Serie A - preview 19. kola

21.01.2012, 08:33, aktualizováno 22.01.2012, 08:31
Previews
AC Milán jede do Novary a jeho cílem bude udržet kontakt s vedoucím Juventusem. Stejné plány mají na neděli i další týmy z popředí tabulky - Inter ve šlágru hostí Lazio, Udinese přivítá Catanii. Palermo se střetne s Janovem, Cagliari přivítá Fiorentinu, už po obědě zkříží kopačky Bologna a Parma...
Bologna FC - Parma FC  (neděle 12:30)
Atraktivním fotbalovým pojetím prezentující se Parma v čele s Robertem Donadonim přijede pro body do Bologně.

Stefano Pioli, muž na lavičce Bologně. Podle mnoha odborníků velké plus 'Rossoblu' v cestě za dobrými výsledky. od svého nástupu se partě kolem Di Vaia s Ramirézem nebývale daří, naposledy dokonce sebrala bod mocné Neapoli. Pioli ví, že je to skvělý výsledek a myslí si, že jeho svěřenci mohli pomýšlet i na výhru.

"Předvedli jsme skvělý výkon. Není pro nikoho jednoduché přijet do Neapoli a stát jim tváří v tvář. Jsou velmi silní, ale můj tým hrál jako jeden muž. Přetrpěli jsme útoky Neapole a hrozili jsme i z protiútoků. Naneštěstí nás limitovala penalta, která byla sporná."

I přes to, že Rossoblu nevyhráli, mohou být na svou hru hrdí. Navíc je to bude motivovat k lepším výkonům. Z Bologně se rodí sympatický tým, který bude nejspíš sázet na mládí. Za tímto účelem přivedlo vedení Frederika Sorensena z Juventusu, kterému ještě zůstalo 50 procent hráčových práv. Pro záložní řadu se navíc povedlo koupit posilu z hvězdné Barcelony, mladého záložníka Martího Riverolu, jenž se prý s týmem trenéra Pioliho dohodl na čtyřletém kontraktu.

Také Parma ale sází na mladé hráče, největší hvězdou je ofenzivní záložník Sebastian Giovinco. Ten si pochvaluje přístup nového trenéra, který se na ofenzívu spoléhá více než předchozí lodivodi. Naposledy tým vyhrál na Sienou a výsledek posunul 'Ducali' na dvanácté místo.

Trenér Donadoni přešel k trochu riskantní hře na tři obránce místo čtyř a to se mu zatím vyplácí. "Změnil jsem naše rozestavení na tři obránce a bylo to lepší, ale to neznamená, že se jedná o permanentní změnu. Trenér Franco Colomba, jehož jsem nahradil, mi zanechal dobrý tým, ale chceme-li se zlepšovat, čeká nás ještě hodně práce," říká nový trenér.

Podle některých zdrojů opravdu Donadoni použije opět čtyřčlennou obranu. Na opačné straně hřiště by měli účinkovat Sergio Floccarim podporovaný Giovincem a Biabianym. Pokud se Parmě podaří vyhrát, bude to její druhé venkovní vítězství.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Raggi, Portanova, Antonsson - Crespo, Peréz, Mudingayi, Rubin - Ramiréz - Acquafresca, Di Vaio
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Pavarini - Zaccardo, Lucarelli, Paletta - Valiani, Galloppa, Morrone, Gobbi - Biabiany, Giovinco - Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Trenér domácího celku se oprávněně zlobí na své hráče, protože jejich momentální výkony neodrážejí dobrý herní projev. Proti hostům z Florencie žádá víc.

Davide Ballardini se snaží dostat sardinský celek do středu tabulky a proto žádá po hráčích větší nasazení. Třeba takové, jaké předvedli při minulém zápase, kdy dokázali sebrat bod Juventusu. Kandidát na Scudetto jen remizoval, oba týmy vstřelily po gólu. Desáté místo obsadili hráči Cagliari také díky výhře 3:0 nad Janovem.

"Proti Juventusu jsme hráli skvěle, díky našemu přístupu jsme dostali Juventus pod tlak, náš styl hry mu evidentně neseděl a to je pro nás plus. Jsem moc rád za to, jakou moji hráči předváděli hru, dobře jsme napadali."

"Zlepšujeme se zápas od zápasu, je to na nás vidět a to je znamením pokroku. Musíme se i nadále zlepšovat a pracovat na sobě,"
ví trenér Ballardini.

Viola se nachází v podobné pozici jako její soupeř. Výsledky se ani po změně trenéra nedostavily a fanoušci jsou právem rozhořčeni. Hlavní hvězda týmu, Černohorec Stevan Jovetič, proto žádá všechny příznivce týmu z Florencie, aby stáli za hráči a plně je podporovali navzdory neúspěchům.

Už sedmkrát se jim totiž podařilo prohrát, naposledy 0:1 s Lecce. Jen dvě výhry dokázala 'Viola' z devíti zápasů vyhrát. I proto Jovetič plně chápe frustraci některých fanoušků.

"Chtěl bych požádat fanoušky, aby nás neodsuzovali. Jejich podpora je pro nás životně důležitá. Chápu jejich frustraci, ale během hry je pro nás velmi důležité, abychom slyšeli jejich podporu," zakončuje hvězda týmu. Podaří se hráčům z renesančního města protrhnout smůlu už na hřišti Cagliari?
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Astori, Agostini - Dessena, Ekdal, Nainggolan - Cossu - Larrivey, Ibarbo
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruc - Gamberini, Natali, Nastašič - Cassani, Behrami, Montolivo, Salifu, Pasqual - Lazzari, Ljajič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.05 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Lecce - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Předposlední Lecce vyzve na domácím Via del Mare fotbalisty veronského Chieva. Domácí budou chtít potvrdit senzační výhru z minulého kola, kdy nečekaně vyloupili Florencii. Hosté jsou na tom úplně stejně, také oni si naposledy připsali tříbodový zisk.

Nečekané tři body získali minulý týden fotbalisté Lecce. Ti dokázali zvítězit na hřišti Fiorentiny 1:0. Jedinou branku obstaral z pokutového kopu v 66. minutě Davide Di Michele. Lecce si v tabulce rázem polepšilo, poskočilo z posledního místa na předposlední pozici. "Byl to krásný a důležitý výsledek, který nám umožní dívat se dopředu s optimismem. V posledních zápasech jsme podávali dobré výkony a očekávám, že si stejně povedeme i proti Chievu," neskrýval radost trenér Lecce Serse Cosmi.

Salentini samozřejmě ještě nemají vyhráno, stále jsou v akutním sestupovém ohrožení: "Máme mnoho práce, takže se nemůžeme nechat unést. Potřebujeme zůstat pevně nohama na zemi," dodal Cosmi.

Minulé kolo se vydařilo i Chievu. Veronští se představili doma a na stadionu Bentegodi udolali jedinou brankou Sammarca nevyzpytatelné Palermo. Fly Donkeys tak potvrdili výhru z Udinese, kde uspěli v rámci Italského poháru. "Musím vzdát hold tomuto týmu, neboť se neustále zlepšuje. Hráli jsme dobře proti skvělému týmu a zaslouženě jsme byli odměněni. Musíme v této cestě pokračovat," prohlásil kouč hostí Domenico Di Carlo. Chievo se v tomto kole utká s Lecce, hosté budou favoritem, avšak Lecce je odhodláno potvrdit svůj výkon ze stadionu Artemia Franchiho.

Jihoitalské Lecce se bude muset obejít bez Corvii, Giandonata, Bertolacciho, Falconeho a Carrozzieriho. Aby toho nebylo málo, tak chybět bude pro karetní trest i Giacomazzi. Chievo je na tom zcela opačně, trenér Di Carlo má k dispozici kompletní kádr.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benassi - Tomovič, Esposito, Ferrario - Oddo, Cuadrado, Grossmuller, Olivera, Brivio - Muriel, Di Michele
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Andreolli, Cesar, Jokič - Luciano, Bradley, Sammarco - Théréau - Paloschi, Pellissier
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Novara Calcio - AC Milán  (neděle 15:00)
Na stadion Silvia Pioly v Novaře zavítá obhájce titulu AC Milán. Pro všechny přívržence Novary to bude svátek fotbalu. Netřeba zmiňovat, kdo je favoritem, Milánští touží po třech bodech a okamžitému napravení reputace po ztraceném derby.

Novaře se stále nedaří přerušit nelichotivou sérii zápasů bez výhry. Nováček soutěže po minulém kole spadl až na samotné dno, kde vystřídal Lecce. Přísun tolik potřebných bodů se nedá očekávat ani v tomto kole, kdy Novara hostí AC Milán. Jedná se už o druhou bitvu během tohoto týdne, tu první zvládlo až v prodloužení AC. Branka Pata v prodloužení znamenala postup Rossoneri do další fáze Coppa Italia, nyní se oba soupeři potkají znovu a favoritem bude znovu milánský gigant.

Rossoneri budou chtít o to více uspět, když v minulém kole podlehli v prestižním derby Interu 0:1. Jedinou branku vstřelil Milito a AC už na ní nedokázalo zareagovat. Rossoneri sice prohráli derby, ale před svým rivalem mají stále pětibodový náskok. "Prostě jsme prohráli derby a dovolili Interu zapojit se zpět do hry o Scudetto. Nicméně nevěřím, že prohra nebude mé hráče svazovat," prohlásil před utkáním v Novaře trenér Massimiliano Allegri.

Milánští v lednovém přestupovém období hlásí první posilu, stal se jí překvapivě alžírský záložník Djamel Mesbah, který přichází z Lecce. Nedá se však očekávat, že by se nová posila okamžitě zabydlela v základní sestavě AC, ovšem je dost možné, že do průběhu utkání v Novaře zasáhne, neboť marodka hostí se opět pořádně naplnila.

Trenéru Tesserovi budou chybět Ludi, Pinardi, Lisuzzo a suspendovaná dvojice Paci, Dellafiore. Marodka cloumá i milánským táborem, navíc se, jak bylo už řečeno, rozšířila o další jména. Čerstvě se opět zranili útočník Pato a brankář Abbiati. Dále nebudou hrát Boateng, Flamini, Cassano, Yepes, Aquilani, Gattuso a vykartovaný stoper Nesta. I kvůli těmto ztrátám se vedení Milána rozhodlo stáhnout z janovského hostování německého záložníka Merkela.
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Morganella, Rinaudo, Centurioni, Garcia, Gemiti - Jensen, Radovanovič, Rigoni - Caracciolo, Mascara
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Amelia - Abate, Mexes, Thiago Silva, Antonini - Merkel, Van Bommel, Nocerino - Emanuelson - Ibrahimovič, Robinho
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.00 - 3.90 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Città di Palermo - Janov CFC  (neděle 15:00)
Na 'La Favorita' se zítra přijede podívat Janov, který má staronovou posilu v podobě Giuseppe Sculliho. Ten se už představil fanouškům v poháru, teď ho nejspíš čeká i liga. Zapíše se mezi střelce?

Sculli vstřelil osmnáct branek ve sto čtrnácti zápasech za janovské CFC, teď by rád přidal další kousky do sbírky.

"Jsem šťastný, že jsem zpět," říká útočník. "Zpátky doma. Chtěl bych poděkovat Laziu za příležitost, kterou mi dalo a prezidentu Preziosimu za to, že mě přivedl zpět. Tohle je velká příležitost, cítím se jako před lety, když jsem poprvé nastupoval," říká dojatě Sculli.

Ten je již druhým útočníkem, před nedávnem přestoupil do Janova také Alberto Gilardino a bývalý hrot Florencie má podle mnohých týmu co dát. Janov naposledy vyhrál nad Udinese a podobná sestava je očekávána také nyní. Tedy Sculli po boku Gilardina a Palacia.

Po tomto výsledku jsou 'Grifové' na osmé příčce. A to není vše, na co mohou dosáhnout. Zvláště, když se Palermu moc nedaří a z nedobytné pevnosti se stal stadion ztracených bodů.

Palermo v poslední době prohrálo třeba s Neapolí nebo Chievem, tým ze Sicílie je až na čtrnáctém místě a to rozhodně není pro ambiciózní celek v čele s ještě ambicióznějším prezidentem dobrá zpráva. Ten je ale přesvědčen, že trenér Bertolo Mutti je tím správným člověkem na otočení špatných výsledků.

"Samozřejmě, některé věci nejdou dobře. Ale máme dostatek kvalit na to, abychom se z této nelichotivé situace dostali," je přesvědčen Zamparini. "Pořád máme před sebou mnoho práce, ale pokud budou všichni dělat to, co můžou, pak budeme znova vyhrávat," dodává kontroverzní muž na postě nejvyšším. Podaří se to jeho týmu už nyní?
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Viviano - Muñoz, Silvestre, Mantovani, Balzaretti - Migliaccio, Donati, Barreto - Iličič - Miccoli, Budan
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Sampirisi, Granqvist, Moretti, Mesto - Biondini, Seymour, Kucka - Palacio, Gilardino, Sculli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.10 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Siena - SSC Neapol  (neděle 15:00)
O záchranu hrající Siena vyzve v boji o tři body Neapol. Hostům se po další ztrátě vzdálil nejen titul, ale především pozice zaručující Ligu mistrů. V současnosti potřebují obě strany body jak sůl, vyhrát ale může jen jeden.

Po senzačním debaklu 4:0, který uštědřili Bianconeri Laziu, se domácí představili v Parmě a po třech brankách odjeli ze severu Itálie poraženi v poměru 1:3. Siena tak nadále zůstává těsně nad sestupovou propastí, před osmnáctou Cesenou má k dispozici náskok pouhých tří bodů. "Musíme se dostat zpátky na trať a dobře se připravit na nedělní zápas proti Neapoli. Bude to těžký zápas, potřebujeme získat všechny body, můžeme je získat," řekl optimisticky útočník Emanuele Calaio. Siena to doma proti Neapoli umí, na svém stadionu Artemia Franchiho s ní v novodobé historii ještě neprohrála, naposledy tu diváci viděli fotbalovou nudu a remízu 0:0.

Pravdou také je, že Neapol zatím není v optimální formě. V novém roce sice Mazzarriho svěřenci ještě neprohráli, ale remíza 1:1 doma s Boloňou je považována za klopýtnutí a velkou ztrátu v boji o přední příčky. Azzurri už ztrácejí na vedoucí Juventus celých deset bodů a taková to ztráta se bude dohánět složitě.

"Proti Boloni jsme byli příliš blázniví, někdy jsme chtěli natolik útočit, že jsme ztratili rovnováhu. Nejsme skvělým týmem, musíme si uvědomit, že jsme stále ve fázi růstu. Je sice pravda, že jsme v Lize mistrů porazili Manchester City, ale to byl opravdu zázrak. V Sieně očekávám zlepšený výkon a vítězství mých svěřenců," rozpovídal se poněkud zahořklý kouč Napolitánů Walter Mazzarri.

Siena bude nadále postrádat brankáře Brkiče, mimo je rovněž i Bolzoni a vykartovaní Rosserrini s Gazzim. Alespoň co se týče absencí, nemusí Walter Mazzarri nic řešit, v Sieně totiž bude mít kompletní kádr a bude moci postavit to nejsilnější, co má.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Vitiello, Contini, Terzi, Del Grosso - Angelo, D'Agostino, Vergassola, Brienza - Calaiò, Destro
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Inler, Gargano, Dossena - Hamšík, Lavezzi - Cavani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.55 - 3.20 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Ze špičky italské soutěže se na domácí půdě představí i Udinese Calcio, které hostí vždy nepříjemnou Catanii. Udine v minulém kole odmítlo vedoucí postavení, když prohrálo a něco takového už nechtějí na stadionu Friuli opakovat.

Udinese Calcio po šesti zápasech bez porážky padlo a paradoxně se odmítlo posunout do čela tabulky, neboť AC Milán i Juventus rovněž klopýtly. Svěřenci trenéra Guidolina nestačili na Janov a to i přestože vedli po čtvrthodině hry zásluhou branky Ferronettiho. Janovští Grifové totiž následně nastříleli tři branky a proměněná penalta Di Nataleho už znamenala pouhou korekci výsledku. Každopádně Udinese stále drží třetí příčku, která znamená start v předkole Ligy mistrů, ovšem v případě dalšího neúspěchu by se mohlo stát, že tuto příčku bude okupovat někdo jiný.

Určitě to ale nebude Catania, která pod Montellovým vedením sice vykazuje jasné zlepšení, avšak do pohárové Evropy mají Elefanti stále daleko. Jedenáctý tým soutěže naposledy nezvládl zápas na Boloni, kde prohrál 0:2. Minulý víkend sice Catania nastoupila proti Římu, jenže utkání bylo za stavu 1:1 díky bláznivému počasí přerušeno. Catanii teď čeká náročné utkání na stadionu Friuli, pomoci týmu by mohl navrátilec po dlouhém zranění David Suazo.

"Poslední dva týdny jsem hodně pracoval a těší mě, že jsem po těžkém zranění zpátky. Doufám, že začnu co nejrychleji hrát a pomůžu týmu. Mám vůči tomuto klubu jistý dluh, věřil mi a jsem mu vděčný za to, že tu jsem. Nyní mam pět měsíců na to, abych všem dokázal, že tu chci zůstat," rozpovídal se vděčný útočník David Suazo, jeho smlouva končí na Sicílii letos v létě.

Francesco Guidolin má k dispozici všechny své ofenzivní hvězdy, včetně Di Nataleho. Chybět však budou jiní a sice Barreto a Coda. Dvojice hráčů bude chybět i v táboře Sicilanů, zranění jsou Lanzafame a Capuano.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Ferronetti, Danilo, Domizzi - Basta, Isla, Pinzi, Fernandes, Armero - Floro Flores, Di Natale
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Campagnolo - Potenza, Legrottaglie, Spolli, Marchese - Izco, Lodi, Almiron - Barrientos, Bergessio, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.63 - 3.55 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - SS Lazio  (neděle 20:45)
Kolo uzavírá souboj z největších, zvedající se Inter Milán proti Laziu Řím. Celek z hlavního města je nezanedbatelným adeptem na poháry, stejně tak jeho protivník. Kdo bude po zápase šťastnější?

Inter sice posledních šest zápasů vyhrál, ale trenér Claudio Ranieri vyruje své hráče před podceněním. Usnout teď na vavřínech určité slávy a zadostiučinění by určitě nebylo vhodným faktorem.

V minulém kole zvládli 'Nerazzurri' těžký duel v 'Derby della Madonina', když porazilo svého v podstatě spolunájemníka v poměru 1:0. Jedinou branku zaznamenal probouzející se 'Il Principe' Milito. Tento fakt bude milánský Inter nepochybně povzbuzovat ještě dlouho.

Pátý celek tabulky poté v pohárovém utkání porazil o jednu branku Janov a dál se těší narůstající formě. Jejich dalším soupeřem bude potácející se Neapol.

"Hlavním receptem na úspěch jsou hráči sami," říká Ranieri. "Když jsou v dobrém rozpoložení, jsou hladoví po úspěchu a hrají dobře, všechno je pak snazší."

Nedávné zlepšující se výsledky dovolily některým odvážnějším fanouškům dokonce mluvit o schopnosti týmu vyhrát mistrovské Scudetto. Ranieri ale prozíravě krotí italský temperament některých příznivců a snaží se soustředit na práci.

"Dělám, co považujeme za nejlepší. Postavíme se Laziu a to je tým, který umí být nebezpečný doma i venku. Musíme se soustředit na jejich hru. Prostě nepřestáváme pracovat," uzavírá stratég.

Lazio nevyhrálo proti Interu už od Nagana a trenér Edy Reja doufá, že tuto sérii přeruší. Po třech nevítězných zápasech dokázali 'Biancocelesti' vyhrát minulý týden nad Atalantou. Před tím totiž prohráli 0:4 se Sienou a tak byl čas se probudit. Inter má motivaci v podobě jediného bodu, který jej dělí od čtvrté příčky, obsazené právě Laziem.

"Inter má silnou stránku v psychice, silný je ale také fyzicky. A v derby hrál výborně. Ale můžu vám zaručit, že do Milána jedeme vyhrát," říká odhodlaně trenér Reja. Podaří se mu zlomit prokletí?
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo - Faraoni, Zanetti, Cambiasso, R. Alvarez - Milito, Pazzini
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Zauri, Biava, Dias, Radu - Gonzalez, Ledesma, Lulič - Hernanes - Klose, Rocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.60 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - AC Cesena  (sobota 18:00)
Římskému AS se poslední dobou daří, menší brzdu ve zdárně se rozvíjejícím projektu znamená jen průběžná remíza nedohraného zápasu s Catanií. Zvládne lépe duel s Cesenou?

Diskuze kolem prodloužení smlouvy Daniele De Rossiho se zatím uklidňují, podle agenta Bertiho i klubu samotného můžou fanoušci AS klidně spát. Italský záložník má ale problémy zdravotního rázu a proto utkání s Cesenou vynechá. Jeho místo v záloze by měl zaplnit Fabio Simplicio.

Vzhledem k faktu, že AS čeká úterní souboj s turínským Juventusem v rámci Coppa Italia, je možné očekávat, že trenér Luis Enrique bude chtít některé hráče ušetřit.

"Tohle zranění si bude žádat nějaký čas," říká španělský lodivod. "Všichni tady doufáme, že bude moct zasáhnout do dalších ligových duelů. Nevíme, jestli bude Daniele De Rossi k dispozici už zítra, není to totiž zranění, se kterým by nemohl hrát. Jen je poměrně bolestivé."

"Uvidíme, co řeknou doktoři, ale je důležité, aby ho bolest nelimitovala při hře. Chceme hráče ve stoprocentní formě."

Dobrá zpráva pro tým trenéra Enriqueho spočívá ve formě Erika Lamely, který drobné zdravotní problémy dokázal překonat a zápas od zápasu znamená pro hru AS víc a víc. Zvláště tehdy, když je nejlepší střelec 'Giallorossi' zraněn. Daniel Pablo Osvaldo se včera ukázal na tréninku AS a to je pro tým dobrá zpráva. Římský klub je nyní na sedmé pozici, ale kvůli povětrnostním podmínkám má v rukávu ještě půl hodiny z nedohraného zápasu s Catanií.

Ke zmíněnému zápasu se vrací i trenér Enrique, vědom si pasivity svých hráčů. Na Maartena Stekelenburga se valil jeden útok za druhým, týmu docházel dech a nebyl nebezpečným. Enrique právem očekává mnohem lepší výkon. "Ztratili jsme kontrolu ve hře. Udělali jsme příliš mnoho chyb, které vedly k šancím Catanie. Proti Ceseně se musíme víc soustředit," dodává Španěl.

Cesena je momentálně na osmnáctém místě, kam ji posunula výhra v poměru 3:1 nad Novarou. Na Sienu, která už není v sestupovém pásmu, ztrácí tým kolem Mutua (a Pudila) pouhé tři body. Získat by je chtěla určitě co nejdřív.

"Hráli jsme skvěle, hráči přesně plnili moje instrukce. Věděli jsme, co chceme hrát a podařilo se nám to," říká trenér Daniele Arrigoni. "Tohle je přesně to soustředění, ten hlad po gólech, který chci vidět proti Římu," uzavírá trenér.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Cicinho, Kjaer, Heinze, José Angel - Pjanič, Gago, Simplicio - Totti - Bojan, Lamela
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Moras, Von Bergen, Rodriguez - Comotto, Guana, Colucci, Parolo, Lauro - Eder, Mutu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.37 - 4.33 - 9.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta BC - Juventus FC  (sobota 20:45)
Atalanta hodlá hodit poslední dvě vystoupení za hlavu a maximálně se soustředit na příjezd aktuálně vedoucího týmu Serie A, totiž Juventusu. Na stadionu Atleti Azzurri nečeká Starou dámu nic jednoduchého, a to přestože má s Atalantou vynikající bilanci.

Hráčům Nerazzurri se nepovedl vstup do nového roku a výsledkem je pád na patnácté místo a opětovné sestupové ohrožení. Pravdou však je, že Atalanta má v této fázi soutěže velmi těžký los. Po prohraných zápasech s Milánem a Laziem je na řadě další těžký soupeř - vedoucí Juventus. "Musíme být pokorní a neustále pracovat. Máme na začátku roku těžký los, musíme zasebou nechat poslední dvě porážky a soustředit se jen na výkon proti Juventusu," řekl domácí fotbalista Luca Cigarini.

Juventus sice v minulém kole klopýtnul, ale paradoxně se osamostatnil na čele soutěže. Stará dáma doma jen remizovala s Cagliari 1:1, přičemž ale měla v závěru spousty dobrých šancí. Na čele se pak osamostatnila zejména díky porážce milánského AC v derby od Interu. O Scudetto teď nyní bojuje celá pětice týmů a Juventus ví, že se nemůže dovolit další podobné zaváhání. V rámci 19. kola se Conteho svěřenci představí v Bergamu proti Atalantě.

"Bude to delikátní zápas, koneckonců to je vždy proti Atalantě, zvláště vzhledem k jejich současné formě. Pojedeme tam odhodláni bránit naší současnou vedoucí pozici," prohlásil před zápasem trenér Staré dámy Antonio Conte.

Atalantě bude v domácím prostředí scházet Bellini, Capelli a suspendovaná trojice Doni, Lucchini a Carmona. Zato Juventus nic takového netrápí, jedinou absencí je útočník Fabio Quagliarella, ale vzhledem k nabité konkurenci v ofenzívě to není pro trenéra Conteho velký problém.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Ferri, Manfredini, Peluso - Schelotto, Cigarini, Padoin, Bonaventura - Moralez - Denis
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie - Vidal, Pirlo, Marchisio, Pepe - Matri, Vučinič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.85 - 3.40 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC18108029:1238
2.AC Milán18114337:1737
3.Udinese Calcio18105326:1335
4.SS Lazio1896326:1733
5.Inter Milán18102628:1932
6.SSC Neapol1877433:2028
7.AS Řím1783623:1927
8.Janov CFC1873822:2924
9.Chievo Verona1865714:2023
10.Cagliari Calcio1857616:1822
11.Calcio Catania1757520:2522
12.Parma FC1864824:3222
13.ACF Fiorentina1856718:1621
14.Città di Palermo1863919:2421
15.Atalanta BC1868423:2320
16.Bologna FC1854917:2519
17.AC Siena1846819:1918
18.AC Cesena18431112:2515
19.US Lecce18331218:3412
20.Novara Calcio18261018:3512
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (637)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele