Nizozemská Eredivisie - preview 14. kola

12.11.2010, 08:35, aktualizováno 14.11.2010, 08:59
Previews
Ajax v posledních týdnech přišel o několik bodů a další ztrátu nebude chtít dopustit na půdě šestého Alkmaaru. Nijmegen přivítá Den Haag, Venlo hostí Vitesse, Heerenveen cestuje do Rotterdamu k zápasu s Feyenoordem a Heracles změří síly s Groningenem...
AZ Alkmaar - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Chudým dává, bohatým bere. I takto by se víceméně dalo charakterizovat letošní počínání Ajaxu v Eredivisie. Ten totiž po velmi dobrém vstupu do sezóny začíná nebývale často nepříjemně překvapovat své fanoušky a čelo tabulky se mu vzdaluje. Další zaváhání je už nepřípustné.

V loňském ročníku na domácí půdě ani jednou amsterdamští borci neprohráli, pouze jedinkrát dovolili soupeři odvézt si alespoň nerozhodný výsledek. V nynější sezóně ale něco podobného říci nemůžou. Vždyť po sedmi zápasech mají na svém kontě už dvě porážky. S ani jednou se přitom rozhodně nepočítalo.

Na začátku října nestačil Ajax na Utrecht a prohrál 1:2, v prvním listopadovém zápase pro změnu podlehl hodně překvapivě Haagu. Tyto zaváhání se pochopitelně musely projevit také v tabulce, kde nově ztrácí na vedoucí Twente již čtyři body, a tak jeho situace není zrovna ideální.

Ovšem do konce ročníku zbývá ještě několik kol a vše může být už zanedlouho úplně jinak. Jenže vyhrát na půdě Alkmaaru rozhodně není v současné době zrovna nejjednodušší.

"Nyní je pro nás každý zápas obrovským testem. Potřebujeme více bodů, jenže proti AZ to nebude snadné, mají v kádru dobré fotbalisté," prohlásil brankář Maarten Stekelenburg.

Po hrůzostrašném vstupu do ročníku šel skutečně Alkmaar ohromně nahoru. Nejlepší důkazem určitě je, že v posledních zápase si vedl mnohem lépe než jeho nynější konkurent a hlavní kandidát na zisk titulu. V minulých osmi duelech vybojoval vynikajících devatenáct bodů. Hodně překvapivě nestačil akorát na nováčka z De Graafschapu.

Současná šestá příčka tak konečně dává fotbalistům Alkmaaru mnohem více klidu, kterého si letos prozatím moc neužili. Všichni v klubu ale pochopitelně věří, že se vyhoupnou ještě výše. Dobrou zprávou před zápasem s Ajaxem pro Alkmaar bezpochyby je, že kanonýra Mounira El Hamdaouiho trápí zranění kotníku, a tak jeho start není jistý. Obdobně je na tom také obránce Gregory van der Wiel.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.25 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
NEC Nijmegen - ADO Den Haag  (neděle 14:30)
Ambiciózní Nijmegen přivítá v následujícím kole hostující ADO Den Haag.

Domácí Nijmegen hodně touží po pohárové Evropě. Bohužel pro něj však má k příčkám zaručující tuto skutečnost ještě hodně daleko. NEC se totiž nachází na desáté pozici. V posledních čtyřech zápasech se však Nijmegenu celkem dařilo. Dvě remízy a dvě vítězství. Poslední výhra přišla v minulém kole, a to na půdě De Graafschapu, kde NEC vyhrálo ve velkém stylu 4:1.

"Naším cílem je Evropa. Chceme se tam probojovat, protože jenom tam zjistíme, jak na tom doopravdy jsme. Čeká nás však ještě dlouhá cesta. Minulý zápas však ukázal, že by to jít mohlo," nechal se slyšet trenér NEC Wiljan Vloet.

To Den Haag se nachází v lepší pozici. Aktuální sedmé místo zaručuje alespoň playoff o Evropskou ligu. Den Haag vstoupil do sezony dobře, poté však přišla fáze, ve které se nedařilo. Velký úspěch však přišel v minulém kole na půdě samotného Ajaxu. ADO si totiž v Amsterdamu vyšláplo na slavný celek a zvítězilo nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

"Daří se nám. Poslední zápas toho byl důkazem. Byli jsme lepší a tři body jsme si zasloužili. Teď to musíme potvrdit i proti Nijmegenu. Věřím, že minimálně bod uděláme," prohlásil trenér ADO Den Haag John van den Brom.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - SBV Vitesse  (neděle 14:30)
Zápas dvou trápících se klubů. I tak by se dal nazvat duel mezi domácím Venlem a přijíždějícím Vitesse.

Domácí Venlo se totiž aktuálně nachází na předposledním místě tabulky s pouhými devíti body. Venlo poznává zatím jen dvě tváře fotbalu. Vítězství a porážku. Ze třinácti odehraných duelů má však otřesnou bilanci tři ku deseti ve prospěch porážek. Naposledy si Venlo užilo radost, a to v utkání proti Willemu II, na jehož půdě vyhrálo vysoko 4:1.

"Nedaří se, ovšem stále existuje naděje na to, že se ode dna odtrhneme. Stačí pár dobrých zápasů a jsme z toho venku. Nyní nás čeká důležité utkání s Vitesse. To napoví, jak to bude dále," prohlásil trenér VVV Jan van Dijk.

To Vitesse zná i příchuť remízového utkání. Poslední dvě kola totiž jinak než smírně nezahrálo. Naposledy doma proti AZ Alkmaar. V utkání, ve kterém AZ bylo jasným favoritem, však těsně před koncem domácí srovnali a vybojovali bod. Remíza 1:1 byla tak čtvrtou v této sezoně. I díky tomu se Vitesse nachází na šestnácté pozici.

"Tahle sezona má, tak jak každá jiná, své vítěze a poražené, bohužel jsme to momentálně my, kdo prohrává. Věřím v lepší zítřky, kdybych nevěřil, tak už jsem trenérem," prohlásil s úsměvem na rtech trenér Vitesse Albert Ferrer.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Feyenoord Rotterdam - SC Heerenveen  (neděle 16:30)
Fotbalisté Feyenoordu začínají chytat druhý dech a díky zlepšené finanční situaci v klubu se hráči mohou plně soustředit jen na své výkony. V současnosti se loňský čtvrtý celek Eredivisie nachází až na čtrnácté pozici a zatím tak bojuje jen o záchranu. Nicméně jeho cílem je i přes špatný začátek poskočit do horní poloviny tabulky a ještě se možná poprat i o kvalifikaci do pohárové Evropy.

Nyní ale přivítá velmi houževnatého protivníka. Heerenveen je totiž zatím devátý a také může reálně myslet i na přímou účast v evropských pohárech. Narozdíl od Feyenoordu předvádí v tuto chvíli lepší výkony než v předchozí sezóně. Heerenveen i se třemi českými krajánky sice nedávno vypadl z národního poháru po domácí prohře s Bredou, předtím však v domácí soutěži vyhrál na půdě Heraclesu a zdolal doma také Excelsior.

Heerenveen sice nestačí na hlavní favority a s čelem tabulky pravidelně prohrává, avšak povinné body sbírá pravidelně a proto se nachází v tabulce celkem vysoko. Feyenoord se zotavil po potupné porážce od PSV a hned si spravil chuť na stánku De Kuip před vlastními fandy proti Venlu, když zvítězil 3:0. Špatně svěřenci kouče Mario Beena nehráli ani v Alkmaaru, jenže prohře 1:2 nezamezili. V předchozím kole uhráli cenný bodík s Rodou.

Feyenoord nebude bojovat pouze za sebe, ale také za legendu Freda Blankemeijera, který odešel z pozemského světa. Pohřeb se konal v sobotu a Mario Been chce ctít jeho památku. "Na pohřbu budeme zúčastněni všichni, musíme tuto ikonu respektovat," uvádí Been pokorně. Do nedělního duelu nemůže postavit dlouhodobě zraněné Barta Schenkevelda, Jona Dahla Tomassona, Daniela Fernándeze, Leroye Fera a Sekou Cisseho.

O startu vycházející ruské hvězdičky Fedora Smolova se rozhodne v sobotu. Smolov už vyléčil zranění podkolenní šlachy, váhá se tedy pouze nad tím, jestli není návrat příliš brzký. Been v současnosti počítá s dobře pracující útočnou silou, díky velké marodce se už začínají sehrávat útočníci Diego Biseswar, Castaignos a Luigi Bruins s ofenzivním záložníkem Georginiem Wijnaldumem. "Ofenzíva začíná fungovat, z čehož mám opravdu radost," uvedl závěrem Been.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Van Dijk - De Vrij, Vlaar, Bahia, De Cler - Van Haaren, Wijnaldum, El Ahmadi - Biseswar, Castaignos, Bruins.
SC Heerenveen - pravděpodobná sestava:
Stuhr-Ellegaard - Koning, Breuer, Kruiswijk, Jong-A-Pin - Grindheim, Assaidi, Švec - Narsingh, Dost, Beerens.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.60 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - FC Groningen  (neděle 16:30)
Heracles se alespoň částečně dostal z velké krize z úvodních kol a nyní opět může myslet na umístění v horní polovině tabulky. Na obhajobu loňského šestého místa asi zatím myslet nemůže, avšak vydal se alespoň částečně tou správnou cestou. Nyní sice bude mít výhodu domácího prostředí, jenže přivítá jedno z největších překvapení letošní sezóny - FC Groningen. Ten je prozatím čtvrtý s minimálním odstupem od titulu.

Groningen ztrácel jen velmi sporadicky a především s úhlavními rivaly, slabší chvilku si vybral pouze na půdě Nijmegenu. Jinak kosí jednoho soupeře za druhým. Za poslední měsíc hosté přehráli Heerenveen, Den Haag, Venlo i Bredu, navíc ve čtvrtečním klání v národním poháru vyřadili Den Haag po dramatickém penaltovém rozstřelu. Atmosféra v týmu vedeným Pieterem Huistrou je tak určitě lepší než u Heraclesu.

Domácí celek totiž pohárový duel naprosto nezvládl a na půdě Achilles prohrál po obrovské přestřelce 3:5. V lize k tomu naposledy nestačil na Heerenveen (2:3) a předtím prohrál s Ajaxem (1:4), dobrá nálada po sedmi získaných bodech ve třech utkáních je tak nenávratně pryč. V loňském duelu po divokém průběhu na Polman Stadionu uspěl Hearcles v poměru 4:3, cenný bodík získalo také o rok dříve po remíze 1:1.

Kouč Pieter Huistra lišácky ohodnotil náročný týden. "Jedeme z mokrého trávníku v Euroborgu na další mokrý trávník do Almela," obává se těžkého terénu kvůli deštivému počasí. Do duelu může nasadit téměř kompletní kádr, do hry určitě nezasáhne pouze Nicklas Pedersen. Otazník visí nad dvojicí Danny Holla - Gonzalo Garcia. Naopak připraven by již měl být Shkodran Metaj. "Oba celky mají málo času na přípravu. Rozdíl je v tom, že Heracles je zvyklý na umělou trávu," srovnává protivníky před nedělním výkopem Huistra.

Domácí šéf Peter Bosz dobře ví, že velkou roli může hrát únava. "Doba odpočinku je velmi krátká, navíc fyzické síly ubírá velmi náročné počasí. Vítěz bude ten, kdo bude mít větší vůli," domnívá se Bosz. "Musíme udělat ještě analýzu nepovedeného pohárového duelu, ale ani přípravu na Groningen nesmíme zanedbat. Soupeř hraje skvěle, je vyspělý po mentální stránce a i přes domácí prostředí bude těžké mu vzdorovat," obdivně dodal Bosz.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.25 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PSV Eindhoven - SBV Excelsior  (sobota 18:45)
Také čtrnácté kolo přinese souboj dvou týmů z naprosto rozdílných konců tabulky. Diváci budou svědky vzájemného měření sil Eindhovenu a Excelsioru. Karty jsou tedy rozdány více než jasně, překvapení rozhodně není očekáváno.

PSV si bude chtít v tomto utkání především neuříznout podobnou ostudu jako minulý týden Ajax, který na domácí půdě daroval všechny body Haagu. Svěřenci trenéra Ruttena za žádnou cenu netouží zažít obdobně trapný pocit z prohry a nejrůznější prognózy skutečně říkají, že proti Excelsioru by se neměli ani pořádně zapotit.

Po pouhých třinácti kolech totiž oba kluby dělí v tabulce rovných devatenáct bodů, navíc Eindhoven chytil v minulých týdnech velmi dobrou formu. Z posledních šesti zápasů hned pětkrát vyhrál, nestačil akorát na vedoucí Twente, které na jeho půdě ubránilo výhru 1:0.

Neinkasovat v zápase s PSV je skutečně letos úkol z kategorie nejtěžších. Eindhoven se totiž nyní pyšní průměrem tří vstřelených branek na zápas. Navíc hned čtyři jeho hráči (Reis, Afellay, Toivonen, Dzsudzsák) vstřelili v Eredivisie už více jak šest branek. Ofenzíva PSV tedy skutečně nahání soupeřům nefalšovaný strach.

A ani Excelsior rozhodně není žádnou výjimkou. Ten navíc po výborném vstupu do ročníku klesá stále dolů, a pokud u něj okamžitě nedojde k nějaké výrazné proměně, co nevidět jej nalezneme v pásmu sestupu. V současné době mu patří poslední nesestupová příčka.

Na lepší zítřky to ale bohužel u rotterdamských fotbalistů příliš nevypadá. V minulých osmi kolech pouze jednou neobdarovali svého protivníka všemi body. Senzačně dokázali remizovat s Ajaxem. V mnohem hratelnějších duelech, například s Vitesse nebo Haagem, ovšem ztráceli. A tak se není jejich nynější pozici co divit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.11 - 7.50 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Roda JC - FC Utrecht  (sobota 19:45)
Zdá se, že po výborných výkonech už začíná pomalu docházet Rodě dech. Vyvrátit to zcela jistě bude chtít v domácím zápase proti Utrechtu.

Fotbalisté z Kerkrade dlouhou dobu šokovali celé Nizozemsko excelentními výkony. Vždyť po deseti kolech měli na svém kontě báječných dvacet jedna bodů. Poslední výsledky už ale fanoušky příliš potěšit nemohly. Roda totiž začala ztrácet ve velkém, navíc ani jednou nehrála proti žádnému přednímu celku. Nejvíce jí určitě trápí hodně nečekaná domácí remíza s Willemem. Nerozhodný výsledek ale uhrála také proti Nijmegenu a silně se trápícímu Feyenoordu.

I proto si chce nyní opět napravit reputaci a vrátit se na vítěznou vlnu. A s Utrechtem má bohaté zkušenosti. Vždyť jenom v letošním kalendářním roce se s ním utkala již třikrát. V play off o místo v Evropské lize na konci minulého ročníku hned dvakrát prohrála, poslední ligový duel ovšem dovedla do vítězného konce.

Ani Utrecht v minulých dnech nějak nezářil. Nejprve daroval všechny body rozjetému Haagu, o minulém víkendu pro změnu doma podlehl Eindhovenu. Proti PSV se ale dlouhou držel, přesto alespoň na remízu nedosáhl.

Proto tentokrát už skutečně nehodlá připustit nějaké zaváhání. "Pokud si chceme udržet dobré vyhlídky, měli bychom nyní uhrát bodový výsledek. Ideální by bylo samozřejmě vítězství, ale hlavně nesmíme prohrát," prohlásil trenér Ton du Chatinier.

Jeho svěřenci si spravili náladu alespoň v nizozemském poháru, kde bez problémů vyřadili Apeldoorn a v dalším kole je čeká druholigový Volendam. "Určitě jej nepodceníme, protože má poměrně silný tým," uzavřel du Chatinier.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NAC Breda - FC Twente  (sobota 20:45)
Twente v poslední době přejíždí v lize jednoho soupeře za druhým, pokračuje také v národním poháru a navíc udělalo výrazný krok k účasti v evropských pohárech i v jarní části sezóny. Ba co více, žije také naděje na postup do osmifinále Ligy mistrů. V nedávném utkání v národním poháru mělo sice mírné problémy s druholigovým Zwolle, kdy postoupilo až po dramatickém penaltovém rozstřelu v poměru 6:4 pro vedoucí celek Eredivisie.

Twente vede v tabulce o bod před dotírajícím Eindhovenem, Ajax s Groningenem ztrácejí již čtyři body a těm už Enschede lehce uniká. Twente vyhrálo v lize šest utkání po sobě včetně toho důležitého s PSV, proto je v současnosti považováno za hlavního adepta na mistrovský titul. K tomu má v Champions League na kontě pět bodů a je jednou nohou v Evropské lize, a pokud překvapí v posledních dvou kolech s favority, může si brousit zuby i na vytoužený postup mezi nejlepších šestnáct.

Breda po celou sezónu nepředvádí nijak skvělé výkony, a proto jí v tabulce patří až jedenáctá pozice s šestnácti body. Pokud tak chce bojovat alespoň o účast v Evropské lize, potřebuje zlepšit své výkony. Breda z minulých pěti ligových duelů uspěla pouze jednou nad De Grafschaapem, nedávno však ale dominovala v poháru na půdě Heerenveenu a postupuje tak dále. Doma se Bredě na sobotního protivníka příliš nedaří, naposledy prohrála 0:2.

Kouč Twente Michel Preud'homme dobře ví, jak minulá výhra může Bredě pomoci. "Soupeř se může dostat na koně poté, co zdolal velmi nepříjemného protivníka. Pro nás to bude opravdu těžké utkání, které ale chceme za každou cenu zvládnout," uvědomuje si lehce obtížnější situaci. V sestavě bude postrádat záložníka Theo Janssena kvůli poraněnému lýtku, mimo hru jsou též Bart Buysse a Dwight Tiendalli.

Preud'homme pochvaluje soupeře za jeho dobře organizovanou hru a upozorňuje, že na vlastním stánku je to úplně jiný tým. "Viděli jsme Bredu hrát proti Heerenveenu a je vidět, že se hráči začínají sehrávat. Slyšel jsem, že na stánku Bredy je úžasná atmosféra a fanoušci dokážou vyburcovat své miláčky k neskutečným výkonům. Loni jsme tady vyhráli 2:0 a já bych byl velmi potěšen, kdybychom to něco podobného zopakovali," uvedl závěrem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 3.60 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Willem II - BV De Graafschap  (pátek 20:45)
Podle mnohých by právě tento duel měl být soubojem o záchranu, De Grafschaap však letos zatím ukazuje, že svou kůži na trh rozhodně neponese zadarmo. Zatím mu náleží krásná čtrnáctá příčka se třinácti získanými body a dokáže porážet také velké favority, rozhodně tedy na záchranu má. To se nedá příliš říci o Tilburgu, který prozatím kráčí ve stopách Waalwijku v loňské sezóně. Willem totiž doposud ani jednou ze třinácti klání nevyhrál.

Ba co víc, získal pouze dva body za dvě remízy a se sedmibodovým odstupem na nejbližšího protivníka Venlo. Pesimisté si dokonce myslí, že tolik bodů do závěru ročníku ani získat nemusí. Tilburg dokázal obrat pouze Arnhem, kde uhrál bezbrankový výsledek, v předminulém kole šokoval favorizovanou Rodu Kerkrade a díky brance v poslední minutě uhrál výsledek 2:2.

Nedávno svedl souboj v současnosti asi s největším konkurentem z Venla, jenže před vlastními fandy utrpěl krutou porážku 1:4 a možná daroval soupeři nová křídla. De Graafschaap ale úplně stejným poměrem také před domácím publikem podlehl Nijmegenu a jeho forma nemusí být též nijak skvělá. De Graafschhap prohrál i o týden dříve na půdě Bredy a překvapivé vítězství nad Alkmaarem 2:1 je už skoro zapomenuto.

Oba soupeři se spolu utkali před dvěma lety v Eredivisii a rozešli se smírně 1:1. V roce 2007 se ovšem více dařilo hostům, kteří zvítězili 2:1 a jejich úspěch se očekává také nyní. Kouč hostů Darije Kalezič bude kvůli zranění postrádat pouze El Hassnaouie, jinak je marodka prázdná. Kvůli karetnímu trestu nebude k dispozici Rogier Meijer, nahradit by ho v páteční předehrávce měl Hugo Bargas.

Kalezič svého soupeře v žádném případě nepodceňuje. "Bodový zisk rozhodně neodpovídá kvalitě kádru Tilburgu. Jenže soupeř nebude mít u nás žádné své fanoušky, protože odmítli za současné situace na zápasy chodit a navíc bude muset zvládnout velký tlak po porážce s Venlem. V současnosti je Willem v opravdu těžké situaci," až skoro lituje pátečního soka. "Myslím si, že Tilburg nyní bude spoléhat hlavně na ofenzívu," odhaduje Kalezič závěrem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.50 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente1394025:931
2.PSV Eindhoven1393139:1030
3.AFC Ajax1383233:1427
4.FC Groningen1383227:1727
5.Roda JC1366123:1624
6.AZ Alkmaar1364317:1322
7.ADO Den Haag1363423:2321
8.FC Utrecht1361621:1919
9.SC Heerenveen1354420:1819
10.NEC Nijmegen1353524:2218
11.NAC Breda1352616:1917
12.BV De Graafschap1334616:2913
13.Heracles Almelo1333721:2412
14.Feyenoord Rotterdam1333717:2712
15.SBV Excelsior1332815:2511
16.SBV Vitesse1324711:2510
17.VVV Venlo13301014:269
18.Willem II13021112:382

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Stiksxx

Ajax by mohl navázat na úspěchy z minulého kola. jak jsou na tom Wiel a El Hamdaoui? jestli nenastoupí, tak si myslim že to bude mít Ajax minimálně dvojnásob těžké.

A Twente konečně ztratí v Bredě. z čehož vyplívá, že se opět ujmeme kralování v Eredivisie

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně těžkej dvojzápas teďka bude. Na AZ pak doma PSV. Nevím jak jsou na tom ještě není nominace na tento zápas. Ale včera hrál dost dobře Mido a myslím, že by Mounira bez problémů nahradil ikdyž asi nebude mít ještě na celý zápas. V obraně je taky plno variant a v poslední době hoří i s Wielem takže se uvidí.. Každopádně ta série AZ musí v neděli skončit!

Reagovat
Stiksxx

jenže pohár neni liga a zrovna AZ patří přeci jen k tomu lepšímu co lze vidět v Holandsku. A co jsem tady tak pozoroval ty reakce na příchod Mida k vám, tak si nemyslim, že Mido by Mounira nahradil.. jsme na to hodně zvědavý.

Reagovat
Marv

Co se stalo v Tilburgu?

Reagovat
AjaxFans

Počasí špatné.A jinak finanční tíseň

Reagovat
stas87

Ovšem do konce ročníku zbývá ještě několik kol a vše může být už zanedlouho úplně jinak co to je za blbost?

Reagovat
smazaný uživatel

AZ perfektní výkon, jen tak dál :) Ajax slabé, jen tak dál Pro příznivce PSV výborný víkend :) Snad ten Ajax vydržím minimálně ještě jeden zápas v nastoleném trendu, myslím si a zároveň doufám ve výhru PSV

Reagovat
Stiksxx

chtělo by, aby minimálně naposled navázali na své skvělé výkony v Eredivisie a jinak velmi příjemný víkend.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele