základní skupiny - skupina F
29.06.2013 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Nový Zéland nestačil ani na Chorvaty a končí turnaj bez bodu

Jeden z největších outsiderů probíhajícího mistrovství světa do dvaceti let naplnil předpoklady a po porážce od Chorvatska se z Turecka vrací bez bodu. Útěchou může být pro tichomořský stát alespoň čestná trefa z penalty.

Chorvatský kormidelník Dinko Jeličić se rozhodl udělat proti odpadlíkovi z Nového Zélandu rovnou devět změn v zahajovací sestavě, ani to však ostrovnímu týmu nepomohlo. Psala se jedenáctá minuta, když se ve vápně na centr nejvýše vyšrouboval Perica a bez větších problémů hlavou překonal vyběhnuvšího Crocombeho - 1:0! Od této chvíle se zdálo být jasno...

Novozélanďané se však nevzdali a zejména po standardních situacích, hlavně rohových kopech, dostali soupeře pod tlak, ovšem vyloženou šanci si vypracovat nedokázali. Naopak pojistku mohl přidat Ivančić, trefil ale pouze břevno! Ještě do přestávky mohl na chorvatské kopačky dostat klid také Rebić, ovšem ani jemu nebylo přáno, když ohraničený prostor nenašel.

Marný tlak hostů pokračoval i po změně stran. Když už mohl po hodině hry srovnat krok Boyd, tak mu pokazil radost skvělý Sluga! Pověstné rčení mohlo být hned záhy na pořadu dne, avšak Crocombe se nenechal zahanbit a šanci Kovačiče zlikvidoval! Po pěkné individuální akci navíc z hranice šestnáctky natáhl Rebić a parádní ranou zvýšil na 2:0. Reagovat se neúspěšně snažil Fenton, který pálil jen do chorvatského brankáře. Sedm minut před koncem byl však ten samý hráč ve vápně faulován, rozhodčí Ricci nařídil penaltu a Fenton premiérovým novozélandským gólem na turnaji snížil na 2:1!

Autor: Jiří Vojík / fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele