Co nachystal Real pro Mbappého? Nižší plat, ohromný bonus a číslo po Modrićovi

16.02., 13:30
Aktuality
Kylian Mbappé (© NurPhoto via AFP)

Velký přestup se blíží, Kylian Mbappé (25) nezůstane v příští sezoně v Paris Saint-Germain. Redakce španělské a francouzské verze Livesport Zpráv ze zdrojů blízkých Realu Madrid zjistily, jak daleko je madridský velkoklub schopen zajít, aby ofenzivní superhvězdu konečně přivedl do svých řad.

V PSG už vědí, že jejich hlavní hvězda po skončení sezony 2023/24 v klubu nezůstane. Všechny oči se proto okamžitě obrátily k Realu Madrid, který je dlouhodobě hlavním zájemcem o Mbappého služby.

Prezident madridského celku Florentino Pérez ví, že teď má ve hře o talentovaného útočníka navrch. Nemusí řešit požadavky pařížského klubu a jeho katarských majitelů, jde jen o dohodu s hráčem. A o to, na co je Mbappé ochoten přistoupit, aby mohl konečně obléknout ikonický bílý dres.

Pokud si totiž francouzský kanonýr chce skutečně splnit sen, bude muset výrazně snížit své finanční nároky. Nabídka ze Santiago Bernabéu se ani zdaleka neblíží 73 milionům eur (1,85 miliardy korun), které ročně vydělává v Paříži.

Jak zjistili kolegové ze španělské a francouzské redakce Livesport Zpráv, navrhovaná mzda určitě nepřesáhne 25 milionů eur (635 milionů korun) včetně bonusů. Tím by se Mbappé vyrovnal dalším hvězdám v týmu, jako jsou Brazilec Vinícius Junior a Angličan Jude Bellingham (ti jsou na 20 milionech a 4 v bonusech).

Pérez, který se pečlivě stará o klubové finance, nehodlá vyvolat rozkol v šatně obcházením nastavených platových hladin, které v úspěšném období klubu dobře fungují. Mbappé by se musel smířit s tím, že v Realu nebude jasným králem, ale jednou z několika hvězd, a že v kabině není místo pro ego. To je dost odlišná realita proti tomu, jak si žije v Paříži. V Parku princů má takovou moc, že se o něm v nadsázce hovoří jako o sportovním řediteli.

Ligové statistiky Kyliana Mbappého. (©Opta by Stats Perform)

V tomhle ohledu si může vzít přiklad od Judea Bellinghama, který od první chvíle pochopil, o co v klubu jde. Díky úsilí, tvrdé práci, respektu a samozřejmě kvalitním výkonům si získal náklonnost spoluhráčů i fanoušků.

Bílý balet ovšem ví, že i v téhle nabídce je háček. Ačkoli bude na Mbappého čekat výrazně skromnější plat a Real jej může získat jako volného hráče bez toho, aby platil PSG přestupní částku, "zadarmo" ho rozhodně nepřivede. Podle informací španělské redakce Livesport Zpráv čeká na francouzskou hvězdu rekordní podpisový bonus, který by mohl přesáhnout 100 milionů eur (2,5 miliardy korun). To je hodně vysoká suma, byť pořád menší, než kolik by PSG požadovalo za přestup...

Hořké loučení

Mbappého příchod na Santiago Bernabéu může potěšit mnoho fanoušků, ale bude ho provázet i jedno bolestné loučení, a to s Lukou Modrićem. Velezkušeného záložníka jeho druhořadá role v Ancelottiho plánech definitivně přesvědčila, že jeho čas v Madridu se chýlí ke konci.

Rodáka z chorvatského Zadaru čekají poslední měsíce s Los Blancos a částečně to souvisí se zbrusu novou hvězdnou posilou, která by měla být pro příští sezonu dokončena. Poté, co balkánský kouzelník vyklidí jeviště, by po něm hvězda PSG měla zdědit dres s desítkou.

Mbappé zdědí po Modrićovi dres s číslem 10. (©AFP)

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Miguel Baeza, Pablo Gallego

Komentáře (214)

Přidat komentář
Lovecour42

No jsem kurevsky zvědavý jak jim to bude klapat

Reagovat
Di Stéfano

Florentino je génius , vie čo robí a hlavne je pred všetkými o 3 ťahy v predu. Verím , že to bude klapať aj Kylianom

Reagovat
Pony Slaystation

napotřetí snad ty 3 tahy dopředu vyjdou

Reagovat
Di Stéfano

Tri ťahy dopredu môžeme brať aj to že ak nevyjde Kylian privediem Jude Bellinghama a Mbappé príde neskôr . Real predsa šľape , aj keď minula sezóna nevyšla nebol titul v LA Lige plus celkom prepadák zo City ale konečne sa dokončil štadión , klub zarába a tuto sezónu napriek zraneniam to vyzerá výborne aj na ihrisku .

Reagovat
misinho7

Reagovat
Manik...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
icemike

Ještě aby nebyl o 3 tahy dopředu když Mbappeho kupuje už třetím rokem...

Reagovat
Salfovic

Panebože, to zas budou desítky článků jen než tam podepíše

Reagovat
Pablos

A pak zase, jak se cítí a jak hrál po každém zápase.... tohle prostě bude tak jako tak pořád.

Reagovat
kilobyte

Jestli je v Madridu spokojený a nechce přestoupit.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Manik...

Reagovat
LyEX

Dojíte korytnačku poriadne keď budete ešte viac, ženy budú doma plakať, že chlapi sú už urobení

Reagovat
wyqinac

Konecne mu to doslo s Bellinghamem, kterej prestoupil do realu a hned je momentalne nejvetsi favorit na zisk zlatyho mice, ze ho proste v Parizi nevyhraje, leda by teda vyhrali letos LM a pak s Francii Euro

Reagovat
JM

A ještě olympiádu a bude... druhý za Messim

Reagovat
Jordi Alba

Zaslouženě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna proměněná šance Kolo Muaniho a už by ho měl.

Reagovat
technecium

Nebo taky ne, protoze by ani Martinez nemusel byt v alternativni realite takovy kopyto.

Reagovat
Talker

To je trošku rozdílná situace Bellingham a Mbappe.

Reagovat
misinho7

Akoze sice ta telenovela bola dlha ( a stale neni ukoncena) ale ak vazne pride tak to bude sialene nabuseny tim. Wau

Dalsie plus je beriem ze typek bude mat ovela nizsi plat ako teraz, cize naozaj k nam nepojde pre peniaze ( tie ma snad uz dost ) ale pojde si po trofeje, LM a GB. Perez to s tymi platmi robi naozaj dobre.

Reagovat
Grahf

určite k vám nejde pre peniaze a preto ten 100M bonus

Reagovat
misinho7

keby mu slo cisto o peniaze tak asi zostava dalej v PSG alebo ide mozno inde...ja nehovorim ze ide hrat za almuznu ale oproti PSG pojde riadne dole co sa tyka financii..

Reagovat
kilobyte

S tím podpisovým bonusem bude na tom minimálně další 2 sezóny lépe v Realu.

Reagovat
Miguel19

Však v PSG dostával každý rok 100 mega za podpis

Reagovat
Uwe háže buly

Jeden rok

Reagovat
Ladas321

Určitě ne, protože v PSG udělal s Nasserem dohodu, že se vzdá věrnostního bonusu 80 mega aby mohl hrát. Kdyby podepsal s PSG, tak by dostal ten věrnostní bonus a k tomu ještě i podpisový bonus, takže se tu bavíme o 200 milionech. Mbappe se fakt vzdal peněz aby mohl tento rok v klidu odehrát a odejít.

Reagovat
kilobyte

Toho bonusu se vzdal, aby mohl hrát. Ne, aby mohl jít do Realu.

Reagovat
Manik...

A to si myslíš, že za novou smlouvu by ten podpis v PSG nebyl?

Reagovat
kilobyte

Tak to jo. Tím pádem k vám pro peníze nejde. Už jenom to, že si tohle pořád namlouváte dost o jeho příchodu vypovídá.

Reagovat
Manik...

Tak já si myslím, že pro peníze do Realu nejde. To může zůstat v PSG. Na druhou stranu, pod určitou úroveň jít nechce, což je jasné. Sám ale víš, že v PSG a u šejků by vydělal více..

Reagovat
Grahf

a preto ostal v psg tri roky navyše, lebo mu nešlo o peniaze

Reagovat
kilobyte

Bude hodně záležet na jak dlouho bude mít smlouvu.

Reagovat
SunFells

Perez nehodla vyvoval rozkol s obchazenim platu, tak mu supne 100 mega podpisovy bonus, krasa

Reagovat
Kenneth

Co to má s tím společného? Jakože kdyby šel zadarmo do Arsenalu tak by neměl podpisový bonus?

Reagovat
SunFells

100 mega? Ale je to o tom naoko se tvarit ze maji strop pro vsechny stejny, pricemz mu jeho pozadavky akorat narvou do podpisoveho bonusu.

Reagovat
Csaplárova past

Jenze zapominas na to, ze tohle je bezna vec u hracu, kteri jdou zadarmo po vyprseni smlouvy. Podpisovy bonus byl u TOP hracu casto ve vysi jejich trzni hodnoty, takze 100mio je v tomro ohledu v pohode jeste.

Tady se furt resi debilni argument ohledne jeho vyplaty nebo bonusu. Faktem je, ze ma pred sebou 10 let TOP TOP TOP urovne a proste si tyhle prachy zaslouzi. Je fakt nejlepsi, univerzal, mistr sveta, kapitan Francie, nej strelec repre zanedlouho.

Real cekaji dalsi velmi uspesne roky a Mbappe na tom bude mit velky podil a zapise se do historie klubu ...

Je nejlepsi a proto jde do nejlepsiho klubu

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
technecium

Davam mu 5 let na vrcholu. Ma to az moc zalozene na vybusnosti a rychlosti, o kterou prijde.

Reagovat
Csaplárova past

Takový byl CR7 v mládí taky ...

Reagovat
technecium

CR7 je narozdil od Mbappeho vysoky a naprosty blazen co do udrzovani se ve spickove kondici.

Reagovat
Raul=Real

Ja mu davam 6-8...aj tak sa vyplatí casom sa presunie len na uplny hrot a tam vydime ze vedia borci byt na vrchole kludne 32-35...

Reagovat
Neutron

Reagovat
SunFells

Ffs

Reagovat
SunFells

Btw i když si nepochopil podstatu, tak jedna mně tam zaujala ...u koho byl podpisový bonus ve výši jeho tržní hodnoty? Stačí mi jeden, v Evropě.

Reagovat
Csaplárova past

Podstata tam žádná není. Žádný plat mu do bonusu neschovali, vysoké podpisové bonusy jsou běžné u volných hráčů. A je vtipný, jak moc si věříš, že ti stačí jeden konkrétní případ. Tak já ti ten jeden dám - Ballack když přišel do Chelsea.

Teď už to nesleduju, ale z minulosti vím, že minimálně 50% to bylo vždy. A to není málo když si člověk uvědomí, že v novém klubu ti hráči dostanou ještě lepší smlouvy.

Ibra měl v United ve smlouvě 150 000 liber za každý gól + snad nějakých 400 000 liber týdně

Mj. 100mio dostal taky Messi za prodloužení smlouvy v Barceloně

Reagovat
SunFells

Ty jsi ten kluk, co loni v půlce sezóny odepsal Wolves, kteří byli v klidu za 3 kola a nakonec skončili na pohodlném 13. místě co? Nechápeš tedy asi ani to, co je tržní hodnota hráče, Ballack nic takového nedostal.

Reagovat
Csaplárova past

Wolves byli jasným kandidátem na sestup před sezónou a za jisté to mělo docela hodně lidí. To že se zachránili mě nechává úplně v klidu, pouze jeden ze spousty špatných tipů.

Ten Ballack dostal teda kolik?

Reagovat
JM

Tak to je snad úděl toho, že přichází jako volný hráč, ne?

To co by se dalo za přestup, se použije jako podpisový bonus (ve skutečnosti méně, protože PSG by ho za 100 nikdy nepustilo - pár let zpět odmítli i 200)

Reagovat
Ladas321

Reagovat
misinho7

Reagovat
Manik...

Reagovat
fenixLFC

to ale trochu miesas jablka s hruskami (vydavky na prestup vs platova hierarchia). z pohladu celkovych vydavkov realu na jeho prestup to je usetrenie 100 mega a teda dobry deal. v kontexte platovej struktury, respektive vydavkov na "bonusy" (neviem ako presnejsie podpisovy bonus nazvat) hracom, o ktorej hovori sunfells, by to bolo mozne oznacit ako sposob obidenia platovej struktury. pretoze miesto toho aby mal vyssi plat ktory by stval ostatnych a na ktory by sa mohli odvolavat pri dalsom jednani o novych zmluvach mu daju tie prachy rovno. cize vlk sa nazere a koza zostane cela...

zaroven ale sunfells podla mna neberie do uvahy jednu vec, ze prestupove/podpisove bonusy mohli dostat aj ostatni hraci

Reagovat
JM

No jednak podpisové bonusy (samozřejmě mnohem nižší) ostatní hráči určitě dostali (například Bellingham), ale rozdíl je taky v tom, že Mbappe si to takhle zařídil/udělal, že si ten mega bonus "zasloužil". Nechal si doběhnout smlouvu s PSG a podepíše jako volný hráč.

Kdyby ho tenkrát Real koupil za těch 180 nebo 200, jak nabízel, tak by samozřejmě Mbappe žádný takový bonus nedostal.

Reagovat
PP

za mě je to taky takticky dobrý tah

Reagovat
Ladas321

Platí 100 mega za hráče co má na dnešním přestupovém trhu hodnotu 200 mega. Za mě dobrý deal.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím platem nevím nevím...

The terms are lower than in 2022 but KM would still be the highest paid player in the squad by far

@MarioCortegana

Přece jenom marketingový potenciál Mbappého je někde jinde než Viníciuse a Bellinghama, navíc Mbappé přichází jako hotový hráč, pro Bellinghama je to první smlouva v Realu.

Reagovat
wyqinac

no a stejne tak Mbappemu muzu prijmy z marketingu stoupnout na 2x tolik, protoze bude hrat v realu a bude o nej jeste vetsi zajem nez ted..

Reagovat
smazaný uživatel

btw tohle jsem nějakým způsobem missnul, ten stadion vypadá docela jako Bernabéu, on je opravdu náš fanboy

https://twitter.com/ExJohnHonestyy/status/1758185399124463679?t=-oyWzv6gw_mEfSGuPv1Bdw&s=19

Reagovat
Grahf

z tej fotky nie je poznať, na čo čumí. Podľa mňa je to Michalovce - Zlaté Moravce.

Reagovat
srandamač

Typoval bych to na Duklu, ale na to je tam moc lidí a na stadionu se svítí.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak to hraje Dukla derby v Příbrami.

Reagovat
wyqinac

Reagovat
netopier

Reagovat
sensei25

Vie mi prosim Vas niekto vysvetlit ako to je s tymi platmi.Napriklad od nas ked mal ist prec Coutinho,tak sa riesil jeho vysoky plat a ze ho malokto zaplati.Z toho mi logicky vypliva,ze nemoze zarabat menej ako v klube pretym.Ako moze ist teda Mbappe do Realu a pritom bude mat nizzsi plat.Trosku sa v tom stracam

Reagovat
vacin

Tohle jsou dvě rozdílné věci, Mbappe podepisuje novou smlouvu, u Coutinha šlo podle mě o to, že měl platnou smlouvu a v případě přestupu by on musel akceptovat novou smlouvu od nového klubu, ale nikdo mu nechtěl zaplatit tolik kolik bral v Barce, takže on by se dobrovolně musel zříct části platu, aby přestoupil.

Reagovat
Artii96

To ne muzou mu nabidnout kolik chteji ale ten hrac s tim prestupem musi souhlasit a pokud ti nabidnou polovicni plat tak se ti moc nebude chtit zejo...leda ze by to byl tvoje vysnena prace

Reagovat
Maximm9

Neni to nahodou jen pravidlo LaLiga ? A plati jenom v ramci teto ligy ? Napriklad Messi, kdyby chtel zustat a jit s platem dole, tak to neslo kvuli tomuhle pravidlu, ale Mbappe prichazi z jine ligy, tak je to jedno podle me.

Reagovat
vacin

To o čem mluvíš je zase to, že hráč nemuže prodloužit smlouvu pokud bude mít o xxx% nižší plat než měl podle puvodni smlouvy.

Reagovat
kilobyte

To je zákon ve Španělsku, že ti nesmí o tolik zmenšit plat na stejné pozici. U přestupů to asi platit nebude. Navíc jak píšeš, tak to platí jen pro Španělsko.

Reagovat
AlevsakNevadi

to neumožňuje španielsky zákonník práce.

Reagovat
sensei25

Okrem ineho si myslim,ze nakoniec pojde do Anglicka a nie do Realu.Uvidime ako skonci tato telenovela

Reagovat
20fredy20

Aky bol platovy strop vo futbale, Real by mal znacne problemy.

Reagovat
Artii96

Jak to myslis? vsak prave real ma nabizet 1/3 platu toho co ma ted Mbappe v PSG...

Reagovat
misinho7

Reagovat
20fredy20

A ten podpisovy bonus ?

Reagovat
kilobyte

Ten se nepočítá, aby to znělo lépe.

Reagovat
JM

Tak to je snad úděl toho, že přichází jako volný hráč, ne?

To co by se dalo za přestup, se použije jako podpisový bonus (ve skutečnosti méně, protože PSG by ho za 100 nikdy nepustilo - pár let zpět odmítli i 200)

Reagovat
Artii96

Nevim jak funguji platove stropy v jinych sportech, obecne si myslim ze podpisovy bonus je pekna kun*ovina ale tady to je od zacatku jenom vedene tak aby se oj*ebalo s PSG .

Podpisovy bonus muze hrat roli f FFP nebo by to muselo byt nejak pravne resene v ramci tech platovych stropu ne? a kua proc to vlastne vubec resime

Reagovat
janinho

akoze lepsie vedeny klub si ani nemozes najst a ty povies ze by real mal problemy... MU by uz potom hral 2.ligu, chelsea by nemala uz ani licenciu, Barca by bola v konkurze uz 3 roky a o porovnani platov v Bayerne vs. zvysku Bundesligy by si sa ani nemal chciet bavit.

takze za mna velmi slaby pokus ale beriem ze ide vikend a uz myslis na ine veci

Reagovat
20fredy20

Real ma akurat meno, ze je najlepsi klub historie a kazdy hrac tam chce ist, ale urcite nie najlepsie vedeny.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, víme že nejlépe vedený klub je Bayern

Reagovat
20fredy20

Mne je jedno kto, ale urcite nie Real.

Reagovat
Di Stéfano

Má Real výnosy ? Je v zisku ? Vyhráva trofeje doma aj v Európe ? Tu najcennejšiu za posledných 10 rokov 5x. Takze aj mne je to jedno , ale určite nikto iný ako Real to byt nemôže

Reagovat
20fredy20

Ale treble chyba

Reagovat
Well

Ostatním zase chybí obhajoba LM. Kritéria nejlépe vedeného klubu si můžeš poskládat jak chceš. Faktem ale je, že ve spoustě z možnosti bude vést Real a Perez je prezident, kterého většina týmů může Realu jen závidět, díky tomu jak to tam vede.

Reagovat
20fredy20

Ja som pisal Real je najlepsi klub historie , ale aj ked niektore vitazstva v LM boli trosku kontroverzne . Ale sam ako fanusik musis proste uznat ze treble chyba a ze proste kazdy v Reale chce to treble. A podla mna je to najtazsie vo futbale to ziskat , pretoze sa musis sustredit na kazdu sutaz.

Reagovat
Well

Osobně to řeknu tak, že bych dvojnásobnou obhajobu LM za treble jeden rok neměnil. Treble má již více týmu, LM v novodobé historii nikdo neobhajil. A nejtěžší jak který rok, v PL a obecně Anglii máš konkurenci každý rok, ve Španělsku a Německu je to o Bayernu a pár klubech a ve Španělsku to stejné. Pokud by to byl treble 2 roky po sobě, tak ten bych už vyměnil.

Reagovat
Bakary3

Tyvole

Reagovat
Bakary3

Jakože ne

Reagovat
janinho

bez ropackych penazi dokazal real este aj pocas pandemie a rekonstrukcie stadiona hospodarit v plusovych cislach a potom vyhral aj LM. bud si trollko ktory chodi provokovat alebo mas v hlave slusnu calamadu

Reagovat
misinho7

Reagovat
20fredy20

Bayern asi nie, uz 30 rokov na konci sezony su v pluse v obrate a okrem Kanea aj tie prestupy su v podstate zadarmo oproti ostatnym klubom.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ty jsi mluvil o platovém stropu, tak proč se mícháš přestupy a obrat?

Reagovat
20fredy20

Lebo nado mnou tu michaju nejake sumy, kde ocividne nie su priratane podpisove bonusy a tie idu predpokladam z klubej kasy , ci ich Perez dava zo svojho?

Reagovat
JM

Reagovat
kilobyte

Tak platový strop může být jedna hodnota, pro všechny kluby stejná a nebo procentuální část z příjmu. Vzhledem k tomu, že v evropském fotbale jsou velké rozdíly v příjmu, tak by dávala větší smysl procentuální část.

Reagovat
vacin

Reagovat
misinho7

Reagovat
JM

Blbost.

Zrovna tento týden UEFA zveřejnila report ohledně příjmů a výdajů klubů.

A z něho jasně vyplývá, že Real aktuálně na platy vydává 453 mio ročně, což znamená, že náklady na mzdy tvoří z celkového rozpočtu 54% - pro srovnání například Bayern na platy vydává 416 mio, ale vzhledem k nižším příjmům (Real má nejvyšší příjmy napříč kluby) je to 56% z celkového rozpočtu.

Pro srovnání Barcelona 639 mio (78%), PSG 617 (76%), Manchester City 554 (66%), Liverpool 429 (63%)

Reagovat
Visca el barca

Barcelona určitě v tuto chvíli není na 78% z rozpočtu a před PSG

Reagovat
JM

Nevím. Já čerpám čistě z reportu od UEFY (můžeš si na jejich stránkách dohledat).

Pokud ovšem ty máš nějaké zaručené informace od Laporty, tak ti to brát nebudu.

Reagovat
Kenneth

"zaručené"

Reagovat
Visca el barca

Tak už jen logicky. Velkou smlouvu má jen Frenkie a Lewy.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Visca el barca

*Laporta teď nedávno popisoval, že na platy jde 57% z rozpočtu.

Reagovat
JM

Tak to bude určitě pravda, když to popisoval Laporta

Reagovat
Visca el barca

90% velkých smluv je pryč. Nevidím důvod, proč by to nebyla pravda.

Reagovat
EaP

Nie, nehovori to len Laporta. Hovori to aj Tebas.Mal rozhovor , kde potvrdil, ze Barca za posledne 2,5 roka znizila mzdy na platy z 860 mega na 455 mega. A to bolo este v lete. Problem vsak je , ze stale sa vyplaca k mzde aj obdobie pocas Covid -19 kde si hraci odlozili platy. Preto tento report od UEFA je stale na podobnej sume. A ten doplatok sa hradi aj Griezzmanovi, Busovi , Albovi atd. Lenze pocnuc junom tohto roka by to malo byt uzavrete. Aj preto sa tolko rozprava o predaji Frenkieho ci Arauja , lebo je nutne doladit financie vo vyske 100+ mega a Barca bude opat schopna normalne nakupovat v pravidle 1:1. Preto Laporta a spol urobili kompromis s Xavim. Aby uz nenaburali financny plan zbytocnym vyplacanim Xaviho zmluvy , co by bolo +- 20 mega.

Reagovat
Visca el barca

To byli stejně strašný pálky ty platy. Jak jsme mohli zvládat fair play? Jako vydělávalo se víc, ale o tolik? Nedá se těch 100 slepit Raphinhou, Christensenem a Fatim? Kdybych si měl vybrat mezi Frenkiem a Araujem. Tak volim spíš Frenkieho.

Reagovat
EaP

Urcite bude vypredaj. Ratam s tym, ze prichodom a zaclenenim Cubarsiho odide Christensen. Fati zrejme dalsia hostovacka alebo predaj za +- 20 mega, Raphinha pri Yamalovi ma zrejme dvere do zakladu zavrete , ale v jeho pripade sa to bude odvijat , na akeho kridelnika zvysia peniaze. Tam to realne vidim na 45 - 70 mega ale len v pripade , ak bude vyhliadnuta nahrada. Oriol, Roberto a Alonso uvolnia platy , tam je to uz podla vsetkeho rozhodnute. 10 mame uz istych za Desta + ratam s tym, ze Lenglet doatane bud vypovedanie zmluvy alebo po dohode si najde klub bez poplatku. Z hracov zakladu neodide zrejme nikto , budeme radi ak to jadro udrzime. Co sa prichodov tyka , ocakavam trvaly prestup Cancela , co musi byt priorita a opatovna hostovacka Felixa kde zase ocakavam uz aj povinnu opciu. Nieje to ideal ale ten chlapec je rozdielovy ak sa mu chce a hlavne uz zacleneny do muzstva plus jeho plat nieje ziadna katastrofa. Mam take tusenie , ze vacsina z toho , co budeme mat k dispozicii pojde na DM kde Laporta bude tlacit na prichod Zubimendiho. Tam ocakavam, ze pustia skoro vsetko perie. Cca 50 -70 mega. A to bude asi vsetko.

Reagovat
Visca el barca

To zní rozumně A další léto už budeme v pohodě?

Reagovat
EaP

Teoreticky by to tak malo byt. Ale ako poznam Laportu a celkovo to ohybanie reality v uctovnictve , pravda bude niekde uprostred. Vela napovie toto leto. Ak nam liga nebude robit problem s registraciami hracov , mozme si povedat , ze je to blizko normalu. Ak ale stale nebudeme schopny registracii , niekde bude zvada. Vsetko nasvedcuje tomu, ze v lete Laporta odstupi od zmluvy s Nike a pre sezonu 25/26 bude podpisana nova zmluva s Pumou , kde ten ekonomicky boost bude obrovsky kedze je na stole ponuka na 120 mega za rok + 80 v bonusoch. To je velmi velke lakadlo a cital som aj verziu , ze Puma je ochotna pustit hned 200 v prvej sezone aby sa mohlo investovat do marketingovo zaujimavych hracov. Ale to je len zrejme fabulacia Katalanskych novinarov

Reagovat
Visca el barca

Už by to chtělo. Ten tým potřebuje notně DM a levé křídlo. A klidně za 2-3 roky si počkat na světovou superstar, kdy bude jádro v ideálním věku

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pablos

Chtělo by to ještě nějakého osobního Třísku... mají tam teď v Realu nějákou pořádnou krysu ?

Reagovat
r.mrazik

naposledy,kdyz kupovali druheho hrace,ktery nejlepe hraje na levem kridle,kdyz uz tam meli jineho,tak se jim to i tak vyplatilo...

jsem na nej zvedav,jak to tam poskladaji

plus do toho to dite z brazilie...bude prdel

Reagovat
Cracker10

Jsem na to taky zvedav, podle me to klidne muze udelat vice skody nez uzitku.

Reagovat
r.mrazik

mozne je vlastne vsechno, bude to husty to sledovat

Reagovat
PP

rád je nemám, ale na toto jsem velmi zvědavý.. Jestli se to Carlovi povede poskládat, tak ta útočná vozba bude brutální.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Salfovic

Juniora bych šoupl na pravo, aby se mohl nerušeně naplno soustředit na provokace a identfikování rasistů.

Reagovat
r.mrazik

nekdo vice na pravou stranu bude muset jit

Vini sice ma svoji pozici v klubu, ale Mbappe je...proste Mbappe

Reagovat
misinho7

Mbappe hral teraz viac ST..Vini, naľavo a on hrot

Reagovat
r.mrazik

jasny,ono to nejak pujde...ale prijde mi,jak kdyz jsme meli dvojku rash a martial a oba nejradeji behali po hristi vice nalevo

samozrejme kvalita je jinde

Reagovat
Cracker10

Nasrat Mbappeho na hrot tak jste opeavdu dementi jasny ze se mu ustoupi a Vini napravo.

Reagovat
misinho7

Jasne ze nie..

Reagovat
Gazdo
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neutron

Reagovat
Ed_Hazard

A to sa ako presne vylucuje s vallovymi poslednymi komentarmi? Na mna by si tiez nasiel komentare tohoto typu. To ale neznamena, ze nedokazem priznat ze je to top hrac, ktory mojmu tymu znacne pomoze.

Reagovat
CHONG

Chápu, že chceš nahonit palce, ale vall byl snad jediný madridista, který se k jeho příchodu vyjadřoval poměrně negativně od samého začátku...

Reagovat
Gazdo

Ale ved to nebolo len na Valla ale v podstate na vsetkych. Ved to sa tu da najst na kazdy fanclub podobny clanok s podobnymi komentami. Ja som si chcel len kopnut tak som si kopol

Reagovat
j_mrazik

Byla by sranda, kdyby nakonec skončil v Arsenalu.

Reagovat
Kenneth

Snad a my koupili Erlinga. Win Win.

Reagovat
smazaný uživatel

Win pro Arsenal, lose pro nás.

Reagovat
Kenneth

Erling by se do Realu hodil víc.

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím, nikdy jsme na vysokého hroťáka do vápna nehráli. Ronaldo, Raúl, Benzema, všechno tvořivé flexibilní devítky.

Reagovat
Manik...

Reagovat
El Cid z City

Ruud van Nistelrooy by tomu mohl odpovídat, ale k vám se hodí oba dva, Mbappé i Erling.Erling stylem hry do City nepasoval snad vůbec, a společná řeč se našla, k vám by sedl jak hrnec na prdel.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak možná přijdou oba...

BREAKING: Real Madrid's plan is to sign BOTH Kylian Mbappé AND Erling Haaland. @La_SER

Reagovat
kaja900

To bych ani nechtěl popravdě, nemůžeme zase mít každýho

Reagovat
Ladas321

Zase ty pohádky ze Španělska?

Reagovat
Pablos

ještě větší, kdyby skončil třeba ve Slovácku. Podpisový bonus vagón kysaného zelí.

Reagovat
772jozef

100 rokov po ňom sa nenájde futbalista ktorý viac podojil financie veľkoklubov..... Messi aj Ronaldo su pri ňom len žiaci...tento potkan bude dojit ešte 10 rokov a medzitým spraví ešte 3 minimálne 2 podobne prestupy

Reagovat
EZ

Tak tie kluby sú ochotné doň investovať. Nechápem, prečo by mal byť "potkan".

Reagovat
772jozef

Ale hej keď sú ochotní je to ich vec samozrejme ,, potkana som si mohol odpustiť máš recht

Reagovat
Nieuwendyk

Přesně. Je to želva.

Reagovat
-R2D2-

Neříkal jsi náhodou, že když někdo vyhraje WC tak smažeš účet a už sem nepáchneš?

Reagovat
772jozef

To asi niekto iný

Reagovat
Neutron

Tebe dobre prska na hlavu

Reagovat
Di Stéfano

Zaujímavé budem okrem iného sledovať , koho bude chcieť a privedie do Paríža PSG , aby si udržali akú takú prestíž . Každopádne z príchodu Kyliana bude naopak ťažiť cela La Liga.

Reagovat
20fredy20

Osimhen , Leao

Reagovat
El Cid z City

Pozornost bude větší, ale postupem času podle mě uvadne, nemáte tam soupeře a někoho, kdo by mu mohl konkurovat.Druhý a třetí nejlepší hráč je o level pod ním a k tomu všemu ještě hrají za stejnej tým.Nuda.

Reagovat
Ladas321

Reagovat
smazaný uživatel

Leao/Martinelli/Coman

Reagovat
Pablos

Už mají... Kolo Muani

Reagovat
Manik...

Přesně .. To je zajímavější než Mbapéé a Real.

Ale pokud to má být Raschford?

Reagovat
Neutron

Hmmm, takze Pariz PSG….

Reagovat
Kincl

Beztak ty peníze jsou pro nás plebs šílený jasný, je jeden z nejlepších na Světě, ale já bych se asi zbláznil a ještě bych vše proje*bal

Reagovat
Front hell

Reagovat
pobody's nerfect

Jsem na něj zvědavý. Myslím, že po opuštění kilianocentrickeho vesmíru nebude příliš šťastný a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby se chtěl za rok vrátit

Reagovat
smazaný uživatel

Mně přijde vtipný a naivní myslet si, že nemá svou kariéru naplánovanou několik let dopředu a že taková rozhodnutí jako přestup nedělá s dlouhodobým výhledem.

Reagovat
Pablos

No já bych si nedělal iluzi, že tihle hráči jsou spíš takové přerostlé děti... a opravdu žijou jen ve světě, líbí nelíbí...já chci tam, já chci zase zpátky atd

Reagovat
pobody's nerfect

Asi jako neymar a jeho přestup do Paříže že?

Reagovat
smazaný uživatel

Mezi Neymarem a Kylianem je dost podstatný rozdíl.

Reagovat
kaja900

Reagovat
j_mrazik

Jaký?

Reagovat
Chittak_LFC

Byt sportovnim novinarem, staci v redqkci dostat Mbappeho, HK stadion a odebirat Fabrizia Romana na X a mas vystarano

Reagovat
Pablos

Teď už HK stadion je jak letadlo... příjdeš tam, že si vyděláš, ale zjistíš, že už se napakovali ti před tebou a na tebe nic nezbyde.

Reagovat
srandamač

Manchester United prý připravuje nabídku

Reagovat
eder
Reagovat
2miguel1

Mbappe je vynikajuci, no predal by som tym padom Viniho. Na papieri je to skvele, avsak terajsi futbal sa zmenil. Budu chybat kilometre ak tam budu vsetci aj s Judom. Stale nevidim nahradu za Kroosa a Modrica, kto ich bude zasobovat loptami? Chyba im kreativa v strede a kilometre v utoku, papier je jedna vec, realita druha.

Reagovat
Manik...

Souhlasím. Ta kreativita za mě bude chybět.

Vini pokud to půjde, měl zůstat. Ovšem dávám přednost Rodrygovi..

Reagovat
Well

Kimmich by se mi tam líbil, ale toho Bayern nepustí.

Reagovat
fenixLFC

ked tam zostane tuchel tak kimmich bude po sezone hladat novy klub

Reagovat
Well

I smlouvu má vlastně už jen do 2025.

Reagovat
ciernyribiz

Modric prakticky uz nehra tento rok, Tondo potiahne este sezonu a Flo kupi Wirtza.

Reagovat
Raul=Real

Číslo 7 by mu teda pasovalo viac

A Vinca sa 200M do PSG

Reagovat
imp.
Reagovat
j_mrazik

Když ho donutíte běhat a pressovat, tak by to nemuselo být špatný.

Reagovat
patas92

Takže s odchylkou pár jednotek procent je úplně každý útočník v Evropě jako Benzema

Reagovat
Condrella27

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
imp.

Ne sorry, ja radeji Fe rove sazeni.

Reagovat
patas92

gay

Reagovat
Manik...

Reagovat
Dirtyfoxx420

Super, tak jen doufam, ze tahle tvrdohlava palice rozlozi celou kabinu Realu

Reagovat
Igner Farnsworth

za to jak si vodil Real a Šejky jak dva kloučky do školky dlouhý roky

Reagovat
vacin

A víš, co je nejlepší? Že Real na tom, jak si je vodil, ve výsledku vydělal

Reagovat
Greaber

Ještě nepodepsal a když koukám kolik nabízíte, je otázka, zda ho vůbec chcete. V PSG měl podpisový bonus 150 + dalších 80 každý rok za věrnost. Vůbec bych se nedivil, kdyby další článek měl naspis: Mbappe považuje nabídku Realu za urážku

Reagovat
vacin

Jasně, že ho Real chce, pořád z něj bude nejlíp placený hráč Realu a dostane podpisový bonus, ale drží to v nějakých únosných mezích. Pokud je mu to málo ať si zůstane v PSG.

Reagovat
Maximm9

Ja jsem zvedavy jak dlouha smlouva to bude. Bych se ani nedivil, kdyby to bylo na 2 roky a potom by chtel zase nejaky podpisovy bonus, kdyby mel prodlouzit, nebo se Realu podari domluvit 5let. Vyhraje nejakou LM, 2 zlate mice a ve 30 pujde k Saudum za miliardu rocne.

Reagovat
Csaplárova past

Enrique, ten "trenér" bude Mbappého velice rychle následovat ... nedobrovolně. Konec jedné éry PSG, projekt je u konce. Finished. Tam už TOP hráč nepůjde. Ta liga nemá co nabídnout, samotný klub taky ne a ti budou příští rok rádi aspoň za titul v lize.

Konec.

Reagovat
Maximm9

Tak oni budou muset opustit i ten jejich stadion, tam to pujde od zakladu

Reagovat
Neutron

No co, ma uz mentalitu na Real?

Reagovat
Grahf

A kde bude hrať Endrick, len tak mimochodom?

Reagovat
Raul=Real

Na lavičke...Endrick je fagan ktory nic nedokazal ani v pralesnej lige, neviem co tu z neho niektori robia ze to ma byt nejaka hviezda alebo nebodaj hrac do zakladu Realu rok dva v Castille a potom hostovacka a uvidí sa čo s ním...

Reagovat
Grahf

tak stál riadne prachy

Reagovat
misinho7

Wtf

Reagovat
Well

Reagovat
Dirtyfoxx420

Co že? Ten "fagan" má neskutečný potenciál, co v 16ti letech dal v seniorské lize vic gólů jak kde jakej jinej "talent" v juniorce. Jestli se prosadí je věc mnoha faktorů, ale říkat o něm že je to nějakej noname z pralesa je podle mě úplně mimo. Ze stejného pralesa přicházel i Vini nebo Rodrygo, kteří měli horší čísla a co by jste bez nich teď dělali?

Reagovat
Well

Hlavně rok dva by ho poslal do Castilly, do třetí ligy, kde i Vini hrál pár zápasu a pak zaskakoval už v A. A to Vini rozhodně v jeho věku neměl kvalitu jak Endrick. Nečekám, že by měl být hráč základu hned, ale ideální už teď je právě ta hostovacka v rámci ligy.

Reagovat
Dirtyfoxx420

Taková Girona, kde umí pracovat s mladíky a zapracovávat je do kádru by pro něho byla super destinace, jen nevím jak by se na to tvářili zástupci City, že rozvíjej talent hráče jejich konkurenta na LM.

Tak že spíš to vidím na roční dovolnku na Kanárech, kde by měl možná i jistý základ.

Reagovat
Well

Do jejich stylu by byl pro rozvoj ideální no, ještě by se mi líbil třeba v Sockách.

Reagovat
Dirtyfoxx420

Tam me osobne vubec nesedi.

Tym co bojuje kazdorocne o pohary asi nevsadi na 18ti leteho typka, i kdyz se Silvovi, Beckerovi ani Sadiqovi nedari, tak spis privedou provereneho a zkusenejsiho hrace a Real bude chtit pro Endricka co nejvetsi vytizenost, kterou by tady asi nedostal.

Reagovat
Well

Tak jasně já to spíš beru z pohledu toho stylu. Když bych nějak nebral v úvahu úplně styl hry, tak nejlepší destinací bych viděl Vallecano.

Reagovat
Raul=Real

V 16tich dal presne 4...taky Yamal dal za Ačko Barci 5 a to ma 17 az v lete ...tolko k porovnaniu kto je skutočný talent

Reagovat
Well

Skvělé hodnocení na zaklade jednoho kritéria, kdy jeden dostal mnohem více příležitostí než druhý a úplně opomenout ostatní okolností.

Reagovat
Raul=Real

Dirty napísal ze kolko dal v 16tich golov...tak som mu to objasnil ze v pralese presne 4...ze ak sa bavime o skutocnych talentoch, tak je to Yamal...nie nejaky hype Endrick a neviem co splietas o minutach, Endrick za "A" 2700min 14g...Yamal 1700min 5g (je o rok mladší) takze statistiky dajme tomu porovnatelne.... akurát maličký rozdiel v kvalite líg no

Reagovat
Well

Nevím z jakých vychazis dát, ale Yamal ve Španělsku potřebuje okolo 400 min na gól, Endrick v té Brazílii nějakých 140. Když se bavis o kvalitě ligy, tak taky musíš zmínit kvalitu spoluhráčů atd. Já třeba viděl Yamala párkrát loni za B a tam se mi nelibil jak za A. Až bude hrát Endrick ve Španělsku, tak je můžeš porovnávat. Třeba mu evropský fotbal sedne mnohem více. Rozhodně to není jen hype.

Reagovat
Dirtyfoxx420

Vám fanouškům úspěchu se nic nezavděčí. Jak není titul, LM a talenti klubu nedaj minimálně 15 gólů za sezónu, tak je to pro vás tragédie a klub odvedl špatnou práci

Reagovat
smazaný uživatel

trapné

Reagovat
Phillipinho

To bude krasny az Mbappeho, Viniciuse a Bellinghama branit tamhle v Cadizu stoperska dvojice Fali - Chust. Pure La Liga

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele