5. kolo
22.09.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Salernitany (© AFP)

Salernitana stále čeká na výhru, Frosinone znovu bodovalo. Ráz zápasu dali góloví premianti

Celek ze Salerna nedotáhl k vítězství ani duel pátého kola Serie A, v němž remizoval před vlastním publikem s Frosinone 1:1. Hosté předvedli výborný vstup do utkání, když se již ve 12. minutě prosadil 33letý stoper Simone Romagnoli, pro kterého se jednalo o první trefu v barvách Giallazzurri. Domácí ale po změně stran zvýšili tempo a třetí remízu v ročníku jim vystřelil Jovane Cabral, jenž v novém angažmá taktéž okusil premiérovou radost z přesného zásahu. Canarini se tak museli spokojit s bodem, ten jim však stačil k udržení neporazitelnosti na hřištích soupeřů.

Dalšímu víkendu na italských trávnících předcházel duel celku, který stále čekal na první letošní výhru a nováčka, jenž jel zatím výrazně nad plán. Hostující tým od úvodního kola nepoznal chuť porážky a připsal si již dvě výhry včetně nečekaného triumfu nad Atalantou. Granata tak nutně potřebovala zavzpomínat na doby, kdy se obě mužstva utkávala v Serii B. Tam totiž Salernitana zvládla tři poslední domácí duely proti Canarini bez porážky.

Hráči ve vínových dresech ale nepředvedli vůbec dobrý start zápasu. Už v 10. minutě sice zahrozil Cabral, střelu ovšem namířil do břevna. Jen o dvě minuty později Granata inkasovala. Na centr do vápna si naskočil zkušený stoper Romagnoli, jenž přesnou hlavičkou usměrnil míč k pravé tyči. Po čtvrthodině hry dokonce navýšil náskok hostů Giuseppe Caso, gól ale ihned vzápětí nebyl uznán pro jasný ofsajd. Frosinone pokračovalo v dobrém výkonu i nadále. Ve 25. minutě musel předvést světový zákrok Guillermo Ochoa, který na brankové čáře díky skvělým reflexům zneškodnil hlavičku Walida Cheddiry. I přesto, že domácí postupem času zlepšili svůj herní projev, vyrovnání se v první půli nedočkali.

Po změně stran to byli opět Leoni, kteří se málem radovali z další branky. I tentokrát byl však proti Ochoa, jenž zlikvidoval nadvakrát pokus Lucy Mazzitelliho. V 52. minutě už Salernitana přece jen udeřila. Rohový kop propadl až ke Cabralovi, který placírkou zakončil přesně k pravé tyči. Tým ze Salerna vstřelený gól nakopl, což téměř vedlo v 60. minutě k obratu. Projektil Giulia Maggioreho ale skvěle zneškodnil Stefano Turati. V závěru ani jeden z celků nedokázal překlopit vítězství na svou stranu a duel skončil dělbou bodů.

Salernitana tedy ani proti nováčkovi soutěže neprolomila čekání na ligové vítězství. Znovu o něj zabojuje na hřišti Empoli, kde se představí 27. září. Frosinone o den později přivítá Fiorentinu.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele