5. kolo
24.09.2023 12:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Federico Dimarco (© AFP)

Inter zvítězil po náramné ráně ikonicky slavícího Dimarca. Nový kouč Empoli k bodům nedotáhl

Inter zvítězil v pátém kole Serie A na hřišti Empoli 1:0. Duel prvního s posledním rozhodl až po změně stran dalekonosným volejem nejproduktivnější obránce pěti nejlepších evropských lig Federico Dimarco, který když už se trefí, tak slaví způsobem, jako by se nic nedělo. Tým z Toskánska tedy k prvnímu bodu nedovedl ani staronový kouč Aurelio Andreazzoli, jenž v trenérské kariéře spojil síly s Azzurri už potřetí.

Empoli úvodní čtyři duely sezony prohrálo, a navíc nedokázalo svým soupeřům vsítit branku. V úplně jiné situaci se nacházeli Nerazzurri. Ti dosud v lize ani neremizovali a mohli se pyšnit faktem, že jejich nejlepší kanonýr Lautaro Martínez vládl s pěti vstřelenými góly tabulce střelců. Na stadion v Toskánsku navíc měli svěřenci trenéra Simoneho Inzaghiho příjemné vzomínky, když tu pětkrát za sebou zvítězili.

Herní pohodu Interu mohl hned zkraje prvního dějství potvrdit Matteo Darmian. Ten na zadní tyči překonal hlavou Etrita Berishu, za kterého musel na brakové čáře zaskočit stoper Ardian Ismajli. O chvíli později pálil navrátilec do sestavy Hakan Calhanoglu jen těsně nad břevno. Fotbalisté Empolesi přečkali také útočný výpad Dimarca z levé strany. Jeho přihrávku do nebezpečného prostoru v malém vápně zablokoval opět Ismajli. Krátce před odchodem do šaten zhatil Berisha gólové oslavy Davidemu Frattesimu, když mu včasným výběhem zmenšil úhel pro zakončení.

Na startu druhého poločasu odvrátila domácí defenziva balon z rohového kopu pouze na hranici šestnáctky, odkud jej Dimarco nekompromisním volejem uklidil do pravé šibenice. Pojistku mohl vzápětí přidat Marcus Thuram, když jeho skrytá rána mezi obránci mířila jen kousek vedle tyče. Na druhé straně zahrozil z přímého kopu Filippo Ranocchia, a málem tak poprvé v sezoně rozjásal vlastní příznivce. Do střelecké listiny se chtěl mermomocí zapsat Thuram, který ale svůj pokus z velkého vápna nenasměroval mezi tři tyče.

Inter tak splnil povinnost, potvrdil roli jasného favorita a do Milána si odvezl tři body. Jeho dalším soupeřem bude 27. září Sassuolo, Empoli se ve stejný den pokusí získat první body proti Salernitaně.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele