Ostrý atak na Mbappého: Jeho kotník vydržel, Brassiera uráželi na sociálních sítích

08.02., 19:25
Aktuality
Ošetřování Kyliana Mbappého (© AFP)

PSG ve středu postoupilo do čtvrtfinále Coupe de France přes Brest. Daleko víc než konečný výsledek se ale řešil moment ze 69. minuty. Kylian Mbappé, hlavní ofenzivní pilíř pařížské ekipy, byl ostře atakován Lilianem Brassierem. Bylo s podivem, že francouzský útočník duel dohrál až do konce. A stoper Brestu si toho po několika hodinách musel vytrpět opravdu dost.

Když se Mbappého kotník "vylomil” do pořádně nepřirozené polohy poté, co mu na nohu šlápl jeho protivník, nemohl sudí Benoit Bastien udělat nic jiného než hráče vyloučit. Polemizovat rozhodně bude příslušná komise rozhodčích o tom, zda arbitr neměl vytáhnout z kapsy rovnou červenou kartu a ne jen žlutou. Na vyloučení tohle rozhodnutí ovšem nemělo žádný vliv, protože Brassier pár minut předtím již jeden osobní trest vyfasoval.

Na paškál si vzala čtyřiadvacetiletého obránce například španělská média. Ta samozřejmě nyní sleduje Mbappého ještě víc než dříve, protože podle některých zdrojů je jeho odchod do Realu Madrid neoddiskutovatelnou záležitostí. A tisk z Pyrenejského poloostrova Brassierův zákrok tvrdě odsoudil. "Byl to zločin,” reportoval sportovní deník Mundo Deportivo. "Vězení! Útok, který mohl ukončit Mbappého kariéru,” stálo v titulku sportovního listu Marca. "Zázrak, že Mbappé mohl odehrát 90 minut," dodal baskický deník El Diario Vasco.

Paris Saint-Germain - Stade Brestois 3:1

07.02.2024 21:10
Více informací k zápasu

Sám hráč se za svůj zákrok omluvil. Věděl moc dobře, že může protihráči způsobit velké zdravotní problémy. "Cítím se hrozně. Doufám, že to nebude nic vážného,” hlesl v rozhovoru pro rozhlasovou stanici France Bleu. "Je to prostě součást fotbalu. Chtěl jsem mu odebrat míč, bohužel jsem ho minul,” kál se. A pranýř pokračoval, někteří fanoušci následně častovali Brassiera na sociálních sítích hanlivými výrazy s rasistickým podtextem. Brest už podniká vůči těmto urážkám právní kroky.

Mbappé se mimochodem ve čtvrtek neúčastnil tréninku, den po zápase je pro něj přitom obvyklé, že tak učiní. Podle zpráv francouzského sportovního deníku L'Équipe je lékařský personál optimistický, ale stále velmi opatrný k jeho šrámu na levé noze. Jen pár dnů před důležitým utkáním Ligy mistrů proti Realu Sociedad je dost pravděpodobné, že PSG nebude chtít riskovat zhoršení situace a vynechá hráče z nominace pro víkendové ligové utkání s Lille.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
Bakary3

Ty urážky na jeho adresu a vyrazy jako vězení jsou směšný. Tohle nemělo nic společnýho s řezáním, jaký zažíval Neymar, bylo to ošklivý, ale nešťastný, nechtěný.

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar by byl po tomhle zákroku mimo 4 měsíce...

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Bakary3

Ale jen v úno... Bajo..

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ErixMilo

Tí španiel aj tí frantíci sú nenormálne vystriekaní z jedného faulu na Mbappého...dobre, že sa neposerú z jedného žabožrúta

Reagovat
smazaný uživatel

Brassier by za to měl dostat distanc na několik zápasů. Když jsem to viděl poprvé, tak se mi udělalo nevolno a nebylo to kvůli tomu, jak ten zákrok vypadal.

Reagovat
Salfovic

Njn, Mbappé není žádnej krasavec.

Reagovat
Mass

Reagovat
Moshe Dajan

Černoch fauloval černocha a je za to rasisticky urážen. A úplně nejlepší by bylo, kdyby ty rasistické urážky produkovali sami černoši. Čemuž bych sa ani nedivil při fanouškovském složení PSG.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Seydou Doumbia

Budme přesní. Pořádný černoch z Guadaloupe Brassier co je černý jako moje bota fauloval nějakého kamerunce, který je hnědý, respektive žlutý. No a pokud nějací černoši uráželi Brassiera tak to není žádný rasismus, když vypadají stejně.

Reagovat
Mass

Vůbec bych se nedivil, kdyby aspoň půlku toho rasismu na netu produkovali sami příznivci BLM.

Reagovat
Nieuwendyk

Ti jsem si já zcela jist. Tam kde jen a pouze o peníze.

Ale faul to byl hnusnej, cynickej, takže na modrou kartu

Reagovat
ratusek

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Sigma Olomouc

Až teď vidím ten faul...nechutný

Reagovat
Bowie

Skoro ako v skotskej lige

Reagovat
Sigma Olomouc

Szikszai by to nepískal

Reagovat
AlvaroLorata

Zbytečný drama. Faul ano, ale úmysl a zákeřnost bych tam určitě nehledal. Červená karta a pojďme od toho.

Reagovat
Kucka

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Tyvole au, to se fakt divím, že se mu s tím nic nestalo.

Reagovat
Seydou Doumbia

No jemu prasí kotník skoro každý, divím se že ještě drží...

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
CescZlataAsistence

Tak to je hnus....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele