Nizozemská Eredivisie - preview 15. kola

02.12.2011, 08:23, aktualizováno 04.12.2011, 09:19
Previews
Šlágr tohoto kola nizozemské ligy uvidí De Kuip, domácí Feyenoord přivítá na úvod neděle PSV Eindhoven. Twente pak zajíždí do Utrechtu a zvedající se Vitesse se před vlastními diváky utká s Waalwijkem. Kolo uzavře stylově lídr z Alkmaaru, jehož čeká náročná cesta do Heerenveenu...
Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven  (neděle 12:30)
Domácí Feyenoord přivítá na své půdě silné PSV. Feyenoord i Eindhoven pomýšlejí na titul a proto nám toto utkání ukáže jen to nejlepší z obou táborů.

Feyenoord šplhá tabulkou na místa, kde chce hrát a kam patří, ale v cestě mu nyní bude stát v tomto kole silný soupeř z Eindhovenu. I přesto Feyenoord chce zvítězit a potěšit své fanoušky, jelikož doma zvítězil naposled v 9. kole. V posledním utkání zvítězil 2:1 na půdě Waalwijku, kde se ale trápil až do 83. minuty, kdy výhru vystřelil Jerson Cabral.

"Tým je po dvou výhrách v řadě nabuzený. Utkání, které jsme hráli na hřištích soupeřů, se nám podařila. Teď nás čeká silné PSV, ale hrajeme doma a fanouškům chceme dát jen vítězství. Ti nás každý zápas ženou kupředu a jsou naším tzv. dvanáctým hráčem, takže jim hodně dlužíme. V kabině vládne dobrá atmosféra, proto svým hochům věřím, že pro vítězství udělají cokoliv," nechal se slyšet kouč domácích Ronald Koeman.

PSV Eindhoven okupuje druhou příčku v tabulce. V posledním zápase na domácí půdě přivítal Groningem a zvítězil 6:1. Tým z Eindhovenu patří jako každý rok mezi aspiranty na ligový titul. Velký respekt vzbuzuje útok a 42 vstřelených branek za čtrnáct kol. PSV nečeká lehké utkání, ale hosté věří, že ho zvládnou a přiblíží se tak vedoucí Alkmaaru.

"Jedeme do Rotterdamu naplno bodovat a potvrdit naší skvělou formu v letošním ročníku. V týmu je skvělá atmosféra a proto se tohoto utkání nebojíme. Celý týden jsme se pilně připravovali, jelikož nehodláme nic podcenit a víme, že nám domácí nedají nic zadarmo. Nicméně očekávám, že mí hoši tento zápas zvládnou," řekl sebevědomě trenér Fred Rutten.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.40 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Vitesse - RKC Waalwijk  (neděle 14:30)
Domácí SBV přivíta celek z Waalwijku. SBV usiluje o pohárovou Evropu, zato RKC bojuje o klidný střed tabulky.

Vitesse se nachází na sedmém místě v tabulce, ale chce ještě výše. V posledním utkání remizovalo na půdě silného Twente 0:0, kde ale bylo Vitesse lepším mužstvem. Tým exsparťanaského Bonyho v tomto utkání bude chtít naplno bodovat a tak se příbližit vysněné Evropě. Wilfried má na kontě osm branek a bude tak největším nebezpečím pro RKC.

"Minulé utkání na půdě Twente jsme zvládli, brali jsme sice bod za remízu 0:0, ale tým by si podle mě zasloužil výhru. Celý týden jsme se připravovali na tým z Waalwijku a doufám, že toto utkání zvládneme. Jsme sice v tabulce jinde než soupeř, ale utkání začíná pro oba celky stejně. Každopádně věřím, že mí svěřenci toto utkání zvládnou a připíšeme si tak 3 body do tabulky," řekl sebevědomý trenér domácích John van den Brom.

RKC se nachází na třinácté příčce tabulky a má jiné problémy. Tým z Waalwijku v posledním kole nedokázal bodovat a doma podlehl Feyenoordu 1:2. Waalwijku bude chybět záložník Robert Braber, který dostal červenou kartu v minulém kole. RKC se však na půdě SBV pokusí bodovat a i bod za remízu by byl cenný.

"Domácí utkání jsme nezvládli a proto si Feyenoord odvezl všechny body. Budeme to chtít napravit proti SBV. Samozřejmě vím, že nás nečeká nic lehkého, ale i tak věřím, že nějaký ten bodík přivezeme," nechal se slyšet Ruud Brood.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.60 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Utrecht - FC Twente  (neděle 14:30)
Twente sice drží v Eredivisii šňůru devíti zápasů bez prohry, ovšem zatím v boji o titul výrazně ztrácí kvůli častým remízám. V těch devíti duelech se totiž svěřenci kouče Co-Adriaanseho hned šestkrát dělili o body a proto ztrácejí na vedoucí Alkmaar už deset bodů, na druhé PSV čtyři. Přitom v Evropské lize Twente válí a předvádí skvělé výkony, s předstihem si zajistilo první místo a body ztratilo jen na úvod s Fulhamem.

Právě anglického soupeře dokázalo ve čtvrtek před vlastními fanoušky na stánku De Grolsch Veste porazit brankou minutu před koncem, na výhru určitě chce navázat i v Eredivisii. Avšak na půdě Utrechtu ho žádný lehký úkol nečeká, domácí totiž před vlastními fandy umějí se silnými protivníky hrát vyrovnané partie. O tom svědčí statistika minulých šesti zápasů, ve kterých Utrecht vyhrál jen jednou. A to doma nad silným Ajaxem poměrem 6:4.

Díky nevyrovnaným výkonům je Utrecht v tabulce až dvanáctý se šestnácti body a určitě by si přál poskočit tabulkou vzhůru. Minule prohrál 0:2 v Alkmaaru, předtím remizoval v Den Haagu. Twente v předminulém kole přišlo o tři body s Heracles inkasovanou brankou v nastavení, naposledy nedokázalo doma vsítit Vitesse ani gól. Twente se utkalo s Utrechtem v semifinále národního poháru loni v březnu a zvítězilo 1:0.

Avšak předchozí dvě ligová kola na stánku Utrechtu skončila nerozhodně, a proto se dá podobný výsledek očekávat také teď. Kouč domácího celku Jan Wouters zatím neví, jestli bude moci použít důležitého obránce Jan Wuytense. Toho totiž trápí zranění a teprve v sobotu večer se rozhodne, jestli nastoupí do svého 150. ligového utkání. Jistě mimo hru budou brankář Junior Fernandez a útočník Alexander Gerndt.

Karetní trest si odpykal záložník Nana Asare a měl by nastoupit od začátku, po úspěšné operaci kolene čeká šesti až devítiměsíční pauza Jacoba Mulengu. Wouters dobře ví, v čem jsou silné stránky Twente. "Proti Fulhamu mělo Twente skvělou obranu a přes ní se není lehké dostat. Navíc operuje na velkém prostotu, využívá hru na křídlech a umí být nebezpečné v každé pozici. Snad nám pomůže domácí prostředí," uvedl Wouters.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.60 - 1.72
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Heerenveen - AZ Alkmaar  (neděle 16:30)
Heerenveen i Alkmaar v současnosti drží dlouhé série bez porážky. Tentokrát je ovšem dosti pravděpodobné, že jedna z nich skončí. Oba celky se totiž potkají ve vzájemném zápase, v němž půjdou za ziskem tří bodů.

O něco více se přeci jen věří hostům z Alkmaaru. Vždyť ti na sever Nizozemska přijedou v pozici vedoucího celku celé Eredivisie a s formou jako hrom. Svěřencům trenéra Verbeeka se opravdu nebývale daří. Hořkost porážky poznali naposledy na konci srpna a od té doby téměř bez ustání vítězí. Jediný, kdo je dokázal alespoň částečně přibrzdit, byl Ajax, který vybojoval remízu 2:2.

V posledních zápasech ale Alkmaar znovu prokazoval své nesporné kvality a bez větších potíží vyhrával. Navíc už rovných 368 minut neobdržel gól, což je na nizozemské poměry vcelku neobvyklá šňůra.

Zatímco na domácí scéně Alkmaar září, v Evropské lize to taková sláva není. Ve velmi hratelné skupině G bude bojovat o postup až do samotného konce. Středeční duel na půdě Malmö totiž příliš nezvládl a vybojoval pouze bod.

To Heerenveen měl během týdne volný program a mohl se plně koncentrovat pouze na nadcházející duel. To je pro něj nesporná výhoda, nikdo však nepochybuje o tom, že to bude mít i tak nesmírně těžké. Čelit totiž v současnosti rozjetému Alkmaaru, to je úkol z kategorie těch nejobtížnějších.

V Heerenveenu ovšem zůstávají v klidu. V tabulce se drží na výborném šestém místě a jejich sebevědomí v posledních týdnech narostlo na pořádně vysokou hodnotu. Srdíčka naposledy prohrála ve třetím kole, od té doby si ale počínají velmi dobře. Především hra směrem dozadu se v jejich případě výrazně zlepšila. I proto fanoušci tentokrát s mnoha góly nepočítají. Dočkají se překvapení?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.40 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Groningen - NEC Nijmegen  (sobota 18:45)
Nijmegen v posledních deseti zápasech bodoval pouze dvakrát a velmi rychle se tak namočil do sestupových starostí, ze kterých pochopitelně nemá vedení klubu pražádnou radost. NEC tedy musí začít znovu vyhrávat, svůj první krok bude chtít udělat už v tomto kole, kdy zavítá do Groningenu.

V úvodních čtyřech zápasech letošního ročníku posbíral Nijmegen slušných sedm bodů a vypadalo to, že by mohl po dlouhé době útočit na poháry. Hned záhy ovšem přišlo rychlé vystřízlivění.

Svěřenci trenéra Alexe Pastoora totiž prohráli šest utkání v řadě a zažili ostrý propad tabulkou. Ten se jim sice podařilo díky výhrám nad Utrechtem a Feyenoordem zmírnit, v posledních dvou kolech se už ale znovu trápili. Nejprve museli skousnout domácí porážku s Rodou, posledně nestačili před vlastními fanoušky ani na Ajax.

Aktuálně tak patří Nijmegenu až patnáctá pozice, přičemž od De Graafschapu, který se nachází na první sestupové pozici, jej dělí pouhý bod. I z toho důvodu musí nyní konečně bodovat.

Všem je ale více než jasné, že to nebude snadný úkol. Také Groningen totiž pochopitelně spřádá plány, jak si na své konto připsat vítězství, kterým by se rád fanouškům omluvil za týden starou potupu ze hřiště Eindhovenu. Proti PSV totiž musel skousnout nepříjemný debakl 1:6 a po čtyřech zápasech tak znovu pocítil hořkost porážky.

Tentokrát je ale situace naprosto odlišná a Groningen bude do utkání vstupovat jako favorit, zvlášť když se mu doma povětšinou daří. Z dosavadních sedmi duelů odehraných na vlastní půdě hned pětkrát vyhrál, pouze jednou pak na svého soupeře nestačil.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 3.90 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
BV De Graafschap - Roda JC  (sobota 19:45)
De Graafschap v minulém kole dokázal vybojovat cenné vítězství ve Venlu a nakonec s velkým štěstím vyválčil tři body, stále se ovšem nachází s dvanácti korálky na šestnáctém barážovém místě. Nicméně na druhou stranu se dostal pouze o bod za patnáctý Nijmegen a je v přímém kontaktu s jistou záchranou. Roda na tom ještě před několika koly byla podobně, ovšem teď se zvedá a přibližuje se horní polovině tabulky.

Roda má v tuto chvíli na kontě osmnáct bodů a je pouze o skóre za devátou Bredu, v tuto chvíli má velkou šanci ji přeskočit. De Graafschap je sice doma velice silný a většinu bodů sbírá z domácího prostředí, avšak Roda zřejmě opravdu chytla druhý dech. Po čtyřech porážkách v řadě dokázala vyhrát v Nijmegenu 2:1 a navíc si v domácím prostředí smlsla i na Hearcles, které porazila jasným poměrem 3:1.

De Graafschap před vítězstvím ve Venlu také třikrát prohrál a nyní se čeká spíše taktická bitva s minimem branek. Oba soupeři se spolu utkali naposledy letos v únoru, kdy Kerkrade uhrálo s De Graafschapem remízový výsledek 1:1 a podobný stav je pravděpodobný také teď. Domácí celek se už bude moci zřejmě spolehnout na dvojici Muslu Nalbantoglu - Jan-Paul Saeijs, kteří v pátek trénovali a po zranění by měli být v pořádku.

Na lavičce náhradníků by mohl už alespoň sedět navrátilec Soufian El Hassnaoui, který ještě není zcela v pořádku. Domácí trenér Andries Ulderink očekává vyrovnané střetnutí. "Narazí na sebe dvaadvacet téměř stejně odhodlaných borců a zvítězí ten, kdo bude mít větší vůli. Roda hraje na holandskou ligu netradičním způsobem 4-4-2 s diamantem ve středu hřiště. Věříme ve vítězství, fanoušci nám budou krýt záda," sebevědomě uvedl Ulderink.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.20 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ADO Den Haag - NAC Breda  (sobota 19:45)
Den Haag rozhodně letos nebojuje o Evropskou ligu jako v loňském roce. V ní si sice v letošním ročníku zahrál, když vyhrál ve tříčlenné konkurenci baráž, ovšem letos to vypadá spíše na boj o záchranu. Den Haag má v tuto chvíli patnáct bodů po čtrnácti kolech a je až čtrnáctý, pouhé tři body od barážového místa. Navíc nedokázal vyhrát v lize čtyři kola po sobě. Předtím uspěl třikrát ve čtyřech utkáních v řadě, jenže od té doby se zasekl.

Naopak Breda se zvedla v minulých šesti kolech, kde vybojovala hned jedenáct bodů a s osmnácti korálky na kontě je už v horní polovině Eredivisie, konkrétně na devátém místě. Naposledy totiž dokázala doma uhrát bod s Heerenveenem po remíze 2:2, předtím stejným výsledkem remizovala i se silným Ajaxem. Výhry nad Venlem, Arnhemem a Excelsiorem dokumentují dobrou formu Bredy, radost jí zkazila pouze prohra v De Graafschapu.

Den Haag minule pouze remizoval s posledním Excelsiorem a k tomu se podělil o body i s Utrechtem, tomu předcházely prohry s Alkmaarem, Heerenveenem a v poháru též s Arnhemem. Breda v domácím prostředí v minulých dvou vzájemných duelech Den Haag porazila, nicméně nestačila na svého soupeře na jeho půdě. Kouč Bredy John Karelse má k dispozici téměř kompletní kádr, mimo hru zůstává pouze zraněný Gudelj.

Karelse dobře ví, že i přes dobrou formu čeká na jeho svěřence těžké vystoupení. "Když má Den Haag svůj den, tak hraje perfektně a navíc je v domácím prostředí mnohem silnější. Čeká nás vskutku obtížná, důležitá zkouška. Chceme za každou cenu zvítězit a navázat na dobré výkony, protože potřebujeme body abychom mohli hrát alespoň baráž o Evropskou Ligu," řekl Karelse. Hosté nemohou počítat se zraněným Verhoekem, vykartovaní jsou Horvát a Kum.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.30 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AFC Ajax - SBV Excelsior  (sobota 20:45)
Ajax není tak suverenní jako každý rok a fanoušci určitě také nejsou spokojeni. Zlepšit si reputaci se pokusí nyní proti Excelsioru, kterému patří předposlední příčka.

Ajaxu se v letošním ročníku nejvyšší soutěže Eredivisie moc nedaří. Nachází se na čtvrté příčce s pouhými 24 body a 10 bodovou ztrátou na vedoucí Alkmaar, který má ještě zápas k dobru. Proto proti SBV bere jen 3 body, které jsou takřká povinností. Ajax se pokusí prolomit sérii čtyř remíz na domácí půdě a tak naplno bodovat.

V poslední zápase Ajax zabral a na půdě Nijmegenu zvítězil rozdílem třídy 3:0, když se dvěma trefami blýskl útočník Miralem Sulejmani. Domácí tým ale čeká velmi těžké utkání, papírově je sice Ajax favoritem, ale Excelsior už v minulé sezoně ukázal, že dokáže potrápit nejednoho velikána nejvyšší soutěže a tak tomu hodlá pokračovat i v té letošní.

"Na toto utkání jsme se připravovali velice pilně, i když nás čeká papírově slabší soupeř, tak víme, že nám nedá nic zadarmo. Tým v týdnu pracoval velice dobře a tak doufám, že fanouškům konečně ukážeme, jakou chuť má vítězství," řekl domácí kouč De Boer.

Excelsior čeká velmi těžké utkání na půdě Ajaxu. SBV je na dně tabulky s pouhými 7 body a patří mu předposlední příčka. V posledním utkání však Excelsior bodoval a to na domácí půdě, kde přivítal celej z Den Haagu a remizoval 1:1. Venku ale letos SBV moc neválí a ze šesti utkání má pouhé dva bodíky za remízy s Twente a s Venlem.

"Tým se mi v týdnu velice líbil. V týmu nepanuje příliš dobrá atmosféra a špatné výsledky se odrážejí na psychice některých hračů, i tak ale svým klukům věřím. Doufám, že ze slavné Amsterdam Areny přivezeme nějaký bod, který by pro nás v této situaci měl cenu zlata," sdělil trenér John Lammers.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.08 - 9.25 - 21.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - VVV Venlo  (pátek 20:00)
Venlo se po minulém kole propadlo až na samotné dno tabulky. Ani nyní jej ale nebude čekat snadný úkol, cestuje totiž na půdu Heraclesu.

Poslední místo Venla rozhodně není žádným překvapením. Svěřenci trenéra De Boecka prozatím vyhráli jediný zápas, posbírali slabých sedm bodů, takže na lepší umístění v současnosti ani pomýšlet nemohou.

Své letošní trápení Venlo naplno ukázalo také v minulém kole, kdy ztratilo dobře rozehraný duel s hratelným De Graafschapem. Proti celku z Doetinchemu po většinu zápasu vedlo, v závěrečné dvacetiminutovce ale dvakrát inkasovalo a nakonec zůstalo bez jediného bodu.

Znovu se tak potvrdilo, že letos to bude mít VVV s udržením se v Eredivisie nesmírně složité. Současný kádr si s prvoligovou kvalitou příliš nezadá a na hřišti to tak častokrát taky vypadá. Tentokrát už ale Venlo hodlá udělat razantní změnu a z Almela se nechce za žádnou cenu vracet naprázdno.

Ani Heracles v posledních kolech příliš nezářil, to však bylo způsobenou především nesmírně těžkým losem. Vždyť postupně narazil na Alkmaar, Eindhoven, Twente a posledně naopak zavítal na půdu Rody.

Z těchto čtyř zápasů vytěžili svěřenci trenéra Petera Bosze pouhý bod a v tabulce se tak propadli na jedenáctou pozici. Příliš zoufat ale nemusí, jelikož osmý Groningen mají v podstatě stále na dostřel. Nesmí si ale dovolit příliš mnoho zbytečných ztrát, a proto je pochopitelné, že během pátečního večera půjdou za ziskem tří bodů.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.25 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar13111130:834
2.PSV Eindhoven1494142:1631
3.FC Twente1476133:1327
4.AFC Ajax1466237:2224
5.Feyenoord Rotterdam1473427:1824
6.SC Heerenveen1457228:2222
7.SBV Vitesse1464418:1622
8.FC Groningen1463525:2521
9.NAC Breda1453622:2318
10.Roda JC1460820:3518
11.Heracles Almelo1445520:2217
12.FC Utrecht1444624:2616
13.RKC Waalwijk1443714:2215
14.ADO Den Haag1443717:2715
15.NEC Nijmegen1441912:2213
16.BV De Graafschap1433814:3012
17.SBV Excelsior131488:257
18.VVV Venlo1414914:337

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
AjaxFans

Valencie nabízí prej 10 mga euro.Stím aŤ jdou do ....

Reagovat
Stiksxx

To je málo jo? za obránce se peníze moc nesypou..já myslim, že je to docela pěkná sumička. to je jak když nabízí Newcastle za Pieterse 3,5 mil. eur.. To je málo ne 10.

Reagovat
AjaxFans

Jo,tak 3.5 je fakt málo

Reagovat
Stiksxx

no vidiš..My můžeme brečet. s 10 megama bych skákal do stropu.

Reagovat
smazaný uživatel

původně prej 5 nebo 6 socky Ve smlouvě má klauzuli na 20 mega a smlouvu má do konce 2013 tak nějak nechápu proč se ten zájem Valencie řeší.

Reagovat
Stiksxx

Tak jsme se dočetl, že v zápase Feyenoord - PSV, bude prý asi nějaká rozlučka s nějakým velkým fandou Feyenoordu? Nevíte, co je to za člověka? Prý je dlouho vážně nemocný a už dlouho nebude asi žít a je to asi jeho poslední zápas, na kterém bude. Taky se má zpívat You’ll never walk alone. Nevíte někdo o tom něco?

Reagovat
AjaxFans

Tak šváby mají asi druhou navštevnost po nás v lize.

O tom fans nevím nic.

Nevíte někdo,jestli je nějaká extra rivalita mezi feyenordem a spartou?

Reagovat
smazaný uživatel

v sucasnosti uz nie je taka ako v minulosti, aspon podla wikipedie

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
AjaxFans

Nemysli si,že druzí jsou PSV

Reagovat
smazaný uživatel

nevím o tom nic, každopádně zítra na ten mač mrknu.. dávaj ho i na Sport1. Vidím to na plichtu, ale 1 mě taky nenaštve . Dnes si snad zastřílíme proti Excelu

Reagovat
Stiksxx

Mě by naštavala dost teda. Ale Feyenoord má dobrej tým. šlapou jako jeden muž..Je ale potřeba jim zase trochu srazit hřebínek. Já doufám, že jsme se dobře naladili ve Varšavě, tak bychom na to mohli navázat..ale v ohrožení je start Toivonena a Matavže. No a jestli vy neroztřílíte Excel aspon o 3 goly tak ste bídný. i když v tý vaší pozici, každá výhra dobrá..O výhře snad není pochyb.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinač jak vidíte postup Oranjes ze skupiny smrti ?? Budou to super zápasy! Snad to vyjde, postup bych přál i Dánsku, ale to nehrozí nejspíš.

Reagovat
Stiksxx

No bude to tuhý, ale vzhledem k tomu co předváděli Portugalci v kvalifikaci mi příjdou jako nejslabší. Mě zase štve, že týmům, kterým jsem se rozhodl fandit jsou zase v jedný skupině. Tak Oranjes jsou jasný. Pak jsme to chtěl přát právě Němcům. Mají dobrou formu a dobrý mančaft..Raději Němce než Španěli. no a Dánům fandim tak nějak pořád..Stále takoví černí koně..No a pak samozřejmě taky Švédům přeju dobré umístění. Ti ale mají taky slušnou skupinu. Já myslim, že by ale postup mohl být..Neříkám, že z prvního místa, ale určitě na to máme..Navíc v tak nabité skupině může kdokoliv přijít o body..Stačí jeden blbej faul. jedna zbytečná karta, jedna chyba sudího a je to všechno jinak..

Reagovat
AjaxFans

Postoupí z prvního místa A pšonci ve skupině bez bodu

Reagovat
Stiksxx

Tak na to jsem zvědav.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele