Nizozemská Eredivisie - preview 6. kola

12.09.2009, 08:49, aktualizováno 13.09.2009, 09:12
Previews
Feyenoord může bodově dotáhnout vedoucí Eindhoven, musí ovšem vyhrát nad Tilburgem. O bod zpět je Ajax, který hostí Bredu. Venlo hostí Heracles, připíše si šestou remízu? Sparta hraje s Waalwijkem a Vitesse s Nijmegenem.
PSV Eindhoven - Roda JC  (sobota 18:45)
Po reprezentační pauze se pokusí fotbalisté Eindhovenu udržet svoji neporazitelnost a v domácím prostředí k tomu přidat svoji čtvrtou výhru v sezóně. Příjemné by také určitě bylo usadit se na první pozici před Alkmaarem a Feyenoordem, to už je ale hudba budoucnosti. Proti Rodě by to měla být "jasnačka", avšak hosté by se také rádi dostali do první poloviny tabulky a body protivníkovi jen tak zadarmo nenechají, navíc se jim na půdě soupeře daří.

Eindhoven se po úvodní zbytečné remíze s Venlem v divokém výsledku 3:3 a remíze v Twente chytil doma s Ajaxem, který díky skvělému útoku porazil 4:3 a od té doby zatím neztratil. Vyloupil jak Groningen 2:0, tak i předtím doma udolal Bredu 3:1. V poslední době se zlepšila oproti předchozím kláním hlavně defenzíva. Útok k tomu budí strach ve všech protivních, ovšem defenzivně laděná Roda by si s tím opravdu mohla poradit a poprvé v sezóně přidělat domácím v ofenzívě vrásky.

Kerkrade zatím ve vyrovnané soutěži vyválčilo hned pět bodů. Vyšel jim úvod, kde drželi ve třech kláních neporazitelnost a obrali o body třeba i Heerenveen, pak už ale nastalo peklo. Zbytečný debakl ve Feyenoordu 0:4 a hlavně pak divoká nakonec neúspěšná přestřelka doma s Arnhemem v poměru 3:4 může mrzet dvojnásob. Oba protivníci se potkaly na Philips Stadionu naposledy loni v říjnu a vždycky se bylo na co dívat, Roda vyhrála překvapivě 3:2. O tom, že se ji tu daří, potvrzuje ročník předtím, kdy vyhrála dokonce 4:2.

Domácí trenér Fred Rutten bude postrádat zraněného Nordina Amrabata a Mazu, jedna z největších hvězd Ibrahim Afellay se zřejmě na trávník nepodívá od začátku kvůli svalovým problémům. Otazník visí též nad startem Dirka Marcellise. Po zranění by již měli být připraveni nastoupit Balázs Dzsudzsák a Carlos Salcido. V současnosti se nejvíce hovoří o příchodu japonského zabijáka z Venla Keisukeho Hondy, který sám přestup nevyloučil.

V základní sestavě bude podruhé za sebou objevit Danny Koevermans, který by měl stejně jako minule nahradit Ola Toivonena.. "Roda je velmi nepříjemný soupeř. Jsou v poslední době hodně kreativní, navíc se jim v Eidnhoenu daří, což hraje velkou míru. A my je vždycky podceníme," obává se zápasu jako čert kříže Rutten. Hosté budou mít k dispozici zase kompletní kádr, nejvíce na očích bude Anouar Hadouir, který je zatím největší hrozbou Rody. Pokud můžou hosté myslet na body útočnou silou, tak jedině díky jemu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.15 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - FC Utrecht  (sobota 19:45)
Zřejmě šlágr celého kola a také důkaz, že Twente v současnosti čelí velmi těžkému losu. Nachází se až na čtvrtém místě tabulky, soupeři ze spodních pater tabulky však ještě na favorita čekají. V domácím prostředí přivítá silný Utrecht, který má o duel méně a dokázal posbírat hezkých 10 bodů, mohl by se tak postupem času probojovat do čela tabulky. Utrecht je zatím pátý, bodíky ztratil jen jednou.

Twente sice první klání sehrálo na půdě podceňované Sparty, kterou porazilo 2:0, následně byl los jednou nemilosrdný. Těžký duel s PSV a jeden získaný bodík se počítá, pak dvě povinné výhry v Den Haagu a doma s Waalwijkem ještě více. Na závěr ovšem přišla plichta a promarněné tři body na půdě Feyenoordu díky penaltě v nastaveném čase. Nyní by se určitě domácím hodily do krámu všechny tři korálky a vzhledem k výborné obraně je tento krok opravdu možný.

S Utrechtem si naopak rozlosování zahrálo ve zlatých barvách, čtyři duely = čtyři snadní soupeři. Výhra ve Waalwiku, který ještě ani nebodoval, výhra nad Tilburgem, jenž se nachází těsně nad zónou sestupu, remíza s nováčkem z Venla a nakonec výhra nad Spartou, která též patří mezi kandidáty sestupu. Na Utrecht čeká první ostrá zkouška, může ale využít své dobré formy a přesvědčit všechny, že to s bojem o titul myslí vážně. Oba soupeři se střetli na De Grolsch Veste naposledy letos v únoru bez branek a rozdělili si bodík, podobné to může být i nyní.

Kouč Steve McClaren nehlásí žádné nové zranění, mimo je kvůli svalovým problémům obránce Slobodan Rajkovič, svůj debut by si měl odbýt v sestavě Twente brazilský útočník Wellington. Kouč McClaren má ze soupeře velký respekt: "Utrecht v letní pauze hodně posílil a je zřejmé, kam až sahají jeho ambice. Bude to tvrdý boj, my však chceme vyhrát a vrátit tak k sobě spravedlnost z posledního utkání." Sestavu prozatím měnit nehodlá: "Mančaft pracuje perfektně, není důvod ke změnám. Máme sice početný kádr a velkou konkurenci, teď je však před námi tvrdá zkouška. Doufejme, že nás Utrecht nepřekvapí, " modlí se McClaren.

Hostující šéf Ton du Chatinier nepřiveze Tima Cornelisse, který teprve nedávno sundal sádru, zraněnou nohu má také Barry Maguire, poraněná záda na trávník nepsutí Wesleyho de Ruitera a mimo bude i Hans Somers. Naopak rehabilitaci dokončil Alje Schut a mohl by na pár minut naskočit. "Twente je skělý tým a jsem zvědavý na to, jestli svoji formu udrží. Domácí ukázali i na mezinárodní úrovni, co v nich je. Samozřejmě však chceme odtud odjet s dobrým výsledkem," vyjádřil se až obdivně k sokovi du Chatinier.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.55 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - FC Groningen  (sobota 19:45)
Heerenveen je vůbec prvním klubem, který v Eredivisi vyměnil trenéra a nutno říci, že správně. Z evropských pohárů sice nevypadl, na domácí scéně to už ovšem byla opravdu děs a bída, čtyři získané bodíky z pěti duelů je v tomto složení hodně málo. Přitom výběr s nejvíce českými krajánky neměl proti sobě úplně nejtěžší soupeře a takový husarský kousek, který se povedl loni, nyní platit nemusí. Cesta do pohárové Evropy totiž snadněji povede z ligy než z národního poháru.

Heerenveen nejprve utrpěl debakl v nizozemském superpoháru 1:5 proti Alkmaaru, v lize to nebylo vůbec lepší. Úvodní remíza s Rodou není nic moc, následné prohry v Nijmegenu, znovu doma s Alkmaarem i Bredou je ještě horší. Jediná vlaštovka tak přiletěla před vlastními fanoušky doma se slaboučkým Arnhemem. Nejvíce vázne útočná činnost, což škodí i českému forvardovi Papadopulovsovi, jenž se trefil jednou z celkových dvou branek celého týmu! A to je suverénně nejméně v celé soutěži.

Groningen by opět rád hrál o poháry, ovšem za umístění ve středu tabulky by v této situaci pochopitelně též nemohl nadávat. Těžší los mu dovolil získat pouze dva bodíky, a tak hosté ani jednou nezvítězili, na půdě favorita vedeným po novým koučem se mu to jen těžko podaří. Groningen je proto předposlední, jediné úspěchy zaznamenal ve Venlu a v Kerkrade. V loňské sezóně podlehli hosté sobotnímu soupeři 1:2, celkově už na Abe Lenstra Stadionu nebodovali od roku 2001 a nevyhráli dokonce od roku 1997!

Nový šéf Jan de Jonge zřejmě dá šanci mladíkovi Oussama Assaidimu, pro kterého tu bude debut v dresu Heerenveenu, jinak na trávník už může poslat uzdraveného českého záložníka Michala Švece. Kouč hostů Ron Jans očekává, že nováček na lavičce bude pozitivním impulsem. "Nikdy není jednoduché přebírat kádr v rozjeté sezóně, ovšem skoro vždycky se to u některého týmu stane. Jan de Jonge je mladý trenér a myslím si, že uvolní v atmosféru kabině, nic lehkého nás proto nečeká," uvedl s přesvědčením.

Své plány však po nepovedeném začátku rozhodně nemění: "Bereme jen vítězství. Většina mých svěřenců má chuť něco dokázat. Úkoly budou pořád stejné, uděláme jen drobné změny v taktice. Heerenveen určitě chce hrát ve vysokém tempu, snaží se hrát též důrazně a na to se musíme dobře připravit. Ten mančaft, který dokáže zvládnout lépe tlak za nepříznivé situace v tabulce, vyhraje," upozorňuje na nebezpečí a zároveň si je vědom klíče k úspěchu Jans.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.25 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - AZ Alkmaar  (sobota 20:45)
Alkmaar se pokusí natáhnout svou sérii vítězných zápasů na pět a udržet si tak průběžné vedení v tabulce. Čelo je prozatím velmi vyrovnané, v první polovině tabulky je překvapivě také Den Hagg. Ten měl sice slabší začátek, pak už ale dokázal zabrat a s osmi body může být prozatím relativně v klidu. Alkmaar to nebude mít vůbec jednoduché a vypadá to, že tentokrát šest branek jako Waalwijku zřejmě nenastřílí.

Alkmaar zklamal pouze na úvod, kde překvapivě prohrál v Heraclesu a duel hodně podcenil, vypadalo to s ním všelijak. Nicméně následně ukázal, že to s obhajobou titulu myslí vážně a probojoval se opět na čelo tabulky. Dokázal nejprve složit reparát ve Spartě, kde zvítězil 2:0, pak tedy deklasoval Waalwijk a svou krasojízdu pokračoval přes výhry v silném Herenveenu a nad Tilburgem. Nutno ovšem podotknout, že hlavně to poslední vítězství bylo značně vydřené.

Den Haag na úvod nestačil Bredě a pak pouze doma remizoval s Venlem, zlepšený výkon proti Enschede i přes prohru však maloval lepší zítřky, které se vyplnily. Dvě výhry za sebou, to se mančaftu ze spodku tabulky příliš často nestává. Pod jeho tlakem totiž padl jak Arnhem, tak i Waalwijk a k tomu oba zápasy sehráli domácí ve venkovním prostředí. Naposledy se představili vlastním fanouškům na Den Haag Stadionu proti Alkmaaru loni téměř ve stejný den, tehdy domácí zaskočili pozdějšího mistra a naložili mu hned tři fíky.

Den Haag se bude muset odejít bez dlouhodobě zraněného Aleksandra Rankoviče, nově je mimo i Richard Knopper, jinak je ale kádr kompletní. Velmi zajímavé bude sledovat, jestli na své výkony navážou hrdinové z minulého období Bogdan Milič a Wesley Verhoek. Hostující trenér Ronald Koeman musí litovat nových absencí. Velký otazník visí nad startem hvězdičky Mounirem El Hamdaouiem. Střelec 23 branek uplynulého ročníku má problémy s kolenem.

Mírné zdravotní patálie stále sužují i Pontuse Wernblooma, kvůli kartám nebudou k dispozici též Gill Swerts a Graziano Pelle. Naopak šanci by měl dostat nováček v sestavě a zároveň záložník Rasmus Elm, jenž by si tak měl odbýt svou premiéru: " Jsme hodně dobře připravení, poslední zápasy nám ukázaly, že máme sílu. Bude hodně těžké hrát bez zraněných a vykartovaných hráčů, především pak bez El Hamdaouie. Hoši budou muset bojovat více než kdy jindy," snaží se nabudit svůj kádr zkušený harcovník Koeman.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.35 - 3.60 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - Feyenoord Rotterdam  (neděle 12:30)
Feyenoord sice zřejmě nepatří mezi úplně nejsilnější celky, avšak dokáže bojovat a má i trochu štěstí. Proti slabším týmům sice dominuje, nyní se o body bude prát na půdě Tilburgu, který se nachází spíše v dolní polovině tabulky a zatím je i v zóně sestupu. Avšak někdy umí překvapit, což potvrzují poslední dva vzájemné domácí zápasy.

Tilburg dokázal zvítězit pouze v prvním kole, kde udolal Arnhem, pak už se s losem nevypořádal vůbec dobře. Prohra v Utrechtu se dala čekat, avšak následný kolaps na Spartě a domácí prohra s Heraclesem jsou neomluvitelné. Nicméně Tilburg se zlepšil v předchozím utkání na hřišti suverénního Alkmaaru, kde prohrál jen o gól, a tak má před sebou úplně nové výzvy.

Feyenoord měl celkem snadné soupeře a přehrál Nijmegen. Heracles i Rodu, zaváhání ale přišlo s Arnhemem, který do té doby neměl na kontě ani bod. Poslední remíza s Twente dala svěřencům kouče Mario Beena naději, že mohou hrát stále ve vyšších patrech tabulky. Avšak nyní musí ukázat svoji sílu a pokusit se vyhrát také v Tilburgu, aby měli v těžkých soubojích klid. Jenže se jim na stánku Koning Willem II moc nedaří, prohráli zde loni 0:1 a předloni dokonce 1:3.

Očekává se divoké skóre s hojným počtem branek, před třemi lety zde diváci viděli dokonce výsledek 3:5! Za domácí si zřejmě odbude premiéru Jan-Arie van der Heijden, který přišel na hostování z Ajaxu, zajímavé bude také sledovat hru Saida Boutahara, jenž ještě loni působil právě v mládežnické akademii Feyenoordu. "Při vší úctě k Tilburgu, my musíme napravit minulé utkání a získat všechny tři body. V takových zápasech rozhodně nesmíme ztrácet," vyjádřil se jasně k soupeři Mario Been a naznačil, že by neměl být Tilburg velkým oříškem.

Been by měl do utkání poslat téměř plnou sestavu, pracovní povolení ještě nedostal akorát Stefan Babovič. Been si je dobře vědom, jak silný výběr má: "Všichni hráči, co jsou na lavičce, by si na ní nezasloužili sedět. Bohužel situace taková je. Je to filosofie Feyenoordu, hráči se s tím musí vypořádat." Před ožehavým soubojem má jasno: "Nebude to po nás tak snadné, pokud se nebudeme 100% koncentrovat. Hráči vědí, co po nich chci. Může to být velmi bláznivé utkání, ale myslím si že to se zkušenými plejery doplněné o dravé mladíky zvládneme," je si vědom všech nebezpečí Been
Willem II - pravděpodobná sestava:
Aerts - Janse, Schenkel, Swinkels, Veloso - Zijler, Boutahar, Kargbo, Grégoire - Demouge, Sheotahul.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Van Dijk - Fernández, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst - El Ahmadi, De Guzman, Fer - Slory, Tomasson, Cissé.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.30 - 3.25 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AFC Ajax - NAC Breda  (neděle 14:30)
Po dvou neúspěšných výsledcích si Ajax během předminulého týdne napravil u fanoušků svou reputaci výhrou na hřišti Almela. Poměrně cenné vítězství by však ztratilo svou hodnotu, kdyby jej nenapodobil také tentokrát, kdy přivítá ve své aréně nepříjemnou a poměrně nevyzpytatelnou Bredu.

Po hodně dobrém úvodu do sezóny se výkonnost amsterdamských hráčů v posledních týdnech o poznání zhoršila. V pěti kolech ztratili již pět bodů, a proto jim nyní patří v tabulce až páté místo. To však zatím nic neznamená, vždyť vedoucí Alkmaar mají na dostřel a již po tomto kole mohou být před ním. Budou muset však zvítězit a dá se očekávat, že Breda nedá nikomu nic zadarmo.

Během posledních dvou týdnů se toho v táboře Ajaxu událo skutečně hodně. Tým na poslední chvíli posílila hned trojice fotbalistů, přičemž největší posilou je zřejmě zkušený kanonýr Marko Pantelič. Kromě něj přišli ještě mladíci Kerlon a Zé Castro.

Mnohem méně pozitivnější zprávou je pro kouče Martina Jola nepříjemné rozrůstající se marodka. Velkou ztrátou je především zranění defenzivního univerzála Jana Vertonghena, jenž si poranil kotník a bude chybět zřejmě několik týdnů. Mimo hru je také Gabri, Dennis Rommedahl a gólman Maarten Stekelenburg. Toho by měl nahradit Kenneth Vermeer, který si tak zřejmě připíše svůj letošní první start. "Samozřejmě chci hrát. Doufám, že nastoupím, také si přeju, abychom všichni podali dobrý výkon," hlásí Vermeer.

NAC je na tom před tímto kolem téměř stejně jako Ajax. Na svém kontě má tři výhry, remízu a jednu prohru. Vedení klubu může být tak pochopitelně spokojeno, jelikož Breda zatím jasně ukazuje, že i letos má pohárové ambice. V posledním kole si poradila s trápícím se Heerenveenem, a tak odcestovala do Amsterdamu s velkou dávkou sebedůvěry.

Zvláštní význam bude mít tento duel pro útočníka Leonarda. Ten se totiž dočkal po loňské sezóně v Ajaxu vyhazovu a nyní by si měl za Bredu připsat svůj první zápas, navíc hned proti svému bývalému klubu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 8.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - Heracles Almelo  (neděle 14:30)
Venlo je v holandské Eredivisi opravdový unikát. Už jste viděli někdy tým, který ať hraje proti komukoliv, tak remizuje? Venlo je toho živým důkazem. V sezóně z pěti duelů sice ještě ani jednou nepohrálo, avšak tři body si na konto také ještě nepřipsalo a na premiérové vítězství proto čeká. Heracles je velkým překvapením ligy, i když se v poslední době také jeho stroj zasekl. Pokud někdo dokáže v duelu zvítězit, posune se významně do horních pater tabulky.

Přitom Venlo proti sobě nemělo vůbec žádné nazdárky. Hned na úvod obralo o body PSV, které si brousí zuby na titul. Následně se sice rozešlo smírně 2:2 s podceňovaným Den Haagem, stejné výsledky však uhrálo v dalším průběhu v Utrechtu, který mimochodem proti nikomu jinému doposud neztratil, a také v Groningenu. Důkazem, že se jeho skóre posupně snižuje byl poslední duel s Nijmegenem, kde Venlo hrálo 1:1. Nyní bude chtít fanouškům ukázat, že umí také vyhrávat, většina si však myslí, že gól neuvidí vůbec.

Heracles tedy v úvodu porazil Alkmaar a o tomhle úspěchu se bude v souvislosti s tímhle týmem hovořit ještě zřejmě dlouho. Avšak Heralces potkal vůbec nejtěžší los ze všech outsiderů, sedm bodů se tak zdá být skoro zázrak. Poté totiž přišla remíza na půdě pohárové Bredy, těsná porážka od Feyennordu, výhra v Tilburgu a domácí neúspěch 0:3 s dalším superfavoritem Ajaxem. Oba výběry se potkaly na stánku De Koel loni v lednu. Tehdy ještě ve druhé lize Heracles deklasoval soupeře 5:0, podobný výsledek se určitě čekat nedá.

Stávající kouč Jan van Dijk vynesl před utkání velmi zajímavý poznatek a uvedl, že posupem času bude potřeba velmi široký kádr: "Jedno střetnutí v Eredivisii je rovno třem v druhé nejvyšší soutěži," vidí velký rozdíl mezi oběma soutěžemi. Do utkání může nasadit kompletní sestavu, nejvíce se opět bude spoléhat na zabijácké do Keisuke Honda - Sandro Calabro. "Myslím si, že to bude neskutečné bojovné utkání s čekáním na chybu soupeře. Pokud tu chybu ale uděláme my, mohou být brejky hostů smrtící," vidí největší zbraň soupeře van Dijk.

Hostující trenér Gertjan Verbeek se opět bude spoléhat ne velkou ofenzivní sílu Base Dosta, premiéru v dresu Heraclesu by si měl odbýt Marko Vejinovič. Na trávník nemůže vyslat Kwameho Quansahe, který byl vyloučen po druhé žluté kartě na půdě Ajaxu, druhou absencí je Mark Looms, jenž dlouho laboruje se zraněným kolenem a teprve v příštím týdnu bude čekat na operaci.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sparta Rotterdam - RKC Waalwijk  (neděle 14:30)
Waalwijk je už po pouhých pěti kolech ve značně svízelné situaci. Na svém kontě stále nemá ani bod a je beznadějně poslední. Jeho nevýrazné formy se bude snažit využít také Sparta Rotterdam.

Svěřenci kouče Ruuda Brooda nechtěli hrát v letošní sezóně jen druhé housle a ještě před pár týdny věřili, že se budou pohybovat na příčkách vzdálených od sestupu. Jenže zatím jim vůbec nic nevychází. Vždyť na svém kontě už mají například hrůzostrašných 15 inkasovaných branek, což je suverénně ze všech nejvíce. Waalwijk, který sice před letošní sezónou získal řadu hráčů, i když většinou jen mladíků na hostování, to na Spartu na jejím hřišti příliš neumí, o to těžší práce jej bude čekat.

Kasteelheren letos doplácí především na mizernou koncovku. I když mají na svém kontě už alespoň čtyři body, zatím se trefili pouze v jednom případě, a to v duelu se slabým Tilburgem. Poté se jim podařilo vyválčit už jen hodně nečekanou remízu ze hřiště Ajaxu. Naposledy podlehli rozjetému Utrechtu, a proto jim teď patří až čtrnáctá příčka.

Trenér Adelaar se problémy s mizivou efektivitou útoku rozhodl vyřešit angažováním mladíka z Ajaxu Amsterdam Darka Bodula, od kterého si hodně slibuje. Svůj první start za Spartu by si o tomto víkendu mohl odbýt útočník Romano Denneboom.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.30 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Vitesse - NEC Nijmegen  (neděle 16:30)
Oba nedělní protivníci jsou seřazeni pod sebou na dvanáctém a třináctém místě, oba hrají velmi nevyzpytatelně a mohou porazit kohokoliv kdykoli. K tomu jsou od sebe velmi blízko, a tak sehrají regionální derby. Arnhem dokázal vybojovat první vítězství v minulém kole, předtím získal jediný bodík doma s velmi silným Feyenoordem, který odevzdává body jen velmi zřídka.

Arnhem hned na úvod prohrál v Tilburgu a daroval mu zatím jediné body, jeho výkony nebyly lepší ani o něco později. Následný bodík doma s Feyenoordem za bezbrankovou remízu se sice počítal, pak už ale přišly kolapsy. Prohra v Heerenveenu, jenž hraje ve velmi špatné formě a hlavně domácí neúspěch 1:3 proti Den Haagu mrzel dvojnásob. Vypadalo to, že Arnhem se bude nacházet v pásmu sestupu i po posledním kole, zázračně však vykradl Rodu v divokém zápase 4:3 a proto může rozjet novou kapitolu.

Nijmegen na úvod podlehl doma Bredě 2:3 a bylo to z jeho pohledu asi nejhorší vystoupení, poté už přišlo zlepšení. S vydřeným bodem na půdě Eindhovenu opravdu nikdo nepočítal, s prohrou na půdě Feyenoordu už ale ano. V dalším kole rozcupoval doma Herenveen 4:1, avšak v minulém zápase nedokázal skórovat a Roda na jeho obranu jednou vyzrála, získala tak v boji o záchranu potřebné body. Naposledy se sokové utkali na stánku McDOS Goffertstadion letos v lednu, bezbranková remíza by se klidně mohla urodit i v nedělní odpoledne.

Domácí šéf Dwight Lodeweges se bude muset obejít bez stále zraněného Saidi Ntibazonkizy, ovšem zpátky by měl být belgický Bjorn Vleminckx, jenž by měl v derby opět trochu rozproudit útočnou sílu Nijmegenu. K tomu při tréninku si poranil koleno důležitý záložník Lasse Scöhne a bude delší dobu mimo hru: "Má roztržený přední křížový vaz, k tomu si také ve stejném koleni poškodil meniskus a půjde na operaci," zhodnotil jeho nepříjemný stav klubový lékař Han Tijshen.

Hosté přijedou bez zraněného obránce Jeroena Drosta, jinak může trenér Theo Bos využít nesilnější sestavu. V útoku by měl opět řádit Santi Kolk, jehož hlavním úkolem bude hrozit z brejků a v celkem velkém derby skolit soupeře z Nijmegenu do kolen. Nijmegen má problém hlavně v útočné fázi, kde vsítil jen pět branek a patří do druhé poloviny tabulky, naopak jeho obrana funguje zatím dobře, v tom by tedy problém být neměl.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar540114:412
2.Feyenoord Rotterdam53208:111
3.PSV Eindhoven532013:811
4.FC Twente53207:311
5.AFC Ajax531112:510
6.FC Utrecht43106:210
7.NAC Breda53117:510
8.ADO Den Haag52128:67
9.Heracles Almelo52124:67
10.VVV Venlo505010:105
11.Roda JC51225:95
12.NEC Nijmegen41125:54
13.SBV Vitesse51136:104
14.Sparta Rotterdam51132:74
15.SC Heerenveen51132:84
16.Willem II51045:73
17.FC Groningen50234:92
18.RKC Waalwijk50052:150

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele