29. kolo
01.04.2023 16:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Ben White a Gabriel Martinelli (© AFP)

Arsenal bez problému porazil Leeds

Arsenal v utkání 29. kola Premier League pohodlně porazil Leeds United 4:1. Skóre z penalty otevřel Gabriel Jesus, jenž se poté trefil ještě jednou. Doplnili jej ještě Ben White a Granit Xhaka, za hosty mírnil porážku Rasmus Kristensen.

První velkou šanci měl domácí favorit. Granita Xhaku na levé straně nikdo nepohlídal, a tak odcentroval do pokutového území na Gabriel Jesuse. Ten však ze slibné pozice hlavou přestřelil. Po půlhodině hry se však o slovo přihlásili i hosté. Crysencio Summerville vedl míč na levém křídle. U pokutového území nahrál Marcovi Rocovi a naběhl si do díry mezi obránci Arsenalu. Roca mu tam balón narazil a Summerville se ocitl v dobré pozici na levé straně pokutového území. Přízemní střelu na zadní tyč ale pokryl Ramsdale. Ten měl práci zanedlouho znovu, když Summerville uvolnil Harrisona, jenž z levé strany pokutového území vypálil do horní části branky. Domácí gólman balon dokázal vyrazit.

Ve 33.minutě však hlavní sudí neměl jinou možnost než písknout pokutový kop. Gabriel Jesus přešel přes Kristensena a poté jej v pokutovém území poslal k zemi Luke Ayling. Faulovaný si i přes pověru vzal penaltu na starost a zahrál ji mazácky. Brazilec si počkal na pohyb gólmana Mesliera a poslal míč mimo jeho dosah. Před přestávkou mohli Gunners přidat ještě jeden gól, když sice Meslier správně vyběhl proti přihrávce na Ödegaarda, jenže odkopem našel jen Gabriela Martinelliho. Ten jej sice přeloboval, ale zaskočil Ayling, jenž si ale svou nešikovností málem dal vlastní gól.

Ve 47. minutě už se kanonýři gólu dočkali. Zinčenko na levé křídle našel Martinelliho. Ten přešel přes Aylinga a poslal parádní centr na zadní tyč, kam si naběhl Ben White a o břevno poslal hlavou balon do sítě. O osmi minut později už Arsenal vedl 3:0. Jesus na hranici šestnáctky našel Trossarda. Ten si pohrál s Kochem a vrátil zpět na brazilského útočníka, jenž dostal míč přesně proti noze a z blízkosti jej napálil do brány. Za chvíli mohl po rohu Trossarda padnout další gól, ale Meslier tentokrát dokázal proti hlavičce Martinelliho reflexivně zakročit.

V 64. minutě měl Leeds první vážnější šanci ve druhé půli. Sinisterra našel Kristensena, ten uvolnil Aaronsona. Proti vyběhnuvšímu Ramsdaleovi však dokázal uspět, brankář Gunners svůj tým podržel. Hosté se ale snížení nakonec dočkali, a to v 76. minutě. Xhaka tečoval přihrávku Harrisona k Rasmusu Kristensenovi, který vypálil z hranice vápna. Balon ještě lehce tečoval Zinčenko a střela nakonec zapadla přesně k tyči. Poslední slovo měli v 84. minutě domácí. Bukayo Saka na pravé straně udržel balon a předal jej Ödegaardovi. Ten dlouhým pasem naprosto přesně našel Granita Xhaku, jehož hlavička skončila u pravé tyčky.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
zoca

1) první velkou šanci měli hosté hned po pár vteřinách a ne domácí AFC

2) když už tak Xhaka odcentroval na Gabriela Jesuse a ne na Gabriel Jesuse, jak píšete

3) Zinčenko na levém křídle našel Martinelliho. Ne na levé křídle - jak píšete vy

4) White poslal sice míč o břevno do sítě, ale rozhodně nestřílel hlavou, ale pravou nohou

5) O osmi minut později je taky super kravina - správně je to o osm minut později, kdyby vás to zajímalo

6) "Proti vyběhnuvšímu Ramsdaleovi však dokázal uspět, brankář Gunners svůj tým podržel." > Tak to je snad největší hlod v celém článku dokázal uspět a dal góla nebo Ramsdale podržel svůj tým? Obojí to úplně nejde

Fakt píšete čím dál ubožejší články se spoustou chyb a toto už je fakt masakr nasekat tolik chyb v jednom článku Necháváte to psát děti a nekontrolujete si to po nich???

Strašná úroveň těch článků

Reagovat
hradec

Tady Pan PP je pověstný svým přehledem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele