Park princů opustíme, vzkazoval Al-Khelaifi. Mbappého odchod nepotvrdil

08.02., 17:11
Aktuality
Nasser Al-Khelaifi a Luís Campos (© AFP)

Je to spor, který se vede v Paříži léta. A není vlastně nijak překvapivé, že Nasser Al-Khelaifi, hlavní funkcionářský představitel PSG, oznámil, že v budoucnu francouzský velikán nebude působit v Parku princů. Vyjádřil se také k možnému odchodu útočníka Kyliana Mbappého do Realu Madrid, o němž se pevně spekuluje po celou zimu. Zatím ovšem bez pevné odpovědi.

PSG bez Parku princů. Neznámo kdy, neznámo kde

Parc des Princes je nedílnou součástí hlavní francouzské metropole. Postaven byl v novodobé podobě v roce 1972, o rok později se stal domovským stánkem pro Les Parisiens. Po více jak 50 letech ale bude tohle spojení zřejmě nenávratně pryč. Problém je v tom, že klub chce stadion do svého vlastnictví, to ovšem pařížská radnice odmítá. Chce zůstat u dosavadního systému, tedy že PSG objekt bude i nadále pronajímat.

A své stanovisko evidentně nehodlá měnit ani v následujících několika letech. "Budu to opakovat neustále. Park princů není na prodej. Nicméně jsme ochotni pomáhat při jeho transformaci,” vzkazovala Anne Hidalgová, starostka města, v rozhovoru pro francouzský deník Ouest-France. "Zopakuji to také teď, že k prodeji Parc des Princes nedojde. Je to dědictví pařížského lidu. Tohle téma je pro nás uzavřenou kapitolou,” dodala.

Taková zpráva nenechala klidným Al-Khelaifiho, který okamžitě na kongresu UEFA uvedl, že dojde ke stěhování. Míní si prostě vše spravovat sám. "Je snadné jen tak říct, že stadion už není na prodej. My ale víme, co chceme. Promarnili jsme roky snahou koupit Park princů. Je konec. Chceme už pryč,” uvedl Katařan. Neupřesnil však ani termín případné změny či plány na vybudování nového domova.

Mbappé do Realu? Stále se nic neví

Hlavně ve španělských a francouzských médiích už několik týdnů rezonuje otázka kolem přestupu Mbappého do Madridu. Humbuk nedávno vzbudil především francouzský server Foot Mercato, pak i list Le Parisien. Oba zdroje s totožnou informací, a to že se historicky nejlepší střelec PSG již rozhodl zamířit do LaLigy. Sám hráč, španělský ani francouzský celek tuhle informace nepotvrdili. Italský insider Fabrizio Romano každopádně nedávno reportoval, že oznámení přijde brzy.

Stále je velkou otázkou, s jakým výsledkem. Když nedávno kouč Luis Enrique dostal otázku, zda mu Mbappé řekl o svých záměrech, znělo z jeho úst strohé ne. A ani od Al-Khelaifiho se fanoušci moc nedozvěděli, jak tahle úloha bude vyřešena. "Až se oba rozhodneme, řekneme vám to,” říkal. "Snažíme se o tomhle tématu nebavit. Nemluvíme o tom. Víme, že je kolem toho spousta očekávání," neprozradil ani Lucas Hernandez, obránce PSG, v interview pro televizní společnost RTL.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Mbappému hořkne konec v PSG. Já jsem trenér, já rozhoduji, uvedl Enrique po střídání hvězdy
01.04., 13:38
Mbappé se rozhodne před ME. Na Euro přijedu s čistou hlavou, hlásí
24.03., 17:18
Pastore o Mbappém: Po mistrovství si dobíral Messiho, srovnával ho s Cristianem Ronaldem
22.03., 14:54
Nečekaný návrat Benzemy do reprezentace? Chce si zahrát na olympiádě v Paříži
20.03., 11:10
Mbappé zajistil PSG postup přes Real Sociedad. S trenérem nemám problém, odvětil
06.03., 09:10
Trest, nebo příprava na budoucnost? Trenér PSG Enrique upozaďuje Mbappého
02.03., 08:30
Real bude Mbappému sedět, může se stát legendou, říká komentátor Jinoch
28.02., 08:22
Mbappé v Elysejském paláci, povečeří s katarským emírem a prezidentem Macronem
27.02., 12:56
Musíme si zvyknout na to, že budeme hrát bez Kyliana, vzkazoval Luis Enrique
26.02., 09:55
Datová analýza: Co může Real Madrid očekávat od příchodu Mbappého?
25.02., 09:18
Mbappého přesun do Realu Madrid před dokončením. Řeší se marketingová práva
19.02., 20:46
Mbappé se podle deníku Marca upsal Realu Madrid na pět let
19.02., 10:46
Nechci to komentovat, řekl Enrique k možnému odchodu Mbappého z PSG
16.02., 14:36
Co nachystal Real pro Mbappého? Nižší plat, ohromný bonus a číslo po Modrićovi
16.02., 13:30
Mbappé blíže Realu Madrid? Vedení PSG už oznámil, že v létě v klubu skončí
15.02., 17:49
Ostrý atak na Mbappého: Jeho kotník vydržel, Brassiera uráželi na sociálních sítích
08.02., 19:25
Paris Saint-Germain odejde z Parku princů, potvrdil šéf klubu
08.02., 15:04
Mbappé z PSG do Realu Madrid? Kanonýr má brzy oznámit přestup
04.02., 09:26
Konec několikaleté ságy? Mbappé údajně vyslyšel volání z Madridu a domluvil se na přestupu
08.01., 09:04
Mbappé o své budoucnosti stále nerozhodl, chce se soustředit na zbytek sezony
05.01., 10:34

Komentáře (14)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Správně, těmhle pískožroutům nic neprodávat.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Dontlookatme

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
sergi

"Chceme už pryč." Teda zabalí tento neúspešný projekt PSG a pôjde naspäť žehliť uteráky?

Reagovat
Grupma

A opravdu hrozí, že PSG odejdou? Nebo to Nasser řekl jen kvůli svému jménu, ale vlastně tam chce zůstat? A co bude dělat Paříž se stadionem bez nájemce? Oprašovat kulturní památku? Nasser by stadion odvezl? Bez stavebního povolení ho stejně nemůže změnit, ne? Nebo se Paříž bojí, že by tam po odkoupení udělal Nasser vietnamskou tržnici?

Reagovat
fenixLFC

tak z pohladu klubu nedava dlhodoby zmysel aby zostavali na stadione ktory im nepatri, za ktoreho prenajom musia platit a este davat aj podiel z prijmov. problem je ale to, ze by mali mat zmluvu este na nejakych 20 rokov (ked wiki neklame) a narvali do toho stamiliony. a aj ked maju nechutne predrazene vstupenky (a z toho plynuce vysoke prijmy) tak ho chcu dalej rozsirovat. ale nechces budovat dalsich 15K miest pre stadion, ktory ti nepatri. takze z tohto pohladu to chapem...

chapem aj úpohlad mesta ze si Park chcu nechat, predsalen je to architektonicka a historicka pamiatka. na druhu stranu ked odtial PSG odide co s tym spravia? nie je to multinfunkcny stadion ze by tam narvali nieco dalsie, pre repre maju samostatny stadion a dalsi klub by ho financne neutiahol. skor by tam nejaku trznicu, kulturne centrum alebo nieco podobne spravilo mesto aby malo apson nejake prijmy, ale to by vyzadovalo pravdepodobne dalsie obrovske zmeny a fakt si to neviem predstavit no. takze by zacal beztak postupne chatrat, ale boli by hrdi, ze si pamiatku zachovali

Reagovat
Benzema

Reagovat
El Matador

A za 2000 let z toho budou mít Coloseum

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Grupma

Reagovat
Grupma

Takže ideální by bylo, kdyby se dohodli A co my s tím už, že?

Reagovat
PtákOhnívák

Rozumím, že nechceš prodat historickou památku a svým způsobem dominantu města. Ale na druhé straně. Co jako s tím stadionem hodlá radnice dělat, když si PSG postaví svůj vlastní??

Tam není ani atletická dráha, nic... Tam se dá hrát akorát fotbal/ragby když jsme ve Francii.

Tak že si to město nechá. Bude platit opravy a tak dále, jen proto aby tam dvakrát do roka zahrála repre a jednou za rok se to vyprodá na koncert Metaliky?? Super, tomu říkám byznys plán! Blázni, ale asi má Pařížská radnice dost peněz na vyhazování z okna.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele