základní část, 24. kolo
25.02.2023 18:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Neapol pokračuje v jistém kroku, padlo i Empoli

Empoli nepřekvapilo velikána italské kopané a Neapol si přivlastnila po právu všechny tři body. Vicario byl překonán dvakrát, z toho jednou vlastním spoluhráčem.

Před Empoli se otevíral hodně náročný úkol, protože toskánský celek čelil v sobotu odpoledne lídrovi z Neapole. A snad jedině vynikající brankář Vicario spolu s kreativním útokem znamenali jistou (byť hodně malou) šanci na body. Jenže od prvních minut bylo víceméně jasné, že Neapol, nehledě na častější zápasovou zátěž, bude hrát prim. Muži rozestavení bezprostředně před Vicariem museli řešit ataky jak Osimhena, tak Kvaracchelii.

A když náhodou tohle duo nemělo svou ideální formu, pomohli mu sami domácí. Jako v 17. minutě, kdy Kvaracchelia poslal elegantně se snášející míč na zadní tyč, kde dostal Lozano moře času na centr z první. Ten sice nepotkal nikoho z jeho spoluhráčů, ale nevadilo to, protože míč si v krkolomné snaze o odklizení napálil do vlastní sítě Ardian Ismajli.

Sotva se Empoli začalo znovu koncentrovat na svoji hru, dostalo druhý zásah. O dvanáct minut později si vzal míč Piotr Zieliński, který vypálil tvrdě zpoza vápna. Brankář Guglielmo Vicario tentokrát skákavý míč vyrazil jen před sebe, kde jeho obránci opět zaspali. Toho snadno využil Victor Osimhen, který na rozdíl od nich počítal s touhle variantou a míč jednoduše dopravil za bezbranného Vicaria.

Chuť si Vicario spravil ještě před koncem první půle, kdy musel hbitě z brány ven proti Osimhenovi. Teď ale svou úlohu zvládl velmi dobře a udržel naděje Empoli ještě trochu nad vodou. To mohl další trefou změnit Hirving Lozano, jenže mexický útočník pálil deset minut po změně stran jen těsně vedle pravé tyče brankáře Vicaria. Neapol nakonec nezlomil vaz ani stupidní až brutální faul Mária Ruie, který kopl soupeře mezi nohy a v 68. minutě šel do sprch.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele