Nizozemská Eredivisie - preview 29. kola

02.04.2011, 08:43, aktualizováno 03.04.2011, 08:57
Previews
Ajax potřebuje porazit Heracles, aby se přiblížil vedoucímu duu Twente, Eindhoven, které včera hrálo proti sobě. Groningen hostí Venlo, Vitesse přivítá Nijmegen a Utrecht změří síly s Haagem.
SBV Vitesse - NEC Nijmegen  (neděle 12:30)
Arnhem se sice v tabulce nachází až na patnáctém místě, ovšem je od sestupových vod vcelku daleko a v podstatě mu stačí získat ve zbývajících šesti kolech méně než polovinu bodů. V tuto chvíli má totiž sedmibodový náskok před Excelsiorem, který nasbíral doposud jen dvaadvacet bodů a toto manko se mu bude stahovat velmi těžko. Nicméně domácí chtějí být zachráněni co nejdříve a duel s Nijmegenem je určitě dobrou příležitostí.

Nijmegen v současnosti okupuje desáté místo se šestatřiceti body a do kvalifikace o Evropskou ligu se zřejmě bude dostávat už těžko. Navíc situace na příčkách za ním je vyrovnaná a NEC má minimální náskok. K tomu stáhnout pětibodové manko na osmý Utrecht bude náročné, natož dotahovat osm bodů na sedmou Rodu. Na druhou stranu se hostům těsně před pauzou dařilo a vynucená reprezentační pauze určitě přišla nevhod.

Dokázali totiž porazit nováčka z De Graafschapu 1:0, předtím urvali velmi cenný bod s PSV po remíze 2:2, když rozhodující vyrovnávací úder zasadili v nastaveném čase. Arnhem minule nestačil na půdě favorizovaného Alkmaaru 1:3, předtím však vybojoval jeden cenný bod proti Heerenveenu a hlavně doma udolal konkurenční Venlo, kterému se tak vzdálil. Částečně tak napravil neuvěřitelný debakl 1:6 z půdy Heraclesu na konci února.

Kouč Nijmegenu Viljan Vloet je před utkáním optimisticky naladěn: "Mám ze zápasu s Vitesse dobrý pocit." Těší ho především dobrá práce lékařů, kteří připravili na tento souboj nejlepšího střelce Eredivisie Björna Vleminckxe. K dispozici ale ještě stále nebude dánský špílmachr Lasse Schöne, dlouhodobě mimo hru je též Nathaniel Will, Rémy Amieux a Niki Zimling. "Je nešťastné, že chybí tolik hráčů před takto důležitým duelem," postěžoval si lehce na druhou stranu Vloet.

Kouč Vloet nechal netradičně zavřít stadion při tréninku a chtěl se připravovat se svými svěřenci v klidu. "Tlak médií je velký, pokud to takhle půjde dál, zavřu stadion znovu," nebere se servítky k novinářům. K soupeři se vyjádřil jasně: "Soupeř také trénoval za zavřenými dveřmi a může nás lecčím překvapit. Já ale doufám, že potvrdíme své kvality," uvádí závěrem osmačtyřicetiletý holandský stratég.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Utrecht - ADO Den Haag  (neděle 12:30)
Utrechtská série bez porážky už sice v minulém kole skončila, svěřenci trenéra Du Chatiniera se ale budou snažit nyní rozjet novou. Pro začátek je čeká nepříjemný Haag.

Na poslední příčku zaručující play off o Evropskou ligu ztrácí aktuálně Utrecht pouze tři body. Je tedy jasné, že v závěrečných kolech letošního ročníku určitě zabojuje a pokusí se dostat do první sedmičky. Na sedmém místě se aktuálně drží Roda, která zatím na jaře nehraje v úplně optimální formě, což šance Utrechtu výrazně zvedá.

Z posledních deseti ligových duelů navíc parta okolo kanonýra van Wolswinkela prohrála pouze v jediném případě, a to když před reprezentační přestávkou nestačila na vedoucí Eindhoven. Ovšem na druhou stranu je nutné zmínit, že hned v šesti případech jejich zápas vítěze nenašel. Tentokrát se ale Utrecht s remízou nespokojí, za každou cenu chce vyhrát.

Je tedy jasné, že připraví Haagu opravdové fotbalové peklo. Svěřenci trenéra van den Broma ovšem zůstávají v klidu, jelikož v letošním ročníku už dokázali zvládnout řadu těžkých mačů, což také dokazuje jejich aktuální pátá pozice. Haag by ale rád poskočil ještě o jednu příčku výše, a tak potřebuje nutně bodovat.

Poslední venkovní zápasy mu však vůbec nevyšly. Na půdě Bredy i De Graaschapu prohrál shodně o gól, a proto si náladu musel spravovat až na vlastním hřišti. Hodně cenného skalpu se ale dočkal před dvěma týdny, kdy doma přehrál favorizovaný Ajax a řádně mu tak zkomplikoval cestu za titulem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - Heracles Almelo  (neděle 14:30)
Na titul to ani letos v případě Ajaxu nevypadá. Slavný amsterdamský klub se totiž stále není schopen vyvarovat zbytečných ztrát, a proto jsou jeho šance už skutečně minimální. Závěrečný los je však pro něj příznivý, a tak zbraně ještě neskládá. Pro začátek ale bude muset zdolat zvedající se Heracles.

Před minulým kolem ztrácel Ajax na čelo tabulky pouhé tři body a stále se řadil mezi aspiranty na zisk mistrovského titulu. Jenže zápas v Haagu všechno úplně změnil. S nevyzpytatelným celkem svedli svěřenci trenéra De Boera vyrovnaný duel, ovšem nakonec nebyli schopni dosáhnout ani na bod. Pět minut před koncem sice vyrovnali na 2:2, poslední slovo ale měl opět Haag, konkrétně Timothy Derijck, který zařídil pro svůj tým veledůležité vítězství.

Ajaxu naopak tato prohra způsobila obrovský šok, jelikož jeho aktuální naděje jsou už spíše jen teoretického rázu. Amsterdamským hráčům tedy nezbývá nic jiného, než vyhrát všechny zbývající duely a doufat v zaváhání svých úhlavních konkurentů.

Už nyní ale na něj čeká hodně nepříjemný protivník. Heracles totiž chytil skutečně neuvěřitelnou formu. Svým soupeřům rozhodně nedává nic zadarmo, což se výrazně projevilo také v tabulce. Boj o záchranu velmi rychle opustil a nyní mu patří vynikající devátá příčka.

Hlavní pozornost ale přitahuje skutečnost, jak efektivně se vypořádal s nedávnými soupeři. Heracles aktuálně drží čtyřzápasovou sérii výher, což je na jeho poměry vynikající číslo. Mnohem větší respekt ale budí číslo v kolonce vstřelených gólů. Během této krátké doby totiž dokázal nastřílet neuvěřitelných 18 branek, v průměru tedy 4,5 gólu na zápas! Podobné gólové hody se sice tentokrát neočekávají, i přesto ale fotbalisté z Almela nejedou do Amsterdamu pouze na výlet.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 5.00 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - VVV Venlo  (neděle 14:30)
Groningen stále bojuje o pohárovou Evropu. Nyní na domácí půdě přivítá o záchranu bojující VVV Venlo.

Domácí celek dlouho proháněl vedoucí dvojici na čele tabulky. Přišel však úpadek formy a Groningen padal tabulkou níže a níže. Jeho pád se zastavil až na šesté příčce. Domácímu Groningenu se dlouho nedařilo. Čtyři utkání v řadě bez získaného bodu se však na týmu projevilo spíše jako motivace a v minulém kole dokázal Groningen naplno bodovat, když na půdě NAC Breda vyhrál těsně 0:1.

"Spadli jsme hodně hluboko. Nejdříve jsme přišli o možnost hrát o titul, poté o boj o Ligu mistrů. Nesmíme si dovolit vypadnout i z bojů o Evropskou ligu. Proti Venlu věřím v plný počet bodů," nechal se slyšet kouč Huistra.

VVV Venlo má obrácené problémy než jeho soupeř. VVV se nachází na sedmnácté příčce a od přímého sestupu jej dělí pouhých pět bodů. Forma Venla však není nijak příznivá. Z posledních deseti utkání hned sedmkrát prohrálo a jen dvakrát zažilo radost z vítězství. Poslední desátý duel tak skončil bezbrankovou remízou, kterou v minulém kole vyválčilo VVV na domácí půdě proti Willem II.

"Zápas o holé přežití proti Tilburgu vítěze neukázal. Musíme tak bojovat stále o cenné body a snažit se alespoň udržet na pozici, díky které nesestoupíme přímo. Proti Groningenu to bude opravdu těžké utkání. Remíza by byla opravdovým úspěchem," nechal se slyšet trenér hráčů VVV Venlo Willy Boessen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 5.00 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - PSV Eindhoven  (sobota 18:45)
Nynější kolo z velké části možná rozhodne o mistrovi letošního ročníku nizozemské ligy. Proti sobě se totiž postaví první dva celky tabulky - Twente a Eindhoven.

Jak už to u těchto zápasů bývá zvykem, favorit prostě neexistuje. V úvahu připadají skutečně nejrůznější výsledky a až sobotní večer nám řekne, který z nich je ten správný.

Po posledním zaváhání Ajaxu je velmi pravděpodobné, že ze zisku titulu se bude radovat právě jeden z dvojice Twente, Eindhoven. Oba kluby od sebe dělí v tabulce aktuálně pouhý bod, a tak vše zůstává stále otevřené. Není tedy divu, že na nadcházející duel se na obou stranách připravovali doopravdy velmi pečlivě.

V lepší pozici se nyní nachází Eindhoven, který celé Eredivisie vládne. O žádné klidné kralování se ale nejedná, jelikož svěřenci trenéra Freda Ruttena neoplývají nějakou velkou suverenitou a poměrně často se dopouštějí ztrát. Na jaře už kupříkladu nestačili na Haag nebo se nerozhodně rozešli s Nijmegenem a Ajaxem. Zbývající zápasy sice dokázali vyhrát, ale občas jejich výkony měly k ideálu poměrně daleko.

Dozadu se ovšem v Eindhovenu ohlížet nechtějí a plně se soustředí jenom na duel s Twente. "Maličkosti častokrát rozhodují duely, jako jsou tyto. Určitě na hřišti ukážeme našeho bojovného ducha a pokusíme se získat plný počet bodů," slibuje zkušený Rutten.

Toho velmi potěšilo, že se všichni jeho hráči vrátili po reprezentačních srazech nezraněni a zcela zdravotně v pořádku. Fit je také obránce Erik Pieters, který se k týmu připojil na pátečním dopoledním tréninku.

Twente tak bude čelit tomu nejlepšímu, co aktuálně Eindhoven má. Kolena se mu ale určitě nerozklepou, jelikož za poslední dva roky získali fotbalisté z Enschede ohromnou dávku zkušeností, což chtějí předvést také tentokrát.

Dopředu budou Twente hnát i nedávné úspěchy. V posledních třech ligových duelech totiž pokaždé bralo vítězství a v Evropské lize naopak vybojovalo postup nad bohatým petrohradským Zenitem. Sebevědomí tak této partě bojovníků ani v nejmenším nechybí. Proti Eindhovenu ale bude muset především ukázat své fotbalové kvality.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.10 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
BV De Graafschap - NAC Breda  (sobota 19:45)
Domácí De Graafschap hostí v boji celků z nižších pater tápající Bredu, která by rozhodně ráda zapomněla na poslední týdny naplněné porážkami.

De Graafschap začal sezonu velmi dobře, postupem času však perfektní forma odezněla a BV se tabulkou propadalo níže a níže. Momentálně hájí De Graafschap čtrnáctou příčku, avšak i přes tuto pozici sní vedení stále o první desítce. Do karet De Graafschapu proti Bredě hraje o dost lepší forma a také domácí prostředí, na kterém BV zatím jen dvakrát prohrálo. Poslední duel sehrál De Graaschap na půdě Nijmegenu, kde podlehl tamnímu NEC 0:1.

"Hrajeme doma a Breda má aktuálně asi nejhorší formu v Eredivisii. Věřím, že zvítězíme," prohlásil trenér domácího celku Kalezič.

Ani Breda nezačala tuto sezonu špatně. Po celou dobu se držela na pohárových pozicích, ale v posledních měsících klesla prakticky ke dnu. Aktuální třináctá příčka již NAC z bojů o Evropu vyřadila, a tak se můžou hráči Bredy soustředit pouze na sebe. Od sestupových pozic je dělí totiž jedenáct bodů a aby se Breda do těchto vod ponořila, musela by opravdu hodně zaváhat. Poslední utkání NAC na domácí půdě nevyšlo, když proti Groningenu nedokázalo vstřelit branku a po jedné inkasované svítil na tabuli výsledek 0:1.

"Je to hrozné. Tolik porážek opravdu žádný celek nepotěší. Ovšem nevzdáváme se. Věříme, že přijde moment, kdy se chytneme a navážeme na skvělý začátek sezony. Nikdo nemůže s určitostí říci, že se nám finiš soutěže nemůže povést. Věřím, že ano. Bod z De Graafschapu by byl opravdu cenný," prohlásil kouč NAC John Karelse.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.50 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - SBV Excelsior  (sobota 19:45)
Také letošní sezóna bude s tou největší pravděpodobností zapsaná v historii Heerenveenu černým písmem. Tragická forma poslala Srdíčka do dolní poloviny tabulky a jejich naděje na vybojování play off jsou skutečně už jen minimální. O svou poslední šanci se budou v tomto kole ucházet proti Excelsioru.

Jarní část nynějšího ročníku připomíná Heerenveenu zlý sen. Po zimní pauze totiž plánoval stíhací jízdu za předními celky tabulky, jenže na místo toho obdarovává body jednoho protivníka za druhým. Z dosavadních devíti zápasů vyhrál prozatím pouze jednou, a to když vydoloval hodně cennou výhru na půdě Bredy.

Až na tento ojedinělý výsledek ale předváděl bídné výkony a sbíral jeden horší výsledek než druhý. Asi nejhůře ale Heerenveen dopadl na půdě Willemu, odkud odjel s potupnou porážkou 3:4. Naposledy naopak nestačil na Heracles, od něhož také dostal čtyřgólový příděl. Především defenzíva tedy nefunguje tak, jak by měla. Proti Excelsioru už ale slibuje kouč Ron Jans velké změny a především tříbodový výsledek.

Fotbalisté z Rotterdamu také rozhodně nenastoupí k tomuto duelu ve zrovna optimálním rozpoložení. Ani oni si totiž nevedou o moc lépe, než jejich aktuální protivník. Excelsior okupuje poslední sestupovou příčku a zatím to rozhodně nevypadá, že by se na jeho pozici mělo něco měnit. V posledních zápasech se očividně trápil, a tak sedmibodovou ztrátu na Vitesse asi jen horko těžko stáhne.

Pokud si bude chtít zachovat alespoň malou naději, musí nyní za každou cenu zvítězit. Jenže proti Heerenveenu se mu v posledních letech silně nedařilo. V minulých čtyřech vzájemných duelech nevytěžil ani bod, není tedy divu, že mu bookmakeři nevěří ani nyní.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.37 - 4.60 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - Roda JC  (sobota 19:45)
Willem II bojuje o záchranu, Roda JC naopak o pohárovou Evropu. V Tilburgu tak změří síly dva celky, které mají o motivaci postaráno.

Domácí celek z Tilburgu na jaře zlepšil svou formu. Přesto všechno se však stále krčí na posledním místě tabulky. Jeho ztráta na předposlední pozici již není tak děsivá jako dříve, na sedmnácté Venlo totiž Willem II ztrácí "pouhých" pět bodů. Do karet Venlu však hraje poslední duel, který se odehrál právě mezi posledním a předposledním celkem Eredivisie. Willem II nedokázal v tomto utkání zvítězit a oba celky si body rozdělily za remízu 0:0.

"Ztrácíme pět bodů. Není to moc, ale není to málo. Je to taková propast, kterou musíme přeskočit. Zbývá ještě pár zápasů a my do nich musíme dát všechno. Věřím, že se moji hráči k tomuto úkolu postaví čelem," nechal se slyšet trenér Tilburgu Gert Heerkes.

Roda bojuje o příčky vyšší, než její nynější soupeř, momentálně se nachází na líbivé sedmé příčce, která jako poslední zaručuje možnost zapojit se do bojů o Evropskou ligu. Není tedy divu, že se snaží Roda sbírat body, kde se dá. Náskok na Utrecht činí totiž pouze tři body. Do karet jí však v tomto duelu hraje lepší venkovní bilance 6-3-5 při kladném skóre +1. Morálku v týmu také rozhodně pozvedla poslední výhra nad Feyenoordem Rotterdam, který v minulém kole hráči Rody přejeli snadno 3:0.

"Zvládli jsme utkání s Feyenoordem. Nyní jedeme do Tilburgu. Dva odlišné celky, ovšem oba jsou nevyzpytatelné. Věřím však, že si proti Willemu II vybudujeme hned od začátku utkání skvělou pozici a utkání zvládneme. Věřím, že si dovezeme tři body," prohlásil sebevědomý trenér Rody Harm van Veldhoven.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.75 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Feyenoord Rotterdam - AZ Alkmaar  (sobota 20:45)
Fotbalisté Alkmaaru by ještě rádi zabojovali o třetí příčku Ajaxu a zajistili si tak přímou účast v pohárech, ovšem bodový odstup je stále značný. A i když by se v sobotním utkání tabulkově čekalo, že budou jasnými favority, tak podle posledních výsledků tomu tak určitě není. Feyenoord je sice až dvanáctý, ale vytáhl se neuvěřitelně ze sestupové zóny a není ještě bez šance prokousat se ve velmi nepovedené sezóně do horní poloviny tabulky.

Na devátou pozici Heraclesu mu totiž scházejí jen tři body a to určitě není ve zbývajících šesti kolech pro svěřence Maria Beena neřešitelný úkol. Alkmaar musí odolávat pátému Den Haagu a šestému Groningenu. Na své soupeře má náskok jednoho, respektive dvou bodů. Ajax je vzdálen na bodů šest a proto je podmínkou získat téměř maximální možný počet osmnácti bodů. Nemožný úkol to není, hosté měli před pauzou vcelku slušnou formu.

Z pěti posledních zápasů ztratili body pouze jednou po prohře 0:4 právě na půdě konkurenčního amsterdamského Ajaxu. Jinak ale zdolali Heerenveen (2:0), druhý celek Eredivisie Twente (2:1), sebevědomou Rodu (2:1) i naposledy Arnhem (3:1). Domácí získali z šesti utkání úctyhodných čtrnáct bodů, porazili například silný Groningen (5:1) i Heerenveen (1:0). Teprve naposledy jejich kouzlo vyprchalo a jasně nestačili na Rodu (0:3).

Oba celky se spolu naposledy na stánku De Kuip v lize potkaly loni v únoru a hosté zvítězili 2:1, nyní se čeká velmi vyrovnaný souboj s možným remízovým výsledkem. Kouč Gertjan Verbeek se musí obejít bez zraněného Maartena Martense (poraněný kotník), kterého by měl nahradit Johann Berg Gudmundsson. Kvůli karetnímu trestu nebude k dispozici důležitý obránce a zástupce kapitána Hector Moreno, trest za červenou kartu proti Ajaxu si ještě neodpykal Graziano Pelle.

Kouč Verbeek hlásí jednu skvělou zprávu, do branky se po zranění vrací jednička Sergio Romero, který tak nahradí dvojku Estebana. "Ano, bude k dispozici. Esteban sice předváděl dobré výkony, ale nemám na výběr. Sergio je pro mě stále jasná jednička," chválí si návrat svého svěřence. "Chceme hrát vlastní hru a získat tři body. Máme větší motivaci než soupeř. Feyenoord disponuje kvalitními mladíky, musíme si na ně dát pozor," varuje Verbeek.

Kouč Mario Been je i přes nedávnou prohru na půdě Rody optimista a věří, že jeho celek si vybojuje ještě dokonce účast v kvalifikaci o Evropskou ligu: "Jsem pozitivní člověk, takže v to pevně doufám," uvedl Been. Jeho vděčnost k fanouškům nezná mezí. "Nechceme uspět jen kvůli pocitu, ale hlavně to dlužíme našim příznivcům." Been nemá k dispozici gólmana Erwina Muldera, kterého nahradí Rob van Dijk. Beka Tima de Clera zastoupí pro sobotní duel Bruno Martins Indi.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Van Dijk - Swerts, De Vrij, Vlaar, Martins Indi - Meeuwis, Wijnaldum, Leerdam - Biseswar, Castaignos, Ryo.
AZ Alkmaar - pravděpodobná sestava:
Romero - Marcellis, Moisander, Viergever, Klavan - R. Elm, Wernbloom, Schaars - Holman, Sigthórsson, Gudmundsson.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.30 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven28187372:2661
2.FC Twente28186454:2860
3.AFC Ajax28167556:2655
4.AZ Alkmaar28147743:3449
5.ADO Den Haag28146855:4148
6.FC Groningen28145954:4347
7.Roda JC281111649:3744
8.FC Utrecht28118943:3541
9.Heracles Almelo281071152:4837
10.NEC Nijmegen28812844:4736
11.SC Heerenveen28981150:4535
12.Feyenoord Rotterdam28971237:4734
13.NAC Breda281041436:4934
14.BV De Graafschap28891127:4533
15.SBV Vitesse28781334:4829
16.SBV Excelsior28641832:5722
17.VVV Venlo28522124:5917
18.Willem II28262028:7512

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska Twente 1

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Stiksxx

Pomsta bude více než sladkááá!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

Twente

Reagovat
smazaný uživatel

S tou Švédskou píčou v brance a druhou švédskou píčou v útoku titul těžko vyhrajeme :/

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Jak to vypadalo?? Já neměl čas koukat..ale stejně bych se asi nekoukal, protože by mi zas tekly nervy kdybych viděl to "galapředstavení"

Reagovat
smazaný uživatel

Berg zas zahodil hattrick a toho Issaksona přostě nesnáším, já za to nemůžu :D

Reagovat
smazaný uživatel

na penaltě ze seb udělal už tradičně šaška a druhý gol, to byl zase na výletě :D

Reagovat
Stiksxx

to sme na tom stejně...tvl, tak co ten Berg je za idiota?? co pentle byla??

Reagovat
smazaný uživatel

samozdřejmě, že penalta nebyla a to 100% nebyla!

Reagovat
Stiksxx

takže nás řízli..paráda..

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem tak neskutečně nasraný...

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu v prvním poločase penalta byla a to neodpískal...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

před ní měla následovat ještě červená.. dodatečně potrestat

Reagovat
smazaný uživatel

ale běž... i když máš pravdu, předně ten roh neměl vůbec být, ten by vymyšlený!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele