29. kolo
02.04.2023 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Nayef Aguerd (© AFP)

West Ham těsně udolal Southampton

West Ham United zvládl důležitý zápas 29. kola Premier League, když porazil poslední Southampton 1:0. O výsledku rozhodl v prvním poločase Nayef Aguerd.

Domácí se ujali taktovky zápasu a v pětadvacáté minutě se ujali vedení. Po faulu na Bowena se West Ham ujal rozehrávky přímého kopu, dlouhý centr si před brankou našel Aguerd, jenž se za všech vyšplhal nejvýš a hlavou zakončil do vzdálenějšího rohu brány. Gól ještě dlouho zkoumal VAR, ale nakonec bylo vše v pořádku.

Za pět minut však bylo málem srovnáno. Romain Perraud poslal levačkou prudkou střelu směrem do vzdálenějšího dolního rohu, Lukasz Fabiański však včas padl k zemi a perfektním zásahem míč vyrazil.

V nastaveném čase první půle se po faulu na svou osobu ujal rozehrávky přímého kopu Jarrod Bowen, jehož pumelice sice brankáře překonala, ale orazítkovala horní tyčku. Ve druhém poločase postupně přebírali otěže utkání Saints, svou největší šanci si schovali na 86. minutu. Skvěle si na pas v šestnáctce vyskočil Paul Onuachu, jehož hlavička však mířila pouze do břevna.

Hammers tak vytěžili z minima maximum, ačkoliv na střely na bránu prohráli 2:3 a na držení míče 43:57. Saints tak stále "trčí" na poslední příčce tabulky, "Kladiváři" si polepšili na čtrnáctou pozici, ale jásat určitě nemohou, protože mají na záchranu náskok jediný bod.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Záchranářská výhra, která klidně může mít rozhodující roli. Po gólu stopera jsme udolali nejspíš nejslabší (a námi oblíbený) tým PL. Hráli jsme svou hru a nakonec naštěstí úspěšně. Hlavní můj dík: Fabi!!!!!, stopeři!!, Emerson, Paqueta, Rice, Bowen!!, Benrahma!!, Antonio!. Antonio? Dokud by to to dával, vidím ho teď do střídání na hrotu jako jedničku. Ings byl pro mě tragickým omylem, určitě kvalitní scorer Stamaccia je od začátku další omyl našeho managementu. Jinde bude (stejně jako Haller atd. klidně zářit). Děsí mě aktuální pozice Moyese. Po závěrečným hvizdu zvedal za ruku ze země Rice, a ten se na něj ani nepodíval. Podle mě je už celkově dávno nechtěný a já jsem od letoška už konečně pro. Není vyhráno, máme hroznej los a k tomu KL. Ale KLADIVA!!! nedáme kůži lacino! COYI!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele