Ruská Premier Liga - preview 16. kola

06.08.2010, 08:27, aktualizováno 07.08.2010, 08:48
Previews
Lokomotiv dnes hraje na hřišti Samary a má jasný cíl - získat tři body. Díky nim by se moskevský tým bodově dotáhl na pátou příčku, která zaručuje evropské poháry. Ve druhém sobotním utkání se utká Machačkala s Amkarem.
Anži Machačkala - Amkar Perm  (sobota 18:00)
Trápící se Amkar se odpravil do hlavního města Dagestánu, aby vylepšil své momentální ligové postavení proti domácí Anži Machačkale.

Nováček soutěže v létě přivedl několik posil. Do zálohy přišel z Fakelu Voroněž Šamil Burzijev a problémový post útočníka, kde musel zaskakovat dokonce obránce Gadžibekov doplnil z Křídel Sovětů Igor Strelkov. Nový muž v útoku Anži se tak stal novým konkurentem Čecha Jana Holendy, který se podle trenéra Gadžijeva vrátí na fotbalové trávníky přibližně za měsíc. Nyní bývalý hráč pražské Sparty rehabilituje v Česku.

Hostují Amkar, který má patnácti odehraných kolech na sestupové pozice dvoubodový náskok, rovněž posílil. Z kyperského Peyiasu přišel na hostování Slovinec Luka Žinko. Do dosud nepřesvědčivého útoku Perm přivedl Japonce Makiho z United Chiba a návrátilce z hostování Jeana Carlose. Čerstvou posilou do zálohy je Nika Pilijev, ruský mladík se neprosadil v nabitém kádru CSKA.

Do Machačkaly hosté přiletěli bez zraněných Bělorukova, Volkova, Fedoriva, Gaála a Pejeva. Machačkale chybí pouze zmiňovaný Jan Holenda.

V prvním letošním vzájemném měření sil byl úspěšnější Amkar. Ten na domácí půdě zvítězil 1:0 díky brance Čerenčikova. Zápas začíná v 18:00 SEČ a na starosti ho má sudí Eduard Malyj z Volgogradu.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Abajev - Šukjurov, Pekovič, Tagirbekov, Kvirkvelija - Agalarov, Kebe, Bakajev, Corajev, Žosan - Strelkov.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov, Popov, Kalašnikov, Čerenčikov - Topču, Kněževič, Novakovič, Kolomejcev, Grišin - Maki.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.10 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Křídla Sovětů Samara - Lokomotiv Moskva  (sobota 19:00)
Křídla Sovětů hostí na stadionu Metallurg Lokomotiv Moskva. V minulých dvou kolech Samara obrala o body Spartak a Dinamo. Získá proti dalšímu moskevskému gigantovi třetí skalp v řadě?

Lokomotiv má novou prezidentku, s ní ale nejsou příliš spokojeni fanoušci. "Reakce fanoušků chápu, jsou v šoku. Žena ve fotbale, ale s tím jsem se nepotkala poprvé. Jestli budu dělat svou práci dobře, fanoušci změní názor," řekla Smorodskaja.

V Samaře se Lokomotiv bude muset obejít bez svého nejlepšího hráče a střelce Alexandra Alijeva, který stojí tento zápas kvůli vyloučení s Rostovem. Alijev vstřelil v této sezoně jedenáct branek a letošní ofenzívu Loko si jde bez něj jen těžko představit. Absentuje i Brazilec Charles.

V obraně Lokomotivu se neobjeví Oleg Kuzmin, pravý obránce přestoupil za 3 miliony eur do mistrovské Kazaně.

Domácí cítí šanci, nejen, že Lokomotivu bude chybět klíčový muž Alijev, Moskvanům se také venku vůbec nedaří, letos na hřištích soupeřů ještě nevyhráli. Samaře bude chybět diskvalifikovaný Savin a zraněný Petrovič. V útoku už nenastoupí ani Igor Strelkov, ten po konfliktu s vedením Křídel Sovětů odešel do Anži Machačkala.

Zápas začíná v sobotu od 19:00 SEČ a bude ho řídit rozhodčí Vjačeslav Popov z Jekatěrinburgu.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Callagov, Djordjevič, Belozerov, Budylin - Samsonov, Bober, Ivanov, Adžindžal, Leilton - Stavpec.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Šiškin, Rodolfo, Asatiani, Janbajev - Torbinskij, Dujmović, Wagner - Syčov, Odemwingie, Maicon.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.33 - 3.40 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Rostov - Těrek Groznyj  (pátek 19:00)
Před startem ruské ligy se od Rostova i Těreku očekávalo atakování pohárových příček a to se zatím obou týmům daří. Po patnácti odehraných kolech ztrácí Rostov na páté pohárové místo horší skóre, Těrek je s dvoubodovou ztrátou devátý. Vítěz tohoto souboje udělá další významný krok v cestě za pohárovou Evropou.

"Čeká nás velká dřina a těžký zápas. Těrek se mi líbí, má perfektní a vyspělé fotbalisty, nebudeme to mít lehké," řekl trenér FK Rostov Oleg Protasov. Toho zatím trápí nevyrovnanost výkonů jeho oveček, ti dokážou porazit kohokoliv, ale rovněž i s kýmkoliv prohrát. Nicméně s průběžným umístěním jsou Jižané velmi spokojeni.

Hosté nemají venkovní zápasy příliš v malíčku, zatímco na horké čečenské půdě v Grozném ještě neprohráli, na hřištích soupeřů uhráli pouze pět bodů.

Těreku stále chybí tvůrce hry, Bulhar Blagoj Georgijev. Podle oficiálních stránek Těreku se hvězda Čečenců vrátí do hry v polovině srpna. Otazník visí nad účastí Kamerunce Essameho, který inkasoval v minulém kole brutální loket od fotbalisty Alanije Vladikavkaz Bibilova.

Úvodní zápas 16. kola ruské nejvyšší soutěže má výkop v 19:00. Hraje se na stadionu Olimp-2 a hlavním sudím pro toto utkání byl jmenován pan Turbin z Moskvy.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Amelčenko - Čerkes, Okoronkwo, Živanovič, Andželkovič - Lebeděnko, Kulčij, Valikajev, Pavlenko, Gatskan - Adamov.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Ucijev, Ferreira, Edijev, Jatčenko - Kacajev, Mauricio, Essame, Kobenko - Sadajev, Asildarov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.00 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad15123025:639
2.CSKA Moskva1593324:1330
3.Rubin Kazaň1585215:529
4.Spartak Nalčik1584321:1528
5.Lokomotiv Moskva1564520:1522
6.FK Rostov1571716:2222
7.Tom Tomsk1563620:2221
8.Spartak Moskva1555520:1820
9.Těrek Groznyj1555515:1320
10.Dinamo Moskva1547416:1619
11.FK Saturn1545611:1317
12.Anži Machačkala1544716:1716
13.Alanija Vladikavkaz1543815:2415
14.Amkar Perm1533910:1812
15.Křídla Sovětů Samara152499:2310
16.Sibir Novosibirsk15231021:349
Zbývající zápasy
08.08. 14:30Sibir Novosibirsk - FK Saturn
08.08. 18:30Rubin Kazaň - Tom Tomsk
08.08. 18:30Dinamo Moskva - CSKA Moskva
08.08. 19:00Alanija Vladikavkaz - Spartak Nalčik
08.08. 19:20Spartak Moskva - Zenit Petrohrad

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zajívamej zápas, Rostov si to ale pohlídá si myslím

Reagovat
smazaný uživatel

"Trápící se Amkar se odpravil do hlavního města Dagestánu, aby vylepšil své momentální ligové postavení proti domácí Anži Machačkale."... Odpravil je vtipný slovo, může to bejt taky dvojsmysl, že? a Fekal Voroněž stojí taky za to

Reagovat
smazaný uživatel

Btw, koukám, Kazaň ve velkém prodává, že by finanční problémy?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, akorat Gazprom.... a Kazan nakupuje kvalitni nahrady.

Reagovat
smazaný uživatel

koho prosimtě? Zatím sem neviděl, že by Rubin něco nakupoval. Jen se tu furt píšou nějaká jmena ale pak skutek utek

Reagovat
smazaný uživatel

Obafemi Martins, Oleg Kuzmin...ted by mel prijit Daniel Guiza a jeste jednoho kvalitniho hrace chtej privezt.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, pravda, na Martinse sem uplně zapomněl. Guiza nevím, jestli bude terno, to je něco jako Semak v Zenitu. Starej a už to není to, co bejvávalo před dvěma rokama

Reagovat
smazaný uživatel

Vsechny zapasy v Moskve (Spartak-Zenit a Dinamo-CSKA) budou preneseny na jiny data, kvuli vedrum, pozarum a smogu v moskevsky oblasti.

Reagovat
smazaný uživatel

jj je to šilený.. jinak Sibir postoupila co na to rikáš? tys jim neverel

Reagovat
smazaný uživatel

když se tak divám na tabulku, kdyby sibir neměla zlou obranu a kiksového golmana kowalewskeho,tak by to byl vrch tabulky..golů daji teda dost a vždy na ně je že daji gol kurs 1,3 - 1,5 což je pěkny.. na to že da tým fíka

Reagovat
smazaný uživatel

teď tam přišel Péťa Vašek, takže věřím tomu, že hodně pomůže obraně Sibiru. Když chytal v Baníku, tak byl jeden z nejlepších i když sem tam nějakej ten kiks taky předvedl. Ale kdo taky ne, že jo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele