základní část, 24. kolo
26.02.2023 18:00 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Isaac Success (© AFP)

Udinese nenaplnilo papírové přepoklady a se zachraňující se Speziou jen remizovalo

Udinese letos usiluje o pohárové příčky a dlouhodobě předvádí konstantní výkony, nyní ovšem po špatném startu do utkání a následném otočení vývoje neudrželo jednobrankový náskok a s podceňovanou Spezií pouze remizovalo 2:2. V Serii A tedy nevyhrálo již popáté za sebou a v tabulce mu patří devátá pozici s jednatřiceti body. Hosté naopak získali velmi cenný bod v boji o holé přežití a jsou sedmnáctí s dvaceti body.

Outsider tohoto nedělního utkání vstoupil do 24. kola naprosto fantasticky a hned svou první větší možnost po necelých šesti odehraných minutách přetavil ve vedoucí gól. Po chybné rozehrávce soupeře vysunul Ekdal svou kolmicí rozběhnutého M'Bala Nzolu, jenž obešel jednoho protihráče i brankáře Silvestriho a z mírného úhlu pak zamířil doprostřed odkryté branky. Po necelé čtvrthodině hry mohl dokonce navýšit náskok svého týmu Bourabia, ale jeho chytrý lob se mezi tři tyče nevešel.

Svěřenci trenéra Andrey Sottila dokázali srovnat stav přesně v polovině úvodního dějství. Portugalský útočník Beto přelstil ofsajdovou past po finální kolmici Successe, ukázkově se zbavil gólmana Drągowskiho a poloprázdnou branku nemohl minout. Stejný hráč opět zahrozil krátce po odehrané půlhodině, jenomže tomu na poslední chvíli balón odskočil a pak zakončující Roberto Pereyra trestuhodně selhal ve stoprocentní pozici.

Udinese se dostalo do očekávaného vedení zhruba deset minut po přestávce. Své předchozí zaváhání napravil právě Roberto Pereyra, když po nahrávce Lovriče napřáhl ze čtrnácti metrů a nádherně zavěsil přímo pod břevno. Spezia se však nevzdala a v 72. minutě zajistil konečnou remízu svým druhým gólem v utkání Nzola.

Šestadvacetiletý angolský útočník tentokráte po brejku tři na tři totiž propálil Silvestriho razantním projektilem z dvanácti metrů. Necelých deset minut před závěrečným hvizdem chtěl rozhodnout aktivní Beto, ale hostující strážce Drągowski vytáhl perfektní zákrok a svůj výběr výrazně podržel.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, livesport.cz, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele