Ruská Premier Liga - souhrn 16. kola

06.08.2010, 20:54, aktualizováno 08.08.2010, 21:08
Komentáře a souhrny
Saturn v neděli odpoledne uspěl v Novosibirsku, Rubin si pak poradil s Tomskem. Rostov doma porazil Těrek a patří mu šestá příčka ligové tabulky. Jedinou branku zápasu dal Pavlenko. Amkar Perm se nadále trápí, v sobotu neuhrál ani bod na hřišti Machačkaly. Tři body získala Alanija, duely Dinamo - CSKA a Spartak - Zenit byly odloženy...

Alanija Vladikavkaz - Spartak Nalčik 1:0

08.08.2010 19:00

Góly: 42. Eldar Nizamutdinov

Spartak Nalčik překvapivě neuhrál ani bod ve Vladikavkazu proti Alaniji, prohrál 1:0.

První poločas byl obrazem aktuálnímu postavení obou týmů v tabulce. Nalčik si vypracoval několik slibných momentů, z nichž největší byla tyč Siradzeho. Poté však na stadionu Spartak vypadlo na více než deset minut osvětlení a s ním i aktivita Spartaku Nalčik. Po opětovném rozsvícení reflektorů na stadionu byla Alanija týmem, který měl plnou kontrolu nad utkáním.

Alanija hrála především přes pravou stranu a střed obrany Nalčiku, kde dnes svěřenci trenéra Krasnožana nepůsobili moc dobrým dojmem. Dvě nebezpečné střely vyslal aktivní Rumun Florescu, který odehrál ve středu zálohy velmi dobré utkání. Zahrozil i Marenič.

Ve 42. minutě obrana Nalčiku kapitulovala, chytré vysunutí Mareniče zužitkoval ve vedoucí branku útočník Nizamutdinov. Skoro stejnou akci mohl opět Nizamutdinov proměnit ve druhou branku, ale tentokrát zakončení tak dobře neprovedl.

Během poločasové přestávky trenér Krasnožan stáhl ze hry pravého obránce Ščanicina za novou posilu z CSKA Vasjanoviče. Srb Golič nahradil Geterijeva. V druhém poločase však hosté i přes nové muže na hřišti jakoby na hřišti vůbec nebyli a Alanija dovedla vedení 1:0 do konce.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Tom Tomsk 2:1

08.08.2010 18:30

Góly: 36. Aleksandr Rjazancev, 63. Aleksandr Orechov - 37. Artjom Dzjuba

I bez kapitána Sergeje Semaka dokázal Rubin Kazaň porazit Tom Tomsk. Tataři zvítězili na Sibirany 2:1.

Rubin Kazaň nastoupil už bez svého kapitána Sergeje Semaka, který se upsal Zenitu. Pásku po něm převzal Ekvádorec Noboa. K zápasu oba týmy přistoupily opatrně a čekaly na chybu svého soka. Tu jako první udělala Kazaň, obránce Orechov nešikovně patou poslal míč na Chataženkova, ale toho vychytal skvělý Ryžikov.

Rubinu jako vždy nestačilo moc útoků ke vstřelení branky. Po centru Kalešina rozradostnil stadion Centralnyj přesnou hlavičkou Rjazancev a ve 36. minutě domácí vedli 1:0. Radost Kazaně měla krátké trvání, vybíhající Ryžikov nedosáhl na centr ze standardní situace a Dzjuba na zadní tyči vyrovnal na 1:1.

Po změně stran nejprve prověřil pozornost Parejka Argentinec Ansaldi střelou na přední tyč a poté Gökdeniz Karadeniz, kterému po luxusním vysunutí Kasajeva nestačil čas na lepší provedení lobu. Nakonec Parejko vychytal i tvrdou střelu Murawskeho mířící pod břevno.

Trenér Tomi Nepomnjaščij na hřiště poslal své eso, devítigólového Kornilenka. Nepomohla, neuběhlo ani pět minut a Kazaň vedla 2:1. Na standardní situaci rozehranou Ansaldim si naběhl Orechov a tvrdou hlavičkou nedal Parejkovi šanci. Tomiči mohli opět ihned odpovědět, ale přesný centr Mičkova zakončil z výhodné pozice nepřesně Kornilenko.

Hosté hru otevřeli a třetím gólem je mohl definitivně zastavit Nigerijec Obafemi Martins, posila z Wolfsburgu poslala z hranice šestnáctky překvapivou střelu, kterou ale Parejko nadvakrát zlikvidoval. Na druhé straně se nic zajímavého neudálo a Rubin zvítězil na Tomi Tomsk 2:1.

Více informací k zápasu

Sibir Novosibirsk - FK Saturn 0:1

08.08.2010 14:30

Góly: 85. Pjotr Němov

Saturn díky brance Pjotra Němova porazil domácí Sibir Novosibirsk 1:0.

Utkání bylo vypjaté od prvních minut, už v 7. minutě Solosin s námahou zlikvidoval hlavičku Machmudova po centru Sapety. Ve 14. minutě obrana Sibire zapomněla na útočníka Kiričenka, ale kanonýr Saturnu minul. Utkání provázely ostré zákroky a řada osobních soubojů. Za domácí Sibir byl v prvním poločase nejnebezpečnějším mužem Astafjev, který vyslal na branku Saturnu dvě střely. Jedna těsně minula branka, druhou brankář Rebrov chytil.

Obrovskou šanci si Sibir vypracoval v 37. minutě. Kanonýr Medvěděv, pro kterého to bylo poslední utkání v dresu Sibire, protože odchází do Kazaně, ale ve stoprocentní šanci přestřelil branku.

Po změně stran trenér Sibire Kriušenko sáhl ke změnám. Místo Nagibina postavil Čížka a místo Vasiljeva Beljajeva. Tyto střídání měly vést k zaktivnění ofenzívy Novosibirsku, ale opak byl pravdou. Aktivita nováčka ruské ligy opadla.

Rozuzlení utkání přišlo v závěru. Když Kiričenko v nájezdu minul, utkání směrovalo k bezbrankové remíze. V 85. minutě však střídající Pjotr Němov spasil Saturn, když využil zmatku v šestnáctce Sibire po rohovém kopu a míč napálil do sítě.

Saturn po letní pauze ještě neprohrál a míří tabulkou vzhůru. Naopak Sibir se pomalu dostává do kritické situace, po 16. kolech uzavírá tabulku ruské ligy.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Lokomotiv Moskva 0:0

07.08.2010 19:00

Góly: -

Souboj Samary a Lokomotivu gól sice nepřinesl,ale nedá se říci,že by byl nezajímavý. Tento duel nabídl dvě červené karty a neproměněnou penaltu. Výběr kolem kapitána Syčova tak nedokázal odčinit domácí zaváhání s Rostovem .

Loko s Alijevem a Loko bez Alijeva, to je jako den a noc. Hvězda Moskvanů se nechala minule vyloučit, a tak se Železničáři museli obejít bez něj a bylo vidět jak chybí ...

Počátek se nesl v duchu "Hlavně neudělat chybu" , hra nebyla moc ke koukání. První zajímavější okamžik přinesla patnáctá minuta, když Budylin vystřelil a noha obránce Lokomotivu zblokovala střelu, která jen těsně minula branku Guilhermeho. Poté hru opět ovládly nepřesnoti, snad jen Syčov sem tam pobavil diváky nějakou zajímavou kličkou.

V 32. minutě se snesl zasloužený pískot na rozhodčího, když odpískal penaltu po zákroku na Odemwingieho, který proletěl kolem Belozerova. Balonu se ujal Torbinskyj, ale Lobos jeho slabou střelu doprava lapil ! Šest minut na to fauloval Dujmovič Adžindžala, když mu loktem rozsekl obočí. Po zásluze dostal žlutou kartu, jenže to byla již druhá, tak šel do sprch. První poločas se již dohrál v poklidu.

V druhé půli se hra moc nezměnila. Nástup byl vlažný, okořenila ho pouze žlutá karta pro střídajícího Glušakova(žlutých karet bylo celkem 7). Dalším zajímavým momentem byla 67. minuta, kdy Torbinskyj fauloval Adžindžala a obdržel žlutou kartu, jenže také pro něj to byla již druhá žlutá karta v zápase, tak měl Dujmovič společnost. Samara poté logicky ovládla střed hřiště,ale nedostala se do vážnější šance. Hosté dobře bránili. Jen v 86. minutě Guilherme vyrazil střelu jednoho z domácích na roh. Jinak mu "Sověti" nedělali problémy. Ty mohl mít domácí brankář Lobos, když hosté zahrávali v 90. přímý kop, který si málem našel hlavu Asatianiho, který by hlavičkoval do poloprázdné brány ! Trestuhodná chyba obránců zůstala nepotrestána, takže se oba kluby rozešly smírně 0:0 .

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - Amkar Perm 1:0

07.08.2010 18:00

Góly: 43. Nicolae Josan (pen.)

Anži zdolalo Perm a vzdálilo se sestupovým příčkám, naopak Perm zase nebodoval a je již jen těsně nad 15. místem. V tomto zápase rozhodl jediný gól, který vstřelil Josan z pokutového kopu.

Role mírného favorita se domácí ujali již od začátku utkání a obránci Amkaru čelili hned několika zajímavým útokům, které často vedla letní akvizice, útočník Strelkov, který přišel ze Samary. V 10. minutě se po výborném centru Coraeva Strelkov ocitl sám před brankářem Usminským ! Jenže otálel se zpracováním, a tak byl vytlačen mimo dobrý střelecký úhel. Coraev se po chvíli dostal do další šance, ale jeho střela nenašla cíl. Anži ovládlo úplně celé hřiště. Ale gól ne a ne přijít. Bakaevova střela gól také neznamenala.

Amkar se poprvé osmělil v 34. minutě. Grišinova střela byla vytlačena mimo bránu na rohový kop. O tři minuty později vyslal tentýž hráč Kuševa, který běžel sám na branku, dokázal dokonce obstřelit brankáře, bohužel pro něj také branku.

A tady se ukázalo protřepané "Nedáš,dostaneš".Ve 44. minutě atakoval Kalašnikov v pokutovém území Strelkova a sudí Malyj ukázal na značku pokutového kopu. Toho se ujal Josan, jehož střelu do levého rohu gólman Usminkij sice vystihl,ale prudká rána byla nad jeho síly. A tak se šlo do šaten s výsledkem 1:0 !

Hráči Amkaru chtěli hned vyrovnat,ale brankář domácích Abajev byl proti, střelu Kolomejcova vytěsnil na roh ! Dále se hra uklidnila,hrálo se přavážně mezi šestnáctkami. Hosté se již nedostali do žádné větší šance, takže domácí si zcela zaslouženě připsali 3 body. Může je také těšit, že Strelkov načal angažmá v Machačkale velmi dobře.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Těrek Groznyj 1:0

06.08.2010 19:00

Góly: 76. Aleksandr Pavlenko

Domácí Rostov navázal na předcházející vítězství na půdě Lokomotivu a poradil si s nebezepečným Těrekem. V poklidném zápase dokázal skórovat pouze domácí záložník Pavlenko.

Fotbalisté Rostova i Grozného v minulém kole dokázali zvítězit, a tak vstupovali do zápasu s cílem vyhrát. Podle toho vypadala také hra. Oba týmy se snažily hrát útočně, což bohužel přineslo mnoho nepřesností. První vážnější příležitostí byla situace z osmé minuty, kdy se řítil hostující Asildarov na domácího brankáře Amelčenka, ale na zádech mu viseli dva obránci, takže nakonec vystřelil kolenem a branku netrefil. Rostované zahrozili o dvě minuty později, kdy po rohu aktivního Pavlenka zahrozil Valikaev hlavou, prudká rána mířila těsně vedle. Poté se hra trochu uklidnila, míč měl na kopačkách převážně domácí Rostov, ale Těrek dobře bránil. Tento klid narušil až Mauricio ve 20. minutě, když po zpětné přihrávce trefil tyč.

Dále následovalo pár přímých kopů ze střední vzdálenosti, ale žádný z nich neznamenal nebezpečí pro gólmany, maximálně pro hráče stojící ve zdi. Za zmínku též stojí, že Rostov musel nuceně střídat již ve 21. minutě, kdy zraněného obránce Čerkese nahradil Chaguš, který poté často provětrával obranu hostí.

Druhá půle byla již méně zajímavá, domácí byli sice mírně aktivnější, ale do šancí se nedostávali, a tak se hrálo víceméně zhruba 30-40 metrů před brankou Těreku.

Až v 70. minutě se domácí dostali k šanci a nutno říci, že to byla stoprocentní šance. Pavlenko zahrával roh, následovala střela Adamova, kterou Dikan vyrazil a následná Okoronkwova střela skončila na noze jednoho z obránců. Následoval další roh, který Dikan podběhl a Gatcan měl před sebou poloprázdnou bránu, kterou ovšem netrefil. Ale domácí se přeci jenom dočkali. O pět minut později si centrovaný balon našel aktivního Pavlenka, který z úhlu propálil brankáře hostí - 1:0.

Poté se čekal nápor Těreku, který se nedostavil, místo toho Rostované kontrolovali hru, nic zajímavého se neudálo. Sudí Turbin nastavil 3 minuty, ve kterých se hosté snažili aspoň vyrovnat, což se jim nepodařilo, takže se z vítězství nakonec radovali zaslouženě domácí fotbalisté.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad15123025:639
2.Rubin Kazaň1695217:632
3.CSKA Moskva1593324:1330
4.Spartak Nalčik1684421:1628
5.FK Rostov1681717:2225
6.Lokomotiv Moskva1665520:1523
7.Tom Tomsk1663721:2421
8.Spartak Moskva1555520:1820
9.Těrek Groznyj1655615:1420
10.FK Saturn1655612:1320
11.Anži Machačkala1654717:1719
12.Dinamo Moskva1547416:1619
13.Alanija Vladikavkaz1653816:2418
14.Amkar Perm16331010:1912
15.Křídla Sovětů Samara162599:2311
16.Sibir Novosibirsk16231121:359
Zbývající zápasy
08.08. 18:30Dinamo Moskva - CSKA Moskva
08.08. 19:20Spartak Moskva - Zenit Petrohrad

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (42)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1.pro Gazprom

Reagovat
stas87

hanba ti!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čekal jsem víc záporných reakcí

Reagovat
božský John

ten zápas byl nudnej...

Reagovat
božský John

Jinak:

Samara-Loko 1

Sibir-Saturn 2

Dinamo-CSKA 2

Rubin-Tomsk 0

Alania-Nalčik 02

Spartak-Zenit 02

Reagovat
kubys

Ty jsi mi vtipálek s tou nulou.

Reagovat
smazaný uživatel

Rostov jede....

Reagovat
smazaný uživatel

kluci vopaleny,vas vazne zaujima ruska liga? ja som prekvapkany z toho ze to nova sport zaradila do vysielania,je to podla mna max neatraktivne,viem,ze potrebovali zaplnit miesto po anglickej,ale radsej mohli dat napr aj holland,portugal,alebo snad aj turecku ci belgicku,aj to by bolo snad leprie,aj ked asi nie ovela.napiste ci to aj pozerate niekdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Sledujeme ji pravidelne...

Reagovat
smazaný uživatel

Ikdyz je pravda, ze na Nova sportu bych na to nikdy nekoukal :D ....kdyz ne na stadione, tak na NTV+

Reagovat
mickey mouse

NTV+... co máš za satelit?

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

to Belgicko si myslel vážne ?? ... tak ruská je lepšia než všetky tebou spomenuté ligy

Reagovat
smazaný uživatel

anebo dát rovnou 3. anglickou, co? Kdybys viděl třeba derby Spartak-CSKA, mluvil bys jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. To jsou většinou lidi, co vidí max 1 zápas za 2 měsíce a pak mají podobné kecy, nebo se prostě na to vůbec nedívají jen proto, že se to hraje v Rusku

Reagovat
smazaný uživatel

Síce tiež nepozerám RPL podrobne, ale najmä teraz keď chodí na Nova Sport sa na ňu rád pozriem, a s tou belgickou ligou si asi robil srandu...

Reagovat
smazaný uživatel

, skutečně Belgická liga , ale na tu Tureckou bych se ze zvědavosti i rád podíval...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak asi nikdy RPL nevidel, netreba sa mu čudovať... ale keď ju nevidel, tak by ju nemal hodnotiť... .. tak Turecká by bola zaujímavá, hrá tam veľa slovákov, a myslím, že za pár rokov ju uvidíme v TV

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko Žilina v LM jinak v Turecku hraje i pár Čechu a každým dnem přibývají další . OT: Co je pravdy na tom, že na Sportu1 a Sportu2 už nebude Serie A ?

Reagovat
smazaný uživatel

Žiline treba fandiť, Slovan má malé šance, ale Žiline verím na postup.. ..Tak ešte nejaký prídu a bude aj v TV ... Serie A nebude na Sport 1 ? ..Pre mňa je to novinka, ale mne to až tak vadiť nebude, kedže by mala byť aspoň na Digi Sport...

Reagovat
smazaný uživatel

Digi Sport To by znamenalo koupit novou kartu, přestavit parabolu a je tam vše placené...no nevím. Jinak odkud jsi? Já jsem kousem od "hranice", do Čadce to mám vlakem 10 minut, ani do Žiliny to není daleko, tak přemýšlím, že bych na předkolo zajel

Reagovat
smazaný uživatel

No ja to mám do Žiliny ešte ďalej ako ty ...Ja som z Michaloviec, na druhom konci Slovenska A inak je strašná hanba, že zápasy reprezentácie a národnú ligu bude dávať Digi Sport, ktorý na Slovensku bude mať možnosť sledovať len cca 280 tis ľudí .mne to síce nebude robiť problém, ale ...

Reagovat
kubys

Jedno slovo, tři písmena - L-O-L. Matsi, jdi hrát raději zpátky hokej nebo poker...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Hvězdou dne Torbinskyj- kurvit přihrávky,nedat penaltu a nechat se vyloučit

Reagovat
smazaný uživatel

chlapi,nelejte to pivo z vokna,podivejte jak vypadam...

Reagovat
smazaný uživatel

dik za komentare,ja tu ligu nechodnotim,len som bol zvedavy.viem ze je kvalitna,podla vysledkov LM a EP,len som nemal zatial cas to pozerat a nejak ma to ani nelaka,nikomu tam nefandim,tak je to tazke,keby tam hral aspon nejaky moj oblubeny futbalista,tak by som si snad aj k tomu klubu vytvoril nejaky fan vztah ,aale som rad ze to davaju,cim viac lig bude v tv tim lepsie,nech je na vyber...teraz zacne este digi sport paraaada!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Johny Holenda

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Marseille-Caen zatím 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

musím pochválit nového redaktora RPL, že se s vervou pustil do komentů a reportů, jen si dej pozor, aby tě tu místní "elita" nezneužívala, když vidí, že maj dalšího otroka na práci

Reagovat
smazaný uživatel

Analcik ztratil ve Vladikavkazu ...jak sem rikal, uz jdou ovcomrdi dolu..

Reagovat
smazaný uživatel

kerzo v minulem clanku na preview sem ti napsal vzkaz jooanalcik to bude mit jeste tezke..

Reagovat
kubys

Rjazancev!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hrál v rostovu vůbec hong yong-jo?

Reagovat
smazaný uživatel

zápas

Reagovat
Losinho

Bude hrát Sucháč proti Zenitu? Bez něj je obrana Spartaku v pr....(i když Zenit si asi poradí tak jako tak).

Reagovat
kubys

Jakým stylem hraje Medvěděv? Novosibirsk téměř nesleduji, jen vím, že mu to letos střílí. Díky za odpověď.

Reagovat
smazaný uživatel

tak bohužel toho sem se nejvíc bal,tohoto odchodu, doufám že odejde až po sezoně, stejně užsi nezahraje evropské poháry,a pomuže sibiři v lize a proti PSV..

Jinak útočník, velký oblíbenec u domácích fanoušků, minulý rok nejlepší střelec druhé ligy a ted taky se neztrací 6 golů, A jinak Novosibirsk hraje strašně utočný fotbal, i když jsou posl. tak se rozhodně na ně radši podivu

Reagovat
kubys

Tak mě šlo o to, jestli by to byla dobrá náhrada za Bucharova a jestli by pasoval do hry Rubinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dobra nahrada za Bucharova, vysokej silnej utocnik s dobrou hlavickou, kvalitni hrou ve vapne a dobrym zakoncenim. Takovej typickej strelec. Navic ma hromadu zkusenosti a umi hrat pro muzstvo. Akorat teda ten vek...nemyslim si ze ve 33 je to uplne idealni posila do boje o titul a LM.

Reagovat
smazaný uživatel

...a kvalitou je Bucharov urcite taky lepsi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele