základní část, 24. kolo
28.02.2023 18:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Frank Tsadjout (© AFP)

Cremonese ztrapnilo AS i podruhé a připisuje si první výhru

Skoro sedmadvacet let to trvalo, než si Cremonese připsalo první výhru v Serii A. Potřebovalo k tomu tak nedůstojného protivníka, jakým bylo dnes navečer mužstvo z Říma. Cremonese se opět povedlo utkání s "Vlky" a doma si připsalo první výhru v sezoně.

Až do dnešního večera Cremonese čekalo na výhru. A tu mu zajistil kouč Ballardini, který po dlouhé době dokázal AS porazit. Na vítězství v první lize ostatně čekal ligový nováček téměř 27 let! Dnes se o tříbodovou radost postarali Tsadjout a střídající veterán Ciofani, který v závěru proměnil nařízenou penaltu. Nervy na uzdě navíc neudržel trenér José Mourinho, který dostal červenou kartu hned po změně stran a utkání s Juventusem bude sledovat jen coby divák.

Cremonese je takovým poltergeistem AS Řím. Vyřadilo ho jen před pár týdny z Coppa Italia, což byl samo o sobě dost velký šok. A dnes se tenhle šok ještě prohloubil. Perfektně hrající obránce Valeri sklepl míč od Benassiho do vápna, k němu se dostal útočník Franck Tsadjout a na jeho přesnou ránu neměl brankář Rui Patrício nárok - 1:0 pro domácí.

A pak samozřejmě nastalo dlouhé dobývání ze strany AS, přičemž domácím se stačilo "zakopat" u vlastního vápna a občas hrozit z brejků. Šanci si AS vytvořit nedokázalo. Hosté navíc měli pocit, že sudí nepíská úplně rovinu a něco v tom duchu pronesl hned na začátku druhé půle kouč Mourinho směrem ke čtvrtému sudímu. Ten zavolal hlavního a rozhodčí Piccinini poslal Mourinha na tribunu.

Hostům pomohla až změna rozestavení a několik střídání. Dvacet minut před koncem si na parádní Manciniho pas naběhl Leonardo Spinazzola a sám před Carnesecchim nezaváhal.

Jenže tahle radost měla jepičí život, protože Okereke o deset minut později zavadil o nohu brankáře Ruie Patrícia, vědom si toho, že míč už do sítě nedostane, a Piccinini pískal penaltu pro domácí. Tu se štěstím proměnil Daniel Ciofani a Cremonese slavilo velký úspěch.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
tadko97

Musia byť ďalšie 3 body, nič iné.

0:1

Reagovat
Largo

Přesně tak. A hlavně nezrakvit nikoho důležitýho. V obraně bych rád viděl konečně Llorenteho a snad Wijnaldum od první minuty.

Reagovat
smazaný uživatel

Ostuda José

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele