Serie A - preview 28. kola

12.03.2010, 09:44, aktualizováno 14.03.2010, 08:38
Previews
AC Milán má ideální šanci, jak stáhnout manko na Inter na jeden bod - večer k tomu stačí porazit Chievo. Římské AS cestuje do Livorna a i ono se může vrátit do boje o Scudetto. Palermo bude čtvrtou pozici hájit v Udinese, Juventus je doma favoritem proti poslední Sieně...
Parma FC - Atalanta BC  (neděle 15:00)
Atalantu čeká klíčový souboj v boji o udržení. Pokud totiž nepřiveze body ani ze Stadia Ennio Tardini, záchrana se ještě vzdálí. Parma prožívá hlubokou krizi a body v posledních týdnech rozdává, až na jedinou výjimkou, na počkání.

Tým vedený Bortolem Muttim nevyhrál v posledních čtyřech zápasech a je předposlední se čtyřbodovou ztrátou na prvního nesestupujícího. Orobici určitě nepomohlo ani chování kapitána Doniho, který nezvládl zápas s Udinese, když se nejprve pustil do Sammarca, zatahal za vlasy Ferronettiho a působil další problémy. Může být rád, že vyvázl jen se žlutou kartou a může Atalantě pomoci i v Parmě.

Největším problémem současné Atalanty je bezpochyby chabá gólová produkce. Orobici mají druhý nejhorší útok v lize, ani střelecká produktivita není dobrá. Vždyť proti Udinese naposledy vystřelili za celý zápas jen jednou.

Parma se mezitím možná pomalu zvedá z obrovského tříměsíčního útlumu, v němž svěřenci kouče Guidolina prohráli sedm z devíti zápasů. Před dvěma týdny vyhrála Parma poprvé od prosince, ale porážka Sampdorie a následná remíza se Sienou dávají do dalších bojů naději. Gialloblu navíc nyní chybí jen šest bodů k hranici 40 bodů, která bude znamenat jistotu záchrany. Pokud se ale rychle nezvednou, mohou klidně ještě do sestupové bitvy spadnout.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante, Zaccardo, Paci, Dellafiore, Lucarelli, Valliani, Morrone, Galloppa, Biabiany, Lanzafame, Crespo.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli, Garics, Capelli, Manfredini, Bellini, Padoin, Guarente, De Ascentis, Valdes, Tiribocchi, Amoruso.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.15 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - AS Bari  (neděle 15:00)
Další pokus vzdálit se sestupovým příčkám bude mít Lazio Řím, které doma na Olympijském stadionu přivítá Bari. Letošní nováček si na Lazio věří, ovšem venku se mu vůbec nedaří. Vzhledem k nepříliš dobré formě obou celků se předpokládá vyrovnaný průběh utkání.

Biancocelesti se pod trenérem Edy Rejou příliš nezvedli a nadále pokračují v nepřesvědčivých výkonech. Od nástupu tohoto trenéra si Lazio připsalo jen jednu výhru, a to sice na Parmě 2:0. Doma se blankytně modrým rovněž nedaří, vždyť poslední domácí výhru zaznamenali Římané naposledy 6. ledna, tehdy porazili vysoko 4:1 fotbalisty Livorna. Výsledkem těchto faktů je, že slavný celek, který by měl nepochybně bojovat o evropské poháry, se pohybuje jen tři body od sestupového pásma.

Lazio tedy notně hazarduje se svým bytím či nebytím v Serii A a nyní by potřebovalo nutně porazit Bari a připsat si tři body. Do konce sezony totiž klub z hlavního města Itálie čeká velmi těžký los, během několika kol se Lazio utká s oběma milánskými celky, v derby s AS Řím, dále s Janovem, Neapolí či s Udinese. Nicméně Lazio má svojí záchranu stále ve svých rukou. Bari ale rozhodně nebude lehký soupeř, první zápas hraný na San Nicola vyhrál nováček 2:0.

Bari sice nemá záchranářské problémy, ovšem výsledkově v posledních kolech také tápalo - nepočítaje poslední výhru 1:0 nad Chievem. Prozatimní zisk pětatřiceti bodů a dvanáctá pozice je i tak dobrým výsledkem, vždyť před sezonou bylo Bari považováno za největšího outsidera ligy, a to i navzdory tomu, že vyhrálo Serii B. Cílem svěřenců trenéra Ventury bude nepochybně tuto dvanáctou příčku udržet, ba co více, proniknout do první desítky.

Oba celky se musejí vypořádat s několika ztrátami. Na straně Lazia mají zdravotní potíže Bizzarri, Dabo, Meghni, Foggia a Manfredini. K dispozici nebude ani hlavní ofenzivní síla Římanů Argentinec Mauro Zarate, ten si v minulém kole připsal několik nelichotivých slov na adresu hlavního sudího a byl vyloučen. Zarate bude svému týmu chybět dvě utkání. Hosté zase nemohou počítat do utkání s Dondou, Kutuzovem, Ranocchiou, Padellim, Rivasem, Gazzim a Langellou.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Biava, Dias, Radu - Lichtsteiner, Brocchi, Ledesma, Matuzalem, Kolarov - Rocchi, Floccari
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Gillet - Belmonte, A. Masiello, Bonucci, S. Masiello - Alvarez, Donati, Almiron, Allegretto - Castillo, Barreto
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.20 - 4.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Janov CFC - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Interesantní podívanou plnou útočného fotbalu slibuje nedělní zápas v Janově, kde střetne domácí CFC s Cagliari. Na Stadio Luigi Ferraris se potkávají týmy s nejvíce vzrušujícím herní projevem v soutěži a půjde zároveň o přímý souboj o poháry.

Janov i Cagliari mají shodně 39 bodů, dělí je od sebe jen skóre. Isolani jsou osmí, Grifové devátí a vítězství v nedělním duelu bude znamenat obrovskou vzpruhu do závěrečných bojů o Evropskou ligu.

Mezi oběma soupeři najdeme mnoho podobností. Nejen, že nosí stejnou barvu dresů, ale trenéři svým svěřencům ordinují podobný atraktivní, ofenzivní fotbal, který nese hodně branek. Vždyť jen první tři celky Serie A daly více gólů než Janov (44) s Cagliari (43).

Oba tábory také spojuje jedna horší vlastnost, a to, že si letos nepotrpí na vyrovnaných výkonech. Protože kdyby své výkony Janov nebo Cagliari ustálili, rozhodně by mohli bojovat i Ligu mistrů. Situace je ale taková, že půjde o tvrdou řežbu o Evropskou ligu.

Zápas slibuje velké množství gólů. Jednak kvůli již zmíněné produktivitě a také s ohledem na poslední domácí zápas Grifů, v němž padlo sedm branek. Problémem bylo, že Janov inkasoval čtyři z nich a teprve podruhé v sezoně se musel doma sklonit před soupeřem. Proto v neděli udělá vše pro to, aby si získal domácí bilanci zpět.

Domácím budou chybět zranění stoper Dario Dainelli a útočník Boško Jankovič. Andrea Lazzari a Michele Canini Cagliari nepomůžou kvůli kartám a Michael Agazzi, Francesco Pisano a Mario Brkljaca jsou zraněni.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Amelia, Papasthatopoulos, Moretti, Bocchetti, Rossi, Milanetto, Zapater, Criscito, Palacio, Sculli, Suazo.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti, Marzoratti, Ariaudo, Astori, Agostini, Dessena, Conti, Biondini, Cossu, Larrivey, Matri.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Palermo cestuje napříč celou Itálií, aby mohlo v neděli hájit čtvrtou pozici, kterou atakuje Juventus. Na Stadio Friuli čekají na rozjeté Palermo další Bianconeri, kteří si nemohou dovolit po úniku ze sestupových pozic zaváhat.

Udinese před zápasem netrápí jen špatné postavení v tabulce, ale také velké množství absencí, se kterými si nyní láme hlavu kouč Pasquale Marino. Na listině zraněných jsou Dusan Basta, Mauricio Isla, Maurizio Domizzi a Andrea Coda, takže Marino pravděpodobně postaví obranu ve složení Ferronetti-Zapata-Lukovič-Pasquale. Kvůli kartám bude chybět v útoku Simone Pepe, a tak se po bok Antonia Di Nataleho postaví Floro Flores se Sanchezem.

Proti domácím bude stát Palermo, které má asi v současné chvíli nejlepší formu v celé soutěži a prezident Maurizio Zamparini nebyl s nejbližšími plány nijak skromný. Chce prý totiž dostihnout na třetím místě ležící Řím, na který Palermo ztrácí šest bodů.

Kouč Delio Rossi se však bude snažit držet své svěřence při zemi, protože je čeká hodně těžký závěr sezony. Navíc musí před nedělním duelem řešit několik problémů. Uzdravit se pravděpodobně nestihne Javier Pastore, a tak pod útočnou dvojicí Miccoli-Cavani nastoupí Fabio Simplicio. V záloze pak bude chybět ještě Mark Bresciano a Giulio Migliaccio. Lepší zprávy už jsou z obrany, kam se vrací po trestu Mattia Cassani.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič, Isla, Coda, Zapata, Lukovič, Inler, Sammarco, Asamoah, Sanchez, Di Natale, Floro Flores.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu, Cassani, Kjaer, Bovo, Balzaretti, Blasi, Liverani, Nocerino, Pastore, Miccoli, Cavani.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Livorno - AS Řím  (neděle 15:00)
Podobně jako Milán, bude chtít využít zaváhání Interu i průběžně bronzový celek ligy AS Řím. Ten cestuje do Livorna a kromě boje o titul si jede vyřídit staré účty, proti Livornu se totiž Vlkům zrovna nedaří, navíc Livorno dokázalo letos v Římě naplno bodovat.

Tehdy byl ale Řím v naprosto jiné situaci, u kormidla týmu už sice byl Claudio Ranieri, ale jak víme, i jeho začátky v Římě nebyly snadné. Livorno mělo v tomto zápase nového trenéra - Serse Cosmiho, jenž měl za úkol dostat Livorno ze sestupových pozic. Trenér Cosmi je na lavičce tohoto celku i nyní a úkol se mu zatím nepodařilo splnit. Domácí jsou totiž na osmnácté pozici a na sedmnácté Lazio ztrácejí tři body. Livorno naposledy podlehlo Palermu 0:1 a prohloubilo svojí krizi, na vítězství čekají Cosmiho svěřenci už osm kol. Zápas na stadionu Renza Barbery rozhodl jedinou brankou Fabrizio Miccoli. Nyní má Livorno před sebou novou výzvu - AS Řím, to už letos dokázalo porazit.

Řím doma nedokázal vstřelit branku milánskému AC a jen remizoval 0:0. Jeho pozice v tabulce však zůstala stejná, ze třetího místa ztrácí Ranieriho hoši na vedoucí Inter sedm bodů. Giallorossi však nadále pomýšlejí na titul, pokud vyhrají, stáhnou manko na čtyři body. A navíc budou doma s Interem hrát. Do konce ligy však zbývá ještě hodně kol a stát se může cokoliv, jedno je ale jisté - s Římem se do boje o titul musí počítat.

Domácím budou scházet Miglionico, Bernardini a vykartovaný Raimondi. Římané se vypořádali s početnou marodkou a nyní budou prakticky kompletní - jedinou vadou na kráse je absence kapitána Tottiho, který jako jediný stále není fit. Naopak od úvodní minuty by se měl v základní sestavě objevit kanonýr Luca Toni.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Perticone, Rivas, Knezevic, Pieri - Filippini, Pulzetti, Moro, Bergvold - Bellucci, Lucarelli
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Julio Sergio - Cassetti, Burdisso, Juan, Riise - Taddei, Pizarro, De Rossi, Perrotta - Baptista, Toni
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.40 - 3.20 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Bologna má v posledních týdnech skvělou formu, kterou by ráda potvrdila i v zápase se Sampdorií. Jeden janovský celek již před 14 dny odrovnala čtyřmi góly, co na to ten druhý?

Úžasnou práci v Bologně odvádí kouč Franco Colomba, jenž si pravděpodobně vyslouží nový kontrakt. Pod jeho velením se Rossoblu neuvěřitelně zvedli a výrazně stoupli tabulkou. Nyní mají na sestupové pozice náskok luxusních jedenácti bodů.

"Výhru nad Neapolí jsme si naprosto zasloužili," hlásal Colomba po zápase, v němž se rozhodlo v prvních 14 minutách. "Jsme teď mnohem klidnější než před měsícem. Když jste na konci tabulky, cítíte, že všechno děláte špatně, ale teď je vše jinak. Mnohem více riskujeme a to se nám vyplácí."

Také Sampdoria si ale letos nevede vůbec špatně, naopak je to jedno z nejpříjemnějších překvapení sezony. Právě z poslední ztráty Neapole vytěžila maximum, když se posunula na šestou pozici, která zaručuje evropské poháry. Blucerchiati porazili Lazio, ale hlavní zprávou byl návrat Antonia Cassana. "Antonio tvrdě pracuje, aby získal zpět fyzickou kondici. Jsem přesvědčen, že nám pomůže. Důležité ale je, že jsme se konečně navzájem pochopili," poznamenal kouč Gigi Del Neri, jenž ještě neví, jak v neděli poskládá útok. Cassano by asi přeci jen měl začít ještě na lavičce, ale otázka je, jak na tom budou zbylí dva útočníci, Pazzini s Polim. Ti totiž také nejsou zcela fit. V záloze je ještě Fernando Tissone.

O jedenáctce Franca Colomba je prakticky jasno, jediným otazníkem zůstává stoper Daniele Portanova. O místo v sestavě pak bojují Miguel Britos a Vagelis Moras s tím, že mírně favorizován je Britos.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano, Raggi, Portanova, Britos, Lanna, Busce, Mudingayi, Guana, Modesto, Zalayeta, Adailton.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Storari, Ziegler, Gastaldello, Lucchini, Zauri, Semioli, Palombo, Poli, Guberti, Pazzini, Pozzi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.10 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Juventus FC - AC Siena  (neděle 15:00)
Juventus Turín doma přivítá zachraňující se Sienu a tři body jsou v tomto případě přímo nutností. Juve se chce probojovat na čtvrté místo a startovat v kvalifikaci Ligy mistrů, Siena chce zase startovat v příštím ročníku Serie A.

Na první pohled by se mělo jednat o snadnou práci pro domácí Juventus, ale fotbalisté Staré dámy letos své fanoušky nejednou zklamali. Naposledy doma s Palermem. Porážka 0:2 je již minulostí a Juventus se chce soustředit na budoucnost, navíc se mu povedlo nepříjemný výsledek odčinit v zápase ve Florencii, kde Zaccheroniho svěřenci zvítězili nad svěřenci trenéra Prandelliho 2:1 a dařilo se jim i v zápase Evropské ligy proti anglickému Fulhamu. Juventus nejenom že byl v tomto utkání favoritem - koneckonců je favoritem celé EL - ale také potřeboval nutný úspěch pro italský fotbal, kterému hrozí další špatná sezona v pohárech a od toho odvozený koeficient. Stará dáma zvítězila 3:1 a do odvety si veze na anglickou půdu velmi solidní výsledek.

Siena bude v Turíně outsiderem, ale podcenit jí by se nemuselo vyplatit. Bianconeri (v tomto případě Siena) se rozhodně nehodlají smířit se sestupem a v posledních zápasech šli výkonnostně nahoru. Dobré výsledky a čtyři kola bez porážky dávají hostům naději na záchranu, nutno podotknout, že celkem velkou naději. Dlouhodobě poslední tým ligy ztrácí na nesestupovou pozici pět bodů a vzhledem k počtu zbývajících kol tak ještě není rozhodnuto. Proti Juve to ale bude pochopitelně hodně složité.

Turínskému celku bude nadále scházet brankařská jednička Gianluigi Buffon, spolu s ním jsou mimo Chimenti, Amauri, Giovinco, Chiellini, Caceres a Zebina, který si odpykává karetní trest. Sienu netrápí podobně rozsáhlá marodka, chybět jí budou jen dva hráčí - Parravicini a Rossettini.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Manninger - Grygera, Legrottaglie, Cannavaro, Grosso - Camoranesi, Felipe Melo, Sissoko - Diego, Del Piero - Iaquinta
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci - Rosi, Cribari, Pratali, Del Grosso - Ekdal - Reginaldo, Vergassola, Tziolis, Ghezzal - Maccarone
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.25 - 9.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Chievo Verona  (neděle 20:45)
Stadion Giuseppe Meazzy hostí Chievo a v případě úspěchu domácího AC může být ztráta na vedoucí Inter Milán takřka smazána. Do karet bude hrát Milánu domácí prostředí, trenér Leonardo má však problémy s poskládáním obranné čtveřice.

AC Milán má v za sebou těžké a zároveň klíčové utkání s AS Řím, které sice nevyhrálo, ovšem bodová ztráta na Inter překvapivě nevzrostla. Před tímto kolem ztráceli Rossoneri na Inter čtyři body, jenže Nerazzurri překvapivě klopýtli na hřišti Catanie, kde nechali všechny tři body, a hodili městskému konkurentovi rukavici. Po debaklu s Manchesterem United a následném vyřazení z Ligy mistrů se může Milán maximálně koncentrovat na domácí soutěž. Pro svěřence trenéra Leonarda to může být jistá výhoda, ale také nemusí. Poprvé od roku 2004 má AC velkou možnost získat Scudetto, konkurenčnímu Interu se může přiblížit na rozdíl jediného bodu, chce to ale v domácím prostředí zdolat houževnaté Chievo Verona.

Rossoneri ale v nejméně vhodnou dobu postihla destrukce obranné řady. Alessandro Nesta kvůli zdravotním potížím vynechal utkání na Old Trafford a Milánští znovu pocítili, že bez něj to v zadní řadě hodně skřípe. Nesta navíc musí na operaci kolena a letos se na hřišti již neobjeví. Mimo jsou i Daniele Bonera, Američan Onyewu a Luca Antonini. Trenér Leonardo tak bude muset obrannou řadu doslova poslepovat. Nepříjemná je též absence Pata. Kompletní nebudou ani hosté, chybí Moro, Abbruscato a vykartovaný Frey.

Chievo si udržuje poměrně stálou výkonnost, takřka pravidelně získává body a výsledkem je poklidné umístění ve středu ligové tabulky. Veronští mají dokonce stejný počet bodů jako Fiorentina a Bari a spolu s nimi mohou ještě promluvit do bojů o evropské poháry. Hosté to teď budou mít ale hodně těžké. Milánu se sice rozpadá obrana, ovšem i tak bude na San Siru velkým favoritem domácí AC. Milánští navíc na Chievo umí, posledních šest vzájemných klání vždy ovládli a zvítězili.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Thiago Silva, Favalli, Jankulovski - Beckham, Pirlo, Ambrosini - Huntelaar, Borriello, Ronaldinho
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Mandelli, Yepes, Mantovani - Luciano, Rigoni, Marcolini - Pinzi - Pellissier, De Paula
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - ACF Fiorentina  (sobota 20:45)
Také na sobotu je připraveno jedno utkání a ne ledajaké. Neapol doma změří síly s Fiorentinou a ve hře nemůže být nic jiného než pohárová Evropa. Viola vstřebává vyřazení z Ligy mistrů, ale musí se dát co nejrychleji do kupy, neboť jí ujíždí vlak s poháry pro příští sezonu, na stadionu San Paolo tudíž potřebuje nutně zvítězit.

Neapol nedokázala udržet čtvrtou příčku, na kterou se dostala díky skvělé sérii bez porážky, a nyní je až sedmá. Tento pád zapříčinila jiná série, tentokrát bez výhry. Napolitani ovšem zbraně neskládají a ještě se hodlají poprat o konečné čtvrté místo, či Evropskou ligu. Aktuálně ztrácejí Mazzarriho hoši pět bodů na čtvrté Palermo a na šestou Sampdorii body dva. V posledním ligovém kole museli domácí spolknout hořkou pilulku v podobě venkovní porážky 2:1 s Boloňou. Doma je však situace poněkud jiná. Neapol si drží na svém stadionu San Paolo skvělou bilanci, v posledních zápasech jí to sice trošku skřípe, ale musíme brát na vědomí, že Neapol doma hostila velmi těžké soupeře - Palermo, FC Janov, Inter Milán a AS Řím. Blankytně modří si neoddechnou ani teď, neboť hostí dalšího silného protivníka - Fiorentinu.

Viola zažila během týdne bolestivé vyřazení z Ligy mistrů od Bayernu Mnichov. Italové rozhodně nebyli v dvojzápase slabším týmem, ovšem takový je fotbal a ne vždy vyhrává ten lepší. Fiorentina může bědovat především na sudího Ovreba, jenž spolu s čárovým uznal neregulérní gól v Mnichově, ten jak se nakonec ukázalo prakticky rozhodl. Nicméně tím nechceme shazovat výkony a kvalitu Bayernu, která je bezpochyby vysoká.

Fiorentina je tedy z milionářské soutěže fuč a nyní se může maximálně koncentrovat jen na domácí soutěž, kde má co napravovat. Svěřenci trenéra Cesara Prandelliho se nacházejí až na desáté pozici a to je oproti loňskému čtvrtému místo velké zklamání. Viola tak částečně doplatila na kombinaci zápasů Ligy mistrů a Serie A. Fialky ztrácejí na evropské poháry osm bodů a Prandelli veří, že při trošce štěstí je ještě možné se do pohárů probojovat, ovšem Viola by už neměla ztrácet. Po porážce s Juventusem čeká na Prandelliho hochy další těžký oříšek, pokusit se zvítězit v Neapoli. Letos se to nepovedlo Římu ani Interu.

Domácím budou kvůli zranění chybět Grava, Santacroce, Dossena a vykartovaný Cannavaro. Také Fiorentině bude chybět kvarteto hráčů, zdravotní potíže mají Gamberini, Marchionni, Vargas a Natali. Do hry se pochopitelně nezapojí Mutu. Neapoli už se letos podařilo loňský čtvrtý celek porazit, ze stadionu Artemia Francchiho si odvezli vítězství 1:0.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Rinaudo, Aronica - Maggio, Gargano, Pazienza, Zuniga - Lavezzi, Hamšík - Quagliarella
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - De Silvestri, Felipe, Kroldrup, Gobbi - Donadel, Bolatti - Montolivo, Santana, Jovetic - Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.15 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Calcio Catania - Inter Milán  (pátek 20:45)
Inter hraje v Catanii už v pátek, aby mohl nabrat dostatek sil na osmifinálovou odvetu Ligy mistrů, která ho čeká na Chelsea. Obhájce titulu ale nesmí podcenit ani zápas v domácí soutěži. Jakákoliv ztráta by ještě zvýšila hlad lačné dvojice pronásledovatelů AC Milán, AS Řím.

Pro hosty je úspěch v Evropě prioritou, navíc zůstali jediným italským zástupcem v Lize mistrů. To však neznamená, že Serie A jde stranou. Naopak. Titul po dobrém rozjezdu sezóny berou v Miláně téměř jako samozřejmost.

Inter si svoji situaci trochu zkomplikoval, v minulém kole remizoval proti Janovu a pouhý bod bral počtvrté z posledních pěti zápasů. Ze hřiště patnácté Catanie proto chtějí hosté odvézt jedině tři body, vadit by neměla ani absence potrestaného trenéra Joseho Mourinha.

"Jestliže tým hraje dobře, trenéra ani nepotřebuje. Já nejsem na hřišti, nemohu vstřelit branku ani chytit střelu," zůstává v klidu Mourinho. "Jestli jsem nervózní ze čtyř remíz v posledních pěti zápasech? Proti Janovu jsme hráli dobře a zasloužili si vyhrát."

Inter bude mít před odvetou s Chelsea dostatek času na nabrání sil, přesto se očekává, že Mourinho nevybere svou nejsilnější sestavu. Na každý pád nenastoupí potrestaný obránce Samuel, k dispozici naopak bude uzdravený záložník Cambiasso.

Catania na svém stadionu neprohrála od prosince, kdy si tři body odvezlo Livorno. Od té chvíle získali svěřenci trenéra Siniši Mihajloviče jedenáct z patnácti možných domácích bodů. Srbský kouč věří, že jeho tým může bodovat i proti Interu. Ostatně Mihajlovič soupeře dobře zná, v Interu dělal asistenta Robertu Mancinimu.

"Jsme si vědomi velké síly Interu, je to jeden z nejlepších týmů na světě. Na druhou stranu soupeř ví, že my jsme doma velmi nebezpeční, určitě se pokusíme o dobrý výsledek," prohlásil Mihajlovič. Ten nebude moci nasadit zraněného záložníka Llamu.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Alvarez, Silvestre, Terlizzi, Capuano - Izco, Biagianti, Ricchiuti - Mascara, Maxi Lopez, Martinez.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Cordoba, Santon - Zanetti, Cambiasso, Stankovič - Sneijder - Eto'o, Milito.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.35 - 3.20 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán27178252:2259
2.AC Milán27167446:2655
3.AS Řím27157545:2952
4.Città di Palermo27137738:3146
5.Juventus FC27135942:3644
6.UC Sampdoria27127834:3343
7.SSC Neapol271011635:3141
8.Cagliari Calcio271161043:3639
9.Janov CFC271161044:4339
10.ACF Fiorentina271051233:3335
11.Chievo Verona271051226:2735
12.AS Bari27981032:3435
13.Bologna FC27971132:3734
14.Parma FC27971128:3734
15.Calcio Catania276101129:3328
16.Udinese Calcio27771332:3928
17.SS Lazio275111122:3026
18.AS Livorno27651617:3723
19.Atalanta BC27571522:3822
20.AC Siena27561628:4821

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (686)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele