Nizozemská Eredivisie - preview 30. kola

08.04.2011, 08:52, aktualizováno 10.04.2011, 09:04
Previews
Twente a PSV se oklepávají z pohárových debaklů a musí se rychle přeorientovat na boj o nizozemský titul. Lídr tabulky z Enschede přivítá Rodu, klub z Eindhovenu hraje s Heerenveenem. Na případné zaváhání bude čekat Ajax, který hostí Groningen, Utrecht se po duelu s Feyenoordem bude chtít přiblížit k sedmé pozici...
FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Fotbalisté Utrechtu by se rádi v tuto chvíli poprali o kvalifikaci Evropské Ligy, v tuto chvíli jsou na osmém místě. Jenže tabulka je stále velmi vyrovnaná a zezadu se tlačí další výběry, jako Heracles či Nijmegen. Feyenoord ztratil v poslední době svou skvělou formu a proto se mu osmá pozice Utrechtu vzdálila již na sedm bodů. Nyní může rotterdamský výběr snížit manko a ještě reálně živit svou naději.

Ovšem na půdě Utrechtu to rozhodně nebude pro svěřence kouče Maria Beena žádný med. Utrecht totiž doma vcelku pravidelně sbírá všechny body, i když pravdou je, že existují výjimky. V minulém kole totiž doma podlehl největšímu překvapení sezóny Den Haagu 2:3. V poslední době měli domácí vskutku náročný program, narazili hned na pět celků z nejlepší sedmičky. PSV, Twente, Groningen i Roda mají letos slušnou formu.

Feyenoord porážel jednoho soupeře za druhým, avšak minulá dvě kola nezvládl. Nejprve utržil jasnou prohru na půdě Rody, kde podlehl poměrem 0:3. V minulém kole hrál vyrovnanou partii s Alkmaarem, nakonec ale na svého soupeře nestačil a podlehl mu před vlastními fandy na stadionu De Kuip 0:1. Oba sobotní protivníci se na stánku v Utrechtu utkali loni v únoru a hrálo se nerozhodně bez branek, podobný průběh se dá čekat i teď.

Pro nedělní duel si musí odpykat karetní trest Tim Cornelisse, nicméně mluví se o návratu důležité opory Michaela Silberbauera. "Feyenoord bude opět chtít získat nějaké ty body a ve vyrovnané tabulce se chce posunout hodně vysoko. Dobře víme, že Feyenoord může vyhrát kdykoli a my se na to musíme připravit," uvádí kouč Ton du Chatnier. "Proti Den Haagu jsme hráli dobře, ale neuspěli jsme. Nyní chceme, aby všechny body zůstaly u nás doma v Utrechtu," dodává domácí trenér.

Kouč hostů Mario Been si dobře uvědomuje, jak důležitý duel jeho svěřenci sehrají. "Utkání v Utrechtu je naše poslední šance, jak se ještě poprat o Evropskou ligu," nesnaží si dávat zbytečné naděje. "V tuto chvíli máme smůlu v koncovce. Nesmíme ale ztrácet víru, jinak se to neobrátí," vidí současný hlavní problém. V sestavě už bude mít gólmana Erwina Muldera, jenž se vrací po zranění, mimo hru je opakovaně Tim de Cler. Kvůli poraněné noze asi nebude hrát Leroy Fer a nahradí ho zřejmě Kamohelo Mokotjo.
FC Utrecht - pravděpodobná sestava:
Vorm - Cornelisse, Vorstermans, Wuytens, Nesu - Duplan, Asare, Lensky, Strootman, Mertens - Demouge.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Mulder - Leerdam, De Vrij, Vlaar, Martins Indi - Meeuwis, Wijnaldum, Fer (Mokotjo) - Biseswar, Castaignos, Ryo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.50 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Twente - Roda JC  (neděle 14:30)
Twente se díky minulé výhře v nejdůležitějším utkání sezóny nad PSV dostalo do čela Eredivisie právě před Eindhoven o dva body a nyní má jasný úkol. Tento náskok v pěti zbývajících duelech udržet a obhájit tak překvapivě loňský titul. Nicméně rozhodně to nebude mít nyní lehké, Roda totiž letos patří k těm lepším celkům a je sedmá, bojuje tedy velmi reálně ještě i o čtvrtou pozici, což by byla senzace.

Roda má na kontě sedmačtyřicet bodů a letos dokáže potrápit i ty největší favority. Ovšem Twente si nesmí dovolit zaváhat, zbytečně by si komplikovalo situaci. Nyní stále bojuje hned na třech frontách. Na největšího favorita soutěže čeká finále národního poháru se silným Ajaxem. Navíc úspěšnou sezónu podtrhuje postupem do čtvrtfinále Evropské Ligy, tam však asi cesta Enschede skončí. Na půdě Villarealu totiž utržilo debakl 1:5.

Proto se tak v nejbližší době může už zřejmě soustředit na domácí soutěž a pokusit se získat double, tím by byla tato sezóně ještě úspěšnější, než ta loňská. Hosté se trápili po výhře na půdě Groningenu tři kola po sobě, kde nevyhráli. Minulá dvě kola už však byla lepší. Nejprve zvítězili 3:0 nad Feyenoordem a poté v divokém duelu nakonec zdolali Tilburg poměrem 5:4.

Oba celky se na stánku De Grolsch Veste utkaly loni v lednu a domácí zvítězili přesvědčivě 2:0. Kouč Twente Michel Preud'homme dobře ví, že jeho svěřenci určitě budou po čtvrtečním duelu cítit zklamání. "Musíme se s tímto neúspěchem vypořádat, po čtvrtku převládá v kabině opravdu velké zklamání. Teď nás čeká pět důležitých utkání v lize a my se prostě musíme soustředit na zbývající soutěže," je mu jasné.

Ve čtvrtečním klání odešel už po půl hodině hry zraněný Luuk de Jong, jeho start je proto ohrožen. "Vymkl si kotník. Uvidí se až před zápasem, jestli bude moci hrát," hodnotí jeho zdravotní stav Preud'homme. Kouč hostů Harm Van Veldhoven chce zopakovat výkon proti Feyenorodu. "Proti němu jsme hráli doma opravdu velice organizovaně a předvedli jsme vyspělý výkon. Takový by nám mohl na body proti Twente stačit."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.34 - 4.60 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - FC Groningen  (neděle 14:30)
Domácí Ajax přivítá v boji o druhou příčku zklamaný Groningen.

Slavný Ajax po nepříliš povedeném začátku dohání v samotném závěru sezony vše, co se dá. Celek pod vedením Franka De Boera se stačil do nynější doby vyšplhat až na třetí příčku. Ta však není vedení dost a v klubu panuje nervozita. Ajax totiž jasně vytyčil cíl s názvem Liga mistrů. Tu si však může zahrát pouze mistrovský celek a bojovat o ni může poté tým na druhé příčce. Na tu aktuálně Amsterdamští ztrácí tři body. Poslední utkání Ajaxu vyšlo, na domácí půdě dokázal vstřelit Heraclesu tři branky a zvítězil tak snadno 3:0.

"Náš hon za Ligou mistrů pokračuje. Poslední duel jsme zvládli, na domácí půdě jsme porazili rozjetý Heracles. Nyní nás čeká Groningen, který dlouhou dobu proháněl vedoucí dvojici. Jejich post je ovšem momentálně náš a věřím, že proti Groningenu zvítězíme," prohlásil trenér domácího celku De Boer.

Groningen naopak zažívá ohromné zklamání. Dlouhou dobu se totiž hovořilo o možnosti boje o titul. Ten však padl ve 24. kole, od kterého hráči hned čtyři zápasy v řadě prohráli. Přišel tak pád až na šestou příčku. Poslední dva duely ovšem hráčům pod vedením trenéra Huistry vyšly. Nejprve to na domácí půdě odnesla Breda (0:1) a v minulém kole o záchranu bojující Venlo, když Groningen na svém stadionu těsně zvítězil 3:2.

"Nedařilo se nám, ovšem nyní jsme zpět. Jsou to jen dva vyhrané zápasy, ale já věřím, že do konce sezony jich ještě dost přidáme. Čeká nás Ajax a já se nebojím přiznat, že remíza by byla úspěchem," nechal se slyšet kouč Huistra.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.37 - 4.60 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - SC Heerenveen  (neděle 16:30)
PSV Eindhoven čeká důležité utkání v boji o titul, na domácí půdě totiž přivítá Heerenveen.

Domácí zažívají poněkud hořké období. V minulém utkání totiž přišli o vedoucí příčku a na evropské scéně utrpěli velmi nepříjemný výsledek. Minulé kolo Eredivisie nabídlo velmi pikantní utkání, když Twente na domácí půdě přivítalo právě PSV. Po devadesáti minutách svítil na tabuli výsledek 2:0 a svěřenci trenéra Ruttena museli odjíždět s prázdnou. Poslední utkání ovšem bylo to evropské. V tom Eindhoven zajížděl do Portugalska, kde nastoupil v rámci čtvrtfinále Evropské ligy proti tamní Benfice. Ta doma rozjela velký kolotoč a nizozemský celek se vracel s nepořízenou a s debaklem 1:4.

"Nedařilo se. Jak doma, tak venku. Prohráli jsme dva důležité duely, ovšem nic není ztraceno. Věřím, že to na nás nezanechá psychickou deku a půjdeme dál," prohlásil trenér PSV Rutten.

Heerenveen také nezažívá nijak skvělé období. Za posledních šest utkání "srdíčka" získala pouze jediný bod a v tabulce tak Heerenveen klesl až na dvanáctou příčku. Přesto vedení stále usiluje o postup do první desítky. Forma klubu tomu ovšem nijak nenasvědčuje, a tak v klubu před utkáním proti PSV nepanuje vůbec dobrá nálada. Poslední duel Heerenveen ztratil na domácí půdě a to rovnou proti o záchranu bojujícímu Excelsioru v poměru 2:3.

"Nedaří se. Poslední duely nám opravdu nevyšly. Nevím, kde se stala chyba, ale věřím, že se z toho dostaneme. Nyní nás čeká nepříjemné utkání. PSV bude hrát určitě na vítězství. Remíza by z našeho pohledu byla opravdovým úspěchem," prohlásil trenér Heerenveenu Ron Jans.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.31 - 5.00 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - NEC Nijmegen  (sobota 18:45)
Venlo pět kol před koncem už definitivně ztratilo možnost poprat se o přímou záchranu a nyní je se sedmnácti body na kontě odsouzeno na sedmnácté příčce k baráži. To ještě může děkovat velmi příjemnému sestupovému klíči, v jiných soutěžích by totiž rovnou padalo o patro níže. Nicméně Venlo ještě musí odrážet útok posledního Tilburgu, který ztrácí jen pět bodů a rád by ještě svého soka v tabulce přeskočil.

Venlo se potřebuje dostat z krize a využít nyní snazšího losu. Nijmegen se totiž musí obejít bez nejlepšího střelce Björna Vleminckxe a bojuje ve středu tabulky bez větší možnosti dostat se do kvalifikace o Evropskou ligu. Hosté jsou jedenáctí se šestatřiceti body a minule prohráli na půdě patnáctého Arnhemu 1:2, jejich motivace na rozdíl od Venla tak příliš velká není. Nijmegenu se navíc daří hlavně doma a na půdě VVV to nebude mít vůbec jednoduché.

Venlo naposledy nestačilo na hřišti Groningenu a po velmi sympatickém výkonu mu podlehlo divokým výsledkem 2:3. Předtím doma remizovalo právě s konkurenčním Tilburgem a i když je to pro některé ztráta, protože by si domácí zajistili na 99 procent jistotu baráže, tak ani bod rozhodně není k zahození. Venlo ale potřebuje vyhrávat. Na tři body v Eredivisii čeká od konce února, kdy porazilo Excelsior. Od té doby získalo ve čtyřech kláních jen bod právě proti Tilburgu.

Oba soupeři se spolu utkali na půdě Venla před rokem v polovině dubna a domácí mohli slavit v poměru 2:0, předtím ale zvítězilo NEC 2:1 a i nyní jsou šance obou výběrů velmi vyrovnané. Kouč Nijmgenu Wiljan Vloet už bude moci počítat s duem Rémy Amieux - Nathaniel Will, oba si odpykali karetní trest. Avšak Will možná nenastoupí od začátku, podle zpráv má mírné problémy s kolenem a kouč nechce jeho zdravotní stav riskovat.

Vloet má do utkání jasný cíl a nebere nic jiného, než tři body. "Hrajeme před vlastními fanoušky a naší povinností je vyhrát," uvádí zkušený kouč. Vloet působí na lavičce Nijmegenu od roku 2009 a po letošní sezoně z klubu odejde, nahradí ho Alex Pastoor z Excelsioru.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.40 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ADO Den Haag - SBV Vitesse  (sobota 19:45)
Sobotní duely tentokrát přílišnou atraktivitou rozhodně nehýří. Z velké části za to může nepříliš příznivý los, který svedl do vzájemných soubojů především týmy ze spodních pater tabulky. I proto pozornost bude zřejmě nejvíce přitahovat zápas, v němž poměří síly Den Haag a Vitesse.

Jasným favoritem je prvně jmenovaný celek. To ale rozhodně není při pohledu do tabulky žádným překvapením. Haag si totiž stále drží vynikající pátou příčku a dokonce míří ještě výše. Z toho důvodu nutně potřebuje bodovat a na své konto si chce za každou cenu připsat vítězství, které by bylo v jeho případě už třetí v řadě.

Do zápasu tak nastoupí svěřenci trenéra van den Broma ve vynikajícím rozpoložení. V minulých kolech se jim totiž povedli hned dva cenné skalpy. Ještě před reprezentační přestávkou si zvedli sebevědomí vítězstvím nad Ajaxem, během posledního víkendu naopak přivezli tři body z horké půdy Utrechtu. Je tedy pochopitelné, že si věří i nyní.

Vitesse určitě nebude čekat žádný snadný úkol. Na stadión Haagu totiž po dlouhé době přicestuje v roli outsidera, na což nebylo z posledních let vůbec zvyklé. Jenže letos se situace výrazně změnila, a tak se parta Alberta Ferrera musí připravit na jeden z nejtěžších zápasů závěru nynějšího ročníku. A fanoušci jen s napětím čekají, co jejich miláčci předvedou.

Až doposud je totiž výkonnost arnhemského klubu poněkud nestálá a body sbírá hlavně na domácí půdě, což výrazně podporuje možný úspěch Haagu. Na venkovní vítězství čeká Vitesse už několik měsíců, konkrétně od poloviny listopadu. V minulém kole ale dokázalo vyhrát, když s vypětím všech sil vybojovalo tři body nad Nijmegenem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 4.00 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Excelsior - BV De Graafschap  (sobota 19:45)
Souboj z nižších pater, ovšem neméně atraktivní, čeká Eredivisii na domácí půdě Excelsioru, kam zajíždí trápící se De Graafschap.

Domácí Excelsior aktuálně hájí šestnáctou příčku soutěže a nachází se na první možné pozici, která zaručuje pád do soutěže nižší. SBV však v minulém kole naznačili, že se o setrvání v nejvyšší soutěži chtějí ještě pořádně poprat. Ve 29. kole Eredivisie totiž Excelsior zajížděl na půdu ambiciózního Heerenveenu. Po devadesáti minutách však "srdíčka" nepotvrdila roli favorita a hostující celek si tak odvezl tři body za těsné vítězství 3:2.

"Poslední utkání nám zcela nevycházela, ovšem minulé kolo ukázalo, že jsme celkem, který umí zahrát. Nyní nás čeká jedno z klíčových utkání, věřím, že jej zvládneme a pomůže nám to v boji o záchranu," nechal se slyšet trenér SBV Excelsior Pastoor.

To De Graafchap je na tom o něco lépe. Sezona začala pro BV dobře, ovšem poté přišel strmý pád, který se zastavil zatím až na čtrnácté příčce. Od sestupových pozic nyní dělí BV už jen pouhých osm bodů a proto by se dalo bez nadsázky říci, že i právě De Graafschap je zapojen do bojů o záchranu. BV momentálně však neoplývá skvělou formou a poslední dva duely skončily vždy porážkou. Ta poslední navíc na domácí půdě proti Bredě a to v poměru 1:3.

"Poslední dva duely nám opravdu nevyšly. Nevím, co se to s námi dělo. Věřím však, že jsme se poučili, proti Excelsioru zabojujeme a získáme tři body. Musím říci, že to bude těžké a získané body budou vítěze hodně hřát," prohlásil trenér hostujícího celku Kalezič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.40 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Willem II - Heracles Almelo  (sobota 20:45)
S každým kolem je Willem blíž a blíž sestupu do druhé ligy. Nyní přichází pro něj zřejmě poslední velká možnost, jak s nepříznivou situací ještě něco udělat. Úkol to ale pochopitelně nebude snadný, jelikož za každou cenu musí přehrát výborně hrající Almelo.

Na jaře se sice dokázal Tilburg mírně zvednout, i přesto ale jasně ukazuje, že na Eredivisie v současnosti skutečně nemá. Jeho výkony jsou ve většině zápasů chabé, a tak nikoho nepřekvapuje, že se drží na samém chvostu tabulky.

Willem doplácí především na velmi prostupnou obranu, která už dovolila svým soupeřům nastřílet rovných osmdesát branek, což je suverénně nejvíce ze všech týmů. Není tedy divu, že se mu body sbírá doopravdy těžko. Z posledních čtyř duelů dokázal uhrát pouze jedinou remízu, a to když vybojoval výsledek 0:0 na půdě předposledního Venla. V minulém kole ale opět prohrál - doma podlehl po divoké přestřelce Rodě 4:5.

I z toho důvodu přijede Heracles v roli favorita. Na jaře prozatím prohrál jen dva zápasy, a proto je pochopitelné, že si jeho hráči proti Willemu skutečně věří. Na své konto si chtějí za každou cenu připsat povinné vítězství, které by je mohlo přiblížit na dostřel osmému Utrechtu.

V minulém kole ale schytal Heracles tvrdý direkt. S Ajaxem sice hrál dlouhou dobu poměrně vyrovnanou partii, jenže nakonec nezvládl poslední třetinu zápasu a inkasoval tři branky. Prohra z hlavního města Nizozemska pro něj znamenala ukončení čtyřzápasové série výher, kterou si předtím vytvořil.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.50 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AZ Alkmaar - NAC Breda  (pátek 20:45)
V posledních týdnech začíná nabírat Alkmaar opět velmi dobrou formu. Potvrdit to bude chtít také tentokrát, kdy přivítá na svém trávníku utrápenou Bredu.

Situace na příčkách zaručující play off o Evropskou ligu začíná být velmi vyrovnaná. Nejvýhodnější pozici aktuálně drží právě Alkmaar, a tak je pochopitelné, že bude dělat vše pro to, aby o ni nepřišel. Nahoru již patrně neposkočí, jelikož na třetí Ajax ztrácí aktuálně šest bodů.

To ale Alkmaar tolik asi trápit nebude. I přes letní výprodej a vážně finanční potíže totiž dokázal postavit kvalitní kádr, což potvrzoval také v minulých týdnech. Ve všech posledních třech ligových duelech bral plný počet bodů. A nebyly to jen tak ledajaké výhry. Postupně totiž zvládl zápasy s Rodou, Vitesse a nakonec porazil i Feyenoord.

Velkou výhodou je nyní pro Alkmaar bezpochyby i vzájemná bilance posledních vzájemných duelů. S Bredou už více jak dva roky neprohrál a také v dlouhodobém měřítku je o něco úspěšnějším týmem. Nejraději určitě vzpomíná na zápas z léta 2006, kdy vyhrál senzačně vysoko 8:1. Do karet mu hraje také fakt, že Breda zažívá vcelku bídnou sezónu. Zatímco loni bojovala do posledního kola o pohárovou Evropu, letos skutečně tápe a jen horko těžko hledá ideální formu. Její aktuální desátá pozice tak není žádným překvapením, pokud se navíc okamžitě nezvedne, zřejmě zažije další pád.

Jenže za posledních deset kol byla schopna vyhrát pouze ve dvou případech a jednou brala remízu. Zbývajících sedm duelů tedy prohrála, častokrát rozdílem třídy. V minulém kole si ovšem alespoň částečně spravila náladu, když dokázala venku přehrát De Graafschap 3:1. Právě tento výsledek by jí měl povzbudit do dalších duelů, které na ní ve zbývající části sezóny čekají.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.31 - 4.75 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente29196456:2863
2.PSV Eindhoven29187472:2861
3.AFC Ajax29177559:2658
4.AZ Alkmaar29157744:3452
5.ADO Den Haag29156858:4351
6.FC Groningen29155957:4550
7.Roda JC291211654:4147
8.FC Utrecht291181045:3841
9.Heracles Almelo291071252:5137
10.NAC Breda291141439:5037
11.NEC Nijmegen29812945:4936
12.SC Heerenveen29981252:4835
13.Feyenoord Rotterdam29971337:4834
14.BV De Graafschap29891228:4833
15.SBV Vitesse29881336:4932
16.SBV Excelsior29741835:5925
17.VVV Venlo29522226:6217
18.Willem II29262132:8012

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

včera jste dostaly facek co borci?

Reagovat
Stiksxx

ani mi neříkej..úplně zbytečnej gol v nastavení a máme prostě smůlu, že Berg je idiot k pohledání jako vyhrát si Benfika zasloužila vo tom žádná..ale po tom golu na 3:0 jsme byli lepší a zasloužili si dát minimálně dvě branky..jednu ještě v prvnim poločase

Reagovat
smazaný uživatel

Zase bych to nepřeháněl, lepší jsme nebyli asi nikdy, ale byli tam vyrovnané části a co říct na toho švédského kanonýra? Ta hlavička v prvním poločase byla naprostá tutovka, myslím si, že i průměrný hráč by trefil aspoň bránu...je to chudák, to samé na twente, klidně mohla dát 2 góly a twente by už těžko dotahovalo. Nechci nic říkat, ale s ním ten titul nebude. Ať dá na hrot bakala až se vrátí Ola...to by mohlo být lepší...

Reagovat
AjaxFans

My jsme taky drtili spartak herne a jak to dopadlo.Mounir se udobřil,až se prosrali všechny důležité zápasy.Se divím že u vás nehraje Olin na hrotu,metry na to má.

Reagovat
Stiksxx

Přesně tu palici mám na mysli..a pak taky když skoro sám před kasou.. dyť oni za stavu 3:0 uplně přestali hrát a my jsme měli šancí dost..Já bych spíš viděl Olu na hrot a bakkala pod hrotem..dyt on spíš dával goly když byl v utoku než co hraje ted..

Reagovat
Stiksxx

Poooooojďmeee Roda!!! alespoň bod!

Reagovat
afc ajax

paráda chlapci len tak ďalej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele