Nizozemská Eredivisie - preview 25. kola

25.02.2011, 08:48, aktualizováno 27.02.2011, 08:26
Previews
Několik atraktivních zápasů je na programu v Nizozemsku, jednoznačným šlágrem je zápas PSV - Ajax, hodně zajímavý ale bude i duel Alkmaaru s Twente. Feyenoord se pokusí obrat o body Groningen, Nijmegen hraje s Utrechtem o právo i nadále bojovat o první sedmičku...
Feyenoord Rotterdam - FC Groningen  (neděle 14:30)
Výkony fotbalistů Feyenoordu se zápas od zápasu zlepšují a nyní už třikrát v řadě neprohráli, proto se začínají pomaličku posouvat tabulkou vzhůru. Nicméně na jaře mají stále pouze jednu výhru, a pokud se chtějí pohodlně zachránit nebo se dokonce probojovat do horní poloviny tabulky, tak musejí také získávat tři body. Nyní k tomu budou mít celkem dobrou příležitost, Groningen totiž nyní zažívá velkou krizi a začíná ztrácet naději na titul.

Feyenoord se nyní nachází s pětadvaceti body na patnáctém místě tabulky a má pouze tříbodový náskok na šestnáctý Excelsior, nicméně v poslední době se už začíná prosazovat v ofenzívě a i okénka v obraně už nejsou tolik otevřená. Feyenoord nejprve remizoval na půdě Arnhemu 1:1, poté dokázal zdolat po skvělé první půli Heracles 2:1 a minule měl nakročeno k výhře též v Den Haagu.

Rotterdamský výběr totiž šel díky dvěma trefám Luca Castagniose do vedení a vedl 2:0 po první půli, navíc to byly opravdu exklusivní góly. Ovšem svěřenci trenéra Mario Beena nezvládli závěr zápasu a během deseti závěrečných minut inkasovali hned dvakrát. Groningen je na tom nyní ale ještě hůře, po překvapivé remíze v De Graafschapu nedávno vyhořel v domácím prostředí s Rodou Kerkrade a podlehl soupeři jasně 1:4.

Kouče Mario Beena stále trápí velká marodka, avšak hodně jmen už na ní není a domácí trenér si proto pochvaluje, že je z čeho vybírat. "V poslední době nemusíme dělat moc velké změny v sestavě, hrajeme dobře. Navíc náhradníci budou čekat na svou šanci a chtějí se ukázat," má jasno. Na lavičce začne i jinak stabilní článek základní jedenáctky Leroy Fer. "Osobně jsem s ním mluvil a sdělil mi, že musí ještě tvrdě trénovat, proto od začátku do duelu nezasáhne," vysvětlil Been.

Been však ví, že i přes slabší formu soupeře čeká na jeho svěřence opravdu těžký souboj. "Groningen má opravdu skvělé hráče. Kouč Pieter Huistra udělal s Groningenem velký krok kupředu a rozhodně není náhodou, že se nachází na čtvrtém místě tabulky," obdivuje soupeřovy kvality. Feyenoord si musí dávat pozor na Tima Matavze, který se šestnácti brankami na kontě je druhým nejlepším střelcem Eredivisie.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Mulder - Swerts, De Vrij, Vlaar, De Cler - Meeuwis, Wijnaldum, Leerdam - Biseswar, Castaignos, Ryo.
FC Groningen - pravděpodobná sestava:
Luciano - Kieftenbeld, Granqvist, Ivens, Stenman - Enevoldsen, Holla, Ajilore, Sparv, Tadic - Matavz (Pedersen).
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.40 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PSV Eindhoven - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Celé Nizozemsko je na nohou a důvod? Eredivisie si v rámci 25. kola připravila velký svátek fotbalu. Na Philips Stadion totiž vyzve domácí PSV Eindhoven slavný Ajax.

Domácí PSV se může pyšnit aktuálně prvním místem tabulky a celkem solidní formou, kterou z domácí soutěže přeneslo i na evropskou scénu. Svěřenci Freda Ruttena totiž po povedeném ligovém utkání na domácí půdě proti Bredě (4:1) měli na programu utkání Evropské ligy - odvetu s francouzským Lille. Vyrovnaný duel vyřešila červená karta hostujícího Pierre-Alaina Fraua za stavu 1:1. Eindhoven byl díky vyrovnávající brance na koni, a tak pro něj nebyl žádný problém početní převahy využít. PSV to zvládlo hned nadvakrát a zdolalo francouzského protivníka snadno 3:1.

"Zatím se nám daří, což je určitě pozitivní. Hájíme první příčku a díky zaváhání Twente máme dokonce dvoubodový náskok. Pokud nic nepokazíme, tak věřím, že je titul náš. Teď nás ovšem čeká opravdu pikantní utkání, když na domácí půdě vyzveme Ajax. Opravdu se tohoto duelu nemůžu dočkat a věřím, že přinese plno fotbalové krásy a pro nás určitě dobrý výsledek," prohlásil sebevědomě Rutten.

Stejně jako PSV, tak i Ajax má parádní formu a dokonce i dobré postavení v tabulce. Trenér Frank de Boer by ovšem velice rád vybojoval mnohem lepší pozici, než aktuální třetí. Ajax zvládl poslední utkání v rámci Eredivisie dobře, ovšem těsný výsledek s o záchranu bojujícím Venlo (1:0) napovídá spíše o duelu plném trápení. Amsterdamskému celku tento výsledek stačil a následně zvládl i odvetné utkání Evropské ligy s belgickým Anderlechtem. Po prvním utkání (3:0) na hostující půdě stačila Ajaxu i porážka o dvě branky. To však slavný holandský celek nedopustil a před domácím publikem hladce vyhráli 2:0.

"Momentálně jsme v dobré formě. Dokázali jsme vyhrát i dvě těžká utkání Evropské ligy a na domácí scéně se nám také daří. Nyní nás čeká velké utkání proti lídrovi tabulky a ještě na jeho půdě. Bude to opravdu těžký duel a já se jej nemůžu dočkat. Naši fanoušci za námi rozhodně přicestují a já věřím, že nám pomůžou k vítězství," nechal se slyšet trenér Ajaxu De Boer.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.50 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AZ Alkmaar - FC Twente  (neděle 14:30)
Holandská Eredivisie nabízí ve 25. kole nespočet zajímavých duelů a jedním z nich je rozhodně i utkání mezi domácím Alkmaarem a přijíždějícím Twente.

Domácí AZ aktuální ročník prožívá s celkem nepřesvědčivou formou. Aktuální šestá pozice není nijak líbivá, a tak musel kouč Gertjan Verbeek hodně zvýšit hlas nejenom při utkáních, ale také při trénincích. A právě možná to pomohlo Alkmaaru v posledním utkání s Heerenveenem, které AZ zvládlo a vyhrálo na jeho půdě 2:0.

"Utkání s PSV (0:4) nám ukázalo i pozitiva. Ukázalo nám, kde děláme chyby a my jsme se z toho poučili. Proti Heerenveenu jsme odehráli slušné utkání s dobrým výsledkem. Nyní máme doma Twente, kterému se daří a pro nás to bude velká výzva," prohlásil trenér Gertjan Verbeek.

Twente je na tom opravdu dobře. Aktuální druhá příčka se ztrátou pouhých dvou bodů na PSV stále drží naději na obhajobu titulu. Twente však nemá vše ve svých rukou. PSV totiž působí velmi suverénně a přeskočit jej bude pro Enschede velmi těžké. O to více mohou hráči pod vedením Michela Preud'Homma litovat ztráty v posledním duelu. Pouhá remíza 1:1 na hřišti Nijmegenu přinesla právě aktuální ztrátu dvou bodů na první pozici. Twente však má zvednuté sebevědomí, a to díky Evropské lize. Tam dokázal nizozemský celek vyřadit ruskou Kazaň, když nejdříve na její půdě fantasticky vyhrál 2:0 a v domácí odvetě dokázal srovnat už dvoubrankové vedení Kazaně a vybojoval tak postup po remíze 2:2.

"Jsme druzí a je to příjemné. Ovšem mrzí nás utkání s Nijmegenem. Kdybychom vyhráli, tak máme k prvnímu místu mnohem blíže. Dva body se zdají málo, ovšem proti PSV je to opravdu hodně. Nyní proti AZ očekávám těžký duel, ovšem nebojím se říci, že věřím v naše vítězství," prohlásil Michel Preud'Homme.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.25 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
NEC Nijmegen - FC Utrecht  (neděle 16:30)
V případě Utrechtu je to pořád ta stejná písnička. I když na jaře dosud ještě neprohrál, příliš důvodů ke spokojenosti nemá, jelikož zbytečně ztrácí body nečekanými remízami. Nerozhodně se rozešel se svými soupeři ve všech posledních čtyřech duelech. Na půdě Nijmegenu ale chce tomu udělat přítrž a odjíždět domů jako vítěz.

Po zimní přestávce začal Utrecht skutečně výborně. Nejprve vydoloval povinné tři body ve Venlu, následně zesměšnil slavný Ajax. Poté to ale začalo skřípat a přišly například poměrně zbytečné remízy s De Graafschapem nebo Willemem. Ani v minulém kole ale nebyli svěřenci trenéra du Chatiniera schopni zvítězit. Proti Heraclesu přitom ještě minutu před konce vedli, poté ale inkasovali a byl z toho další nerozhodný výsledek.

I tentokrát to bude mít osmý Utrecht hodně těžké. Ve velkém totiž počítá absentující hráče. Z různých důvodů jsou mimo hru Mihai Nesu, Frank Demouge, Ismo Vorstermans, Nana Asare, Mark van der Maarel, Evert Brouwers, Erixon Danso a Jacob Mulenga.

Na straně Nijmegenu tak velké problémy nemají, a tak je pochopitelné, že pomýšlejí na výhru. "Budeme hrát na vítězství, i když proti nám stojí silný soupeř," potvrdil trenér Vloet. I kdyby to ale nevyšlo, může zůstat nizozemský kouč víceméně klidný, jelikož jeho svěřencům patří desátá příčka a dá se říct, že nyní nemají o co hrát. Na sedmou příčku totiž ztrácí osm bodů a na šestnáctý Excelsior mají naopak náskok bodů dokonce devíti.

Závěrečnou část sezóny si tedy mohou bez větších starostí užít. I přesto je ale Wiljan Vloet nadšený, jak poctivě všichni jeho hráči pracují. "Se současným týmem a jeho vývojem jsem opravdu spokojený. Například včera jsem zažil jeden z nejlepších tréninků od doby, co v Nijmegenu jsem," dodal Vloet.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.25 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - SC Heerenveen  (sobota 18:45)
Poslední Willem II přivítá na svém stadionu "srdíčka" z Heerenveenu.

Domácí celek z Tilburgu se stal po minulém kole nejspíše jednoznačným adeptem na sestup. Aktuální poslední příčka, katastrofální forma a poslední ligové utkání definitivně ukazují, že si Willem II druhou ligu nejspíše "vybojuje". Celku z Tilburgu totiž nevychází nic, na co sáhne, a právě poslední ligový duel to potvrdil. Willem II zajížděl na půdu o záchranu bojujícího Excelsioru. Ten si však během utkání dělal z hráčů hostujícího celku tréninkové kužele a vyprovodil poslední celek debaklem 4:0.

"Nedaří se nám a utkání v Excelsioru všechnu naší bídu ukázalo. Pohráli si s námi, potácíme se na úplném dně. Nyní nás čeká Heerenveen a já doufám, že při nás budou stát fanoušci i v tomto utkání," prohlásil trenér Tilburgu Gert Heerkes.

To Heerenveen je na tom podstatně jinak. "Srdíčkáři" totiž aktuálně hájí devátou pozici a v klubu se opět začíná mluvit o pohárových ambicích. Na potřebnou sedmou pozici však Heerenveen ztrácí pět bodů. Poslední ligové utkání však Heerenveen nezvládl. Na domácí půdě vyzvala "srdíčka" AZ Alkmaar a právě zatím hledající se AZ dokázalo vyhrát celkem snadno 0:2.

"Utkání proti AZ nám nevyšlo, nyní ovšem cestujeme na půdu posledního celku a co si budeme nalhávat, musíme přivést všechny body. Pokud se to nepovede, opravdu budeme mít nepříjemnou ztrátu na pohárovou Evropu," prohlásil krátce trenér Heerenveenu Ron Jans.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.33 - 4.00 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Heracles Almelo - SBV Vitesse  (sobota 19:45)
Fotbalisté Hearcles teď zažívají jedno důležité utkání za druhým a to samé pro ně platí také ve víkendovém střetnutí. V domácím prostředí přivítají konkurenční Arnhem, který se v současnosti nachází na čtrnáctém místě právě pouze o skóre za čtrnáctým Heracles. Tomuto vyrovnanému duelu by tak zřejmě nejvíce slušela remíza, ovšem ani jeden z nich asi nebere nic než výhru. Domácí jsou přeci jen mírnými favority, Arnhemu se totiž venku příliš nedaří.

Vitesse dokázalo v minulém duelu zdolat nováčka z De Graafschapu brankami dvacet minut před závěrečným hvizdem, na jedné z nich se také podílel bývalý útočník pražské Sparty Bony Wilfried. Nicméně Vitesse letos na cizích stáncích ještě nebodovalo, navíc muselo hned na úvod jara zkousnout krutou porážku od posledního Tilburgu a darovalo mu vůbec první výhru v celé sezóně. Nyní určitě chce proti Heraclesu body vybojovat.

Jenže Heracles v téměř každém jarním zápase dokázalo držet krok s kýmkoliv a jeho výkony jsou prozatím mnohem lepší, než v jarní části sezóny. Domácím se nepovedlo pouze úvodní klání na půdě Enschede, kde jasně prohráli 0:5, od té chvíle však prohráli jen jednou. Dokázali uhrát cenný korálek v Nijmegenu a překvapivě s Alkmaarem, k tomu zdolali Rodu. Nestačili pouze po špatné první půli na Feyenoord, naposledy vybojovali bod s Utrechtem.

Doma Almelo nepoznalo v jarní části sezóny chuť porážky a proti úhlavnímu rivalovi v tabulce to určitě nechce měnit. Naposledy se oba soupeři střetli na půdě Heracles loni v lednu a Arnhem na Polman Stadionu vybojoval cenné vítězství 2:1. Předtím však třikrát za sebou skončil duel remízou a i nyní se nejvíce hodí dělba bodů. Kouč Heracles Peter Bosz asi nemůže nasadit Tima Breuera, jenž je po operaci zlomeného prstu.

Po zranění se do sestavy začínají pomalu zařazovat také Glynor Crush a Andrej Rendla, nicméně ještě nejsou zcela v plné kondici a v sobotu určitě nenastoupí. "Vitesse je opravdu pěkný, rodinný klub a hraje hodně srdcem. Má spoustu dobrých individuálních hráčů a snaží se hrát fotbal. Vnímáme sice, že tři celky nad hranicí sestupu mají stejně bodů, my se však chceme soustředit pouze na naše výkony," uvádí bez větších emocí Bosz.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.50 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Roda JC - BV De Graafschap  (sobota 19:45)
Roda Kerkrade sice nezažila tak brilantní vstup do jarní části sezóny jako na úvod nového ročníku, i tak se ale může chlubit v tabulce velmi dobrým umístěním a rozhodně patří mezi kandidáty kvalifikace o pohárovou Evropu. Roda je v tuto chvíli pod vedením kouče Harma van Veldhovena sedmá s devětatřiceti body. A i když ztratila mírně kontakt s těmi nejlepšími, stále jsou její výsledky považovány ze jedny z nejpřekvapivějších v celé Eredivisii.

Roda sice na začátek doma naprosto jasně přehrála Excelsior 3:0, jenže následně totálně zkolabovala na půdě Arnhemu. Jeden z hlavních kandidátů na pád do druhé ligy totiž nasázel jinak pevné obraně Kerkrade pět gólů a vypadalo to, že to se sebevědomým celkem půjde hodně z kopce. Hned v následujícím zápase nestačila na Heracles nacházejícím se též na chvostu holandské nejvyšší soutěže a vypadalo to s ní hodně bledě.

Nicméně v dalším duelu dokázala zvrátit klání s Ajaxem, a i přesto že prohrávala už 0:2, nakonec vyválčila brankou v závěru utkání cennou remízu 2:2. Poslední výsledek byl navíc ještě více potěšující a je pro De Graafschap velkým varováním. Roda dokázala na stánku Euroborg naprosto zničit domácí borce z Groningenu, kteří hrají o titul. Na jejich půdě zvítězila 4:1 a inkasovala dokonce až dvě minuty před závěrečným hvizdem.

De Grafschapu naopak excelentně vyšel úvod sezóny, když vyhrál ve Feyenoordu a poté uhrál cenný bod také s Utrechte,. Celkově inkasoval jen pět branek, což svědčí o dobré obraně. Nováček se totiž nachází v dolních patrech tabulky a takový počin rozhodně není špatná vizitka. Na druhou stranu však výrazně vázne ofenzíva, De Graafschap na jaře skóroval pouze dvakrát. Po prohře s Ajaxem (0:2) překvapivě uhrál bod s Groningenem (1:1), naposledy ovšem v přímém souboji o záchranu prohrál v Arnhemu (0:2).

Oba protivníci se naposledy střetli předloni v únoru a Roda bez větších problémů zvítězila 3:1. Celkově před vlastními fandy porazila sobotního protivníka hned pětkrát a i nyní bude vstupovat do duelu jako velký favorit. Takto vidí situaci i domácí stratég van Veldhoven. "Jsme na dobré vlně a postupem času zrajeme jako ovoce. Dobře víme o kvalitách soupeře, avšak chceme za každou cenu získat všechny korálky," má jasno ve svých plánech.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.00 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NAC Breda - ADO Den Haag  (sobota 20:45)
Letošní sezóna se prozatím pro Haag vyvíjí jak z říše snů. Záchranářské starosti z posledních let totiž vystřídal boj o pohárové příčky, a tak je pochopitelné, že v táboře kouče van den Broma panuje vynikající nálada. Tu pojedou jeho svěřenci v nynějším kole přiživit na půdu Bredy, které se v poslední době naopak silně nedaří.

S příchodem jarní části sezóny skolila Bredu nečekaná krize, která jí začíná čím dál více trápit. Vždyť v posledních pěti zápasech dokázala vybojovat pouhopouhý bod, a to když doma uhrála remízu s Nijmegenem. Nyní naopak rozjela novou sérii proher, která čítá už přesně čtyři zářezy. Naposledy odjížděla s debaklem 1:4 ze stadiónu Eindhovenu. Předtím však nestačila ani na Venlo nebo například Heerenveen.

V tabulce tak zažila velký pád a pomalu se již začíná loučit s možností obsadit jednu z prvních sedmi pozic zaručující minimálně play off o Evropskou ligu. Její aktuální ztráta na nejbližší Rodu činí rovných osm bodů.

To Haag má zcela rozdílné starosti. Zatím celé Nizozemsko překvapuje hodně nečekanými výsledky, které jej vynesly až na současné páté místo, což lze považovat za malý zázrak. S Haagem totiž nikdo v těchto patrech příliš nepočítal.

Dlouhou dobu se také držel v klidném středu tabulky, po zimní přestávce ale začal válet a řadu svých protivníků přeskočil. Na jaře dosud vytěžil z pouhých pěti zápasů neuvěřitelných třináct bodů. Malého škobrtnutí se dopustil až v minulém kole, kdy doma na poslední chvíli vybojoval alespoň remízu 2:2 proti Feyenoordu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.30 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VVV Venlo - SBV Excelsior  (pátek 20:45)
Fotbalisté Venla si chtějí udržet naději na udržení v nejvyšší soutěži a nyní se mohou alespoň trochu přiblížit záchranářským příčkám. Venlo ztrácí na svého pátečního konkurenta devět bodů a pokud dokáže využít domácího prostředí, tak se jeho ztráta výrazně sníží. Navíc Venlo už nyní možná lehce počítá s baráží, v žádném případě ale nechce klesnout na poslední pozici a jít do druhé ligy jistě. Poslednímu Tilburgu chybí jen pět bodů a proto se čeká ještě tuhý boj.

Venlo získalo na podzim jen deset korálků a ani teď to rozhodně nevypadá, že by za celou sezónu získalo o mnoho více než dvacet bodů. Přitom patnáctá pozice zajišťující jistou účast v nejvyšší soutěži pro příští rok je vzdálena už dvanáct bodů a to se v deseti kolech bude opravdu stahovat velmi těžko. Domácí celek získal na jaře body pouze jednou, když dokázal doma celkem snadno přehrát Bredu 3:0.

V minulém zápase nepředvedlo vůbec špatný výkon proti Ajaxu a v Amsterdam Aréně podlehlo věhlasnému favoritovi velmi těsně 0:1 brankou z úvodu zápasu. Dlouhou dobu drželo naději na bodový zisk, jenže poté se musel pakovat do kabin po druhé žluté Ken Leemans a čtvrthodiny před koncem bylo po nadějích. Venlo je samozřejmě bráno za jasného kandidáta sestupu, o čemž svědčí debakl 1:6 v Alkmaaru nebo doma 0:3 s Eindhovenem.

Excelsior je na tom o něco lépe a deset kol před koncem jistě bude chtít bojovat o přímé udržení v soutěži. Jako nováček nepředvádí vůbec špatné výkony, po špatném začátku jara se nyní začíná probouzet ze zimního spánku. Prohrál totiž na půdě Rody Kerkrade 0:3 a následně musel zkousnout ostudu v poměru 1:5 od Den Haagu. Avšak v dalším duelu překvapil favorizovaný Alkmaar a zvítězil 2:1, v minulém kole zasadil čtyři údery poslednímu Tilburgu.

Excelsior nyní ztrácí na patnáctý Feyenoord tři body a jedna výhra by ho posunula nejen k němu, ale i k dalším třem soupeřům, kteří jsou naskládáni v jednomu bodě. Venlo se tedy musí obejít bez důležitého Leemanse, jenž si musí odpykat karetní trest. Venlu se doma na svého pátečního soupeře daří, o čemž svědčí pět vyhraných duelů v řadě. Naposledy ještě ve druhé lize v roce 2008 zvítězilo VVV jasně 3:1. Nyní se čeká o poznání vyrovnanější klání.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.40 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven24165366:2253
2.FC Twente24156347:2551
3.AFC Ajax24146447:2248
4.FC Groningen24135651:3344
5.ADO Den Haag24126645:3442
6.AZ Alkmaar24117636:2740
7.Roda JC24109543:3339
8.FC Utrecht24106840:3236
9.SC Heerenveen2497844:3534
10.NEC Nijmegen24710739:3931
11.NAC Breda24941132:4231
12.BV De Graafschap24681023:4226
13.Heracles Almelo24671134:4325
14.SBV Vitesse24671129:3825
15.Feyenoord Rotterdam24671129:4225
16.SBV Excelsior24641429:4722
17.VVV Venlo24411922:5513
18.Willem II24151822:678

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (38)

Přidat komentář
AjaxFans

Kujva,proč vtak blbém čase.Musím zitra na klokany

Reagovat
tulen

aspon nebudes vidiet ako vas Balasz sam vypraska

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
AjaxFans

Ztoho strach nemám

Reagovat
tulen

no ja to pozerat bohuzial nebudem ( v ten isty cas mi bavi West Ham), ale tak verim, ze ked niekto tam narobi bordel vo vasej obrane tak to bude on, musis aj ako fanusik Ajaxu uznat ze je genialny proste.

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec nehrajem až v neděli.. Čučák neudělá nic.

Reagovat
AjaxFans

Chyba.Jsem se sekl. AFCA Budete zitra na icq v průběhu?

Reagovat
smazaný uživatel

jj já budu . Mám pocit, že eurofotbal měl v rozpise taky 26. Imrvére to mají špatně ty datumy.

Reagovat
afc ajax

to hej az posledné dni daju ozajstny datum : pozeraj AJAX homepage

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Stiksxx

Nemůžu se dočkat, až na tabuli po zápase bude svítit skore 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

nene myslím, že MINIMÁLNĚ bod odvezeme!

Reagovat
smazaný uživatel

Nebav

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že PSV naváže na poslední domácí zápasy proti Ajaxu, formu na to má :)

Reagovat
smazaný uživatel

A Twente dneska taky ztrátí, možná i všechny tři body, to bude pěkné odpoledne...

Reagovat
Stiksxx

že jo??? tohle si přesně říkám já. čeká mě nejhezčí den v roce.

Reagovat
smazaný uživatel

určo :) už se konečně urveme od těch ostatních na první pozici :)

Reagovat
afc ajax

Reagovat
Shevchenko

PSV!

Reagovat
AjaxFans

Nějaký přenos?

Reagovat
AjaxFans

Dík.Jn,je to jakési řídké.Siem by měl být ofenzivní záložník.Demy by mohl na plac.

Reagovat
smazaný uživatel

odvtedy co som ti to nalinkoval to zacalo sekat, tu hladaj http://rienzie.com/rojadirecta

Reagovat
AjaxFans

Vté arabštině je to šílené

Reagovat
smazaný uživatel

ajax nema zalohu, strasne daleko od seba stoja a sa zasivaju, siem de jong hra na akej pozicii?

Reagovat
AjaxFans

Co se stalo v Alkmaru?

Reagovat
fantomas

To je zas žrádlo.

Reagovat
AjaxFans

Měl jsem na vás vsazeno

Reagovat
smazaný uživatel

Preboha, so švábmi takú čočku

Reagovat
fantomas

To už je druhá taková během chvíle, nevim, co se tam děje.

Reagovat
SqueeZy

Wijnaldum

Reagovat
AjaxFans

Ten jeden dal fakt pěkný.Jak vymétl pavouky

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

dobry zapas, ajax chcel ku koncu viac, ale psv boli ovela nebezpecnejsi, de jong sa mi nepaci - mal by byt tvorca hry a pritom vobec nehra kolektivne, nejde do kombinacie s hamdauim, len odkopuje lopty a potom na to doplaca aj hamdaui, lebo ho vlastny hrac vypoji z hry

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodca v Alkmaare je z Eindhovenu?

Reagovat
Stiksxx

Tak trošku zklamání z kříže, ale Almaar mě velice potěšil...už jsem si myslel, že to Twente zase nějak umlátí Ale pozice na výsluní se trošku vylepšila, takže spokojenost

Reagovat
smazaný uživatel

Co je to akože zase nějak uhaluzit? Videl si ten zápas vôbec v Alkmaare?

Reagovat
Stiksxx

Neviděl..trávil jsem čas s přítelkyní, ale mě stačí vidět výsledek.Ten se počítá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele