29. kolo
01.04.2023 16:00 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Alexis Mac Allister (© AFP)

Přestřelka v Brightonu vítěze nepřinesla

Brighton ve 29. kole Premier League remizoval s Brentfordem 3-3. Hosté v utkání třikrát vedli, ale nakonec to stačilo pouze na bod. Za stavu 3-2 pro Brentford zahrál v 87. minutě Hickey v pokutovém území rukou a rozhodčí po konzultaci s videem nařídil penaltu. Tu následně proměnil Mac Allister a zařídil domácímu týmu bod.

Hosté udeřili již v 10. minutě, kdy Jensen krásným centrem našel Janssona, který prudkou hlavičkou zamířil do šibenice. Gólová odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 20. minutě Raya ještě zlikvidoval střelu Marche, ale o minutu později už byl krátký na pokud Mitomy, jenž brankáře Brentfordu přehodil pěkným obloučkem z hranice vápna. Ve 22. minutě si však Brentford vzal vedení zpět, Toney si vyměnil míč s Mbeumem a poté střelou k pravé tyči nedal gólmanovi šanci.

Velmi produktivní půlhodinu zakončili domácí. Ve 28. minutě March našel přesným centrem Welbecka a ten hlavičkou zblízka usměrnil míč k levé tyči. I v následujících minutách oba týmy praktikovaly svižný fotbal a hrálo se stylem nahoru dolů, což přineslo další šance. Ve 34. minutě selhal ve vyložené šanci hostující Mbeumo, o minutu později zase na druhé straně zblokoval Grossův nebezpečný pokus jeden z obránců. Na konci prvního poločasu mohli jít do vedení domácí, ale Mac Allisterovu střelu mířící k pravé tyči skvěle pokryl Raya.

Úvod druhého poločasu zachytili opět lépe hosté. V 50. minutě se po centru z přímého volného kopu dostal k míči Pinnock a pohotovým zakončením přidal třetí gól Brentfordu. V 62. minutě spálil obrovskou tutovku March, v samostatném úniku zamířil pouze doprostřed brány a Raya svůj tým podržel. O deset minut později si Seagulls vypracovali další příležitost, Dunk však ve vyložené šanci netrefil balón ideálně a poslal ho těsně nad. V 87. minutě hostující Hickey zahrál rukou v pokutovém území, sudí si situací nejdřív ověřil u videa a poté nekompromisně ukázal na značku penalty. Té se ujal Mac Allister a bez problému ji proměnil, čímž vyrovnal na konečných 3-3.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele