Ruská Premier Liga - preview 6. kola

23.04.2011, 08:37, aktualizováno 25.04.2011, 08:26
Previews
Dinamo Moskva minulý týden odvolalo trenéra a pod vedením dočasného kouče Sergeje Silkina ho čeká dohrávka šestého kola proti Anži. Domácí jsou desátí, Machačkala je na tom o jeden bod a dvě příčky lépe...
Dinamo Moskva - Anži Machačkala  (pondělí 17:30)
Dinamo neodstartovalo do ligy zrovna nejlépe a pokusí si usmířit si fanoušky v duelu s Machačkalou, která si v minulém kole vyšlápla na moskevský Spartak.

Ruskou fotbalovou veřejností v týdnu hýbaly výsledky čtvrtfinále Kuboku Rossiji, kde třeba překvapivě doma vypadlo moskevské Dinamo, když nestačilo na průměrný Rostov. Tato prohra stála místo trenéra týmu, Miodraga Božoviče. "Triumf v poháru byl jedním z cílů pro letošní sezonu. Neodvedli jsme dobře svou práci, přijde mi tak normální, že odcházím," prohlásil černohorský kouč. Tým dále povede dosavadní asistent Sergej Silkin. Toho by mohl nastálo nahradit Andrej Kobelev, který klub vedl již dříve. Důvodem k vyhození nebyl jistě jen jeden prohraný zápas, ale ambicioznímu Dinamu se zatím nedaří, získalo pouze 7 bodů a krčí se v dolní polovině tabulky. V kole minulém remizoval bývalý policejní tým na půdě Těreku 0:0, když zejména Kevin Kurányi nedokázal zužitkovat žádnou velkou šanci. Dinamu bude v tomto zápase chybět pouze zraněná brankářská dvojka Gabulov.

Anži v minulém kole doma udolalo Spartak Moskva 2:1 a pravděpodobně našlo i střelce. Měl by jím být český forvard Jan Holenda, který si v posledních zápasech vybudoval silnou pozici a nastupuje sám na hrotu. Branku vsítil i minule proti Spartakovcům. Anži se po nevýrazném úvodu ligy vyhouplo již do první půle tabulky, kde by chtělo jistě setrvat i nadále. Dobrou náladu v klubu utužovali hráči v týdnu v jednom restauračním zařízení nedaleko Machačkaly. Neúčastnil se pouze Boussoufa, který léčil drobné šrámy z duelu s Moskvany. Jeho start je nejistý. Určitě budou chybět zranění Jucilei, Kebe a Joao Carlos.

Zápas začne v 17:30 CET a bude ho řídit pan Jegorov z Nižného Novgorodu.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin- Wilkshire, Fernandez, Granat, Lomič - Samedov, Sapeta, Semšov, Ropotan, Karjaka - Kurányi
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Revišvili - Angbwa, Gadžibekov, Tagibekov, Roberto Carlos - Agalarov, Bakaev, Achmedov, Boussoufa, Lachijalov - Holenda
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tom Tomsk - CSKA Moskva  (neděle 10:15)
Týmy z opačných pólů tabulky se utkají v 6. kole. Tomsk doma přivítá zatím výborné CSKA. Utkání má tak jasného favorita...

Co se týče domácích Tomičů, tak ti i nadále řeší špatnou finanční situaci klubu. V týdnu odpovídal fanouškům Yuri Stěpanov a jejich dotazy směřovaly hlavně k financování klubu. Týmu chybí velký sponzor a Stěpanov ujistil fanoušky, že klubu vypomůže guvernér, ten tak nebude příliš utrácet a bude se snažit stahovat nadějné hráče z okolí. Tom se jinak v minulém kole odpoutal od poslední příčky v lize a zároveň si připsal první vítězství v sezoně, když dokázal díky bleskovému úvodu udolat Spartak Nalčik na jeho půdě 2:1. Další pozitivní zprávou by měl být návrat Maxima Kannunikova do základní sestavy. Již proti CSKA by měl zapůjčený hrot ze Zenitu provětrávat obranu Armějců. Tomsku budou chybět zranění Klimov se Smirnovem.

Hostující Moskvané na tom jsou zatím dobře. V lize se drží v naprosté špičce a v poháru se jim daří taky. V týdnu dokonce Sluckého svěřenci vyloupili stadion Petrovskyj, baštu Zenitu a po výhře 2:0 si zajistili účast v dalším kole Kuboku Rossiji. Jinak v minulém kole CSKA vyřídilo dalšího kandidáta na titul. V Chimkách na ně nestačil Rubin a Armějci po přesvědčivém výkonu vyhráli 2:0. Moskvané dominovali celý zápas a na začátku sezony se zdají být nejsilnější. Další výbornou zprávou jsou návraty Mamajeva, Ščenikova a Tošiče do základní sestavy, kteří minule chyběli. CSKA tak bude kromě zraněného Vasina kompletní a tudíž velmi nebezpečné.

Zápas začne v 10:00 CET a bude ho řídit pan Popov z Jekatěrinburgu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 3.60 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rubin Kazaň - Amkar Perm  (neděle 12:30)
Rubinu ani Amkaru se v lize moc nedaří. Navíc oba týmy v minulém kole prohrály. Který z nich se zvedne a vylepší si tak své tabulkové postavení?

V táboře domácích bylo přes týden veselo. Aspoň, co se týče přestupových spekulací. Kouč Berdyjev anglickým médiím řekl, že v příštím přestupovém období jistě přivede Biljaletdinova z Evertonu. Ten vše následně popřel na svém twitteru s tím, že to je lež a s nikým nejednal. Rubin minule po bezkrevném výkonu padl na půdě CSKA Moskva a potácí se na sedmém místě tabulky. To není moc dobrý začátek sezony. K tomu se vyjádřil i prezident Tatarstánu Burgakov, když prohlásil, že hra není sice dobrá, ale není důvod házet flintu do žita. To má jistě pravdu. Rubin neprodukuje špatný fotbal, ale nemá pořádného útočníka. To ví i Berdyjev, který se nechal slyšet, že v létě chce přivést dva až tři hráče pro Ligu mistrů, mezi nimi jistě i nějakého toho forvarda. V tomto zápasu se mu vrátí stálé duo ze středu zálohy Noboa-Natcho. Naopak se mu rozpadne stoperská dvojice, neboť Bocchetti se minule vykartoval. Dále mu budou scházet Brazilec Carlos Eduardo a Alan Kasajev.

Amkar je tam, kde ho všichni čekají. U dna ligové tabulky. To vše deklarovala i domácí prohra s mistrem z Petrohradu. Perm padl 1:3. Amkar musí zapracovat na hře po zemi. Ve vzduchu byli obránci proti útočníkům Zenitu takřka bezchybní, ale po zemi hra vázla. A jediný gól dali Uralané až v nastavení, takže nic neřešil. Zatím je v této sezoně všechno špatně. Rachimovovi svěřenci se vrací ke starému osvědčenému obrannému stylu, který není dobrý, a dřív nebo později branku stejně dostanou. Takže se dá čekat, že do Kazaně jedou přímo pro bod, pro nic jiného. Tomu by měla odpovídat i sestava, čeká se hra na jednoho hrota, tím by měl být Ristič. Jinak Rachimovovi budou chybět dlouhodobě zranění Merzič s Topčuem.

Zápas začne v 12:30 CET a bude ho řídit pan Lajuškin z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.37 - 4.25 - 8.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zenit Petrohrad - Křídla Sovětů Samara  (neděle 14:45)
Zenit Petrohrad nenacházející se v nejlepším rozpoložení, má v plánu si napravit reputaci proti Křídlům Sovětů Samara.

Petrohradský klub se nestačil vzpamatovat z kontumační prohry proti CSKA Moskva a stejný soupeř mu v týdnu uštědřil další direkt. Armějci na stadionu Petrovskij vyhráli 2:0 a postoupili do semifinále ruského poháru. "Nálada v týmu by mohla být lepší. Porážka byla nepříjemná, budeme na sobě pracovat, abychom podávali lepší výkony. Musíme zvednout hlavy a pokračovat v těžké práci," řekl obránce Zenitu Bruno Alves.

V duelu proti Samaře bude trenérovi Spallettimu chybět tvůrce hry Danny. Portugalce vyřadil ze hry zraněný kotník. Na marodce Petrohradu jsou i Semak s Širokov. Otazník visí nad startem Ionova.

Hosté můžou v Petrohradu jenom překvapit. Do karet hraje Samaře fakt, že má Zenit v nohách těžký zápas proti CSKA. Navíc trenér Tarchanov na silné protivníky umí. Vždyť v 30. Kole minulé sezony uhrál na stadionu Petrovskij cennou remízu 0:0. Také hosté mají marodku, jsou na ní Joseph-Renett a Taranov.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Lombaerts, Alves, Luković - Lazović, Děnisov, Fajzulin, Zyrjanov, Huszti - Keržakov.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Mboli - Callagov, Ponomarenko, Djordjević, Mološ - Samsonov, Sosnin, Kirillov, Kuzněcov, Prijemov - Pečnik
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.25 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Moskva - Spartak Nalčik  (neděle 17:00)
V duelu dvou Spartaků hostí domácí Spartak Moskva kavkazský Spartak Nalčik. Domácí mužstvo stále trénuje odvolaný Karpin, vedení červenobílých za něj nestihlo najít náhradu.

Krušné časy zažívá moskevský Spartak. Červenobílým vůbec nevyšel start do nové sezony Premier Ligy a po bídných výsledcích se propadli až na poslední místo. Odnesl to trenér Karpin, kterému zlomila vaz porážka v Machačkale. I tak ale Karpin zůstal na lavičce v pohárovém duelu proti Krasnodaru, který Spartak vyhrál 2:1 a postoupil do semifinále. 53 minut si zahrála i navrátivší legenda klubu Andrej Tichonov. On i jeho spoluhráči měli pod dresem tričko vyjadřující podporu končícímu kouči. "Byla to myšlenka celého týmu, pokud bychom prohráli, ztratilo by to smysl, takže hlavní je úspěšný výsledek," řekl čtyřicátník Tichonov.

Karpin Spartak povede i v ligovém duelu proti Nalčiku, protože vedení klubu za něj stále nenašlo náhradu. Favoritem je bývalý kouč Dinama Moskva Andrej Kobelev, v médiích se spekuluje také o věhlasných zahraničních trenérech, jako jsou Lippi nebo Ranieri.

Spartak Nalčik ještě nikdy svého slavnějšího jmenovce na jeho hřišti neporazil. Teď, když se moskevský klub nachází v krizi, má jedinečnou možnost si vetchou bilanci vylepšit. Ani Nalčik však do nové sezony příliš úspěšně nevstoupil, s pěti uhranými body se také potácí u dna tabulky. Zvlášť bolestivá byla pro svěřence trenéra Ještrekova nečekaná domácí porážka 1:2 s Tomskem, který do té doby na vítězství čekal.

Nalčik přiletí do Moskvy s kompletním kádrem, jedinou výjimkou je zranění Goliče. Spartak Moskva má o poznání početnější marodka. Stále se nevyléčila jednička Dikan, dlouhodobě se léčí Pareja a čerstvé je zranění Paršivljuka. Za svým narozeným synem navíc odletěl do Brazílie kapitán Alex Meschini a bude tak svému týmu chybět.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Zabolotnyj - K.Kombarov, Rojo, Rodri, Makejev - McGeady, Carioca, Ibson, D.Kombarov - Dzjuba, Welliton.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Pomazan - Džudovič, Ovsijenko, Jovanovič - Leandro, Koncedalov, Zahirović, Berchamov, Pylypčuk - Siradze, Portnjagin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.60 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Volga Nižnij Novgorod - Kubaň Krasnodar  (sobota 12:00)
V souboji dvou letošních nováčků Premier Ligy hostí Volga Nižnij Novgorod Kubaň Krasnodar. Oběma týmům se povedl vstup do soutěže a s devíti body se pohybují na pohárových pozicích.

Volga bude těžit z domácího prostředí, kde ještě neztratila ani bod. S nepořízenou opustili Novgorod Tomsk i Dinamo Moskva. Na hřištích soupeřů však tým z Novgorodu pokulhává. V minulém kole v Moskvě nestačil na Lokomotiv a po prohře 0:1 opustil průběžné první místo.

Formu prokazuje i Kubaň. Jižané se nenechávají rozptylovat zákulisními skandály, které klub provází. Konkrétně jde o kauzu Nikezič. Rumunský fotbalista obvinil Kubaň za to, že ho šéfové klubu nechali mučit, aby předčasně ukončil smlouvu. Ruský fotbalový svaz pokutoval žlutozelené částkou vy výši 2 milionu rublů, trestu se nevyhnuli ani konkrétní lidé. Trenér Petrescu bude na hřišti Volgy postrádat diskvalifikovaného Kozlova a marodícího Žiljajeva.
Volga N.N. - pravděpodobná sestava:
Abajev - Salukvadze, Grigalava, Bendz, Getigežev - Jašin, Crosas, Plešan, Chodžava, Tursunov - Marcvaladze.
Kubaň Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Budakov - Fidler, Armaš, Zelao, Žavnerčik - Varga, Tlisov, Kulik, Maksimov, Corajev - Traore.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.95 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Rostov - Těrek Groznyj  (sobota 14:15)
V 6. kole na sebe narazí de facto sousedé v tabulce. Rostov i Těrek chtějí výš, ale 3 body může brát jen jeden. Kdo se bude smát po tomto zápase?

Po přesvědčivé výhře nad Spartakem se od Rostova čekalo mnohé, ale že v následujících zápasech uhraje pouze bod? To nečekal asi nikdo. Černou sérii se podařilo Jižanům protrhnout až v tomto týdnu, když v Kuboku Rossiji uspěli na hřišti Dinama Moskva a po doslova probráněné výhře 2:1 (góly Rostova dávali Česnauskij, který ještě loni kopal právě za Dinamo a Blatňak v závěru) postupují dále a v dalším kole se utkají s druholigovou Alanií. Bezprostředně po vítězném zápasu odjeli svěřenci Olega Protasova na bázu, kde se připravovali na sobotní mač, včetně rekonvalescenta Alexandra Gackana. Rostovu bude v tomto utkání chybět pouze zraněný brankář Martin Lejsal, ale to patrně nebude moc velký problém, jelikož jasnou jedničkou je Radič.

Co se týče Těreku, tak ten v týdnu pohár nehrál, ale v minulém kole se taktéž utkal s moskevským Dinamem, zápas skončil bezbrankovou remízou, když samotné utkání mnoho vzruchu nepřineslo. Těreku chybí koncový hráč, který by dokázal pravidelně zúročovat práci spoluhráčů. Kouč Gullit tak patrně vyzkouší na hrotu Asildarova, kterému se loni docela dařilo. Aby hráči Grozného v týdnu nevypadli z rytmu, tak si vedení sjednalo zápas s regionálním kavkazským celkem se zajímavým jménem Kavkaztransgas. Přípravné utkání skončilo také remízou, ale tentokrát se trefil aspoň Cadajev a zápas skončil 1:1. Hosté budou v tomto střetnutí kompletní.

Zápas začne v 14:15 CET a bude ho řídit pan Nikolajev z Moskvy.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Radič - Chaguš, Prošin, Saláta, Boussaidi - Grigorijev, Blatňak, Jankov, Ivanov, Česnauskis - Kiričenko
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Jatčenko, Ferreira, Omeljančuk, Zengue - Vlasov, Kacajev, Essame, Mauricio, Tiuí - Asildarov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Krasnodar - Lokomotiv Moskva  (sobota 16:30)
Sobotní program uzavře minišlágr. Zatím výborné krasnodarské FK se utká s nevýrazným Lokomotivem, který už musí zabrat.

Domácí utrpěli v týdnu citelnou ztrátu, když v dramatickém zápasu Kuboku Rossiji prohráli na půdě Spartaku Moskva 1:2 a z domácího poháru tak vypadli. Další nepříjemnou věcí je zranění kapitána Amisulašviliho, který se zranil v tomtéž zápase. Utrpěl otřes mozku. Naopak vedení klubu se zatím musí těšit z ligových výsledků, které jsou velice pozitivní. FK se v tabulce drží za svým městským rivalem na páté příčce Premier Ligy s jednobodovou ztrátou na CSKA se Zenitem. V minulém kole Muslinovi svěřenci remizovali v Samaře po dobrém výkonu 0:0. Kvalitu utkání poznamenal hlavně "trávník" na stadionu Metallurg. Tento problém snad v Krasnodaru nehrozí. Domácím bude chybět kromě zraněného kapitána Amisulašviliho také Movsesjan (zranění).

Hráčí Lokomotivu v týdnu pohár nehráli, a tak Šiškin, Loskov, Glušakov, Torbinskyj a trenér Krasnožan navštívili dětskou kardiochirurgii v Moskvě, kde si trochu odpočinuli a rozdávali radost a podpisy malým pacientům. Hráči si akci užili a byli rádi, že mohli nemocné navštívit. To je bohužel jen jedna z mála dobrých věcí na této sezoně. I když ambiciózní železničáři se pomalu, ale jistě začínají nadechovat. V minulém kole udolali Volgu a zvítězili 1:0, když jedinou branku napínavého utkání vstíil střídající Ozdojev v 82. minutě. Loko čekalo na výhru od prvního kola. Z moskevského tábora je cítit velký respekt k soupeři. Denis Glušakov se v týdnu nechal slyšet, že trenér Muslin je velký stratég a musí si na něj dát pozor, ale doufá, že Loko nebude hrát ustrašeně a bude se snažit útočit. V tomto zápase budou Moskvanům chybět zranění Baša, Ivanov a Marenič s Tarasovem.

Zápas začne v 16:30 CET a bude ho řídit pan Vilkov z Nižného Novgorodu.
FK Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Gorodov - Vranješ, Tubič, Matrinovič, Andželkovič - Tatarčuk, Kulčij , Drinčič, Joazinho, Márcio - Picusceac
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Šiškin, Burlak, Ďurica, Janabajev - Ignatěv, Glušakov, Loskov, Torbinskyj - Maicon, Syčov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 2.95 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva43108:110
2.Zenit Petrohrad53118:610
3.Volga Nižnij Novgorod53028:39
4.FK Krasnodar52304:19
5.Kubaň Krasnodar53026:49
6.Anži Machačkala52213:38
7.Rubin Kazaň52124:37
8.Lokomotiv Moskva52125:57
9.Dinamo Moskva52126:77
10.Křídla Sovětů Samara41212:25
11.Těrek Groznyj51222:35
12.Spartak Nalčik51224:65
13.FK Rostov51137:94
14.Amkar Perm51133:74
15.Tom Tomsk51132:64
16.Spartak Moskva51133:94

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
stas87

nikezic je myslim srb alebo cernohorec rostov-terek tam cakam over,v suboji novacikov sa da cakat kludne bezbrankova remiza a a krasnodar-loko tam cakam vyhru 1:0 ci 0:1

Reagovat
božský John

Rostov by ten over obstarat mohl, Těrek nemá pořádnýho útočníka (snad se Asildarov chytí), já spíš čekám 1:1 nebo něco takovýho(Česnauskis-Tiuí)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele