o dva body za Norskem a čtyři body za Nizozemskem. Teď přivítají Gibraltar a v každém případě se očekává jejich tříbodový zisk, jenže pokud země Beneluxu porazí Černou Horu, tak na prvenství už jistojistě nedosáhnou. Vzhledem k situaci to vypadá, že na závěr v Černé Hoře budou s napětím vyhlížet výsledek duelu mezi Nizozemskem a Norskem.

Pokud jejich úhlavní rivalové dle předpokladů zvládnou sobotní zápasy a pak v Rotterdamu bude Norsko bodovat, tak Turecku zřejmě bude zapovězena cesta na vrcholný svátek. "Je nám jasné, že Gibraltar i Černou Horu musíme porazit. Další varianta neexistuje, jinak se do baráže nedostaneme. Proti Gibraltaru se chceme dobře naladit, ovšem předchozí průběh jasně ukázal, že jakékoli podcenění nepřipadá v úvahu," pronesl klidně devětapadesátiletý Kuntz.

Hosté v dosavadních osmi zápasech ještě ani jednou nebodovali a se skóre 3:34 se krčí na beznadějně posledním šestém místě. V prvním vzájemném střetnutí podlehli Turecku 0:3, nejblíže k bodům měli v lotyšské Rize (1:3). Schmidt se v závěrečné fázi může spolehnout téměř na všechny své hvězdy, nyní mu bude chybět jen vykartovaný záložník Yazici.
Turecko - pravděpodobná sestava:
Bayindir - Celik, Demiral, Soyuncu, Erkin - Under, Kökçü, Ozedemir, Calhanoglu, Karaman - Yilmaz
Gibraltar - pravděpodobná sestava:
Coleing - Sergeant, R. Chipolina, Wiseman, Mouelhi, J. Chipolina - Walker, Ronan, Torrilla, Valarino - Styche
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.00 - 45.00 - 70.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Černá Hora - Nizozemsko  (sobota 20:45)
Nizozemsko touží minimálně zopakovat kanonádu proti Černé Hoře i na její půdě, protože výhra by Oranjes posunula o notný kus blíž do Kataru. Aktuálně první tým tabulky má totiž náskok pouhých dvou bodů na své nejbližší pronásledovatele. Černohorci naopak mají jen teoretickou šanci na druhé místo.

Nizozemci to nemají rozehrané špatně. Tým trenéra Van Gaala vyhrál z osmi duelů šestkrát a jen jednou odešel poražen. Trochu doplácí na to, že je v opravdu náročné skupině, která se postupem času ukázala jako jedna z nejvyrovnanějších vůbec. Mezi prvními třemi týmy panuje rozdíl pouhých čtyř bodů a na čtvrtém místě je právě Černá Hora, která má dvě kola před stále ještě šanci na druhé místo.

I když je tahle šance minimální. Aktuálně ztrácí na druhou příčku, která zajišťuje play-off, šest bodů. Čili jednak musí spoléhat na to, že další dva týmy před ní prohrají své duely a jednak musí Černohorci v obou dalších utkáních získat plný počet bodů. A něco mi říká, že hned v tom prvním narazí.

Nizozemce táhne Memphis Depay. Především díky jeho schopnostem je z mužstva skvělá mašina na góly s hyperaktivním útokem. Celkově dali Nizozemci už 29 branek! Depay jich sám dal devět, což z něj mimochodem dělá nejlepšího střelce evropské části kvalifikace, navíc spoluhráče zásobuje i asistencemi.

A chválí ho i trenér Louis van Gaal. "Memphis Depay je pro naši hru velmi důležitým prvkem. Není to totiž jen klasický zakončovatel, ale umí naše akce zakládat a zrychlovat. Umí najít elegantní řešení obtížnějších situací a často vymyslí i pod tlakem velmi dobrou rozehrávku. Naprosto mu věřím, když má míč a skvěle hraje i bez něj. Zlepšil se v mnoha ohledech a já jsem moc rád, že je v tak dobré formě."

Zkušeného trenéra může těšit fakt, že má téměř kompletní kádr. K dispozici jsou už i Timber s Berghuisem, takže mimo zůstává pouze Drommel. Černohorcibudou postrádat obránce Marka Vukčeviće a také kapitána Stevana Jovetiće, který měl pozitivní test na koronavirus.

Počátkem září se Černohorci utkali s domácími Nizozemci a moc dobře to s nimi nedopadlo, neboť inkasovali čtyřikrát. Napravovat musí i dojmy z posledního soutěžního zápasu, který Černá Hora sehrála s Norskem. V tomhle utkání zažil velký večer Mohamed Elyounoussi, autor obou domácích branek. A teď si Černohorci musí poradit se soupeřem, který dal šest branek už ve dvou ze tří posledních duelů.
Černá Hora - pravděpodobná sestava:
Mijatović - Vukčević, Vujačić, Tomašević, Radunović - Marusić, Janković, Kosović, Haksabanović - Bećiraj, Djurdjević
Nizozemsko - pravděpodobná sestava:
Biljow - Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind - Klaassen, F. de Jong, Wijnaldum - Lang, Memphis, Danjuma
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.50 - 6.10 - 1.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Nizozemsko861129:619
2.Norsko852115:617
3.Turecko843119:1515
4.Černá Hora832311:1111
5.Lotyšsko81258:135
6.Gibraltar80083:340

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
Coutinho10

koukam spravne, ze oni nedavaji v tv na Sport 1,2 Wales ? ktery nas nejvic zajima z hlediska boje o 2. misto ?

Reagovat
Coutinho10

Sport 1 formule a Sport 2 Belgie s Estonskem,kde se o nic uz nehraje

Reagovat
Seydou Doumbia

daleko radši se podívám na belgii jak ničí amatéry než na posraný wales, který stačí sledovat jen podle výsledku a ne se koukat na ten jejich fotbal

Reagovat
Whitemedia

Já raději zapnu Francii, protože hraji veledůležitý zápas s těžkým soupeřem a pan čurák Deschamps musel do základu vytáhnout těžký kalibr v podobě Kantého.

Reagovat
Seydou Doumbia

to už je prostě dešamp...pro tu svojí sehranost a chemii potřebuje aby jeho stálice jako kanté, pogba, mbap, lloris a benzín odehráli vše i proti asijským výběrům

Reagovat
John Obi Mikel

Dešamps je francouzský Šilhavý

Reagovat
Coutinho10

ja koukal na streamu 1. polocas...bohuzel jim to Belorusko moc usnadnilo...kazdopadne dnes v kazdym case tam je podle tabulky zapas, kdy se hraje o primy postup ci baraz, takze dnesni program muze byt hodne zajimavy

Reagovat
Seydou Doumbia

první den po euru, kdy má repre pauza smysl...dnes se konečně o něco hraje alespon

Reagovat
smazaný uživatel

Holandsko trapas nakoniec ani do baráže nepostúpi

Reagovat
Modroočko

Podľa mňa Nórov doma zvládnu, stačí im aj remíza.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele