Nizozemská Eredivisie - preview 10. kola

21.10.2011, 08:37, aktualizováno 23.10.2011, 08:53
Previews
V Nizozemsku se dnes těší minimálně na předsunutý souboj Ajaxu s Feyenoordem, který se stoupajícími výkony hostí opět nabývá na důležitosti. Klíčový souboj ale svede i PSV na půdě pátého Vitesse a ani Twente by to nemělo mít lehké s Groningenem. Vedoucí Alkmaar hostí Rodu...
AFC Ajax - Feyenoord Rotterdam  (neděle 12:30)
Ajax v posledních týdnech z ničeho nic opustila forma, což způsobilo jeho ostrý propad tabulkou. Nyní už tedy nemá příliš na výběr a musí konečně vyhrát. Nebude to mít ale snadné, jelikož do cesty se mu postaví odvěký rival Feyenoord.

Co jen se to s tím Ajaxem stalo? Tak to je otázka, která teď zaměstnává většinu fanoušků amsterdamského celku. Ten totiž na své páté ligové vítězství čeká už rovné čtyři zápasy. Letošní ročník přitom odstartoval velmi dobře a nebylo pochyb o tom, že opět bude atakovat první místo. V současnosti už ale celá situace tak jednoznačná není.

Ajax ztrácí na vedoucí Alkmaar šest bodů, což při letošní vyrovnanosti Eredivisie rozhodně není malá ztráta. Důležitý tak bude nyní hlavně fakt, jak rychle se dokáže ze své současné krize dostat. Pomoct by mu k tomu mohla také úterní výhra nad záhřebským Dinamem v Lize mistrů.

"Vítězství nad Dinamem nás určitě může povzbudit. Kromě dobrého výsledku jsme si totiž dokázali vypracovat také několik šancí," pochvaloval si záložník Theo Janssen, který derby s Feyenoordem zažije premiérově. "Očekávám, že na stadiónu bude panovat výborná atmosféra. Už se hrozně těším," prohlásil natěšený Janssen.

I pro Feyenoord bude tento souboj nesmírně důležitý. V minulých sezónách zápasy s Ajaxem totiž pravidelně nezvládal, nyní ale Koemanovi svěřenci cítí, že by to nemusela být tak jednoznačná záležitost. Do zápasu tedy budou vstupovat s velkou sebedůvěrou.

Své schopnosti ukázal Feyenoord v celé své kráse také před týdnem. Už se sice zdálo, že mu po výborném vstupu do letošního ročníku začíná docházet dech, když prohrál s Alkmaarem i Haagem, v minulém kole se ale opět vrátil na vítěznou vlnu - na domácí půdě zničil Venlo 4:0. Aktuálně mu tak patří velmi solidní čtvrtá příčka.

Proti Ajaxu ale bude kouč Koeman opět postrádat některé své hráče. Z nejrůznějších zdravotních důvodů do utkání nezasáhnou Gill Swerts, Bart Schenkeveld, Kaj Ramsteijn a Darley. Po zranění se už alespoň vrací zadák Dani Fernández. Na druhé straně barikády jsou na tom obdobně. Postrádat budou především kanonýra Kolbeinna Sigthórssona, mimo hru je ale také obránce Nicolai Boilesen a disciplinárně potrestaný Eyong Enoh.
AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Vermeer - Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita - S. de Jong, Eriksen, Janssen - Sulejmani, Bulykin, Boerrigter
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Mulder - Dani Fernandez, De Vrij, Vlaar, Martins Indi - El Ahmadi, Bakkal, Clasie -Cabral, Guidetti, Schaken
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.50 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - Roda JC  (neděle 14:30)
Alkmaar zaváhal ve čtvrtečním souboji Evropské ligy a mohl být nakonec rád, že získal s rakouskou Austrií Vídeň alespoň jeden bod, nyní má ovšem před sebou odlišný úkol a musí se na něj opět soustředit naplno. Celek, který vede Eredivisii o dva body před PSV a Twente, se v domácím prostředí střetne s Rodou, která by neměla dělat vedoucímu celku výraznější problémy. Nicméně únava a zklamání z výsledku může udělat své.

Alkmaar v Eredivisii po výhře nad Venlem uhrál cennou remízu na půdě Ajaxu, i když vedl 2:0. Ovšem do opačné situace se dostal právě v utkání s Austrií, kdy v závěru doháněl manko právě on. Roda prošla posledními koly velkou očistou a ukázala, že se umí poučit z chyb, a že jí prospěla velká facka od PSV. Od Eindhovenu totiž Kerkrade dostalo velkou facku v podobě výsledku 1:7, od této chvíle ovšem dvakrát vyhrálo.

Po přestřelce dokázala Roda doma zdolat Bredu poměrem 4:3, následně doma naprosto s přehledem knokautovala Den Haag 4:1 a určitě tak chce těžit z vynikající formy. Rodě patří po devíti odehraných kolech jedenácté místo se ziskem dvanácti bodů a napravuje velice nepovedený start do sezóny. Naposledy Roda v domácím prostředí podlehla Alkmaaru 1:2, avšak na jeho půdě loni překvapivě zvítězila též 2:1. Zopakovat tento výsedek ale určitě nebude lehké.

Gertjan Verbeek má navíc velké obavy ze složení kádru, po duelu s Austrií totiž nejsou zcela fit velké opory Roy Beerens a Pontus Wernbloom, nad jejich startem visí otazník. "Oba dva trápí kotník, ovšem pokusíme se, aby do neděle byli schopni nastoupit," okomentoval jejich stav Verbeek. Kromě nich budou určitě mimo hru Ali Messaoud (návrat do plného tréninku), Maarten Martens, Ruud Boymans (oba poraněný kotník) a Brett Holman (zraněná třísla).

A to ještě, co se týče absencí, není v domácím celku všechno, otazník visí i nad účastí Erika Falkenburga, který ještě doléčuje své zranění. Na protivníkovu adresu se vyjádřil Verbekk poněkud nejistě: "Soupeř stále hledá svůj herní styl. Začal s rozestavením 4-3-3, nyní praktikuje spíše 4-2-2. V poslední době Roda zaznamenala několik dobrých výsledků. Velkou výhodou pro nás může být, že Roda nezískala venku ještě ani jeden bod."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.50 - 9.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - FC Twente  (neděle 14:30)
Twente nabralo v této fázi druhých dech a v posledních dvou utkáních předvedlo svou sílu, kterou bude jistě chtít ukázat také Groningenu. Ten je ovšem v letošní sezóně velice nevyzpytatelný a dokáže porazit kohokoliv, na druhou stranu má výpadky se slabšími protivníky. Enschede bude na stánku Euroborg jasným favoritem, nicméně pokud se domácí celek dostane do hry, tak mohou mít svěřenci kouče Co Adriaanseho velké problémy.

Twente se nachází v tabulce na druhém místě se ziskem dvaceti bodů o skóre před PSV a o dva body za prvním Alkmaarem. Naposledy v lize dominovalo na půdě Waalwiku poměrem 4:0 a dobrý výkon předvedlo i na půdě Odense. Dánského soka rozprášil holandský celek poměrem 4:1. Nyní bude hrát potřetí za sebou na venkovním stánku a další tříbodový zisk by vypovídal o skvělé formě loňského vicemistra.

Groningen se po devíti kolech nachází na osmém místě tabulky se ziskem třinácti bodů, ovšem v našlapané konkurenci může po případném nedělním neúspěchu klidně klesnout do dolních pater. Groningen po výhře na půdě De Graafschapu zvítězil senzačně i nad Ajaxem, jenže naposledy nezvládl utkání na půdě Heraclesu a prohrál 0:2. Na Twente se mu tradičně nedaří, nevyhrál nad ním již šestkrát v řadě a k tomu z těchto šesti duelů pouze jednou remizoval.

Co Adriaanse byl spokojen s brzkým příletem do Holandska a těší ho, že stále má na marodce jen jednoho hráče. "Chybí pouze Sander Boschker, Nicky Kuiper už je fit a měl by v neděli nastoupit. Jsme na tom po psychické i fyzické stránce dobře," uvedl spokojený trenér. Dále si pochvaloval i návrat Nacera Chadliho, který nastoupil v Odense poprvé po delší absenci. "Udělal dobrý dojem, jednu branku dal a na druhou přihrál. Je zpátky takový, jakého ho známe."

Adriaanse dále varuje, že Groningen rozhodně patří mezi dobré celky, o čemž svědčí výhra nad Ajaxem. "V té sestavě proti Ajaxu měl Groningen sedm hráčů kolem dvaceti let a stejně dokázal vyhrát. Groningen bude chtít v domácím prostředí řídit hru a vyvíjet tlak, velkou podporu určitě bude mít ve vlastních fanoušcích. Nesmíme za žádnou cenu dopustit, abychom se dostali pod soupeřův tlak, jinak s námi může být zle," řekl na pravou míru Adriaanse.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.80 - 3.70 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SBV Vitesse - PSV Eindhoven  (neděle 16:30)
Velkým lákadlem Eredivisie bude duel desátého kola mezi Vitesse a přijíždějícím gigantem z Eindhovenu PSV.

Oběma celkům se daří, domácí dokonce atakují nejvyšší příčky a na vlastní půdě ještě neprohráli. SBV momentálně hájí solidní pátou pozici se ztrátou pouhých tří bodů na třetí místo. Vitesse také drží příjemnou šňůru pěti soutěžních zápasů bez porážky, která rozhodně mentalitě domácích prospívá. Minulé utkání navíc SBV dokázalo vyhrát na půdě ambiciózního Nijmegenu a to těsně 1:0.

"Je to dobré, jsme na skvělé cestě, ovšem nesmíme zakopnout. Čeká nás ještě plno zápasů a hodně z nich bude těžkých. Jeden takový nás čeká nyní proti PSV. Budou chtít určitě vyhrát, avšak my máme stejný plán. Nebojíme se a chceme ukázat, co v nás je," nechal se slyšet trenér SBV John van den Brom.

PSV by v této sezoně rádo dosáhlo na titul. Má k tomu i skvěle nakročeno. Momentálně hájí druhou pozici a na lídra z Alkmaaru ztrácí pouhé dva body. PSV se však daří také na evropské scéně. Na té totiž sehrálo aktuálně poslední zápas. K tomu muselo cestovat až do Izraele, kde vyzvalo tamní Hapoel Tel-Aviv. Po devadesáti minutách se nizozemský celek mohl radovat z těsné výhry 1:0. V Eredivisie si to PSV naposledy rozdalo s Utrechtem. Utkání skončilo stejně jako proti izraelskému sokovi - 1:0.

"Jsme druzí, což je senzační. Zatím rozhoduje první kolo, ve kterém jsme podlehli právě AZ. Pokud se však bude pokračovat v tomto tempu dále, může rozhodnout každá chyba. Nesmíme ztrácet body. Nyní nás čeká Vitesse, které body nedaruje nikomu. Bude to těžké, ale věřím, že to zvládneme," prohlásil trenér PSV Rutten.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.25 - 4.10 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VVV Venlo - RKC Waalwijk  (sobota 18:45)
V loňském ročníku se sice Venlo ještě s vypětím všech sil dokázalo na prvoligové scéně zachránit, letos to už ale bude mít zřejmě o poznání těžší. Zatím to však nevzdává a chce konečně začít vyhrávat. První krok hodlá udělat během sobotního večera, kdy na vlastním stadiónu přivítá fotbalisty Waalwijku.

Po devíti odehraných kolech má VVV na svém kontě pouhé tři body a krčí se na předposledním místě tabulky. Při pohledu na jeho soupisku čítající především mladé hráče to ale zase takové překvapení není. V podstatě se dá říct, že Venlo naplňuje předsezónní prognózy.

Fanoušci si tak v minulých týdnech příliš fotbalové radosti neužili. Po velmi nadějných remízách s Eindhovenem a Ajaxem totiž Venlo začalo znovu ztrácet a v současnosti jej trápí čtyřzápasová série proher. Tu se pochopitelně bude snažit konečně přerušit, jenže nikdo si nedělá iluze o tom, že to bude snadný úkol.

Waalwijk totiž přijede na stadión De Koel s obrovským odhodláním napravit své nedávné nepříliš vydařené výsledky. Především minulý týden svěřenci trenéra Ruuda Brooda totálně propadli. Do domácího duelu proti Twente sice nastupovali už jako outsideři, i přesto se ale od nich očekávalo, že budou předloňskému mistrovi konkurovat o poznání více. Nakonec se ovšem museli smířit s porážkou 0:4.

Tentokrát se ale bude chtít Waalwijk opět spolehnout na svou dobře hrající obranu a hodlá dovést zápas do vítězného konce. Na hřištích soupeřů navíc vyhrávat umí, v úvodních kolech se o tom mohly přesvědčit Haag i Roda.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.50 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SBV Excelsior - Heracles Almelo  (sobota 19:45)
Trápící se Excelsior projde další těžkou zkouškou. V desátém kole totiž na půdu SBV přijíždí ve formě hrající Heracles Almelo.

Domácí celek se trápí. Excelsior hájí beznadějně poslední příčku se ziskem pouhých dvou bodů. V předminulém kole se zdálo, že se začíná blýskat na lepší časy, když v Enschede proti tamnímu Twente uhrálo SBV nečekanou remízu 2:2. Minulé kolo však opět zajelo do starých kolejí. Excelsior cestoval do Bredy, která si se svým soupeřem poradila a dokázala zvítězit snadno 2:0.

"Bod proti Twente byl dokonalý. Ovšem nedokázali jsme tento úspěch zúročit proti Bredě. Nedařilo se nám tam nic. Prohráli jsme si to sami. Bohužel se nám nedaří a mám pocit, že je na čase začít něco dělat," prohlásil trenér John Lammers.

To Heracles zažívá jiné pocity. Almelo se zvedá a na jeho výsledcích je to znát. Dvě remízy vystřídaly v posledních kolech dvě vítězství, obě z domácí půdy. Nejprve to odnesl De Graafschap 2:0 a v minulém kole překvapivě Groningen těsně 2:1. Aktuální sedmá příčka tak dělá vedení velkou radost.

"Utkání proti Groningenu jsme zvládli na výbornou. Nebyli jsme favorité, ale přesto jsme dokázali zvítězit. Nyní jedeme do Excelsioru, kterému se nedaří. Nesmíme však nic podcenit," prohlásil kouč Almela Andries Ulderink.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.90 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ADO Den Haag - NEC Nijmegen  (sobota 19:45)
Duel dvou o záchranu bojujících celků dnes uvidí Den Haag, kde domácí ADO přivítá NEC Nijmegen. Den Haag je s deseti body čtrnáctý, Nijmegen je na tom ještě o dvě příčky hůře, a tak dnes půjde o hodně.

Statistika vzájemných měření sil obou mužstev je hodně zajímavá, za posledních devět let totiž žádná dvě po sobě jdoucí utkání neskončila radostí stejného celku. Celková bilance říká, že šestkrát zvítězil Nijmegen, čtyřikrát skončil zápas s úspěšným koncem pro Den Haag a pětkrát se oba celky rozešly smírně.

ADO odstartovalo do sezony katastrofálně a chvíli se pohybovalo na samotném dně tabulky, poté se však výrazně zvedlo a vypadalo to, že si vytvoří dobrý náskok na sestupové příčky. Jenže v minulém kole přišla další ztráta, vysoká prohra 1:4 s Rodou. O zbytečnosti tohoto výpadku ví moc dobře i kouč Den Haagu, Maurice Steijn.

"Vše vypadalo dobře, zvítězili jsme i s pohárem třikrát v řadě a zřejmě trochu usnuli na vavřínech. Hráče jsem upozorňoval, že takový stav nemůže přijít, ovšem zdá se, že podlehli uspokojení. Mysleli si, že vše půjde samo, ale takhle to nefunguje. Možná je nakonec dobře, že takový direkt přišel, jsme zpět nohama na zemi a můžeme začít odznovu. Vítězství nad Nijmegenem, konkurentem ze spodku tabulky, považuji za naprostou nutnost," řekl Steijn.

Nijmegen sice postoupil do třetího kola domácího poháru, jenž v lize prohrál už pětkrát v řadě a propadl se na šestnácté místo. "Je to neuvěřitelné a neomluvitelné. Po čtyřech kolech máme sedm bodů a pak přijde takový pokles. Nemohu říct, že bychom hráli špatně, ale prostě nám chybí kus štěstí v zakončení, takže prohráváme 0:1, popřípadě 0:2. Musíme to napravit," prohlásil Steijnův protějšek Alex Pastoor a upozorňoval na fakt, že Nijmegen má na svém kontě po devíti odehraných kolech jen sedm vstřelených branek.

Domácí jsou mírnými favority a měl by to být právě Den Haag, kdo si spraví náladu po nepřesvědčivém výsledku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.70 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Utrecht - SC Heerenveen  (sobota 20:45)
Vyrovnané utkání desátého kola holandské Eredivisie bude možno vidět v Utrechtu. Tam totiž přijíždí momentální remízový král z Heerenveenu.

Domácímu Utrechtu se zrovna dvakrát nedaří. Přesto však hájí lepší pozici než jeho dnešní soupeř. Utrecht momentálně operuje na desáté příčce a jen pouhý bod jej dělí od pozic zaručující boje o Evropu. Ani to však nedělá vedení Utrechtu radost. Z posledních čtyř utkání totiž vytěžil pouhé tři body. Minulé kolo svedl Utrecht souboj s PSV, ve kterém však favorit zvítězil těsně 1:0.

"Ztratili jsme body s hratelnými soupeři. Není to dobré. Máme sice celkem dobrou pozici v tabulce, ale mohla být mnohem lepší. Proti Heerenveenu to bude těžké, avšak věřím, že zabojujeme," nechal se slyšet trenér Koeman.

Heerenveen na druhou stranu nevyhrává, ale ani neprohrává. Momentálně se může pasovat do role remízového krále. Z devíti utkání totiž hned pětkrát remizoval. Poslední tři utkání skončila tímto výsledkem. To minulé navíc na domácí půdě proti slabšímu soupeři, o což ztráta dvou bodů bolí více. De Graafschap však sehrál s Heerenveenem vyrovnanou partii a zaslouženě remizoval 1:1.

"Nehrajeme špatně, jen nevyhráváme. Naštěstí ani neprohráváme, ale ztrácíme důležité body. Nyní jedeme do Utrechtu a já doufám, že zvítězíme. Bude to určitě náš cíl," prohlásil trenér hostí Ron Jans.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.60 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
BV De Graafschap - NAC Breda  (pátek 20:00)
Breda se po skutečně bídném vstupu do sezóny začíná výrazně zvedat. V tabulce už poskočila na třinácté místo a hodlá jít za každou cenu ještě výše. Není proto divu, že také z půdy De Graafschapu si bude chtít odvézt plný počet bodů.

Začátek letošního ročníku svěřencům trenéra Karelse doopravdy vůbec nevyšel. V úvodních pěti kolech si připsali na své konto pouhý bod a jejich výkony měly k ideálu pořádně daleko. Následně se ale vše změnilo k lepšímu a Breda se tak rázem pyšní výbornou formou. V minulých čtyřech ligových zápasech vybojovala hned tři vítězství. Hráči ale rozhodně na vavřínech usnout nehodlají a šanci na další vydařený výsledek cítí také nyní.

De Graafschap se totiž prozatím trápí a z velké části naplňuje předsezónní prognózy, ve kterých byl častokrát označován za žhavého kandidáta na sestup. Se svými aktuálními šesti body okupuje šestnáctou příčku a jeho poslední zápasy rozhodně nebyly žádným příslibem toho, že by se měly blížit světlejší zítřky.

Během minulého týdne sice fotbalisté z Doetinchemu se štěstím vyválčili bod na půdě Heerenveenu, před tím ovšem hned třikrát v řadě prohráli. Především na minulý domácí zápas nevzpomínají ovečky kouče Ulderinka příliš v dobrém. Nad Groningenem totiž ještě v poslední minutě normální hrací doby vedly 2:1, během nastavení ale hned dvakrát inkasovaly a ze zápasu odcházely opět se sklopenými hlavami.

Pozitivně však nehovoří pro De Graafschap ani statistika ze vzájemných zápasů s Bredou. Ta totiž vyhrála z posledních osmi duelů hned v sedmi případech.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.40 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar971123:822
2.PSV Eindhoven962126:1020
3.FC Twente962125:920
4.Feyenoord Rotterdam952220:917
5.SBV Vitesse952216:1017
6.AFC Ajax944123:1316
7.Heracles Almelo934215:1313
8.FC Groningen941414:1613
9.RKC Waalwijk941410:1313
10.FC Utrecht933314:1112
11.Roda JC940514:2612
12.SC Heerenveen925215:1711
13.NAC Breda931513:1510
14.ADO Den Haag931513:1710
15.NEC Nijmegen92167:157
16.BV De Graafschap91358:206
17.VVV Venlo90367:253
18.SBV Excelsior90276:222

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (45)

Přidat komentář
Stiksxx

Kdyby Breda vyhrála tak by to byl dobrý skalp..přesto si myslím, že bude remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ja šípim gólovú prestrelku v prospech hostí, tip 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Loterie...Něco mi ale říká, že Graafschap překvapí a urve 3 body po výsledku 1:0, stejně jako porazili Nijmegen v 5.kole (jediná jejich výhra)

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně vyprášit v neděli ty mántáky!!! http://www.youtube.com/watch?v=bn1Z1jCbChI

Reagovat
Stiksxx

Remízka bude stačit. Ale hrajou se pěkné utkání..Dost vyrovnané.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že feyenoord urve 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

pěknej sen Ale Vitesse určo něco urve

Reagovat
Stiksxx

leda tak ostudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurňa zítra už by to chtělo 3 body, i když v Haagu to bude asi těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj kluci, podle mě Graafschap vyhraje, Breda je marná, marná, rok co rok jdou dolů

Jinak Ajax nebude o čem, Feyenoord proti Venlu tragický, jsem rád že to uznal i Koeman

Reagovat
Stiksxx

Mě zas tak Breda marná nepříjde. Měla teda špatný začátek, ale ted hraje podle mě dobře. I když třeba nevyhraje. Na ještě bídnější Graafschap by to mohlo stačit. Dyť oni dali jen 8 golů. Graafschap může zachránit to že hrajou doma. Proto u mně je to X protože víc věřím Bredě.

Reagovat
AjaxFans

Taky si myslím,že Breda není marná.S Rodou jsou to takoví Robini Hoodi

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
juveforever

pekný dres

Reagovat
Stiksxx

Tak dneskaaaaa! Ty jo..budeme to mít zatraceně těžký. Vitesse už není co bejvalo. Jsem zvědavej až ten gorilák vlítne do naší profesorský obrany. možná by byl pěkný kurz na 10. ale já věřím, takže půjdem do risku 2. Ajax a Alkmaar by mohli doma zplichtit, Twente třeba i prohrát v Groningenu, kterej jde nahoru, a když my budeme remizovat tak to v tomhle případě tolik vadit nebude. Jenže Alkmaar asi vyhraje, takže by se utrh a to nelze připustit! Ale pěkné zápasy se hrají..všechny by stáli za podívanou.

Reagovat
smazaný uživatel

To je hrozné trápení. Ajaxu dneska nejde fakt nic...

Reagovat
AjaxFans

žádná sláva

Keneth výborně vyškrábl na spoj

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, Vermeer je zatím drží...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda toho břevna po rohu. Ale jinak je to pěkná nuda.

Reagovat
AjaxFans

Je to nuda.Vermeer bude nejlepší hráč,pokud nedá někdo hatrick od nás

Včera jsem přikoupil,tak jsem zvědavý jak to pujde.

http://www.kosmas.cz/knihy/62182/ucebnice-nizozemstiny/

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes si vystačíš s touto frází: "Joden winnen wel in Rotterdam"

Reagovat
smazaný uživatel

Tu mám doma už přes 3 roky

Reagovat
AjaxFans

Dáváš to?

Výslovnost mají celkem šílenou

Reagovat
smazaný uživatel

No poravdě jsem se tomu nevěnoval tak moc, jak jsem chtěl a teď mám mnoho jiných povinností..sem tam se do ní podívám, a jo ta výslovnost je nic moc Pokud to bude pravidelně studovat, tak to půjde

Reagovat
Stiksxx

Ted škoda tý hlavičky.

Reagovat
AjaxFans

Tak sérii težkých zápasů vůbec nezvládáme

Reagovat
Stiksxx

Ty jo..proč tam nejde tlusťoch? je ještě u vás?

Reagovat
AjaxFans

Hraje v Béčku naštestí.Ale stejnak nechápu co i vtom B dělá

Jasper přišel z NECu,tak snad mu to pujde.Myslím hraje za nizozemskou "21"

Reagovat
Stiksxx

tjn..tak okres bych mu povolil.

Reagovat
smazaný uživatel

Po dlouhých letech vidím zápas svého oblíbeného Ajaxu a zrovna musí dostávat na prdel od Feyenoordu. Jsem klikař . A s tou nizozemskou frází jsem to popletl, dnes ti by se spíš hodila tahle "Rotterdam is kut!!!"

Reagovat
AjaxFans

Ja ja,kut kut kakerllaken

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna si překládám chorály Vak 410. Je to docela sranda. Asi nejvíc mě pobavil chorál proti De Haagu .

Reagovat
AjaxFans

Který?

Reagovat
smazaný uživatel

Gól a červená karta - to je prostě jen vyústění dnešního hrůzostrašného výkonu...

Reagovat
Stiksxx

Tu plichtu by mohl Ajax udržet.

Reagovat
smazaný uživatel

No...v textu je něco o tom, že si haagští strkají vibrátor do řiti .

Reagovat
smazaný uživatel

Reakce na AjaxFans.

Reagovat
AjaxFans

fakt jsem se zasmál

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo deti, ako vás mohli takto šváby dobehnúť?

Reagovat
AjaxFans

Bohužel no Není to ono jaksi poslední dobou.

Ať už je Kolbein ready

Bulykin má postavu jak na vybíjení hospod

Reagovat
smazaný uživatel

.....

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

Vitesse +1 @ 1.813

PSV mají za sebou cestu do Izraele Od naložení mě jen trochu brzdí, že Arnhemu bude chybět záložník Aborah a Bonyho parták v útoku Chanturia, který na NEC vystřelil 3 body(oba stojí za červenou). Holt to tam bude muset Bony nějak ukopat sám...

Reagovat
smazaný uživatel

SBV Vitesse - PSV Eindhoven 1:1

Branky: 58. Bony Wilfried - 18. Tim Matavz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele