32. kolo
12.04.2024 20:45 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Felipe Anderson (© AFP)

Salernitana dostala od Lazia lekci z učebnice fotbalu. Při výhře Orlů řádilo brazilské křídlo

Lazio porazilo ve 32. kole Serie A Salernitanu 4:1 a přiblížilo se příčkám zaručujícím účast v evropských pohárech. Domácí o výhře rozhodli už v úvodní půli, během níž se v nejlepším světle prezentovali dvougólový Felipe Anderson a Matías Vecino. Rozdílovou brankou se nakonec ukázala být trefa uruguayského reprezentanta, který připomněl defenzivě Granaty otřepané pravidlo, že se bojuje, dokud sudí nepískne. Hosté totiž přestali po zásahu ruky Slováka Norberta Gyömbéra hrát, čehož využil 32letý záložník k prostřelení bezmocného brankáře.

Minulý rok zachránilo Salernitaně sezonu únorové angažování trenéra Paula Sousy. Granata však zcela tragicky rozehrála i aktuální ročník, jenže tentokrát se šachy na lavičce míjely účinkem. Stefano Colantuono byl již čtvrtým manažerem týmu ze Salerna, nicméně cesta ze dna tabulky už byla prakticky zatarasena. Kouče měnilo nedávno také Lazio, po sladké premiéře Ivana Tudora proti Juventusu ale přišly dvě soutěžní prohry za sebou.

Duel s posledním týmem soutěže ovšem Římané začali skvěle. Už v sedmé minutě obral Felipe Anderson ve středu hřiště o míč Antonia Candrevu a po dlouhém sólu zakončil akci přesnou střelou na vzdálenější tyč. Záhy bylo pro Salernitanu ještě hůře. Centr od rohového praporku skončil na ruce Gyömbéra a hosté v domnění, že rozhodčí odpíská penaltu, přestali hrát. Toho využil Vecino, jenž pohotově uklidil balon za Benoïta Costila. Rychle vypracovaný náskok ale Biancocelesti příliš uklidnil. V 16. minutě tak dostal prostor pro hlavičkové zakončení Loum Tchaouna, jemuž se povedlo snížit. Lazio však ještě před odchodem do šaten zúročilo dominanci ve třetí trefu. Na konci rychlé kombinační akce stál Felipe Anderson, který se po úspěšné střele k tyči radoval ze svého druhého zásahu v utkání.

Krátce po změně stran mohl 30letý Brazilec korunovat svůj výkon hattrickem, jenže ve velké příležitosti přestřelil bránu. V 60. minutě pro změnu na výborném zákroku Costila ztroskotal z bezprostřední blízkosti zakončující Luis Alberto. Zazděné tutovky ale nemusely Římany příliš mrzet, Salernitana se totiž k jejich bráně ani nepřiblížila. Naopak v 87. minutě stvrdil triumf Biancocelesti střídající Gustav Isaksen, který propálil Costila prudkým pokusem na zadní tyč.

Poslední celek tabulky tak v hlavním městě podle očekávání prohrál. V příštím kole přivítá 21. dubna Fiorentinu, Lazio se představí o dva dny dříve na hřišti Janova.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele