Představujeme města Eura 2012 - Doněck

04.06.2012, 15:28
Profily, historie
Zaujalo nás
Vítejte na Ukrajině! Po návštěvě měst polských je dnes na řadě první ukrajinské. Doněck, jeho Donbass Arena pro 51 504 příznivců fotbalu a všichni obyvatelé tohoto historicky poměrně mladého města hlásí: vše připraveno.

Historie

Město bylo založeno v roce 1869, když zde podnikatel John Hughes, pocházející z Walesu, postavil hutě a otevřel několik uhelných dolů v blízkosti kozáckého osídlení Oleksandrivka. Původní název Doněcku zněl Yuzovka, v ruštině Юзовка. Ti z vás, kteří mluví anglicky, se jistě rychle dovtípí proč. Na počátku minulého století měla Yuzovka okolo 50 tisíc obyvatel, roku 1917 byla povýšena na město a o sedm let později "dobrovolně" přijala jméno Stalino, podle nechvalně proslulého diktátora Josifa Vissarionoviče Džugašviliho alias Stalina.

Před II. světovou válkou dosáhl počet obyvatel půl milionu, ale okupace vojsky Hitlerova Německa znamenala výrazný úbytek. Po osvobození zde jich žilo necelých 175 tisíc. Město bylo za války téměř zničeno, po roce 1945 se ho znovu podařilo vybudovat. V listopadu 1961, jako součást "destalinizace", vydal Nikita Chruščov dekret, v kterém se nařizovalo eliminovat vše co mělo spojení s kultem osobnosti.

Dnešní jméno má kořeny v pojmenování řeky Severní Doněc, protéká severně od Doněcku, město samotné se pak nachází na březích Kalmiusu. Počet obyvatel překročil jeden milion a na rozdíl od ostatních oblastí Ukrajiny se zde mluví poměrně často rusky. K národnosti ukrajinské se zde hlásí asi 57% občanů, k té ruské pak 38%

Monument Osvoboditelům Donbasu
Kopie Carského děla

Stojí za návštěvu

V Doněcku se téměř vše točí okolo sportu, zejména fotbalu, a železa. Také proto je místem a cílem všech návštěv moderní Donbass Arena. Ale o té si povíme více o něco později.

Rekreační a kulturní Park Leniského Komsomolu. Připadá vám název tohoto zařízení poněkud legrační, zastaralý? Snad máte pravdu, ale nesmíme zapomenout, že jména Lenin a Komsomol mají v mnoha zemích bývalého Sovětského svazu stále svou vážnost. Návštěvníci se zcela jistě zastaví na obrovské vyhlídkové terase, odkud je možno vidět velkou část města a jeho nejznámější symbol: obrovské haldy pocházející z místních dolů. Další atrakce? Monument Osvoboditelům Donbasu, Pohádková louka, Dětská železnice, Palác mládeže a tělovýchovy, nádherné fontány v nové části parku, most Přátelství.

Grand hotel Británie, jedna z nejstarších
budov ve městě (1873) © Andrew Butko
Sousoší "The Beatles" © V.S.Biletskij

Proti budově místní Radnice se nachází věrná kopie Carského děla, originál je k vidění v Moskvě. V blízkosti je pak další z mnoha doněckých parků, tentokráte plný uměleckých děl mistrů kovářských. Doněck patří mezi města tzv. "Kruhu evropských kovářských měst", který má i jednoho českého zástupce, Lipník nad Bečvou. Muzeum pod otevřeným nebem nabízí prohlídku více než 150 originálních klenotů kovářského umění.

Milovníci hudby, ale také fotbalu, nezapomenou navštívit dnes již slavné Sousoší The Beatles. Bylo slavnostně otevřeno v roce 2006 a součástí komplexu "Umění Liverpoolu" je typický anglický Pub a hotel. Po celý den se z reproduktorů linou tóny hudby kapel z nejslavnějších..

O Doněcku se mluví jako o nejzelenějším průmyslovém městě světa. Pyšní se titulem Město miliónu růží. Jedním z nejkrásnějších míst je Ščerbakovův park.

Pohled na město a Ščerbakovův park

Osobnosti

Anatolij Solovjaněnko, 1932-1999, operní pěvec, "Stříbrný hlas Ukrajiny", nositel celé řady vyznamnání a ocenění. Jeho jménem se pyšní Divadlo opery a baletu v Doněcku.
Vasyl Stus, 1938-1985, básník, bojovník za lidská práva, 23 let vězněný v žalářích sovětského, komunistického, režimu.
Oleh Tverdovskij, 1976-?, hokejista, All Stars NHL 1996/97, vítěz Stanley Cupu s New Jersey Devils (2003) a Carolina Hurricanes (2006).
Lilia Podkopajeva, 1978-?, gymnastka, mistryně světa a Evropy, vítězka OH 1996

Růže, symbol města
© Sigismund von Dobschütz
I toto je Doněck... © Andrew Butko

No konečně, fotbal!

Fotbal se do oblasti Donbasu dostal zásluhou britských zaměstnanců zakladatele Doněcka, Johna Hughese. Ale až v roce 1911 začal existovat formálně, prvním týmem se stal ten, který reprezentoval kováky z Yuzovky. O dva roky později mužstvo vyhrálo Pohár Donbasu. A v roce 1936 byl založen klub, který dnes nese jméno Šachtar Doněck. Jeho původní název byl Stachanovec, podle sovětského horníka - úderníka Alexeje Stachanova. Roku 1951, již jako Šachtar, skončil na 3. místě nejvyšší ligové soutěže SSSR. V letech 1960/62 hrál 3x za sebou finále Poháru, ve dvou případech, 1961 a 1962, ho také získal. Rok 1971 se stal "černým", 16. příčka a sestup. Již v další sezoně byl zpět, 1975 přinesl druhé místo a v sezoně 1976/77 měl Šachtar právo hrát Pohár UEFA. Vypadl v osmifinále s Juventusem Turín.

Osmdesátá léta přinesla další úspěchy: 1980 a 1983 vítězství v Poháru, 1983 dokonce zisk Superpoháru. Přišla účast v Poháru vítězů Pohárů, zde se dostal do čtvrtfinále, kde byl vyřazen Portem. Sovětský svaz se rozpadl a tak se vznikem samostatné Ukrajiny přišla také samostatná Premier Liha. Šachtar se stal sedmkrát mistrem, osmkrát vyhrál národní pohár a třikrát superpohár.

Největší úspěch klubu přišel v sezóně 2008/2009. V posledním ročníku Poháru UEFA, než se soutěž přejmenovala na Evropskou ligu, se Šachtar probil do semifinále, kde stanul proti největšímu rivalovi, Dynamu Kyjev. Po výsledcích 1:1 a 2:1 prošel do finále, v němž na stadiónu Şükrü Saraçoğlu v Istanbulu porazil německý Werder Brémy 2:1 v prodloužení.

V sezoně 2010/11 se klub probojoval čtvrtfinále Ligy mistrů, když vyhrál základní skupinu, jedinou porážku mu uštědřil Arsenal (5:1) a v osmifinále přešel přes AS Řím po dvou vítězstvích, 3:2 venku a hladce 3:0 doma. Čtvrtfinále se slavnou Barcelonou už bylo nad síly tohoto sympatického celku a po výsledcích 1:5 a 0:1 se LM rozloučil. V posledních čtyřech utkáních nastoupil v základu oranžovo-černých český reprezentant Tomáš Hübschman, držitel bronzové medaile z Euro 2004.

Domácím rivalem je Metalurh, založen v roce 1996, na větší úspěch ale čeká. Třikrát skončil na třetím místě, letos sedmý. Dvakrát už se probojoval do finále národního poháru, v obou případech ale prohrál v prodloužení. Podruhé to bylo letos se Šachtarem.

Mezi slavné fotbalové rodáky patří zejména Andrij Vorobej, reprezentant Ukrajiny v 68 zápasech, čtvrtfinalista MS 2006. Celkem pět fotbalistů ze Šachtaru oblékne dres národního týmu Ukrajiny na Euro 2012.

Stadion Donbass Arena

Celkem 50 tisíc diváků pravděpodobně uvidí každé utkání z tribun tohoto stadionu. Díky investici ukrajinského multimilionáře Rinata Achmetova, majitele Šachtaru, cena se odhaduje na 320 milionů eur, mohlo dojít 29. srpna 2009 ke slavnostnímu otevření. Koncert zpěvačky a hvězdy popu Beyoncé byl nezapomenutelným zážitkem. Prvním fotbalovým soubojem byl zápas domácího Šachtaru s kyjevským Obolonem, první gól dal Jadson z penalty a skončilo to 4:0.

Noční pohled na stadión

Zápasy

Tři opravdové šlágry uvidí Donbass Arena již ve skupině. Nejdříve se 11. června v 18:00 střetne Francie s Anglií, o čtyři dny později a ve stejnou hodinu se představí domácí Ukrajina v souboji s Francií a posledním zápasem bude Ukrajina - Anglie, na programu 19. června ve 20:45. V Doněcku se také bude hrát jedno čtvrtfinále a jedno semifinále.



Soutěž

Také u příležitosti představování měst pořádajících Euro 2012 budete mít možnost hrát a tipovat o ceny. Prvních pět si rozdělí suvenýry s motivy české reprezentace a trička EuroFotbalu.

Označte odpovědi na otázky a také svůj tip na zadaný zápas. Své odpovědi můžete měnit až do začátku tipovaného zápasu. O pořadí bude samozřejmě rozhodovat celkový počet nasbíraných bodů, při rovnosti pak budeme losovat.

Dnešní otázky:


Příští zástavkou našeho putování bude Charkov.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (1637)

Přidat komentář
popltak

hraje se i v Černobylu?

Reagovat
smazaný uživatel

jj hraje

Reagovat
domingo

Pripjat je vyklizena, to bys mohl vedet..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neuro

ten stadion Shakhtaru je úplně úžasný

Reagovat
fabec1222

Krása no

Reagovat
božský John

Co jsem slyšel od táty, tak Doněck je předevšim zelený město a peníze z uhlí se tam investujou předevšim do přírody. Nemusí se tam špatně žít

Reagovat
fabec1222

Má recht, ty průmyslový baráky tam bouraj jeden za druhym

Reagovat
Neuro

jinak ta fotka s popisem "i toto je Doněck" by se dobře hodila i na nás a "i toto je Ostrava"

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
centos

To mě taky napadlo. Jenže tady by to spíš bylo naopak: ten nápis by byl třeba u polaneckých rybníků nebo jiné zelené části města.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Neuro

náhodou vypadá libově tam bych si zakopat chtěl.. akorát by se hrálo při zemi no

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo četl článek o Chelsea na Necyklopedii, tak tady by mohla hrát Chelsea

Reagovat
REPLIKATOR

Na tom hřišti bude víc než kde jinde potřeba hrát po zemi

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona style..

Reagovat
rufus

Ideální hřiště pro trénink.

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznacne najkrajsi stadion ME mozno najkrajsi v celej Europe

Reagovat
Neuro

když tak nad tím přemýšlím tak z těch stadionů co mají "moderní ráz" asi máš pravdu.. Allianz arena je taková až moc fádní a obyčejná.. tento stadion je opravdu klasa

Reagovat
One-Real

z moderního hlediska bejt nejhezčí může, ale tu správnou krásu s nádychem historie mají jiné stánky

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

Z moderních rozhodně nový stadion Staré dámy. Z těch starších mám pořád slabost pro Craven Cottage. To je prostě nádhera. Ale tenhle je taky parádní.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Neuro

dyť styl Cravenu Cottage mají skoro všechny stadiony v Anglii

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to asi ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V Evropě určitě ne, ale na šampionátu jednoznačně.

Reagovat
Minister

Reagovat
exse

Nejhezší stadion v evropě bude Nueva Mestalla

Reagovat
smazaný uživatel

mně se víc líbí Emirates Stadium, ale Donbass Arena je taky hodně dobrá

Reagovat
Shevchenko

Aveiro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejkrásnější v Evropě určitě ne, ale na něm je super, že vypadá o dost větší než ve skutečnosti je. Takže je pořádně impozantní.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejkrásnější stadion ME je Olympijský stadion v Kyjevě, opravdu fenomenální.

Reagovat
smazaný uživatel

no fuj

Reagovat
smazaný uživatel

Jde vidět, že jsi ho po rekonstrukci ještě neviděl

Reagovat
centos

Stadion s dráhou nikdy nebude nejkrásnější.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak nechapu jak to muzete objektivne hodnotit. Vsichni tu jen napsali svuj nazor a to je cely. Treba stadak v Kazani taky nebude spatnej.

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě od toho je diskuse aby se prezentovali názory, což se tady děje

Reagovat
smazaný uživatel

Jednozančně nejhezčí stadion Eura.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Jo, tam bych se podival moc rad.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trand

Reagovat
Trand

Teď už asi zas tolik ne I když Donbass aréna jim tam pořád stojí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
penepi

Pre mna najkrajši štadión na svete, uz na ňom onanujem poriadne dlho.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pokahontas

V tom výčtu osobností města mi docela chybí Sergej Bubka...Jinak Šachťor vyhrál ukrajinskou ligu již podstatně více než třikrát!A Doněck není místem,kde by se mluvilo poměrně často rusky,,narozdíl od ostatních"částí Ukrajiny.Poměrně často se mluví rusky v řadě oblastí Ukrajiny,hlavně na východě,ale rozumí ji prakticky každý-v televizi se leckdy plynně přeskakuje z jednoho do druhého.

V samotném Doněcku má drtivě navrch ruština-Tomáš Hubschman to ze svých zkušeností odhadoval na 95%-5% v její prospěch...

Reagovat
smazaný uživatel

Doněck není místem,kde by se mluvilo poměrně často rusky,

V samotném Doněcku má drtivě navrch ruština

??

Reagovat
alegre

Ruština je opravdu první řečí, ale těch 95% je trochu nadnesených. Co se Sergeje Bubky týče, narodil se ve Vorošilovgradu, nyní Lugansk.

Reagovat
oli9
Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/noclador/status/1567467507665051648

Jedna pravdepodobne až príliš pozitívna analýza toho, čo sa deje. V skratke - ak sa Ukrajincom podarí dobyť (čo vyzerá momentálne ako takmer istota) a udržať Ševčenkovo, umožní to ich delostrelectvu bombardovať zásobovacie trasy a mosty, ktoré sú životne dôležité pre ruské jednotky na západ od rieky a v Izjume. To by malo odrezať momentálne vyše 10k ruských vojakov od zásob a posíl a pripraviť Rusko o ďalšie pokusy na dobytie Slovjansku v blízkej budúcnosti.

Bodaj by

Reagovat
oli9

Dneska ty ztráty pro Rusaky budou krásné jak mrtvých tak zajatych... Navíc tě znicene techniky a zajaté techniky.

Na Charkovske frontě prý zajato velké množství orků. Ale jen komentováno velké množství.. Takže nemám představu kolik to je..

Na chersonske frontě... Doslova chaos. orkove na sociálních sítích brečí, že je posílají na nesmyslné útoky, jsou vyčerpaní, bez podpory... 3x na dnepru u Chersonu zkoušeli pontovy most 3x zničen...

Také vešlo ve známost, že jedna z ruských dělostřeleckých divizí operujících v Chersonském směru ztratila až 60 procent svého personálu a vybavení a je považována za neschopnou."

Ukrajinští HIMARS celý den míří na ruské konvoje a soustředění vojsk v Kupjansku a Izjumu. Ruské zdroje uvádějí značné množství zabitých a zraněných vojáků

Cherson "Kvůli logistickým komplikacím nemají nepřátelské jednotky palivo a munici."

Reagovat
thewall

Pokuid to není fejk, tak potvrzeno 48.759 zabitých vojáků RF k 24.8.2022 (druhý odstavec textu). A to bez separatistů pseudorepublik.

To by znamenalo, že UA hlášení jsou spíše podhodnocená. No, nevím ....

https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1567486326580150273

Reagovat
Mastný Chobot

Je to hoax, určite by v dokumente ministerstva financií nebolo uvedené presné číslo mŕtvych vojakov, to nie je informácia, ktorá by bola relevantná pre ministerstvo financií. Navyše, to vychádza na 7,4 milióna rubľov za mŕtveho vojaka, čo je 120k eur. Keby toľko dostávali rodiny v Rusku za mŕtveho vojaka, tak si ich sami strieľajú.

Reagovat
thewall

Přikláním se k tomu, že je to podvrh.

Ale ministerstvo financí je právě ten resort, kde ta čísla mrtvých musí být na přesné jednotky. V účetnictví nemůžeš mít počty padlých zaokrouhlené. Jde o výplatu peněz a proto to budou seznamy konkrétních jmen, částek a součty na jednotky (lidé i rubly). Výslednou sumu v reportu třeba zaokrouhlíš na miliardy nebo milióny rublů, ale u počtu zabitých bych zaokrouhlování počtu zabitých spíše nepředpokládal. Ministertvo vnitra si může ztráty personálu klidně počítat zaokrouhleně třeba na celé desetitisíce...

A těch 7,4 mil. rublů za padlého už je info známé několik měsíců (nějaký výnos Putina nebo něco podobně úředního už se před časem objevilo).

Reagovat
Mastný Chobot

Jasné, že sedieť to musí na cent presne, len si nemyslím, že v dokumente MF by bolo explicitne uvedené, že to je výdavok za "48759 mŕtvych vojakov"

Reagovat
kilobyte

Tak těch 7,4 mega MF zaúčtovalo, ale to neznamená, že to dostaly rodiny.

Reagovat
Talker

musíš brát v potaz, že něco si vezme ministr financí, něco ministr vnitra, úředníci, k tomu musí něco přistát i Putinovi...

Pak to musíš zdanit a máš finální číslo, třeba 74.000...

Reagovat
oli9
Reagovat
Trand

https://twitter.com/JimmySecUK/status/1567518365761011712

Zelenského telefonát Macronovi 24.2. ráno. Prosí ho aby společně s západem řekli Putinovi, aby přestal, že je poslechne..

Reagovat
Čenda

prisny video. Ale libi se mi, ze jako první řekl Total war. Každopádně to musela bejt kurevsky ledová sprcha (koneckonců jako pro všechny, řekl bych).

Reagovat
Trand

Děkan národohospodářské fakulty a ekonom

Reagovat
Čenda

Prvotřídní dement, na jeho obranu, je v tom stabilní dlouhodobě

Reagovat
Trand

Tady druhá perla: https://twitter.com/BarboraKuzelov1/status/1567600052859768832

Jako pokud se vezme v úvahu, že ty miliony lidí tam deportovali Rusové, tak má pravdu no.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
oli9

Nejhorší je, že tento čurák je fakt na škole.. Divím se těm studentům, že tam chodí... Že se nic neděje...

Reagovat
kilobyte

VŠE by ho měla začít platit tím posilněným rublem. Možná by se mu pak rozsvítilo.

Reagovat
Trand

Reagovat
Golasso

Reagovat
thewall

Reagovat
Svatej

Reagovat
Blasphemer

Ukrajinské síly vyhodily v Ruskem obsazeném jihoukrajinském městě Melitopol do povětří štáb proruského politického hnutí, kde se připravovalo referendum o připojení regionu k Rusku. Podle agentury Interfax o tom informoval člen okupační správy Záporožské oblasti Vladimir Rogov, explozi v sídle proruského hnutí potvrdil také starosta města Ivan Fedorov, který je loajální vůči Kyjevu.

Reagovat
Ed_Hazard

Toto ale kludne môže byť pravda. Ten postup mi príde až veľmi rýchly a jednoduchý. Uvidíme, snáď sa to nepotvrdí. Čas ukáže.

Reagovat
Golasso

Pochybuju. Leda by uvažovali o použití taktických jaderných zbraní na velké koncentrace zive síly, ale to si snad ani sami nelajznou.

Reagovat
oli9

Jakože by obětovali tisíc vojáků. Stovky techniky a tuny munice když o munici skemraji u Kima? Ne prostě je tam chaos a jsou zas silní akorát papírově... Realita tam bude jiná

Reagovat
Svatej

Mě to strategicky smysl teda dává spíš v jejich neprospěch, byt tomu může nahrávat to, že tomu chci věřit pochopitelně.

Jednoduše - Když máš území 10x10 km, tak přece neumístíš vojáky rovnoměrně na každým kiláku, 80% z nich by bylo nevyužitých a ti ve frontový linii by byli oslabení, protože by jich bylo málo.

Dává smysl poslat velkou hordu dopředu a další s odstupem v další linii. Pokud se prorazí první, dá pak smysl, že je chvíli klid.

Reagovat
Neon
Reagovat
TopinB

Reagovat
Mastný Chobot

Včera nejaký predstaviteľ UA vlády na twitteri písal, že na Kryme bude horúco a už to tak asi začína byť:

https://twitter.com/michaelh992/status/1567856904340180993

Znova to isté letisko, ak sa nemýlim

Reagovat
kilobyte

To jenom opékají buřty.

Reagovat
Trand

Tak to asi všichni víme, že umírají i Ukrajinci. Pokud bychom se řídili klasickým poměrem, tak by jich při ofenzívě mělo umírat mnohem víc než obránců. Ukrajinci bojují chytře ale je jasné, že i oni budou mít ztráty. Takových videí budou od začátku války stovky na obou stranách.

Reagovat
Xavi

Však jasně, jen jsem to tady dal jako zajímavost.

Reagovat
Trand

Jj. Já to chápu i z pohledu toho vojáka, když ti umírají kamarádi a spolubojovníci a ty čteš na sociálních sítích jak je vše skvělé, tak to je asi dost blbý pocit, takže chápu že na to chtěl upozornit že není vše růžové. Jen to formulování toho tweetu vyznělo tak, že nám díky jednomu videu ukáže, že Rusové na prdel vlastně nedostávají. I když on to tak asi nemyslel no, jen to docela blbě vypadá.

Reagovat
Xavi

Jn.

Reagovat
frankiefcb

Tak ja ho chapu taky. Jako cist od lidi v teplicku, jak se tam raduji a vubec nemame poneti jakym peklem prochazi. Taky bych byl nasrany. Ukrajincu bohuzel taky umira hodne. Na druhou stranu vubec nevime jake ma dotycny nad sebou veleni atd. Ti kluci si casto plno veci musi kupovat za svoje, bo polovina oficial veci nez se k nim nedostane bo se rozkrade.

Reagovat
Svatej

protected pro mě, co tam bylo?

Reagovat
Trand

Tak až zas budete číst, že rusové dostávají na prdel. Wagnerovci na ně čekali s jistotou a popravili je. Všechny. Dva jsem znal osobně. S takovým videem se vám ukrajinská strana nepochlubí. Taková je prostě realita.

A pod tím video, jak jede skupina Ukrajinců v autě a zřejmě jsou přepadeni a postříleni. Není to tam dobře vidět.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Xavi

Ten odkaz pořád funguje.

Reagovat
fabec1222

Co ta Alžběta ve VB? Blíží se konečná? Nějaké blížší info,

Reagovat
Neon

https://www.bbc.com/news/uk-62836057

vypadá vesele, ale barva těch rukou fakt není pěkná

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Mastný Chobot

To su šimpanzie ne?

Reagovat
kilobyte
Reagovat
Blasphemer

DING DONG THE WICKED BITCH IS DEAD

Reagovat
Neon

takovou míru cynismu bych čekal spíš kdyby šel Putin na chuj, ne u královny.

Reagovat
Blasphemer

Je to jen sranda.

Byla to skvělá královna, hlava impéria a matka několika pedofilů.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Čenda

Reagovat
Neon

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
fabec1222

Královna je mrtvá, ať žije král

Reagovat
sokar

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Blasphemer

Charles disbands Parliament and declares himself absolute monarch. Declares war on Russia. Personally leads soldiers into the battle of Saint Petersburg, the victors publicly execute Putin and declare Russia East East Anglia.

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/KyivIndependent/status/1567947340165562368

Zelensky publishes video of Ukrainian flag over Balakliia.

“The city of Balakliia, Kharkiv Oblast, is under (Ukrainian) control. The order is complete,” say soldiers in a video published by President Volodymyr Zelensky.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

To bude ta ruská past. Teď mají Ukrajince tam, kde chtějí.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Čenda

Reagovat
oli9

Jj ještě když to říká nějaký kadyrovec nebo co to bylo

Reagovat
Trand

A i americký Institute for the Study of the War říká, že ukrajinské obsazení Kupjansku do 72 hodin je pravděpodobné.

Reagovat
frankiefcb

https://twitter.com/Ukrainene/status/1568156938130563072?t=I3n9hNn3xlg5bHqkA0kYxQ&s=19 tady mapa situace od Rusaka. Vzhledem k tomu, ze je to zmrd situace bude pravdepodobne horsi.

Reagovat
kilobyte

https://twitter.com/BarboraKuzelov1/status/1568028817347723268

https://twitter.com/BarboraKuzelov1/status/1568014989750898693

Ten magor si snad myslí, že sežene přes 2 milióny podpisů na petici. Už vidím, jak přijde s tím. že 50k bude stačit.

Reagovat
Svatej

uuuuf to je píííčus

Reagovat
Čenda
Reagovat
Trand

Reagovat
Mastný Chobot

parádne, znova som si spomenul, že som asi do 15 rokov chcel byť pilot aj tá pesnička sa mi páčila

Reagovat
ACSeRw!n

mazec..

Reagovat
Blasphemer

Miluju vždycky tu muziku v těch videích z války.

Reagovat
Mastný Chobot

https://www.youtube.com/watch?v=p0_72mfwszM&ab_channel=UKRmusic

tu je tá z lietadla aj s lyrics nižšie

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Čenda

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Neon

Izium nejspíš definitivně odříznuté od zásobování

https://twitter.com/Archer83Able/status/1568173767758647297/photo/3

Reagovat
Blasphemer

Vše podle plánu pana Putina.

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vole ak je to všetko pravda, tak posledné dni Ukrajinci idú ako parný valec

Reagovat
oli9

https://twitter.com/chmelarp/status/1568158952763916288?s=20&t=wgjcFj6Sosis82eeytrX3g

To by byla pecka

Sychevoi by byl nejvyšším ruským důstojníkem zajatým od II.sv- války

Reagovat
TopinB

Reagovat
roman_tycka

You have reached the Lada order line. We are sorry to inform you that due to the unexpectedly high number of RuZZian casualties during the Ukrainian offensive, that you airbagless Lada will not be available until 2090.

Thank you for choosing Lada. The Orchish choice!

Reagovat
TopinB

Reagovat
Blasphemer

Neskutečný taktický úspěch Ukrajinců. Dosáhli města Kupyansk, tedy i řeky Oskil.

Rozdělili tedyruskou sestavu (která má za zády řeku Oskil) západovýchodním průlomem na dvě části.

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Trand

Reagovat
Zaschrona

Pořád tomu nějak moc nechci věřit, ale jen houšť takových pomalu neuvěřitelných zpráv.

Hrozně se ale bojím toho, že teď teprve se dočkáme od Rusáků toho vůbec nejhoršího. Při představě, že Ukrajina si bere zpátky třeba Mariupol nebo dokonce Krym, čeho všeho se ještě dopustí.

Reagovat
roman_tycka

Budou placat jak bude hrozna odveta a tim to skonci. Nebo budou pouzivat miliony kusu munice z kldr ve forme klacku a kamenu.

Reagovat
Zaschrona

No kéž by, ale pekelně hnusných zbraní mají pořád dost a pokud začne jít Putinovi a lidem kolem něj takto o kejhák, bohužel je možný fakt leccos...

Reagovat
oli9

Mazec

Reagovat
oli9
Reagovat
Blasphemer

tyhle jsou tak dementní, že to dělají zadarmo

Reagovat
Čenda

Reagovat
Golasso

Tvl, to snad není možný. Jak může být někdo takhle blbej? Moc nevěřím, že tady těm jebkám někdo něco platí. Tyhle prázdný palice stačí ovlivnit.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Ed_Hazard

Ja som zmateny. To snad musia odtial sprintovat prec Tymto tempon su Ukrajinci za tyzden pri Moskve boha jeho.

Reagovat
Neon

Ti vocasi snad všechno bojeschopné odlifrovali do Chersonu, protože ten ztratit by znamenal určitě konec pro Putina a proplesklo je to pořádně Dneska zveřejnili video, jak posílají posily ke Kupjansku, v koloně byly mimo jiné Lady Nivy. Sice hezky naleštěný, ale pořád to jsou civilní a hodně stará vozidla.

Reagovat
Neon

a navíc se tam nedostanou, teď čtu, že Ukrajinci odpálili most přes řeku

Reagovat
oli9

Tak kdypak čekat Izjum . To.ude naprosto zásadní

Reagovat
Blasphemer

Fun fact: U Izjumu v roce 1942 došlo při druhé bitvě o Charkov k jedné z největších porážek SSSR, kdy se nechali obklíčit v kapse právě u Izjumu, což mělo za následek zdrcující porážku Rudé armády a pro Němce volný postup na Stalingrad.

A jak víme, historie se má někdy ve zvyku opakovat.

Reagovat
oli9

Putler už dnes svolal nějaké zasedání bezpečnosti... Ale vše jde podle plánu jinak

Reagovat
oli9

dpc co to je

Reagovat
oli9
Reagovat
roman_tycka

Reagovat
TopinB

Reagovat
Neon

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Blasphemer

Byl si rychlejší.

Reagovat
Čenda

Reagovat
oli9
Reagovat
Čenda

perfekto. Prosím, doprdele kurva prosím at je to vse pravda.

Reagovat
Talker

Takže Ukrajina 2 měsíce mluvila o ofenzivě na jihu na Cherson, Rusáci tam přesunuli všechny jednotky, které byly bojeschopné a pak zaberou půlku severu.

Reagovat
Čenda

Přesně jak Putin chtěl

Reagovat
Svatej

Reagovat
-Carles-
Reagovat
Blasphemer

Izjum

Reagovat
frankiefcb

Tomu fakt nemůžu věřit. To už je z jiného světa.

Reagovat
oli9

Uzavřeli kapsu,

Jinak 15 km od Chersonu jsou

Reagovat
Blasphemer

Lyman

Reagovat
Čenda

https://denikn.cz/958236/vyvoj-boju-rusove-maji-strach-na-odvraceni-katastrofy-jim-zbyvaji-jen-dny-a-ukrajinci-jsou-u-klicoveho-mesta

Video, jak projíždí vesnicí a místní jim mavaji, top. Kez by to byla pravda a skutečnost.

Reagovat
thewall
Reagovat
thewall

Sakra, musím pozorněji procházet příspěvky přede mnou

Reagovat
oli9
Reagovat
oli9

Orkove už zdrahaji z Charkova

Ruský 202. samostatný pluk operující v Charkově jeho velitelé zcela opustili. Jednotka je momentálně bez komunikace nebo velení

237. gardový výsadkový útočný pluk Ruské federace ukončil svou existenci kvůli smrti nebo zranění všech vojáků. Velká část přeživších je v extrémně kritickém stavu

Ozbrojené síly Ukrajiny pracují v Limanu, někteří začali ustupovat do Rubeznoje a Svatova, skupina Izyum se rozprchla po lesích, jsou hloupě sraženi ze všeho možného, ​​jsou v panice,"

Ruské síly se stahují z města Savynce.

"Svyatohirs'k - Rusové také ustupují."

Dneska jsem četl proč to vypadá jak vypadá...

Nějaký ork z fronty si stěžoval, že je to všechno v prdeli. Že je nikdo neucil jak ustupovat nebo se bránit, že to nikdo nezná a proto ten chaos. Nikdo neví co má dělat, plán ústupu neexistuje natoz tak obrany... Že ten kdo se nějak snaží zakopat a bránit, tak ti co mu mají kryt záda nebo bok zdrhnou a nemůže to fungovat

Reagovat
Blasphemer

Go go go

Reagovat
Neon

Dívám se dobře na twitter, nebo fakt rusáci zdrhají/jsou vypráskáváni z Iziumu i Lymanu zároveň?

Reagovat
Mastný Chobot

A su z toho nejake videa?

Reagovat
Neon

určitě jsou rusáci z Iziumu odřízlí: https://twitter.com/visegrad24/status/1568337195936743428

a na ten Lyman nejspíš vlítli od jihu. Ráno bude asi fakt nádherný (pokud nevyletí záporožská jaderka do vzduchu, už jsou zase bez proudu)

Reagovat
Mastný Chobot

Heh tak vraj sa atm bojuje uz na predmesti Izjumu. To by bolo neskutocne. Vsetko co Rusi dobyjali polroka stratene za 3 dni. A niekde som videl vyjadrenie predstavitela UA vlady ze maju problem... lebo nevedia kam maju dat vsetkych POWs. To je naaaadhera

Reagovat
Talker

Tak zas bych úplně nejásal, pořád to je relativně malá oblast vzhledem k tomu, kolik území zabrali.

Každopádně to vypasá hodně nadějně.

Reagovat
Blasphemer

Vždyť o to vůbec nejde. Je to hlavní logistický uzel směrem z Ruska, důležitý pro logistiku celé ruské armády. Jako bonus tam je koncentrováno velké množství vojáků, kteří teď, když se to podaří, zůstanou vzhledem k topologii odříznutí. Že tam během 2. světové proběhly čtyři velmi důležité bitvy, není vůbec náhoda, to místo strategicky důležité i po osmdesáti letech, zeměpis neochčiješ.

Reagovat
oli9

Reagovat
Talker

Za těch pár měsíců, co už jen čtu a neanalyzuji jsem vypadl ze své role vojenského analytika.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

Krasne se to cte

Reagovat
oli9

Malá oblast, ale logistika. Zásobování, opěrný bod, obranná linie... Hodně důležité... Nějaké stovky km čtverečních luk nebo polí ti jsou k ničemu.. Vždy je důležité město, dopravní komunikace,most, řeka atd...

Reagovat
oli9

Ukrajinská armáda v centru Kupjansku

Minulý týden to město bylo 60 km v ruSSkem okupovanem území

Reagovat
frankiefcb

ale bohuzel vychodni cast asi neziskaji. Nicmene i tak je to uspech a zeleznicni uzel maji na musce.

Reagovat
oli9

Ukrajinská armáda u Charkova

Život, smrt... Sbohem přátelé, třeba se už neuvidíme. Svůj život, to nejdůležitější, obětujeme pro vás, kteří si to čtěte. Buďte šťastní v čase, který máte

https://twitter.com/Militarylandnet/status/1568344387137970176?s=20&t=0xAD2mX1b7vJRAaA3axdwA

A o tomto je když to srovnám s těma ozralyma orkama kteří si tam šli jen přilepsit a nedostanou ani nazrat, tak není otázka jestli to Ukrajina zvládne, ale za jak dlouho...

Reagovat
andrew96

Tvl, poslední dny jsou neskutečná vzpruha. Bijte je, kurvy.

Reagovat
frankiefcb

Ještě GŠ Ukrajiny nevydal denní hlášení o Ruských ztrátách. Asi se zatím nemůžou dopočítat.

Reagovat
thewall

Rusové živí naději, že vše je strategický záměr ruské armády ...

https://topwar.ru/201546-operativnaja-obstanovka-na-izjumsko-kupjanskom-uchastke-fronta-vsu-ne-speshat-naraschivat-temp-nastuplenija-iz-za-opasnosti-okruzhenija.html?fbclid=IwAR087TbrvInMQgYUFA4M6twFHbH3dZN7RtmIFJg8QaPDs_8R9viKIycKpeo

Poslední odstavec:

"Řada vojenských expertů také vyjadřuje názor, že takto výrazný průlom ukrajinských formací v charkovském směru může být součástí strategického plánu ruského velení na vlákání velkých nepřátelských sil hluboko na naše území. Takové natažení boků spojené s velkou vzdáleností od vždy opožděného zásobování zbavuje nepřítele možnosti pokračovat v aktivní ofenzívě. Zároveň je zřejmá hrozba úplného obklíčení a zničení rozptýlených sil Ozbrojených sil Ukrajiny.

Jak dalece se jedná o promyšlený plán Generálního štábu RF armády nebo o špatný výpočet našeho velení, ukáže velmi blízká budoucnost."

Reagovat
thewall

Procházím diskusní příspěvky rusů k tomuto článku a docela baví ta víra v RF armádu:

"Это временный успех укровойнов, хоть и чувствительное. Но наступление остановят и фашистов погонят назад."

"To je dočasný úspěch ukrovojnů, i když citlivý. Ofenzíva však bude zastavena a nacisté budou zahnáni zpět."

Reagovat
frankiefcb

A proto si je naženeš do míst, kde ti obsadí železnice, který je pro tvůj způsob logistiky naprosto stěžejní. Opravdu mistři strategie

Reagovat
thewall

Tak nějak.

Stejně ale člověku lehce brní. Ten postup je tak rychlý a famózní. Snad se nic nezvrtne. Doufám, že budeme za týden naladěni stejně optimisticky jako teď.

Reagovat
Trand

Ukrajinci v centru Kupjansku https://twitter.com/TarasBerezovets/status/1568497766518718469 Nevím jaké jsou informace ze severu města, ale asi jde očekávat, že pokud už ho nemají, tak brzy obsadí celou západní část města

Reagovat
Trand

Jinak ruský vojenský twitter z velké části brečí a nadává na ruskou vládu, že nechtějí vyhlásit mobilizaci, že kdyby byla mobilizace, tak je za pár dní po válce, ale kvůli tomu, že vedou pouze menší speciální vojenskou operaci, tak se jim nedaří tak rychle postupovat a přišla i tahle ztráta území. Oni pořád žijou v nějaký iluzi, že Ukrajinu vlastně šetří a že nebojují naplno a že tohle není maximum jejich armády.

Reagovat
Talker

Tak co si budeme povídat, mohli začít někde na jaře mobilizovat milion či dva vojáků, vycvičit je a poslat je tam v těch desítkách tisíc rachotinách, co mají ve skladech a najít třeba polovinu funkčních.

Druhou věcí je logistika, taktika a podobně, ale v opotřebovací válce, do které se to teď přeměnilo by to mělo obrovský vliv. K tomu bys měl prostor případně ty jednotky i rotovat, nechat je odpočinout si, mít rezervy, takže když nepřítel prorazí linie obrany, tak máš jednotky, které to mohou ucpat.

Nebo jsem zas mimo?

Reagovat
Trand

Tak ale ono to má i politické důvody a důsledky žejo. Kdyby Rusko věřilo, že může mobilizovat tolik vojáků a nic se doma nestane a nijak se nezmění nálada ve společnosti, tak to udělá. To není tak, že teď poslalo na Ukrajinu jen pár vojáků a že kdykoliv můžou přitvrdit. Poslali tam, co si mohou bez nějakých větších důsledků dovolit.

Obyčejní Rusové co nejsou v armádě by se podle mě rozhodně nikam na frontu nehnali a vznikla by s tím spousta problémů. Oni nejsou v tý situaci jako Ukrajinci, že brání svojí zemi, oni by měli jet ani nevědí proč na Ukrajinu a tam dost možná umřít. A to by pro normální lidi byl dle mýho názoru velkej problém. Takhle si můžou chodit v klidu do práce a doma si večer pustit Solovjova a být hrdí na to, jak jejich skvělá armáda zabíjí nacisty na Ukrajině, ale jakmile by do tý války měli jít sami, tak by nešli.

Reagovat
Svatej

Reagovat
thewall

Putin moc dobře ví, že klasická mobilizace může být tím, co ho definitivně srazí na kolena (proto k ni nemohl na jaře přistoupit a těžko může teď). Buduje si obraz neomylného vůdce, neustále ukladňuje veřejnost, že vše jde podle plánu a snaží se je ujistit, že se občanů RF spec operace nijak nedotkne.

Pokud bude mobilizovat, půjde jeho důvěrohodnost do kytek a z modly a novodobého cara se stane obyčejný ulhaný a neschopný politik. To je to poslední, co se stane před jeho definitivním koncem.

Reagovat
thewall

Bohužel si myslím, že jejich představa, že se do toho RF pustí naplno je o tom, že začne totální bombardování UA měst, včetně Kyjeva. Myslím, že víc vojáků a víc techniky je spíše vedlejší motiv. Tím hlavním je plošná devastace UA hypesonickými střelami a dalšími zázračnými i obyčejnými střelami a raketami.

Tzn., že ruskému vojenskému twittru chybí vyhlazování obyvatelstva UA.

Reagovat
Trand

Hodně emocí vyvolalo rozhodnutí bosenského svazu, který na listopad dojednal přátelský duel svého národního týmu na půdě Ruska, konkrétně v Petrohradu. S kritikou rychle přišel záložník Miralem Pjanić a přidala se i starostka Sarajeva Benjamina Karićová. "Sarajevo jako město, které bylo nejdéle v obležení agresorů, a já jako starostka důrazně odsuzuji rozhodnutí národní fotbalové asociace odehrát přátelský zápas s Ruskem," napsala na twitteru. "Pokud nebude toto rozhodnutí zrušeno, ukončíme spolupráci s fotbalovou asociací, která byla dosud plodná."

Reagovat
Salfovic

Kolik za to ty kurvy na svazu asi dostaly

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Blasphemer

Začíná se šířít nepotvrzené info, že Rusáci z Izjumu utekli, aby se vyhnuli obklíčení.

Reagovat
thewall

Počet mrtvých na straně RF šel včera výrazně dolů na cca stav před ofenzívou = 350 (včera 650, předevčírem 640).

Že by pokles vlivem vyššího počtu zajatých a utíkajících z oblasti bojů?

Jsou někde k mání odhady počtu zajatých rusů a separátů?

https://twitter.com/DefenceU/status/1568506793013248001

Reagovat
thewall

* 650 předevčírem a 640 ve středu

Reagovat
Neon

Izium asi fakt padlo, další na řadě je Lyman

https://twitter.com/wartranslated/status/1568520886998769666

Reagovat
Trand

V tom Starém Karavanu měli Ukrajinci podle videí vojáky už pár dní zpátky, takže útok na Lyman se dá asi očekávat no. S Izjumem bych byl ještě opatrný, i když jdou zprávy že Rusové zanechali ve městě zbraně a techniku a utekli.

Reagovat
Neon

Ruská armáda sledující přípravy Ukrajinců na ofenzivu u Charkova: https://youtu.be/GJoM7V54T-c?t=38

Reagovat
Mastný Chobot

Všade čítam, že Rusi utiekli z Izjumu. Ale ak tam v okolí malo byť 10k vojakov, tak kam utiekli? však všetky mosty na východ sú zničené, nie?

Reagovat
Blasphemer

Pochopil jsem to tak, že dokud Ukrajinci nedobyli Lyman, tak měli šanci na útěk. Teď to vypadá, že přes noc utekli z Izjumu a teď opouští i Lyman.

Nicméně ještě jsem našel taky info, že ta informace o útěku platí pro jednotky ministerstva vnitra, Rosgvardije a ministerstva pro mimořádné situace. Což nejsou jednotky pod regulérní armádou.

Reagovat
Blasphemer

The city of Izyum is confirmed liberated

Reagovat
Blasphemer

Another Russian source claims that the Ukrainian troops have broken through the Lysychansk line of defense in Luhansk oblast and also retook Donetsk airport. Of course, it still neither confirmed nor corroborated by other sources.

Nepřehání to už trochu?

Reagovat
Neon

jestli je to pravda, tak si jdu koupit šáňo

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vole, čo sa to deje

Reagovat
frankiefcb

To uz ne. To by byla fakt pohadka. Nechce se mi verit, ze by se jim zhroutila donetska fronta. U Lysycansku tomu castecne verim, ze se mohou posrat.

Reagovat
Trand

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Neon
Reagovat
Blasphemer

U Chersonu taky prý velice zajímavý postup, ale samozřejmě embargo.

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/secretsqrl123/status/1568438928516022279

Zajímavý thread od týpka, který na základě darů západních zbraní uvažuje o velikosti a rozložení sil Ukrajiny. Dle něj mohli Ukrajinci vytvořit až tři bojové skupiny armád - jednu vidíme u Chersonu, jednu u Charkova a ta tu třetí ještě nevidíme. A je tam výhled do příštích dnů, že až další tři mohou v této době vzniknout.

Reagovat
thewall

Kolik by to mohlo být vojáků v rámci jedné bojové skupiny?...

Po tom, co se děje aktuálně v posledních hodinách už věřím, že je možné cokoliv

Přesto si říkám, jak by takový rozsah lidí a výzbroje mohl unikat pozornosti.

Reagovat
Neon
Reagovat
TopinB

Ja otevru EF, zvyknuty, ze pres vikendy to tu moc nejede a vidim 60 komentaru jsem myslel, ze jsou Ukrajinci uz u Moskvy

Kde se, pry, mistni rada pridala k Peterburgu a vyzyva k uvrzeni Putina do vazby jako zradce.

Pry je to i na Moscow Times, ale nedohledaval jsem

https://www-o2-pl.translate.goog/informacje/bunt-radnych-przeciwko-putinowi-usun-sie-ze-stanowiska-6810637821991552a?_x_tr_sl=pl&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=en-US&_x_tr_pto=wapp

Reagovat
thewall

What *insert literally any part of the Russian military* doing?

https://twitter.com/OAlexanderDK/status/1568543417944137731

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
thewall

Dobrá podotázka je "What bycicles doing?"

Reagovat
TopinB

Reagovat
Čenda

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/warmonitor3/status/1568581406724333571?s=21&t=L_8DHkQemFkhPjjZ-rF0uw

Hele ale tohle neni fakt uz realne. Dyt za chvili budou u Kursku

Reagovat
Blasphemer

Belgorodská ofenziva kdy

Reagovat
Neon

Už jsou na okraji Lysychansku

Reagovat
Zaschrona

To tempo je úplně neuvěřitelný. Lysyčansk?!

https://twitter.com/IAPonomarenko/status/1568594855118442497

Reagovat
vacin

No Russové sice válku určitě chtěli ukončit blitzkrigem, ale takhle si to asi nepředstavovali

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Trand

Ještě že zrušili premier league, sledovat tohle je mnohem lepší

Reagovat
Neon

Jo! ti vocasi snad poslali posily Izjumu atd. přes neobsazené území přímo do zajetí

https://twitter.com/Archer83Able/status/1568598845268934657

Reagovat
vacin

Jako řekl bych, že tohle je blbý i na russa, ale poslední dobou si říkám, že blbost russa dno nemá

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
TopinB

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Čenda

Reagovat
Svatej

Je naprosto obdivuhodný, kam se Ukrajinci dostali i co se týká pozice ve válce. Pamatuju se, jak jsme tu všichni sledovali noční videa z Kyjeva a báli se, že to nedají do rána a teď sledujeme, jak jim nakopávají prdel na frontě.

Kéž by byly atomovky Rusů ve stejným stavu jako jejich armáda, rázem by nebylo čeho se bát.

Reagovat
Neon

až vykopou rusáky z té atomové elekrárny, tak si to budu užívat ještě víc.

Jsem koukal na kousky toho dokumentu o Macronovi a jak tam ukazovali záběry z ruských konvojů na hranicích, tak jsem si díky tomu vzpomněl, jakej děs to tehdy byl, zato teď se směju při každé nové zprávě

Reagovat
Mastný Chobot

so strachom som pozeral live stream z Kyjeva, či tam neuvidím behať ruských vojakov

Reagovat
Trand

Úplně stejně, pamatuju že byly kamery ze 4 míst, byl tam Kyjev, Nová Kachovka (to jsem vůbec nevěděl že existuje v tu dobu) a ještě nějaká další dvě místa. Teď už Nová Kachovka jedno z nejznámějších míst na Ukrajině, když jim tam každý druhý den létá HIMARS na most.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Čenda

*lítat russky rakety.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Trand

https://pbs.twimg.com/media/FcTOFulX0AEebIX?format=png&name=small

To jsou zoufalci, to jim snad nemůžou věřit ani doma.

Reagovat
thewall

Ruská invaze na Ukrajinu - názorné shrnutí

https://twitter.com/searchlightning/status/1568264932168171521

Reagovat
TopinB

To nestiham ani cist

Reagovat
Blasphemer

Šojgu právě řekl, že se od Izjumu a Lymanu stáhli schválně, aby posílili doněckou frontu.

Reagovat
Neon

a opouštějí Volčansk, aby chránili životy obyvatel

https://twitter.com/Faytuks/status/1568605699222999043/photo/1

Reagovat
Trand

Tak hlavně že tam šli zachránit místní obyvatelstvo od Ukrajinců a teď je tam jen tak nechají

Reagovat
Zaschrona

Prý tím dle oficiálního vyjádření odvádí pozornost.

Reagovat
Zaschrona
Reagovat
TopinB

Reagovat
Neon

https://twitter.com/valka_online/status/1568614206441721856

že přej Lysyčansk

...ale už by to chtělo nějaká videa od chersonu. Tam to asi nebude taková idylka

Reagovat
Neon

video je prý možná staré. Nevadí, aspoň je tam skvělá hudba: https://www.youtube.com/watch?v=oNlYE50AjqI&ab_channel=TOLOKA

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Čenda

Reagovat
Trand
Reagovat
thewall

Aktuální vývoj situace bude mít obrovský vedlejší pozitivní dopad na další okupované regiony. Všichi proruští obyvatelé okupovaných území a kolaboranti věřili v silné Rusko a nepochybně si byli jisti tím, že tam, kam přišli Rusové, tak ta území už nikdy nebudou patřit UA. Pád tohoto přesvědčení, kdy vidí úprk armády RF a proruských civilů, bude devastující na sebevědomí a práci okupačních struktur.

Všechny kolaboranty a separáty čekají velmi těžké noční můry.

https://twitter.com/TpyxaNews/status/1568614177421377537

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
TopinB

Reagovat
sokar

skúsim sa preniesť do dúfam nie veľmi vzdialenej budúcnosti...

ukrajina sa poženie vpred, nasadia dalšie jednotky smerom od Záporožia, fronta sa zrúti úplne, padne Luhansk, Doneck a Ukrajina znovu obsadí Krym, demonštratívne odpália Keržský most. Russáci nestihnú reagovať, zálohy budú zmetene posielať krížom krážom bojiskom a nedokážu efektívne spomaliť protiofenzívu. Skúsia mobilizovať, ale jednotky sa nepodarí dostať na bojisko, ukrajinská armáda už stojí na hraniciach... (pekný to sen)...

Čo ďalej? zmieria sa s tým russi? stiahnú chvost a budú sa snažiť uzavrieť mier a podniknú prvé kroky o návrat do civilizovaného sveta? padne putin?

Reagovat
-Carles-

Ak ich ukrajinci vyzenu, tak putin padne a nastane posledná fáza rozpadu ZSSR

Reagovat
Svatej

optimistický, snad by to tak bylo...

Reagovat
Blasphemer

Samozřejmě v současnosti to znamená ještě hovno, ale že už se někteří místní politici v Moskvě a Petrohradu nebojí nahlas vystoupit proti Putinovi, je podle mě velmi nadějný vývoj. Ale je to ještě daleko.

Reagovat
oli9

Urkajina bude mít 50 k ruských zajatců a Rusaci budou brečet u OSN, že chtějí zajatce.. Že se stáhnou za hranice a že vlastně žádná okupace nebyla

Reagovat
Svatej

Ukrajina by řekla, že chce zpátky svoje deportovaný lidi a přišlo by se ještě na to, že jich bylo třeba 300 000

Reagovat
Svatej

Mně hlavně přijde absurdní, že v takovým scénáři by se považovalo za neakceptovatelný, kdyby Ukrajina postupovala dál i na území Ruska vrátit úder, což by spustilo červený tlačítko. Jen čistě ta absurdita mě uplně sere.

Můžeš mi zničit celou zemi, zavraždit desetitisíce lidí, znásilnovat, ale jakmile ti to zkusim vrátit, tak mě vyatomovkuješ.

Reagovat
Blasphemer

No, já jsem velice zvědav, jak to bude vypadat. Přece jenom, přerušování logistických tras je něco, na co Ukrajina spoléhá a co se nedá úplně dělat, když budeš stát na hranicích a čekat.

Reagovat
Svatej

přesně proto mě to taky napadlo no

Reagovat
Blasphemer

A samozřejmě čekám, že z toho bude strašný shitstorm, až k tomu náhodou dojde a Macron se Scholzem budou kvičet, že tohle už Ukrajinci přece nemůžou.

Reagovat
Svatej

Nejenom oni, najednou by se přidal Orbán a věřím, že i u nás třeba Okamura by našel způsob, jak toho využít a říct, že už nejde o obranu a je to další živení konfliktu a podobně

Reagovat
kilobyte

Ti by začali kvičet už u Krymu.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Golasso

Putin by v průběhu toho pravděpodobně padl a jeho nástupce by si nad celým tím umyl ruce, rusácko by si lízalo rány a chvíli by byl zase klid. To je taková sovětská klasika.

Reagovat
Blasphemer

Hlavně to pak neposrat tím, že nástupce už bude jakože good guy, tak my jako západ obnovíme vztahy jako před invazí. Z Německa a Francie určitě takové nápady budou. Ale to jsme fakt hodně daleko v čase, teď nad tím ještě nemusíme dumat.

Reagovat
Svatej

Tenhle konflikt není jenom Putinův. Ten lid se vysmíval světu do ksichtu, pomáhali šířit lži, nenávist, podporovali znásilňování a další prasárny. Vůbec bych se s tím národem nesral, dělali hovno pro to, aby situaci změnili sami, tak proč by jim měl pomáhat někdo zvenčí.

Reagovat
Golasso

Souhlas. Tam se do čela dostane zase další zmrd v pořadí tak akorát, i když se bude tvářit zkraje jako good guy. S takovým se bude muset jednat hodně opatrně.

Btw žádný reálný good guy tam ani nemá šanci dělat car... ehm ... prezidenta. Během celého půlroku se ani nikdo takový nevyprofiloval. Opozice tam reálně neexistuje a korupcí prolezlý systém nikoho čistého do vysoké politiky stejně nepustí, natož aby hned šel prezidentovat. Nejdál se dostal Navalnyj a to je taky nácek v podstatě.

Reagovat
Trand

Boris Němcov byl poslední no

Reagovat
thewall

Vladimir Milov ...? Ale nevím o něm nic víc, než co říká Wiki

https://twitter.com/v_milov/status/1568585272786558976

Reagovat
Trand

Neznám bohužel, ale pokud je aspoň trochu normální, tak je dost velká šance, že je to nejlepší ruský politik

Reagovat
thewall

Tak nějak.

Asi se shodnem, že nejlepší ruský politik současnosti bude pro nás nejspíše úplně neznámý člověk. Neumím si představit, že by Rusko věrohodně reformoval někdo, kdo se za posledních cca 10 let pohyboval mezi mocenskou elitou RF.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
kilobyte

Dokud nezaplatí škody, co napáchali, tak bych se s nimi ani nebavil.

Reagovat
Svatej

Bylo by vlastně rozumný využít takový situace a zas od nich pak odebírat plyn za poníženou cenu jako protihodnotu pro odvolání sankcí? Ideálně asi v omezený míře, aby nevznikl stejnej problém jako je teď?

Reagovat
Golasso

Brát od nich část dodávek v rámci diverzifikace zdrojů by šlo, ale nesmíme se na nich stát znova závislými. Oni se budou chovat stejně si myslím a postaví plynovod do Asie, aby zase nebyli tolik závislí oni na nás jako odběratelích.

Ještě lepší by ale bylo investovat do rozvoje Ukrajiny a brát suroviny odtam. Zaplatila by se obnova, vznikly by pracovní místa a celkově by to byla win-win situace si myslím. Samozřejmě nebrat vše jen z Ukrajiny, chce to zodpovědnou diverzifikaci.

Reagovat
oli9

Co vidím od ruských politiku tak jsou to ještě větší magoři než on, kteří chtějí vyhlazovat Evropu.. Ale pořád si říkám, že mu chtějí říct doprdele

Reagovat
Golasso

Jo, tam je to jeden magor vedle druhého a propagandou vymytí občané nemají z většiny ani vizi něčeho lepšího a touhu s tím stavem něco dělat. Ta země je politicky na dlouhou dobu ztracená . Možná mladá generace s tím jednou něco udělá, ale ne teď.

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Blasphemer

Blbě napsaného jména si nevšímejte.

Reagovat
Mastný Chobot

v poho, ja som čítal "Putin"

Reagovat
Spejbl

Hele, já mu zas doteď říkám Pišulin. Přijde mi to takové... no, vhodnější.

Reagovat
Trand

Vzpomněl jsem si na tohle legendární video Ten konec je top.

https://www.youtube.com/watch?v=xEBqwkxBqhE

Reagovat
thewall

Reagovat
kilobyte

Reagovat
oli9

Dpc člověk tu 6 hodin není a 75 příspěvků ::thumbsup

Reagovat
thewall

Ještě, že jsi včas zavelel k novému vláknu.

Myslím, že se UA armáda postará, aby bylo brzy zase stěhování

Reagovat
oli9

myslím. Na to 1500 a přesun. Ale je mazec jaká tu je komunita aktivní a s přispěním adminu EF skrytá a vcelku i regulovana od lidí kteří jsou mimo

Reagovat
TopinB

Reagovat
Edgewalker

Také, a než jsem to stihl přečíst, hned tu mám 15 navíc

Reagovat
kilobyte

Já měl po víkendu mimo přes 200 příspěvků.

Reagovat
Trand

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
kilobyte

Reagovat
oli9

Ukrajinci už bojují na předměstí Lisičansku, velení nečekaně zdrhlo

Reagovat
TopinB

"Ukrajinská armáda chtěla s rusáky bojovat, ale nemůže je dohnat."

"Víte, jaký je rozdíl mezi Rusem optimistou a Rusem pesimistou?

Rus pesimista věří, že se Ukrajinci zastaví až na hranicích.

Rus optimista věří, že tomu tak bude."

"Ruske jednotky vitazne ustupuju. Ukrajinska armada ich v panike prenasleduje."

Reagovat
thewall

"Putinovi to prohrál pošťák, který obálku s jeho rozkazem dobýt Donbas do půlky září doručil do špatné schránky."

"V Kremlu:

Pane prezidente, máme dobrou a špatnou zprávu.

Ta dobrá je, že armáda splní váš termín k osvobození celé Doněcké lidové republiky.

Ta špatná je, že ta armáda patří Ukrajině..."

Reagovat
Svatej

Reagovat
TopinB

"How is the war going comrade Shoygu?"

"In one word? Good, Mr President"

"And in two words?"

"Not good"

Reagovat
Svatej

Reagovat
Čenda

Reagovat
kilobyte

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Svatej

to první je skvělý

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Čenda

Reagovat
kilobyte

Reagovat
thewall

Osobní zkušenost Marka Hertlinga (velel v letech 2011-2012 US armádě v Evropě) s armádami RF a UA.

Srovnání jejich vývoje za posledních 20 let. Velmi čtivé - osobní vzpomínky a historky.

https://www.thebulwark.com/i-commanded-u-s-army-europe-heres-what-i-saw-in-the-russian-and-ukrainian-armies/?amp

Reagovat
Blasphemer

Ten píše dobré věci.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/VladDavidzon/status/1568622692701536257

Ukrainian MP close to defense minister has told me that Ukrainian troops are once again fighting in Donetsk airport….

Letisko, ktoré držia Rusi od 2015 wow

Reagovat
Trand

Pokud by se jim nějakým zázrakem podařilo dobýt Doněcké letiště, tak by se o tom psalo všude. Bitva o letiště byla asi nejznámější bitvou z celého toho konfliktu před invazí a zrodila se tam legenda ukrajinských "kyborgů", vojáků kteří drželi to letiště heroicky proti obrovské přesile. Jsou o tom super youtube videa přímo od vojáků co tam bojovali a i záběry. Ale dost bych se tomu divil, kdyby se jim to povedlo, přeci jen u Doněcku by měli být okupanti pořádně připraveni. Ukrajinci mají dlouhodobě pozice v Avdijivce, to je necelých 10 km od letiště.

Reagovat
thewall

Na druhou stranu Pušilin už vzal kramle

Po posledních 48 hodinách už připouštím jakýkoliv zázrak...

Reagovat
Blasphemer

Oni ty úspěchy u Charkova jsou od včera prezentovány opravdu až moc veřejně. Co se děkej u Chersonu nebo třeba u Doněcku, v podstatě nevíme. Dost možná je tohle sdílení úspěchů na severu nějaký další psyop na Rusáky. Ostatně ofenziva u Chersonu taky veřejně tak moc prezentována, že se tam Rusáci stáhli fakt vše co šlo a i proto teď dostávají jinde.

Reagovat
Blasphemer

On Donetsk airport

"Donetsk airport is ours

We captured Donetsk airport and even more"

Stejný zdroj jako Izjum včera.

Reagovat
frankiefcb

Přiznejte se, kdo dnes půjde spát? Ve čtvrtek jsem považoval Izjum jako utopii, včera jsem si říkal, že možná. A dnes už tam jsou, a fronta se neskutečně hroutí jako domino a člověk si říká kam až to může dojít a o čem se budem bavit v pondělí. To je naprosto neuvěřitelné.

Reagovat
thewall

Nevím, ale co vím jistě, tak jsem dnes nic z naplánovaných věcí neudělal neb dřepím u NTB a sjíždím všechny ty internety ....

Stejně jako na konci února, jen s tím rozdílem, že dnes je to jedna pozitivní pecka za druhou.

Reagovat
Trand

Reagovat
thewall

https://twitter.com/IAPonomarenko/status/1568650799793979393

A pak se má člověk věnovat něčemu jinému ... Co můžeme ještě čekat?

Reagovat
Blasphemer

Centre of Moscow is closed off.

"A Military convoy on Moscow's ring road has traffic reportedly halted in some places of the city."

A possible indicator for the start of a mobilisation.

Tomuhle moc nevěřím, ale dnes je šílenej den.

Reagovat
Blasphemer

Aha, dnes slaví 800 let Moskvy. To bude jen nějaká přehlídka zas.

Reagovat
Neon

https://9gag.com/gag/aRE64yA#comment

Translation (roughly):

For the First time in my Life I See the moscow Highway Ring closed down.

Our (Military?) Is driving, blyat. Rosgvardia, for sure, blyat. V's, Z's. The while Highway Ring closed down. You See that? This is fucked. First time in my Life I See that! Let's Cross by foot. Write to Beadniakov, that they Drive towards Balaschucha.

Reagovat
vacin

Ukrajinci postupují tak rychle, že russové připravují pro jistotu obranu Moskvy

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
TopinB

Reagovat
kilobyte

Evakuaci.

Reagovat
Blasphemer

Stanné právo?

Reagovat
Neon

"Centrum Moskvy je v několika místech zcela uzavřené, nedaleko od Kremlu cestu překrývají ode zdi ke zdi náklaďáky a policejní auta. Ve městě byl viděn vojenský konvoj. Spekuluje se o možném začátku mobilizace nebo puči." https://twitter.com/Svratkin/status/1568656741868650497

Reagovat
Blasphemer

Puči nevěřím.

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
vacin

Tak podle všeho se jedná o oslavy postupu ruské armády na Ukrajině, Putin totiž používá Internet Explorer.

Reagovat
Neon

https://twitter.com/DarPutinovi/status/1568654939186147328

Za poslední tři dny padlo údajně do rukou UA armádě: 7 000 russáckých vojáků (zajatci), 457 tanků, 1 380 obrněných vozidel, 54 děl a houfnic, 20 systémů protivzdušné obrany + nějaká munice.

Reagovat
thewall

Přijde mi to přitažené za vlasy.

Nevím kolik je tam v akci UA vojáků, ale za těch pár hodin (dnů) zajistit tolik zajatců a současně postupovat tak rychle dál ...

Počty ks techniky mi taky nepřijdou adekvátní velikosti zabraného území.

Každopádně bych byl rád, kdyby ta čísla seděla.

Reagovat
vacin

No od zprávy Šojgu spáchal sebevraždu skokem z okna své luxusní zemljanky nás nedělí dny, ale hodiny.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
oli9

Tam sebevražda není, tam je to vždy nešťastná náhoda

Reagovat
thewall

Když jsi proruský americký analytik, který žije v Moskvě a potřebuješ vydat analýzu, která nepovede k pádu z okna

Konstruktivní kritika, našlapování polehoučku kolem zjevných ruských průserů. Četl jsem to se širokým úsměvem na rtech ....

https://korybko.substack.com/p/constructive-critiques-connected

Reagovat
Trand

Tenhle člověk je zrovna hrozný kokot, pamatuju si ho z twitteru Ale jen ať se snažej to nějak okecat, už ani v televizi to pořádně nezvládají.

Reagovat
thewall

Já si nejdříve myslel, že to je rodilý Rus. Ale baví mě, jak je z toho jeho textu silně cítit ten strach, aby nenapsal něco, co by bylo přes čáru. Je to takové kritické a současně připosrané. Tak nějak vypadala konstruktivní kritika za totáče - muselo být zřejmé, že autor je uvědomělý a dostatečně rudý (žádný prozápadní živel).

Reagovat
vacin

Nejnovější zprávy hovoří, že russové se rozhodli opět dobýt Kyjev. Tentokrát se o to pokusí ze západu.

Reagovat
Blasphemer

Toho letiště v Doněcku už je plnej Twitter.

Reagovat
Trand

Jako jestli to je pravda, tak to bude úspěch jako kráva. To letiště má obrovskou symbolickou hodnotu pro Ukrajince. A bylo by to první prolomení fronty z roku 2015.

Reagovat
Neon

https://twitter.com/sentdefender/status/1568667748854829056

Tak tomu už nevěřím, jak by se mohli tak rychle dostat na sever od Severodoněcku?

Reagovat
Ed_Hazard

Amerika im poslala teleporty, inak tomu už ozaj nerozumiem boha jeho

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Svatej

Reagovat
Trand

Dnešní shrnutí:

https://www.facebook.com/WarNeverChange/photos/a.117273312992017/874637693922238

Chersonská fronta: Rusko do oblasti přesouvá asi 1500 Kadyrovců. Asi aby mohli střílet utíkající spolubojovníky.

Na dnešek je třešeň také hezky rozmanitá. Vladimír Putin dnes v Moskvě otevřel největší ruské kolo na světě. Snad budou mít rodiny padlých vojáků nárok na jednu jízdu zdarma.

Třetí třešinkou je pak zpráva, že rusko-ukrajinských hranicích jsou od začátku charkovské ofenzivy kolony kolaborantů, kteří utíkají před postupující ukrajinskou armádou. Rusové je nepouštějí přes hranice a kolaboranti jsou tak uvěznění ve státě ve kterém vlastně ani nechtějí být.

Reagovat
Blasphemer

Ne nadarmo se říká, že kolaboranty, se kterými musí spolupracovat, vždy okupanti nenávidí ještě víc než místní.

Reagovat
Golasso

Někde jsem četl, že to ruské kolo už se stihlo porouchat

Reagovat
frankiefcb
Reagovat
Trand

Krásná kořist.

Reagovat
frankiefcb

jinak me fascinuje, ze to v klidu nafoti civil.

Reagovat
Trand

Naše diskuze posledních pár dní

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1568687990251331584

Reagovat
thewall

Reagovat
Neon

Reagovat
TopinB

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Čenda

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

geniální

Reagovat
naheCZ

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Spejbl

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Neon

Připomínám vlákno s neuvěřitelnými věcmi z války https://mobile.twitter.com/Chmee2/status/1498014604521316363

Reagovat
Trand

Díky, tolik legendárních momentů a na spoustu už jsem zapomněl.

Reagovat
Rothbard

Krátké shrnutí posledního dne? Nemohl jsem sledovat žádné novinky. Díky!

Reagovat
thewall

Odkaz Trand výše v 21:37

Reagovat
thewall

*21:27

Reagovat
Neon

Poslední pro dnešek - Číňani se asi přidali k NAFO a trollí rusáky: https://twitter.com/Temebrarius/status/1568679341474861056

nejlepší je "i got it bros, ukrainians summoned Manstein as Rider now we can wait for putin to summon Zhukov" - "zhukov looks at the situation and dies of cringe"

Reagovat
masina_LFC

Súčasný vývoj pripomína biatlonové preteky: Rusi sú lepší v behu, ale Ukrajincom sa viac darí v streľbe

Reagovat
TopinB

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
kilobyte

Reagovat
ACSeRw!n

100 komentaru.. vyhrali sme ?

Reagovat
oli9

https://pbs.twimg.com/media/FcWmZXiXEAIL4Hl?format=jpg&name=large

včera jsem mu jen okomentoval nějakou jeho picovinu, že už neuvidí ani rubl... Že dostávají na frak... Už to ani tihle naši zmrdi neunáší

Reagovat
Mastný Chobot

mať takéto profilovky by malo byť trestné

Reagovat
oli9

Tak hlavně on jezdí někde na Ostravsku před nákupním centrem s Ruskou vlajkou a mává s ní z okna...

Reagovat
oli9

https://twitter.com/SpencerGuard/status/1568760884930936833?s=20&t=Pis848Q1rj5VpwqK4p9lsQ

Ono tomu nechce nikdo moc věřit, ale co když zdrhne půlka velení tak si myslí, že bude nějaký organizovaný ústup nebo dokonce obrana...

Reagovat
thewall

Kolovalo to na sítích už včera. Bohužel jsou to záběry z Krymu a staršího data. Je to i v reakcích na ten tweet.

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
thewall

Moc pěkný pohled

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Trand

Reagovat
TopinB

what tank drivers doing

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/noclador/status/1568755496831664130

Tak vraj UA sa nezastavia pri rieke VAMOS

Reagovat
Trand

Jak tu někdo psal včera, to ruské kolo co včera Putin otevíral už se rozbilo

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1568890154219094017

Reagovat
roman_tycka

Jak se rika, rusove maji vse nejvetsi, ale uplne k hovnu.

Reagovat
Hachim Mastour

Hráli jste si na armádu, hráli.

Věčné ledy potom rychle tály.

Smáli jste se protivníkům v dáli a pak utíkali.

Reagovat
roman_tycka

Ukrajinci si nemohli nechat tu ofenzivu na pristi tyden, kdy nebudu v africe na wifi co porad pada na recepci v hotelu

Reagovat
Trand

Reagovat
Neon

Jak se chtěl pochlubit, je v Africe

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
roman_tycka

Hotelovy resort v tunisku plnej cechu nezni tak fancy. Ale jsou tu fakin rusaci a uz tu nejakej delal

Z z nalepek na baru kokot, samozrejme jsem to okamzite ztrhnul. Neustale se ucastnim hybridni valky a vitezim

Reagovat
Golasso

Hlavně těm Afričanům vyřiď, ať furt nepodporují rusáky . Docela mě s tím serou.

Reagovat
roman_tycka

Oni by podporovali kohokoli kdo se vymezi proti shnilemu zapadu a usa no, ted to jsou holt rusaci

Reagovat
Golasso

Jn , ale absolutně nechápu tu jejich mentalitu. Resp. chápu ty křivdy z minulosti a jejich vliv, ale jestli kvůli nim skáčou do náruče Číně, která si Afriku v podstatě kupuje nebo rusákům, tak si akorát zadělávají na spoustu nových útrap a budoucích křivd.

Reagovat
roman_tycka

Pritom bez kolonizace afriky by tady dost mozna vsichni zili v boudach z blata

Reagovat
Golasso

To si zase úplně nemyslím. Šíření technologií v současnosti už nezabráníš, maximálně by k nim něco z toho přišlo později, ale přišlo. Je tam pracovní síla, jsou tam suroviny atd., takže i technologie by se tam k nim dostaly. Je otázka, jak by s nimi naložili, ale že by kompletně celá Afrika bydlela ve splácaných chatrčích, jela si lifestyle z prvního tisíciletí a "o pár km" dál by fungoval průmyslově rozvinutý svět, tomu moc nevěřím. Kolonizace jim toho taky hodně vzala a třeba stanovené hranice jsou tam zdrojem problémů doteď, jelikož je kolonizátoři nakreslili bez respektu ke struktuře etnik a kmenů původních obyvatel.

Mě jen sere tady ta historická ukřivděnost jako záminka k podpoře východních diktatur.

Reagovat
roman_tycka

To asi jo, treba ale zeleznice v tunisku super, takhle klimatizovane vlaky nejsou ani v cesku kolikrat

Reagovat
kilobyte

V podstatě kvůli křivdám z minulosti, že byli evropské kolonie, ze sebe nechají udělat asijské/čínské kolonie.

Reagovat
Neon

medaile Eurofotbalu za zásluhy už se připravuje

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
roman_tycka

Ted tu kouka nejaky rusak na zpravy nejspis z fronty, poustim tu nahlas videa ukrajinske armady, stale vitezim. dost me mrzi ze jsem si nevzal sve crimea lockheed martin production triko

Reagovat
TopinB

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
fabec1222

No jen počkej, až půjdeš okolo otevřeného okna ve třetím patře a zrovna se ti náhodou zamotá hlava a náhodou zakopneš takovým stylem, že se převrátíš přes parapet

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Rothbard

Beztak je na Slovensku.

Reagovat
vladino10

Aj tu by sa mohol v pohode zúčastniť hybridnej vojny a nepotreboval by na to ani Rusov

Reagovat
oli9

Já jsem v Polsku a tady na hotelu je WiFi snad 15 let zpátky

Reagovat
roman_tycka

Tam mas data prece

Reagovat
oli9

Ale v hotelu bych čekal super WiFi

Reagovat
Neon

Starý český satirický pořad, díl na téma zpětný průlom. Rusáci konečně svojí ofenzivou ukázali, co to vlastně je.

https://www.youtube.com/watch?v=AB1pEGQrwcg&ab_channel=jafaktuznevimco

Reagovat
Mastný Chobot

Zapad by mohol spravit crowdfunding aby sa v Kyjeve postavilo este o 5 metrov vacsie ruske kolo ako je to v Moskve

Reagovat
Blasphemer

Stačilo by, aby se druhý den nerozbilo.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Blasphemer

Konec, Rusáci dostali rozkaz úplně opustit celou charkovskou oblast a dle všeho tak důsledně činí.

Reagovat
Blasphemer

Podle Strelkova a dalších už jsou ve Vovčansku, tj. na hranicích s Ruskem. A není to jediné místo nejspíš.

Reagovat
kilobyte

Tak důsledně, že někteří tak činili už před rozkazem.

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/televizeseznam/status/1568965346354143232

Meduza: Ruské úřady na neurčito odložily referenda o připojení k Rusku plánované na okupovaných územích Ukrajiny. Důvodem je postup ukrajinských sil v protiofenzivě v Charkovské oblasti.

Odklad se týká Luhanské, Doněcké oblasti i Záporožské, Chersonské a Charkovské oblasti.

Já bych se na to taky vysral, když už je to úplně zbytečný.

Reagovat
TopinB

"Ukrajinská 36. brigáda, ktorá do bitky vstúpila ako mechanizovaná, je už vďaka trofejám od ruskej armády tanková."

Z FB Denníku N, nedaří se mi to nalinkovat, tak zde je aspoň článek

https://dennikn.sk/3006190/mimoriadny-vikendovy-vyvoj-bojov-199-den-rusi-utiekli/

Reagovat
oli9

Reagovat
oli9
Reagovat
TopinB

Má tu někdu NFL diskuzi?

Reagovat
TopinB

Děkuji

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/OlgaNYC1211/status/1569001649766793216

"Complete collapse": Putin canceled a meeting with the generals after the largest defeat of the army since the beginning of their genocide operation. Putin and his cronies are done. Expect more chaos between Kremlin, Russia's military, & security services

zdroj Moscow Times

Reagovat
Rothbard

Game over soon.

Reagovat
ACSeRw!n

lets gooo

Reagovat
roman_tycka

Ja bych se moc neradoval teda, protiputinovske hlasy jsou takove, ze chteji jeste pritvrdit proti Ukrajine, rusaci jsou spiny do jednoho, pochybuju ze kdyby ho povesili za koule, ze najednou sw stahnou omluvi se a zacnou platit reparace.

Reagovat
oli9

Reagovat
Blasphemer

Nemyslím si, že jsme už tak daleko. Nicméně to, že se Voloďa nebude bavit s armádou a bude tam růst napětí, je pro Ukrajinu jedině dobře.

Reagovat
Talker

Tak dobrovolně ne, ale ve chvíli, kdy by začal převrat, tak dost možná budou muset stáhnout armádu, aby si pojistili zemi a poslušnost.

Reagovat
Blasphemer

1917 again

Reagovat
icefish

Mají asi 40000 OMONů...

Reagovat
Talker

Tak ona je otázka, kolik z těch všech vojáků a policajtů (teď nemyslím řadové orky, ale spíš důstojníky) bude na které straně. Ono se to může klidně zvrhnout ne v nepokoje, ale spíš v boj mezi Putinovci a starou gardou a tím, kdo bude chtít uchvátit moc.

Tam bude muset být obrovský purge a v tu chvíli potřebuješ mít k dispozici úplně všechno. Vždyť i 89 se povedl jen proto, že pár jednotek nesplnilo svůj rozkaz a málem rozbombardovali Jelzina, pokud si to pamatuju dobře.

Reagovat
Golasso

To nemusí být nutně protiputinovské hlasy. Tohle je nástroj populismu a dělal to např. i u nás Babiš během COVID-19. Car chce přitvrdit, ale bojí se, co by to přineslo. Pověří nějakého slouhu, aby zkusil tu myšlenku nadhodit a čeká se na reakce veřejnosti a dalších lidí. Když se to ujme, tak lid volá po krvi a jde se na věc. Když se to neujme, tak to "moudrý a rozvážný vládce" s úsměvem smete ze stolu (a zkusí to znova třeba za měsíc, přičemž se mezitím salámovou metodou snaží negativní reakce rozmělnit).

Jinak ale souhlas, tam není nikdo rozumný, kdo by to převzal . Na druhou stranu pokračovat v tom konfliktu už není ani v zájmu rusáků a ten, co by svrhl putlera by situace mohl využít k tomu, aby stáhl vojska a umyl si nad celou situací ruce. Moc ale nevěřím, že by se stáhli i z Krymu.

Reagovat
Talker

Já myslím, že Medvěděv a spol jou naschvál extrémisti, aby Putin vypadal jako ten rozumný nejen pro domácí publikum, ale především pro západ, aby jim ukázal, že bez něj by to bylo ještě horší.

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/kamilkazani/status/1568991857039777795

Dnes Galeev připomněl, že třetí den invaze jíž předvídal porážku Ruska. Takhle zpětně lze říct, že pravdu fakt měl a že se snad vyplní i další předpovědi.

Reagovat
Neon

už začali s totální destrukcí, kurvy. a to rusáci i naše proruské filcky brečí, jak jim kde o lidi a útočí jen na vojenské cile. https://twitter.com/mdorazin/status/1569016403264413698?t=T-Fhbxjet90mkqxJzY5AXw&s=19

Reagovat
Neon

There have been five Kh-101 missiles, each costs nearly $13 million.

Besides, 9 out of total 11 missiles have been intercepted.

No tak to je fakt zoufalost, škoda, že nesejmuli všech 11.

Reagovat
Blasphemer

Na tomhle je vidět, proč nakonec prohrají. Absolutní taktická blbost, plýtvat nejlepším vybavením na civilní cíle. Jenom proto, že to nahoře někdo zrovna nařídil.

Reagovat
Neon

jen ať plýtvají. Bitva o Británii by taky dopadla dost jinak, kdyby Hitler neanřídil místo letišť bombardovat Londýn.

Reagovat
oli9

Chce to vydržet.. O i budou kopat

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/defmon3/status/1569038125841936384?s=46&t=iXcci6B1RUq8bdwb6reyFg

A na závěr víkendu další šílenost, která se zdá být skoro jako sci-fi.

Reagovat
Neon

jestli je topravda, tak po svatých Javeline a Himarsovi přibude Excalibur, si je tam neskutečně povodí. Na tak krátké frontě a bez možnosti ústupu jinak než po rozbitých pontonech.

Reagovat
Mastný Chobot

Osint píše, že vstupujeme do fázy vojny, kedy je možné začať reálne uvažovať nad tým, že UA sa nielenže ubráni invázii, ale že do konca získa naspäť územia stratené po 2014. Od toho je, samozrejme, ešte dlhá cesta, ale ak by Rusi, ktorí išli do 3-dennej operácie s cieľom úplne zničiť Ukrajinu, skončili ešte aj bez Krymu... tak neviem, či by som sa ešte niekedy v živote tak schuti zasmial. Zárpveň sa však obávam dôsledkov, ktoré by také niečo priniesť. Z ruskej strany, samozrejme.

Reagovat
Blasphemer

Tohle je už jasné. Vezmou si vše zpět.

Reagovat
Mastný Chobot

Ja teda krotím optimizmus. Napriek tomu, aké momentum a úspechy majú UA posledný týždeň, tie územné zisky Rusov od začiatku invázie sú stále dosť veľké a dostať sa do situácie pred februárom a znovuzískať tak veľké mestá ako Mariupol, Melitopol, Doneck, Luhansk, bude samo o sebe trvať mesiace (ak to Rusi sami o sebe nezabalia ofc). Navyše, ofenzívna kapacita UA sa tiež raz musí vyčerpať. Ako by UA mohla uskutočniť oslobodenie Krymu, to nemám ani predstavu.

Reagovat
thewall

Tak bych byl opatrný s přemírou optimismu. Mimo ověřené zprávy je všude množství nepotvrzených a zavádějících informací.

Dnešní analýza Toma Coopera:

https://medium.com/@x_TomCooper_x/ukraine-war-11-september-2022-a-review-8f87459fb47e

Video z údajného přesunu ruské kolony od Izjumu přes Oskil:

https://twitter.com/michaelh992/status/1568910383791964160?fbclid=IwAR2-wW2jPRdD0cq7epdPkcf0EIaMw8Ec-UT87HY3XGqb8KBBCr4PzRtLW7o

Reagovat
thewall

Druhý pokus:

https://medium.com/@x_TomCooper_x/ukraine-war-11-september-2022-a-review-8f87459fb47e

Reagovat
vladino10

https://medium.com/@x_TomCooper_x/ukraine-war-11-september-2022-a-review-8f87459fb47e

Reagovat
Blasphemer

Rusko není připraveno vést dlouhodobě válku. Byli připraveni na třídenní operaci a rychlé převzetí moci. Čekali druhé Čečensko nebo Gruzii. Od té doby nepodnikli nic, co by to změnilo. Není mobilizace, není stanné právo, není průmyslová transformace na válečnou výrobu. Protože cokoliv z toho by mohlo ohrozit režim.

Ukrajinci jedou úplný opak. A do toho jim hodně pomohl západ. Jestli se v Rusku nestane to, o čem píšu, tak prohrají. V současném stavu jen čekají na porážku.

Reagovat
Blasphemer

A tohle si myslím dlouhou dobu, není to jen pod vlivem posledních dnů.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
vodka

ne, není, jako tady rád sleduju ty odkazy a tak, ale není to vůbec tak jednoduché, ukrajinská ekonomika bez pomoci by byla už dávno v hajzlu a neutáhli by to. zároveň rusko s těmi energiemi má rozehranou taky velkou hru a pořád jim to může vyjít, stačí volby v pár státech EU, kde by hodili smířlivější tón a jde to do kopru.

Reagovat
Blasphemer

Ukrajinská ekonomika je v hajzlu a po válce budeme teprve čumět. Klidně čekám další vlnu uprchlíků z Ukrajiny, tentokrát ale hlavně ekonomicky motivovanou.

Zima bude zajímavá, ale subjektivně si říkám, že to nakonec snad nebudou ty nejčernější scénáře a přežijeme to. Ale to je jen můj pocit, to na rovinu přiznávám.

Reagovat
Blasphemer

A je mi jasné, že z Ruska žádné reparace nikdo nedostane, ať to dopadne jakkoliv. Budeme to muset zaplatit my jako západ, ve vlastním zájmu.

Reagovat
kiwwi

vsak je zmrazenych 600mld. dolarov, ktore patria Rusku...nic z Ruska dostavat nepotrebujeme, uz to mame

Reagovat
kilobyte

S těmi reparacemi bude spíše záležet na politické vůli západu než na Rusku. A obávám se, že západ nebude chtít Rusy "ponižovat".

Reagovat
vodka

mě hlavně serou ty zisky rusaku pri takhle priskrcenych dodavkach. jako na fronte maji problem s lidma, sankce a tak, ale nejvetsi obavu mam fakt z toho, co bude v evrope, az se bude muset zaci realne omezovat, coz pri soucasnem stavu a pravdepodobne budoucim bude uplna nutnost. jakmile se budou omezovat provozy fabrik, kde se budou zkracovat smeny a vyplaty, bude se vic propoustet a zaroven budou prichazet nove slozenky, tak to teprve bude zkouska. kez by se do te doby rusakum fronta cela rozpadla, ale oni jsou porad schopni vybudovat nove linie, zkonsolidovat se (pokud teda sezenou/nazenou lidi, ale prachy na to maji) a pak zase zacnou ten unavny sranec, kdy budou strilet 5x vic nez ua armada. vytyci si mensi cile a zase budou tvrdit, jak jde vse podle planu, zatimco evropa se rozsere...

Reagovat
Blasphemer

V tomhle máš určitě pravdu. Proto doufám, že ještě před zimou se něčeho velkého na frontě dočkáme, ať mají co nejsilnější pozici. Donbas a Krym to nebude, ale na jihu snad nejakej velkej průlom bude.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
DelPiero137

Nadruhu stranu si to uvedomuje aj zapad a mozno maju v plane do zimy velke ciele aby Rusko co najviac rozhodili. A mohlo sa zacat rokovat o obnove dodavok plynu.

Reagovat
Blasphemer

To je určitě ruská strategie. Co nejvíc toho udržet do zimy, kdy se ten postup logicky musí zpomalit a začít vydírat Evropu energiemi s cílem co nejvíce západ odvrátit od Ukrajiny a pak nějakou dohodou zkonsolidovat územní zisky.

Reagovat
roman_tycka

Vidime to i ted. Dostanou pres pysk v Charkove a hned zpusobi vypadek proudu na par hodin v hodnote 100 milionu dolaru. Podle me to je tak jedine, na co se zmuzou

Reagovat
oli9

Ještě je tu jejich klasika, kdy začnou bombardovat civilisty...

Reagovat
Ed_Hazard

Meviem si predstavit, ze by taku potupu Rusi zniesli. V pripade takeho scenara mi pride pravdepodobnejsie ze niekde na frint drbnu takticku atomovku ako demonstraciu sily

Reagovat
Talker

Uvidíme, jak to bude vypadat a jaká bude reakce z obou stran.

V tuhle chvíli to vypadá jako ty první 3 dny z druhé strany, kdy jsme čuměli, kdy Rusáci dojedou do Kyjeva a obsadili obrovské území, stále jsou to jen jednotky % toho, co Rusko zabralo. Následně se Ukrajina začala efektivně bránit a ten útok ztlumila (ač i následně ztrácela území.

Bude potřeba udržet tu iniciativu, Rusko tam teď začne přesouvat jednotky z jiných oblastí, tak snad se díky tomu podaří prorazit zase na jihu, než dokáží posbírat jednotky po celém Rusku, aby to tam natahali - jestli se jim něco takového podaří posbírat, samozřejmě.

Snad se to podaří a přijde kompletní kolaps ideálně na úplně jiné šířce fronty (třeba směr Melitopol-Berdyansk, aby se jim podařilo rozříznout to zabrané území vejpůl a následně sebrat celou Chersonskou oblast a hrozit Krymu. Je otázka, jak dlouho vydrží dobré počasí, aby se to stalo. Aby nedostali orkové prostor se dát dokupy.

Reagovat
Svatej

"tak neviem, či by som sa ešte niekedy v živote tak schuti zasmial" krasne trefeny

Reagovat
Rothbard

https://mobile.twitter.com/BarboraKuzelov1/status/1568936584392896515

Btw. Dá se najít, kdy bude kde Fiala na veřejném setkání?

Reagovat
Rothbard
Reagovat
Neon

https://twitter.com/GeopoliticalGu1/status/1569032826082959360

Stahování ze Svatove. Hluboko v okupovaném území ,ale přes Kupjansk už vlakem nedostanou zásoby a od jihu taky těžko.

Reagovat
Neon

uf, našel jsem i mapku se zásobovacími trasami Donbasu, která ukazovala, proč je Kupjansk tak důležitý: https://twitter.com/DastDn/status/1567632153772449792

Reagovat
Blasphemer

On his Telegram, Kremlin chief propagandist, Soloviev, called for the execution of Russian commanders who allowed the counteroffensive of the Armed Forces of Ukraine in the Kharkiv region

mood

Reagovat
TopinB

Reagovat
Trand

Viděli jste někdo dnes nějaké informace o Doněckém letišti ještě? Já viděl jen ze včera tohle, tam Rusák přímo z letiště říká, že ho drží a že všechny informace o útoku jsou fake

https://twitter.com/GeoConfirmed/status/1568741048729337859

Reagovat
Mastný Chobot

Nie, bol to bohužiaľ iba hoax, resp. súčasť UA propagandy. Snáď coming soon

Reagovat
Trand

Jinak tím, že Ukrajinci získali zpátky území až k ruským hranicím nad Charkovem, se dostali do dostřelu k Bělgorodu, kde je několik ruských základen a tuny ruských tanků, helikoptérů, muničních skladů atd.

Reagovat
Svatej

Reagovat
masina_LFC
Reagovat
Mastný Chobot

Podľa jedných sú Rusi stále prítomní aj v Lymane, podľa iných zdrojov už sa bojuje aj na predmestí Lysyčansku.

Reagovat
Mastný Chobot

druhá správa je, samozrejme, bomba, len neviem, či je pravdivá

Reagovat
frankiefcb

Tak předpokládám, že z Lymanu se nestáhli. To museli prostě RUsové udržet, aby opravdu nedošlo k obklíčení Izjumu. Nicméně zajímalo by mě, jeslti Ukrajinci jdou za řeku Oskil anebo se tam zastavili a dočišťují západní břeh Oskilu.

Reagovat
Neon
Reagovat
Mastný Chobot

To bude civilná akcia imo

Reagovat
frankiefcb

taky si myslím

Reagovat
Blasphemer

fog of war

Reagovat
Blasphemer

Ale je to super, že se daří některé věci pod pokličkou. Když ta válka začala, tak jsem si skoro říkal, že to celé uvidíme online na TikToku.

Reagovat
Trand
Reagovat
TopinB

tak ten, co střílel, se cítil bezpečně

Reagovat
oli9

https://twitter.com/ChuckPfarrer/status/1569125675642286082?s=20&t=3qSEiACNH_hSs3l8XYAHZw

Zadní zajatci, tohle budou ještě nějaké pěkné ztráty... hodně úspěchů ukrajinskému dělostřelectvu

Reagovat
Mastný Chobot

Akože UA prešla aj cez rieku a ide ďalej? To bolo niekde potvrdené?

Reagovat
oli9

https://twitter.com/CT24zive/status/1569177290256355329?s=20&t=HYPG9a-IdEIg6puxhlF5fw

A dnes vidím spoustu videí z Izjumu kde ukrajinská armáda vztycuje vlajky a točí videa a objímá se s místníma... Prý Rusaci zdrhli

Reagovat
Mastný Chobot

Áno, Izjum je oslobodený, ale ten je ešte pred riekou. Tá mapa, ktorú si posielal vyššie, ukazuje, že UA už má byť za riekou Oskil v smere na Savatove. To som nikde nevidel takú informáciu.

Reagovat
oli9

Nejprve drony.. Poté samozřejmě veškerá technika a pomoc zapadu. Potom HIMARS.. Ale největší práci a pomoc udělal nejspíš

AGM-88. Diky bohu za USA, nebýt jich tak už je asi Ukrajina russacka

https://twitter.com/ChuckPfarrer/status/1569083362228277257?s=20&t=3qSEiACNH_hSs3l8XYAHZw

Reagovat
oli9

Ale ale ale podívejme kdo nám to chce vyjednávat.... pico spalte je v tom kotli

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1569238834096775174?s=20&t=3qSEiACNH_hSs3l8XYAHZw

Reagovat
Blasphemer

Pro-#Russia Telegram channels continue to lose their mind over #Ukraine's counteroffensive. Here they claim the town of Vovchansk was taken by "Nato forces" consisting of "blacks"& "English-speakers." Almost no "Ukrainian Nazis" there. Claims same is true in Kazachya Lopan.

Reagovat
Mastný Chobot

Tak to je v prdeli. Čo to je za náckov, keď za seba nechajú bojovať černochov?!

Reagovat
Svatej

Reagovat
Neon

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Ed_Hazard

dnes tu uz nikto nic negarantuje.

Reagovat
Čenda

Operace Kryjte se za negry přece

Reagovat
Trand

Oni jsou úplně dementní. Teď o víkendu psali, že Rusko během téhle ukrajinské ofenzívy zajalo tisíce zahraničních žoldnéřů ze zemí NATO. Jsou tím úplně posledlí. Teď s těma černochama, to už je jenom komedie. Hlavně že oni verbovali vojáky ze Sýrie, ale ti jsou asi světlejší, tak to bylo v pořádku

Reagovat
Neon

btw nemáte někdo odkaz na úplně první diskuzi?

Reagovat
Afrokrecek

Na začátku každé diskuze je odkaz v té předchozí. Stačí se k tomu proklikat

Reagovat
Neon

skunčil jsem v květnu a přes vyhledávání jsem našel ukrajina-bělorusko, kde jsou příspěvky z poledne 26.2., takže s tím tehdejším tempem to je diskuze č. 10 minimálně

Reagovat
Neon

ale zato jsem našel článek na úplný závěr války: https://www.eurofotbal.cz/clanky/euro-denik-rusko-konci-29577/

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
vacin

Reagovat
Trand

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
-Carles-

Reagovat
TopinB

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
ZJEV

Reagovat
Ed_Hazard

Urcite ich bude viac, tipoval by som minimalne 15. Prve 2 mesiace sme mali vysoku kadenciu

Reagovat
Neon

díky, cenim

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Trand

Ještě že jsme se zbavili půkky těch proruských dementů, diskutovat půl roku s Oliverem bych nezvládl

Reagovat
Mastný Chobot

Normálne ma napína, keď čítam tie Oľove srance

Reagovat
Trand

Reagovat
vacin

Být členem republiky nebo kotlebovec, tak nebudu diskutovat jinak. Tomu se nedá říct jinak, že je to neskutečné hovado.

Reagovat
TopinB

a on není?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vacin

Jsem trochu tu diskuzi proletěl a ne, že bych měl někdy pochybnosti o tom, že valloire je ultračurák, ale tady po tom mám pocit, že kdo si to o něm nemyslí, tak musí být ultračurák taky

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Rothbard

Jednou se mi v hlavě urodila myšlenka. Rest is history.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Akorat jsem si vzpomnel, jaky to byl sok, kdyz Rusaci pobihali po Hostomelu a cekalo se, ze do par hodin padne Kyjev. Nastesti se snad ted uz blyska na lepsi casy.

Reagovat
Blasphemer

The Russians are trying to negotiate the terms of how they will lay down their arms and come under the auspices of international humanitarian law," Nataliya Humenyuk, the head of the press center of OK "South" reported

Dobrý psyop od Ukrajinců, každopádně nevěřím, že by to bylo tak blízko.

Reagovat
frankiefcb

taky si myslím, že je to opět excelentní Ukrajinská propaganda a nabourávání morálky Rusáků.

Reagovat
Trand

Taky si nemyslím, každopádně včera šly zprávy, že se Rusové v Chersonské oblasti stahují o 5-10 kilometrů zpět, aby je pokrylo dělostřelectvo z druhé strany Dněpru. Asi zatím ne úplně potvrzené, ale stojí za to to sledovat.

Reagovat
frankiefcb

no a abycho mnebyli jenom úplně pozitivní, tak je třeba říci, že Ukrajinci bohužel udělal pěknou kravinu u Pisků . Najeli tam z pár tnakma a dělostřelectvo je rozstřílelo. Takže asi ve výsledku je dobré asi trochu uklidnit situaci.

Reagovat
Svatej

Každýmu chlapovi se trochu zhorší úsudek, když se u podobných míst objeví..

Reagovat
TopinB

Reagovat
Golasso

Reagovat
Neon

došlo mi to, až když jsem si to přečetl nahlas, kde že to byli

Reagovat
DonAndres

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Trand

Jo, z toho zdroje to mám Týpek bývá dost přesnej a má super souhrny každý den.

Reagovat
mr.Silver

Na YouTube ho najdete jako WoW - Wolski o Wojnie, je to polsky, ale má tam velmi detailní mapy. Nevím, jestli k tomu jsou titulky, ale na proklikání o aktuální situaci je to super zdroj.

Reagovat
Neon

https://twitter.com/WhereisRussia/status/1569246941074128900

Confirmed reports of large scale surrender of Russian troops.

▪️Russian logistic units are struggling to resupply front line forces.

▪️Kherson's hospitals are overwhelmed by an influx of wounded and dead.

Tam je to konec, nemají jak zdrhnout, nemají jak posílit.

Reagovat
Neon

A EF polibek smrti: https://9gag.com/gag/aEqdN7n

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
-Carles-

dezinfo scena uz prichadza s vysvetlenim, preco rusi kolabuju na frontoch - ruska armada je prespikovana americkym agentmi nakoniec aj ten putin bude agent CIA

Reagovat
Blasphemer

Já myslel, že je to přece past. Až budou Ukrajinci ve stalingradském kotli, tak spadne klec!

Reagovat
-Carles-

to bolo dva dni dozadu, ked uz je jasne ze nic take nie je realne, musia hladat iny dovod

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

černoši z EU na frontě pomáhající nacistům z Ukrajiny, CIA agenti v bezchybný čistý armádě RF. No dobře, možná to nepatrně hází stín na ten bezchybnej národ plnej úžasný kultury, ale cokoliv, co by ukázalo jejich neschopnost.

Reagovat
kilobyte

Jako je to vtipné, ale kupodivu dost účinné. Oni vždy ke všemu vyplodí desítky konspiračních teorií a každý dezolát si pak vybere, která se mu nejvíce líbí a tu pak šíří dál. Normální lidi pak nemají šanci všechny ty blbosti vyvrátit.

Reagovat
Blasphemer

Charkov bez elektriky, internetu a vody.

Reagovat
Mastný Chobot

Tak to krásne pasuje k tomu včerajšiemu Zelenského speechu. Bez vody a elektriky je stále lepšie ako s Rusom.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Blasphemer

Southern Command: Ukraine liberates 500 square kilometers in Kherson Oblast.

Nataliia Humeniuk, spokesperson for the southern command of Ukraine's Armed Forces, said troops liberated the settlements of Vysokopillya, Novovoznesenske, Bilohirka, Sukhyi Stavok, and Myrolyubivka.

Reagovat
masina_LFC

https://twitter.com/Justin_Br0nk/status/1569269380369842177

Looks like pilot fatigue or mechanical issues from the constant ops tempo are taking their toll... Russian Su-25SM crashes after a dropping a wing due to a stall in a banking turn just after take-off.

Reagovat
TopinB

a) je to vůl, že zrovna tu nejlepší část neměl v objektivu

b) je normální aby stíhačky měli takovýhle dým? Vždyť míň dýmí 25 let staré golfy se studeným dieselovým motorem při připojování se na dálnici

Reagovat
Mastný Chobot

Tak tie Su-25 majú tiež asi viac ako 25 rokov

Reagovat
TopinB

You make a good point.

A ten motor toho golfa bude asi v lepším stavu

Reagovat
Mimalu

expert nejsem, ale dýmit by to nejspíš nemělo

Hádám že do toho nalili nějaké nekvalitní palivo a při kombinaci s ne úplně moderní technikou ta forsáž nebude mít úplně ideální účinnost

Reagovat
Trand

Ruský politolog Karnauchov ve vysílání státní TV navrhl využít přítomnosti @SecBlinken v Kyjevě a zabít rovnou Blinkena a Zelenského jednou ranou.

https://twitter.com/AlexandrMitrofa/status/1569080018319417344

Reagovat
vacin
Reagovat
mr.Silver

To je jak debata u piva v hospodě

Reagovat
TopinB

na to se hezky dívá. Ale jít do TV debaty oblečený jak kdybych byl právě v té hospodě, tak za to by se mělo fackovat

Reagovat
Svatej

Nějaká nejaktuálnější mapa, jak to teď vypadá? Nemůžu žádnou najít, poslední jsem viděl asi 2 dny zpátky.

Reagovat
Trand
Reagovat
Svatej

díky

Si říkám, myslíte že Ukrajinci nezkoušejí zaútočit ze severu objíždkou skrze Ruský území ze strachu z červenýho tlačítka, nebo protože je to tam perfektně bráněný?

Reagovat
mr.Silver

Bez šance, podle mě mají od USA jasně nastavené pravidla pro postup, který jim zakazuje vstoupit na ruské území. Bráněné je to tam podle mě velmi skromně.

Reagovat
Svatej

Hlavně že Rusové útočí i z Běloruska. To, jak staršně nefér tahle válka je, je naprosto frustrující.

Reagovat
mr.Silver

No ohledně Běloruska jsem celkem zvědav, jak s nimi budou Ukrajinci vyjednávat po válce (tedy v příštích týdnech ).

Ta kurva Lukašenko údajně ještě 22.02. Zelenskymu potvrdil, že se žádný útok přes běloruské území nechystá, pak dělal ramena, a teď je údajně posraný až za ušima. Vůbec bych se nedivím, kdyby konec války s Ruskem byl také koncem Lukašenky, jelikož mu na pomoc nepřijde úplně nikdo a Ukrajinci se mu budou chtít pomstít za tu prasárnu z února.

Na Ukrajině bojuje solidní porce beloruských dobrovolníků, vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby se tam chystala nějaká dobrovolná akce

Reagovat
Blasphemer

Já si zas nemyslím, že je udržitelný a reálný zastavit se na hranicích, dát dolů závory a čekat. Tohle musí vědět i USA. Sám jsem na to zvědav, jak to bude vypadat.

Reagovat
Trand

Podle Oryx Project přišlo uslo za týden o 333 kusů techniky, z toho 224 ukořistili Ukrajinci. V celkovém obraze narostl prudce podíl zastarelé sovětské techniky, je jí o mnoho více než na počátku války.

Reagovat
Blasphemer

Ty vole, už se začíná objevovat info i s fotkama o průlomu v severní doněcké oblasti. Ukrajinci měli překočit Severní Doněc a osvobodit Svjatohirsk.

https://twitter.com/JulianRoepcke/status/1569309021009477634

https://twitter.com/WarMonitor3/status/1569313718869057538

Reagovat
Svatej

kéž by to byla pravda

Reagovat
Golasso

Blyatskrieg

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Mimalu

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mastný Chobot

Ja len dufam ze su naozaj Rusi tak v pici, lebo leby UA presunula techniku a vojakov cez rieku a hned na to by ich Rusi zacali jebat, tak to moze byt katastrofa

Reagovat
Mastný Chobot

Pincher tactics ak sa nemylim

Reagovat
Mastný Chobot

Pincer*

Reagovat
mr.Silver

No jak je to u Charkova super, tak ten Chersoň je je prozatím.... diskutabilní.

Ukrajinské ztráty činí od 4-5 tisíc lidí, cca. 1 tisíc vojáků padlo.

Rusové ustoupili o cca 10 km směrem k Chersoni, a zakopali se ve druhé linii. Ze vzduchu je tam zajišťuje artilerie, která je za Dněprem, mimo dosah ukrajinského dělostřelectva. Ukrajinci to však nevzdávájí a pomalu postupujou s ohromnými ztrátami od severu, čekají, že Rusáci budou mít problém se zásobováním. Tam to budou ještě dobré jatka.

Reagovat
Blasphemer

Ztráty budou mít i Ukrajinci velké, není všechno růžové bohužel.

Můj tip je, že Cherson ještě není na řadě. Dle všeho to tam nemají Rusové úplně růžové se zásobováním, takže předpokládám, že tady si Ukrajinci ještě počkají a budou dál vyvíjet tlak jako doteď.

Strelkov tipuje, že další ofenziva půjde od Záporoží, tak uvidíme, jestli se objeví třetí diskutovaní třetí skupina vojsk.

Reagovat
Talker

Řeší se už více než měsíc, že další ofenziva bude na Cherson, takže se vůbec nemůžeme divit, že tam budou zakopaní.

Je možné, že tohle je brutálně krvavá diverze, kdy chtějí udržet ty jednotky a veškeré vybavení co nejdál od těch ostatních os a k tomu prostě musí "obětovat" část vojsk v té oblasti. Přece jen je to nejvzdálenější místo, které Rusko kontroluje od ostatních oblast a je to zároveň nejdál z Ruska, není tam žádný "major" přístav, takže tam ten materiál, munici a podobně musí dopravovat a tudíž i vyčerpávat veškeré logistické zdroje.

Bylo by super, kdyby byla další ofenziva na Melitopol/Berdyansk, kde by to mohli rozříznout vejpůl a tím poslat orky do sraček, protože by tím odřízli velkou část nepřátelských sil, vytvořili by úplně novou frontu, která by byla peklo zásobovat (protože by museli přes přístavy) a k tomu představovali přímé ohrožení Krymu.

Reagovat
mr.Silver

Samozřejmě, je to logický postup, a snad to tak bude.

https://www.map.army/?ShareID=1013618&UserType=RO-3m5usiXF

Posílám super mapu z aktuálního dění. Překvapuje mě jak velkou část mají Ukrajinci na severu a západě země, rezervy mají ještě více než solidní.

Reagovat
Talker

Tak je otázka, co je to za jednotky, jak jsou vycvičené a vyzbrojené. Já tam vidím 2 možnosti - buď to jsou jednotky v zácviku, které čekají na další dodávky materiálu a zbraní nebo to jsou jednotky, jak jsou popsané - light infantry, které případně budou jen kontrolovat území a mají k dispozici především "defenzivní" zbraně jako stingery, javelliny a podobně a tudíž by nebyli až tak užitečné někde na východě při ofenzivě. Nebo mix obojího teda.

Když se koukneš na ty aktivní zony, tak tam je většina těch jednotek obrněná - ať už motorizovaná pěchota nebo tankové sbory.

Reagovat
Talker

Každopádně díky za skvělou mapu

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
mr.Silver

https://twitter.com/i_army_org/status/1569365546923089921

Uff, dobrá jeba, ten co utekl do lesa měl dobrý luck.

Reagovat
Mastný Chobot

Som to akurát poslal kamarátovi, čo si minulý týždeň dokončil vodičák (v 26 rokoch ), že toto sa mu stane, keď mu to skape na križovatke

Reagovat
kiwwi

ta ukrajinska hudba do tych videi paradne pasuje

Reagovat
Trand

Jsem si vzpomněl na tohle. V okamžiku výbuchu je na tanku člověk, to co pak spadne na střechu toho baráku vedle je on.

https://www.reddit.com/r/CombatFootage/comments/xalcm6/a_longer_higher_definition_version_of_the_video/

Reagovat
Ed_Hazard
Reagovat
TopinB

Reagovat
Talker

Nedává logiku po výstřelu se posunout? Já nevím, ale odhalit svojí pozici výstřelem, že ti od hlavně kouří, následně 20 minut sedět na místě, asi bych se posral.

Vystřelit a okamžitě se posunout o kus jinam, ať ti ostatní řeší přebíjení, komunikaci, sledování...

Po 20 vteřinách ani nepotřebuješ naváděnou střelu.

Reagovat
TopinB

nedává, když nemáš palivo

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/Teoyaomiquu/status/1569095724683481088

Do you know what a fiasco of the day looks like?

- receive russian passport 3 days before the liberation of Vovchansk

- Brag about it on public

- Record everything on camera and post it on the internet

- Wake up the next day and see Vovchansk liberated by Ukraine

pro games move

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
kiwwi

a uplne najlepsie nepomenies, ze na hraniciach ich s tymi pasmi otacaju naspat

Reagovat
thewall

Chci časosběrný dokument mapující následujících 10 let života toho týpka s kšiltovkou.

Reagovat
kilobyte

Ten z tou kšiltovkou si přímo říká o poznávací znamení jako v Hanebných panchartech.

http://hdmag.cz/files/shots/inglourious-basterds/0340.jpg

Docela by mě zajímalo, jak s nimi naloží.

Reagovat
kiwwi

Dmitrij Medvedev vyhlásil, že Rusko prijme od Ukrajiny len bezpodmienečnú kapituláciu, ak Kyjiv neprijme podmienky Moskvy.

„(Ukrajinský prezident) Zelenskyj povedal, že nebude viesť dialóg s tými, ktorí si určujú ultimáta. Terajšie ‚ultimáta‘ sú len detskou rozcvičkou pred budúcimi požiadavkami a on ich vie: totálna kapitulácia kyjivského režimu s podmienkami Ruska,“ vyhlásil podpredseda Ruskej bezpečnostnej rady a bývalý prezident v súvislosti s vyhláseniami Zelenského.

ten sa vratil teraz z dovolenky bez internetu, ci ako mam tomu rozumiet?

Reagovat
sokar

sankcie majú za následok nedostatok liekov...

Reagovat
Talker

Vždyť je to logické, Rusko se prostě musí tvářit, že se nic nestalo a všechno mají ve svých rukou.

Reagovat
kilobyte

Nechal se přesvědčit, že ten ústup je plánový, aby dostali Ukrajince do pasti. Aspoň někdo jim na to skočil.

Reagovat
icefish

Divadlo pro domácí

Reagovat
oli9

Dočetl jsem to po Medvedev, dal nečtu. Od tohoto psychopata který Putlerovi leze doprdele dělá maximálně ramena a velkohube prohlášení... On by Putinovi klidně kouřil čuráka celý den jen aby se mu zavdecil... Snad tahle svině taky jednou vypadne z okna

Reagovat
icefish

Nepovedená maketa pro přilákání střelby/raket/dronů na vyplýtvání munice

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
TopinB

to dává smysl, já jsem si myslel, že jsou značně napřed v enviromentalismu

Reagovat
Svatej

Beztak na tom Rusáci přijeli jako Flinstounovi, takže to ve výsledku maketa nebyla

Reagovat
Ed_Hazard

Tak sa nam to asi zacina rozrastat. Azerbajdzan to o polnoci rozbalil na Armencov.

https://mobile.twitter.com/nexta_tv/status/1569447506651611139

Reagovat
Zaschrona

i mimo Karabach- Z evropského pohledu je to megaprůšvih. Těžko může Evropa navyšovat nákup ropy a plynu od země, která napadla jinou zemi na jejím suverénním území. Z pohledu Ruska taky krásný, to poslední co zrovna potřebují je muset jít válčit i jinde než na Ukrajině. Achjo, co přijde dál?

Reagovat
frankiefcb

Využívají toho, že Evropa od nich bere energie a Turek za nimi stojí, ale že zaútočí i přímo na Arménii v místech, kde to nedává smysl. Tak se přiznám, to jsem opravdu nečekal.

Reagovat
Golasso

To je jediný štěstí Západu, ze jsou v tom namoceni i rusaci jako spojenci Arménů. Já furt věřím, ze se to uklidní. Rusak zatlaci na Armeny, ať se do toho nechají co nejmíň zatáhnout. NATO snad zatlaci na Turka a všichni spolu na Azery

Reagovat
Blasphemer

Evropě tohle bude v současný situaci úplně u prdele.

Reagovat
Blasphemer

https://www.euronews.com/my-europe/2022/07/18/von-der-leyen-heads-to-azerbaijan-to-secure-new-gas-import-deal

Asi se nedá moc čekat, že by západ něco v tomhle ohledu udělal. Arménci bohužel dojedou na kámošení s Ruskem.

Reagovat
frankiefcb

No jako popravdě jim asi nic jiného nezbývalo. Nezávidím jim situaci. Azeři i Turci jsou mrdky, kterým se nedá věřit. Teď dělají kamarády před Ukrjainou, bo se jim to plně hodí.

Reagovat
oli9

bohužel no, nebo bohudík ani nevím. Ale každý za kým teď stojí Rusko nebo stalo. Tak jeho protivníci toho budou chtít využít... Kdy jindy než teď ykdy rusak není v úplně ideální situaci... Akorát bych čekal Čečnu

Reagovat
Talker

Tvl se všichni posrali...

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

Tak takhle to bude, my prostě musíme být čůráckej druh, kterýmu není pomoci..

Míru bylo prostě dost, rovnou bych rozjel třetí světovou, ať to máme za sebou rovnou a je zas na nějakou dobu klid. Časem, za 20 - 50 let, se zas narodí generace, která si to nebude v dospělosti pořádně pamatovat, aby rozjela svou vlastní a takhle furt dokola, protože takoví prostě jsme. Jsem zas znechucenej z celý lidský rasy a to ještě není ani 10..

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
kilobyte

Já bych to neviděl tak černě. Lidská rasa si právě uvědomuje, jaký jsou to čůráci a tak se dlouhodobě snaží o vlastní vyhubení.

Reagovat
Svatej

Jo, je pravda, ze v řešení problémů jsme stejně dobří jako v jejich vytváření, i když jsme tim problemem sami.

Reagovat
Blasphemer

Klid, třetí světová bude, až Čína napadne Taiwan.

Reagovat
Svatej

Jsem naprosto klidnej.. klidnej!! Klidnej!!!!!

Reagovat
DonAndres

Což se (doufám) nikdy nestane

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
DelPiero137

Nejaky rychly background co tam ide, kto proti komu bojuje, koho ma za chrbtom pls.

Reagovat
Neon

U Chersonu to byla 1. gardová tanková armáda, co samu sebe demilitarizovala a bude trvat roky ji dostat do původní síly. Prý nejvíc prominentní armáda ruska určená k obraně Moskvy a k vedení protiútoku při válce s NATO.

https://twitter.com/DefenceHQ/status/1569550041194405890

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
oli9

pico tomu Putinovi musejí lhát a lhát a pouštět nějaké záběry z nějakého filmu kde už jsou někde ve Varšavě

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Blasphemer

Ruské síly opustily Kreminnu. Tvrdí to Serhij Hajdaj, šéf vojenské správy Luhanské oblasti.

Reagovat
Mastný Chobot

to otvára cestu do celej severnej časti Donbasu, nie?

Reagovat
Neon

Tam chybí železnice a pořádný cesty v V-Z směru, to tak rychlý nebude.

Reagovat
frankiefcb

No zrovna přes ní železnice vede. Ale museli by očistit okolí Kupjansku a Svatove.

Reagovat
Blasphemer

Gennady Zyuganov, the leader of Russia's Communist Party, says enough is enough: the "special military operation" in Ukraine is a war. "There is a war going on, and we have no right to lose it." He calls for complete mobilization of the country.

Druhá největší strana v ruským parlamentu.

Reagovat
kiwwi

oni to este nakoniec tym tupym Rusom obkecaju tak, ze im budu vlastne za tu mobilizaciu tlieskat

Reagovat
Blasphemer

Hele, já si úplně nemyslim, že mladým klukům z Moskvy, Petrohradu a dalších velkých měst se bude úplně jít chtít chcípat do týhle imperiální války.

Reagovat
Mastný Chobot

Čo by sa stalo, ak by bola mobilizácia? Majú Ukrajinci na dosť guliek?

Reagovat
kiwwi

hlavne taketo nieco by Rusom trvalo minimalne 4 mesiace a nedokazem si predstavit, ako by logisticky zasobovali tolko vojakov, ked uz teraz sa trapia s tym co tam maju...je to kokotina v kazdom smere a Putin to urcite vie, takze pochybujem ze k tomu dojde. Lenze. Ak k tomu nedojde, tak sa nacionalisti budu pytat preco k tomu nedoslo, ked prehravaju a na Putina bude silniet tlak z dvoch stran. Toto vyzera ako lose - lose situation. Chvalabohu

Reagovat
Blasphemer

snad

Reagovat
Nebelung

Reagovat
-Carles-

mobilizacia im moze nakoniec zlomit krk, moze nastartovat nepredvidatelne procesy v spolocnosti, toto nie je velka vlastenecka vojna

Reagovat
Blasphemer

přesně tak to vidím

Reagovat
Talker

Tak pr rusy je výhoda, že kompletně ovládají narativ. Není tam silná opozice, není tam tisk, který by do nich ryl.

Každopádně i tak by to byl velký risk a i proto do toho nejdoi zatím.

Reagovat
-Carles-

to su prave tie nepredvitatelne procesy, moze rozhnodnut nejaky faktor s ktorym sa nepocita v nejakych predpokladoch..rusi su zblbnuti propagandou, ale nie je tam totalita ako v korei alebo nieco ako japonsky fanatizmus z 2. svetovej vojny, ludia si zanadavaju na ukrajinu ale akonahle budu musiet ist polozit zivot za tento nezmysel, tak moze prist k rychlemu vytriezveniu

Reagovat
Blasphemer

Přesně. Nemají to pod palcem jako Čína nebo S. Korea, ti lidi se můžou na internetu dostat k informacím už relativně snadno, kór ti mladí. A že staří dědkové v TV a v parlamentu vykřikují, že se má mobilizovat a na Ukrajinu poslat vše, že to ti kterých se to přímo týká, přijmou s nadšením a pojednou tam zdechnout.

Reagovat
icefish

Chybí ti tam “neznamená”, ale jinak souhlasím

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Mastný Chobot

Jop, to je jasné, ale podstatné je to, že "mohla". Ak to bude mobilizácia na spôsob taký, že odvedú 8/10 chlapcov niekde z bohom zabudnutej osady, tak si to moc neviem predstaviť.

Reagovat
Mastný Chobot

*z bohom zabudnutej osady 1000km východne od Moskvy

Reagovat
Blasphemer

To dělají už teď. Bez velkých měst to prostě nepůjde.

Reagovat
frankiefcb

Jen ať to udělají ti kokoti. By mě zajímalo, kde vezmou ty důstojníky, co brance vycvičí. Kdo je ošatí, ozbrojí a na frontu doveze. Už teď se jim sype logistika. By mě zajímalo, jak by se jim to sesypalo potom. Nehledě na to, to bude mít extrémní vliv na jejich už mizernou ekonomiku.

Reagovat
roman_tycka

ted nedávno bylo video ruského námořníka co dostal týdenní tankový kurz a šup na frontu, asi by to vypadalo stejně

Reagovat
frankiefcb

Tak to bude kanonenfutr bez dalšího reálného výsledku a brzo je přestane bavit umírat.

Reagovat
Ed_Hazard

Skor ma udivuje, ze Voloda ocividne ignoruje demograficku krivku Ruska. Ak pride k mobilizacii, tak si to Rusko odnesie este viac, ako tomu je uz teraz. Tie desattisice mrtvych/zranenych/psychicky odrovnanych chlapov (a aj zien) bude mat hovadsky vplyv na celu generaciu..

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
vladino10

Prečo vlastne Rusi nepoužijú atomovku? Aspoň mne by to prišlo ako easy win, oni to niekde dzubnu, straty UA obrovské a pochybujem že by sa zapad odvážil niečo urobiť...

Reagovat
Mastný Chobot

Lebo by s ich schopnostami trafili tak akurat Belgorod alebo Rostov

Reagovat
Talker

Protože by se zjistilo, že jim nefunguje armáda a ani jaderné zbraně?

Navíc v tu chvíli by to musel odsoudit i ten zbytek "neutrálních zemi" a byly by sankce globální, nejen západní.

Reagovat
kilobyte

Protože je to krajní řešení. A použít atomovou bombu během "speciální operace" by možná přišlo přes čáru i hodně Rusům a zbytku světa určitě.

Reagovat
icefish

Protože by je všichni, hlavne už i Číňani, extreme skřípli… otevřeli by Pandorinu skříňku. A Číňan chce stabilitu, ne atomovky

Reagovat
oli9

To mají jen jako hrozbu y nemít to tak už dávno nějaké Rusko není... To je jako když považovali faraona za Boha nebo poloboha... Také z něj měli strach přitom to byla kokotina... Myslím si že z těch atomovek mají tak 80% nefunkční, 10% by jim prasklo někde v Rusku při odpalu.. Ale i těch 10% je prostě špatně... A kdyby to použili tks by to byl prostě průser pro svět a na Rusko by těch raket možná atomovek dopadlo nespočet... Na hodně míst kde mají odpalovací zařízení, vojenské objekty a škody a počty mrtvých by byly v milionech

Reagovat
Blasphemer

Protože 3. světová.

Reagovat
kiwwi

a ako si to akoze predstavujes...ze by vystrelili jednu atomovku a ta by niekde dopadla a urobila velke skody? Ved existuje protivzdusna obrana a Rusi by riskovali to, ze ta atomovka by bola znicena este vo vzduchu, cize by to nemalo ani efekt a este by sa aj prezradili, ze ju pouzili

To by museli urobit tak, ze ich vystrelia niekolko naraz a aj tam by bol efekt otazny...

No a potom by im ostal na celom svete snad uz len Iran a Severna Korea - to by bol stmhlavy pad na hlavu

Reagovat
Jardin
Reagovat
kiwwi

Reagovat
Neon

Z ruských zdrojů se šíří, že Davydiv Brid padl, což by znamenalo, že se podaří rozšířit vyběžek na cherskonské frontě ,viz mapka: https://twitter.com/spencer68/status/1569724656524959744/photo/1

Reagovat
oli9

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1569626061536743424?s=20&t=93F5V-kjm4UB5iZTNWq3kQ

Tohle mi přijde jako reálný samozřejmě optimisticky scénář... Ale takto podobne to vidím já...

Reagovat
oli9

https://twitter.com/TpyxaNews/status/1569711403241709568?s=20&t=-wtyNhimyOV3UegTtfmZDg

Nevím s čím budou lítat no...

UK Intel prozradil, že prestižní ruská 1. gardová tanková armáda byla zničena. Tato nejvyšší jednotka je největší jednotkou ztracenou Ruskem od druhé světové války. Informace se vyvíjejí, ale počet zajatých jednotek RU může být až 10 tisíc.

Reagovat
Blasphemer

Mayor: Russian forces retreating from occupied Melitopol to Crimea.

Ivan Fedorov, the mayor of Melitopol city in Zaporizhzhia Oblast, said that columns of Russian military hardware were detected further south in Chonhar, a village in Kherson Oblast at the entrance to Crimea.

Reagovat
Neon
Reagovat
Mastný Chobot

Tak u nás sú k tomu doslova hmatateľné dôkazy už dávno.

Reagovat
kilobyte

Takže můžeme očekávat, že na hradě probudí Zemana, aby zjistit, jaké informace dostanou čeští čučkaři od amerických čučkářů. To zase bude komedie.

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/nexta_tv/status/1569938728646238209

https://twitter.com/nexta_tv/status/1569936123291484161

Na Karabachu se znova bojuje. Kromě toho si to teď chtějí asi vyříkat i Tádžikové s Kyrgyzy.

Reagovat
frankiefcb

no na Karabachu. To je regulérní atak cizího území od Azerů, bo Jermuk je na území Arménie a další útoky byly vedeny proti jednotkám na území Arménie. Arméni jsou dost v háji, nemají žádnou reálnou obranu proti Bayraktarům a celkově jejich armáda je zastaralejší a bez pomoci Ruska jsou úplně v háji.

Reagovat
Ed_Hazard

Kto je v tom celom vlastne v právu? Či to je práve ten problém?

Reagovat
frankiefcb

To je hodně složité. V podstatě oba. Území Karabachu bylo obýváno Armény už za prvních Arménský republik 2000 let zpět. Pak samozřejmě přišla vláda Turků, Ruska, ale i tak v Karabachu byli silně zastoupeni Arméni. Nicméně Azeři jako Kavkazský (Turkický) národ se tam taky začali objevovat zejména za Osmanů a na konci 19. století tam byl poměr půl na půl. Pak za 1. světové války proběhla rozsáhlá genocida Arménů od Turků a tudíž Arménů v Karabachu ubylo. Pak vznikl SSSR a problematické území Karabachu připadlo Azerům, i když si na něj nárok dělali i Arméni (byli tam pře i o další území). Za SSSR počet Arménů velmi v Karabachu vzrostl a tím také konflikty mezi Armény a Azery. Už za SSSR na konci 80. let se začali mezi sebou docela mlít. Proběhly pogromy, jak v Arménii na Azery, tak v Baku na Armény. A pak proběhl rozpad SSSR a Arméni v Náhorním Karabchu řekli, že nechtějí být součástí Azerbajdžánu (do toho udělali pogrom na Azery) a Azeři na to samozřejmě reagovali tak, že je to jejich území a chtějí z něj Armény vyhnat. Takže tam pravidelně probíhají války (ty největší byly po rozpadu), pak bylo příměří a další větší konflikt byl v roce 2020, co vyřešili Rusáci. No a teď začíná další. P.S: Tak si vyber na jaké straně chceš být. já straním Arménům už kvůli tomu čím si musejí procházet v kleštích mezi Turky a Azery. Ale i tak je to složité.

Reagovat
Ed_Hazard

Hm, tak to sú Arménci vo fakt blbej pozícii Díky za stručné vysvetlenie

Reagovat
Svatej

Reagovat
oli9

Ono tam je to hodně složité, stačí se podívat na momentální mapu Azerbajdzanu která nedává logicky smysl...

Ale hlavně Baku má prostě podporu Turka a ví to...

Reagovat
sokar

v čom je mapa Azerbajdzanu nelogická? mne práve pride nelogické, že Arméni vtlačili klin medzi Azerbajdžán a Nachičevan (ale všetky moje znalosti problematiky vyplývajú iba z pohľadu na mapu)

Reagovat
frankiefcb

Arméni tam žádný klín nevtlačili. Arméni si nárokovali všechny tři území, které obývali. Nakonec komunistická garnitura rozhodla o tom, že dvě oblasti dostanou Azeři (Nachičevan, Karabach) a tamto území Arménie. Je třeba taky brát v potaz, že byly součástí SSSR a nebyly samostatné ty státy.

Reagovat
sokar

čiže niečo ako Krym, kde komunisti (gorbačov) rozhodli, že bude patriť Ukrajine a teraz ho chcú pre seba

Reagovat
Blasphemer

Já někde četl, že Putin se do toho určitě bude chtít vložit, aby odvedl pozornost od Ukrajiny. Ale neumím si to teda moc představit, co a jak by tam mohl dělat.

Reagovat
Ed_Hazard

A hlavne s čím by tam chcel niečo robiť.. Však všetko pojazdné sa snaží posielať na ukrajinu.

Reagovat
Blasphemer

“Armenian channels are spreading reports that yesterday a convoy of the Russian Armed Forces in Geghargunik was fired upon by the Azerbaijani Armed Forces. Two vehicles were destroyed.”

Tohle je hoooodně nepotvrzené, ale jestli je to náhodou pravda (dávám tomu tak 1% ), tak asi něco udělat bude muset. Ale stopro je to arménská propaganda, aby do toho vtáhli Rusko.

Reagovat
frankiefcb

Tak chce se vložit do toho, bo nepotřebuje silnější vliv Turků v té oblasti že. O Armény mu vůbec nejde. Potřebuje jenom zastavit vliv Turků. A Arméni jsou prostě chudáci, na které sere veškerý svět, tak jdou na ruku Ruskému medvědovi no.

Reagovat
Blasphemer

Tak oni už spolu nepřímo bojují v Sýrii, ne? Jestli se nepletu, tak Rusové jsou s Assadem a Turci s povstalci.

Reagovat
frankiefcb

jj je to tak. Rus se Turka bojí a hlavně jeho vlivu na Kavkazu.

Reagovat
frankiefcb

u Kyrgů a Tážiků dle mého nebude nějak extra horké. Tam se raz za čas trochu postřílí o pár km území kvůli vody.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
oli9

Dá se to očekávat všude, někdo ještě čeká na slabší pozici ruská. Já pořád čekám na tu Čečnu

Reagovat
Ed_Hazard

Predpokladám, že myslíš bez vedomia/súhlasu Kadryova. To sa mi moc nechce veriť. Nemám pocit, že tamojšie "opozičné" sily majú nejaký výrazný vplyv alebo moc.

Reagovat
oli9

Žádná opozice. Půlka cecencu možná i víc toho zmrda nenávidí. Stejně jako Moskvu. Jen přijít vzplanutí. Věř že on bude nejdřív vyset nebo hořet... Ztratit vliv Moskvy nebo podporu tak je tam další válka.. Ale možná by to nebylo na škodu

Reagovat
frankiefcb

já očekávám, kdy se to začne drolit Lukašenkovi. Z oslabeným Rusákem za zády už by další masivní prostesty dle mého neustál.

Reagovat
Ed_Hazard
Reagovat
Mastný Chobot

referendum o vojne, hej? zaujímavé

Reagovat
Blasphemer

Jenže tihle jsou silně proruští a to referendum prý chtějí, aby ruským bratrům ukázali, že Gruzie s nimi žádnou válku nechce.

Reagovat
Mastný Chobot

To je vcelku zaujímavé, že vládna strana je proruská, lebo viac ukrajinských vlajok než v Tbilisi nemajú snáď ani v Kyjive.

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Blasphemer

A asi se to nevylučuje s tím co píšeš. Oni Rusáky nesnáší, ale chtějí žít v klidu a míru. A možná se jich i bojí, což jim asi těžko můžeme vytýkat. Gruzie není Ukrajina, tam by Rusové byli nejspíš opravdu hotoví za tři dny.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
kilobyte

Tak to aby se to referendum nakonec nezměnilo na referendum o připojení k Rusku.

Reagovat
Svatej

V ruský TV uz zaznívají první "Are we the baddies?" Názory

Reagovat
Trand

Solovjov uznal, že Ukrajinci jsou národ

https://twitter.com/JuliaDavisNews/status/1569870269191229440

Jinak ty kecy o to, že Ukrajina neexistuje a že ukrjainština je jen dilaket ruštiny, achjo.

Reagovat
Svatej

Presne to je ono

Reagovat
TopinB

Ty vole, proč vypadá jako špatňák ze slabší Bondovky

Reagovat
Trand

Ukrajinský traktorista je naštvaný, že si nemůže nechat tanky, co si odtáhl

https://twitter.com/saintjavelin/status/1569455628049063938

Reagovat
TopinB

Reagovat
Trand

Nejlepší je, když mají Ukrajinci třeba 5 vesnic, co se jmenují stejně a shodou náhod jsou třeba dvě okolo fronty a lidi pak musejí hledat, o který se píše. Oni jsou na tyhle jména fakt experti. A to si myslím, že máme ještě výhodu oproti takovým Američanům, kteří nerozumějí vůbec ničemu z těch názvů.

Reagovat
Mastný Chobot

čo mi pripomína, že som včera zistil, že sú dva Lymany ani nie 100km od seba, jeden pri Slavjansku a druhý pri Starobilsku. Jeden dobíjajú Ukrajinci a druhý je momentálne ešte ruský. To bude tiež zaujímavý bordel.

Reagovat
Blasphemer

No, ani bych se nedivil, kdyby si to spletla i slavná ruská armáda, až tam bude posílat posily.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Neon

Martin Dorazín má doma dva šrouby z Krymského mostu z otvíračky

https://twitter.com/i/spaces/1rmGPkaqprYKN?s=20 čas 47:10

Reagovat
TopinB

Lipská burza:

Proč je to poslední dva měsíce druhé nejčastější slovní spojení, které slyším?

Explain like I'm 5

Reagovat
kilobyte

Protože je drahá elektřina a na lipské burze se obchoduje s energiemi. Je to na západě, v EU a v Německu. Takže ideální terč pro "experty" na téma "proč jsou energie najednou tak drahé". Navíc většina lidí o tom nic neví (doteď o takové burze skoro nikdo neslyšel), což dává "expertům" možnosti vlastních vysvětlení.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Blasphemer

Protože dementi se chytli dezinformace, že tam ČEZ prodává NAŠÍ elektriku Němcům a dalším, a proto je to tady tak drahý, protože všechno prodáme a pak si to musíme koupit zpátky 10x dráž.

Samozřejmě je podle nich univerzální řešení z té burzy odejít a bude tady rázem kWh za korunu.

Ve skutečnosti na lipské burze ČEZ prodává pouze přebytek energie, kterou doma už prostě neudá. 95% energie co ČEZ vyrobí, už má udáno na domácím trhu a na té burze prodává cca těch 5%, které tady neudá. Takže odchod ČEZu z té burzy nevyřeší absolutně nic.

Reagovat
TopinB

Díky u nás ve firmě se právě tohle řeší, že prý naše cena se udává podle té ceny, která je na lipské burze. A jelikož jsem o ní doteď neslyšel ani měkké fň, tak mě to zaujalo

Reagovat
Blasphemer

Jo, neboj se, taky mám v práci lopatu, která si tohle přečetla na dezinformační FB stránce a teď by nejradši věšela Fialu za energetickou vlastizradu.

Ale jinak ta cenotvorba a samotný ceny energií jsou dost komplexní a složitý problém. Burza v tom taky samozřejmě hraje roli, ale je to jeden z mnoha faktorů.

Tady když tak i zdroj.

https://oenergetice.cz/energetika-v-cr/cez-prodava-95-procent-sve-produkce-elektriny-v-ceske-republice

Reagovat
Svatej

Reagovat
Ed_Hazard

Tak u nás to máme podobne. Resp. je tu rozšírený naratív, že výroba el. energie nás ako štát stojí cca 45€ za MWh, ktorá ide ďalej na burzu a z burzy si tú MWh kupujeme naspäť za 10-13x násobok. Takže tvrdíš, že toto sa nedeje?

Reagovat
Blasphemer

V tržní ekonomice se výrobky a služby neprodávají za ceny, za které se vyrábí. Chceš to dělat ziskově a máš nějakou poptávku/nabídku. Poptávka je velká, zdrojů je málo nebo jsou drahé, o tom to úplně nejvíc zjednodušeně hlavně je.

Reagovat
sokar

na tej burze ju už draho predávajú Slovenské elektrárne, kde má štát 30% podiel (či bolo správne to privatizovať je už minulosť) z čoho priamo profituje štát v podobe dividend a na výbere daní. A podľa pravidiel EU ju nemôžu doma predávať za inú cenu ako trhovú, aby bola zachovaná konkurencie schopnosť medzi firmami naprieč úniou

Reagovat
Ed_Hazard

Čiže sa to deje Hodne blbá situácia no. Stretlo sa kopec nešťastných vecí a deje sa čo sa deje.

Reagovat
kilobyte

Neděje. Elektrárny to prodávají za cenu, která je na té burze. To není tak, že Slovensko prodá energii do Lipska a pak si ji koupí za 10x tolik. Navíc na burze se prodává přebytek.

Reagovat
herbage

jako sorry, ale tohle je děsně vytržený z kontextu. Dělám v oboru, jenže energetika není klasický tržní sektor, ale silně regulované a tržně zdeformované odvětví. To není jako pekařství, kdy když pekárny zdraží 5x cenu rohlíku, tak Alenka odvedle bude příští týden péct doma v troubě, otevře si okýnko a nabídne ti rohlík za polovic. Postavit jadernou elektrárnu je úkol na 15 let, v lepším případě. Menší zdroje na plyn a uhlí se postaví dřív, cca 5 let, ale uhlí je tak regulovaný, že když němci dostavili novou uhelnou elektrárnu u Hamburku, tak ještě před spuštěním ji zase demontovali. A u plynu se všechny projekty pozastavily kvůli nejistotě na trzích. Můžeš stavět OZE, ale ty neumí regulovat, takže výkyvy cen na burze budou ještě vyšší. Ty elektrárny tady nepostavil soukromý investor ČEZ, ale státní podnik ČEZ, aby tady lidé a firmy měli stabilní a levné dodávky energie. V mých očích není obhajitelné, aby kvůli dividendy pro 30 % akcionářů majoritní výrobce v takto těžké době takto napálil ceny jen díky stávajícím mechanismům fungování trhu s elektřinou, když výrobní náklady mu nestouply

Reagovat
sokar

nie nedeje... burza nie je obchod, kde nakúpiš niečo do skladu a potom to predáš zo ziskom. Burza je miesto, kde sa tovar fyzicky nenachádza. Čiže žiadnu energiu burza neskupuje aby ju potom draho predávala.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Ed_Hazard

Je nikde nepíšem, že "burza nakupuje". Mne je jasné ako funguje burza Interpretoval som len to, čo tu počúvaš asi aj ty posledné týždne. Bol by som celkom zvedavý (a vlastne to radšej nechcem ani zistiť ) čo by sa stalo ak by sme nakoniec skutočne "zoštátnili" el. energiu. To by asi nevyzeralo moc týmovo.

Reagovat
sokar

hej, počúvam to aj ja naokolo. Proste si myslia, že tu vyrobíme elektrinu, pošleme ju káblami do Lipska, kde ju predáme tej burze za výrobné náklady, a následne ju kúpime od burzy za 10-násobok a privedieme ju späť na slovensko a čo by sa stalo? vyplatili by sme EPH a Enelu rekordné odstupné (lebo teraz je energia rekordne drahá, zisky vysoké a tým pádom aj rekordne drahé akcie), Kretinský a taliani by boli vysmiaty, a slováci by ďalej platili rovnaké trhové ceny a navyše by z rozpočtu odtekali financie vynaložené na úroky z pôžičiek na nákup.

Reagovat
Talker

Tak stojí. Možná když počítáš jen ty zdroje, ze kterých se vyrobí. Druhá věc je kolik stojí ti lidi v elektrárnách, údržba nejen elektrárny, ale i celé rozvodové sítě, finance na budoucí investice, rozvoj a zisk.

Reagovat
Svatej

https://bit.ly/3Bf3G8O

Zelensky osobně zvedá vlajku v Iziumi. Tohle prostě v prdeli. Jeden prezident odmítá pred utokem opustit Kyjev, sám navštěvuje bombardovaný města a ted i vyvěšuje vlajky ve válečný zóně, mezitim co druhej se 2500 kilaku daleko pro sichr zavírá na Sibiři do bunkru

Furt obcas zapomenu, jak neuvěřitelnej frajer Zelensky je.

Reagovat
Mastný Chobot

Napadá vám väčší frajer medzi politikmi v tomto tisícročí?

Reagovat
Mastný Chobot

*myslím od 2000 ofc

Reagovat
roman_tycka

Konkurenci moc nema teda

Reagovat
Trand

Tomio Okamura, který se od tohohle (2011) https://pbs.twimg.com/media/Fb9cbk_WQAE9qzF?format=jpg&name=large dostal až v současnosti k tomuhle (2022) https://pbs.twimg.com/media/FcmexY_XkAAyoxK?format=jpg&name=large

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
sokar

cink

Reagovat
Čenda

upřímně, strašně by me ten chlap bavil, nebýt lidi, kteří ho volí.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
kilobyte

Je něco v čem během 10 let neotočil o 180 stupňů? Pro flastence o 360 stupňů, aby to nebylo málo.

Reagovat
vacin

Chtěl jsem tu část z knihy dát na jeho Facebook, s tím, že je to komentář Fialy, jak budou ti polodementi reagovat, bohužel mám ban za to, že jsem se na Facebooku Okamury ještě v únoru zeptal jestli jim nevadí, že adorují stranu, která jako jediná parlamentní strana neoznačila Putina a Rusko jako agresora, na to mi napsal, že lžu, když jsem se ho zeptal, kdy je tak označili, že jsem nic nezachytil, dostal jsem ban

Reagovat
kilobyte

Stejně by to bylo zbytečné. Kdo ho neprohlédnul doteď, tak už ho neprohlédne. Jim stačí, že teď říká, to co oni chtějí slyšet.

Reagovat
vacin

To jo, ale za tu srandu, jak v podstatě svýho guru označují za fasouna a flastizradce by to stálo

Reagovat
Svatej

Ani vzdáleně.

Tim, že jsem furt ještě pod třicítkou a logicky se zacal o politiku zajímat az pred pár lety, nemám osobně zažitýho skoro nikoho, takže čistě pocitově je to pro mě nejzajímavější/nejlepší politik i směrem do vzdálenější minulosti, logicky hlavně proto, že to jeho konání už aktivně vnímám.. Ryze subjektivní pohled vec pochopitelně.

Reagovat
Čenda

ja už jsem několik let nad tricitkou, o politiku, hlavně mezinárodní, se zajímám od přelomu milénia.. a o podobným člověku jsem četl tak maximálně v knihách. A opět připomínám, určitě za sebou nenechá jen dobro, ale doprdele, ja ani nikdy nedoufal, ze někoho takového zaziju jinde než v tech knihách.

Reagovat
Čenda

od momentu "prezident tut" jsem téměř přesvědčenej, za za svého života nezaziju vetsiho hrdinu, jakkoli pateticky to zní. (Myšleno hlavně politicky, samozřejmě myslím na ty tisíce a miliony neznámých hrdinů v koncentracich atd).

Zcela vážně, do hlubin svých hlubin závidím ukrajincum takového představitele národa. Abo, ekonomicky třeba není na výši a prý to není ono, ale kua..my máme za hrdinů třeba Žižku, kterej hlavně uměl vraždit germany..nebo Karla IV., který opravdu, ale opravdu nemel rad židy, chápete co se snažím říct.

V rámci možností, dnešní nechutný mediální a sociální doby, otáčení kvalit, zásluh, tradic a vůbec, je tenhle chlap jak z jiného světa.

Reagovat
Svatej

mel jsem komentář o Zizkovi taky rozepsanej, hezky!

Souhlasim, ještě nikdy jsem nebyl z chlapa obecně takhle hotovej, typek je pro mě definice hrdiny moderní doby, o kterým by se mělo učit..

Reagovat
Mastný Chobot

včera som bol na tom filme... natočené pekne, vidno, že to bolo drahé, ale ten príbeh a celkovo výprava veľká slabota za mňa

Reagovat
Trand

Prý měl ten film v USA v 28. nejhůř navštívenou premiéru v historii z filmů, které byly uvedeny ve více než 1000 kinech (snad jsem to napsal srozumitelně ).

Reagovat
Čenda

o tom Žižkovi by to bylo nadlouho, rozhodne jsem ho tím nechtěl nijak snížit, na svoji dobu to byl vynikající vojevůdce. Většina jeho života je dodnes relevantně neprobádaná a asi už nikdy nebude si pamatuju ze na střední a ani na vejsce nám nebyli schopny jasne prokázat, jestli uměl číst a psát (což podle všeho musel, vzdělával se na dvoře Karla IV., mimojine). Zúčastnil se několika významných bitev v Evropě(a bez ohledu na výsledek, přestože byl většinou na vitezne strane, tak největší úspěch vojáka na bitevním poli je přežít, a to dokázal). Vynikající teoretik a ještě lepší praktik, vzdelany(nebo přinejmenším znalý) několika oborů.

A přesto všechno ti většina Čechů řekne Jooo, nakopal prdel krizakum, vyhnal Němce, pomstil Husa a postavil par vozu vedle sebe a na ne postavil par nasranejch tehdejších flastencu (když to trochu prezenu). A za to ho slavíme atd.

Lidská mysl je svine, to je asi jedinej funkční závěr.

A rad slyším, že nejen pro mě je Zelenskyi opravdovej hrdina dnešní doby.

Reagovat
Neon

Reagovat
sokar

"prezident tut" bolo asi najsilnejšie čo v takej situácii človek môže zažiť

ešte veľmi sa mi páčil jeho prejav k výročiu víťazstva nad fašizmom.

Slovenský dezoláti sa hrdo bijú do pŕs aký sú vlastenci, na profiloch citáty Mor ho! (a čo i len dušu dáš v tom boji divokom, mor ty len a voľ nebyť ako byť otrokom.) a potom podporujú agresora a hanobia národ, ktorý je odhodlaný sa brániť... ale čo čakať od národa, ktorý si svoju vlasť a slobodu nikdy nevybojoval na bojisku, vždy sme iba kolaborovali so silnejšími, za nás vždy rohodovali veľký

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Trand

Si pamatuju, jak jsem velmi okrajově sledoval prezidentské volby an Ukrajině v roce 2019 a četl jsem, myslím že na idnesu, že od Zelenského lze očekávat větší orientace a spřátelení s Ruskem.

Reagovat
frankiefcb

Ano ano. Ono se to tak prezentovalo hlavně kvůli tomu, že Zelenského rodná řeč je ruština + jako herec působil v Rusku v Moskvě. Dále šel proti Porošenkovi, který byl silně antiruský. Tudíž tak Zelenský získal podporu i mnoha rusky mluvících Ukrjainců.

Reagovat
sokar

a napriek tomu ho dezoláti nazývajú hercom a dosadenou bábkou

Reagovat
Čenda

Aspon se ti dezolati sami odkopaji a ja nemusím přemýšlet, jestli je to 5.kolona, dement, aktivní blbec nebo jen individuum toužící po pozornosti. Sam se udá, takříkajíc.

Reagovat
frankiefcb

https://www.voxpot.cz/bez-vudce-to-nejde-omyl-ktery-se-o-ukrajine-siri-zapadem-pripomina-expertka/ Zrovna na mě vypadl tento článek. Tak aby to nebylo vše tak růžové.

Reagovat
Čenda

Ok, nesouhlasím minimálně s dvěma odpověďmi..není to válka Ruska proti západu, jak se ta paní snaží prezentovat. Putin doufal, že se ta válka vyřeší dřív, než si západ stihne vytrit prdel. To, že se z toho SVYM ZPŮSOBEM stala válka západu, je souběh několika okolností.

A zadruhé, ti, že doma není Zelenskyi symbolem vůdce nemůžu ani zpochybnit, ani potvrdit..ale jestliže NENI doma symbolem vůdce, tan stejně tak můžu říct, že aspoň není UA národ tak dementní a ovčí,jako ten ruskej, když to řeknu hnusně a aktivně agresivně.

Ale jinak pochopitelně díky za příspěvek, taky rád mirnim optimismus a podobně.. ale tato dáma, tato stránka a tento rozhovor.. stojí jen za přezíravý úšklebek unaveného aktivisty proti Rusku

Reagovat
frankiefcb

Stranka je dost v pohode. Spoluzakladatel je Bohac (je to myslim ten, na ktereho Rusaci v aute strileli). Dost se venuji situacim vice do hloubky a to ja mam docela rad.

Jinak kritika na Zelenskeho treba od Mitrofanova je docela konzistentni. (Rika o nem, ze ma Zelensky trochu autoritarske manyry a valku vyuzil aby se nekolika lidi opravdu zbavil). Otazka samozrejme je, jestli nechces mit kolem sebe lidi kterym veris nez ty co jsou v opozici.

Dale podobny nazor, ze Zelensky je jinak vniman na Ukrajine a jinak ve svete a je casto precenovan mel dalsi Ukrajinista, co byl v prostoru x. (Jmeno si nevzpomenu)

Jinak v samotne Ukrajine vim, ze ho nesnasi Pravy sektor (nacci). Vini ho z fiaska u Mariupolu, ze situaci podcenil a nekteri ho dokonce obvinuji, ze se cilene zbavil Azova.

Reagovat
Čenda

Druhy odstavec taky jsem slysel/četl.

Reagovat
kilobyte

Náhodou Putinovi už všichni truhláři v Rusku staví stůl, aby se mohl setkat se Zelenkským a vyjednal jeho kapitulaci.

Reagovat
Čenda

https://youtu.be/gaCIfqjfWcU

Diky za připomenutí, jeden z prvních, silnejch momentů války. Mými slovy, lídr frakce tut, podoljak tut, prezident tut, nasi zakaznycy tut, naše zakaznyce tut. Slyšíte to tam taky?

Ale vážně, top topic, Slava Ukraine

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

I need weapons, not a ride.

Všechno správně. Ja byl posranej i doma jen pri sledování toho videa a on se promenaduje po Kyjeve, mezitim co o par ulic dál ho někde hledaji specnaz, aby ho v lepším případě odvedli do Ruska a v složitějším případě okamžitě odprasknuli

Reagovat
Čenda

jop, to byla ta chvíle, kdy jsem se cítil jako čtrnáctka, ke ktery na návštěvu přijel Justin Bieber udělat reportáž o hovne, jestli mi rozumíš. Uz v tu chvíli jsem ho miloval, ale on jeste zvedl laťku o několik sfér, o kterých jsem nemel tušení, že existují.

Reagovat
Čenda

A to triko..království za to triko, prodává se ještě někde?

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
sokar

nebál by som sa povedať, že toto je moment, ktorý položil základy ich odporu a základy novodobej proeurópskej Ukrajiny

Reagovat
oli9

Reagovat
Blasphemer

A teď si představ, že znáš někoho, kdo o tomhle videu tvrdí, že to bylo natočený ve Varšavě před greenscreenem. Kam pak za ním jel Fiala.

Reagovat
frankiefcb

Co Fiala, ale na začátku března s ním měl rozhovor Kubal v jeho sídle. Takže všichni novináři i politici lžou.

Reagovat
frankiefcb

no bylo to sice těsně po Fialovi (jsme si myslel, že to bylo dřív), ale i tak pořád v obléhaném Kyjevě.

Reagovat
Čenda

Hovno, to mi úplně uniklo, dík na Kubala mám sice rozporuplnej názor, ale toto cením.

Reagovat
frankiefcb

Ja mam Kubala prave hodne rad a celkove tu jejich sekci (Borek, Szanto, Kubal, Silhan, ten s tim reckym jmenem od nas z Ovy ad.) Plus moderatorska a reportazni uroven CT je proste fantasticka a CT24 je muj nejoblibenejsi program mimo sportovni.

Reagovat
Čenda

jop, souhlas, zahraniční redakce ct je dlouhodobě top. Jen u toho Kubala mam podobnej problém jako se Železným, v zásadě s nimi souhlasím, jen jsou občas moc ocividny až tendencni, nebo jak to říct. Mysli to dobře, ale.

Absolutní kral je ovšem Stach. Na to, jak je mladej, tak je to neskutecnej borec. Jeho Hyde Park s Vladimirem Dzurem třeba, mňam dopici.

Reagovat
Čenda

Pro mě je velice důležité, abychom si uvědomovali, že hájíme naši vlast, ale nikoho nemučíme. Jsme připraveni nikoliv vyhrávat, to není žádná hra, za každou cenu.

Kurevsky dík, ten rozhovor je jak z jiného světa pro mě. Nechápu, jak mi to mohlo uniknout, když tu válku sleduju už dva roky denně skoro pět hodin

Reagovat
Čenda

*skoro pět hodin denně, takovej malomocnej slovosled trochu, sorry.

Reagovat
roman_tycka

To protoze to sledujes pet hodin denne. Odpocin si

Reagovat
oli9

Přesně tak každý čekal, že prostě zdrhnou... Ovšem tohle zvedlo morálku všech.. Vojáků, obyvatel... Když si vemu jak byli videa jak civilisté dostávali kalachy a učili se molotovy... Díky bohu za Poláky a USA které nejrychleji zareagovali....

Reagovat
Trand

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
frankiefcb

Vy jste fakt Madari asi navzdy i v tom mysleni. Jako u nas tech debilu je taky hodne, ale vetsina o tom pochybuji.

Reagovat
Salfovic

Věděl jsem, že jste v hovnech, ale ne že až po uši.

Reagovat
Mastný Chobot

čakal, že ten podiel bude vysoký, ale že to bude viac ako polovica ľudí, to je úplne neuveriteľné a smutné

Reagovat
Ed_Hazard

Nie je to možné zistiť, ale tipol by som si, že viac ako polovica z fanúšikov Ruska sa stalo fanúšikmi relatívne nedávno, keď si začali uvedomovať, ako nám putim "reguluje" plyn a celkovo naše pohodlie. Tu by proste niektorí ľudia predali aj rodinného príslušníka do otroctva výmenou za lacný plyn a pohodlíčko, v ktorom si žili doteraz..

Reagovat
Hachim Mastour

Ako hovorí Arpi Šoltész, to sú tí, čo by radšej tankovali ukrajinskou krvou a kúrili ich kosťami, keby to bolo lacnejšie

Reagovat
DelPiero137

tiez v to dufam ale aj tak je to smutne.

Reagovat
kilobyte

Tu "5" mohlo dost lidí brát jako "remízu". Ale i tak je ten průzkum hrozný.

Reagovat
kilobyte

To jim fakt dali otázku "Ako by ste chceli, aby sa vojna na Ukrajine skončila?" A stupnici od 1 do 10? Nebo k tomu bylo dopsané i nějaké možnosti, co by třeba "2" mohla znamenat.

Protože takhle mi to přijde docela debilní (nehledě na výsledek). Třeba kdyby chtěl někdo "remízu", tak dá asi logicky "5", protože je to půlka. Jenže to by to muselo být od 0 do 10, aby to byla půlka. Takhle je to mírně na stranu Ruska.

A výsledek je hrozný.

Reagovat
kiwwi

tak si vezmi len tie krajne hodnoty a aj tak ti vyjde vacsia podpora Ruska

Reagovat
kilobyte

Mě šlo spíše o způsob té ankety, nikoliv o výsledek. O výsledku píšu, že je hrozný.

Ale dávat na takovou anketu číselné odpovědi je kravina. Tam měli být odpovědi: Ukrajina získá zpět všechna území, Ukrajina získá zpět všechna území kromě Krymu, samozvané republiky získají nezávislost, samozvané republiky se připojí k Rusku, Rusko dobyje celou Ukrajinu. A možná ještě další odpovědi.

Reagovat
Talker

Je to retardovaný systém otázky, co si budeme povídat.

To je jako kdyby byla otázka "Chcete, aby vyhrálo volby ANO nebo ODS na škále 1-10.

Reagovat
lampas

Nejsme na tom o moc lépe, když jsem v neděli viděl v OVM, že 49 % lidí by chtělo kvůli plynu přímou dohodu s Ruskem kvůli plynu, tak jsem taky valil oči. Jeden ze dvou by se byl ochotný plazit před novodobým Hitlerem jen proto, aby si mohl doma zatopit o stupeň navíc a sprchovat se o dvě minuty déle

Reagovat
kilobyte

Tak ono si dost lidí (díky populistické masírce) myslí, že by potom byl plyn a elektřina snad ještě levnější než před tím růstem.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/nexta_tv/status/1570063274443522048

Arménci za dnešek 105 KIA. Tam je asi hotovo, jestli jim Rus nepomůže.

Reagovat
Mastný Chobot

Chudáci Arménci, no. Tí sú snáď v celej histórii bad luck brian národov

Reagovat
frankiefcb

Rus udajne nepomuze. Skonci to tak, ze Armenie bude muset podepsat potupnou smlouvu, kde uzna Karabach a nejake dalsi uzemi kvuli koridoru za Azerske. S tim se nesmiri Armensti nacionalisti, nastane tam krize.a Armenie bude naprodto destabilizovana.

Reagovat
oli9
Reagovat
Ed_Hazard

Čo to akože chce byť?

Reagovat
kilobyte

Si snad myslí, že mu to nějak pomůže?

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Trand

Mohl by mu přijet Seagal na pomoc jako v minulosti

https://www.youtube.com/watch?v=Cllle4Kyqoo

Reagovat
oli9
Reagovat
Neon

je zmátlo, že SSSR kdysi vyvíjelo betonové lodě a mysleli, že to Ukrajinci dotáhli do zdárného konce

Reagovat
kiwwi

Reagovat
kilobyte

Reagovat
kiwwi

Tak vcera a dnes s Putinom telefonoval Scholz aj Guterres a obaja zhodne tvrdia, ze miera priznania si chyby a tym aj sanca na diplomaticke ukoncenie vojny je zo strany Putina nulova. Ten uz ide all in.

Reagovat
kilobyte

A má vůbec jinou možnost? Pokud neudělá na Ukrajině nějaký zisk, tak to pro něj bude znamenat konec.

Reagovat
Rothbard

V tak propagandou zasažené společnosti jako je ta ruská je podle mě obrovský rozdíl mezi tím, co je úspěch a co bude lidem podáno jako úspěch.

Reagovat
kilobyte

Jsou věci, které neokecáš.

Reagovat
kilobyte
Reagovat
frankiefcb

Jinak v Arménii to solidně vře. Pašinjana kopli doprdele jeho milovaní Rusáci a začal se šířit zpráva, že chce podepsat dohodu s Azery. Do ulic Jerevenu vyšli do ulic desítky tisíc lidí, kteří chtějí hlavu. Vládním poslancům vyhrožují, že pokud se nedostaví do parlamentu, aby ho sesadili, tak si je tam dovedou sami, jelikož zveřejní jejich adresy. Plus žádají olamžitě vyhlásit plnou mobilizaci.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/grishchukroma/status/1570152266513907714?s=20&t=s0ykjIKX4pdR7_9nag_AEQ

Prostě ruský svět.. Už jen kopou kolem sebe a ničí co se dá

Reagovat
frankiefcb

teď je otázka jestli tohle jako jedna vůbec z mála věcí má strategický význam od Rusů. S vyoskoou pravděpodobností voda v řece zlikviduje Ukrjainské přechody ve střední části Chersonské fronty. Tak snad to pro Ukrajince nebude tolik závažné.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/WarAgainstPutin/status/1570117520090333185?s=20&t=3nGxWxvE9OCfgDGszDCdvg

Tohle se snad delo5 maximálně za středověku... A Stalina

Reagovat
Trand

V Bohorodychne prý nalezli po osvobození hroby s civilistama a ukrajinské vojáky s uříznutými hlavami.

Reagovat
kilobyte

Čekám vysvětlení: "Vždyť je vidět, jak ty krávy dýchají. Navíc jsou v divných polohách."

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Mastný Chobot

Som si po cca polroku pozrel dnes ráno Oryx, čo dokumentuje ruské straty ( https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html ) a tie čísla sú pre mňa proste neuveriteľné.

Minimálne 1120 stratených tankov, z toho minimálne 350 ukoristili Ukrajinci 55+ zničených stíhačiek však z toho sa Rusi nedostanú roky aj bez sankcií, tí sú hotoví

Reagovat
frankiefcb

a to si vezmi, že těch tanků bude více. Oni budou dlouhodobě úplně v piči a pokud se zadaří ještě dostanou na Ukrajině pořádně přes piču.

Reagovat
vodka

nemyslím si, že by jich bylo o moc víc. Ale je to prdel, když si to srovnáš s naší armádou, kde je tanků kolem 90 celkově

Reagovat
frankiefcb

no já myslím, že více bude. SIlně pochybuji, že si poničené tanky Rusové jentak fotí.

Reagovat
Talker

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_equipment_of_the_Russian_Ground_Forces

Tak oni mají 14.000 tanků, takže teoreticky těch 1000 není taková tragédie. Jenže z těch 14.000 je 11.000 v rezervě, takže budou někde ve stepi zakonzerované, hromada z nich absolutně nepoužitelná a už nenastartovatelná, která by potřebovala prakticky znovu složit...

Teoreticky ztratili 1/3 tanků, které jsou asi klasifikované jako pojízdné. A to se nebavíme o těch, které se jim rozpadly po cestě, které jsou na hraně životnosti. Sice je to jen sovětská technika, ale i tak se o to musíš alespon trošku starat. A nějak pochybuju, že na to armáda dbá. Klidně další stovky můžou být v hajzlu aniž by je vůbec dostali přes hranice (z těch 3000)...

Reagovat
Trand

S těma letadlama mě pobavilo i tohle, i když se to teda netýká armády

Úřední návrhy ohledně ruského civilního letectví: piloti by měli umět sami letadlo opravit v polních podmínkách a mají míň brzdit, protože náhradní díly na letadla nebudou.

https://twitter.com/AlexandrMitrofa/status/1569810329143754753

Jako třeba ten letecký průmysl, to pro ně bude asi fakt dost katastrofa, ty náhradní díly, opravy, údržba atd.

Reagovat
kilobyte

V tomhle bych o Rusko neměl strach. S jejich inovacemi si s tím dokáží hravě poradit. Vytvoří vlastní typ letadel bez křídel. Budou sice pomalejší, ale zato vyřeší problémy se starty a přistáváním a budou mít menší spotřebu paliva. Navíc pokoří jeden milník v bezpečnosti tím, že už takové letadlo nikdy nespadne.

Reagovat
kilobyte

Jak to mají v Rusku s armádní výrobou? Protože takové počty, co ztratili, moderními tanky nahradí těžko. Kvůli ceně a technologiím. A vyrábět zastaralé tanky je zase asi výroba šrotu. Nebo se pletu?

Reagovat
Blasphemer

Jo, řekl bych, že když nejsou schopní kvůli sankcím vyrobit ani moderní auto, tak tank už potom ani náhodou.

Oni mají samozřejmě velké rezervy (i když většinou šrotů), o tom už jsem četl x analýz, kde se shodovali, že většina asi nebude provozuschopná.

Takže každý ztracený moderní tank je pro ně nejspíš nenahraditelný.

Reagovat
DonAndres

Ovšem výraz "velké rezervy" bych bral opravdu s rezervou. Doslova. Na papíře možná, ve skutečnosti spíše ne. Podle mě přijdou na řadu tanky z muzeí.

Reagovat
kilobyte

Těch tanků budou mít ještě dost, ale na invazi už jich nebudou moct moc použít. Přeci jenom pořád potřebují něco na obranu.

Reagovat
frankiefcb

to je strašné.

Reagovat
masina_LFC

ľudský odpad ale žijem v BA a netušil som, že tu zas bolo stretko týchto tragédov

Reagovat
Mastný Chobot

Tak ich je vzdy do 30 ale bordel vedia narobit pekny. Cim hlupejsi, tym hlasnejsi

Reagovat
kilobyte

Ten borec na konci prej: "Nikdy v životě se mi nestalo, aby když jsem jel do Bratislavy, měl vlak zpoždění."

Buď jel do Bratislavy poprvé v životě vlakem a nebo můžeme Slovákům závidět vlaky.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Čenda

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Mastný Chobot

To mi pripomína skvelú historku, čo som niekde počul, že chlapík mal na výmennom pobyte v Košiciach dvoch Japoncov a išiel s nimi niekam vlakom. Stáli na nástupišti a vlak mal podľa všetkého prísť načas, nebolo hlásené meškanie. Zrazu, minútu do plánovaného príchodu vlaku vyskočilo na tom ukazovateli na nástupišti číslo "40". A ten Japonec sa spýtal: "Is it seconds?"

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Neon

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Trand

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Čenda

Reagovat
kiwwi

mne zase historku ktoru mi hovoril oco, ze prisiel stryko z Kanady po dlhych rokoch a sli z letiska a pred vstupom do dediny cestari oznacovali vymol, ktory tam bol asi 10 rokov...na druhy den prechadzali okolo a cestari to platali a stryko hovori: "Akoze u nas v Kanade sa o cesty dost staraju a opravuju to tam celkom rychlo, ale takto rychlo fakt nie ".

Reagovat
Trand

Reagovat
Nebelung

Tak pokud jedeš do Bratislavy z Malacek, tak ten osobák opravdu nemusí mít zpoždění

Reagovat
Cobra

Reagovat
Ed_Hazard

Kokotska minorita kvoli ktorej sa bezny clovek s aspon priemernym IQ musi potom hanbit vsade po svete Preco sa nepoberu do toho slavneho Ruska? Kto im brani kurva? Strasne ma to vie vytocit..

Reagovat
Nebelung

A to těm Slovanům nevadí, že jim o slovanství vypráví cikán?

Reagovat
Svatej

Ale ale, ja myslel, ze ty hypertonický střely jsou bezchybný

https://twitter.com/LotA47816230/status/1570118198518759425?s=20&t=oNJmSRSaJVWHFeGSN0Lotg

Reagovat
roman_tycka

Minule zničli záchod na pláži v Oděse myslím. Už se lepší, teď zranili lidi, blbý že svoje

Reagovat
Neon

hypertonický moc hezký překlep.

Reagovat
Rothbard

Blaško (europoslanec) zkritizoval Okamuru a končí v SPD. Nějak se ta vlastenecká větev nesjednocuje. Kolem demonstrace z 3.9. jsem četl kritiku Vrabela (svolavatel té demonstrace) na Raichla (předseda hnutí PRO) nebo naopak?

Reagovat
lampas

Je hezký, jak všichni tyhle hovada vědí, jak mají omezený elektorát a sere je, když se jim někdo snaží lézt do zelí.

Reagovat
kilobyte

Je jich moc na malé korýtko, tak logicky půjdou do sebe. To je na tomhle průseru asi jediné pozitivum, že se nikdy nedokáží spojit.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Svatej

Když jsme dneska u exotů, tohle je královská prdel

https://twitter.com/BarboraKuzelov1/status/1570117526738067462?s=20&t=tCuShG1jWDChHzHEMnJRhA

Nejsem špatnej člověk

Reagovat
kilobyte

Když jsem klikal na ten link, tak jsem se trochu bál, že tam opravdu bude královská prdel (asi Karla III.). Ale potom, co jsem viděl video, jsem si říkal, že ta prdel by nebyla tak hrozná.

Snad to byla jenom nějaká recese a nebo už má pán správnou medikaci.

Reagovat
Jardin

tohle je definice cringe

Reagovat
Talker

Kdo je to a proč by mě měl zajímat?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
frankiefcb

https://twitter.com/soudceooka/status/1570391206357598215 Toho Vondru a Zahradila by už taky mohli vyrazit z ODS a oni mohli odejít tam kam patří do Trikolory. Fakt šílené mrdky no.

Reagovat
Neon

Reagovat
Blasphemer

Zahradil klasik Vondru za úplného debila nemám, ale tadys teda neudělal dobře, Sašo.

Reagovat
fabec1222

Vondra je vychlastanej kokot, kterej žije jen z toho, že se ve správnou chvíli dokázal přisrat k Havlovi a dalším lidem, kteří ho dostali nahoru. Myšlenkově se zasekl někde na začátku devadesátek

Reagovat
kilobyte

Je k něčemu ta změna označení?

Europoslanci za ANO už se zase od ANO trhli, nebo jen využívají toho, že je Babiš u soudu a nemá na ně čas?

Reagovat
frankiefcb

Co jsem pochopil, klidne to muze zablokovat prisun penez z evropske kasy.

Reagovat
Rothbard

Slyšet takovou Charanzovou, tak kolikrát zírám, jestli vidím fakt dobře a její za jejím jménem zkratka ANO. Úplně jiný myšlenkový trust jak posRanci za ANO v našem parlamentu. A ještě je to hot MILFka.

Reagovat
kilobyte

Mě by zajímalo jestli to Babiš jen neřeší, protože to v ČR jeho voliče nezajímá. A nebo jestli to má tak nastavené schválně, aby v Evropě jeho hnutí vypadalo jinak než v ČR. Stylem že v EU říkat to, co chtějí slyšet v EU a v ČR říkat to, co chtějí slyšet v ČR.

Reagovat
thewall

b) je správně

Reagovat
Čenda

https://www.redbubble.com/shop/ukraine+ukrainian+t-shirts

Nakupoval někdo odsud? Vypada to seriózně, ale chtěl bych udělat větší objednávku, mám v košíku asi 6 trik a to jsem na začátku, tak jestli někdo neví.

Reagovat
Mastný Chobot

fuck toto mi nerob, už som si dnes kúpil nové tenisky

Reagovat
Čenda

No jistě buržoust ze západu si kupuje novy boty, ale to, ze na Ukrajině se nemají kde učit kdybys ale koupil aspon triko, třeba by tva duše byla pozvána do nebe, pokud není pozdě. Každá položka v košíku uleví tve nebohé, kacirske duši.

Reagovat
Čenda

Huh..alkohol, diakritika, psaní na mobilu a menší než malé množství lehkých drog není úplně plodná aliance.

Reagovat
TopinB

co jsem slyšel, tak redbubble a ještě jedno (tuším teetopic, nebo tak nějak), maj boty, kteří na FB a twitteru a podobných hledaj výrazy "I want this on a shirt" a pak to tak automaticky dávaj, takže bych si typnul, že Ukrajině nepůjde ani cent.

Pokud ti to ale nevadí, tak je to stránka s jinak dobrou reputací, dodávaj.

Reagovat
Čenda

Hmmm, to me upřímně vůbec nenapadlo.. a stránku, odkud kde dodávají a zároveň půjde aspon něco Ukrajině, bys neznal?

Reagovat
Čenda

A nemam twitrer ani fb, jen jsem v ct viděl rozhovor se Zelenskym a mel na sobe skvělý triko(fight like ukrainans), tak jsem to zadal do ggl a toto mi vyjelo.

Reagovat
roman_tycka

stjavelin

Reagovat
TopinB

jj, právě ten redbubble vyskakuje hodně, protože se v tom jednak vyznaj, ale maj i právě obrovský výběr, kdy ti na triko natisknou skoro fakt jakýkoliv obrázek

Ale jak píše roman, tak https://www.saintjavelin.com/ je dobrá volba, ale jestli budou mít tohle tričko, to si netroufnu říct

Reagovat
Trand

Jinak já si od Saint Javelin objednával taky pár věcí a spokojenost. Začít každý den s kávou z tohohle hrníčku ( https://www.saintjavelin.com/products/saint-himars-mug?_pos=9&_sid=e45650ece&_ss=r ) mi dělá radost A kdyžtak tam nabízejí express shipment a normální, já si vybral ten normální a přišlo mi to mnohem dřív než avizovali, ani ne za týden.

Reagovat
Čenda

EF fronta rulz

Reagovat
roman_tycka

stjavelin pouze

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
kilobyte

To už by některým Rusákům jeblo.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Nebelung

Reagovat
roman_tycka

Dneskem se plni putinovo ultimatum o zabrani celeho donbasu. Uz se povedlo rusakum zabrat aspon stodolu v piskach?

Reagovat
TopinB
Reagovat
roman_tycka

Mám to stejně

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
TopinB

taky super.

Plánuju jet do Dubaje, tak chci být dobře vybaven na ty rusáky, co tam určitě budou

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Ed_Hazard

What airdefense doing s dinosaurami by nebolo? To je top

Reagovat
Blasphemer

V Izjumu 440 těl v hrobech v lese někde za městem.

Reagovat
oli9

Lidi už to ani nesokuje.. Rusaci už si včera dělali výmluvy že to bude nastrcene ruské zmrdstvo

Reagovat
Svatej

Oni by popreli i tu atomovku.

Reagovat
Tombull
Reagovat
oli9

Já si myslím, že to není on. Žádné potvrzení ani důkazy. Navíc když byla vypsaná odměna na jeho hlavu, tak ho údajně russaci stahli z Ukrajiny. Kdyby ho měli, tak je to podle mě víc propagovano

Reagovat
roman_tycka

SBU si jej poda

Reagovat
Nebelung

dneska už stačí dát dvě náhodné fotky vedle sebe, napsat, že je to stejný člověk a lidi už nad tím ani kriticky nepřemýšlí.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9
Reagovat
Trand

Azerbajdžán útočí na Arménii a spojenci Arménie mezitím: https://pbs.twimg.com/media/Fcw7FsNXEAEsyk1?format=jpg&name=large

Jinak Tádžikistán útočí na Kyrgyzstán, kolem hranic se střílí, lidi utíkají z měst, bylo i video jak Tádžikové dávají svojí vlajku na Kyrgyzskou školu někde u hranic. Ten na fotce vedle Putina je diktátor Rahmon, kterej vládne Tádžikistánu už 28 let, taky neskutečnej odpad tenhle člověk.

Reagovat
oli9

Vždyť tam jsou i spojenci Azerbajdzanu

Reagovat
Trand

No právě, Putin, Lukašenko a Rahmon jsou všichni podle OSKB oficiální spojenci Arménie, ale tady sedí na schůzce s Erdoganem a Alijevem a vypadá to, že se dobře baví. Arménie je prostě v hrozný geopolitický situaci. A Tádžikistán jako člen OSKB útočí na jiného člena OSKB.

Reagovat
Čenda

On celej ten gauč je plnej odpadků, když se na něj člověk koukne.

Reagovat
Talker

Oni Azeři se cítí kurva ukřivděně kvůli Karabachu, když jsem tam žil, což už je nějakej pátek zpátky. Kdykoliv přišlo tohle na přetřes, tak to byla celkem divočina.

Pro ně je to podobný téma jako Gaza, velké Srbsko, Triaton pro Madary a spol a nikdy se nenajde řešení, které uspokojí obě strany. Vždycky bude jedna nasraná.

Reagovat
oli9

Tak Putler oznámil, že pokračuje ofenziva ruské armády bez ohledu na protiútok. Tak snad orkove budou mít další obrovské ztráty... Vede to dobře Putler

Reagovat
oli9

Kupjansk zcela osvobozen. Speciální jednotky překročili řeku z druhé strany a orky kteří zůstaly ztrestaly... Hodně drsné video

https://twitter.com/UkrArmyBlog/status/1570804022889844736?s=20&t=2HsNMkQ43FL5EWLmkJyJjQ

Reagovat
Blasphemer

Rozkurwieni ze dziadzio Wania ich nie pozna

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Svatej

Reagovat
TopinB

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

https://twitter.com/GavinnyOriginal/status/1568178580055642112?s=20&t=A63Y7wksP7V5EjzDvEMXnQ

Mimo téma, ale na zpříjemnění sobotního rána legendární...

Reagovat
Tombull

geniální

Reagovat
oli9

Nechci si ani představit co se najde v Mariupolu.. Tam to musí být šílenost... Přál bych ruskému světu tenhle zmar, strach atd...

Reagovat
Mastný Chobot

kurva ale prečo to robia? čo z toho majú?

Reagovat
Čenda

Podívej se na to opačně..jak moc strasnej musi člověk být, aby z něčeho takového něco měl?

Reagovat
ACSeRw!n

bud to maji jako rozkaz shora, nebo to delaji pro zabavu a nebo oboje

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Golasso

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-rozhovory-s-putinem-se-nesou-v-pratelskem-duchu-prohlasil-nemecky-kancler-40408979#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Jo tak rozhovory mezi bezpáteřním německým kancléřem a putlerem se nesou v přátelském duchu ... To se musí náramně hezky číst rodinám zavražděných na Ukrajině

Reagovat
ZJEV

On si fakt nevidi do huby. Ukrajinci odkryvaji masove hroby a on bude jeste do sveta vytrubovat, ze s Putinem pratelsky debatuje o valce. Misto pratelskych kecu s valecnym zlocincem mel jako omluvu poslat Leopardy na Ukrajinu.

Reagovat
Golasso

Nevidí no . Zbytek toho rozhovoru je ještě docela ok, ale proč musí vypouštět z huby takovou zhovadilost v této době, to člověk nepochopí. Ještě když má máslo na hlavě ohledně zdržující se pomoci.

Reagovat
Talker

No to je otázka...

"názory jsou na hony vzdálené" je strašná píčovina a výsměch.

"Věci se daly do pohybu a pohyb není značný"... Jako jak se daly do pohybu? Putin mu je ochotný brát telefon?

"Německo toho dělá pro Ukrajinu mnoho" - jsou nejpomalejší v přístupu, musí se na ně tlačit a nechtějí dodávat moderní zbraně.

"cílem Německa zůstává, aby konflikt dál neeskaloval." Co tohle má znamenat? Do jaderné války? To nechce nikdo.

Celkově to je další připosraný krok Scholze. Já chápu, že jeho prioritou je od Ruska odebírat plyn a zachovat si nějakou schopnost vyjednávání.

Co se týče zbraní, tak Německo do srpna (nejnovější stats) dodalo jen asi o polovinu více výzbroje více, než my. Což vzhledem k velikosti je výsměch. Byť furt lepší, než Itálie (polovina toho, co my) nebo Francie (o 1/4 méně, než my). V absolutních hodnotách.

Je fakt škoda, že ten postup je tak nejednotný a zbytku toho západu a jihu EU je to prakticky u prdele.

Reagovat
Golasso

"názory jsou na hony vzdálené" – tohle chápu tak, že putler si prostě jede svoje a Scholz to má logicky za nesmysl, což je ok podle mě.

"Věci se daly do pohybu a pohyb není značný" – tohle chápu tak, že si rusáci začínají po delší době připouštět ústupky v případném jednání, ale že si je připouští pomalu a neodpovídají reálné situaci. Dost nejasné vyjádření, ale v kontextu celého rozhovoru ok. Detaily stejně říct nemůže.

"Německo toho dělá pro Ukrajinu mnoho" – jo, to je ptákovina, ale beru to jako typický politický kec se snahou udržet si přízeň veřejnosti. Měl by si sypat popel na hlavu, ale to není u politiků oblíbená kratochvíle. V drtivé většině si budou tvrdošíjně obhajovat svůj postup.

"cílem Německa zůstává, aby konflikt dál neeskaloval." – asi myslí ty jaderné zbraně no, ale jedním dechem tam zmiňuje, že má smysl Ukrajinu podporovat.

Reagovat
Talker

Právě to "na hony vzdálené" mi přijde jako výsměch. Putinův názor je obsadit (minimálně část) Ukrajiny. Německý názor podle Scholze je, aby Rusové z Ukrajiny vypadli. To není na hony vzdálené, ale absolutně rozdílné a vzájemně neslučitelné.

"Věci se daly do pohybu" - to je otázka, zda daly... Podle mého prázdná fráze, navíc to říct veřejně znamená, že uvěřil sračkám, které Putin mele.

"Neeskalovat" - hele zminuje podporu a že má smysl, ale posílá jim tam absolutní minimum zbraní. 7 howitzerů, 500 stingerů a pak ten průser s tím, jak jim tam poslai rozbitou a nepoužitelnou munici, kde už dávno měli zaplatit za likvidaci.

Reagovat
Golasso

Hele, já se fakt nechci zastávat Scholze . Pro mě je to bezpáteřní politik. Na druhou stranu tady už dost slovíčkaříme. Na hony vzdálené, rozdílné, neslučitelné atd. jsou si významově dost podobná slova. Prostě se při momentálních požadavcích obě strany nedohodnou.

Že se věci daly do pohybu může být ukrajinskou protiofenzivou, kdy putler už pomalu přemýšlí, jak z toho nějak vybruslit.

Že toho Němci posílají málo, to víme, ale poslali jim, pokud vím, i např. ty pásové verze HIMARS a gepardy.

Reagovat
Talker

Pak tu máš čerstvý článek:

https://www.cnbc.com/2022/09/16/ukraine-slams-germany-for-failing-to-send-it-weapons.html

V dubnu slíbili Ukrajině tanky a další vozidla a poslali jim jen gepardy.

Reagovat
Golasso

Západní tanky zatím neposlal nikdo, pokud vím.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
TopinB

Slovak military training footage

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Mimalu
Reagovat
ACSeRw!n

wtf?

Reagovat
oli9

poláci se s tím neserou..

Reagovat
Blasphemer

<3

Reagovat
roman_tycka

To je myslim z lonska

Reagovat
frankiefcb

No je to hned choreo po invazi. Možná ještě z února. Plus je třeba znát i ten další kontext je to choreo fans Legie v zápase proti Lechu (kde Lech má družbu se Spartakem). Proto má Putin i dres Spartaku.

Reagovat
Svatej

Reagovat
oli9
Reagovat
Svatej

Reagovat
kilobyte

Stejně tam nechtěli.

Reagovat
oli9
Reagovat
Svatej

tak ať, alespoň se ty jednotky nezatáhnou a nemůžou bojovat znova

Reagovat
kilobyte

Rusové si výraz "otevřít druhou frontu" holt vykládají jinak.

Reagovat
oli9

https://www.pravda.com.ua/eng/news/2022/09/19/7368047/

Su25 opět dole. Tak sestřelili toho za poslední dny hodně. Také to souvisí s tím, že orkove se snaží zajistit alespoň nějakou vzdušnou podporu...

Reagovat
kiwwi

Rusko žiada UEFA, aby zakázal činnosť manažérovi ukrajinského národného futbalového tímu. Dôvodom majú byť jeho slová o tom, že ak by ruské vojská prišli do Kyjiva, zobral by zbraň a šiel by bojovať.

„Myslel som si, že ak prídu do Kyjiva, zoberiem zbraň a budem brániť svoje mesto,“ povedal Oleksander Petrakov.

„Mám 64 rokov, ale cítil som, že je to normálne. Myslím, že by som mohol odstrániť dvoch alebo troch nepriateľov.“

Ruská futbalová únia napísala, že Petrakov diskriminuje Rusov a nezostáva politicky neutrálny. (guardian)

Reagovat
Trand

Reagovat
Mastný Chobot

make it make sense, Russia

Reagovat
kilobyte

To jsou dementi.

Reagovat
roman_tycka

Chci azov smajlika na EF!

Reagovat
ACSeRw!n

god save the queen

Reagovat
Trand

Existují náznaky, že se holokaust stal. Pokud ano, je třeba to vyšetřit. V rozhovoru s americkou stanicí CBS to řekl íránský prezident Ebráhím Raísí. Íránští politici holokaust dosud popírali.

Wow, Irán konečně dorazil do roku 1945.

Reagovat
Tombull

https://twitter.com/SociologPetrHam

Tohle je solidní zmrd.

Reagovat
oli9

Stejná proruska mrdka placená kremlem jako cimbál.

Reagovat
Tombull

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1571840469180583938?cxt=HHwWhMC8kYWlptArAAAA

A když ho přivezou v pytli,dostane titul zadarmo.

Reagovat
kilobyte

Zbytečné, do speciální operace na Ukrajinu by šel jen blbec, který by stejně nedostudoval.

Reagovat
Talker

Vypadá to, že Ukrajinci jsou za Oskilem, takže pokud by chtěli vést další ofenzivu od Charkova, tak nemusí útočit vyloženě přes řeku (byť logisticky budou muset stále řešit tenhle bottleneck).

https://www.wsj.com/articles/ukraine-forces-take-control-of-key-river-bank-extending-advance-in-east-11663585755?reflink=desktopwebshare_twitter

Reagovat
Svatej

Reagovat
Mastný Chobot

Pozerám, že Rusi už stratili niečo málo nad 40% VŠETKÝCH aktívnych tankov, ktoré majú (1150+ vizuálne potvrdených strát z 2850+ aktívnych tankov).

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_main_battle_tanks_by_country

https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html

Táto vojna je z ich strany neskutočný prejeb

Reagovat
oli9

Jj jenže oni i kdyby jim zbývaly 2 tanky tak ti Putler bude plácat nesmysly jak to jde podle plánu.. On už ztratil veškerou reputaci tedy pokud nějakou měl... Tak aspoň v Rusku mu půlka lidí možná žere ty jeho kecy... Jen Lavrov nějak dlouho drží hubu

Reagovat
Golasso

Když už jsi načal Lavrova, tak ten se musí slušně chytat za hlavu. Než ze sebe začal dělat debila, tak to byla vážená osoba v diplomacii a to i na Západě. Putler z něj na začátku udělal tvář konfliktu, takže ho v tom nechal ještě hrozně vymáchat, když byl jeho xicht ve všech novinách. Teď mu z reputace nezbylo absolutně nic. Ne, že by mi toho zmrda bylo líto, ale člověk se zamýšlí nad tím, jak to teď asi vypadá v putlerově okolí. V rusácku je sice ta debilní mentalita, že na "neomylného cara" se nesahá a jeho omyly si vyžerou jiní, ale těch "jiných" už je povážlivě mnoho.

Reagovat
oli9

Druhá nejsilnější armáda...

https://twitter.com/WarMonitor3/status/1571995692180152321?s=20&t=JRBfYbDdJfejmp6fXWcdgw

V Novoajdaru ukrajinská armáda zničila nebo poškodila 50 kusů ruské vojenské techniky a vyhodila do vzduchu muniční sklad.

Ve Svatovo vyřadila 70% okupačních vojáků.

Reagovat
roman_tycka

Blyatskrieg

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/SergijOleksandr/status/1571841257693151234

Tak první várka vězňů, co Rusové poslali bojovat na Ukrajinu, se po pár dnech u Bachmutu hned vzdala UA armádě. Vskutku nečekané.

Reagovat
Svatej

Reagovat
oli9

jj někde jsem viděl i video o víkendu kde se právě vzdal nějaký vězeň a říkal.. Že si myslí že ti udělá většina že prostě do Ruska se nemůžou vrátit tak ani tak

Reagovat
Blasphemer

Tak ty ruský vězení jsou šílený a nedělám si iluze, že spousta těch vězňů tam bude "nevinně", jen kvůli nepohodlnosti pro režim. Takoví asi pak budou těžko chcípat za Putina a naivně věřit v milost, když náhodou přežijí.

Reagovat
icefish

Akorát že nevinní vězni možná nepůjdou bojovat k Wagnerovcum. Spíš vrazi a násilníci... takové fakt chceš přivítat, když se ti vzdají

Reagovat
Blasphemer

No, já zas úplně nevěřím tomu, že to verbování je úplně dobrovolné.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Svatej

Jak je mozny, ze na jedny straně jsou uz jen zničených tanků od ježdění na konskych povozech a na druhý jsou schopní vytvořit takový šílenosti?

Reagovat
Mastný Chobot

V3 kanón, Hitler's "Super gun", nacistické megastavby... všetko krásne zapadá do seba

Reagovat
Svatej

Reagovat
oli9

Ono ještě neznamená, že to nějaká superzbran bude... na papíře mají Rusaci vždy vše nejlepší, teda pokud zrovna je ten papír k dostání

Reagovat
Svatej

Tak oni to popisují i v tom článku, jak pravděpodobně dopadl poslední test

Navíc furt platí, že v množství atomovek, který amíci mají, je stejně u prdele, co Rusové takhle jednorázově provedou, protože i tak má zbytek světa dost kapacit na to, aby vyzmizíkoval celou planetu (ostatně stejnej princip platí i naopak, Rusové jsou převážně křováci s klackem v prdeli, ale i tak by dovedli obecně technologicky silnější země těma bombama složit).

Spíš už mě delší dobu napadá jinej dotaz - proč vyspělejší země světa brutálně neinvestují do technologií jako Iron Dome a nevylepší je na maximum? Ve světě atomovek je už u prdele, jestli je tvoje o 10% silnější než ta soupeřova, potřebuješ něco, čím tuhle věc zneutralizuješ.

Reagovat
kilobyte

Zlepšují hlavně odpalování a trefování. Je lehčí soupeře trefit, než blokovat.

Reagovat
Svatej

I když uz ted maji dost na to aby soupere zničili 5x, na co to chtit 6x?

Reagovat
kilobyte

Podle mě se palebnou sílu (množství) moc nerozšiřují, ale spíše se snaží zlepšovat kvalitu.

Na strategické cíle v první vlně vypálí 2, aby měli jistotu, kdyby jedna selhala. Pak máš obrané systémy, které část raket zastaví. Nepřítel ti může zničit některé sklady s raketami.

Reagovat
Talker

Iron dome je "jednoduchý", když řešíš pro "pidizemičku", která to zoufale potřebuje ke každodennímu přežití.

Udělej si scale na celou východní hranici Evropy a zjistíš, že by to trvalo dekády dát dokupy a stálo to neskutečnou hromadu peněz.

K tomu si připočti, že tam máš:

- Kaliningrad

- Můžou to poslat přes severní pol

- Nebo odkudkoliv z ponorek ze severu, západu nebo jihu

- Dosáhne to na ty, které mají vysokou dráhu letu? Abys to nemusel mít rozmístěné pomalu u každého města

Ono se navíc v Polsku něco takového buduje.

https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_missile_defense_complex_in_Poland

Reagovat
kilobyte

Než se předvedli na Ukrajině, tak se jich bál celý svět.

Reagovat
kiwwi

Ukrajina tvrdí, že jej sily úspešne zastavili ruské jednotky, ktoré sa pokúšali urobiť prechod cez Dnipro pri Novej Kachovke. Potopili ruskú loď s naloženými zbraňami, vojenským vybavením a personálom.

„Čln sa pripojil k podvodnej jednotke okupantov,“ napísalo na facebooku južné operačné velenie ukrajinskej armády.

Situácia v oblastiach pod správou južného veliteľstva je podľa neho trvalo napätá, ale pod kontrolou. (čtk)

Reagovat
Svatej

tyvole

Reagovat
Svatej

Jaká myslíte, že je pravděpodobnost, že nastal právě ten scénář, kdy se tak dlouho natahoval ten falešnej prak plnej neexistujících vojáků, až to celý prasklo?

V podstatě existovaly dva scénáře.

1) Buď mají Rusové skutečně takovou sílu, jakou prodávají světu a jde vážně o zázračnou fintu, jak Ukrajince zlomit

2) Když ti na bojišti brání menší armáda s horším vybavením a ty to na nejvyšším místě nevíš, nevyhnutelně dojde k něčemu, co by jsi ze svýho místa popsal jako nepochopitelnej průlom linie a následnej kolaps. Potom to ale zřejmě není jediný místo, kde k tomu dojde.

Ten postup posledních dní tomu trochu nahrává, Rusům se ta obrana fakt celkem dost boří, tak se ptám - je tu někdo, kdo můj optimismus uzemní a usměrní?

Reagovat
oli9

Rusku nefunguje nic, logistika, komunikace navíc morálka půlky armády je úplně v hajzlu. Urkajina jim úspěšně měsíc nicila sklady, mosty,.. Navíc Rusakum nefunguje PVO... Prostě je to chaos... Navíc ti zajati orkove říkají, že ta situace je šílená... Že je nikdo nikdy nepripravil na ústup nebo obranu... Že je učili jen dooredu s letectvem a delostelectvem v zádech.. Ale hlavně morálka... Většina jich zdrhne pokud to jde... Výsledky žádné a vidina nějakého konce nebo úspěchu také žádná..

Teď už to půjde pomaleji ale jestli jste si všimli, tak kolik teď sestřelili vrtulníku suček atd... Rusaci se snažili pomoct letectvem, jenže to jim taky hezky sundavaji.... Prostě si Rus ukousl velké sousto... A on teď bude rád za to kdyz se mu to nesesype aspoň někde...

Reagovat
kiwwi

BELGOROD, BRATISLAVA. Kde máte masky na tvár, kričí jeden z ruských vojakov na centrálnom trhovisku v ruskom Belgorode. Prehrabáva sa tovarom v stánku, kde predávajú maskáčové čiapky, bundy, teplé spodky a ďalšie zimné šaty.

Do Belgorodu v týchto dňoch prichádzajú ruskí vojaci a zháňajú si výstroj na blížiacu sa zimu. Mesto sa stalo ich prirodzeným cieľom, leží totiž kúsok od hraníc s Ukrajinou - severne od Charkova, z okolia ktorého ukrajinská armáda úspešne vytlačila invázne vojská.

„Každý deň prichádzajú desiatky chlapcov. Od tej protiofenzívy ich je tu mnoho,“ hovorí pre Guardian Marina, ktorá na trhovisku predáva maskáčové oblečenie. „Všetci majú mrzuté tváre, je to tu teraz veľmi napäté.“

Vojaci podľa nej nakupujú aj základné potraviny alebo veci na varenie, ktoré by podľa nej mali dostávať priamo od armády. „Keď vidím, divím sa, prečo tie veci už nemajú,“ hovorí.

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/23011854/rusko-vojna-ukrajina-belgorod.html

Reagovat
Blasphemer

Já myslím, že tohle už je snad dostatečně vyvrácený. Akorát se naplno ukázala další klasická ruská Potěmkinova vesnice, která odhalila, že systém je prolezlý korupcí a úmyslným zanedbáváním od těch nejnižších pater.

Ostatně vlastní armády se bojí každý diktátor a i to určitě hraje roli, proč je na tom ta ruská tak, jak je,

Reagovat
Mastný Chobot

Ja som vždy radšej skeptický, aby som bol milo prekvapený, ale tu nejako verím, že to je viac menej tak, ako píšeš v 2). Tých indícii a kanálov uvádzajúcich rovnaké šialené nedostatky a dôvody neúspechov Rusov je príliš veľa na to, aby to boli všetko hoaxy/ukrajinská propaganda. Navyše sa pridáva aj skutočné dianie na bojisku, ktoré potvrdzuje, že ruská armáda je naozaj zle vedená, demotivovaná, brutálne nepripravená a doslova až hlúpa ako celok.

Reagovat
Mastný Chobot

... čo samozrejme nijako neznižuje doterajšie ukrajinské hrdinstvo a úspechy, ktoré v moderných dejinách v takomto rozsahu nemajú obdoby

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
oli9

Hlavně pokud jste si všimli v ruské TV a jejich hlasne trouby změnili úplně projev a vystupování.... Ještě pár týdnů zpět tam hulakali jak budou v Kyjevě, jak přijdou teď super zbraně a moderní tanky, že západ umrzne, jací jsou teplousi atd... Samé výsměchy a ramena

Teď poslední dny... Podcenili jsme ukrajinskou armádu, která je organizovaná, skvěle vyzbrojena západním světem a informována... Samozřejmě občas si kopanou jakože shodí atomovku na Londýn atd.. Ale to jsou jen nějací idioti z Dumy...

Také poslední dny ukázali... Že Čína s tím nechce mít nic společného, že je pro ni důležitější bohatý západ a kterým obchoduje... Kazachstán, Indie... Všichni se zdrželi nějaké podpory nebo couvli.. A Turek teď působí jakože to Putler posral a dal mu to najevo....

Reagovat
Blasphemer

Erdogan znovu vyzval Putina, aby Ukrajině vrátil Krym a řekl mu, že není přípustná anexe ukrajinského území k Rusku.

Ten už si ho taky pěkně vychutnává.

Reagovat
oli9

https://www.pbs.org/newshour/show/turkey-president-erdogan-on-russias-invasion-of-ukraine-and-the-future-of-nato

Teď to čtu...

Tady fakt bude konec jen ten.. Když Putler padne, jakýmkoli způsobem v Rusku

Reagovat
Blasphemer

Já jsem tomu od začátku nevěřil, že by se něco takového mohlo stát. Když půlka Twitteru jásala, že měsíc sankcí a Putina oběsí.

Ale teď už to fakt začíná vypadat, že tahle možnost až tak vyloučená není. Nicméně furt nevěřím tomu, že po něm přijde někdo "normální".

Reagovat
kilobyte

Po konci Putina budou asi jen dvě možnosti. Buď někdo, kdo to hodí všechno na Putina a bude se snažit vyžehlit si to se zbytkem světa. A nebo nějaký magor, který vyhlásí válku.

Reagovat
Blasphemer

Jestli Putin skončí, tak kvůli tomu, že prohrál válku a tím zostudil Rusko. Ne kvůli tomu, že tam poslal na smrt desetitisíce Rusů, páchal tam genocidu nebo že v nový Ladě nejsou airbagy.

Taková je bohužel realita a obávám se, že případný nástupce bude muset tuhle potupnou prohru zvrátit nebo napravit jinde.

Reagovat
frankiefcb

bohužel

Reagovat
oli9

Ještě tu existuje třetí možnost... Pád z okna

Reagovat
Trand

A zároveň říká tohle:

“The EU played around with us for 52 years, and now they say, 'Why did you go to [Shanghai summit], why you do it?' Of course I would meet them. We won’t be accountable to the EU. I meet Putin, Xi, Modi, everyone”

“I have to say this very clearly, we are part of the world; neither east nor west… Unfortunately, the EU has not made us a member for 52 years. There is no other country like us”

“You give Greece all kinds of support on the F-16, you will establish bases there, but you won’t give [F16s] to friendly country like Turkey which provides all kinds of support in NATO as among top five. In this case, Turkey's job is to take care of itself.”

A před pár dny: https://twitter.com/ragipsoylu/status/1570879523721457664

Jako chápu že to chce hrát na obě strany, ale nemůže to takhle dělat věčně

Reagovat
ACSeRw!n

celkem prisny prohlaseni..

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/JakubJeek8/status/1572184045228003328

Už je to pár dnů, co nezačala nějaká nová válka.

Reagovat
fabec1222

"A co válka? - Už je - Jedna snad, ale co druhá"?

Reagovat
Čenda
Reagovat
Čenda

Jeste přidám jeden dlouhej ke stejný oblasti. Zajimavej web, ten voxpot.

Reagovat
Trand

Já to trochu omezeně sleduju a to fakt nejsou žádný potyčky, obě strany už přiznaly desítky mrtvých, Kyrgyzstán dokonce tvrdá 200 mrtvých tadžiků, oni sice tvrdí asi 40, ale pořád je to hodně. Prý tam využívají i Bayraktary, Kyrgyzové získali tádžický Grad atd. A mezitím se tam prezidenti společně baví na summitu jakože nic.

Reagovat
Blasphemer

Tak referenda v okupovaných oblastech o připojení k Rusku nakonec budou. Už tenhle víkend. Dost spekulují, že je to kvůli tomu, aby pak Putin mohl jít full retard, protože by dle zákonů už by to byl ukrajinský útok na ruské území.

Reagovat
kiwwi

vsak uz Ukrajinci utocili na Krym a neurobil vobec nic...plane vyhrazky a vyvolavanie strachu

Reagovat
Blasphemer

Tak i v Belgorodu už něco několikrát trefili, ale pokud vím, tak noha ukrajinského vojáka ještě na Krym ani jinam na ruské území nevkročila.

Nejspíš by to mohl použít jako argument k mobilizaci.

Reagovat
kilobyte

Škoda, že by nestihli udělat referendum na připojení k Ukrajině dříve, než by Rusko stihlo reagovat.

Reagovat
Mastný Chobot

Noha nie, ale tie vrtulniky v Belgorode si pamatam

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
sokar

to ako v stredu/štvrtok chcú ohlásiť referendum, ktoré sa bude konať v sobotu, navyše žiadnú administratívnu oblasť neovládajú celú, a na väčšine časti fronty prebiehajú boje. A potom budú požadovať o akceptovanie toho pseudoreferenda vo vyspelom svete

Reagovat
Blasphemer

Prý se bude hlasovat hlavně přes internet. Že je většina toho území bez něj, už Putina moc netrápí.

Reagovat
kilobyte

Jestli se bude hlasovat přes internet, tak to vidím na souboj rusackých hackerů proti zbytku světa.

Reagovat
sokar

účasť 500%

Reagovat
sokar

a ešte ma napadá, ako chcú overovať, či daný volič je obyvateľom daného regiónu? či bude povolené hlasovať iba držiteľom novovydaných rusských pasov?

Reagovat
icefish

Není potřeba nic ověřovat, výsledky se právě teď připravují

Reagovat
Mastný Chobot

Mne to pride ako zufala snaha zastrasit Zapadnu podporu UA kedze uz de iure (rusia) pojde o RU uzemie. Ale je to smiesne, samozrejme, to nepresvedci ani piatu kolonu

Reagovat
DelPiero137

Neprecenoval by som 5 kolonu....

Reagovat
Trand

Prý nakonec i Chersonská a Záporožská oblast. Ruské účty spekulují o tom, že tam pošle vojáky co jsou povinně na vojně na vystřídání těch současných, protože to asi bude teda oficiálně už území Ruska a tam by být podle současných nařízení mohli, jestli jsem to pochopil správně.

Reagovat
Čenda

https://www.armyweb.cz/clanek/uvaha-jak-muze-vubec-nekdo-podporovat-ruskou-agresi

Není až tak do hloubky a ne se vším zcela souhlasím, ale ten valloire a Oliver tam přímo srší z některých bodů

Reagovat
kiwwi

je to dobre spisane...btw je to uz 16 dni stary komentar

https://www.facebook.com/WarNeverChange/photos/a.117273312992017/870029484383059/

Reagovat
TopinB

stránka neexistuje

Reagovat
masina_LFC

Take it as unconfirmed:

"After 23.59 today (Moscow time), men aged 18 to 65 will be prohibited from leaving Russia abroad." - Bochkala_WAR on TG

https://twitter.com/MarQs__/status/1572252641840734211

Reagovat
masina_LFC

a viacero zdrojov zdieľa info o mobilizácii

Reagovat
Talker

Není se co divit, spousta lidí vypadla pryč. Nedivím se jim.

Pokud mobilizují, tak doufám, že Němci, Francouzi a spol přestanou čumět a kopnou do vrtule. Je okno, kdy se stále dá něco udělat.

Reagovat
-Carles-

Dalo sa to čakať, putin ide all in ale zlomí mu to vaz. Každopádne potvrdenie toho ze nemajú žiadne zázračné esá v klobúku, proste dostávajú na prdel a sú len dve riešenia, prehrať rýchlo alebo skúsiť obrat za cenu gigantických strát.

Reagovat
Blasphemer

Biden's National Security advisor Jake Sullivan: We have information that Putin is preparing to potential mobilization measures.

Tak zmrd jde opravdu all in.

Reagovat
sokar

najlepší moment na mobilizáciu koniec septembra, až príde najväčší nápor na náborové centrá, tak bude október, až ich poženú na front tak november (pokiaľ ich nepoženú už po týždňovom rýchlokurze...) a máme tu razputnicu, čo zabráni veľkým manévrom techniky, a potom prichádza zima a mráz, kde pekne pomrznú

super načasovanie

Reagovat
oli9

Reagovat
oli9

Nevím jestli to není jen tah národ dostat pod nějaký strach a víc poslušnosti... Nic to neřeší... Než je naverbuji, aspoň trochu výcviku, než odcestuji... Je nový rok a maximálně potrava pro dělostřelectvo... Spíš nebude technika v čem by někam jeli..

Reagovat
Salfovic

Tak ti se s nějakým výcvikem moc zdržovat nebudou, nas mnogo

Reagovat
kilobyte

Právě mobilizace teď vyřeší ten problém s technikou. Dostanou výcvik a půjdou na Ukrajinu pěšky.

Reagovat
Blasphemer

Macron chtěl volat Putinovi, ale byl poslán do hajzlu.

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Trand

Dá se ten zmrd někde sledovat?

Reagovat
Trand

Tak snad by to mělo být tady, pokud se Putin teda dostaví:

https://www.youtube.com/watch?v=-pZDCfBVbSc

Reagovat
Neon

ja čekám na to Labutí jezero.

Reagovat
Trand
Reagovat
Blasphemer

José nepřijel

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/nexta_tv/status/1572299706331545602

Chairman of the Duma Defense Committee Andrey Kartapolov: "There will be no general mobilization, but martial law may be introduced in some places".

Hovno bude a ne mobilizace.

Reagovat
roman_tycka

No ale co rekne rusak, tak udela opak.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Trand

Tak už asi dnes nepromluví, v Moskvě je o hodinu víc.

Reagovat
Neon

https://twitter.com/dbernard456/status/1572300469577416706?t=Qa77_5Wu4mUBvSgDAr1lsg&s=19

právě teď někde v Rusku, pravděpodobně. (btw. Ztratili jsme Stalina vřele doporučuji)

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Trand

Solovjov píše zítra, Simonjan píše běžte spát. Tak nic noc, dneska mi zkazil večer

Reagovat
Neon

Ján Simkanič: "Naivové, to jste nevěděli, že Rusko je země, kde dnes znamená zítra?"

Reagovat
Mastný Chobot

Tyjo, človek sedí na pive, otvorí telefón a všade panika... ale nič teda, hej?

Reagovat
Trand

Někdo píše že v jednu ráno pustí předtočený projev, ale těžko říct. Čekat na to asi nebudu.

Reagovat
TopinB

Reagovat
masina_LFC

Reagovat
Mastný Chobot

Tak je to tu, čiastočná mobilizácia. Som zvedavý, aký to bude mať vplyv.

Reagovat
roman_tycka

No zadny, vice mrtvych na strane rusu, ukrajincu a mozna se dostanou o dva metry bliz k Bakhmutu.

Reagovat
oli9

vše jde podle plánu... Tam jich hodně nebude chtít... Nemá je kdo cvičit... Naverbuji borce kteří si v záloze šli akorát 1x za rok zachlastat na cvičení, kde mavali s dřevěným kalasnikovem....

Ještě musí zmobilizovat dobytek na venkově a koně... Aby se tam měli jak dostat

Reagovat
frankiefcb

Vliv? Se jim to sesype, jak domeček z karet.

Reagovat
Mastný Chobot

Neviem, no, bodaj by si mal pravdu, ale keby od toho nečakali, že im to pomôže, tak to neurobia.

Koľko by to tak mohlo byť mužov? Nie sú nejaké odhady? To budú asi obrovské čísla

Reagovat
Blasphemer

Wiki píše 2 miliony záložáků.

Reagovat
Blasphemer

Ale pochybuju, že pro všechny mají:

1) zbraně

2( munici

3) oblečení

4) dostatek velitelů

A pochybuju, že moderní válka se dá vyhrát stylem nas mnogo.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Mastný Chobot

Uff, no, to je viac než som čakal

Reagovat
Blasphemer

A Šojgu oznámil, že jich povolávají 300k.

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/OAlexanderDK/status/1572474075955580930

Nicméně realita aktivních rezerv je klasicky po rusku tristní.

Reagovat
Mastný Chobot

"Shoigu has announced that Russia will call up 300,000 reservists. The number of bodies able to be called up was never Russia's problem. It is effectively readying and equipping these reservists. Russia already has problems equipping its professional armed forces."

Ok, to ma upokojuje

Reagovat
Blasphemer

Takže klasicky 2 miliony na papíře a 5k v realitě.

Reagovat
roman_tycka

Toho se taky bojim, ze jich bude hodne, ale nez se tam nekdo dostane, tak je zima. Vidime jak dopadli 3rd army corps, vsichni jsou mrtvi dejve, tohle nebude jine, jen to bude stat zivot vic ukrajincu. Kdyz je uz rusko ve valce s nato a jejich radioaktivnimi utocnymi kachnami, tak by uz tam mohla prijit mirova mise a mirne je vykopat za hranice.

Reagovat
Mastný Chobot

Jop, ale po zime príde zasa leto. A Putin vyzerá, že je odhodlaný počkať. Ako, nemusíme si klamať, toto asi nie sú dobré správy pre Ukrajinu. Znova to znižuje šancu, že UA vyhrá konflkt vojensky.

Reagovat
roman_tycka

Vojensky to vyhraji urcite, vzdyt zrivna ukrajina je ta posledni kdo by mel problem s vojaky, kdy dobrovolniky i odmitaji. Rusko klasicky velka ramena a ve skutecnosti neudelaji nic. Maximalne to trochu vitezstvi oddali

Reagovat
Blasphemer

Počkat na co? Evropa už jeho plyn nebere, jestliže přežijeme zimu, což si myslím, že nakonec úplně v pohodě, tak může čekat leda na to, až ho pověsí.

Reagovat
icefish

Větší logistické problémy

Více dezercí

Horší morálka vojáků

Rychlejší deziluze v zázemí, protože tam začne proudit víc zpráv a víc 200

Reagovat
ACSeRw!n

prej zase vyhrozoval atomovkama a dle nej tentokrat uz neblafuje.. nezbejva nez doufat, ze jde jen o dalsi lez

Reagovat
roman_tycka

Pro tip: its a bluff

Reagovat
Trand

Když musíš zdůraznit, že neblafuješ, tak s velkou pravděpodobností blafuješ.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
ACSeRw!n

jo to je fakt

Reagovat
kilobyte

Si vždycky vzpomenu na Červeného trpaslíka

RIMMER: Já jsem tě varoval Listy! (namíří zbraň na Listrův obraz. Přiblíží se k panelu a by ho viděl) Nech mně být! Nebo víš, co se s tebou stane. (znova si namíří zbraň na pravou skráň)

KOCOUR: Blafuje.

RIMMER: Já neblafuju!

LISTER: Řek bych, že to myslí vážně. Zcvoknul se. Přiotrávil se koblihama.

KOCOUR: Jenom blafuje. Letím za ním.

KRYTON: Určitě blafuje.

LISTER: A co když mně zabije?

KOCOUR: To je gastronomický terorismus. Nemůžeme nečinně přihlížet.

RIMMER: Do toho vrazi! Zábava začíná.

LISTER: Máš pravdu. Blafuje.

RIMMER: Kruci!

Reagovat
TopinB

Reagovat
DonAndres

"The Luhansk People´s Republic has been completely liberated, and the Dontesk People´s Republic has been partly liberated."

To prase zase perlí.

Reagovat
roman_tycka

Nemohl by to byt poradny projev bez hrozeni atomovkama.

Reagovat
Blasphemer

"Let me win or I'll nuke you" isn't exactly a position of strength.

Reagovat
Blasphemer

Putin vyhlásil částečnou mobilizaci.

Reagovat
Mastný Chobot

Shoigu claims Russia has lost less than 6,000 troops. Says more than 100,000 Ukrainians killed.

preto musia mobilizovať, no

Reagovat
oli9

Reagovat
roman_tycka

No i s civilistama ma pravdu kreten

Reagovat
frankiefcb

Víte, co bude prdel pokud on reálně neví o ztrátách a to číslo mu fakt jeho podřízení podstračili a on tomu bude věřit.

Reagovat
roman_tycka

Tak snad ma internet

Reagovat
frankiefcb

v Rusku ve vedení? O tom silně pochybuji.

Reagovat
Trand

Vždyť on ani nepoužívá počítač ne? A telefon taky pochybuju

Reagovat
Ed_Hazard

Telefón používa, len podaktorým aktuálne nezdvíha.

Reagovat
Kily

tak maximálně poštovní holuby

Reagovat
kilobyte

Asi jim dochází Ukrajinci, jinak to nedává smysl.

Reagovat
Trand

Prý má být bez vojáků DNR, LNR a Wagnerovců. Ale stejně, to musí dojít i úplnému dementovi, že pokud bys měl malé ztráty, tak nepotřebuješ mobilizovat.

Reagovat
Salfovic

No jo, ale dojde to i rusákům ?

Reagovat
kilobyte

A ještě bez menšin a už bych tomu i věřil.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/nexta_tv/status/1572474371264114691?s=20&t=aCNT4vgzjVdxyNhjAItLwA

Dpc oni tam fetuji... Jestli i toto jim budou ti hloupí Rusaci žrát tak už není pomoci...

Že Rusaci ztratili 5937 vojáků při speciální operaci...Ukrajina pey5 půlku armády... a proto Rusko mobilizuje

Reagovat
Mastný Chobot

5937 to je ako baťovské ceny

Reagovat
Talker

Možná počítají jen důstojníky, ten povl je nezajímá.

V tom případě by to sedělo.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
TopinB

Reagovat
lichna.

Reagovat
Svatej

Mozna tam počítá inty civilisty

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

RIA.RU

1200 souhlasí

2700 nesouhlasí

Reagovat
Blasphemer

Když mají teda rusáci 5k aktivních záloh, znamená to, že těch dalších 295k jsou vypitý trosky, co byli před 30 lety na vojně? Skoro mi to tak přijde.

Reagovat
Mastný Chobot

však 5k je presne toľko, koľko potrebujú, aby pokryli doterajšie straty predsa

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Svatej

Reagovat
TopinB

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Swarley

Reagovat
sokar

Odkial to cislo 5k? Ci tolko humbuku pre mnozstvo ktore stratia za 1 tyzden?

Reagovat
Blasphemer

https://www.rand.org/pubs/research_reports/RR3099.html

Dle této studie, která je 3 roky stará. Nečetl jsem to celé, jen výcuc, co dával někdo na Twitter.

Reagovat
DMSErte

Myslite , že môže táto čiastočná mobilizácia nejakým spôsobom zvrátiť priebeh vojny na stranu tých klaunov ?

Reagovat
Blasphemer

Já si myslím a doufám že ne. Problémy ruské armády jsou úplně jinde než u nedostatku lidské síly. A spíš si myslím, že je to hlavně divadlo pro domácí publikum. Doma už se ví, že válka se nevyvíjí dobře a lid chce vidět nějakou akci. Celková mobilizace už by byla hodě velký risk, tak zvolili podle mě polovičaté řešení, aby ukázali, že s tím aspoň něco dělají. Ale to je jen můj názor.

Reagovat
oli9

to jen ukazuje ,že je průser ...a už nic neschovává Rusko vs západ to nazývá

už nemůže couvnout ....ale musí ho sundat sami v rusku

Reagovat
masina_LFC

nemajú pre nich techniku, nemá ich kto vycvičiť a ich vojenské skúsenosti budú v reálnom boji v podstate nulové... bol by som veľmi prekvapený, keby to niečo zmenilo... ale to je len moj laický pohľad, ktorý mne dáva logiku

Reagovat
Blasphemer

Třeba to budou veteráni z Afghánu. Bojových zkušeností na rozdávání.

Reagovat
fenixLFC

takze konecne niekto kto vie ako utekat

Reagovat
Salfovic

Ne. Lidská masa už dnes moc velkou roli nehraje, ale rychlost osvobozování to určitě ovlivní.

Reagovat
Talker

Může mít, oni mají problém i s nedostatkem lidí.

Na druhou stranu je otázka, jakou budou mít motivaci, výcvik, vybavení atd. Poslat tam 300 tisíc pěšáků je k hovnu a je otázka, do kdy to stihnou a v jaké kvalitě.

Reagovat
Kily

nemůže, je to jen tah poraženého, který proti sobě poštve další lidi z vlastní země, jejichž přístup podkope už tak špatnou morálku na frontě. Jediným vyústěním bude prodloužení konfliktu a další hromadu mrtvých na obou stranách

Reagovat
oli9

zabrouzdal jsem na https://ria.ru/20220921/putin-1818328194.html . diskuze nefungovaly už jedou a ...nejlajkovanější názor

Путин надо отправлят в Гааге, потом будеть мир. Несогласен весь Российский народ платит за его ошибки а такие он сделал много.Наверно мое мнение не будеть публиковано

Putin musí být poslán do Haagu, pak bude mír. Celý ruský lid nesouhlasí a platí za jeho chyby a on jich udělal spoustu.Můj názor asi nebude zveřejněn

326 like . divím se že to tam je

Reagovat
frankiefcb

jo jsou tam další zajímavé názory. Třeba, jak se tam oprávněně ptají jestěli nějaký příbuzný oligarchů a poslanců bude taky mobilizován. Ty jo překvapivé názory tam jsou.

Reagovat
oli9

Jako najdou se tam samozřejmě příspěvky jak za ním stojí.. Ovšem mě překvapilo těch narážek a opačných názoru..

Nebo i to jak tam píšou.. Ledy se prolomily že začnou umírat chudí z vnitrozemí ruská teď.. Kteří půjdou na frontu..

Nebo to že zlo a nepřítel sedí v Rusku už 20 let čím naráží na něj

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
kilobyte

Na to se nemusejí ptát. Mobilizovaní budou menšiny a chudí.

Reagovat
Trand

Nevím jestli to o něčem vypovídá, ale jako reakce na článek je tam 2200 palců nahoru a 3500 dolů. Taky mi přijde velmi bizarní, že to vyhlásil takhle ráno. Asi se bál reakce lidí, tak to vyhlásil, když budou v práci.

Reagovat
Svatej

Wow

Reagovat
Rothbard

Kdy se tak těch 300k záložáků může dostat do akce na Ukrajině?

Reagovat
Mastný Chobot

Najprv musí Čína dodať 300k čiernych pytlov

Reagovat
raduinho

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Svatej

Reagovat
TopinB

Reagovat
lichna.

Reagovat
kilobyte

Týdny až měsíce. Protože půjdou pěšky.

Reagovat
Trand

Jinak včera jsem koukal chvíli na ruské televizi, když jsem čekal na Putina a to se nedá. Nejdřív zpráva o tom, jak Kyjevští fašisti zabili při bombardování v Doněcké oblasti 13 civilistů a samozřejmě to svádějí na nevinné Rusko. Poté zpráva, jak Ukronacisti pozabíjeli vlastní civilisty v Izjumu a pak je zakopali do těch masových hrobů, co se po osvobození objevily, mluvil tam i nějaká forenzní "expert". Na Solovjov TV běžela talkshow, kam mohli volat diváci a dole na liště bylo napsáno " Donbas, Cherson a Záporoží na cestě domů". Dnes ráno jsem to pustil a vyskočil na mě pořad anti-fake, kde se objasňují všechny ukrajinské fake news. Potom rozhovor s týpkem z Luhansku, který tvrdil, jak 8 let čekal na tenhle den, kdy se bude konečně moc připojit k milovanému Rusku. A všechny ty výrazy co jsem tady napsal jsou citace přímo ze zpráv. Jediné čím byly ty zprávy proložené bylo nějaké loupežné přepadení v Ingušetii, kde bylo přímo na kameře, jak útočník zabil člověka a pak lavina nebo povodně někde na Kavkazu.

A kromě Solovjov TV to všechno běželo na 1. kanálu a Rossiya24, takže jedny z hlavních kanálů. Tohle poslouchat každý den furt dokola, to se fakt nedá.

Reagovat
Trand

Borec vypadá jako slušnej chlap

Držitel Leninova řádu a Řádu rudé hvězdy byl sám dříve místopředsedou IBU, která následně v interním vyšetřování usvědčila Tichonova z korupce. Měl se snažit úplatkem zajistit, aby tehdejší generální sekretářka IBU zametla pod stůl případ ruských dopingových hříšníků.

V roce 2000 byl spolu s bratrem Viktorem a dalšími osobami obviněn, že plánovali vraždu Amana Tulejeva, gubernátora Kemerovské oblasti. V roce 2007 byl odsouzen k odnětí svobody na tři roky, trest mu ale byl odpuštěn kvůli amnestii.

Reagovat
Svatej

Reagovat
DelPiero137

Neskutocne ake osobnosti a system je v Rusku. U nas to mnohym pride ako normalne...

Reagovat
kilobyte

Je hezké, jak pořád kvičí kvůli sankcím, které jim nevadí. Naopak je ještě posilují.

Reagovat
mr.Silver

To jsou ubožáci, panečku.

Většina rezervistů se ihned vzdá, to je naprosto bez šance, aby tam dobrovolně šli chcípnout. I ti zahraniční dobrovolníci popisovali, že je to typ války, ve které ještě nebojovoli a jsou to brutální jatka. Co si budeme nalhávat, nemotivovaný, nevycvičený a tragický vybavený rezervista bude pro profesionální armádu spíše přítěží.

Pro ty rezervisty to klidně může být šance na normální život, Poostup by bpro ně měl být jednoduchý - vzdát se, prohlásit, že je tam zatáhli násílím a zkusit žit normální život v Evropě.

Reagovat
Svatej

60 komentářů za par hodin a vim jen o částečný mobilizaci, to bude pošušňáníčko

Reagovat
Neon

Jn, jsem tu tedpoprvé od rána a najednou 92 nových komentářů bylo

Reagovat
TopinB

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1572493100882468870?s=20&t=cJ3p943jeRWKXBSgZ_6OMw

Google trendy v Rusku:

“Jak si zlomit ruku”

Letenky z Moskvy do Istanbulu a Jerevanu byly vyprodány.

Reagovat
oli9

Reagovat
Trand

Už se píše, že je nakoupila ruská vláda, aby nikdo nemohl odletět

Reagovat
Salfovic

Nevíte někdo, jaký je aktuální stav civilních ztrát Ukrajinců ?

Reagovat
Mastný Chobot

To sa nikdy presne nevie, ešte k tomu pri okupácii takého územia, ako je okupované Rusmi aktuálne. Ale určite je to v radoch desaťtisícov, možno aj niekoľko stotisícov.

Reagovat
Salfovic

Pochopitelně přibližně, ale zase ne až tak, jako je tvůj rozptyl

Reagovat
Trand

Vyšla tak před měsícem od nějaké humanitární organiazce zpráva, že jen v Mariupolu by jich mělo být okolo 110 000. Což mi přijde úplně šílené, na druhou stranu Rusko je schopné všeho. Problém je, že nevíme co se děje na těch okupovaných územích (viz Izjum) , takže těžko zjistit počet obětí. A stejně se to nikdy vše nezjistí, i když to Ukrajincí dobyjí zpět, protože Rusové za sebou budou zahlazovat stopy.

Reagovat
Trand

https://www.statista.com/statistics/1293492/ukraine-war-casualties/

Tohle jsou jen oficiálně potvrzené oběti, to reálné číslo bude mnohonásobně větší.

Reagovat
Mastný Chobot

Tak odtiaľ mal Šojgu to číslo mŕtvych Rusov

Reagovat
lampas

„Máme obrovské mobilizační zdroje těch, kteří sloužili, mají bojové zkušenosti, vojenskou specializaci. Máme jich téměř 25 milionů,“ prohlásil ministr podle agentury TASS."

Vypadá to, jak kdyby Rusko přešlo na plán "Stalin". Když to vyšlo ve druhé světové, tak proč ne teď.

Reagovat
Trand

Це реальне відео??

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Neon

tak Arma to úplně není. asi borec potřebuje celý život brýle a neví o tom, když si myslí, že tohle je realita

Reagovat
Trand

Komentář pod tím: "Ну там така графіка, шо важко відрізнити від реальності, Unreal Engine 6 це космос."

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Salfovic

Úplně vidím, jak je někde na Donbasu vyhazují z vlaku, zbraň bude mít jeden ze dvou, poženou je pod dělostřeleckou palbu a vzadu budou uprchlé střílet Kadyrovci a Wagnerovci.

Reagovat
lampas

To bude připomínat tu misi z Call of Duty, jak ti dali na začátku bitvy o Stalingrad jen náboje, kdyby jsi náhodou přežil a našel zbraň po mrtvým spolubojovníkovi.

Reagovat
oli9

Cod2 moje srdcovka

https://youtu.be/5tGB0qq2-28

Akorát jsem řezal multi... Občas ještě skočím na server.. Jediná hra co si někdy zahraju.. A řekl bych že všichni co to hrají tak jak já... Kolem 30+

Reagovat
roman_tycka

já taky koukal na videa z cod a došel jsem na no russian https://youtu.be/YoQVCxVgKxo?t=73

nejvíc komické je, že tahle mise dala záminku plné invazi rusů na americkou půdu...v kontextu dnešního konfliktu to zní fakt vtipně

Reagovat
TopinB

to je CoD1, CoD2 ruská kampaň je ta tutoriálová, kdy si zahážeš brambory místo granátů, ale náboje máš, ne?

Reagovat
oli9

A jo to vím ale já myslel že je to i tohle.. Říkám já když nainstaloval cod tak jsem to hned patchoval abych mohl na serveru takže jsem hrál singl tak 2x

Reagovat
TopinB

Já zase jenom single, nejradši jsem měl britskou kampaň v severní africe, ta byla super.

Já hrál MP v CoD maximálně CoD4 a 6, CoD2 jsem hrál skrz The All-Seeing Eye program, ale to už ani netuším jak to fungovalo

Reagovat
lampas

To byly krásný časy Ani nevím, jestli na tyhle všechny hry vzpomínám s takovou lásku jen z nostalgie, nebo proto, že oproti hrám dneska prostě měly nějaké větší kouzlo a originalitu.

Reagovat
TopinB

tak mě CoD1, MoH a BF úplně minuly (AoE2, Diablo2 a Mafia prostě vládly ) takže CoD2 byl pro mě úplně nový, proto jsem ho hrál tolik, že si do dneška pamatuju většinu misí

Reagovat
frankiefcb

Tak u mě vládne AoE2 doteď A s temi novými civkami to má jiné grády.

Reagovat
TopinB

já přešel na hry od Paradoxu, líbí se mi tam ta větší škála a že nemusím rozmýšlet, kterou zeď povedu okolo jakých šutrů

Reagovat
Trand

Mě bavil vždycky Medieval Total War 2. Ty novější díly pak už tolik ne, ale u Medievalu jsem strávil desítky hodin.

Reagovat
TopinB

Medieval byl nejlepší Shogun 2 lehce za ním, od té doby mi tam strašně vadí ten provinční systém

Reagovat
Talker

Oni TW kompletně zesrali.

Rome 2 byl strašná sračka, já to koupil tehdy jakmile to vyšlo a zjistil jsem, že abych mohl hrát Řecko, tak musím koupit další "expansion pack".

Pak jsem zjistil, že ta hra je absolutně nehratelná a nefunguje, takže jsem ji po pár hodinách odinstaloval. Pak zkusil znova za půl roku, furt nuda, tragédie.

Zkusil jsem znova 3 kingdoms nedávno a taky nespokojenost.

Fakt nevím, no.

Reagovat
TopinB

3 kingdoms mě lákalo ve slevě, ale co vím, tak je tam furt ten provinční systém, který já nesnáším Nevím co mi tak vadí na těch nových mimo tohoto, ale v porovnání s Shogunem 2 mi to fakt vadí

Reagovat
Talker

Mě taky.

Reagovat
lampas

Nechápu, jak ten koncept té hry mohli pak tak zajebat. Medieval Total War 2 byla neskutečně geniálně přehledná hra.

Reagovat
oli9

CoD 2 přes xfire.. Multi to byly časy.. Říkám občas ještě skočím zahrát cod2 multi.. Kupodivu se najdou ještě lidi co to hrají... Čs 1.6.. Cod4... Všechno řežba multi, drtivá většina hráčů tenkrát internet totálně nahovno ..

Jinák singl jsem měl nejradši MoH Allied Assault to pro mě byla naprostá pecka

Reagovat
lampas

To mělo takovou parádní ponurou filmovou atmosféru, Dost možná to byla i první střílečka, která se mi dostala na PC

Reagovat
TopinB

Si pamatuju, když byl ping pod 200 tak to byl člověk velký pán Dneska když jde nad 60 tak mlátím ovladačem

Reagovat
Shevchenko

CoD 2 je naprosto top, před rokem jsem si ji po hrozně dlouhé době zahrál a jen jsem čuměl, jak je to pořád skvělá hra. Naprostý klenot, hrál jsem jen single.

Reagovat
oli9

Já sem cod2 řezal a 120 fps ..rozliseni takové že když jsem utíkal nějakou mapu tak jsem tam neměl keře až jsem přiblížil zbraň k oku tak se tam objevily pak nový comp a tam už 333 fps a byl jsem pan direct9 dnešní parmeni by nechápali...

Reagovat
roman_tycka

tentokrát mosinta dostane každý čtvrtý

Reagovat
TopinB

a pak se Kadyrovci a Wagnerovci postřílí navzájem, když půjdou okrádat padlé

Reagovat
Blasphemer

Takže starý vypitý trosky, co přežili Afghán.

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Svatej

Reagovat
TopinB

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Salfovic

Celé vlákno je dobré.

Reagovat
frankiefcb

BTW: Asi není od věci sledovat situaci v Iránu. To může být pro další postavení sil ve světě taky dost důležité. Přijde mi, že ty prostesty jsou největší za poslední doby.

Reagovat
Trand

Jj, házel jsem sem večer tenhle link a pak jsou další odkazy v komentářích pod tweetem:

https://twitter.com/lilygrutcher/status/1572280941913210882

Reagovat
Svatej

Co to může znamenat dál? Kruci abych se zas dovzdelaval

Reagovat
Trand

Netuším, ještě jsem se nestihl stát expertem na Írán, teď se vzdělávám o Kyrgyzstánu a Tadžikistánu

Reagovat
Rothbard

Takže Arménii s Ázerbajdžánem máš úspěšně za sebou?

Reagovat
Trand

Tu jsem radši vynechal, to je až moc komplexní situace.

Reagovat
frankiefcb
Reagovat
Trand

Díky, přečtu si

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
TopinB

v regionu vypadne protiváha Izraele, to je tak všechno co mě napadá

Reagovat
Mastný Chobot

Ja si myslím, že ak v nejakej krajine okrem Ruska s Severnej Kórey vedia potlačiť protesty, tak je to práve Irán.

Reagovat
oli9

Reagovat
frankiefcb

Oni jsou mrdky, ale už to tam dlouhodobě bobtná ve společnosti. A to, že tam ubijou ženskou kvůli toho, že ji šly vidět vlasy. To už začíná být hodně i pro měšťáky a vzdělanější Íránskou vrstvu. Venkov bude tradicionalistický, ale ty města se prostě čase bouří čím dál více.

Reagovat
frankiefcb

Jinak kdo umí potlačit prostesty, tak v tom u mě bohužel vévodí Bělorusko. Nečekal jsem, že tak masivní měsíční prostesty ustojí, ale ustál zmrdeček.

Reagovat
TopinB

tak ty potlačilo právě Rusko za ně, ne?

Reagovat
frankiefcb

No oni spíše stáli v pozadí. Lukašenko si to potlačil Omonem sám a dost nechutně.

Reagovat
TopinB

Aha, tak díky

Reagovat
DelPiero137

Cina?

Reagovat
TopinB

tam žádné protesty nejsou, a obzvlášť nejsou náměstích nebeského klidu

Reagovat
Trand

Jinak by se to taky nejmenovalo náměstí nebeského klidu žejo, to přece dává logiku

Reagovat
TopinB

Přesně tak, nikdo se nikdy neodvážil tam protestovat

Reagovat
DelPiero137

Pre mna je Cina v ronakom kosi ako vyssie uvedene krajiny. Mam pocit ze sa to za posledne roky u nich zhorsuje. Spociatku sa tvarili otvorenejsi zapadu, nalakali investorov atd.Teraz chcu byt najsilnejsia velmoc sveta a idu hlava ne-hlava.

Cital som clanok ze firmy a investori sa pomaly stahuju z Cinskej burzy kvoli neistote na tamojsich trhoch, smerovaniu krajiny atd. Snad je to postupna reakcia zapadu na spravanie sa a plany Ciny.

Reagovat
TopinB

Snad

tam fakt vzali 1984 jako manuál

Reagovat
Mastný Chobot

Aj tak by predovšetkým mali mobilizovať všetkých tých proruských trotlov, dezolátov a chlastencov z piatej kolóny všade po Európe. Všetci by boli spokojní - my by sme sa ich zbavili, Rusi by pošetrili svojich a oni by konečne mali splnený sen.

Vzhľadom na to, že po prihlásení do ruskej armády dostaneš po novom automaticky ruské občianstvo by to niektorí mohli spraviť naozaj.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Golasso

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Golasso

Uvidíme, jestli se na východ vydají příznivci šóguna Pitomia. Třeba by jim za to Putler slíbil levný plyn.

Reagovat
Mastný Chobot

https://youtu.be/iwD0EOeHUEI?t=256

Presne takíto potrati skurvení nech idú

Reagovat
Golasso

Takových zmrdů tu máme bohužel taky hodně.

A teda "Zazpíváme mu živijó, poďme ... happy birthday to youu" mě rozbilo strašně

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Salfovic

Tomu bych neuvěřil, kdybych to neviděl

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Svatej

Dal jsem asi 14 vteřin.

Reagovat
ACSeRw!n

ty pico to je peklo..

Reagovat
TopinB

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kily

Reagovat
kvasha16

Reagovat
oli9

https://twitter.com/BenesikOndra/status/1572505019697725441?s=20&t=Ka9p-s7bHmraqdQn167wTg

Začaly se objevovat první fotky povolavaci h listin k armádě... A například Petrohrad ...

Přesně takto se zhroutilo CCCP... Afghanistan a dotklo se to západníhl ruska a rodin tam

Reagovat
Svatej

Reagovat
oli9

https://twitter.com/Vcernohorsky/status/1572497874302431233?s=20&t=Ka9p-s7bHmraqdQn167wTg

Mobilizace slaví úspěch, alespoň u leteckých společností...

Reagovat
Golasso

Speciální letecká operace ... ale tady teda sankce putlerovi fakt pomohly, protože kdyby nebylo blokovaných mnoho letů z rusácka, tak těch letenek nakoupí víc

Reagovat
TopinB

Reagovat
Kily

Reagovat
Kily

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/iamkioshi/status/1572528841532538880

tldr, ukrajinka trollí své příbuzné v rusku: slyšela jsem hrozné zprávy strejdo, můžu položit pár otázek?

strejda: no je to tak, uděl každého muže je bránit svoji vlast. jake otazky.

ona: máte doma záchod?

Reagovat
nani92

Budú aj naši morálni hokejisti v KHL nakoniec zmobilizovaní?

Reagovat
masina_LFC

Tak Húska by to na fronte isto prežil... Jeho netrafí nič

Reagovat
kilobyte

Ono těch 300k není zase tolik, vzhledem k výcviku a logistice. Jenže to je z pohledu západu. Rusáci můžou klidně střelit polovinu z nich do nohy a nechat je vzdát se Ukrajincům.

To by Ukrajině udělalo možná větší problémy.

Reagovat
kilobyte

Fake. Rusové, kteří jsou určení k mobilizaci, nemají ledničky.

Reagovat
masina_LFC

Russian Federation Council approved amendments to the Criminal Code on mobilization and punishment for surrendering up to 10 years.

Russian media is warning that participants in "illegal rallies" will be subjected to military conscription

Reagovat
masina_LFC

State Secretary of the Security Council of Belarus Alexander Volfovich said that there would be no mobilization in Belarus, because "we are already mobilized."

Reagovat
roman_tycka

Gennady Zyuganov, the General Secretary of the Communist, has called for newly "mobilized youths" to be sent on a two week training course before being sent to the front.

"That should be enough."

Reagovat
Trand

Tak pokud jim dají helmy z druhé světové, mosin nagant a neomezený počet nábojů, tak je stejně asi nemají co naučit no. Každopádně být teď branec a prohlásit tohle politik mojí země, tak se jdu asi radši zabít.

Reagovat
Talker

Tak zabít... Máš jiné možnosti:

1) Koupit si jednosměrnou letenku

2) Schovat se v lednici

3) Jít na frontu a vzdát se.

Reagovat
Trand

1) Kam momentálně?

2) ok, to zní asi nejlíp, ovšem je otázka jestli lednici mají

3) Není to tak jednoduché jak to může vypadat. Musíš se předem nějak domluvit s Ukrajinci, oni ti musí uvěřit, že to není léčka, máš nějaké velitele atd.

Jinak to nebylo myšleno vážně s tím zabitím, jen že ti noví vojáci z toho asi nemůžou být úplně nadšení, když slyší takové nesmysly.

Reagovat
kilobyte

3) Bílé spoďáry (což by mohl být problém) na klacek a kupředu.

Reagovat
Talker

1) TeĎ už asi nikam. Můžeš si udělat roadtrip do... Mongolska/Kazachstánu?

2) Tak případně někde v lese, Rusko je tak veké, že by je nenašli. Na youtube máš videa, jak si postavit třípatrovou vilu s bazenem s mačetou, tak by to někdo využil.

3) Důstojníka zastřelíš, vezmeš bílou vlajku a jdeš.

Reagovat
ACSeRw!n

2) tyhle videa, jak nekde v Indii nebo kde stavi dum nebo bazen v dzungli sou fake..

Reagovat
kilobyte

Jsou to videa s cikány rozebírající dům nebo bazén puštěné pozpátku.

Reagovat
Trand

https://www.reddit.com/r/CombatFootage/comments/xhrqtw/russian_kadyrovite_troops_in_a_trench_engaged_in/

Se mi líbí že priority se jim nemění. Zraněný v "zákopu" pod intezivní palbou, ale na to udělat ještě videjko na tik tok to stačilo.

Reagovat
TopinB

Tinder teď bude v Moskvě a Petrohradu na "easy mode"

Reagovat
masina_LFC

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
kilobyte

Mobilizace bude probíhat spíše mimo Moskvu a Petrohrad.

Reagovat
TopinB

ale půlka obyvatel je na hranicích s Finskem

Reagovat
oli9
Reagovat
Shevchenko

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1572574357553295361?s=20&t=7nL2vOkuAd--HxL66GRSAw

No tak tohle Andrej vystihl naprosto přesně, to je zásadní problém všech "demonstrací" nejen v rusku

Reagovat
roman_tycka

I když zase aby mi dezolati hazeli molotovy na vaclavaku bych asi nechtěl

Reagovat
Svatej
Reagovat
roman_tycka

Tak je to návrh, otázka, zda to projde, nicméně toto by mělo být samozřejmostí se vším majetkem ruska v zahraničí.

Jsem ale zvědav, zda začnou doručovat konečně tanky/letadla, jako odpověď na mobilizaci by měla přijít určitě

Reagovat
Blasphemer

Pro ruské vojáky, kteří mají podepsány krátkodobé kontrakty na 3 nebo 6 měsíců, kteří stříhali metr a chtěli z války odejít, právě Putin povinně prodloužil smlouvy na neurčito.

A to se vyplatí.

Reagovat
kiwwi

Thomas C. Theiner, bývalý taliansky vojak a bezpečnostný analytik, ktorý už v polovici marca napísal, že Rusko vojnu prehralo, tvrdí, že Putin je klaun a vyhlásenia o vojne s NATO sú smiešne. Ilustroval to nasledujúcimi číslami:

„NATO má 4,5-násobný počet stíhačiek a bombardérov ako Rusko: 5 706 vs. 1206, z ktorých navyše polovica nelieta a viac ako sto bolo stratených nad Ukrajinou. Samotné americké námorníctvo má viac stíhačiek ako celé Rusko.“ Len v prípade lietadiel 5. generácie je pomer medzi Západom a Ruskom 736 : 3. Už len krajiny ako Holandsko, Nórsko či Dánsko majú násobne viac lietadiel tejto kategórie ako Rusi. Dáni nad nimi v tejto štatistike vyhrávajú 27 : 3, Holanďania 46 : 3.

V prípade námorníctva sú počty nasledovné. Najskôr NATO, po ňom Rusko:

Lietadlové lode – 26 : 0

Krížniky – 20 : 3

Torpédoborce – 84 : 8

Fregaty – 127 : 9

Útočné ponorky – 123 : 28

Ponorky s balistickými raketami – 26 : 19

Theiner celkové štatistiky zhrnul do troch viet: „NATO má viac stíhačiek, ako má Rusko tankov. NATO má viac HIMARS/M270A1, ako má Rusko delostrelectva. NATO má viac lietadlových lodí, ako má Rusko vlajkových lodí.”

Myslím, že v prípade pomeru raketometov a delostrelectva Theiner preháňa, ale treba zohľadniť ešte jeden dôležitý faktor. Je ním priepastný technický náskok, ktorý majú západné zbrane. Práve HIMARS je ideálnym príkladom. Ukrajinci ich dostali len zopár, ale stačilo to na zásadnú zmenu rovnováhy síl na bojisku.

V podstate je to tak, že len západné letectvo – omnoho početnejšie aj kvalitnejšie (pozrite si počet strojov 5. generácie) ako ruské – by dokázalo ruskú armádu znefunkčniť. Rusko jednoducho nemá nič, čím by mohlo konkurovať západným komunikačným (zdieľanie dát na bojisku) a prieskumným kapacitám, technicky desaťročia zaostáva. Dlho nás dokázalo klamať, ale dnes už s istotou vieme, že ruská armáda je podfuk.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Svatej

Reagovat
kilobyte

To s těmi letadlovými loděmi je mírně přehnané. Jednu Rusko má, akorát tomu neříkají letadlová loď, ale letadlový křižník. Ale možná by na tom byli lépe, kdyby jí neměli. Protože je pro ně spíše ostudou než chloubou, nebo snad hrozbou pro nepřítele.

I když ono to asi nebude mírně přehnané, protože je momentálně kupodivu v opravě.

Reagovat
kilobyte

Docela mě pobavil seznam ruských a sovětských letadlových lodí (křižníků) na wiki.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_rusk%C3%BDch_a_sov%C4%9Btsk%C3%BDch_letadlov%C3%BDch_lod%C3%AD

Sešrotován, sešrotován, hotel, muzeum, sešrotován, patří Indii, patří Číně, sešrotován a v opravě.

Jinak asi nebude náhoda, že všichni "experti", co mluví o silné ruské armádě, tak většinou mluví o zbraních, které jsou ve výzkumu a vlastně je nikdo neviděl.

Reagovat
Trand
Reagovat
thewall

Je potřeba doplnit, že video je z doby před mobilizací.

Reagovat
DMSErte

Rusko zakázalo predávať letenky mužom vo veku od 18 do 65 rokov bez súhlasu ministerstva obrany krajina neobmedzených možnosti .

Reagovat
DMSErte

Ale bez srandy by ma zaujímalo kam je až ochotný Putin zájsť keď neotoči vojnu na svoju stranu…

Reagovat
Salfovic

Je otázkou času, kdy ho odstraní.

Reagovat
Svatej

To uz vsichni tak nejak tusime...

Reagovat
DMSErte

Už len z tej štatistiky pár komentárov hore je nereálne aby Rusko bojovalo s NATO aj keby zmobilizovalo celu krajinu .. a tých dôvodov je milion a ak ma niekto v Rusku aspoň trošku rozum (nemyslím teraz čo tvrdia v propagande ) tak do toho nepôjdu . Samozrejme okrem jadrových zbraní ale to by sme boli v prdeli všetci

Reagovat
kilobyte

S těmi atomovkami bych si nebyl tak jistý. Jestli je mají v pořádku stejně jako zbytek armády (což je klidně možné), tak by byli v prdeli jen Rusové. V zájmu Ruska je tedy atomovky radši nepoužívat. Bůhví, co by se stalo, kdyby se ukázalo, že jsou jim k ničemu.

Reagovat
Salfovic

No co, Čína by je smlsla jak malinu.

Reagovat
naheCZ
Reagovat
roman_tycka

Pritelkyne prisla z prace (ruska firma) a vsichni rusove chodili s ocima sloup, zmatene a ze co se to deje…tak se jenom *laugh in ukrainian*, ti lidi jsou uplne mimo i kdyz nejsou s putlerem, az kdyz jde o kejhak jejich pribuznym, tak se jim rozsviti co se to deje. Kreteni

Reagovat
oli9

Vždyť jo do teď to byl nějaký konflikt na ukrajine kde umirali sikmooci z východu, mají pro ně i urážlivé výrazy... Cecenci, nebo Ukrajinci ze separastickych republik.. Až teď je to začne zajímat

Reagovat
Nebelung

Reagovat
oli9

7. měsíců se na Ukrajině bombarduje zabíjí.. A lidi v Rusku teď kvici, že do války nejdou... To jak jsou všude billboardy Z, videa atd.. To nikoho nezajímalo... Dobře jim tak. Teď už by to chtělo jen totálně zavřít hranice aby se to doma v Rusku začalo pěkně vařit.....

Reagovat
oli9

Jsem zvědavý kolik do rána bude hořet naborovycha výcvikových center....

Reagovat
kiwwi

Ruská polícia zadržala na protestoch proti mobilizácii už viac ako 1000 ľudí. Najmenej 490 protestujúcich zadržali v Petrohrade a 424 v Moskve. Niektorých pritom príslušníci bezpečnostných zložiek v prilbách a vestách násilím odnášali do pristavených vozidiel alebo ich bili obuškami. (ovd-info)

Reagovat
fabec1222

A už máš tisícovku dobrovolníků pro ukrajinské náboje

Reagovat
oli9
Reagovat
Mastný Chobot

215 vymenených, z toho má byť 120 z Mariupolu, paráda. Len mi to predsa nedá - vyzerajú dosť dobre na to, že boli vyše 3 mesiacov v zajatí čo je samozrejme super

Reagovat
roman_tycka

No jak kteri, jestli jsi videl toho co mel v azovstalu 140kg a plnovous bez vlasu, tak ten zhubl tak60 kilo se nedivim ze jim v azovstalu doslo jidlo, ten musel snist tak 3/4 zasob

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Salfovic

Třeba si ho schválně vykrmovali pro případ nejzazší nouze.

Reagovat
oli9

Tak angažovali se saudove a Turek.. Ale byl bych rád kdyby se neco dělo... Pro Putlera to nevypadá vůbec dobře.. Čekám že zavře i hranice a pak se ho je to zbožné přání, zbaví sami snad

Reagovat
Trand

Prokopenko jsem myslel, že se nikdy nevrátí na Ukrajinu.

Reagovat
Trand

Akorát těch 5 hlavních musí zůstat dle dohody až do konce války v Turecku.

Reagovat
sokar

Tak ich uloha vo vojne skoncila spolu s padom Mariupolu. Oni si svoje odbojovali, poslat ich znovu na front by bolo nemoralne. V Turecku im bude dobre, bezpecne, a verim ze sa tam dlho nezdrzia

Reagovat
Svatej

Reagovat
Trand

Tak nemyslel jsem poslat je zpátky na frontu, ale spíš na Ukrajinu za rodinou atd. I když těžko říct, jestli by chtěli sedět doma a nezapojovat se.

Reagovat
Svatej

Bych popravdě byl radeji, kdyby rodinu poslali do Turecka za nima. Vědět, ze nesmim uz bojovat, ale mit rodinu v zemi zmitany valce, tak me to psychicky roztrhne vejpul.

Reagovat
Talker

Spíš bych je poslal i s rodinou do Polska vycvičit nové jednotky. Jsou tam za hrdiny, bude to obrovský morální boost dostat od nich výcvik (i kdyby v tom byli špatní).

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
oli9

Už to byly videa.. Finské hranice 35 km fronta.. Gruzie to dáme + zavřený přechod...

Teď Mongolsko

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1572828073682247682?s=20&t=P-Nal3OQ5297qb-BXEMk5w

Do pár dnů očekávám uzavření všech hranic z Ruska a začne se to tam smažit

Reagovat
roman_tycka

Ubozaci vsichni do jednoho.

Reagovat
Mastný Chobot

Tak zasa, ja by som asi nerobil nič iné na ich mieste

Reagovat
roman_tycka

Tak jasne, ale najednou jim to zacalo vadit, kdz jde o jejich krk. Fakt spiny vsichni do jednoho, jsem vytocenej

Reagovat
Talker

Tak ono na druhou stranu je to jiná společnost. Tam si otevřeš pusu na špacír a v lepším případě jdeš k soudu a do basy a v horším případě vypadneš z okna.

Nám se to odsud kecá, když ti prakticky nic nehrozí, ale nevím, zda bych měl koule organizovat protesty nebo se k nim připojit v Rusku a v lepším případě skončit s likvidační pokutou, v horším v gulagu na X let a nebo vypadnout z okna.

Ta cena jednoho života je v Rusku minimální pro tu zemi, je to vidět doma, u vojáků na Ukrajině, všude.

Reagovat
roman_tycka

v Iranu to jde celkem dobře, možná by se mohli inspirovat, ale to ne, protože to je moc nepohodlné a museli by něco dělat. Nehledě na to, co si Ukrajinci vytrpěli na Majdanu, je zajímavé, že jinde pro svoji svobodu jsou ochotni i položit svůj život

Reagovat
Talker

Hele já říkám, ono to chce obrovské koule do toho jít a riskovat nejen svobodu, ale i život. V takové situaci je potřeba "katalyst", aby se něco stalo. Vojenská operace, která měla trvat 3 dny prostě Rusům nezněla tak špatně. Pak už to bylo jen prodlužování a nebyl katalyst.

Teď možná jeden přišel v podobě mobilizace, která se dotkne dost možná 300.000 rodin. Uvidíme, jaká bude reakce.

Reagovat
roman_tycka

No moc nevěřím, že se tam něco změní, možná až začnou chodit dopisy o KIA/MIA, ale t ilidi 700 let žijou pod nějakym carem nebo mongolem, tam moc nevidím žádný prostor na změnu.

Ale kulové tomu rozumím, tak si asi musíme holt počkat no.

Reagovat
Salfovic

Taky bych věřil mnohem víc v úspěšnou demonstraci v Íránu, v Číně nebo prakticky kdekoliv než u těch dementů.

Reagovat
andrew96

Vždyť tam byly protesty na začátku války. Stejně tak se pravidelně protestuje proti omezování voleb.

Ukrajinci na Majdanu mohli protestovat díky svobodě shromáždění. V Rusku jde jakákoliv menší skupinka ihned do antonu.

Reagovat
Salfovic

Jenže to jsou tak směšné počty, že se to v přepočtu rovná té ,,demonstraci´´ jejíž účastníky Kalousek tak krásně poslal do prdele.

Stačilo by, kdyby protestovalo pouhé procento a asi by se děly už velké věci.

Reagovat
andrew96

No, ale jak naznačuji, je rozdíl protestovat v demokratickém a nedemokratickém režimu.

Reagovat
oli9

nejsmutnější na tom je to, že ti curaci se ozvou až tam mají jít a protože tam mají jít... O nějaké mrtvé civilisty na ukrajine vůbec nejde... To samé se vztekaji nad tím že propustili zajatce z Azova, místo toho aby se radovali z jejich navratilcu... Prostě špíny ten národ, a od toho se taky odvíjí ta válka od morálky

Reagovat
kilobyte

By mě zajímalo, kolik by jich utíkalo, kdyby Rusáci na Ukrajině stále postupovali a neměli tak vysoké ztráty. To by jim taková mobilizace možná zase tolik nevadila.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Golasso

Všichni jsou na ně zvědaví no. Hlavně v Gruzii musí být štěstím bez sebe, když je rusáci nedávno napadli. To nevymyslíš

Reagovat
oli9

Reagovat
oli9
Reagovat
Svatej

To jsem tak cumel ... "different level"

Reagovat
roman_tycka

Kazdemu jednomu rusakovi preju odvod na frontu a transformaci v zigulika.

Reagovat
sokar

Najvystiznejsie povedane

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

Cim vic nad tím přemýšlím, tim budu radeji, když je nikdo za ty hranice nepustí.

Bud chcipnou na Ukrajině, kterou nejspis aspon zpomalí, nebo zkusi prevrat doma. Volbu mají. Sam bych byl na jejich místě nestastnej, ale ten tweet ma v leccem pravdu a trochu ve mě kroti ten sklon je litovat.

Kdyby navíc vyhráli po krvavych ztratach, hazeli by chlupatyma cepicema a slavili. Ať si sezerou co nechali na panvi uhnut celej ten rok.

Reagovat
roman_tycka

litost fakt po všech těch zvěrstvech absolutně žádná. mobilizace válku nezvrátí a aspoň si sežerou co si navařili, za mě dobrý

Reagovat
icefish

Pořad je tam (velmi malá) menšina lidi se svědomím a morálkou, ale nemohou nic jiného než utéct nebo trpět. Těch je mi taky líto… co můžou dělat? Když se režimu postaví, tak proto, ze jich je málo, je akorát zbijou, zavřou a budou mučit. Jakou jinou možnost než utéct vlastně mají?

Reagovat
kilobyte

A čekali by do poslední chvíle? Tihle lidi neutíkají, protože se jim to morálně nelíbí, ale protože nechtějí na frontu.

Reagovat
icefish

Pardon, myslel jsem obecně, ne zrovna teď... ale i z té současné pozice - vezmi si, že jsi obyčejný rus, neumíš cizí jazyk, nemáš vlastně moc přístup k jiným médiím než státním, snažíš se potichu přežít a teď je možné, že tě pošlou válčit, což jsi (vnitřně) nepodporoval předtím a už vůbec ne teď. Takže stejně - co jiného, než se snažit utéct? Netvrdím, že je jich většina, ale taky tam takoví budou...

Reagovat
TopinB

Rusky se domluvíš bez problémů snad v celé bývalé SSSR (a taky vc Praze ), takže jazyk moc výmluva není.

Reagovat
TopinB

tak hranice měli otevřené půl roku....

Reagovat
DelPiero137

netreba zabudat na normalnych ludi, ti mozu byt rozhodujuci pre buducnost.

Otazka je, kolko z tych normalnych ludi teraz uteka prec. Aleb klasicky ti najvacsi hajzilici su najvacsi sraci.

Reagovat
oli9

Reagovat
TopinB

Reagovat
andrew96

Ten tweet je hloupé zjednodušení a generalizace.

Reagovat
Blasphemer

žádné mladé muže s iPhony v drahém oblečení tady nechceme

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/AlexandrMitrofa/status/1572852958752116736

A jak se píše tady, tak většina, co nemá peníze na útěk, sklopí hlavu, poděkuje Voloďovi a půjde se nechat zabít.

Reagovat
Talker

Já bych byl teda pro to, abychom sem pustili tu vzdělanou, užitečnou vrstvu (samozřejmě po důsledném background checku včetně politických názorů a historie na sockách).

Rusko to posere, protože jim odejdou lidé, kteří jsou pro zemi užiteční a mají největší přidanou hodnotu (programátoři například) a nás to posune, protože přijdou kvalitní lidi se zkušenostmi.

Reagovat
Salfovic

To by bylo nejlepší, ale je otázkou, jestli je to v takovém množství vůbec proveditelné.

Reagovat
Talker

Úplně v pohodě, kdyby byla vůle.

Trh je jen v ČR schopný absorbovat klidně desítky tisíc programátorů v rámci pár týdnů, mohli by si i vybírat. Co se týče background checků, tak je hromada firem, které to řeší. Další otázkou jsou pak víza a procesy, kdy to je na straně států.

Celkově by to nebyl problém, kdyby byla vůle. Firma, kde maká kámoš, otevřela development centrum na Kypru, kam během měsíce přesunuli asi 100 developerů z Ruska a přihlášku jim podalo několik tisíc.

Reagovat
Svatej

Nakaslat, ja jsem s nedostatkem lidi v iT osobně spokojenej

Ale obchodaku neni nikdy dost!!

Reagovat
Talker

Vůbec, mně by se třeba 20-30 programátorů hodilo.

Reagovat
Svatej

To kdybych vedel sakra pred pul rokem

Reagovat
Svatej

Každopádně pointa je, že díky tomu nedostatku se daleko snaz vyjednavaji lepší peníze a jakmile toho zacne bejt vsude plno, ostrouham

Reagovat
Talker

Jako jo, já jsem jen teď v trošku jiné roli, takže by mi to zjednodušilo život a i pro ekonomiku by to bylo lepší...

Reagovat
TopinB

SAP přesunul asi 10% pracovní síly z Ruska do jiných zemí a imho by teď měl podstatně víc žadatelů

Reagovat
Talker

SAP jsem neměl nikdy rád, divná firma.

Reagovat
TopinB

System maj dobry a je mi sympaticky, ze z Ruska odesli

Reagovat
Talker

Já pracoval pro firmu, kterou SAP koupil (a vrazil SAP před jméno) a vždycky jsem říkal "nepracuju pro SAP, nenene, ne, ne, ne, pracuju pro SAP XY"

Když se to plně integrovalo, tak jsem vypadl, protože to šlo do sraček.

Reagovat
TopinB

Hezky ty vole, ale kongresy dělaj dobrý

Ale co si pamatuju, tak byli pravidelně hodnocení jako výborný nebo dokonce nejlepší zaměstnavatel

Reagovat
Talker

Tohle mě vždycky pobaví, ty "nejlepší zaměstnavatel, zaměstnavatel roku a podobně, průzkumy mezd a podobně".

Ono si to chce přečíst tu metodiku - většinou totiž nejde o hodnocení zaměstnanců, ale buď kandidátů (pokud jde o nějakou personálku) nebo studentů.

Takže ti studenti si řekli: "pořádají různé akce, stáže a podobně, Německá firma, možnosti růstu, slušné benefity, dobré jméno, účastní se veletrhů, tam bych chtěl pracovat..."

Pak tu máš ty globální studie, které mají hovno co společného s ČR. Německý a Španělský SAP je třeba úplně jinde, co se týče platů a podobně (poměrově k trhu práce).

SAP je k hovnu, protože je to korporát a SSC, které je strukturované podle přesně daných tabulek.

Pokud chceš dělat svojí práci a mít klid, tak se finančně moc neposuneš, protože tam máš jasně nastavenou range, nad kterou se těžko pohneš, šéf šéfa šéfa tvýho šéfa dostane budget na přidání, to rozdělí skrz ty všechny týmy a ten poslední má tým třeba 5-7 lidí, mezi které ročně může rozhodit třeba 15 tisíc. Takže jeden dostane slušnou částku, pár drobné a zbytek téměř nic (nebo vůbec nic).

Bavil jsem se s člověkem, kterého jsem nabral do té firmy cca 5 let zpátky. Od toho spolknutí nějaké 3 roky zpátky se posunul o 15% včetně přidání za povýšení na seniora...

Ono se tam dá hezky lézt po žebříku, pokud jsi takový ten korporátní typ, který je schopný se přetvařovat, dělat hromadu zbytečných věcí navíc, abys byl vidět, tak uděláš hezkou kariéru. Ale jinak...

Reagovat
TopinB

the more you know!

díky za ten sumár, cením si toho, hoooodně informativní, pro někoho, kdo o korporátu uvažoval

Reagovat
Talker

On je korporát a korporát.

SSC je dobrý pro začátek kariéry, kdy dostaneš slušný plat (nic skvělýho), benefity, kvalitní zázemí a hlavně se tam něco naučíš, pokud jsi třeba absolvent bez nějakého jasného zaměření. Máš tam nastavenou strukturu, žádný chaos...

Potom to je vhodné pro lidi, kteří třeba nechtějí nic řešit - schováš se ve struktuře, děláš si svojí práci a máš klid. Většinou tam není až takový tlak, prostě si uděláš svojí práci a máš klid.

Nevýhodou podle mého zas je, že většinou mají ty týmy úzký záběr (třeba support řeší jen část jednoho produktu), takže za pár měsíců umíš všechno, co se v tom týmu můžeš naučit a nerozvíjíš se moc.

Pro možnosti růstu musíš být hodně ohebný, politicky chytrý a mít ostré lokty.

Je tam relativně velký kotel lidí a počet týmů třeba už tolik neroste, takže tam máš třeba 5-8 lidí na tým, je tam teamlead, který tam na své roli bude několik let, nad nimi manažer, který má těch team leadů třeba 3-5 pod sebou, který to dělá X let taky a ta pozice se neotevře, dokud se neotevřou pozice nad nimi (nebo je nezkusí sebrat někdo odjinud). A do toho se ti do té struktury cpou i lidi zvenčí. Pokud si pamatuju správně, tak za ty cca 3 roky, co jsem tam byl, tak tam vznikly 2-3 nové leadership role za celou dobu.

Takže jediná možnost je navigovat v rámci firmy skrz jiné týmy (konkrétní příklad jednoho SAPáka) - začít jako HR support, pak jít dělat team lead do customer support, pak jít dělat manažera pro něco jiného... Což ale je čistě o tom, že chceš lézt tou politickou strukturou, což se mi nikdy nezamlouvalo.

V tomhle jsou ty "stabilní, velké firmy" na hovno a oproti nim mají obrovský edge ty rostoucí firmy, případně startupy, kde ti vznikají nové týmy, vzniká nová struktura a pokud chceš a jsi šikovný, tak můžeš velmi rychle růst organicky v rámci té své oblasti.

Reagovat
sokar

čo je to SSC vlastne zač? neviem o čom sa to bavíte :D

Reagovat
Talker

Shared Service centrum. Prostě postavíš kancly v levnější zemi, nacpeš tam haldu lidí, kteří outsourcují práci pro jiné země. Takže SAP v ČR řeší HR, nákup, customer support a finance pro celou Západní Evropu z administrativního pohledu.)

Takže třeba máš SSC, kde máš "HR" tým o desítkách či stovkách lidí, kteří řeší stížnosti, jsou na telefonech, na mailu, víceméně administrativa a procesování sraček.

https://en.wikipedia.org/wiki/Shared_services_center

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/TrentTelenko/status/1572657549035589633

Tak iranske drony pujdou časem na chuj taky nejspíš, neověřoval jsem zdroje ale židozednářské anti dron systémy myslím nebudou mít problém s iranskymi letadylky

Reagovat
Salfovic

Konečně se Izraelci taky rozhoupali, snad se ještě pochlapí s PVO.

Reagovat
Svatej

Mi nedava smysl neni preklad blbe?

Reagovat
Golasso

To je Rusko, to ti nemá dávat smysl

Reagovat
vacin

Mně to smysl taky nedává, ale co jsem pochytil se svými "zbytky" ruštiny, tak překlad je ok.

Reagovat
Golasso

Tam prostě není čas ptát se, kdo je kdo. Na začátku války se nějaká podporovatelka války postavila před novináře na místě protiválečné demonstrace a začala do nich sypat, jak ona podporuje válku a putlera. Do pár minut ji sebrali. Blbej čas, blbý místo.

Reagovat
oli9

To včera frcelo, tito 3 dezolati šli provokovat na svolanou demonstraci a křičeli tam že jsou na frontu, a Z hesla a ruzne kokotiny, vždyť on má u nějaký takový napis na mikine.. Něco jako ruská armáda... A pak pro ně dojelo sociální taxi taky na tu frontu se dostanou přednostně, takže bych řekl, že jim to vyšlo

Reagovat
Salfovic

To je něco jak ze Švejka.

Reagovat
Blasphemer

Hele, podle mě šel prostě kolem demonstrace, i když měl opačnej názor a prostě ho sebrali s ostatníma. Nebyl čas ptát se kdo je kdo.

Reagovat
kilobyte

Co ti nedává smysl? Řekl, že je pro válku a mobilizace, tak ho nabrali do mobilizačního autobusu.

Reagovat
ACSeRw!n

kdo se tesi vecer na ten Super Cirkus ?

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/nexta_tv/status/1572871265865678848

To bude vskutku výkvět. Vidím tam i dost relativně starých chlapů.

Reagovat
roman_tycka

Pěkná genocida vlastních lidí

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Blasphemer

ten týpek s tou trumpetou to je čisté dada

Reagovat
ACSeRw!n

kontrast toho trumpetisty a tech jejich kyselejch ksichtu.. jeden dostane naboje, druhej Tokareva a jde se

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Swarley

Ty vole pulka z nich opravdu bojovala s nacisty

Reagovat
oli9

Ale placaji se pěkně po ramenou.. Tak snad je dost černých pytlů

Reagovat
DelPiero137

Ktovie co im naslubovali, kam idu.

Reagovat
Tombull
Reagovat
ACSeRw!n

ty nikdy nezklamou

Reagovat
Tombull
Reagovat
ACSeRw!n

kill the cops

Reagovat
oli9

Jen ať je melou

Reagovat
roman_tycka

Takhle se protestuje proti režimu, fandím jim, snad to dotáhnou do konce

Reagovat
Golasso

Prý na protest proti mobilizaci rezignovala šéfka ruské centrální banky Elvira Nabiullina. To je skvělá správa, jestli je to pravda. Jeden z mála schopných lidí v tom jejich bordelu a byla to hlavně ona, kdo udržel rusáckou ekonomiku naživu. Co jsem slyšel, tak chtěla rezignovat už na začátku války, ale nevím, jestli jde o morální nebo profesní aspekt, protože mobilizace je i hospodářská a možná už ji prostě nebavilo držet při životě ten cirkus.

Reagovat
Trand

Ona dokonce myslím i rezignovala na začátku války, ale tu její rezignaci nepřijali, tak musela pracovat dál.

Reagovat
Golasso

jo, myslím tak nějak to bylo. Hlavně ať se teď vyhýbá oknům

Reagovat
Cobra

Reagovat
DelPiero137

a schodom

Reagovat
Golasso

*zpráva dpč

Reagovat
Blasphemer

Snad se bude držet dál od oken.

Reagovat
Svatej

Mohla by bejt zábava, kdyby v reakci na ty primy hrozny atomovky ze strany Rusu a ted k Medvedeva, kterej hlasi ze atomovku klidne muzou pouzit i pri utoku na anektovany uzemi, dal Biden Ukrajině par vlastních atomovek k odpálení.

Smlouva stejně byla porusena a pri verejnym prohlášení, ze budou pouzity jen v případě stejnyho utoku, by to mohlo furt jeste projit pod lajnou snesitelnosti Rusa.

Reagovat
roman_tycka

No tak Biden jim nechce moc dát tanky, ale dá jim 5 atomovek , ale ty reakce bych chtěl vidět

Reagovat
Svatej

Tak tanky by jim proti atomovkam stejne byly uz k hovnu a zvladnou to i bez nich, ale atomovkam se neubrání ze jo Kdyz bude Putler vědět, ze na jeho hlavu taky miri obri hlaveň, tak by s trochou štěstí tuhle možnost konečně zavrhl.

Reagovat
Talker

Přestěhoval by se do toho podzemního města někde na Uralu a nic by to nezměnilo...

Reagovat
Svatej

Uz Kvůli tomuhle bych fakt někdy chtěl bejt v místnosti s Putinem na dobrou hodinu sám. Fakt by me zajimalo par věcí a hlavně jak nad věcma uvažuje.

Děláš to pro lid? Když odpalis atomovky, tak je odpálí vsichni, ty budes v bunkru a tvuj lid spalenej na uhel, stejně jako zbytek světa. Co chces delat pak? Když není komu vládnout, není žádná moc, takže i sobecká ambice v hajzlu.

Jak si to predstavujes teda? Ze se všichni poserou, když už ukazali, ze to tak nebude a jsou ochotní jit do zimy bez plynu a zbraně dal dodavaji?

Fakt nechápu ani v osobni rovině co tim ted sleduje, vyhrát to zkrátka nejspíš nejde.

Reagovat
ZJEV

Tak on neco v tom smyslu naznacil sam Biden a je v podstate jedno, kdo by to nedejboze musel odpalit. Hlavne si ale myslim, že by nebylo dobre vyzbrojit dalsi zemi atomovými hlavicemi, jakkoliv ted bojuje na spravne strane.

Reagovat
Svatej

Tak která z těch zemí s tim nakonec neco provedla? I vylizanej Korejec s tim nakonec nic nedělá, natož ty rozumnější nstaty, což jsou víceméně všechny.

Popravdě ve chvili, kdy jsou na světě staty, co jich maji vic jak 10, je uz celkem jedno, kolik tech statu to ma, alespon v mych ocich.

Jakmile maji oba staty tyhle prostředky, jejich zastupci maji stejnou pozici a jednaji se strachem v zadech. I tema 10 bombama znicis všechny větší města nebo vojensky cile, to na mexickou plichtu stačí..

Furt mi to prijde lepsi nez tahle situace, kdy jeden stát dostává na prdel, ale ma atomovky, tak furt jedna jak jedná, protože vi, ze nakonec může vyhrát i tímhle zákeřným způsobem a vyhrožuje kazdymu, kdo se na nej zle podiva, i když sam dělá priserny zvěrstva bez následků.

Reagovat
ZJEV

Ale kdyz jim ty atomovky das, tak z nich potencionalne zase udelas nebezpecneho soupere do budoucna, i kdyz ted je to spojenec. Kdovi, kdo tam bude vladnout za 20 let. Nehlede na to, ze tohle by Putin dokazal skvele vyuzit doma k propagande.

Reagovat
Salfovic

Ukrajina bude potřebovat obrovskou finanční pomoc, takže není nic jednoduššího než ji podmínit vrácením atomovek.

Reagovat
ZJEV

Nevim no, ale je to asi jedno tohle opravdu nemusime resit, proroze se to nestane..

Reagovat
Salfovic

Západ na Rusko atomovku nikdy neodpálí, i kdyby Rusko Ukrajinu rozbombardovalo na sračku. Za to jim Ukrajinci fakt stát nebudou.

Reagovat
Blasphemer

To sice ne, ale "rozbombardování celý Ukrajiny" by se určitě neobešlo bez nějakého incidentu, který by zasáhl Polsko, Rumunsko, Maďarsko a dalšé okolní země v NATO:

Reagovat
Salfovic

To jo, a možná by na ten incident zareagoval tak, že by konečně od rusáků přestal kupovat ropu a plyn, možná by i dokonce došlo na ta víza.

Reagovat
Talker

No... Pokud by šel spád na Evropu, tak by nejspíš neodpálili atomovky, ale asi by trošku změnili přístup k válce.

Je otázka, kterým směrem.

Reagovat
sokar

no v prípade použitia atómovky by už odpovedať ale museli, a to použitím rovnakého tipu (strategické/taktické). Nemôžu sa potom ďalej hrať na spravodlivých policajtov, pokiaľ nie sú schopný vytiahnuť zbraň pri prestrelke... To je ako keby sa niekto hral na policajta na ulici, a keď dôjde k streľbe u susedov tak sa otočí chrbtom a bude sa tváriť akože nič

Reagovat
Tombull

Když né Ukrajinci tak kdo potom,hodí to na Ukrajinu,pak na Pobaltí nebo na Polsko.......nevěřím,že by to NATO,USA nebo VB nechali bez odezvy.

Reagovat
Salfovic

Jedinej způsob, jak skutečně minimalizovat riziko případného atomého útoku Ruska na Ukrajinu je dodat Ukrajině atomovky, případně vyvolat u rusáků dojem, že se tak stalo.

Reagovat
roman_tycka

to jsou ti co přežili výsadek 500 speciálních jednotek, které rusové zničili a k tomu dalších 100 himarsů

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Neon

Skrytý paragraf říká, že jich můžou zmohylizovat až milion, ale asi můžeme být v klidu, že bude milion zbytečných obětí, ti borci tam ani nedojdou: https://twitter.com/DarPutinovi/status/1572832260675764226?t=UkevB6agUYNueuX3dyX5bg&s=07

Reagovat
Blasphemer

Jo, na papíře to oni umí.

Reagovat
Talker

Tak on je hlavně problém v tom, jaké mají kapacity k výcviku (to nějaký pátek zabere), vybavení (přece jen oni nepotřebují jen 300k pěšáků, ale poměrově část i dělostřelectva, tanků a podobně), tomu potřebují i logistiku a zázemí (cca 5 lidí na jednoho frontového vojáka).

Takže ve výsledku aby dostali o 300.000 vojáků více na linii, tak potřebují naverbovat třeba 2 miliony lidí, jinak jim tam chcípnou hlady a nebudou mít s čím bojovat.

Reagovat
Salfovic

Opravdu nejsem žádný odborník ale ten poměr se mi nezdá.

Reagovat
Thorrin

Kdysi sem někde četl, že v US army je ten poměr snad 10:1 nebo tak nějak. Taky mě to zaskočilo.

Reagovat
kilobyte

Tak pěchota je více potřeba spíše v opravdové válce. Jinak je spíše potřeba její podpora.

Reagovat
Talker

https://en.wikipedia.org/wiki/Tooth-to-tail_ratio

Tady máš US army, kde je to 5:1 nebo dokonce 10:1. Ono záleží, co se do toho počítá všechno.

Reagovat
kilobyte

Při mobilizaci už ten poměr podle mě nebude tak velký.

Reagovat
Talker

Ono bude záležet, nakolik máš moderní/vybavenou armádu a jak daleko máš linie a efektivní dopravu.

Pokud bys měl 300.000 nových vojáků, kteří by dostali všichni kalachy, tak potřebuješ vyloženě jen jídlo, kalachy a 300.000 plastových pytlů na mrtvoly.

To je jednoduché zásobovat.

Pokud bys je chtěl vybavit kulomety, minomety, tanky, dělostřelectvem, obrněnými vozidly, tak najednou to je komplikovanější. Rusové stříleli 60.000 raket a dělostřeleckých granátů denně, to máš vlaky denně jen tohohle, které musíš nakládat, vykládat, vozit to auty tam. K tomu potřebuješ hektolitry nafty a benzinu nejen pro ty tanky a obrněnce, ale i to, co to tam vozí. Zdravotnický materiál. Zdravotnický personál.

Reagovat
TopinB

Zdravotnicky material ruska armada

Reagovat
icefish

Zbraně = kalachy

Zdravotnický materiál = kalachy

Zdravotnický personál = Kadyrovci s kalachy

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

Milion můžou. Ale uniformu mají tak pro 30 tisíc, boty pro 20, zbraně pro 20 a náboje pro 5...

Reagovat
Svatej

No ja nevidim žádnou překážku

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
DelPiero137

Oni su skutocne najhorsi narod. Velke Rusko ale obete aby prinasali utlacane narody. Totalny uboziaci a sraci.

Reagovat
Blasphemer

Rusové, kteří ze země utíkají kvůli tomu, že se chtějí vyhnout mobilizaci, nesplňují v ČR podmínky pro udělení humanitárního víza, řekl Lipavský.

Reagovat
roman_tycka

Lipavsky velke prekvapeni, jak to cele zvlada, skoda ze je pirat

Reagovat
Golasso

Lipavský byl vždycky dobrej, jen si pár lidí dávalo solidně záležet, aby z něj dělali troubu. Dezolátům leží v žaludku.

Reagovat
Trand

A psal bakalářku s názvem "Politizace ruských energetických dodávek na příkladu zemního plynu", takže kvalifikaci má dobrou.

Reagovat
lampas

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

Nejlepší bylo, jak ho teď v jedné debatě nějaká ženská furt oslovovala bakalář. Přitom sama měla snad jen maturitu.

Reagovat
roman_tycka

Ja z nej troubu nedelal osobne, jen mi vadi ze je to pirat. Jak ted zemanovi praska curak z nej, to se mi taky libi.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

on bol aj v pohode ked som s nim bol na obede par mesiacov pred volbami. ale je pravda ze vtedy mi prisiel trochu utiahnuty a ovela makksi nez je teraz. vtipne ked rok dozadu clovek s nim reisi magnitskeho zakon a teraz de facto sefuje europskej diplomacii

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1572948402551365632

Moskva. Pracovník IT. 32 let.

“Nikdy jsem neslouží. Nemám výcvik. Nemám vojenské zkušenosti. Nemám vojenskou specializaci. Pojedu (na frontu), co naděláš. Nebo bude trestní stíhání.”

To budou ty rezervy, co mají.

Reagovat
oli9

To bude skvělá morálka už teď je na bodu mrazu

Reagovat
Golasso

Jinak dobrej point z diskuze na netu . V Rusku ti ještě předevčírem hrozilo 15 let ve vězení za řeči o válce a teď ti hrozí 10 let za to, že do války nepůjdeš.

Reagovat
Trand

Reagovat
TopinB

Reagovat
Salfovic

Tam spíš hrozí pořád oboje.

Reagovat
kilobyte

branec: Nechci jít do války.

odvodní komise: Tak to máte na 25 let.

Reagovat
icefish

Reagovat
Golasso

Tvl a to se vyplatí Horste.

Reagovat
Jardin

Reagovat
TopinB

Reagovat
Golasso

Fakt? Já myslel, že když vajgl a kůní ksicht řvali něco o válce proti Západu, tak už se tomu válka říkat může

Reagovat
Salfovic

To jo, ale tam všechno vždycky strašně trvá.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kily

Reagovat
kvasha16

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
oli9

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1572931063093026817?s=20&t=3Xs_DJENiwRlVYls1fMqXg

Ruští patrioti, vlastenci a porporovatele války zlepuji dole Z

Co nevidět vleti na Telegram kontrolovat profily

Reagovat
kilobyte

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
oli9

Jinak máme tu přes 1500 příspěvků za 14 dnů zítra dáme novou diskuzi z rána...

Reagovat
ACSeRw!n

ten Okamura je proste na pest

Reagovat
Salfovic
Reagovat
Golasso

Klasický novinky. Bulvární titulek sotva korespondující s obsahem článku a i ten článek stojí za hovno, protože pisálek píše o něčem, o čem nic neví.

Reagovat
fenixLFC

uvazuj a prides na to

Reagovat
roman_tycka

Kdyz si srovnam ty ubohe rusacke demonstrace s timhle

https://twitter.com/gicariana/status/1572746948523986946?s=46&t=q921QOq357dvQC1r23giXQ

Si nezaslouzi fakt nic jinyho nez granatem do hlavy

Reagovat
Blasphemer

aLe UkRaJinCi TaM mOhLi JíT sVoBoDnĚ pRoTeStOvAt

Reagovat
Blasphemer

Už jsem četl tenhle argument několikrát dnes na Twitteru, jak to prostě Ukrajinci na Majdanu měli lehčí než Rusové v Moskvě

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
andrew96

A ono snad lze stavit na roveň výchozí pozice Ukrajinců a Rusů?

Reagovat
roman_tycka

Samozrejme ze jde lid proto rezimu jak na ukrajine, tak i v rusku. A ukrajinci sli s holyma rukama proti policajtum co po nich strileli, rusaci akorat hledaji letenky pryc.

Reagovat
andrew96

Jenže Euromajdan měl taky nějaký vývoj, eskaloval, a byť si o tehdejším režimu na Ukrajině můžeme myslet, co chceme, pořád stál na pilířích demokracie, na něž se ukrajinský lid mohl odvolávat. Fungoval jako záklopka a mohl demonstrantů dodávat odvahu a naději. Navíc zde byla pozitivní vzpomínka a zkušenost s oranžovou revolucí. Mobilizace společnosti předcházela zvrhnutí v násilnosti.

Něco takového v současném Rusku postrádám. O demokracii nemůže být řeč a historická zkušenost s úspěšnou rebelií taky absentuje. Zkrátka odlišné reálie.

Reagovat
andrew96

A čemu vlastně pomáhá to, že zesměšňujeme velikost protestů v Rusku? Že pohrdáme Rusy, kteří kvapí k hranicím? Vždyť to jsou prvky, které Putinův režim oslabují a jsou alespoň nějakým projevem odporu. Za takové bychom měli být snad rádi. Nebo jak máme hledět na Čechoslováky zdrhající před komárem? Taky se jim budeme smát za zbabělost?

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
roman_tycka

A co treba takovy iran? Tam je to postavene na nejake demokracii? A ne, ukrajina za janukovice moc demokratickych piliru nemela.

Rusakum na hranicich se vysmivat musime, protoze to jsou sobecke mocky a nezaslouzi si ani kapku slitovani. Mohli odjet a oslabit putinuv rezim, jak pises, uz treba v breznu. Ale oni odchazeji az kdyz jim jde o vlastni krk. Sobecky vychlastany narod.

Reagovat
andrew96

Opravdu se mi nezdá dávat na roveň možnosti protestu a míru demonstrací v různých zemích, kulturách, s odlišnými příčinami, důvody. A znovu, nedělejme, že v Rusku se neprotestuje nebo se dřív neprotestovalo. Každopádně když víš, že tvá snaha hnout věcmi za 20 let k ničemu nevedla, není zas tak překvapivé, že aktuální protesty nemají takový ohlas, v jaký bychom možná doufali. Putin za 20 let své vlády ví, jak se s kritikou vypořádat, jak ji (z Putinova pohledu) efektivně utlumit. Ostatně, pokud na něco může současné Rusko navázat ze sovětské éry, je to právě propracovaný bezpečnostní aparát.

Írán protesty sužují pravidelně. Ty současné jsou silnější, což ovšem může leccos povědět o slábnutí režimu. Írán má ekonomické problémy, což je často nejsilnější impulz pro vyjádření nespokojenosti (sami o tom víme své), navíc se v něm do popředí dostává početně silná mladá generace. Z tohoto pohledu Írán slábne, díky čemuž se začíná debatovat i o politických a osobních svobodách (přesně tak se v 80. letech hroutil východní blok). Naopak Rusko z pohledu jeho obyvatel sílí, alespoň prostorově, rozšiřuje vliv a moc. Když jim toto do hlav tlačí jediná povolená média, není divu, pokud si to skutečně myslí.

Zkrátka Írán a Rusko jsou jiné příběhy. Obdivuji odvahu protestujících Íránců, obdivoval jsem také odvahu protestujících Ukrajinců 8 let zpět. Stejně tak si ale vážím protestujících Rusů, i kdyby jich byly jen desítky či stovky. A ty, co se snaží prchnout pryč nebo zkrátka neparticipují na protestech, opravdu nemíním ze své pozice soudit, když o jejich každodenní realitě moc nevím.

K druhému xenofobnímu odstavci snad jen zopakuji: měli bychom se tedy vysmívat také Čechoslovákům, kteří si exilem zachraňovali krk před komunisty?

Reagovat
roman_tycka

Prvni dva odstavce: neshodneme se asi, ja to vidim uplne jinak

Posledni: ne, na rusech je jasne videt, jak jim to bylo jedno, nebo mlceli a maximalne si zanadavali doma, kdyz jejich zeme pacha genocidu dokonce i vlastnich lidi. Az se to dotklo primo jich, tak hned zdrhaji. Nemyslim si ze tohle je docela vhodne prirovnani k cechoslovakum, ty nikdo nenutil jit na frontu vyhlazovat jiny narod a nehledeli na to pouze v televizi.

Ne. Proste nemam zadne slitovani s zadnym rusakem a i ti co protestuji ted, protestuji proti mobilizaci a ne valce a genocide ciziho naroda. Nebo snad byly nejaky protesty vyjma prvnich dnu kdy teda taky tleskali v ulicich petrohradu?

Reagovat
andrew96

O jaké genocidě vlastních lidí je teď řeč?

K Čechoslovákům: jim taky bylo sáhnuto do osobních svobod. Podle tvé logiky tedy měli nejprve vystoupit proti režimu doma a pak až snad mohli mít morální právo na exil (Je teda zajímavé, že srovnávat odvahu Ukrajinců a Rusů protestovat nevadilo, ale porovnání Rusů a Čechoslováků už ti smrdí).

Jak už jsem naznačil výš, Rusové jsou zpracovaní Putinovou autokracií. Mají vůbec možnost postřehnout, jaké zločiny se na Ukrajině dějí? Pokud ano a štve je to, jsou ochotni se nechat zmlátit od bezpečnostního aparátu, který pevně kontroluje dění v zemi?

Reagovat
roman_tycka

No myslím, že to systematické mobilizování buryatů a sibiřanů není moc košér, ale nikdo o tom moc nemluví, mně by se to asi moc nelíbilo.

Ano, ti v Moskvě a Petrohradu minimálně mají přístup a jediné co dělají tak si natáčí jednotlivce jak dostávají naloženo od omonu a tleskají net vojne. S tímhle ať jdou fakt někam a podívají se jak se demonstrje proti režimu jinde, to už se budu opakovat. Rusáci na to, co můžou, dělají hovno a jde jim akorát o jejich pohodlí (ono v Bělorusku taky kdyby to bylo trochu krvavější, tak se to možná povede, ale dost možná zakročí zase rusak no, to je složité).

Čechoslováky nikdo neposílal na frontu umírat, a nevím, já v tí době nežil, ty asi taky ne, dost možná se na ně koukali všichni přes prsty stejně.

Reagovat
andrew96

Proč ale hned operovat s termínem genocida?

Opakoval bych se poukázáním na všudypřítomný bezpečnostní aparát. Neboli: ruský národ není a priori špatný. A není Rus jako Rus. Jsou stejní a zároveň jiní jako všechny národy. Generalizaci odmítám.

Reagovat
Čenda

pekne a do bodky souhlasím, napsal si to bezvadně.

Reagovat
kilobyte

Čechoslováci neutíkali před mobilizací, ale před režimem. A pokud vím, tak Rusáci má hranice otevřené, Čechoslováci měli útěk o hodně těžší. Někteří dokonce nemožný.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
andrew96

Proti režimu ale přece taky mohli protestovat. Jako Rusové.

Reagovat
kilobyte

Ano, mohli, ale rozhodli se pro útěk. V Rusku se rozhodli pro "čekat, než se mě to citelně dotkne". Myslíš, že by utíkali, kdyby měli jistotu, že se jich nebude mobilizace týkat? Já myslím, že ne. Protože by utekli už předtím.

Reagovat
andrew96

Vždyť v Rusku se v průběhu let taky řada lidí rozhodla pro útěk. Stejně jako v Československu. A podobně jako v Rusku se i v Československu rozhodla široká masa "čekat, než se jich něco citelného dotkne ". A čekali 40 let, než se totalitní a posttotalitní režim zhroutí.

Jsme tedy stejně špatní jako Rusové?

Reagovat
Čenda

jako, že se zrovna na této diskuzi dockam vysmivani se tomu, ze zdrhaji, to bych nečekal. Nerikam, ze je máme hned adorovat nebo tak něco, ale doprdele, přesně jak píšeš. Většina wskeho národa po dobu komunismu ho vlastně schvalovala a budovala, touto optikou.

Reagovat
andrew96

Zpravidla existuje mlčící většina. Proto nesouhlasím s a priori souzením a odsuzováním jakéhokoli národa.

A ty vysmívací a xenofobní tendence se nerozjely jen zde. Bohužel.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Trand

Já třeba sám nevím jak se k tomu postavit. Na jednu stranu nechci soudit všechny Rusy jako národ a tvrdit že jsou všichni stejní. Chápu jejich obavy z protestů, spousta lidí pozavíraná, politické procesy atd. Nechci je nijak soudit, sám nevím, co bych na jejich místě dělal já. Myslím si, že bych reagoval jinak, ale těžko tady budu dělat ramena, když jsem nikdy v ničem pdobném nežil. Na druhou stranu, po vyhlášení války byly jeden, dva dny celkem rozsáhlé protesty, kde se pozatýkaly tisíce lidí a pak najednou nic. A teď další protesty až s oznámením mobilizace.

Já jim úplně rozumím, že nechtějí na frontu, zvlášť při současném stavu ruské armády. Na druhou stranu, pokud se někomu nelíbila politická situace v Rusku, tak měli půl roku na to odjet. Vím, ne každý má prostředky a kam jet. Ale zas to beru tak, že pokud mohou odjet teď, mohli i předtím. Pokud někdo odjíždí teď, tak je to dle mě zejména ze sobeckých důvodů a pochopení pro to úplně nemám. Vysmívat se jim asi úplně nechci a části mi je určitě i líto, některý ty videa jsou fakt smutný. Ale prostě asi bych od nich čekal něco víc. Nemám na to prostě stoprocentní názor.

Reagovat
kilobyte

Tak já nepíšu o těch, co utekli předtím, ale o těch co utekli kvůli mobilizaci.

Reagovat
icefish

Dobrá argumentace, díky!

Reagovat
Čenda

Tak..sobecky vychlastany národ.. toto platí i na velkou část Čechů, a v podstatě téměř kohokoli. Ano, pochopitelně jako národ je povazuju za odpad, ale jednotlivě je musíš soudit úplně jinak, nemluvě o tom, ze vazne nezname tamní poměry. Tvoji optikou se přidám ke kolegům, Češi za komancu tím pádem byli ještě horší. Takhle to brát vážně nelze. Buďme radi za jakejkoli odpor, lepší pozdě nežli později.

Reagovat
roman_tycka

Ano, odpor je fajn, ale ne to co tam předvádí. Tady se asi neshodneme, odpor prostě přišel (tady jsem ochoten teda uznat, že lepší než drátem do oka), až když jim jde o vlastní krk, 7 měsíců byli ticho.

Reagovat
Čenda

Reagovat
kilobyte

Oni neoslabují putinův režim, ale utíkají před mobilizací. Kdyby zrušili mobilizaci, tak se začnou vracet.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
andrew96

Oslabují akceschopnost armády, důležitou složku režimu.

Reagovat
Čenda

Hlasují nohama, to je hlavní. Jestli pozdě, to je fuk, ale rozhodně bychom je za to nemeli odsuzovat proboha.

Reagovat
sokar

https://mobile.twitter.com/Igor_from_Kyiv_/status/1572996281701699584

Este aj nasi dezolati lepsie protestovali proti covidu (nie proti opatreniam, oni vyhradne proti ochoreniu protestovali :D) ako toto zhromazdenie skupiniek nespokojnych. Tam bolo asi najviac policajtov, potom kopa novinarov, a az tak nejaky "protestujuci" ktory postavali v skupinlach, a az niekto bol trocha hlucnejsi tak si ponho napochodovali bezpecnostne zlozky bez odporu okolo stojaich, a vsade sa motali novinari aby to vsetko nafotili

Reagovat
Trand

Je o tom kdyžtak zajímavý dokument na netflixu, Winter on fire.

Reagovat
Mastný Chobot

píšem si

Reagovat
kilobyte

Udělali Rusové jako celek někdy něco dobrého, aniž by k tomu byli donuceni a nebo aby to pak nezneužili k páchání zla?

Reagovat
icefish

Prodali Aljašku za drobné

Reagovat
Čenda

To ani neříkej nahlas, jinak tam najdou jeste nějakou ruskou menšinu a začnou osvobozovat..

Reagovat
Mastný Chobot

Tak to by som si náhodou pozrel

Reagovat
Jardin

to je vlastně dobrý nápad, snad je to napadne, že tam jsou nějací nacisté.

Reagovat
kilobyte

To už zkouší, ne?

Reagovat
Salfovic

To snad zaznělo v tom peckovním videoklipu o rublu, ne?

Reagovat
kilobyte

Já už to četl hodněkrát, od různých představitelů Ruska.

Reagovat
kilobyte

Potřebovali peníze a měli problém s udržitelností kvůli vzdálenosti. V podstatě k tomu byli donuceni.

Reagovat
oli9

NOVÁ DISKUZE je tu 1600 komentářů za 14 dnů,

Nová diskuze zde:

https://www.eurofotbal.cz/evropska-liga/2010-2011/reportaz/metalist-charkov-uc-sampdoria-244842/

Díky za stále aktivní diskuzi na vysoké úrovni

TROŠKU TO ODDĚLÍM AT SI TOHO JE LEHKÉ VŠIMNOUT

NOVÁ DISKUZE NOVÁ DISKUZE NOVÁ DISKUZE

NOVÁ DISKUZE NOVÁ DISKUZE NOVÁ DISKUZE

Reagovat
Čenda

Reagovat
Neon

very subtle post, I like it

Reagovat
TopinB

Cože nového?

Reagovat
oli9

Nech se překvapit x zítra to napíšu co bude nového

Reagovat
kvasha16

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele