základní část, 6. kolo
24.04.2011 12:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Rubin Kazaň - Amkar Perm 1:1

Kazaňský Rubin na domácí půdě opět ztratil body, tentokrát s permským Amkarem. Na krásný gól Alexandra Rjazanceva z koncovky prvního poločasu dokázali odpovědět hosté na začátku druhé poloviny zápasu, kdy do své vlastní brány poslal míč kapitán Rubinu Roman Šaronov.

Neutekla ani minuta a v pokutovém území soupeře se ocitl Ristić, který vyslal přesnou střelu do vzdálenějšího rohu. Balón, jež trefil pouze tyč, se odrazil opět do hřiště a první, kdo se u něj ocitl, byl Pejev. Práci měl docela snadnou, bránu de facto prázdnou, jenže Ryžikov se dokázal přemístit do středu brány a po střele dokázal vytěsnit míč. Tato situace domácí ihned probudila a podobné nesoustředění si hráči Rubinu už nedovolovali. Kazaň se krok za krokem přibližovala ke svatyni Amkaru a každý útok domácích byl čím dál tím nebezpečnější.

Zprvu se Chomutovskij musel vrhnout proti střele Ďaďuna. Pak Noboova rána postrádala přesnost. No a nakonec se fanoušci přece jen dočkali gólu. A gól to byl opravdu krásný. Maxim Lajuškin nechal výhodu útočícímu Rubinu a míč se ocitl u Rjazanceva. Záložník Rubinu si prvním dotykem připravil balón ke střele a následně vystřelil. Chomutovskij neměl sebemenší šanci.

Druhou půli začal Rubin aktivněji, jenže tato aktivita se nikterak nepromítla do skóre. Šanci, která by se podobala té, jež si zpočátku první pětačtyřicetiminutovky vytvořil Amkar, si vytvořit nedokázal. Ale hosté tu svou příležitost zužitkovali. Průnik Andreje Sekretova po levém křídle byl zakončen centrem na Ristiće, jenže míč se k útočníkovi nedostal. Po teči si to balón nasměroval na Šaronova, který chtěl přerušit přízemní centr a šel do skluzu. Od něho se pak ocitl v bráně. Ryžikov samozřejmě také vyběhl z brány, aby zabránil proniknutí centru, a tak se jen bezmocně díval na gól.

Rubin začal tlačit. Zprvu Ďaďun vyslal skvělou střelu pod břevno, ale Amkar zachránil Chomutovskij. Nepřesně stříleli Noboa s Rjazancevem. Kurban Berdyjev poslal do boje Alexandra Medveděva, to však Kazani nepomohlo. Navíc domácí mohl prohrát. Vynikající zákrok ze své brašničky vytáhl Ryžikov. Zápas tak skončil remízou, se kterou nejspíš nebude spokojen ani jeden z trenérů.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele