Mbappé zajistil PSG postup přes Real Sociedad. S trenérem nemám problém, odvětil

06.03., 09:10
Aktuality
Kylian Mbappé (© AFP)

Hvězdný francouzský útočník Kylian Mbappé překonal další metu. Dvěma góly pomohl Paris St. Germain k vítězství 2:1 v odvetě osmifinále Ligy mistrů na hřišti Realu Sociedad a postupu. Byl vyhlášen hráčem zápasu a ve věku 25 let a 76 dní se stal druhým nejmladším fotbalistou, který v prestižní pohárové soutěži nastřílel 45 branek. Mladší byl pouze Lionel Messi. Mbappé po utkání popřel, že by měl rozepře s trenérem Luisem Enriquem, o nichž se spekulovalo.

Jen jednou z předchozích pěti utkání odehrál Mbappé celých 90 minut. V posledním ligovém zápase v Monaku (0:0) byl střídán již o přestávce a druhý poločas sledoval po boku matky z tribuny. "Dřív nebo později se musíme naučit hrát bez Kyliana. Dělám jen to, co je nejlepší pro celý tým," řekl kouč Luis Enrique.

Odvetu v San Sebastianu odehrál Mbappé celou, s kapitánskou páskou na rukávu si dvěma trefami vylepšil bilanci na šest branek a je v čele střelecké tabulky soutěže s Harrym Kanem z Bayernu Mnichov. "S trenérem nemám žádný problém," uvedl kanonýr po utkání v rozhovoru pro Canal+.

Mbappé podle médií odejde po sezoně z PSG do Realu Madrid, zbývá už jen oficiální potvrzení ze strany španělského giganta. Pětadvacetiletý útočník nastřílel v této sezoně za klub 34 gólů ve 34 soutěžních zápasech. Mužstvu pomohl k prvnímu postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů od roku 2021, základem byla již domácí výhra 2:0 v prvním utkání.

"Jsem velmi spokojený. Chtěli jsme nejen postoupit, ale také vyhrát a odehrát klidný zápas. Měli jsme v plánu rychlý gól, což se podařilo. Pokud bychom inkasovali jako první, všechno se ještě mohlo zkomplikovat. Chci hrát co nejvíc, pokaždé se snažím odvést co nejlepší výkon. A Liga mistrů mě obzvlášť motivuje," řekl Mbappé.

PSG během úvodní hodiny odvety dominoval ve středu pole a Mbappé, jehož bývalý anglický útočník Michael Owen na TNT Sports popsal jako "pravděpodobně nejnebezpečnějšího hráče na planetě v tuto chvíli", měl potřebnou podporu spoluhráčů.

"Musím mužstvo pochválit, všichni podali výborný výkon. Byli jsme solidní v obraně a hodně efektivní směrem dopředu," uvedl kouč Luis Enrique.

Jeho tým vede francouzskou ligu a neprohrál 21 soutěžních zápasů od listopadové porážky 1:2 na hřišti AC Milán.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
Roberto Baggio

Reagovat
FC Porto FC

Kriste pane však to dělá Enrique dobře, kde jde o hovno tam už zkouší hrát bez něj a když jde o důležitý zápas tak ho tam samozřejmě nasadí

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Manik...

Reagovat
Ladas321

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
mistr129

Reagovat
kilobyte

Reagovat
misinho7

uz sa nanho u nas tesim, dufam ze do toho fungujuceho timu zapadne..a bude to slapat este lepsie

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Zemun

Ale keby mu to nešlo tak ho pošlú do AC Miláno na hosťovanie

Reagovat
Seydou Doumbia

Na sranda tým jako jsou Socky to ještě stačilo, ale proti silnějším už ten tým nemá šanci. Ofenzíva bez Embapého nefunguje vůbec a s ním funguje hlavně Mbappé, okolo něj hráči slabota, žádný Maria, Neymar, Cavani kteří by ten tým táhli s ním. Nejvíc v tom týmu funguje právě Kylian a Dollar v bráně, to na týmy jako Real, City, Baya, Inter stačit nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Nemá někdo zkušenosti s Balikovnou? Když tam svítí:

Přeprava zásilky k Balíkovně.

Dorazí to na to místo dneska? Nevíte někdo pls? Díky.

Reagovat
Thelvin

Spíš bych počítal až zítra, ale určitá možnost tu je

Reagovat
Mönchengladbach

Objednal sis dres Harryho Kanea?

Reagovat
Zemun

Z majstrovskej sezóny 23/24

Reagovat
Kincl

Fakt se ta liga bude jmenovat po McDonaldu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele