Serie A - preview 5. kola: Inter potvrzuje první místo

22.09.2023, 08:32, aktualizováno 24.09.2023, 09:12
Previews
Lautaro Martínez (© AFP)

Inter bude v neděli po obědě plnit roli favorita proti Empoli s cílem, aby se znovu osamostatnil na čele Serie A. Neapol po dvou ztrátách zajíždí na půdu Bologny, kdežto AS Řím potřebuje zabrat proti Turínu. Na tříbodové zisky si brousí zuby rovněž Atalanta a Fiorentina...

Empoli FC - Inter Milán

neděle 12:30

Empoli se pod křídly nového kouče Andreazzoliho pokusí vzchopit a dostat se ze své nelichotivé situace. Jenže to nebude mít vůbec snadné, neboť do Toskánska se podívá Inter. A milánský celek se navzdory větší únavě rozhodně těší mnohem lepší formě.

Empoli navíc s Interem historicky mívá velké potíže. V rámci Serie A se Empoli postavilo proti milánskému gigantu už třicetkrát, ale 23 zápasů skončilo jeho porážkou. V celé lize nenajdeme tým, proti němuž by Empoli kdy zažilo porážku častěji, jen AS Řím dokázal tenhle počin Inter napodobit stejnou číslovkou. A historie je teď asi to nejmenší, co Empoli trápí. Má totiž dost svých vlastních potíží.

Potíží, které vedení muselo akutně řešit a zvolilo obligátní variantu. Vyhodilo kouče Zanettiho. Důvod byl zřejmý - Empoli se v nové sezoně až abnormálně trápí a v tuto chvíli mu patří až poslední příčka, přičemž pro mnohé je právě Empoli jasným a prvním kandidátem na spadnutí. V týmu nefungovalo vlastně nic. Za čtyři duely Empoli jako jediný tým v celé lize nezískalo ani jeden bod, dostalo už 12 branek a samo nedalo ani jednou!

Naprostá mizérie vyvrcholila v minulém kole, v němž Empoli na Stadio Olimpico dostalo potupnou sedmičku od AS Řím. Za tenhle výsledek se i po vyhazovu trenér Zanetti veřejně omlouval jako za ostudný. Novým trenérem je Aurelio Andreazzoli, pro kterého je návrat k potápějící se lodi do Toskánska tak trochu už tradicí. Tentokrát se musí vypořádat s absencemi dvojice Caprile a Maldini.

Inter má fantastickou fazonu, ale přeci jen občas zaváhá. Naposledy se mu to povedlo v Lize mistrů, protože z Baskicka se vracel jen s bodem. Domácí Real Sociedad ho dost překvapil, neb se ujal vedení už po čtyřech minutách hry. Nakonec se ale opět ozval kapitán a největší persona Interu Lautaro Martínez, který svůj klub opět spasil a vybojoval pro něj aspoň bod. V Serii A je na tom Inter mnohem lépe, protože jeho tempo nikdo nestíhá a naposledy odrovnal pěti góly i městského rivala.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Berisha - Bereszyński, Ismajli, Luperto, Pezzella - Fazzini, Marin, Maleh - Baldanzi - Caputo, Cambiaghi

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Asllani, Frattesi, Dimarco - Lautaro, Thuram

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.27 - 5.52 - 1.34

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - ACF Fiorentina

neděle 15:00

Bez vítězství zůstává v probíhajícím ročníku Serie A Udinese a zlomit tuto negativní bilanci se pokusí proti Fiorentině. Finalista posledního ročníku Konferenční ligy střídá dobré výsledky se špatnými a navíc má za sebou pohárové vystoupení s Genkem.

Tři remízy v řadě a jedna porážka. Taková je aktuální bilance Udinese na začátku sezony 2023/2024. Vedení si určitě představovalo lepší začátek, na druhou stranu i v této bilanci se dají najít pozitiva, protože tři kola nenašli Sottilovi svěřenci přemožitele.

V neděli odpoledne čeká Zebry silná Fiorentina, která loni v Dacia Aréně neuspěla. Aby domácí získali tři body, budou potřebovat zlepšit koncovku, protože jak proti Frosinone, tak i s Cagliari gól nedali. Prosadili se jen jednou při remíze v Salernitaně. Horší v produktivitě už je jen poslední Empoli.

Pokud si Sottil může něco pochvalovat, je to defenzíva. Obranné řady ještě vyztuží dánský obránce Thomas Kristensen. "Chci odehrát co nejvíce minut a pomoci svému týmu vyhrát. Začátek není to, o čem jsme snili, ale nemá smysl se tím zabývat. Tým má potenciál a jsem si jistý, že se z toho dostaneme," nechala se slyšet nová posila.

Fiorentina by ráda zopakovala loňskou úspěšnou sezonu, zakončenou finálovou účastí v Konferenční lize a na rozdíl od Udinese je výrazně produktivnější, s výjimkou nepovedeného zápasu s Interem. Naštěstí Viola dala na hrůzostrašný výkon na San Siru rychle zapomenout a nebezpečnou Atalantu přetlačila 3:2. Produktivní byla také na belgické půdě v Konferenční lize a s Genkem remizovala 2:2.

Vzájemná bilance je poměrně vyrovnaná, ale vzhledem k aktuální formě i loňskému umístění je mírnějším favoritem hostující celek. Fiorentina navíc v Dacia Aréně naposledy prohrála a svému soupeři má co oplácet.

Špatný začátek Zeber souvisí i s rozsáhlou marodkou. Do nedělního zápasu znovu nenastoupí Davis, Kabasele, Semedo, Masina, Ehizibue, Brenner, Deulofeu a Ebosse. Oproti tomu Fiorentina je v lepší kondici, přičemž jí chybí Ikoné, Pierozzi a González.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Perez, Bijol, Kristensen - Ebosele, Samardžić, Walace, Lovrić, Kamara - Thauvin, Lucca

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Dodo, Milenković, Quarta, Biraghi - Arthur, Mandragora, Kouamé - Bonaventura, Brekalo, Nzola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.24 - 3.44 - 2.34

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Cagliari Calcio

neděle 15:00

V neděli od 15 hodin se v Gewiss Aréně představí nováček z Cagliari a bude chtít ukončit čekání na první vítězství. Využít může faktu, že Atalanta hrála ve čtvrtek těžké utkání Evropské ligy, na druhou stranu domácí jsou pořád velkým favoritem.

Atalanta koneckonců ve čtvrtek vyhrála a polský Raków porazila po změně stran 2:0. O branky se postarali De Ketelaere a Éderson. V italské soutěži to ale stoprocentní není a Atalanta už ve čtyřech zápasech dvakrát prohrála. Nepodařilo se jí přivézt body z Florencie respektive z Frosinone. V Gewiss Aréně odehrála prozatím jen jedno utkání a Monzu bez potíží porazila 3:0. Právě na výhodu domácího prostředí bude Gasperiniho tým spoléhat i v neděli.

Cagliari zůstává bez vítězství, ve čtyřech kolech uhrálo jen dvě bezbrankové remízy. Střílení gólů se zdá být pro Ranieriho svěřence zásadním problémem. Pouhá jedna branka je po Empoli druhou nejhorší statistikou. Po návratu do Serie A to je pro příznivce Sardiňanů velké zklamání, nicméně sezona je stále na svém začátku a třeba se podaří na Atalantě překvapit, tak jako se to povedlo v únoru 2022. Je paradoxní, že Cagliari dobylo Gewiss Arénu v ročníku, kdy nejvyšší soutěž opouštělo. Tehdy se dvěma góly blýskl Gastón Pereiro.

Claudio Ranieri má od vedení stále důvěru a jeho pozice by neměla být v ohrožení ani v případě neúspěchu v Bergamu. Sardiňané by se už potřebovali chytnout, protože v případě další porážky na ně může padnout psychická deka. Tím spíš, že v dalších kolech čekají na Cagliari AC Milán, Fiorentina a AS Řím.

Atalanta je velkým favoritem a cokoliv jiného, než její výhra, bude považováno za velké překvapení. Pro Orobici to bude teprve třetí domácí vystoupení v nové sezoně. V dosavadních dvou nejenže neztratilo bod, ale ani neinkasovalo.

Bergamaschi se budou muset obejít bez útočníka Scamaccy a k dispozici nebude ani Touré. Tím výčet domácích absencí končí. Pokud jde o soupeře, ten nemůže počítat s Lapadulou, Rogem, Pereirou, Capradossim, Desogusem a suspendovaným Wieteskou.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Toloi, Djimsiti, Kolašinać - Zappacosta, De Roon, Ederson, Ruggeri - Koopmeiners - De Ketelaere, Lookman

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Radunović - Hatzidiakos, Dossena, Obert - Zappa, Nandez, Makoumbou, Sulemana, Augello - Pavoletti, Luvumbo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.88 - 8.44

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bologna FC - SSC Neapol

neděle 18:00

Hodně těžkého soupeře má před sebou Boloňa. Svěřenci trenéra Thiaga Motty budou v neděli čelit italským šampionům z Neapole. Hosté mají sice za sebou povedený vstup do Ligy mistrů, ovšem v Serii A už dvakrát klopýtli.

Partenopei před časem nestačili na Lazio a pouze bod brali ze hřiště nováčka FC Janov. To je na obhájce titulu nepříjemné zaškobrtnutí, nicméně v týdnu ukázal svoji sílu a v portugalské Braze v rámci Ligy mistrů zvítězil 2:1. "Klub jako Neapol musí být v Lize mistrů každý rok, takže musíme skončit v první čtyřce. Je jasné, že když jste italský mistr, chcete zuby nehty titul obhájit. Uvidíme, zatím jsme pátí a to se nám nelíbí," prohlásil před zápasem na Renato Dall'Ara Rudi Garcia. Mimochodem pro něj bude nedělní zápas již stým v Serii A. "Jsem šťastný, že jsem tady a mohu vést tento fantastický tým. Jsme motivovaní a koncentrujeme se na zítřek na 100%."

Neapol má s Boloňou lepší vzájemnou bilanci, ale poslední střetnutí skončilo remízou. I když jsou Partenopei horkým favoritem, nečeká je na Renato Dall'Ara zrovna snadná práce. "Boloňa je dobrý tým s dobrým trenérem. Thiaga Mottu jsem jako hráče obdivoval a jsem rád, že se mu daří i jako trenérovi," dodal kouč Neapole.

Boloňa sice nezačala sezonu optimálně a hned v prvním kole prohrála s AC Milán 0:2, jenže pak šly její výkony nahoru a plichta s Juventusem je toho důkazem. Rossoblu aktuálně tři kola v řadě nenašli přemožitele a v tabulce jim patří před nedělním zápasem dvanáctá příčka.

Hosté budou chtít využít ztrát svých konkurentů, zejména Juventusu a posunout se na příčky zaručující milionářskou soutěž. Rudi Garcia rovněž hledal pozitiva na dosavadním průběhu sezony: "V každém zápase jsme dali gól a dokázali, že jsme útočný tým." Pokud ale něco Partenopei trápí, jsou to inkasované góly. Defenziva sice dopustila jen osm střel na branku, jenže z nich skončilo pět v síti. Neapol je pod Garciou jiná a všechno si musí teprve sednout, nedá se tak předpokládat její zběsilé tempo z loňské sezony. Pořád je ale dostatek času, aby se zapojila do bojů o Scudetto.

Boloňa hlásí jen jednu absenci a tou je Soumaoro. Neapoli zase chybí Gollini, Rrahmani a Cajuste. Oproti zápasu Ligy mistrů zřejmě Garcia udělá nějaké změny v sestavě.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Beukema, Lucumi, Kristiansen - Aebischer, Freuler - Ndoye, Ferguson - Karlsson, Zirkzee

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Ostigard, Juan Jesus, Mario Rui - Anguissa, Lobotka, Zieliński - Lindstrom, Osimhen, Kvaracchelija

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.72 - 3.64 - 2.01

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Turín FC - AS Řím

neděle 20:45

Turín se vzmáhá a poslední dva duely dokázal vyhrát, dokonce pokaždé i s čistým štítem. V neděli večer ho ale čeká náročná výzva, protože do Turína dorazí AS Řím. A proti němu se celku z Piemontu právě moc nedaří.

Hráči Granaty mají proti Vlkům co napravovat. Prohráli s nimi totiž deset z posledních třinácti vzájemných duelů a pokaždé byli přestříleni. V těchto třinácti soubojích dalo turínské FC jen dvanáct branek, zatímco AS se trefilo pětadvacetkrát. Ani rozjezd do letošní sezony nepatřil mezi výrazně obdivuhodné a trenér Ivan Jurić měl asi plnou hlavu, když přemýšlel, jak své hráče nastartovat k větší konzistentnosti.

Po prvních dvou duelech totiž Turín obstaral jen jeden bod a zejména debakl 4:1 od AC Milán ho hodně bolel. Pak se ale něco přeci jen změnilo a Turínu se začalo dařit. Býci nejprve těsně porazili janovské CF a následně si rovnou třemi góly řekli o jasné vítězství nad Salernitanou. Chválený byl zejména střelec dvou branek Nemanja Radonjić, který má mimochodem vazbu i na AS Řím, kam ho přitáhl sportovní ředitel Walter Sabatini. Tehdy z něj ale byl spíš cassanovský typ hráče, který si dle Sabatiniho slov víc užíval večírků a alkoholu než tréninků.

Ivana Juriće může těšit fakt, že proti AS Řím bude většinu opor mít k dispozici. Zranění ale zůstávají Djidji, Seck a Vojvoda. Římané nepřijedou kompletní, jak už u nich bývá zvykem. Plných devadesát minut nemá v nohách kapitán Pellegrini, dlouho s týmem netrénoval ani Chris Smalling a dlouhodobě jsou mimo hru Abraham s Kumbullou, k nimž se přidal i Renato Sanches.

Portugalský dynamický záložník musel odstoupit před třicátou minutou zápasu AS na půdě moldavského Sheriffu Tiraspol. Přijde minimálně o dva zápasy, ale radost mu udělali spoluhráči, kteří nad Sheriffem vyhráli 2:1. Opět se trefil Romelu Lukaku, který by měl vytvořit s Paulem Dybalou jednu z nejlepších dvojic v calciu. A jeho góly AS hodně potřebuje, protože má na kontě pořád jen 4 body. Naposledy Giallorossi s chutí smetli Empoli sedmi góly.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Schuurs, Buongiorno, Rodriguez - Bellanova, Ricci, Ilić, Lazaro - Vlašić, Radonjić - Zapata

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Llorente, Ndicka - Kristensen, Cristante, Paredes, Bove, Spinazzola - Dybala, Lukaku

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.23 - 2.92 - 2.55

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AC Milán - Hellas Verona

sobota 15:30

Fotbalisté AC Milán mají za sebou nepovedený týden, ve kterém nedokázali držet krok s Interem a doma neporazili v Lize mistrů ani Newcastle. V obou zápasech však předvedli diametrálně odlišný výkon a zejména ukázaná hra proti Strakám je příslibem. Na San Siro v sobotu odpoledne dorazí Hellas, jemuž se nevede špatně.

Po třech výhrách přišel pro Milán náraz a o to bolestivější, že šlo o derby. Inter se pomalu stává hegemonem Derby della Madoninna a svému městskému rivalovi znovu připomněl, že za ním v mnohém zaostává. AC omlouvá jedině přestavba kádru, která si přece jenom vyžádá nějaký čas. A nemuselo by to trvat dlouho, protože už úterní zápas Ligy mistrů proti Newcastlu ukázal, že tým má velkou kvalitu.

Rossoneri však doplatili na neproměňování šancí a výsledek 0:0 je pro ně v těžké skupině ztrátou. Podle Pioliho se už nemá cenu za výsledky ohlížet, protože další náročný program mají před sebou. "Tým je v pohodě. Je přesvědčený o tom, co dělá a dychtí po dalším zápase proti Veroně. V tuto chvíli nás zajímá jen zápas proti ní. Je to agresivní tým, který hraje s intenzitou a my na to musíme být připraveni," prohlásil na tiskovce Stefano Pioli.

AC Milán bude na San Siru velkým favoritem, ale Hellas už v minulosti dokázal na slavném stadionu překvapit. Svěřenci trenéra Baroniho vstoupili do sezony dvěma výhrami proti Empoli a AS Řím, ovšem naposledy jen remizovali 0:0 s Boloňou.

Od Milána se samozřejmě nic jiného než tři body nečeká. Hellas v novodobé historii na San Siru nikdy nevyhrál a pokud si na svého soka vyšlápl, vždy se tak stalo na veronské půdě.

Milán má za sebou náročný program a je pravděpodobné, že Stefano Pioli udělá nějaké změny. Počítat však nemůže s Bennacerem, Kaluluem, Caldarou i brankářem Maignanem, jehož v průběhu úterního zápasu vystřídal náhradník Sportiello. Veronský celek nemůže počítat s Braafem, Henrym a Doigem.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Thiaw, Tomori, Kjaer - Musah, Krunić, Reijnders, Florenzi - Pulišić, Giroud, Leao

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Magnani, Hien, Dawidowicz, Faraoni - Hongla, Duda, Lazović, Ngonge - Folorunsho - Djurić

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 4.83 - 9.38

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Juventus FC

sobota 18:00

Sassuolo se na začátku sezony nebývale trápí a nedaří se mu prakticky nic. Po minulém nečekaném výbuchu s nováčkem z Frosinone ho navíc čeká mnohem náročnější sok. Do Reggio Emilia totiž zavítá samotný Juventus, který se naopak veze na vlně výher.

Neroverdi si rozhodně představovali lepší start do sezony. V prvních čtyřech kolech se trenér Alessio Dionisi jen marně snaží přijít na to, jak dostat ze svých svěřenců lepší výkony. Vyhráli totiž jen jednou, když si poradili s Hellasem. Jinak je to ale bída a nesouvisí to jen s tím, že by se snad Sassuolo připletlo do cesty někomu z prvních pěti týmů. Důkazem bylo minulé kolo. V něm Sassuolo narazilo na nováčka z Frosinone a svého kmenového brankáře Turatiho. A mladík se činil neskutečně, vytahoval jeden luxusní zákrok za druhým a výrazně přispěl k výhře Frosinone 4:2 po velkém obratu!

Přeci jen se však najde aspoň jedna malá jiskřička naděje, že by tohle utkání nemuselo pro Sassuolo dopadnout zas tak špatně. Je pravda, že Neroverdi se dlouhodobě s Juventusem vůbec nedaří, ale poslední dobou se jeho tristní bilance přeci jen zlepšuje. Z posledních čtyř vzájemných duelů se totiž Sassuolu povedlo vyhrát už dvakrát, což předtím v sérii šestnácti zápasů v nejvyšší soutěži nedokázalo.

A trenér Dionisi věří, že se jeho týmu povede vybrat si lepší den. "Máme za sebou hodně náročné dny, ve kterých jsme zažili hodně zklamání. A z určité části to byla i moje vina, špatně jsem některé hráče vybral a motivoval. Musíme se zlepšit jako tým. Cesta nahoru vede jen přes usilovnou práci a spoustu obětování, to všichni víme. Věřím ale, že máme dostatek kvalit na to, abychom se usadili mnohem výš. A dokázat to chceme už proti Juventusu."

Dobrou zprávou pro trenéra Dionisiho je fakt, že kromě Consigliho s Alvarezem má k dispozici kompletní kádr a nikdo se mu nově nezranil. Juventus počítá absence tři, jde konkrétně o trojku Alex Sandro, De Sciglio a Pogba, u nějž jsou to problémy nesouvisející se zraněním.

Juventus zažívá trochu netradiční rok, protože se ho tentokrát netýkají poháry. A zatím to vypadá, že mu to je ku prospěchu, neboť Stará dáma ve čtyřech odehraných ligových kláních jen jednou remizovala a třikrát vyhrála. Minule si poradila i s nebezpečným Laziem a opět mohla děkovat dvojce Chiesa - Vlahović.

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Cragno - Toljan, Erlić, Ruan Tressoldi, Viña - Boloca, Matheus Henrique, Thorsvedt - Berardi, Pinamonti, Laurientè

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Weah, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Cambiaso - Chiesa, Vlahović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.23 - 4.14 - 1.82

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

SS Lazio - AC Monza Brianza

sobota 20:45

V sobotu večer se otevřou brány Stadio Olimpico, aby se na tomto starém stadionu odehrálo další soutěžní utkání domácího Lazia. Římané v něm přivítají Monzu a jsou si vědomí svého jedinečného postavení, když přijde na souboje s Berlusconiho sirotkem.

Lazio se pyšní určitým jedinečným faktorem. Je totiž jediným týmem, který v rámci Serie A nedostal od Monzy ani jednu branku. V obou duelech první ligy, které loňský nováček s Laziem odehrál, dokázalo Lazio jednak vyhrát a jednak udržet čisté konto, což se nikomu dalšímu nepovedlo. V sobotu večer bude mít Lazio jednu menší nevýhodu oproti svému soupeři - bude víc unavené než jeho návštěva.

Důvod je jednoduchý a prostý - Lazio opět účinkuje v Lize mistrů a má za sebou první zápas. Nedopadl vůbec špatně na to, jak špatně se vyvíjel. Do Říma dorazilo Atlético Madrid, jasný favorit a navíc mužstvo vedené někdejším hráče Lazia Simeonem, který calcio velmi dobře zná. Římané sice doma brzy kapitulovali, ale po změně stran se jejich hra mírně zlepšila. A když už se zdálo, že si Atlético nechá všechny body, projevil se nenápadný a netradiční hrdina. Brankář Ivan Provedel, který v páté minutě nastavení srovnal na konečných 1:1.

Lazio v zápase sice přišlo o obránce Pellegriniho, ale Monza má horší starosti. Mimo hru jsou vykartovaný stoper Caldirola a dále zranění Bettella, Caprari, D’Ambrosio a Di Gregorio.

Monza má momentálně svých starostí dost. Jako by ji opustilo kouzlo jejího slavného patrona Silvia Berlusconiho, protože v nové sezoně se celku z okolí Milána moc nedaří. Vyhrál ze čtyř duelů jediný, nad trápícím se Empoli. Prohrál s Interem i Atalantou, načež se v minulém kole vzepjal aspoň k remíze s Lecce.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Hysaj, Casale, Romagnoli, Marušić - Guendouzi, Cataldi, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Izzo, Pablo Marì, A. Carboni - Birindelli, Pessina, Gagliardini, Ciurria - Colpani, Mota - Colombo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.93 - 4.66

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - Frosinone Calcio

pátek 18:30

Salernitaně se povedlo hned na úvod překvapit remízou se silným AS Řím, jenže od té doby se víceméně trápí. První tři body by si chtěla připsat v pátečním souboji s nováčkem z Frosinone. S ním si ale není radno zahrávat.

Salernitana s trenérem Paulem Sousou se hodlá usadit definitivně nejen mezi italskou elitou, ale s ohledem na ambice klubu i větší výdaje na posily aspoň v klidném středu. Jenže to se jí zatím v této sezoně vůbec nedaří. Celek ze Salerna má na kontě jen dva body za překvapivou remízu s AS Řím hned z úvodu a pak za remízu s Udinese. Jenže pak prohrál dva další duely, nedal v nich ani jednu branku a naopak jich sám pět dostal.

Frosinone je sice nováček, ale už ukázalo, že si umí doma poradit s kdekým. V prostředí domácího stadionu totiž porazilo Atalantu a minule i Sassuolo. Svěřencům trenéra Di Francesca se povedlo fantastické utkání, protože dokázali otočit s Neroverdi až na 4:2! Ve čtyřech duelech prohráli jen ten úvodní s Neapolí.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Lovato, Gyömbér, Pirola - Mazzocchi, Bohinen, Legowski, Bradarić - Candreva, Cabral - Ikwuemesi

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Oyono, Okoli, Romagnoli, Marchizza - Mazzitelli, Barrenechea, Brescianini - Soulè, Cheddira, Caso

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.33 - 3.14

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

US Lecce - Janov CFC

pátek 20:45

V krasojízdě hodlá pokračovat v páteční předehrávce US Lecce. Jihoitalský celek drží po čtyřech kolech čtvrtou příčku, a navíc se představí doma proti nováčkovi z Janova. Získají D'Aversovi hoši další důležité body? Janov není radno podceňovat, ztratili s ním týmy jako Neapol či Lazio.

Ani reprezentační přestávka Lecce neublížila a po cenné remíze s Monzou (1:1) prodloužili neporazitelnost v aktuální sezoně na čtyři zápasy. Udržet stávající výkony a samozřejmě výsledky bude těžké, ale minimálně v domácích zápasech je šance na další body velká. Letos se z jihu Itálie vraceli s nepořízenou Lazio nebo Salernitana.

Janovští na Via del Mare hráli naposledy v roce 2019 a získali tam bod. S podobným výsledkem by byl trenér Alberto Gilardino určitě spokojen. Grifové v minulém kole obrali o body obhájce titulu Neapol (2:2) a jsou pozitivně naladěni. Od svého návratu mezi italskou elitu dokázali venku i vyhrát a to překvapivě na Stadio Olimpico v Římě, obrali tak dva velké favority a účastníky letošní Ligy mistrů.

Domácí budou postrádat dvojici Banda, Dermaku a k dispozici nebude ani vykartovaný Baschirotto. Pokud jde o hosty, těm nepomohou Messias a Vogliacco.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Pongračić, Blin, Gallo - Kaba, Ramadani, Rafia - Almqvist, Krstović, Strefezza

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martínez - De Winter, Bani, Dragusin, Vasquez - Sabelli, Strootman, Badelj - Frendrup, Gudmundsson, Retegui

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.11 - 3.07

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
4
4
0
0
13 : 1
12
2
Juventus FC
4
3
1
0
9 : 2
10
3
AC Milán
4
3
0
1
9 : 7
9
4
US Lecce
4
2
2
0
7 : 4
8
5
SSC Neapol
4
2
1
1
8 : 5
7
6
Frosinone Calcio
4
2
1
1
7 : 6
7
7
Turín FC
4
2
1
1
5 : 4
7
8
ACF Fiorentina
4
2
1
1
9 : 9
7
9
Hellas Verona
4
2
1
1
4 : 4
7
10
Atalanta Bergamo
4
2
0
2
8 : 5
6
11
Bologna FC
4
1
2
1
3 : 4
5
12
AS Řím
4
1
1
2
11 : 6
4
13
Janov CFC
4
1
1
2
4 : 7
4
14
AC Monza Brianza
4
1
1
2
3 : 6
4
15
SS Lazio
4
1
0
3
4 : 7
3
16
Udinese Calcio
4
0
3
1
1 : 4
3
17
US Sassuolo
4
1
0
3
5 : 9
3
18
Cagliari Calcio
4
0
2
2
1 : 4
2
19
Salernitana Calcio
4
0
2
2
3 : 8
2
20
Empoli FC
4
0
0
4
0 : 12
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (53)

Přidat komentář
Eldarion

Vyzerá to, že po dlhej dobe prvý "generačný" talent a útočník z Talianska hrá a bude hrať u nás aj naďalej. Tie čísla má neuveriteľné, navyše prakticky celú doterajšiu kariéru hrá vo podstatne vyšších vek. kategóriach.

https://sempremilan.com/cm-man-city-wonderkid-camarda-milan-contract

Reagovat
LesyJePan

Aby to nebol Hachim Mastour 2.0

Reagovat
Eldarion

Mastour bol skôr video hviezdička a v hlave mozgových buniek nemal na rozdávanie. Camarda má aspoň tieto čísla, oproti nemu.

Reagovat
LesyJePan

To je pravda, uvidíme ako sa to s ním vyvinie ďalej.

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Rox

Bože, takových talentů bylo, nakonec bude rád, když se bude živit fotbalem.

Reagovat
Forza_Inter

Reagovat
Eldarion

Veštec

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
10

To si dělá prdel????

Reagovat
Furia Ceca

Tak prší tam. Ale otočit to musíme

Reagovat
Rudy

Vojta ztrata urcite potesi

Reagovat
Melchior

Reagovat
M11

HARRY !!!

Reagovat
Furia Ceca

Doprdele už ale!

Reagovat
10

Kostić je úplně k hovnu, do útoku se bojí , v obraně není

Reagovat
Gimme

Jasná ruda

Reagovat
M11

Jako cervena nic?

Reagovat
sankakofi

To fakt nedal červenú

Reagovat
sankakofi

Keby to bolo proti Juve tak ani nerieši VAR a dá hneď redku

Reagovat
10

Tradiční tragédie. Danilo, Gatti, Locatelli, to je bohužel přinejlepším průměr a dalo by se pokračovat dál...

Reagovat
10

Frosinone těmhle tragédům dalo čtyřku

Reagovat
10

Hráči Juve se tam plouží, jak kdyby v týdnu hráli LM i EL, ten druhej poločas je něco neskutečnýho

Reagovat
Furia Ceca

Sassuolo je marný... jestli nebudou dneska body, tak já budu fakt nasranej!

Reagovat
lajka30

Reagovat
Furia Ceca

Vodleť do vesmíru

Reagovat
10

Juve je 100x marnější

Reagovat
Furia Ceca

To neříkám. Ale v minulosti jsme dokázali pravidelně vyhrávat zápasy, kdy jsme byli úplně na hovno.

Ještě jeden

Reagovat
10

To už je hodně dlouho

Reagovat
stuff

Reagovat
Gimme

Vlahovič je taky dáreček Juve prohrává a on ani při střídání nepopoběhne

Reagovat
10

Ještě ty jeho grimasy, přitom dneska posral úplně všechno

Reagovat
M11

FEDE !!!

Reagovat
10

Fede táhne Juve sám

Reagovat
Nuno čomes

Co je vlastně na Locatellim dobrého?

Reagovat
10

Dobrý je za tři, potom skoro všechno. Ale nevyniká v ničem...

Reagovat
Nuno čomes

Nechápal jsem tu nadšenost z jeho příchodu.

Reagovat
cresposuper

Akoze ani ja nie som jeho fanusik, ale na druhej strane to proste nie je regista. V repre na mezzale hral dobre.

Reagovat
Nuno čomes

Zaplavala pěkně.

Pinamonti

Reagovat
Furia Ceca

Ach jo... dneska to je fakt tragédie. A to jsme tenhle týden ani nehráli Evropu

Reagovat
10

Danilo u gólu klasicky divák, capitano tyvoe

Reagovat
M11

Reagovat
10

To sem ještě neviděl

Reagovat
Gimme

Pěkná nahrávka od Vojty

Reagovat
Nuno čomes

Tpč tohle bylo hodně šílené

Reagovat
lnterista

Ty voe

Reagovat
10

To není první míč, kde to Gatti takhle zahrává, ten na tuhle úroveň prostě nemá, ten to může max odkapávat na tribunu někde ve Frosinone.

Reagovat
Pipo123

Ako jo, ale trošku mi prišlo že jo ta rozohrávka zaskočila, nepochopil som od brankára takú prihrávku

Reagovat
10

ne, na tohle fakt není žádná omluva, měl asi 50 možností řešení...i před tím vítězným gólem tam byl za úplnýho sněhuláka, pak se divíme, že na jeho úkor hraje mrtvola Sandro, celá obrana Juve je výsměch

Reagovat
Gimme

Reagovat
danko10

Veď to zahral, ako totálny čurák…

Reagovat
Pipo123

Provedel - Marusic, Patric, Romagnoli, Hysaj - Guendouzi , Cataldi, Alberto - Isaksen, Zaccagni, Immobile

Reagovat
Largo

Daje Roma!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele