základní část, 24. kolo
27.02.2023 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Antonín Barák a Nicolás González (© AFP)

Hellas doma nestačil na suverénní Fialky, trefil se i Barák

Fialky zabraly i v lize a po úspěšném tažení evropskými poháry se hodlají dostat výše i v Serii A. K tomu jim dneska pomohlo jednoznačné vítězství nad domácím Hellasem, do jehož sítě spadl míč třikrát. Jednou se proti bývalým spoluhráčům prosadil i Antonín Barák.

Fialky od prvních minut dávaly jasně najevo, že dneska si do Verony přijely pro všechny tři body. Po deseti minutách se zatřásla zadní opěrná tyč za bránou Hellasu po dělovce Nicoláse Gonzáleze. To bylo varování, z něhož si Hellas nevzal poučení a brzy inkasoval. Po dalších dvou minutách se Jonathan Ikoné prohnal až do vápna soupeře a v něm zpětnou nahrávkou oslovil Antonína Baráka. Ten chytře počkal, až bránící Faraoni odcouvá pryč a neomylně zasunul!

Hellas se nevzdal a zejména Lasagna v jeho útoku dával vědět, že domácí jsou stále přítomní. Jenže po krásném pasu do ideálního prostoru ve 29. minutě poslal Lasagna merunu hlavou pryč. Naopak přesně zamířila opět Viola. Psala se 38. minuta, když Rolando Mandragora zahrával rohový kop hostí. Míč si ve vápně našel špatně pokrytý Arthur Cabral, a tak trochu ho krkolomně v pádu lýtkem poslal se štěstím do brány. Brankář Lorenzo Montipò zasahoval opět marně.

První půli uzavřel sprintující obránce Dodò, jehož pokus brankář Montipò vyrazil k Barákovi. A český záložník pálil z dorážky těsně vedle. Hellasu se v útoku moc nevedlo, a když už se dostal do zakončení, jako třeba v případě mladíčka Braafa, tak brankář Terracciano byl na místě. Dlouhou dobu jsme se nedočkali nějaké větší šance, až v 87. minutě měl Gaich na hlavě snížení. Zaskočila ho ale tyč.

A pak si Viola dovolila něco málo vídaného. Domácí faulovali na vlastní polovině a Cristiano Biraghi na nic nečekal. Okamžitě napálil balón směrem na domácí bránu a střelou z takové dálky brankáře Montipa naprosto zaskočil!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele