5. kolo
24.09.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Atakovaný Ebosele Festy (© AFP)

Kouzelník Terracciano udržel střelce Udinese na uzdě. Fialky uhájily na severu země vítězství

Fiorentina zvítězila v pátém kole Serie A na půdě trápícího se Udinese 2:0. V hostující brance přímo čaroval Pietro Terracciano, díky kterému se mohly Fialky dostat do vedení. Ve 32. minutě totiž skvělou akci zakončil argentinský stoper Lucas Martínez Quarta, jenž navázal na úspěšný zásah z minulého týdne. Celek z Toskánska, jehož lavičku zahříval po celý zápas i Antonín Barák, tak udržel kontakt s čelem soutěže, naopak domácí Bianconeri na první tříbodový zisk nadále čekají.

Domácí Udinese potřebovalo nutně zabrat. Na úvod nové sezony podlehlo 0:3 Juventusu a od té doby sbíralo jen remízy. Bez jediné výhry mu tak patřila 16. pozice, přičemž Fiorentina se nacházela hned o osm příček výše. Naposledy gólem v závěrečné čtvrt hodince porazila 3:2 Atalantu a měla na dostřel špičku tabulky.

Hráči ze severu Itálie si své první velké šance vybojovali již v samotném začátku zápasu. Terracciano musel v úvodní pětiminutovce podržet svůj tým hned nadvakrát. Nejprve se blýskl rychlým vyběhnutím a následně vytěsnil skvělý technický obstřel od Lazara Samardžiče z hranice vápna. Vysoká aktivita Udinese vedla k další šanci v 18. minutě, kdy si centrovaný míč zpracoval na prsa Lorenzo Lucca, avšak jeho střela z voleje mířila pouze nad branku. Fialky našly recept na soupeřovu obranu ve 32. minutě. Giacomo Bonaventura našel svým dlouhým míčem prostor, do kterého sprintoval Martínez Quarta, jeho následné zakončení na zadní tyč bylo precizní.

Ve druhém poločase zvedl fanoušky ze sedadel Lucca. V 65. minutě dostal míč do zcela odkryté branky, ale mířil pouze do boční sítě. Smůlu Friulani nezlomil ani Sandi Lovrič svou dělovkou k pravé tyči. V 78. minutě zastavila hlavičku slovinského záložníka tyčka. Domácí se v závěrečné desetiminutovce tlačili do zakončení, ale na dobře organizovanou obranu nevyzráli. V nastaveném čase využil odraženého míče na velké vápno Bonaventura a udělil Udinese lekci z produktivity.

Fiorentina tak získala letošní třetí výhru a dál drží kontakt se špičkou tabulky. V příštím kole nastoupí 28. září na půdě Frosinone, Udinese míří o den dříve do Neapole.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele