Premier League - souhrn 29. kola: Na čele nic nového

01.04.2023, 15:29, aktualizováno 03.04.2023, 23:00
Komentáře a souhrny
Jack Grealish dorážel Liverpool (© AFP)

Tottenham po odchodu Antonia Conteho ztratil výhru na půdě Evertonu. Ani brzké vedení 1:0 Liverpoolu na půdě Manchesteru City nepomohlo a Guardiolova parta tak po čtyřech po sobě jdoucích zásazích v honbě za Arsenalem neztrácí ani bod, i bez Haalanda. Kanonýři nicméně sami reagovali dominantní výhrou 4:1. Newcastle porazil Man Utd a přeskočil ho v tabulce...

Everton FC - Tottenham Hotspur 1:1

03.04.2023 21:00

Góly: 90. Michael Keane - 68. Harry Kane (pen.)

Dramatická pondělní dohrávka 29. kola anglické Premier League vítěze nenašla, Everton byl Tottenhamu vyrovnaným soupeřem a za svůj srdceryvný výkon si odváží odměnu v podobě získaného bodu za remízu 1:1.

V pondělím střetnutí se vrátil mezi tři tyče Hugo Lloris a už ve druhé minutě musel být ve střehu. Po kombinaci domácích se ke střele zpoza vápna dostal Demarai Gray, ten však z nadějné pozice minul Llorisovu branku. O pár minut později poprvé zahrozili i Spurs, když využil chyby v rozehrávce Evertonu na půlící čáře Skipp. Mladičký záložník s míčem uběhl několik desítek metrů, přiťukl míč Kaneovi, jenž z otočky nebezpečně pálil, jeho pokus však dokázal z brankové čáry vykopnout Michael Keane.

Zbytek prvního poločasu příliš akce nenabídl, za zmínku stojí ještě velká příležitost Abdoulaye Doucourého, který však hlavičkoval vysoko nad, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

I začátek druhého dějství přinesl obrovskou šanci a opět to byli domácí, zkušený středopolař Gueye ale nevystřelil vůbec přesně a mířil vysoko nad. Domácí příznivci smutnili ještě o něco víc v 58. minutě, kdy byl za hrubé nesportovní chování vyloučen Doucouré, a domácí tak museli poslední půlhodinu dohrát v deseti.

Hosté přesilovky využili hned z první šance, a to, když po faulu Keana v pokutovém území proměnil nařízenou penaltu ostrostřelec Kane.

Když už to vypadalo, že si Spurs pod vedením kouče Cristiana Stelliniho udrží vedení, a že si do tabulky připíší důležité body v boji o Ligu mistrů, přišla v 88. minutě studená sprcha. Křídelník Lucas Moura po pěti minutách pobytu na hřišti totiž zcela zbytečně dohrál souboj s Michaelem Keanem, za svůj nevybíravý zákrok dostal přímou červenou kartu. O dvě minuty později navíc vypálil ze vzdálenosti asi 30 metrů právě faulovaný obránce Keane. Netradiční střelec mířil přesně k levé tyči Llorisovy branky, bylo srovnáno.

V úplném závěru pak ještě mohl Evertonu zajistit všechny tři body Tarkowski, jeho pokus však byl zblokován, a tak utkání skončilo smírně 1:1. Tottenham se tak bodově dotáhl na dvojici Newcastle - Manchester United a vyšvihl se na průběžné čtvrté místo, Toffees posunuli díky zisku bodu na patnáctou příčku, jsou však stále namočeni v boji o udržení.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Manchester United 2:0

02.04.2023 17:30

Góly: 65. Joseph Willock, 88. Callum Wilson

Newcastle vyhrál ve 29. kole Premier League 2:0 nad Manchesterem United. Magpies měli po celé utkání více ze hry a skóre otevřeli v 65. minutě, kdy se trefil Willock. Pojistku přidal v 88. minutě střídající Wilson, který skóroval hlavou po pěkném centru Trippiera. "Straky" se posunuly na třetí místo, kde jsou o skóre právě před "Rudými ďábly".

První velkou šanci si vytvořili hosté, ve 12. minutě obdržel výbornou přihrávku do pokutového území Weghorst, ale svou následnou střelu poslal pouze vedle pravé tyče. O čtyři minuty později musel nadvakrát zasahovat De Gea, který nejdříve zastavil hlavičku Murphyho a poté ještě zneškodnil dorážku Willocka. Ve 20. minutě to byli opět domácí, kdo byl blízko gólu. Saint-Maximin vyslal prudkou střelu z hranice vápna, jeho pokus mířící k pravé tyči však fantasticky pokryl výtečný De Gea.

Ve 34. minutě se opět připomněli hosté, Dalot si našel centrovaný míč a z první napálil balón na bránu, k jeho smůle však střelu nasměroval přesně do míst, kde byl připravený Pope, který si s pokusem poradil a nepřipustil změnu skóre. Ve 41. minutě pálil opět Willock, ale svůj pokus namířil nad bránu. Na druhé straně se téměř identickým zakončením prezentoval Antony.

Druhý poločas začal ve vlažném tempu a diváci se dlouho nemohli dočkat nějaké zajímavé šance. Erik ten Hag reagoval na vývoj zápasu dvojitým střídáním, ze hry odešli Antony a Weghorst a jejich místa zaujali Martial se Sanchem.

V 65. minutě si naskočil na centr Saint-Maximin, míč netrefil hlavou ideálně, ale ten se dostal až k volnému Willockovi, který ho nasměroval za bezmocného De Geu. "Rudí ďáblové" mohli vyrovnat v 76. minutě, kdy si centr z rohu našel Varane, Pope ovšem proti hlavičce francouzského stopera skvěle zasáhl a šanci zneškodnil. O minutu později předvedl nádherný reflexivní zákrok De Gea, jenž Joelintonovu hlavičku vytěsnil na břevno.

V 88. minutě přidali domácí druhou branku, Trippier našel centrem z volného přímého kopu Wilsona, jenž hlavičkou k levé tyči nedal brankáři šanci. Newcastle doma zaslouženě vyhrál a posunul se na třetí místo, kde je o skóre právě před Man Utd.

Více informací k zápasu

West Ham United - Southampton FC 1:0

02.04.2023 15:00

Góly: 25. Nayef Aguerd

West Ham United zvládl důležitý zápas 29. kola Premier League, když porazil poslední Southampton 1:0. O výsledku rozhodl v prvním poločase Nayef Aguerd.

Domácí se ujali taktovky zápasu a v pětadvacáté minutě se ujali vedení. Po faulu na Bowena se West Ham ujal rozehrávky přímého kopu, dlouhý centr si před brankou našel Aguerd, jenž se za všech vyšplhal nejvýš a hlavou zakončil do vzdálenějšího rohu brány. Gól ještě dlouho zkoumal VAR, ale nakonec bylo vše v pořádku.

Za pět minut však bylo málem srovnáno. Romain Perraud poslal levačkou prudkou střelu směrem do vzdálenějšího dolního rohu, Lukasz Fabiański však včas padl k zemi a perfektním zásahem míč vyrazil.

V nastaveném čase první půle se po faulu na svou osobu ujal rozehrávky přímého kopu Jarrod Bowen, jehož pumelice sice brankáře překonala, ale orazítkovala horní tyčku. Ve druhém poločase postupně přebírali otěže utkání Saints, svou největší šanci si schovali na 86. minutu. Skvěle si na pas v šestnáctce vyskočil Paul Onuachu, jehož hlavička však mířila pouze do břevna.

Hammers tak vytěžili z minima maximum, ačkoliv na střely na bránu prohráli 2:3 a na držení míče 43:57. Saints tak stále "trčí" na poslední příčce tabulky, "Kladiváři" si polepšili na čtrnáctou pozici, ale jásat určitě nemohou, protože mají na záchranu náskok jediný bod.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Aston Villa 0:2

01.04.2023 18:30

Góly: 18. Ollie Watkins, 56. John McGinn

Chelsea nestačila v duelu 29. kola Premier League na Aston Villu a prohrála 0:2. Duel rozhodli Ollie Watkins a John McGinn. A Graham Potter má svou pozici opět méně jistou.

Už v šesté minutě mohli jít Blues díky obrovské chybě do vedení. Emiliano Martínez velmi špatně rozehrál a víceméně nahrál Mudrykovi, skvělým zákrokem však svoji chybu odčinil. V 17. minutě pronikl do pokutového území Buendía, který posléze hledal přihrávkou pod sebe McGinna. Jeho rána placírkou orazítkovala horní tyčku. O minutu později už se ale Villans do vedení dostali. Douglaz Luiz poslal parádní přihrávku za obranu, kam si naběhl Ollie Watkins. Na obránce domácích tak měl dostatečný náskok, aby si vybíhajícího Kepu dovolil přelobovat.

O dvě minuty později už mohlo být vyrovnáno, ale Martínez vytáhl další perfektní zákrok. Felix se ve vápně dostal ke střele, kterou mířil na přední tyč, ale loňský mistr světa předvedl skvělý reflex a tento pokus úspěšně eliminoval. Výtečně si počínal i po půlhodině hry, když proti němu mířil sám Mudryk, který mu to ale velmi usnadnil. Samostatný únik totiž zakončil slabou střelou přesně na argentinského brankáře. A za chvíli při dělovce Bena Chilwella pomohla i tyčka. V úplném závaru prvního poločasu si se skákavou ranou Havertze opět poradil Martínez.

V 56. minutě Aston Villa navýšila své vedení, což byla pro Chelsea obrovská rána. Jacob Ramsey předložil za hranicí šestnácky balon Johnu McGinnovi, jehož nádherná střela zapadla přesně do horního růžku Kepovy brány. Snad nejpozitivnější moment pro Blues tak nastal v 57. minutě. To se totiž na hřiště po dlouhém vleklém zranění vrátil N’Golo Kanté, jinak stabilní člen základní sestavy, který kvůli zdravotním potížím přišel i o mistroství světa v Kataru.

Chelsea se díky prohře dál drží až na jedenácté pozici a bodově má o dost blíže sestupu než titulu. Villans díky cenné výhře poskočili na devátou příčku.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Fulham FC 2:1

01.04.2023 16:00

Góly: 50. Marcus Tavernier, 79. Dominic Solanke - 16. Andreas Pereira

Bournemouth ve 29. kole Premier League zvítězil nad Fulhamem 2-1. Hosté šli do vedení v 16. minutě, kdy se prosadil Pereira, ale domácí dvěma góly v druhém poločase utkání otočili, rozhodující trefu zařídil v 79. minutě Solanke. The Cherries se tak vzdálili od sestupových pozic a nyní jsou na 15. místě.

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté a v 16. minutě herní převahy využili. Reed přesnou přihrávkou našel Pereiru, který střelou k levé tyči otevřel skóre utkání. Branku ještě poté zkoumal VAR, ale rozhodčí ofsajd neodhalil, a hosté tak mohli slavit. Ve 22. minutě mohli hosté přidat druhý gól, ale Robinsonova pěkná střela trefila pouze břevno. Ve 31. minutě se připomněli domácí, Ouattarova střela však mířila o kousek vedle. Bournemouth ke konci prvního poločasu stupňoval tlak, což přineslo další nebezpečné šance.

Ve 41. minutě podržel hostující tým Leno, jenž bravurně zlikvidoval střelu Solankeho. Následnou dorážku poslal Ouattara vysoko nad.

Po přestávce začal Bournemouth, tam kde skončil. Ve 49. minutě obdržel výbornou přihrávku do vápna Billing, Leno se ovšem znovu předvedl a střelu zneškodnil. V 50. minutě už se domácí dočkali, zhruba na hranici vápna se dostal k dorážce Tavernier a střelou do levé šibenice vyrovnal na 1-1. V dalších minutách se na hřišti pořádně přiostřilo a rozhodčí vytáhl několik žlutých karet na obou stranách. V 79. minutě nebezpečně střílel Christie, Leno balón pouze vyrazil před sebe, čehož rychle využil Solanke a míč uklidil do odkryté branky.

Bournemouth si už těsný náskok pohlídal a na svém hřišti vyhrál nad Fulhamem 2-1, čímž se vzdálil od sestupových pozic.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Leeds United 4:1

01.04.2023 16:00

Góly: 35. Gabriel Jesus (pen.), 47. Ben White, 55. Gabriel Jesus, 84. Granit Xhaka - 76. Rasmus Kristensen

Arsenal v utkání 29. kola Premier League pohodlně porazil Leeds United 4:1. Skóre z penalty otevřel Gabriel Jesus, jenž se poté trefil ještě jednou. Doplnili jej ještě Ben White a Granit Xhaka, za hosty mírnil porážku Rasmus Kristensen.

První velkou šanci měl domácí favorit. Granita Xhaku na levé straně nikdo nepohlídal, a tak odcentroval do pokutového území na Gabriel Jesuse. Ten však ze slibné pozice hlavou přestřelil. Po půlhodině hry se však o slovo přihlásili i hosté. Crysencio Summerville vedl míč na levém křídle. U pokutového území nahrál Marcovi Rocovi a naběhl si do díry mezi obránci Arsenalu. Roca mu tam balón narazil a Summerville se ocitl v dobré pozici na levé straně pokutového území. Přízemní střelu na zadní tyč ale pokryl Ramsdale. Ten měl práci zanedlouho znovu, když Summerville uvolnil Harrisona, jenž z levé strany pokutového území vypálil do horní části branky. Domácí gólman balon dokázal vyrazit.

Ve 33.minutě však hlavní sudí neměl jinou možnost než písknout pokutový kop. Gabriel Jesus přešel přes Kristensena a poté jej v pokutovém území poslal k zemi Luke Ayling. Faulovaný si i přes pověru vzal penaltu na starost a zahrál ji mazácky. Brazilec si počkal na pohyb gólmana Mesliera a poslal míč mimo jeho dosah. Před přestávkou mohli Gunners přidat ještě jeden gól, když sice Meslier správně vyběhl proti přihrávce na Ödegaarda, jenže odkopem našel jen Gabriela Martinelliho. Ten jej sice přeloboval, ale zaskočil Ayling, jenž si ale svou nešikovností málem dal vlastní gól.

Ve 47. minutě už se kanonýři gólu dočkali. Zinčenko na levé křídle našel Martinelliho. Ten přešel přes Aylinga a poslal parádní centr na zadní tyč, kam si naběhl Ben White a o břevno poslal hlavou balon do sítě. O osmi minut později už Arsenal vedl 3:0. Jesus na hranici šestnáctky našel Trossarda. Ten si pohrál s Kochem a vrátil zpět na brazilského útočníka, jenž dostal míč přesně proti noze a z blízkosti jej napálil do brány. Za chvíli mohl po rohu Trossarda padnout další gól, ale Meslier tentokrát dokázal proti hlavičce Martinelliho reflexivně zakročit.

V 64. minutě měl Leeds první vážnější šanci ve druhé půli. Sinisterra našel Kristensena, ten uvolnil Aaronsona. Proti vyběhnuvšímu Ramsdaleovi však dokázal uspět, brankář Gunners svůj tým podržel. Hosté se ale snížení nakonec dočkali, a to v 76. minutě. Xhaka tečoval přihrávku Harrisona k Rasmusu Kristensenovi, který vypálil z hranice vápna. Balon ještě lehce tečoval Zinčenko a střela nakonec zapadla přesně k tyči. Poslední slovo měli v 84. minutě domácí. Bukayo Saka na pravé straně udržel balon a předal jej Ödegaardovi. Ten dlouhým pasem naprosto přesně našel Granita Xhaku, jehož hlavička skončila u pravé tyčky.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Brentford FC 3:3

01.04.2023 16:00

Góly: 21. Kaoru Mitoma, 28. Danny Welbeck, 90. Alexis Mac Allister (pen.) - 11. Pontus Jansson, 22. Ivan Toney, 49. Ethan Pinnock

Brighton ve 29. kole Premier League remizoval s Brentfordem 3-3. Hosté v utkání třikrát vedli, ale nakonec to stačilo pouze na bod. Za stavu 3-2 pro Brentford zahrál v 87. minutě Hickey v pokutovém území rukou a rozhodčí po konzultaci s videem nařídil penaltu. Tu následně proměnil Mac Allister a zařídil domácímu týmu bod.

Hosté udeřili již v 10. minutě, kdy Jensen krásným centrem našel Janssona, který prudkou hlavičkou zamířil do šibenice. Gólová odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 20. minutě Raya ještě zlikvidoval střelu Marche, ale o minutu později už byl krátký na pokud Mitomy, jenž brankáře Brentfordu přehodil pěkným obloučkem z hranice vápna. Ve 22. minutě si však Brentford vzal vedení zpět, Toney si vyměnil míč s Mbeumem a poté střelou k pravé tyči nedal gólmanovi šanci.

Velmi produktivní půlhodinu zakončili domácí. Ve 28. minutě March našel přesným centrem Welbecka a ten hlavičkou zblízka usměrnil míč k levé tyči. I v následujících minutách oba týmy praktikovaly svižný fotbal a hrálo se stylem nahoru dolů, což přineslo další šance. Ve 34. minutě selhal ve vyložené šanci hostující Mbeumo, o minutu později zase na druhé straně zblokoval Grossův nebezpečný pokus jeden z obránců. Na konci prvního poločasu mohli jít do vedení domácí, ale Mac Allisterovu střelu mířící k pravé tyči skvěle pokryl Raya.

Úvod druhého poločasu zachytili opět lépe hosté. V 50. minutě se po centru z přímého volného kopu dostal k míči Pinnock a pohotovým zakončením přidal třetí gól Brentfordu. V 62. minutě spálil obrovskou tutovku March, v samostatném úniku zamířil pouze doprostřed brány a Raya svůj tým podržel. O deset minut později si Seagulls vypracovali další příležitost, Dunk však ve vyložené šanci netrefil balón ideálně a poslal ho těsně nad. V 87. minutě hostující Hickey zahrál rukou v pokutovém území, sudí si situací nejdřív ověřil u videa a poté nekompromisně ukázal na značku penalty. Té se ujal Mac Allister a bez problému ji proměnil, čímž vyrovnal na konečných 3-3.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Leicester City 2:1

01.04.2023 16:00

Góly: 59. Daniel Iversen (vl.), 90+5. Jean-Philippe Mateta - 56. Ricardo Pereira

Crystal Palace porazil v duelu 29. kola Premier League Leicester City 2:1. První gól klání si připsal hostující Ricardo Pereira, jenže Daniel Iversen si vzápětí dal vlastní branku a v páté nastavené minutě rozhodl Jean-Philippe Mateta.

Při akci Foxes v jedenácté minutě zazvonila tyčka. Harvey Barnes na levé straně prostrčil míč za obranu na Victora Kristiansena, jehož následný centr se zastavil o vzdálenější tyč. Dvě minuty poté se parádně protáhl po pravé straně do šestnáctky Eze, jehož následná tvrdá rána pořádně protáhla Iversena. To bylo však pro první poločas ze zajímavých situací vše a na další si diváci museli počkat až do 49. minuty. To nenápadný centr prošel až k Jamesi Maddisonovi, jehož rána však mířila jen do gólmana.

O sedm minut později už to ale hostům vyšlo. Dalekonosný pas si na pravé straně báječně zpracoval Timothy Castagne, balon poté poslal do pokutového území, kde si jej našel Ricardo Pereira. Jeho parádní střela k zadní tyči byla nechytatelná. Vedení však hostům však vydrželo jen pouhé tři minuty. Eberechi Eze se zpoza vápna ujal rozehrávky přímého kopu, kterým orazítkoval horní tyčku. Od té se však balon nešťastně odrazil do zádi Daniela Iversena a poté putoval do branky.

Dlouho to vypadalo na dělbu bodů, ale Eagles si nakonec urvali všechno pro sebe. Běžela už 95. minuta, když Jordan Ayew poslal parádní pasem za obranu do úniku Jeana-Philippea Matetu a ten jej zakončil prudkou ránou podél gólmana. Smutný konec utkání pro Leicester, který si nejprve dal hodně smolný vlastní gól a bod přišel v poslední minutě zápasu.

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Wolverhampton Wanderers 1:1

01.04.2023 16:00

Góly: 38. Brennan Johnson - 83. Daniel Podence

Nottingham Forest remizoval v zápase 29. kola Premier league s Wolverhamptonem Wanderers 1:1. Domácí poslal v prvním poločase do vedení Brennan Johnson, vyrovnání pár minut před koncem zajistil Daniel Podence.

Byl to hostující Portugalec Sá, kdo musel jako první v osmé minutě zasahovat. Jonhson si nachystal míč ve vápně, ale trefil přesně prostor, kde stál brankář Wolves, který balon vyrazil na roh. V první půlhodině hry domácí dvakrát ne úplně přesvědčivě řešili situace ve vlastní vápně. Nejprve chtěl centr Nunese odvrátit Niakhaté, jenže trefil břevno své brány. Poté si centr Semeda našel Nunes, jenže balon hodně skákal a hostující fotbalista nezamířil přesně.

Ve 35. minutě rychlý brejk domácích fotbalistů zakončil Dennis, který si natáhl míč na střed hřiště a z hranice vápna prověřil Josého Sá, jenž předvedl důležitý zákrok. O tři minuty později už byl ale krátký. Danilo vyslal na pravou stranu šestnáctky výtečný lob na Brennana Johnsona, která Josého Sá překonal tvrdou ránou mezi nohy. Po hodině hry mohli domácí přidat druhý gól, když se sám na bránu řítil Dennis. Po zaseknutí jej Sá vychytal a Johnson z dorážky minul.

Domácí nevyužili ani závaru, jenž před bránou Wolves nastal, Mangala prováhal správný moment k zakončení. A tak došlo k trestu v podobě vyrovnání. Střelu zpoza šestnáctky zablokoval v 83. minutě Worrall jen k Danielu Podence, jenž balon pohotově poslal do sítě. Na přelomu 90. minuty ještě VAR prošetřoval, jestli Podence neplivnul na Johnsona, ale na záběrech to nebylo prokazatelně vidět.

Více informací k zápasu

Manchester City - Liverpool FC 4:1

01.04.2023 13:30

Góly: 27. Julián Álvarez, 46. Kevin De Bruyne, 53. Ilkay Gündogan, 74. Jack Grealish - 17. Mohamed Salah

Manchester City zvládl šlágr 29. kola Premier League, když doma porazil Liverpool 4:1. Jako první šli sice do vedení hosté, když skóroval Mohamed Salah, pro něhož se jednalo už o 11. přesný zásah do sítě Sky Blues a zároveň již čtvrtý v letošní sezoně. Ještě v první půli však domácí srovnali zásluhou Juliána Álvareze, který v základní sestavě nahradil zraněného Erlinga Haalanda. Velkou převahu zužitkovali domácí k zisku tří důležitých bodů po změně stran, kdy se prosadili hned třikrát, přičemž vítěznou trefu zaznamenal Kevin De Bruyne.

Liverpool byl zejména ve venkovních duelech jen stínem dobře namazaného stroje z minulých let, když na hřištích soupeřů vyhrál jediné z posledních šesti ligových utkání. Částečně za to jistě mohla i výrazná marodka, z ní se však již naplno vrátil Diogo Jota a k zápasové kondici se blížil i Luis Díaz. Zranění naopak čerstvě opanovala ofenzivu Citizens. Reprezentační sraz Norska totiž vynechal Haaland, který nebyl připraven naskočit ani do šlágru kola. Zdravotní potíže navíc ze střetnutí vyřadily i druhého nejlepšího střelce úřadujícího mistra Phila Fodena.

V úvodu klání dominovali domácí. První větší šanci přinesla 14. minuta, kdy se exekuce přímého kopu chopil Riyad Mahrez, jenž svou střelu zakroutil těsně vedle levé tyče. Podobně jako v minulém ligovém měření však svěřencům Jürgena Kloppa stačila náhlá přímočará akce, aby se překvapivě dostali do vedení. Diogo Jota, který jen těsně unikl ofsajdové pasti, zakončil svůj úprk zpětným přiťuknutím balonu za sebe. Toho využil Salah a ranou z první překonal brankáře. Ve 22. minutě mohl rychle srovnat Mahrez, jenže tentokrát z halfvoleje mířil těsně nad. Dlouho ho to ale mrzet nemuselo. Ve 27. minutě Alžířan rozjel akci, na jejímž konci byl Álvarez, který doklepl míč do odkryté sítě. Do šaten se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Hned na začátku druhého dějství navíc Citizens dokonali obrat ve skóre. Tentokrát se Mahrez postaral o finální přihrávku, když na hrotu útoku našel osamoceného De Bruyneho, kterému rovněž stačilo jen trefit prázdnou bránu. V 53. minutě to bylo již 3:1. Trpělivou kombinaci domácích ve vápně zakončoval opět Álvarez. Jeho pokus sice dokázal zastavit Trent Alexander-Arnold, na bezprostřední dorážku Ilkaye Gündogana už ale byla obrana Liverpoolu krátká. Hosté si ani v následné pasáži utkání nevěděli rady s trpělivou hrou soupeře, a v 74. minutě tak Etihad Stadium propukl v jásot počtvrté. Přízemní centr De Bruyneho ve skluzu nasměroval do dolního rohu Jack Grealish a naprosto pohřbil jakékoliv naděje Reds na zisk bodu.

Citizens tak velmi důležitý duel v boji o titul zvládli a dostali vedoucí Arsenal pod tlak. V dalším kole se představí 8. dubna na hřišti Southamptonu. Liverpool bude hrát už o čtyři dny dříve v Londýně proti Chelsea.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
29
23
3
3
70 : 27
72
2
Manchester City
28
20
4
4
71 : 26
64
3
Newcastle United
27
13
11
3
41 : 19
50
4
Tottenham Hotspur
29
15
5
9
53 : 41
50
5
Manchester United
27
15
5
7
41 : 37
50
6
Brighton & Hove Albion
26
12
7
7
49 : 34
43
7
Brentford FC
28
10
13
5
46 : 37
43
8
Liverpool FC
27
12
6
9
48 : 33
42
9
Aston Villa
28
12
5
11
37 : 39
41
10
Fulham FC
28
11
6
11
39 : 39
39
11
Chelsea FC
28
10
8
10
29 : 30
38
12
Crystal Palace
29
7
9
13
24 : 39
30
13
Wolverhampton Wanderers
29
7
7
15
23 : 42
28
14
West Ham United
27
7
6
14
25 : 34
27
15
Everton FC
29
6
9
14
23 : 41
27
16
Nottingham Forest
28
6
9
13
23 : 50
27
17
AFC Bournemouth
28
7
6
15
27 : 55
27
18
Leeds United
28
6
8
14
36 : 48
26
19
Leicester City
28
7
4
17
39 : 49
25
20
Southampton FC
29
6
5
18
23 : 47
23

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (358)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele