32. kolo
13.04.2024 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Lecce (© AFP)

Přerušení pětiměsíčního Sansoneho půstu znamenalo tvrdou ránu pro Empoli

Lecce zvítězilo ve 32. kole Serie A v záchranářském souboji na vlastní půdě nad Empoli 1:0. Dlouho se schylovalo k tomu, že utkání skončí bez branek navzdory tomu, že se hosté už v páté minutě radovali z gólu. Premiérová trefa zimní posily Alberta Cerriho ovšem nebyla uznána, jelikož o něco dříve zahrál rukou mimo pokutové území gólman Empolesi Elia Caprile. Když už třetí vzájemný střet hraný na Stadio Via del Mare v řadě spěl k remíze, udeřil domácí Nicola Sansone. Ten se trefil poprvé od 11. listopadu.

Empoli v posledním kole zažehlo plamen naděje na záchranu, když porazilo Turín 3:2, a vysvobodilo se tak ze sestupové propasti. Boj o setrvání v nejvyšší italské soutěži ale ani zdaleka nekončil, další velká bitva totiž čekala na Azzurri v Lecce. Domácí ani zdaleka neoplývali dobrou formou, když od startu října minulého roku vyhráli pouze třikrát a v tabulce byli jen o bod před svým soupeřem.

Krátce po úvodním hvizdu byli diváci v ochozech svědky kuriózní situace. Cerri sice po krásném individuálním průniku Szymona Žurkowského rozvlnil síť, ale hlavnímu sudímu se nepozdával zákrok hostujícího gólmana Caprileho, který celé situaci předcházel. Video nakonec odhalilo, že italský brankář chytil míč do rukavic mimo pokutové území, a trefa Cerriho tak nemohla být uznána. Hříšník Caprile však následně svoji minelu odčinil, když nejprve fantasticky vyrazil volej Pontuse Almqvista a vzápětí vykryl i hlavičku Patricka Dorgua, jež přišla po rohovém kopu.

Po změně stran se vyšplhal do vzduchu nejvýše Federico Baschirotto, ale jeho pokus směřoval pouze doprostřed branky, kde byl připravený opět Caprile. Domácí nadále stupňovali svůj tlak. Své technické dovednosti dal v obdiv Antonio Gallo, jenž se na levé straně rychlou zasekávačkou zbavil dvou svých strážců a následně přihrál míč proti noze dobíhajícího Rémiho Oudina. Jeho ránu směřující do šibenice však hlavou odvrátil jeden z bránících hráčů.

Domácí byli nakonec za svůj aktivní herní přístup odměněni v 89. minutě. Excelentní práci odvedl Santiago Pierotti, jenž si pustil balon do běhu a posléze jej předložil osamocenému Sansonemu, který již měl úlohu jednoduchou a doklepl míč do odkryté klece.

Lecce tak dotáhlo střetnutí před vlastním publikem do vítězného konce. V následujícím kole se 21. dubna střetne se Sassuolem, Empoli změří o den dříve síly s Neapolí.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele