Serie A - souhrn 32. kola: Pondělní ztráty Atalanty a Fiorentiny

12.04., 22:47, aktualizováno 15.04., 22:41
Komentáře a souhrny
Oslavy hráčů Fiorentiny (© AFP)

Atalanta opět zaváhala, tentokrát remizovala 2:2 s Hellasem. Fiorentina v dohrávce pro změnu dělila body s Janovem. Turínské derby skončilo bez branek, Juventus tak na druhý AC Milán, který hrál nerozhodně se Sassuolem, nadále ztrácí šest bodů. Inter v neděli večer pouze remizoval doma s Cagliari, na jeho vedoucí pozici se však nic nezměnilo.

Atalanta Bergamo - Hellas Verona 2:2

15.04.2024 20:45

Góly: 13. Gianluca Scamacca, 18. Éderson - 56. Darko Lazović, 60. Tijjani Noslin

Atalanta nenavázala v pondělní dohrávce 32. kola Serie A na velké vítězství v Evropské lize proti Liverpoolu, když ztratila dvoubrankové vedení, a nakonec s Veronou pouze remizovala 2:2. První půle se přitom vyvíjela podle představ domácích, když už ve 13. minutě skóroval Gianluca Scamacca, který poté ještě přidal gólovou asistenci. Po změně stran však své kvality ukázala zimní posila Mastini Tijjani Noslin. Nizozemec totiž napodobil Scamaccovo představení z první půle, když nejprve nahrávkou přispěl ke snížení a následně gólem zajistil bod, jenž jeho tým posunul ze sestupových pozic.

Hellasu neudělal radost nedělní výsledek Frosinone, jež vybojovalo v Neapoli nečekaný bod. Mastini tím propadli na sestupovou 18. příčku, odkud se sice okamžitě mohli dostat, museli by se však vyhnout porážce v Bergamu. To měl být dle papírových předpokladů složitý úkol, a to navzdory tomu, že Atalanta v posledních týdnech na italské půdě nezářila. Před několika dny ovšem uchvátila Evropu působivým triumfem 3:0 v Liverpoolu.

Vítězství na Anfieldu dvěma góly řídil Scamacca, jenž na povedené utkání navázal již ve 13. minutě před modročernými fanoušky. Na hranici vápna si našel míč a z voleje jej napálil bod břevno mimo dosah Lorenza Montipa.

Neuběhlo ani pět minut a domácí příznivci jásali znovu. Tentokrát Scamacca působil v roli asistujícího hráče, když do úniku vyslal Édersona, který v situaci jeden na jednoho nezaváhal a poslal balon přesně k pravé tyči. Třígólový náskok mohl obstarat Mario Pašalič, jehož obránci při centru ze strany příliš nebránili, a on se tak dostal ke snadné hlavičce. Ve skórování mu rychlým zákrokem zabránil Montipó.

Do druhého poločasu nastoupili domácí ve volnějším tempu a to se jim vymstilo už v 56. minutě. Přihrávku Noslina si před šestnáctkou zpracoval Darko Lazovič a chytře vypálil mezi nohama soupeře, na což Marco Carnesecchi nedokázal reagovat. Obdržená branka pro Atalantu jako budíček nezafungovala a Mastini udeřili znovu. Špatné orientace gólmana na malém vápně využil po centru ze stranu Noslin a vyrovnal. Na překvapivé srovnání zareagoval Gian Piero Gasperini trojitým střídáním. Změny v sestavě však k dalším brankám nepomohly.

Na Anfieldu nabyté sebevědomí tak Atalantě k ligové výhře nepomohlo. V příštím kole se představí 21. dubna v Monze, Verona přivítá o den dříve Udinese.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Janov CFC 1:1

15.04.2024 18:30

Góly: 54. Jonathan Ikoné - 42. Albert Gudmundsson (pen.)

Fiorentina prohloubila sérii ligových nezdarů už na pět klání v řadě, když ve 32. kole Serie A pouze remizovala na vlastní půdě s Janovem 1:1. V závěru první půle udělaly Fialky velkou chybu v rozehrávce, což nakonec vedlo až k faulu v pokutovém území a debutující rozhodčí Davide Di Marco nařídil penaltu. K té se postavil ve skvělé formě hrající Albert Gudmundsson, jenž se společně s reprezentačními zápasy prosadil už popáté za sebou. La Viola, na jejíž lavičce proseděl celé utkání Antonín Barák, nicméně po změně stran zásluhou úspěšné hlavičky Jonathana Ikoného vyrovnala. Další ztráta jí však přípravu na domácí odvetu v Konferenční lize s Viktorií Plzeň příliš nevylepšila.

Fiorentina sice na první pohled výrazně ztrácela na čtveřici konkurentů v boji o alespoň sedmou příčku, která by za určité konstelace měla být pohárová, v její prospěch však hrály dva duely k dobru. K tomu prvnímu na její hřiště zavítal Janov, jenž z posledních osmi venkovních zápasů prohrál jen ten na půdě Interu. I díky tomu se loňský vicemistr Serie B nacházel ve zcela klidném středu tabulky.

Do utkání ale vstoupili aktivněji domácí, kteří se mohli už v páté minutě ujmout vedení. Hlavičkující Andrea Belotti ovšem z bezprostřední blízkosti minul hostující branku. Postupem času se do hry začali dostávat i Rossoblu, což vedlo ve 22. minutě k obrovské příležitosti Caleba Ekubana. Hlavičku 30letého Ghaňana však famózně vyškrábl na roh Pietro Terracciano.

Nakonec se sice jako první prosadily o tři minuty později Fialky, jenže gól Belottiho rozhodčí neuznal kvůli ofsajdu, ve kterém se italský útočník nacházel. Klíčový moment první půle přišel až v jejím závěru, kdy byl po dalším skvělém zákroku Terracciana v pokutovém území faulován Ekuban. K následné penaltě se postavil Gudmundsson, jenž poslal míč nekompromisně k levé tyči.

La Viola ovšem hned po změně stran zabrala a v 53. minutě se dočkala vyrovnání. Tlak na hostující obranu vyústil v centr Giacoma Bonaventury na zadní tyč, kde se nacházel Ikoné, který hlavou procpal balon za záda bezmocného Josepa Martíneze. Rozhodčí Di Marco měl další složitou práci v 70. minutě, kdy opět odpískal penaltu ve prospěch Grifone, tentokrát ji ale po zhlédnutí videa správně zrušil. Závěr utkání byl z obou stran vyrovnaný a diváci na vítěznou trefu čekali marně.

Fialky si tak před čtvrtfinálovou odvetou s Plzní v Konferenční lize připsaly remízu. V příštím kole se představí 21. dubna na půdě Salernitany, Janov o dva dny dříve přivítá Lazio.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Cagliari Calcio 2:2

14.04.2024 20:45

Góly: 12. Marcus Thuram, 74. Hakan Çalhanoğlu (pen.) - 64. Eldor Šomurodov, 82. Nicolas Viola

Cagliari nečekaně remizovalo ve 32. kole Serie A na půdě suverénního Interu Milán 2:2. Celek ze Sardinie tahal od začátku za kratší konec a už ve 12. minutě prohrával zásluhou Marcuse Thurama. Herní převahu sice dokázali Nerazzurri zužitkovat po změně stran ještě jednou, v obou případech však hosté našli odpověď. Miláňané tak nakonec zisk rekordních 85 bodů po 32 odehraných zápasech neoslavili a při absenci vykartovaného nejlepšího střelce ročníku Lautara Martíneze ztratili body teprve pošesté v sezoně.

Inter měl v domácím utkání proti Cagliari o motivaci postaráno, případnou výhrou totiž mohl dosáhnout mety 85 bodů. Takový výsledek by z Nerazzurri udělal první klub, který by v éře, kdy se udělují tři body za vítězství, získal v Serii A 85 bodů ve 32 zápasech. Za tímto úspěchem je hnaly domácí tribuny, před kterými v letošním ročníku ze 16 střetnutí hned 13krát vyhráli a jen jednou padli. Cagliari mělo ale také slušnou formu, což potvrdilo i překvapivou výhrou s Atalantou.

Suverén italské ligy mohl jít do vedení už v páté minutě, kdy Nicoló Barella volejem k pravé tyči pořádně protáhl Simoneho Scuffeta. O úvodní zásah se však postaral až Thuram, jenž zblízka bez okolků dorazil přesnou přihrávku obětavého Alexise Sáncheze. Síť za hostujícím gólmanem rozvlnil ještě Barella, rozhodčí ale jeho trefu ihned odvolal kvůli ofsajdu.

O navýšení těsného náskoku se mohl krátce po přestávce postarat Federico Dimarco, jeho pohledný volej zpoza šestnáctky ovšem proplachtil těsně nad břevnem. Scuffeta po hodině hry pořádně protáhl rovněž Hakan Calhanoglu, jenž z přímého kopu z dálky mířil k pravé tyči. Ze své vůbec první vážnější šance tak udeřilo Cagliari. Eldor Shomurodov si našel odražený balon na hraně šestnáctky a okamžitě jej vyslal po zemi mimo dosah Yanna Sommera. Vedení následně domácímu týmu vrátil proměněnou penaltou Calhanoglu. Ostrovany však další trefa nezlomila a v 83. minutě dorovnal krok po pěti minutách na trávníku střídající Nicolas Viola. Zkušený Ital mohl v samém závěru rozhodnout, na konci smělého kontru ale poslal hlavičku přímo do náruče Sommera.

Inter tak doma překvapivě zaváhal a získal jen bod. V následujícím kole jej 22. dubna čeká velké derby s AC Milán, Cagliari vyzve o tři dny dříve Juventus.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - AS Řím 1:2

25.04.2024 20:00

Góly: 23. Roberto Pereyra - 64. Romelu Lukaku, 90+5. Bryan Cristante

Fotbalisté AS Řím nepřipustili další ztrátu bodů v boji o top pětku, když v dohrávce rozehraného střetnutí 32. kola Serie A uspěli na půdě Udinese výsledkem 2:1. Duel, který před 11 dny nebyl dokončen kvůli zdravotním problémům Evana Ndicky, střelecky otevřel ve 23. minutě Roberto Pereyra. Hosté dokázali reagovat po změně stran zásluhou Romela Lukaka. V dohrávané dvacetiminutovce zvládl jako jediný gólové aktéry doplnit v páté minutě nastavení Bryan Cristante, čímž zápas překlopil na stranu Giallorossi.

Římané vstupovali do čtvrtečního zápasu po domácí porážce s Bolognou, a na tohoto soupeře okupujícího čtvrtou příčku tak ztráceli již sedm bodů. Předtím však v lize nepoznali porážku sedm utkání a určitě chtěli v tomto trendu pokračovat i v Udine. To Bianconeri byli v reálném boji o záchranu, neboť aktuálně měli v tabulce stejně bodů jako poslední sestupující.

Le Zebrette v duelu, který se rozehrál v původním termínu, nezačali vůbec špatně, když odražený centr Lazara Samadržiče doputoval až ke Kingsleymu Ehizibuemu. Rána bývalého wingbeka německého Kolína byla ovšem tečovaná a následoval pouze roh. První šance AS přišla záhy díky skvělé obětavosti kapitána Bryana Cristanteho, pokus Houssema Aouara ale mezi tři tyče nesměřoval. Po obrovské chybě mladíka Deana Huijsena se dostali ve 23. minutě do vedení Le Zebrette. Zaváhání kmenového stopera Juventusu využil Pereyra a samostatný únik proměnil.

Naději na obrat dodal Římanům až krátce po hodině hry Lukaku, jenž si našel prudký centr Cristanteho a zakončoval do prázdné brány. Nejvíc byl však cítit příchod Paula Dybaly, který ofenzivu Capitolini pořádně oživil. Úsměv na tvářích všech fanoušků ale nevydržel dlouho, poněvadž v 73. minutě došlo k přerušení a hřiště musel na nosítkách opustit Ndicka, načež rozhodčí hru za několik minut předčasně ukončil.

Také při pokračování o 11 dní později museli brzy do akce lékaři, když se nepříjemně srazili Sardar Azmoun a Nahuén Pérez. Ti zůstali hlavními aktéry také nadále, Azmoun totiž Péreze před pokutovým územím obral o míč, jenže Maduku Okoyeho prostřelit nedokázal. V páté minutě nastaveného času se diváci dočkali také gólu díky Cristanteho hlavičce po rohovém kopu.

Poslední minuty střetnutí tak konečný výsledek překlopily na stranu Říma. V následujícím kole se AS střetne 28. dubna v náročném souboji s Neapolí, Bianconeri vyzvou ve stejný den skvěle hrající Bolognu.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - AC Milán 3:3

14.04.2024 15:00

Góly: 4. Andrea Pinamonti, 10. Armand Laurienté, 53. Armand Laurienté - 20. Rafael Leão, 59. Luka Jović, 84. Noah Okafor

Ve vynikající formě hrající AC Milán se v duelu 32. kola Serie A překvapivě trápil na hřišti Sassuola, odkud si nakonec odvezl remízu 3:3. S celkem, jenž ovládl předchozích pět ligových zápasů, to přitom dlouho vypadalo ještě hůře, neboť velkou část utkání i kvůli dvěma trefám Armanda Laurienteho prohrával dvougólovým rozdílem. Výborně rozehrané klání ale o záchranu bojující Neroverdi nedotáhli do zdárného konce, když nechali svého soupeře nejprve snížit a v závěru dovolili Noahu Okaforovi také vyrovnání.

Sassuolo v minulém kole nedotáhlo do zdárného konce skvěle rozehraný duel se Salernitanou a po zisku bodu mu stále náležela předposlední pozice. Proti AC Milán navíc nemělo mít příliš mnoho nadějí na úspěch. Rossoneri totiž v lize pětkrát za sebou triumfovali a upevňovali si druhou pozici za suverénním Interem.

Na hřišti adepta na sestup však již brzy prohrávali o dvě branky. Hostující fanoušky už po čtyřech minutách zmrazil Andrea Pinamonti, jenž využil tečovaného pasu od Kristiana Thorstvedta a střelou z první překvapil nepřipraveného Marca Sportiella. Druhý zásah domácího celku obstaral krátce nato Lauriente, který po akci z levé strany a vyhraných soubojích s obránci AC i s přispěním štěstí navýšil náskok Sassuola. Milánské vrátil do hry portugalský křídelník Rafael Leao, jehož rána na zadní tyč po pěkné individuální akci trochu ztlumila euforii Neroverdi. Svěřenci Stefana Pioliho v závěru poločasu dostali svého soupeře pod značný tlak, branku z něj však nevytěžili, jelikož trio velkých příležitostí dokázal zlikvidovat Andrea Consigli.

Nevyužité šance mrzely hostující tým o to víc v 53. minutě, kdy se podruhé v utkání prosadil Lauriente. Francouzský záložník si naběhl na křižnou přihrávku od střídajícího Gregoireho Defrela a z výborné pozice prostřelil Sportiella. Dvougólový náskok ovšem černozelení udrželi jen šest minut. Sassuolo nejprve zahodilo obrovskou šanci uzavřít zápas čtvrtou trefou, když nevyužilo přečíslení čtyři na dva. Trest se dostavil takřka okamžitě a Luka Jovič z dorážky opět dostal Milán na dostřel. Za další čtyři minuty stav utkání zdánlivě vyrovnal Samuel Chukwueze. Nigerijský útočník se však v okamžiku zpracování balonu nacházel v ofsajdu, a branka tak nemohla být uznána. Regulérní trefu si na svoje konto připsal až Okafor, který v závaru nasměroval balon za Consigliho.

Neroverdi tak překvapivě vybojovali bod. Příští zápas je čeká 21. dubna proti Lecce, AC Milán se o den později střetne v derby s Interem.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Frosinone Calcio 2:2

14.04.2024 12:30

Góly: 16. Matteo Politano, 63. Victor Osimhen - 50. Walid Cheddira, 73. Walid Cheddira

Fotbalisté Neapole remizovali ve 32. kole Serie A na vlastním hřišti s Frosinone 2:2. Partenopei šli od úvodního hvizdu za bodovým ziskem a už v 16. minutě byli za svou aktivitu odměněni výstavní brankou Mattea Politana. Hosté mohli srovnat po necelé půlhodině hracího času, nicméně Alex Meret skvělým zákrokem penaltu Leoni zlikvidoval. Domácí ale svému soupeři potupnou pohárovou prohru 0:4 nakonec neoplatili, neboť po změně stran i kvůli chybě hrdiny první půle dvakrát inkasovali. V obou případech pálil Walid Cheddira, jenž v kádru Giallazzurri hostuje právě z týmu pod Vesuvem.

Úřadující mistr naposledy přerušil čtyřzápasovou sérii bez vítězství, když porazil Monzu 4:2. I po tomto úspěchu ale domácí zůstávali v konkurenci Lazia stále mimo místa zaručující účast v evropských pohárech. Gli Azzurri tak potřebovali uspět proti Frosinone, které naopak všemi silami bojovalo ve vyrovnaném spodku tabulky o záchranu.

Zpočátku dělal outsiderovi potíže forvard Victor Osimhen, jenž se ocitl v souboji se Stefanem Turatim, po němž se místo gólových oslav musel svěřit do péče lékařů. Ani druhé setkání 22letého talentu s nigerijským kanonýrem neskončilo po ráně do středu brány dle představ fanoušků Neapole. Přesnou střelou se tak prezentoval až v 16. minutě Politano, který náramně zakroutil balon ke vzdálenější tyči. Krátce před uplynutím půlhodiny hry se přiřítil do vápna host z Neapole ve žlutém dresu Cheddira, jenž se po letmém kontaktu s obráncem svalil k zemi a Frosinone mělo výhodu penalty. S ní však Matías Soulé naložil prachbídně a nechal jen vyniknout Mereta. Klid na kopačky Partenopei mohl následně hned dvakrát vrátit Piotr Zieliňski, hlavičkou ovšem mířil mimo a levačkou jen slabě do rukavic Turatiho.

Také do druhého dějství vstoupil aktivně unikající Osimhen, souboj s hostujícím brankářem však znovu nezvládl. Své spoluhráče na druhé straně nepodržel ani Meret, jehož pomalou rozehrávku potrestal dorážející Cheddira. Radost z vyrovnaného stavu nicméně Canarini dlouho nevydržela, protože Khvicha Kvaratskhelia vypálil zpoza vápna a všudypřítomný Osimhen využil zpackané ofsajdové pasti soupeře k jemnému umístění míče do sítě. Jenže také domácí defenziva v 73. minutě nezafungovala, jak měla, když si na centr z pravé strany naskočil nehlídaný Cheddira a srovnal.

Frosinone tak zaskočilo Neapol a domů si odvezlo cenný bod. V následujícím kole se 21. dubna střetne s Turínem, Partenopei změří o den dříve síly s Empoli.

Více informací k zápasu

Bologna FC - AC Monza Brianza 0:0

13.04.2024 20:45

Góly: -

Bologna remizovala ve 32. kole Serie A na vlastním stadionu s Monzou 0:0, a zopakovala tak výsledek z prvního vzájemného utkání aktuální sezony. Svěřenci trenéra Thiaga Motty po celý zápas dominovali nejen střelecky, gólové odměny se ovšem stejně jako při dělbě bodů z minulého kola nedočkali. Rossoblu tak ani přes další skvělou práci defenzivy, jež neinkasovala už počtvrté v řadě, nezvládli zareagovat na zaváhání třetího Juventusu a zůstali za ním ve čtyřbodovém závěsu.

Největší překvapení italské soutěže z Bologni na cestě za vysněnou účastí v Lize mistrů překvapivě zaváhalo, když v minulém kole jen remizovalo s Frosinone 0:0. Svěřenci vychvalovaného Motty ovšem stále měli tříbodový náskok na pátý Řím a tentokrát je čekal duel na vlastní půdě, na které prohráli od startu ročníku jen dvakrát. To nepřidalo na sebevědomí Monze, jež chtěla prolomit sérii dvou proher po sobě.

Domácí zahájili utkání velmi aktivně a soupeře téměř nepouštěli za polovinu. Gólové příležitosti zpočátku nepřicházely, což změnil přímý kop Ricarda Orsoliniho, jenž mířil těsně nad. Ve 25. minutě prošel italský forvard od postranní čáry až do šestnáctky, jeho obstřel na zadní tyč ale reflexivně vytěsnil Michele Di Gregorio. V další šanci se balon z rohového kopu dostal na nohu Lewise Fergusona, který ranou z první těsně minul.

Druhý poločas načal akrobatický pokus Andrey Colpaniho, míč se však vynesl nad břevno. Bologna postupně utahovala smyčku, což v 69. minutě rezultovalo v šanci Orsoliniho, který ovšem z blízkosti pouze napálil Di Gregoria. V další příležitosti se řítil na branku Remo Freuler, svou střelu však namířil vedle pravé tyče. Tlak Chrtů neustával až do závěrečného hvizdu, k vítězné trefě to ale nevedlo.

Bologna tak domácí sílu nepotvrdila a získala jen bod. V následujícím kole se 22. dubna střetne v klíčovém souboji o čtvrtou příčku s AS Řím, Monza změří o den dříve síly s Atalantou.

Více informací k zápasu

Turín FC - Juventus FC 0:0

13.04.2024 18:00

Góly: -

Turín FC udržel v městském derby na uzdě Juventus a ve 32. kole Serie A si v domácím prostředí dokráčel pro bod za remízu 0:0. Pevná defenziva Býků dopřála věhlasnému rivalovi jen málo vyložených příležitostí, a poprvé od února roku 2008 tak v souboji se Starou dámou neinkasovala. Ke třetímu čistému kontu na Stadio Olimpico v řadě pomohl domácím v sedmé minutě nepřesný Dušan Vlahovič, jenž z ideální pozice pálil do tyče.

Italský fotbal sahal po jedné místence navíc pro příští ročník Ligy mistrů, což zároveň zvyšovalo i šanci turínského FC kvalifikovat se do evropských pohárů. Býci by však nesměli zopakovat prohru ze hřiště Empoli, kde navzdory čtvrté nejlepší defenzivě v soutěži třikrát inkasovali. Zisku bodů nenasvědčovala ani bilance vzájemných duelů s městským rivalem Juventusem, když z posledních 37 klání neprohráli jen devětkrát.

Stará dáma se připravila o vedoucí branku v sedmé minutě, kdy po precizním centru z pravé strany napálil Vlahovič z bezprostřední blízkosti pouze tyč. Prudkou dorážku srbského forvarda po půlhodině hry pro změnu skvěle vychytal jeho kolega z reprezentance Vanja Milinkovič-Savič. Býci poprvé zahrozili až v závěru úvodního poločasu, kdy hlavička Raoula Bellanovy proplula vedle levé tyče.

Krátce po návratu z kabin rozradostnil domácí obecenstvo Duván Zapata, jehož gól byl ovšem ihned odvolán kvůli předcházejícímu faulu. Před hodinou hry předvedl hostující brankář Wojciech Szczesny famózní zákrok, když na poslední chvíli vytáhl nepříjemnou hlavičku Antonia Sanabrii z hranice malého vápna. Polský internacionál vystihl i ostrý projektil Mërgima Vojvody, a ve druhém poločase tak držel naděje svého týmu. Stará dáma byla v ofenzivě velmi opatrná, v závěrečných minutách se navíc musela bránit nátlaku soupeře.

Bitva o Turín odehrávající se na stadionu Granaty tak teprve podruhé za posledních 22 let nepoznala vítěze. Býci v příštím kole přivítají 21. dubna Frosinone, Juventus se představí o dva dny dříve v Cagliari.

Více informací k zápasu

US Lecce - Empoli FC 1:0

13.04.2024 15:00

Góly: 89. Nicola Sansone

Lecce zvítězilo ve 32. kole Serie A v záchranářském souboji na vlastní půdě nad Empoli 1:0. Dlouho se schylovalo k tomu, že utkání skončí bez branek navzdory tomu, že se hosté už v páté minutě radovali z gólu. Premiérová trefa zimní posily Alberta Cerriho ovšem nebyla uznána, jelikož o něco dříve zahrál rukou mimo pokutové území gólman Empolesi Elia Caprile. Když už třetí vzájemný střet hraný na Stadio Via del Mare v řadě spěl k remíze, udeřil domácí Nicola Sansone. Ten se trefil poprvé od 11. listopadu.

Empoli v posledním kole zažehlo plamen naděje na záchranu, když porazilo Turín 3:2, a vysvobodilo se tak ze sestupové propasti. Boj o setrvání v nejvyšší italské soutěži ale ani zdaleka nekončil, další velká bitva totiž čekala na Azzurri v Lecce. Domácí ani zdaleka neoplývali dobrou formou, když od startu října minulého roku vyhráli pouze třikrát a v tabulce byli jen o bod před svým soupeřem.

Krátce po úvodním hvizdu byli diváci v ochozech svědky kuriózní situace. Cerri sice po krásném individuálním průniku Szymona Žurkowského rozvlnil síť, ale hlavnímu sudímu se nepozdával zákrok hostujícího gólmana Caprileho, který celé situaci předcházel. Video nakonec odhalilo, že italský brankář chytil míč do rukavic mimo pokutové území, a trefa Cerriho tak nemohla být uznána. Hříšník Caprile však následně svoji minelu odčinil, když nejprve fantasticky vyrazil volej Pontuse Almqvista a vzápětí vykryl i hlavičku Patricka Dorgua, jež přišla po rohovém kopu.

Po změně stran se vyšplhal do vzduchu nejvýše Federico Baschirotto, ale jeho pokus směřoval pouze doprostřed branky, kde byl připravený opět Caprile. Domácí nadále stupňovali svůj tlak. Své technické dovednosti dal v obdiv Antonio Gallo, jenž se na levé straně rychlou zasekávačkou zbavil dvou svých strážců a následně přihrál míč proti noze dobíhajícího Rémiho Oudina. Jeho ránu směřující do šibenice však hlavou odvrátil jeden z bránících hráčů.

Domácí byli nakonec za svůj aktivní herní přístup odměněni v 89. minutě. Excelentní práci odvedl Santiago Pierotti, jenž si pustil balon do běhu a posléze jej předložil osamocenému Sansonemu, který již měl úlohu jednoduchou a doklepl míč do odkryté klece.

Lecce tak dotáhlo střetnutí před vlastním publikem do vítězného konce. V následujícím kole se 21. dubna střetne se Sassuolem, Empoli změří o den dříve síly s Neapolí.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Salernitana Calcio 4:1

12.04.2024 20:45

Góly: 7. Felipe Anderson, 14. Matías Vecino, 35. Felipe Anderson, 87. Gustav Isaksen - 16. Loum Tchaouna

Lazio porazilo ve 32. kole Serie A Salernitanu 4:1 a přiblížilo se příčkám zaručujícím účast v evropských pohárech. Domácí o výhře rozhodli už v úvodní půli, během níž se v nejlepším světle prezentovali dvougólový Felipe Anderson a Matías Vecino. Rozdílovou brankou se nakonec ukázala být trefa uruguayského reprezentanta, který připomněl defenzivě Granaty otřepané pravidlo, že se bojuje, dokud sudí nepískne. Hosté totiž přestali po zásahu ruky Slováka Norberta Gyömbéra hrát, čehož využil 32letý záložník k prostřelení bezmocného brankáře.

Minulý rok zachránilo Salernitaně sezonu únorové angažování trenéra Paula Sousy. Granata však zcela tragicky rozehrála i aktuální ročník, jenže tentokrát se šachy na lavičce míjely účinkem. Stefano Colantuono byl již čtvrtým manažerem týmu ze Salerna, nicméně cesta ze dna tabulky už byla prakticky zatarasena. Kouče měnilo nedávno také Lazio, po sladké premiéře Ivana Tudora proti Juventusu ale přišly dvě soutěžní prohry za sebou.

Duel s posledním týmem soutěže ovšem Římané začali skvěle. Už v sedmé minutě obral Felipe Anderson ve středu hřiště o míč Antonia Candrevu a po dlouhém sólu zakončil akci přesnou střelou na vzdálenější tyč. Záhy bylo pro Salernitanu ještě hůře. Centr od rohového praporku skončil na ruce Gyömbéra a hosté v domnění, že rozhodčí odpíská penaltu, přestali hrát. Toho využil Vecino, jenž pohotově uklidil balon za Benoïta Costila. Rychle vypracovaný náskok ale Biancocelesti příliš uklidnil. V 16. minutě tak dostal prostor pro hlavičkové zakončení Loum Tchaouna, jemuž se povedlo snížit. Lazio však ještě před odchodem do šaten zúročilo dominanci ve třetí trefu. Na konci rychlé kombinační akce stál Felipe Anderson, který se po úspěšné střele k tyči radoval ze svého druhého zásahu v utkání.

Krátce po změně stran mohl 30letý Brazilec korunovat svůj výkon hattrickem, jenže ve velké příležitosti přestřelil bránu. V 60. minutě pro změnu na výborném zákroku Costila ztroskotal z bezprostřední blízkosti zakončující Luis Alberto. Zazděné tutovky ale nemusely Římany příliš mrzet, Salernitana se totiž k jejich bráně ani nepřiblížila. Naopak v 87. minutě stvrdil triumf Biancocelesti střídající Gustav Isaksen, který propálil Costila prudkým pokusem na zadní tyč.

Poslední celek tabulky tak v hlavním městě podle očekávání prohrál. V příštím kole přivítá 21. dubna Fiorentinu, Lazio se představí o dva dny dříve na hřišti Janova.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
32
26
5
1
77 : 17
83
2
AC Milán
32
21
6
5
63 : 37
69
3
Juventus FC
32
18
9
5
45 : 24
63
4
Bologna FC
32
16
11
5
45 : 25
59
5
AS Řím
31
16
7
8
56 : 35
55
6
Atalanta Bergamo
31
15
6
10
57 : 36
51
7
SSC Neapol
32
13
10
9
50 : 40
49
8
SS Lazio
32
15
4
13
41 : 35
49
9
Turín FC
32
11
12
9
31 : 29
45
10
ACF Fiorentina
31
12
8
11
43 : 36
44
11
AC Monza Brianza
32
11
10
11
34 : 41
43
12
Janov CFC
32
9
12
11
35 : 39
39
13
US Lecce
32
7
11
14
27 : 48
32
14
Cagliari Calcio
32
7
10
15
34 : 54
31
15
Hellas Verona
32
6
10
16
30 : 44
28
16
Udinese Calcio
31
4
16
11
30 : 47
28
17
Empoli FC
32
7
7
18
25 : 48
28
18
Frosinone Calcio
32
6
9
17
40 : 63
27
19
US Sassuolo
32
6
8
18
39 : 62
26
20
Salernitana Calcio
32
2
9
21
26 : 68
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (81)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Il Architetto

Dva průměrné kluby. Dobrá plichta.

Reagovat
10

krásně strávené odpoledne s hokejovou Spartou a Juve...neuvěřitelná přehlídka totální impotence

Reagovat
GEGE

Ta Sparta to je síla no

Reagovat
10

strašný...

Reagovat
Hans82

vsak to dopadlo dobre Trinec vyhral ten Juve to uz je druha vec

Reagovat
stuff

Dalsia hanba. Couz. Forza Juve!

Reagovat
Interista_4ever

To není hanba, amico. To je váš obvyklý standard

Reagovat
stuff

Akoby sa to vylucovalo

Nas obvykly standard je hanba

Reagovat
Nuno čomes

Bod ještě nadplan

Reagovat
Bambino98

Fanúšikovia tohoto klubu si vážne ešte v Januári mysleli, že majú na titul

Reagovat
stuff

To si tu ale fakt nikto nemyslel, bambino

Reagovat
Raffaello

Tyhle žebráky na koksu nemůžeš brát vážně. Občas se to nějaký takový demagog objeví u "každého týmu".

Reagovat
stuff

On vravel fanusikovia juve. Z tej vety vyplyva, ze prevazujuci nazor. Najdi to od desiny, mna, pintua, petiho, bianca, m11 a pod. Nie od nejakeho divneho noveho usera. Isto viac bolo posratych fans interu ako fans juve, co by s tym ratali

Reagovat
10

vždyť bambino je taky ten typ "divneho noveho usera"

Reagovat
stuff

Ak by som tu tuto sracku cital prvykrat, ta sa na to vyserem. A ci uz je to divny novy user abo si comes zrobil noveho, je mi jedno.

Reagovat
10

Reagovat
Salfovic

To byli spíš podělaní fanoušci Interu.

Reagovat
Nuno čomes

Kteří?

Reagovat
Salfovic

Nejsem bonzák. Ale v té odkázané diskusi je najdeš.

Reagovat
stuff

Reagovat
Nuno čomes

V pohode, to byla spis řečnická otázka než abys ukázal konkrétně na někoho

Reagovat
zurix_new

Bez problémů se k tomu hlásím, byl jsem a vůbec jsem nevěřil, že uděláme titul, ale budeme bojovat o LM (to bylo před sezónou, nečekal jsem např tak tragickou Neapol)

Reagovat
Nuno čomes

Já myslel v tom Januáru, jak zmiňoval.

Reagovat
Salfovic

Bologna nedala gól od chvíle, co jsem napsal, že uhraje třetí místo. Náhoda? Neřekl bych.

Reagovat
Jordi Alba

Píšeš to i zakázku? Potřeboval bych v LL odstřelit kluky z Bilbaa.

Reagovat
10

https://football-italia.net/rabiot-warns-might-not-be-juventus-next-season/

on ještě varuje

ty jeho vyjádření po zápase jsou jak přes kopírák s Maxem, provinční alibistický sračky - "hráli jsme dobře, Torino je silný soupeř se skvělou defenzivou, mohli jsme i vyhrát"...

ať se vezmou za ruku a táhnou už oba do prdele, protože tohle můžou říkat v Sassuolu, ne v Juve

https://football-italia.net/allegri-critiques-kenan-yildiz-juventus-draw/

Vlahoviće nezkritizuje nikdy, ten by se rozsypal asi...

Reagovat
Raffaello

Vydrž to, už jen 6 kol a maximálně 2 zápasy Coppy. Skončí Allegri, Cherubini a ještě pár lidí. Giuntoli si přivede Mottu, ten s sebou vezme Calafioriho a Zirkzeeho (jo, teď si připadám já trošku na koksu) a začne se zase hrát fotbal.

Reagovat
10

obávám se, že to bude trvat ještě dlouho, než uvidíme zpátky adekvátní Juve...a to jsem optimista, asi větší než Giuntoli - Fabiani: 'Giuntoli mi ha detto che non sa se riuscirà a sistemare le cose in 2-3 anni'

Reagovat
DelPiero137

Pre mna bude uz len to progres ak tam nebude Max, Rabiot a idealna Vlaho.

Reagovat
Raffaello

Nemluvím o adekvátním Juve, ale o "zase hrát fotbal", držím se při zemi. Než dáš dohromady adekvátní Juve, tak to minimálně ty 3 roky bude trvat, pokud to někdo zase nepojebe.

A jestli Giuntoli bere Andersona, teď se mu de facto ještě nabídne Luis Alberto a to tam máš v záloze Jorginha, který chce zpátky do Itálie, no, potěš. Všechno potenciální "zadarmo" příchody. Se o ně s Marottou "poperou". Tohle je přitom sorta hráčů právě na ty cca 2 roky, abys je třetí sezónu adekvátně nahradil dorůstajícími borci z akademie a nákupy z ligy.

Ale jestliže se blížíme k tomu, že Motta nahradí Allegriho, tak by bylo žádoucí, aby už měli pánové některé hráče společně dopředu v plánu (nejen Calafioriho) a už se na tom v zákulisí dělalo. Ale protože je letos Euro, tak na začátku června oznámí Mottu a hráči se začnou "podepisovat" až v druhé půlce července. A teď si vezmi tu čistku, co musí udělat, to bude dobrá sranda.

Reagovat
stuff

Reagovat
10

Anderson mi vůbec nevadí, narozdíl od většiny fans Juve. Naopak, pokud teda nedostane 5m na 4 roky. Budeme hrát hodně zápasů, pokud přijde trenér hrající na křídla, tak by napravo byl jen Soulé (možná). Technicky by byl z fleku nejlepší hráč týmu. Navíc umí i nalevo.

Jorginha jsem nikdy moc nemusel, ale před obranu by to pořád za Locu byl upgrade jako kráva, to si zase musíme přiznat. Moc dostupných kvalitních registů nevidím, v kádru nemáme nikoho ani náznakem.

Juventus mladý hráče má, potřebuje teď zvýšit kvalitu okamžitě, primárně tu technickou, takže se asi týhle cestě nevyhneme. Pokud se to udrží v nějaký rozumný míře, nemám s tím problém.

Reagovat
Raffaello

U Andersona mám problém se smlouvou. Brazilci 30+ by měli mít zakázáno podepisovat na delší dobu než dva roky za více než 3m ročně. Horší než fotbaloví Brazilci 30+ jsou pro mě snad už jen komunisti.

Jorginho je ve své roli dobrej, jak říkáš, kvalitní registé nejsou. Nejvíce ze všech by se ulevilo Locatellimu. A umím si tu zálohu představit ve složení Koopmeiners, Jorginho, Locatelli, navíc tam máš Fagioliho. Ale hráč jako Koopmeiners, někdo fyzicky zdatný, je pro ten soft tým naprosto zásadní. I kdyby to neměl být on, někoho takového zaplatit musíš.

Je to tak, jak píšeš, musíš doplnit, aby měl kdo ten fotbal tvořit, něž ti doroste kvalitní mládí.

Reagovat
stuff

Ja hlavne by som bezhlavo nepredaval pod cenu. Plno hracov moze pod novym trenerom vyzerat uplne inac

Reagovat
Raffaello

V tomhle jsem hodně radikální, nemáš italský pas, je ti 32+, nebo jsi průměrný až podprůměrný? Táhni k čertu.

Rabiot, Milik, Sandro, Danilo, McKennie, Kostic, Kean, Weah - se všemi do hajzlu a spláchnout. A pokud Účka chtějí Bremera, za 60+ prodat. Kdo dá za Dušana 60+ prodat.

Reagovat
stuff

Viacmenej suhlasim. Aj ja chcem co najviac Talianov(ideal odchovancov), ale nemoze to byt jediny faktor. Azda nebudeme kupovat viac Kenov len preto, ze maju pas. Na prvy april dam za juve gol aj ja.

A predavat hej, ale rozumne. Nikto z vyssie vypisanych by mi nechybal. Zo sicasneho juve vlastne len Wojta. A na Fagia sa tesim.

A velmi nerad to pisem, ale aj co ukazuje Fede posledne mesiace, je fakt priserne

Reagovat
Raffaello

V lize je několik hráčů, kteří by hned mohli nahradit tyhle líný, starý nebo nepřizpůsobivý kopáče. Klidně bych se zbavil k Gattiho, ta jeho neustálá uplakanost je šílená.

V tuhle chvíli bych dál klíče od Turína Yildizovi a Chiesu klidně vypakoval do Anglie. Pokud opravdu přijde Motta, tak z Yildize během sezóny udělá hráče za 100m, a to jen tím, že ho bude hrát týden co týden.

Reagovat
stuff

Ze sme Illinga nespenazili po par dobrych zapasoch nejakemu bornemontu aspon za pade

Reagovat
CubONE

Bohuzial, margin of error je v tom automatickom systeme asi fakt maly. Potrebuju to este zlepsit.

Reagovat
1899-1995

Pokud je v linii, tak je to offside ne? Jedině tak bych to chápal. Naštěstí v tomto zápase zase o tolik nešlo.

Reagovat
AngryPrd

Ty vole Giroud uz druhy krat po sebe v zavere zlyhal a neskoroval z tutovky No v zapase so Sassuolo velmi vela chyb. Chukwu opat skvely a platny. Ja by som ho v odvete s AS dal od zaciatku a Pulisica az ked nebude Chukwu vladat. Bol by to lepsi tah ako naopak. Girouda na lavicku tiez, asi uz premysla co kupi do noveho domu v usa

Reagovat
CubONE

Giroud odohral tuto sezonu uz skoro 3000 minut a to ma 37, prilis vela.

Za mna na Romu Chukwu-Puli-Leao a pred nimi utocnik.

Reagovat
AngryPrd

Aj to je zaujimave riesenie

Reagovat
Salfovic

Klidně budu za cynika. Řím hraje o LM a klidně předčasně ukončí zápas ze nerozhodného stavu kvůli ,,zranění´´ hráče, které nebylo až tak kritické, když komunikoval. Třeba při lyžařských závodech se pořád někdo vyfláká, naloží ho na helikoptéru a jede se dál. A třeba když zkolaboval Eriksen, tak se to utkání taky dohrálo, po menší pauze.

Reagovat
Alberto Aquilani

Hmm, takže Rím zámerne predčasne ukončil zápas v 70.!!! minúte po tom, čo vyrovnali a v posledných minútach boli výrazne lepším tímom, kedy mohli získať životne dôležité 3 body v boji o LM. Takto sa v tom ich brutálne nahustenom programe bude musieť nájsť miesto na opätovnú cestu do Udine kvôli dvadsiatim minútam, kde súper bude oddýchnutí, na rozdiel od včerajška, kde už ťahali za kratší koniec, a Rím by pravdepodobne otočil.

Eriksen skolaboval v asi 30. minúte, na šampionáte, kde priestor na nejaké odloženie zápasov naozaj nie je. Týchto dvadsať minút sa môže dohrať aj za 5 týždňov.

Odporúčam ti poslať životopis do Zem a Vek, mohol by si u nich nájsť uplatnenie :-)

Reagovat
pastal

Reagovat
Nuno čomes

Bylo někde zmíněno, že byste chtěli pokračovat? Jestli ne, tak to bylo "pravděpodobně" i vaše rozhodnutí

Reagovat
Alberto Aquilani

WOW

Reagovat
Salfovic

Tohle musely odsouhlasit oba týmy.

Reagovat
10

Reagovat
Nuno čomes

Ještě že jste na tom tak špatně a vylezeš už jenom jednou za čas

Reagovat
10

a i kdybych přišel po deseti letech, tak tady bude čomes za debila, to jsou takový životní jistoty...

Reagovat
Nuno čomes

Mluvčí Jojo a ty jsi letadlo

Reagovat
Pozor skluz!!!

Nejsi cynik, ale kokot.

Reagovat
Salfovic

A ty hysterka.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Naopak, pomyslel jsem si to a napsal v naprostém klidu.

Reagovat
CubONE

Ved ho druhy raz museli preberat v satni, De Rossi vtedy vysiel z utrob stadiona s velmi zlym vyrazom, stabilizovali ho az v nemocnici.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Raffaello

Ty jsi fakt ultrakokot.

Reagovat
Bakary3

Po těch reakcích tady je mi jasný, že dostanu taky sodu, ale vlastně souhlasím.

Dle toho videa níž (předtím jsem nevěděl, jak to bylo) to vidím taky tak, byl při vědomí, vypadalo to na nějakou slabost, přičemž každý věděl prd, co to je. Takže taky mi přijde ukončení zápasu divný.

https://youtu.be/n0rZ2tQ4Km8?si=VJR0EZdXaSSNqa-P

Reagovat
Nuno čomes

To sis teď dovolil moc, přijde zasloužený lynč od zdejšího vůdce

Reagovat
Bakary3

Co se dá dělat, snad s tím případně dokážu žít.

Reagovat
Nuno čomes

Úplně v pohodě, netřeba se tím trápit.

Reagovat
Salfovic

Děkuji, jen dodám, že to bylo tak vážné, že ho hned druhý den pustili z nemocnice

Reagovat
Bakary3

Jako chápu, že na tohle nejde moc koukat, prostě nevíš. Ale on padnul, neztratil vědomí (aspoň co jsem viděl), tak mi to taky přišlo divný.

Když někoho ozivujou, nahazujou, ani neceknu, ale tady ne

Ani moc nechápu, žes dostal takovou sodu

Reagovat
Alberto Aquilani

Dostal sodu nie za to, že si myslí, že sa mohlo pokračovať, ale za to, že začal konšpirovať o tom, že to Rímu vyhovovalo, čo je úplná blbosť. S odložením zápasu súhlasil aj hosťujúci tréner. A stále tu nikto presne nevie, čo sa dialo v šatni. Puerta do šatne odkráčal tiež po svojich.

Reagovat
Bakary3

Ale

Čtu to znovu a nevidím ani náznak spekulace, ze to bylo kvůli tomu, ze by to Římu vyhovovalo.

A že nikdo nevěděl, co se dělo v šatně - ne, nikdo nevěděl, co se BUDE dit v šatně.

Teoreticky se může stát vždy cokoliv, tohle prostě vypadalo na obyčejnou nevolnost a taky mi přijde zvláštní kvůli tomu ukončit zápas.

Reagovat
Truffaldino

Proto k němu běžel celý zdravotnický tým vyzbrojený defibrilátorem, proto mu dělali rychlý screaning srdce a hned ho vezli do nemocnice. Běžný postup, když má někdo nevolnost

Reagovat
Bakary3

Ježíš

Ano, když tam ten personál mají, tak samozřejmě, že prověří všechny možnosti a nepůjdou k němu vycházkovou chůzí.

Naopak stát se to na vesnici, tak k němu přijde trenér, "pojď si na chvíli orazit na lavici, chceš někam odvézt?"

Že tam přiběhl všechen personál pro mě v tomhle případě nevypovídá o vážnosti situace, protože to fakt tak dramaticky jako jindy, kdy někdo vyloženě vypne, nevypadalo.

Reagovat
Nuno čomes

Kašli na to

Reagovat
Nuno čomes

Však tam ani náznak spekulace nebyl, jen si to zaobalili tak jak potřebovali. Nic nového tady.

Reagovat
Salfovic

Jaký konspirace, proboha Nechápu, jak si tohle z toho vyčetl. Kdyby Řím chtěl, tak se ten zápas dohraje.

Reagovat
Alberto Aquilani

"Klidně budu za cynika. Řím hraje o LM a klidně předčasně ukončí zápas ze nerozhodného stavu kvůli ,,zranění´´ hráče, které nebylo až tak kritické, když komunikoval. "

Reagovat
Bakary3

A?...

Reagovat
Alberto Aquilani

* aj domáci tréner

Reagovat
Pharrell

Další remíza to už fakt není normální v té korupční italské Serii A .

Reagovat
10

Felipe Anderson jde po sezoně oficiálně do Palmeiras. Škoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele