29. kolo
02.04.2023 17:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Newcastlu (© AFP)

Newcastle porazil Man Utd a posunul se na třetí místo

Newcastle vyhrál ve 29. kole Premier League 2:0 nad Manchesterem United. Magpies měli po celé utkání více ze hry a skóre otevřeli v 65. minutě, kdy se trefil Willock. Pojistku přidal v 88. minutě střídající Wilson, který skóroval hlavou po pěkném centru Trippiera. "Straky" se posunuly na třetí místo, kde jsou o skóre právě před "Rudými ďábly".

První velkou šanci si vytvořili hosté, ve 12. minutě obdržel výbornou přihrávku do pokutového území Weghorst, ale svou následnou střelu poslal pouze vedle pravé tyče. O čtyři minuty později musel nadvakrát zasahovat De Gea, který nejdříve zastavil hlavičku Murphyho a poté ještě zneškodnil dorážku Willocka. Ve 20. minutě to byli opět domácí, kdo byl blízko gólu. Saint-Maximin vyslal prudkou střelu z hranice vápna, jeho pokus mířící k pravé tyči však fantasticky pokryl výtečný De Gea.

Ve 34. minutě se opět připomněli hosté, Dalot si našel centrovaný míč a z první napálil balón na bránu, k jeho smůle však střelu nasměroval přesně do míst, kde byl připravený Pope, který si s pokusem poradil a nepřipustil změnu skóre. Ve 41. minutě pálil opět Willock, ale svůj pokus namířil nad bránu. Na druhé straně se téměř identickým zakončením prezentoval Antony.

Druhý poločas začal ve vlažném tempu a diváci se dlouho nemohli dočkat nějaké zajímavé šance. Erik ten Hag reagoval na vývoj zápasu dvojitým střídáním, ze hry odešli Antony a Weghorst a jejich místa zaujali Martial se Sanchem.

V 65. minutě si naskočil na centr Saint-Maximin, míč netrefil hlavou ideálně, ale ten se dostal až k volnému Willockovi, který ho nasměroval za bezmocného De Geu. "Rudí ďáblové" mohli vyrovnat v 76. minutě, kdy si centr z rohu našel Varane, Pope ovšem proti hlavičce francouzského stopera skvěle zasáhl a šanci zneškodnil. O minutu později předvedl nádherný reflexivní zákrok De Gea, jenž Joelintonovu hlavičku vytěsnil na břevno.

V 88. minutě přidali domácí druhou branku, Trippier našel centrem z volného přímého kopu Wilsona, jenž hlavičkou k levé tyči nedal brankáři šanci. Newcastle doma zaslouženě vyhrál a posunul se na třetí místo, kde je o skóre právě před Man Utd.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele