Serie A - souhrn 5. kola: Inter zůstává stoprocentní

22.09.2023, 22:45, aktualizováno 24.09.2023, 22:43
Komentáře a souhrny
Federico Dimarco (© AFP)

Inter nejtěsnějším poměrem vyhrál v Empoli a se stoprocentním záznamem po pěti kolech zůstává na čele tabulky. AC Milán napravil nepovedené derby a poradil si s Hellasem. První porážku v sezoně naopak registruje Juventus, nevyhrál ani úřadující mistr z Neapole. Lazio znovu nevyhrálo, tentokrát si po výsledku 1:1 dělilo body s Monzou. Udinese se dál trápí, když prohrálo i doma s Fiorentinou. Atalanta bere všechny body proti Cagliari.

Turín FC - AS Řím 1:1

24.09.2023 20:45

Góly: 85. Duván Zapata - 68. Romelu Lukaku

Hráči Turína FC remizovali v pátém kole Serie A na domácím hřišti s AS Řím 1:1. Lepší vstup do utkání měli Býci, ti však ze své převahy z úvodní půle branku nevytěžili. Nebezpečnější situace tak nastaly až po změně stran. V 58. minutě vyslal Lorenzo Spinazzola ostrý míč do vápna, který nedokázal tečovat nabíhající spoluhráč, a ten tak skončil pouze na tyči. Vlky tento moment povzbudil k aktivitě, jež využil ke vstřelení vedoucího gólu důrazný Romelu Lukaku. Jeho trefa se ale nakonec jako vítězná neukázala, neboť v 85. minutě zajistil dělbu bodů Duván Zapata.

Do tohoto prestižního zápasu poněkud překvapivě vstupoval z pozice lépe postaveného celku Turín, který se vezl na vlně dvou po sobě jdoucích triumfů. Gólově ho přitom táhl nečekaný střelec, Nemanja Radonjič se totiž v úvodu ročníku trefil již třikrát, čímž o jeden zásah překonal svůj zápis z celé minulé sezony. V o něco větším klidu mohli do zápasu jít také svěřenci Josého Mourinha, kteří v předchozím kole nasázeli sedm branek Empoli a ve čtvrtek zvládli vstup do Evropské ligy proti Tiraspolu.

První půle utkání s Býky se jim však vůbec nepovedla. Giallorossi se nedařila kombinace a časté nepřesnosti jim znemožňovaly ohrozit bránu soupeře. Naopak domácí už v páté minutě donutili Ruie Patrícia k těžkému zákroku. Centr z levé strany si našel Zapata, ale pohotového Portugalce nepřekonal. Hráči Turína byli nebezpečnější i nadále, jenže většině jejich střeleckých pokusů scházela potřebná přesnost. Druhé a zároveň poslední zakončení do prostoru brány v první půli tak přišlo až ve 35. minutě, pomalý pokus Radonjiče se však po zemi došoural jen do připravených rukavic Patrícia.

Rovněž do druhého dějství vstoupil lépe piemontský klub. V 51. minutě nejdříve protáhl gólmana hostí střelou směřující k pravé tyči Zapata a jen o několik okamžiků později těsně minul bránu Římanů Demba Seck. Mlčící ofenzivní hvězdy Vlků málem zastoupil po necelé hodině hry krajní bek Spinazzola, jehož pas k překvapení všech zúčastněných zastavila až tyč. V 68. minutě už ale Giallorossi zlepšený výkon přetavili v úvodní zásah. Lukaku ukázal v šestnáctce Turína svoji sílu, když se obtočil kolem obránce a přízemní ranou nedal gólmanovi šanci zasáhnout. V závěru se však trefy dočkali také domácí díky hlavičkujícímu Zapatovi.

Turín tedy na dvě po sobě jdoucí výhry nenavázal a se soupeřem si body rozdělil. V příštím kole jej čeká další celek z hlavního města, když 27. září venku vyzve Lazio. AS o den později pojede do Janova.

Více informací k zápasu

Bologna FC - SSC Neapol 0:0

24.09.2023 18:00

Góly: -

Hráči Neapole remizovali v zápase pátého kola Serie A na hřišti Bologni 0:0. Svůj podíl na bezbrankovém stavu měl i objev loňské sezony Khvicha Kvaratskhelia, jehož čekání na gól přesáhlo půl roku. Gruzínský expres měl hned v páté minutě velkou příležitost, avšak pohotovost mu nebyla při dobré příležitosti v současném rozpoložení vlastní. Ještě větší selhání ale předvedl ve druhé půli kanonýr Victor Osimhen, jenž zahodil penaltu. Obhájci titulu tak ztratili body už ve třetím ligovém duelu v řadě.

Úřadující mistr, v jehož ulicích se slavilo ještě týdny či měsíce, neprožíval zcela povedený start nové sezony. V domácí soutěži totiž dvakrát v řadě ztratil body, když nejprve doma prohrál s Laziem a pak remizoval v Janově. Partenopei si chuť spravili v Lize mistrů, kde jim výhra spadla do klína díky pozdnímu vlastnímu gólu Bragy. Bolognu, která se statečně prala s odchodem Marka Arnautoviče, mohla těšit forma Kvaratskhelii, jenž se v neapolských barvách trefil naposledy v březnu.

Trápení talentovaného Gruzínce se projevilo už v páté minutě, kdy nedokázal do odkryté klece dorazit střelu Osimhena, která se mu odrazila od tyče přímo k nohám. Po něm se rozhodl zahrozit Piotr Zieliňski, k jeho smůle ale zakroutil svou střelu z hranice vápna pouze mimo bránu. Domácí byli prakticky neškodní a Neapol si v útoku dělala, co chtěla. Rossoblu si ale s nebezpečnými situacemi, včetně obrovského závaru v pokutovém území ze 32. minuty, dokázali často se štěstím poradit. V závěru první půle pak mířil Giacomo Raspadori z velké dálky pouze centimetry nad.

Ve druhém poločase se jako první opět připomněl Kvaratskhelia prudkou ranou, při které musel být Lukasz Skorupski ve zvýšené pohotovosti. Neapol nadále podnikala útočné výpady do pokutového území, ty ovšem povětšinou končily nepřesnostmi ve finální fázi útoku Partenopei. Vysvobození ze střeleckého očistce mohla přinést ruka obránce Chrtů v šestnáctce, po které se zahrávala penalta pro hosty. Kanonýr Osimhen z ní ale zamířil v 72. minutě trestuhodně daleko od pravé tyče. Neapol se ve vyhroceném závěru už nedokázala prosadit, frustraci střelců pak dal najevo právě neúspěšný nigerijský útočník, jehož reakce při střídání jen potvrdila, že nálada v klubu zpod Vesuvu není zrovna ideální.

Neapol tak remízou pokračovala v nepovedených ligových představeních, když nezvítězila potřetí v řadě. V příštím kole už 27. září přivítá Udinese, Bologna se o den později představí v Monze.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - ACF Fiorentina 0:2

24.09.2023 15:00

Góly: 32. Lucas Martínez, 90+2. Giacomo Bonaventura

Fiorentina zvítězila v pátém kole Serie A na půdě trápícího se Udinese 2:0. V hostující brance přímo čaroval Pietro Terracciano, díky kterému se mohly Fialky dostat do vedení. Ve 32. minutě totiž skvělou akci zakončil argentinský stoper Lucas Martínez Quarta, jenž navázal na úspěšný zásah z minulého týdne. Celek z Toskánska, jehož lavičku zahříval po celý zápas i Antonín Barák, tak udržel kontakt s čelem soutěže, naopak domácí Bianconeri na první tříbodový zisk nadále čekají.

Domácí Udinese potřebovalo nutně zabrat. Na úvod nové sezony podlehlo 0:3 Juventusu a od té doby sbíralo jen remízy. Bez jediné výhry mu tak patřila 16. pozice, přičemž Fiorentina se nacházela hned o osm příček výše. Naposledy gólem v závěrečné čtvrt hodince porazila 3:2 Atalantu a měla na dostřel špičku tabulky.

Hráči ze severu Itálie si své první velké šance vybojovali již v samotném začátku zápasu. Terracciano musel v úvodní pětiminutovce podržet svůj tým hned nadvakrát. Nejprve se blýskl rychlým vyběhnutím a následně vytěsnil skvělý technický obstřel od Lazara Samardžiče z hranice vápna. Vysoká aktivita Udinese vedla k další šanci v 18. minutě, kdy si centrovaný míč zpracoval na prsa Lorenzo Lucca, avšak jeho střela z voleje mířila pouze nad branku. Fialky našly recept na soupeřovu obranu ve 32. minutě. Giacomo Bonaventura našel svým dlouhým míčem prostor, do kterého sprintoval Martínez Quarta, jeho následné zakončení na zadní tyč bylo precizní.

Ve druhém poločase zvedl fanoušky ze sedadel Lucca. V 65. minutě dostal míč do zcela odkryté branky, ale mířil pouze do boční sítě. Smůlu Friulani nezlomil ani Sandi Lovrič svou dělovkou k pravé tyči. V 78. minutě zastavila hlavičku slovinského záložníka tyčka. Domácí se v závěrečné desetiminutovce tlačili do zakončení, ale na dobře organizovanou obranu nevyzráli. V nastaveném čase využil odraženého míče na velké vápno Bonaventura a udělil Udinese lekci z produktivity.

Fiorentina tak získala letošní třetí výhru a dál drží kontakt se špičkou tabulky. V příštím kole nastoupí 28. září na půdě Frosinone, Udinese míří o den dříve do Neapole.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Cagliari Calcio 2:0

24.09.2023 15:00

Góly: 33. Ademola Lookman, 76. Mario Pašalić

Hráči Atalanty vyhráli v pátém kole Serie A na vlastním hřišti nad Cagliari 2:0. Domácí tým, jemuž nemohl pomoci zraněný Lukáš Vorlický, se na třetí výhru ročníku příliš nenadřel. Lombarďany už v prvním dějství nasměroval k plnému bodovému zisku Ademola Lookman, na kterého po změně stran gólově navázal Mario Pašalič. Celek ze Sardinie, v jehož sestavě se rovněž kvůli zdravotní indispozici neobjevil Jakub Jankto, si tak stále nepřipsal premiérové vítězství. Naopak hráči Bergama nadále drží kontakt se širším čelem tabulky.

Atalanta sice v posledním zápase podlehla Fiorentině 2:3, do toho dalšího však i přesto vstupovala jako jasný favorit. Cagliari totiž v letošní sezoně marně čekalo na vítězství, po dvou prohrách a remízách se se dvěma body krčilo na první sestupové příčce. Atalanta naproti tomu držela 10. pozici a zároveň kontakt s širší špičkou tabulky.

Nerazzurri se od úvodních minut prezentovali ofenzivním výkonem a ve 13. minutě si připravili první gólovou příležitost, kterou však Charles de Ketelaere nedokázal proměnit. Stejný hráč se o 20 minut později představil v roli asistenta, když naservíroval míč před branku Lookmanovi, který si s jednoduchou příležitostí poradil a otevřel skóre utkání. Domácí si vedení uhlídali a do šatny odešli za příznivého stavu.

Domácí si chtěli zápas co nejdříve pojistit, ale urputná obrana svěřenců Claudia Ranieriho se ukázala jako těžký oříšek k překonání. Klíč k odemčení zdánlivě nedobytné tvrze přinesl v 76. minutě střídající Pašalič, jenž svou střelou na zadní tyč uklidnil fanoušky Lombarďanů. O šest minut později se zapotil brankář Juan Musso, kterého po střele Gaetana Oristania zachránila horní tyč. V posledních minutách se tak zápas už pouze dohrával.

Atalanta tak dokázala zvítězit a pokračovala v trendu, kdy střídá prohru s výhrou. Příště míří 27. září na hřiště Verony, Cagliari doma přivítá AC Milán.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Inter Milán 0:1

24.09.2023 12:30

Góly: 51. Federico Dimarco

Inter zvítězil v pátém kole Serie A na hřišti Empoli 1:0. Duel prvního s posledním rozhodl až po změně stran dalekonosným volejem nejproduktivnější obránce pěti nejlepších evropských lig Federico Dimarco, který když už se trefí, tak slaví způsobem, jako by se nic nedělo. Tým z Toskánska tedy k prvnímu bodu nedovedl ani staronový kouč Aurelio Andreazzoli, jenž v trenérské kariéře spojil síly s Azzurri už potřetí.

Empoli úvodní čtyři duely sezony prohrálo, a navíc nedokázalo svým soupeřům vsítit branku. V úplně jiné situaci se nacházeli Nerazzurri. Ti dosud v lize ani neremizovali a mohli se pyšnit faktem, že jejich nejlepší kanonýr Lautaro Martínez vládl s pěti vstřelenými góly tabulce střelců. Na stadion v Toskánsku navíc měli svěřenci trenéra Simoneho Inzaghiho příjemné vzomínky, když tu pětkrát za sebou zvítězili.

Herní pohodu Interu mohl hned zkraje prvního dějství potvrdit Matteo Darmian. Ten na zadní tyči překonal hlavou Etrita Berishu, za kterého musel na brakové čáře zaskočit stoper Ardian Ismajli. O chvíli později pálil navrátilec do sestavy Hakan Calhanoglu jen těsně nad břevno. Fotbalisté Empolesi přečkali také útočný výpad Dimarca z levé strany. Jeho přihrávku do nebezpečného prostoru v malém vápně zablokoval opět Ismajli. Krátce před odchodem do šaten zhatil Berisha gólové oslavy Davidemu Frattesimu, když mu včasným výběhem zmenšil úhel pro zakončení.

Na startu druhého poločasu odvrátila domácí defenziva balon z rohového kopu pouze na hranici šestnáctky, odkud jej Dimarco nekompromisním volejem uklidil do pravé šibenice. Pojistku mohl vzápětí přidat Marcus Thuram, když jeho skrytá rána mezi obránci mířila jen kousek vedle tyče. Na druhé straně zahrozil z přímého kopu Filippo Ranocchia, a málem tak poprvé v sezoně rozjásal vlastní příznivce. Do střelecké listiny se chtěl mermomocí zapsat Thuram, který ale svůj pokus z velkého vápna nenasměroval mezi tři tyče.

Inter tak splnil povinnost, potvrdil roli jasného favorita a do Milána si odvezl tři body. Jeho dalším soupeřem bude 27. září Sassuolo, Empoli se ve stejný den pokusí získat první body proti Salernitaně.

Více informací k zápasu

SS Lazio - AC Monza Brianza 1:1

23.09.2023 20:45

Góly: 12. Ciro Immobile - 36. Roberto Gagliardini

Lazio remizovalo v pátém kole Serie A na vlastním hřišti s Monzou 1:1. Zatímco poslední soutěžní gól domácích zaznamenal nejméně pravděpodobný hráč - brankář Ivan Provedel, střelecký účet posledního sobotního utkání italské nejvyšší soutěže naopak otevřel ten historicky nejúspěšnější - kapitán Ciro Immobile. Italský forvard prokázal železné nervy na sklonku 12. minuty, kdy suverénně proměnil pokutový kop ranou do levého dolního rohu. Lombarďané však zbraně nesložili a ještě do poločasu stanovili konečné skóre utkání, když se po zakončení placírkou prosadil Roberto Gagliardini.

Začátek nové sezony nezastihl v dobrém rozpoložení římské Lazio. To v úvodních čtyřech utkáních získalo pouze čtyři body, s čímž určitě nikdo v klubu úřadujícího vicemistra nemohl být spokojený. Monza měla dokonce o bod víc, a rozhodně tak měla ambice zabojovat v italském hlavním městě o vítězství. K tomu jí měl pomoci mimo jiné Andrea Colpani, který se v tomto ročníku prosadil už třikrát.

Úvod zápasu přinesl aktivitu na obou stranách. První větší příležitost přišla po skvělé přihrávce Colpaniho na Lorenza Colomba, ten ovšem přestřelil bránu Provedela. Nakonec se z vedení radovali domácí Orli, poněvadž po faulu v pokutovém území na agilního Mattiu Zaccagniho proměnil penaltu s ledovým klidem Immobile. Lepším celkem však byli Brianzoli, což vyústilo ve vyrovnání ještě v prvním dějství. Přízemní centr z pravého kraje si po teči našel Gagliardini, který s přehledem zakončil do odkryté části brány.

Stejný hráč zkusil štěstí i v úvodu druhé půle, zpoza vápna ale minul. Na opačné straně vyslal přízemní bombu z dálky Luis Alberto, jenže ani její trajektorie nekončila mezi třemi tyčemi. O chvíli později mohl opět skórovat Immobile, jeho skákavý balon nakonec orazítkoval zadní tyč. Defenzivu domácích také pořádně provětral ve formě hrající Colpani, který kromě obránců zaměstnal i Provedela jedovkou doprostřed brány. Nebezpečná byla také skrytá střela z dálky Georgiose Kyriakopoulose, nicméně ta pouze prosvištěla kolem pravé tyče.

Lazio tak zaznamenalo alespoň první bod na domácí půdě v probíhající sezoně, stále ale zůstává daleko za očekáváním. Jeho příštím soupeřem bude 27. září Turín FC. Monza se o den později utká doma s Bolognou.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Juventus FC 4:2

23.09.2023 18:00

Góly: 12. Armand Laurienté, 41. Domenico Berardi, 82. Andrea Pinamonti, 90+5. Federico Gatti (vl.) - 21. Matías Viña (vl.), 78. Federico Chiesa

Sassuolo porazilo v pátém kole Serie A Juventus 4:2 a vyšvihlo se do středu tabulky. K úspěchu domácí celek nasměroval Armand Laurienté, jehož pokus z dálky si srazil do vlastní sítě chybující Wojciech Szczesny. Vítězný gól Neroverdi však vstřelil až v 82. minutě Andrea Pinamonti, který se v probíhajícím ročníku trefil už počtvrté. Celek z regionu Emilia-Romagna zároveň připravil týmu z Turína premiérovou porážku v sezoně. Tu navíc podtrhl nevídaný vlastní gól, kdy obránce Juve uklidil míč při zakládání útoku do své sítě.

Juventus prožíval úspěšný vstup do nové sezony. V úvodních čtyřech kolech si připsal 10 bodů a navíc se mohl spolehnout na dvojici střelců, konkrétně Dušana Vlahoviče a Federica Chiesu, kteří Staré dámě zařídili sedm z dosavadních devíti branek. Na opačném konci pelotonu se nacházelo Sassuolo, jež se se ziskem tří bodů krčilo na chvostu tabulky.

Úvodní minuty příliš fotbalové krásy nepobraly. Ani jeden tým si nedokázal vytvořit větší herní převahu a ohrozit bránu soupeře. První střelecké pokusy si připsali hráči Staré dámy, žádný ale mezi tři tyče nezamířil. Skóre tak po hrubce Szczesného otevřeli hosté. Ve 12. minutě totiž gólman Juventusu střelu Laurientého, která mířila přímo na něj, srazil pouze do branky. Vedení Sassuola ale trvalo pouze devět minut. Ve 21. minutě totiž centr Chiesy tečoval do vlastní branky Matías Viňa. Outsider ale nesložil zbraně a ještě před pauzou šel opět do vedení. Ve 41. minutě pálil z půlkruhu nikým nehlídaný Domenico Berardi přesně do levého dolního rohu branky.

V 52. minutě se postavil k exekuci přímého kopu z nebezpečné pozice Chiesa. Jako zakončení zvolil střelu pod zdí, což mu sice vyšlo, míč se ale zakroutil kousek vedle levé tyče. Juventus si ovšem ani s přibývajícími minutami nedokázal vytvořit větší tlak, naopak stále hrozili hráči Sassuola. Obrovskou šanci zahodil v 63. minutě Laurienté, který dostal fantastickou přihrávku před brankáře od Berardiho, v ideální pozici ovšem přestřelil. Kýžené vyrovnání ale přece jen přišlo v 78. minutě, kdy ve vápně pálil k bližší tyči nehlídaný Chiesa, a připsal si tak také vůbec první střelu Juve na branku. Ofenziva Sassuola se však stále nevzdávala a ani ne o čtyři minuty později byli Neroverdi opět ve vedení, když hlavičkou dorážel do odkryté branky Pinamonti. Definitivní pojistku na překvapivý triumf outsidera potom přidal vlastním zásahem Federico Gatti, který zpětným pasem hledal gólmana. Ten však byl kvůli rozehrávce daleko od branky.

Sassuolo tak zaskočilo kurzového favorita a podruhé v probíhající sezoně zvítězilo. V příštím kole ho 27. září čeká utkání v Miláně, kde změří síly s Interem. Juventus se o den dříve utká na domácí půdě s Lecce.

Více informací k zápasu

AC Milán - Hellas Verona 1:0

23.09.2023 15:30

Góly: 8. Rafael Leão

AC Milán potvrdil v pátém kole Serie A roli favorita, když na domácí půdě porazil Veronu 1:0. Jediným střelcem utkání se stal již v osmé minutě Rafael Leao, jenž i v nové sezoně předvádí působivé výkony. Čistým kontem pomohl domácím i Marco Sportiello, pro kterého to byl při zranění jedničky Mikea Maignana 200. ligový start. Hellas tak na hřišti Rossoneri nezvítězil už 38 zápasů v řadě.

Verona na půdě milánského AC odehrála ve své historii celkem 38 soutěžních duelů, vyhrát se jí ale podařilo jen ten úplně první z roku 1922. Napodobení tohoto více než století starého počinu bylo velmi nepravděpodobné, Rossoneri totiž navzdory nedávnému debaklu od konkurenčního Interu předváděli slušné ofenzivní výkony. Bylo tomu tak i před několika dny při premiéře v novém ročníku Ligy mistrů, kdy však fantasticky zachytal Nick Pope, čímž dotáhl Newcastle k bezbrankové remíze.

Domácí šli do vedení už v osmé minutě. Po skvělém vypíchnutí míče Oliviera Girouda se do samostatného úniku dostal Leao a bez problému míč uklidil za záda Lorenza Montipa. Ve 21. minutě si v pokutovém území našel míč Michael Folorunsho. Hlavou ho ale nasměroval pouze doprostřed branky, kde byl připravený gólman Sportiello.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji fotbalisté Hellasu Verona. Žlutomodří dokázali hru přesunout na polovinu AC, žádnou výraznou šanci si ale nevypracovali. K té se v 72. minutě dostali naopak domácí. Christian Pulišič se otočil v pokutovém území kolem obránce a poté namířil míč mezi tři tyče. Gólman Montipo byl ale připraven. V 87. minutě se po rychlém protiútoku do podobné pozice dostal Yunus Musah, ale i on jen vyprášil rukavice Montipa.

Rossoneri tak zapomněli na výsledkové neúspěchy uplynulého týdne a zvítězili. V příštím kole se 27. září představí na půdě Cagliari, Verona tentýž den přivítá Atalantu.

Více informací k zápasu

US Lecce - Janov CFC 1:0

22.09.2023 20:45

Góly: 83. Rémi Oudin

Fotbalisté Lecce zvítězili v pátém kole Serie A na domácí půdě proti Janovu 1:0. Giallorossi dokázali téměř hodinu trvající početní převahu, když byl po druhé žluté kartě ve 36. minutě vyloučen španělský obránce Aarón Martín, využít až v 83. minutě, kdy se parádní dělovkou prosadil Rémi Oudin. Papriky tak udržely neporazitelnost a stále mohou prohánět špičku italské nejvyšší soutěže, jelikož se posunuly na druhou příčku. Grifone navíc zdolaly po dlouhých 17 letech.

Domácí vstupovali do pátečního souboje v poměrně překvapivé roli, od startu ligového ročníku totiž nepoznali přemožitele a po čtyřech odehraných kolech se dokonce drželi na čtvrtém místě. Špatně na tom ovšem nebyl ani nováček z Janova, který v předchozím duelu uhrál velmi cenný bod s mistrovskou Neapolí. Do karet mu navíc hrál i fakt, že s Vlky prohrál naposledy v roce 2006.

Giallorossi začali utkání aktivně a snažili se diktovat tempo hry. Kromě několika spíše propagačních střel zpoza vápna ale v úvodu Josepa Martíneze neohrozili. To se změnilo až ve 21. minutě, kdy si na centr naskočil Nikola Krstovič, letní akvizice ovšem hlavou branku přestřelila. Janované postupem času převzali iniciativu, ve 36. minutě si však zbytek duelu výrazně zkomplikovali. Martín viděl druhou žlutou kartu, a předčasně tak musel zamířit do kabin. Trest mohl přijít hned po následné standardní situaci, Krstovič ale tentokrát hlavičkoval pouze do boční sítě.

Po změně stran zahrozil domácí křídelník Pontus Almqvist ranou z hranice šestnáctky, kvůli teči Johana Vásqueze však balon prosvištěl těsně vedle. Domácí díky přesilovce drželi míč na svých kopačkách častěji, kompaktní defenzivní blok hostů ale dlouho prolomit nedokázali, kvůli čemuž si nevytvářeli příležitosti. Dočkali se až v 83. minutě, kdy Oudinova tečovaná pumelice zapadla přesně k pravé tyči. Zbytek duelu si Salentini v pohodě pohlídali a posunuli se na průběžnou druhou příčku v ligové tabulce.

Lecce tak dotáhlo domácí duel do vítězného konce a udrželo si ligovou neporazitelnost. Tu se pokusí prodloužit 26. září, kdy se střetne s Juventusem. Janov změří o dva dny později síly s AS Řím.

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - Frosinone Calcio 1:1

22.09.2023 18:30

Góly: 52. Jovane Cabral - 12. Simone Romagnoli

Celek ze Salerna nedotáhl k vítězství ani duel pátého kola Serie A, v němž remizoval před vlastním publikem s Frosinone 1:1. Hosté předvedli výborný vstup do utkání, když se již ve 12. minutě prosadil 33letý stoper Simone Romagnoli, pro kterého se jednalo o první trefu v barvách Giallazzurri. Domácí ale po změně stran zvýšili tempo a třetí remízu v ročníku jim vystřelil Jovane Cabral, jenž v novém angažmá taktéž okusil premiérovou radost z přesného zásahu. Canarini se tak museli spokojit s bodem, ten jim však stačil k udržení neporazitelnosti na hřištích soupeřů.

Dalšímu víkendu na italských trávnících předcházel duel celku, který stále čekal na první letošní výhru a nováčka, jenž jel zatím výrazně nad plán. Hostující tým od úvodního kola nepoznal chuť porážky a připsal si již dvě výhry včetně nečekaného triumfu nad Atalantou. Granata tak nutně potřebovala zavzpomínat na doby, kdy se obě mužstva utkávala v Serii B. Tam totiž Salernitana zvládla tři poslední domácí duely proti Canarini bez porážky.

Hráči ve vínových dresech ale nepředvedli vůbec dobrý start zápasu. Už v 10. minutě sice zahrozil Cabral, střelu ovšem namířil do břevna. Jen o dvě minuty později Granata inkasovala. Na centr do vápna si naskočil zkušený stoper Romagnoli, jenž přesnou hlavičkou usměrnil míč k pravé tyči. Po čtvrthodině hry dokonce navýšil náskok hostů Giuseppe Caso, gól ale ihned vzápětí nebyl uznán pro jasný ofsajd. Frosinone pokračovalo v dobrém výkonu i nadále. Ve 25. minutě musel předvést světový zákrok Guillermo Ochoa, který na brankové čáře díky skvělým reflexům zneškodnil hlavičku Walida Cheddiry. I přesto, že domácí postupem času zlepšili svůj herní projev, vyrovnání se v první půli nedočkali.

Po změně stran to byli opět Leoni, kteří se málem radovali z další branky. I tentokrát byl však proti Ochoa, jenž zlikvidoval nadvakrát pokus Lucy Mazzitelliho. V 52. minutě už Salernitana přece jen udeřila. Rohový kop propadl až ke Cabralovi, který placírkou zakončil přesně k pravé tyči. Tým ze Salerna vstřelený gól nakopl, což téměř vedlo v 60. minutě k obratu. Projektil Giulia Maggioreho ale skvěle zneškodnil Stefano Turati. V závěru ani jeden z celků nedokázal překlopit vítězství na svou stranu a duel skončil dělbou bodů.

Salernitana tedy ani proti nováčkovi soutěže neprolomila čekání na ligové vítězství. Znovu o něj zabojuje na hřišti Empoli, kde se představí 27. září. Frosinone o den později přivítá Fiorentinu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
5
5
0
0
14 : 1
15
2
AC Milán
5
4
0
1
10 : 7
12
3
US Lecce
5
3
2
0
8 : 4
11
4
Juventus FC
5
3
1
1
11 : 6
10
5
ACF Fiorentina
5
3
1
1
11 : 9
10
6
Atalanta Bergamo
5
3
0
2
10 : 5
9
7
SSC Neapol
5
2
2
1
8 : 5
8
8
Frosinone Calcio
5
2
2
1
8 : 7
8
9
Turín FC
5
2
2
1
6 : 5
8
10
Hellas Verona
5
2
1
2
4 : 5
7
11
Bologna FC
5
1
3
1
3 : 4
6
12
US Sassuolo
5
2
0
3
9 : 11
6
13
AS Řím
5
1
2
2
12 : 7
5
14
AC Monza Brianza
5
1
2
2
4 : 7
5
15
SS Lazio
5
1
1
3
5 : 8
4
16
Janov CFC
5
1
1
3
4 : 8
4
17
Salernitana Calcio
5
0
3
2
4 : 9
3
18
Udinese Calcio
5
0
3
2
1 : 6
3
19
Cagliari Calcio
5
0
2
3
1 : 6
2
20
Empoli FC
5
0
0
5
0 : 13
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Mönchengladbach

Šášuolo

Reagovat
10

a jsme přesně tam, kde jsme byli...překvapivě

Reagovat
stuff

Nevidel som, co sa dialo?? Podla vysledku nejaky hura-futbal?

Reagovat
Furia Ceca

Nepředvedli jsme vůbec, ale vůbec nic... Unavenej, matnej výkon. O nic si nepřišel.

Reagovat
zoff

Podle mě prostě zápas blbec,dvě chyby gólmana dvě chyby obrany a to fatální a výsledek je v prdeli!!

Reagovat
10

Ne, Sassuolo mělo dalších několik gólovek, byl to naprosto skandální výkon a přístup k tomu zápasu od všech hráčů kromě Chiesy.

Reagovat
Shevchenko

Chiesa se už zvedá? Koukám že je hodně produktivní, je ještě daleko od své top formy z Eura?

Reagovat
10

Zvedá, má úplně jiný pohyb než minulou sezonu, nechci to zakřiknout, ale už zase "lítá".

Reagovat
El Matador

Sarri pokračuje v tom, že je to nejčitelnější trenér v Itálii. Není absolutně schopnej nic změnit během zápasu.

Reagovat
zurix_new

Dimarco nádhera Empoli snad nemělo nic. Ale ta produktivita...

Reagovat
Deki

Dnes žádná sláva, ale 3 body jsou. Arnautovič zatím rozhodně nevypadá jako fotbalista.

FORZA INTER

Reagovat
Nuno čomes

Vezmeš Arnautovice na pozici útočníka č. 3. 34 let, teď minimálně na měsíc mimo se svalem. A na pozici č. 4 Alexis, v prosinci 35 let. Ten až dostane někdy více minut, tak bude hned off se svalem taky.

To je prostě špatně a neomluví to ani to, že tam může nastoupit Henrik nebo Klaassen.

Reagovat
Alberto Aquilani

Keby tam miesto Ruia máme snehuliaka, nie sme na tom horšie. Štandardka zo 40 metrov, z kraja, čo asi iné mohol zahrávajúci hráč spraviť ako mrdnúť to do vápna. Ale Rui sa, samozrejme, v čase kopu stiahne na svoju čiaru, a lopta si úplne vpohode dopláva až do jeho malého vápna a tam ju jebne kto iný ako Duvan. Keby to bolo na opačnej strane, tak henten srbský mäsiar by ju vyboxoval až na J Stadium.

Na druhú stranu, José si po tú remízu striedaním Zalewskeho šiel. Belották so super formou tam ide až v 85. Miesto toho aby sme zbierali body, keď až na milánske tímy sú všetci konkurenti o LM úplne čajíčkoví, tak my púšťame takéto ľahké body.

Super večer

Reagovat
Alberto Aquilani

https://ibb.co/FHQGNSh

Štandardka zahrávaná v úplne nezmyselnej pozícii na priamu strelu. Navyše už len to samotné zahrávanie naznačuje, že nič iné ako lopta do vápna to byť nemôže. Rui v tomto čase stojí OK. Problém nastáva, že sekundu po tom miesto toho, aby zostal na danej pozícii, prípadne sa posunul vyššie, on sa pribije k čiare.

https://ibb.co/X4wXnfs

Tu vidieť, že by stačilo keby na danej pozícii zostal, a tú loptu by úplne vpohode vyboxoval či chytil. Miesto toho ju nechal prepadnúť až na svoje malé vápno.

Príde mi, že aj samotné tímy sú na to pripravené. Napríklad aj ten jeden z tých posledných centrov Tora, ako si to tam skoro Llorente zrazil, bola lopta do jeho malého vápna. 95% brankárov by tú loptu zhltlo a ešte by založili protiútok. Rui stojí. V podstate stačí dávať lopty do ohňa na nábeh pre útočníkov bližšie ku gólmanovi. OK, môžme sa baviť, že NDicka prehral súboj, ale tie situácie sú pre obrancu hrozne ťažké už aj z toho dôvodu,. že hrozí vlastný gól, preto proste v malom vápne musí byť brankár, aj keby nemal ruky.

Reagovat
Nuno čomes

V drtivé většině tam oglman nepůjde, bylo to skvěle kopnuté na hranici malého vápna

Reagovat
Largo

Reagovat
10

zrovna tohle bych mu za vinu fakt nedával, to musí zachytit obrana

Reagovat
Alberto Aquilani

Bolo to dobre kopnuté a keby to bolo o 2 metre ďalej od brány tak nepoviem nič... ale on robí tie úplne nepochopiteľné kroky dozadu, to IMO brankár, hlavne keď je lopta v hentakej mŕtvej pozícii, proste robiť nemá. Vanja, ktorý ani nie je brankár, to bral našim z hlavy.

Reagovat
10

Ten míč se točil od něj, do toho by fakt většina brankářů nešla. Pasticcio je šílenej, ale zrovna tohle bych mu fakt nevyčítal, navíc předtím tam vytáhl dobrý zároky na čáře. Viděl si, co předvedl Tek?

Dlouhodobě to je ale jednoznačně slabina toho týmu.

Reagovat
Truffaldino

https://youtu.be/0CSVPghKd5A?feature=shared&t=149

Je to skvěle kopnutý pro dva hráče na zadní tyči s výborným náběhem, pro obranu hrozně těžký. Zároveň na tohle málo který gólman půjde, jde to přeci jen až kousek za malé vápno a není to žádná svíce. Jinak prvou půli jsem neviděl, ale podle sestřihu tam Rui vytáhl jednu tutovku.

Bylo by to celé zase do kola, do gólu jsme hráli výborně, Lukaku dostával míče buď do nohy nebo do prostoru, obranu jsme měli vysoko. Dáme gól a stáhneme se, ubereme a odkopáváme, mnohokrát se nám tato hra na 1:0 nevyplatila, ostatně v ligových zápasech je to nesmyls, jak je vidět, stačí jedna standardka. Do našeho gólu šla z týmu velká síla, ale Mourinho asi jiné výhry nepočítá, když na něj byl záběr v zápase s Empoli, tak asi za stavu 6:0 tam ještě na někoho hulákal.

Reagovat
$dolar$

Za ten gol bych ho nevinil, ale celkove sel strasne dolu, nic navic nechytne a jeste dela chyby. Ale neprijde mi, ze byste ho chteli vymenit..

Reagovat
Kapřík

Nevíte někdo, kdy bude jasné, co bude dál s Pogbou?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele